Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 19:36   #4111
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

moj jak byla maly to spal w wozku jak trzeba bylo pozniej kupilam lozeczko turystyczne
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:11   #4112
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Ej , ale mnie olałyście, normalnie ciepłym moczem...wiem, że nie odzywam się zbyt często,, ale żeby aż tak ani jednej odpowiedzi wybaczam, bo najważniejsze potwierdzone dzisiaj zdrowie mojej dzidzi .... ale ponawiam pytanie czy uważacie, że to dobry pomysł, że jak np. będziemy jechać do teściów to malenstwo może spać w wózku głębokim, zamiast kupować łóżko turystyczne?

wydaje mi sie ze tak

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:14   #4113
kliwia
Zakorzenienie

anecka wiesz co, w ogole nie gadaj z Twoim byly co zamierzasz z orbic z dzieckiem. bo on nie zalsuguje na takie informacje, a juz na pewno nie na wtracanie sie w taki sposob w to jak Ty chcesz je wychowywac i inne rzeczy zwiazane z dzieckiem. jesli chce byc ojcem to niech nim bedzie. jesli nie, po narodzinach skladasz wniosek o alimenty dla dziecka. a gdyby 'zle sie prowadzil', naduzywanie alkoholu narkotykow etc to jeszcze wniosek o ograniczenie/pozbawienie praw rodzicielskich. drań.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:26   #4114
Biejatka
Rozeznanie

Anecka
Biorąc pod uwagę Twojego tż to mój jest aniołem. Nie daj się, kij mu w oko. Zbieraj wszystkie paragony za wyprawkę dla dziecka, za kosmetyki, potem za leki itp- pomoże Ci to w sprawie o alimenty i ograniczenie praw rodzicielskich. Ach- czy wiesz że już teraz możesz składać pozew o alimenty?? Kobietą w ciąży też nalezą się alimenty.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:27   #4115
79 Marta
Wtajemniczenie

dziewczyny, zdecydowałam się i zamówiłam ta wanienkę ze stelażem
Stary 2010-07-07, 20:28   #4116
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

a mnie dalej kluje
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:32   #4117
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a mnie dalej kluje
Stary 2010-07-07, 20:32   #4118
zenia2211
Rozeznanie

Dobry wieczor dziewczynki
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:37   #4119
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka wiesz co, w ogole nie gadaj z Twoim byly co zamierzasz z orbic z dzieckiem. bo on nie zalsuguje na takie informacje, a juz na pewno nie na wtracanie sie w taki sposob w to jak Ty chcesz je wychowywac i inne rzeczy zwiazane z dzieckiem. jesli chce byc ojcem to niech nim bedzie. jesli nie, po narodzinach skladasz wniosek o alimenty dla dziecka. a gdyby 'zle sie prowadzil', naduzywanie alkoholu narkotykow etc to jeszcze wniosek o ograniczenie/pozbawienie praw rodzicielskich. drań.
popieram nie daj sie kochana !

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny, zdecydowałam się i zamówiłam ta wanienkę ze stelażem
jak przyjdzie to napisz czy solidna i fotke wrzuć

Cytat:
a mnie dalej kluje

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor dziewczynki
witaj

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-07, 20:39   #4120
kliwia
Zakorzenienie

irsin. herabty sie napij i polez w lozku, wylacz kom0uter moze wez magnez albo nospe
Stary 2010-07-07, 20:47   #4121
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wlasnie on np. nie pije, nie pali generalnie jest OK, ale w stosunku do dziecka/mnie to cos mu odbija

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Anecka
Biorąc pod uwagę Twojego tż to mój jest aniołem. Nie daj się, kij mu w oko. Zbieraj wszystkie paragony za wyprawkę dla dziecka, za kosmetyki, potem za leki itp- pomoże Ci to w sprawie o alimenty i ograniczenie praw rodzicielskich. Ach- czy wiesz że już teraz możesz składać pozew o alimenty?? Kobietą w ciąży też nalezą się alimenty.
Nie wiedzialam, ale czuje ze jakbym go podala to on by sie sadzil ze to nie jego dziecko, choc jego bo byl moim pierwszym łóżkowym partnerem i wogole pierwszym chlopakiem.

Irsin, moze rumianku sie napij jak masz? Mnie zawsze na brzuch pomaga poloz sie i odprez

A czy wozek jest taki miekki jak materac w lozku? ja bym wolala kupic chyba turystyczne..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:57   #4122
sanderinka
Zakorzenienie

irsin weź no spe jak nie pomaga( mnie zastrzyki nie pomagały) polecam Buscopan jedna tabletka i od razu lepiej.. wiem bo w szpitalu wylądowałam z bólami brzucha potem stwierdzili poronienie zagrażające ja nie chce cie straszyć ale leż i uważaj na siebie no i koniecznie nie przemęczaj sie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wlasnie on np. nie pije, nie pali generalnie jest OK, ale w stosunku do dziecka/mnie to cos mu odbija

Nie wiedzialam, ale czuje ze jakbym go podala to on by sie sadzil ze to nie jego dziecko, choc jego bo byl moim pierwszym łóżkowym partnerem i wogole pierwszym chlopakiem.

nie wiem w sumie co powiedzieć/napisać... jeśli on nie chce z Toba wychowywać maleństwa to i niech sie nie wtrąca a co do tych alimentów ... nie wiem ale może sie da sprawdzić kto tatusiem jeśli bedzie miał drań wątpliwości

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-08, 05:41   #4123
kliwia
Zakorzenienie

anecka a co on ma sie wypierac. jesli nie jest pewny niech zorbi sobie na wlasny koszt badania dna po urodzeniu mądrala.
Stary 2010-07-08, 06:13   #4124
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:

Irsin, moze rumianku sie napij jak masz? Mnie zawsze na brzuch pomaga poloz sie i odprez

A czy wozek jest taki miekki jak materac w lozku? ja bym wolala kupic chyba turystyczne..
w turystycznym materac jest malo miekki, raczej troche twardawy jak dla mnie

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

a tego Twojego bylego chlopa to ja bym oddala na eksperymenta genetyczne nie daje na dziecko, nie interesuje sie tym co trzeba to niech sie wa***i szkoda Twoich nerwow na niego.
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 06:37   #4125
kliwia
Zakorzenienie

Anecka poszukaj informacji jak prawnie uregulowac wasza sytuacje. Zeby potem nie bylo np. przy wyrabianiu paszportu ze 'tatus' bedzie robil problemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-08, 07:03   #4126
kretencja
Zakorzenienie

Witam Was
W Łodzi dziś od rana pięknie, ani jednej chmurki. Na razie troszkę chłodno, ale ma się ocieplać. No a weekend to ma być masakrycznie gorący podobno

U nas dzisiaj w kuchni malowanie, troszkę farba śmierdzi (ale nie mocno), więc się zamknęłam w pokoju przy otwartym lufciku. Chyba to dzidzi nie zaszkodzi, co? W końcu nasza Weronisia sama przedpokój odnawiała

Moje małe dziś szaleje po brzuchu od rana Widać ma dobry humor

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 07:24   #4127
kliwia
Zakorzenienie

kretencja ja sama malowalam z mezem teraz kuchnie, ale nasza farba nie byla jakas super smierdzaca. lateksowa. przy otwartych oknach. i nie sadze by to mialo zaszkodzic. A ty w drugim pokoju to tez nie zaszkodzi

Ja od rana mam skurcze chyba. juz od 4tej. ruchow dzidzi nie czuje, albo nie odrozniam. Ale dzis na lezaco mialam fajnego balona. ZNaczy sie dzidzia rosnie az zawolalam meza, bo z jednej strony bardziej bylo napompowane

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-07-08 o 07:30
Stary 2010-07-08, 07:29   #4128
kretencja
Zakorzenienie

Nie są jakieś szczególnie śmierdzące te farby. Tak że myślę, że się nic nie stanie. Co innego przebywać w innym pomieszczeniu, a co innego robić sobie z farby inhalacje

Ja mam porankami brzuszek nadal malutki, prawie nie widać ciąży, dopiero w ciągu dnia mi wyłazi.... Ale Dzidź szaleje Będzie nadpobudliwy po mamusi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 07:42   #4129
Anecka
Zakorzenienie

Hej

Ja ostatnio malowalam przedpokoj, zrobilam sobie przeciag, bo smierdzialo i jakos dalam rade, ale musialam robic przerwy i wychodzilam na korytarz. Dodatkowosobie chustke na twarz dalam tzn no na usta

Jej nie wiem co dzis na obiad zrobic, spodziewam sie jednego goscia i nie wiem czy isc kupic po prostu cos do garmazerki, czy cos robic, ale co? bo mam dosc zup i ziemniakow z kotletem.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-08, 07:48   #4130
margaryt
Rozeznanie

Zrób coś z warzywek, np. leczo z cukinii, pomidorów, papryki. Możesz troche kiełbaski wkroić. Szybko, tanio i smacznie
Kretencja, pisałaś kiedyś o wysypce? Małe krostki na ręku. Pomogło wapno?
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 07:48   #4131
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
gratuluje poznania płci wszystkim mamusiom i pierwszych ruchów
u mnie dziś chyba znowu będzie gorąco a wczoraj było tak wspaniale...

Cytat:
.....Dzis rozmawialam z kolezanka ktora wazyla przed ciaza 44 kg w ciazy 58 i jest jak patyk generalnie tez waskie biodra.. a urodzila klocka 4kg no i wlasnie mowila ze szybko poszlo ......
to ważyła tyle co ja - też bym chciała, żeby tak łatwo poszło

Cytat:
a mnie dalej kluje
Irsin mnie tak kuło w tamtym tyg potem przestało a teraz częściej boli mnie brzuch i też się trochę martwię ale jak boli mocniej to biorę nospę i się kładę i przechodzi po jakimś czasie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:09   #4132
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Zrób coś z warzywek, np. leczo z cukinii, pomidorów, papryki. Możesz troche kiełbaski wkroić. Szybko, tanio i smacznie
Kretencja, pisałaś kiedyś o wysypce? Małe krostki na ręku. Pomogło wapno?
Do lecza to sie zabieram od tamtego roku Niby pewnie proste bo pokroic wszystko ale to tak jak z kapusta mloda. Bylam u ciotki i dala mi kapustke i powiedziala krok w krok co zrobila (jak dla debila kuchennego), w domu tak samo zrobilam i wyszla mi kwasna i w ogole niedobra za bardzo. Nie chcialabym lecza zchrzanic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-08, 08:09   #4133
sereniti
Zakorzenienie

hej dziewczyny - umówiłam się na 26 lipca u bardzo dobrego specjalisty na usg prenatalne - ma świetne opinie i sprzęt 3d/4d poza tym wreszcie dostane zdjęcie - kurde chyba jestem jedyna która fotki nie dostała ani razu
i co najważniejsze ten lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzic i zajmuje się wykonywaniem cesarskiego cięcia więc go wybadam co i jak uśmiechnę sie to może mnie zapamięta
tż się cieszy bo też może być na tym badaniu - idziemy po południu wiec zdąży z pracy a poza tym za całe badanie z wyliczeniem wszystkich wymiarów itp zdjęciami i płytką koleś bierze tylko 80 zł! i ma gabinet 10 minut samochodem ode mnie
ehh jadę dziś do Zabrza po odpis aktu urodzenia hehe nie wiedziałam ze do ślubu będę potrzebować odpis bo mam oryginał - babka zrobiła wielkie oczy bo nikt już oryginałów nie trzyma ale moja mama ma wszystko nasze książeczki ubranka zeszyty z zerówki...miło czasem pooglądać
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:19   #4134
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Witam mamusie

Po pierwsze gratuluje tych wszystkich pozytywnych wieści po badaniach usg

Anecka
ja naprawdę nie mam słów żeby napisać jak ja Cie podziwiam dziewczyno ... Ja bym poszła i tego faceta normalnie

Margaryt narobiłaś mi ochoty na to leczo

Kretencja u mnie też dzisiaj pięknie

Irsin jak zdrówko ??

essence30 mojej szwagierki mały spał prawie cały czas w wózku nawet w domu mimo ze miała łózeczko to on sobie strasznie ten wózek upodobał i było to dla niej też wygodne bo mogła sobie podjechać wrazie czego tym wózkiem gdzie chciała.

Ja nic nie planuje co i jak bede robiła. Wychodze z założenia, że wszystko wyjdzie w praniu i nie da sie z góry tego zaplanować szczególnie jeśli chodzi o dziecko

Dziś siedzę sama w domku męż pojechał w nocy do Krakowa załatwiać ostatnie rzeczy przed obroną nie uwierzycie zwlekał z tym rok ... juz nie mialam siły na niego, praca leżała napisana już we wrześniu ubiegłego roku a jemu się nie chciało załatwić tych wszystkich formalności. On zawsze ma czas

I na suwaczku dzisiaj 24tc

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-07-08 o 08:22
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:23   #4135
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Anecka, wiem, że łatwo się mówi, ale poszperaj informacji o tych alimentach, o tym, jakie prawa będzie mieć Twój TŻ, jak uzna dziecko itp Bo nigdy nie wiadomo, kiedy to się przyda. Moja przyjaciółki rodzice rozwiedli się kilka lat temu, ona była już pełnoletnia ale jej młodszy brat nie. No i ojciec wypiął się na nich. Alimenty wprawdzie płacił, ale małe, bo wykazał część dochodów, jakieś kruczki prawne znalazł. Robił im wielkie problemy i w ogóle. Także lepiej wiedzieć. A jak będzie sie wypierac dziecka, to niech zrobi sobie test ojcostwa, to będzie mieć czarno na białym. Dla Ciebie jeszcze lepiej, bo zamkniesz mu usta, nie będzie mógł się wypierać.

sereniti, nie dostajesz fotek z usg? a pytałąś sie lekarza czy możesz dostać? moja bywa zapominalska i trzeba poprosić, ale daje bez problemu

a wczoraj zamarzyłam sobie o leczo,a dziś kusicie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:23   #4136
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Hejka wszystkim!

Anecka i co dostałaś to zwolnienie? ja mam do 3ego sierpnia teraz. A może zrób jakąś zapiekankę makaronową, albo spaghetii z tuńczykiem? a ja mam dzisiaj smaka na zupę wiśniową

Kretencja ja właśnie się tak tez zastanawiam z tym malowaniem, my planujemy za jakis tydzień malowanie kuchni i pokoju, też coś chyba zawiążę na usta i nos , bo u nas w domu drzwi to tylko są wejściowe i do łazienki i balkonu nie mamy

Ishka coś pisałaś, że się zmuszasz do soków marchewkowych, a nie lepiej samą marchew wcinać? taki sam efekt , ja właśnie jedną przyjęłam i zamierzam tak jedną dziennie ale szczerze mowiąc licze na to, że karnacje dzidziuś odziedziczy po tatusiu, on nawet w zimie wygląda jak opalony .... ech takiemu to dobrze...

Ej wiecie co, dziwne, bo wyniki wszystkie mam ok, ale na to częste oddawanie moczu po kilka kropel lekarz mi polecił urosept przez 10 dni po 6 tabletek dziennie, zobaczymy czy przyniesie efekt i muszę więcej pić bo mam skłonności do gęstomoczu ....

dobra lecę do apteki, zwolnienie wyslać do firmy i może luknę jeszcze na meble jakieś.... do potem!!!!

Wiolkasłonko u mnie dziś 23 równiutko no właśnie i mama mi tak mówiła, że niektóre dzieci lubią bardzo spać w wózeczkach...

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-07-08 o 08:26
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:26   #4137
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Do lecza to sie zabieram od tamtego roku Niby pewnie proste bo pokroic wszystko ale to tak jak z kapusta mloda. Bylam u ciotki i dala mi kapustke i powiedziala krok w krok co zrobila (jak dla debila kuchennego), w domu tak samo zrobilam i wyszla mi kwasna i w ogole niedobra za bardzo. Nie chcialabym lecza zchrzanic
A moze makaron z sosem gorgonozola? Robi sie w 10 min.
Podsmazasz cebule i czosnek na odrobinie masla, zalewasz 100 ml bialego wina,powoli dodajesz kubek smietany (12-18%), potem 150 gr sera gorgonozola. Czekasz az sie roztopi troche soli, pieprzu, bazyli i oregano. Wczesniej ugotowane spagetii wkladasz do sosu, dokladnie mieszasz. Posypujesz parmezanem. fertig!

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-07-08 o 08:28
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-08, 08:37   #4138
bela14
Rozeznanie

dzisiaj czuję małego tak bardzo nisko kopie
az mam takie uczucie jakby w szyjke kopał
mam nadzieje,ze tylko tak sie ułozył a to nic złego z szyjka sie nie robi.

kurde nie mam talentu do licytacji kazdy mnie przebija w ostatniej minucie nie wiem jak to sie robi.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:00   #4139
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień doberek
Ja już od 6 na nóżkach jestem już na posumowaniu w pracy przejściowej i mogę spokojnie zabrać się za dalszą część dyplomowej

Od godziny mamy hydraulika, który przebija sie i robi odpływ pod zlew do naszej kuchni co prawda czeka nas długa droga, bo stopniowo będziemy nad nią pracować ( finanse) , ale juz się bardzo ciesze obiady i tak gotuję w kuchni na dole u rodziców, ale nam sie przyda kuchnia jak mała pojawi sie na świecie

Melduje ze na Podhalu również piękna pogoda co prawda mało mi taka służy ( spadek ciśnienia i zawroty głowy), ale jak tu nie kochać słońca

Miłego dnia
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:10   #4140
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Anecka, wiem, że łatwo się mówi, ale poszperaj informacji o tych alimentach, o tym, jakie prawa będzie mieć Twój TŻ, jak uzna dziecko itp Bo nigdy nie wiadomo, kiedy to się przyda. Moja przyjaciółki rodzice rozwiedli się kilka lat temu, ona była już pełnoletnia ale jej młodszy brat nie. No i ojciec wypiął się na nich. Alimenty wprawdzie płacił, ale małe, bo wykazał część dochodów, jakieś kruczki prawne znalazł. Robił im wielkie problemy i w ogóle. Także lepiej wiedzieć. A jak będzie sie wypierac dziecka, to niech zrobi sobie test ojcostwa, to będzie mieć czarno na białym. Dla Ciebie jeszcze lepiej, bo zamkniesz mu usta, nie będzie mógł się wypierać.

sereniti, nie dostajesz fotek z usg? a pytałąś sie lekarza czy możesz dostać? moja bywa zapominalska i trzeba poprosić, ale daje bez problemu

a wczoraj zamarzyłam sobie o leczo,a dziś kusicie
Poczytam, napewno, ale narazie do tego glowy nie mam Jego rodzice tez sie rozwiedli pare lat temu, ale jakos tak sie dogadali ze placil alimenty ale nie zalatwione przez sad, tylko miedzy soba uzgodnili ile..

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim!

Anecka i co dostałaś to zwolnienie? ja mam do 3ego sierpnia teraz. A może zrób jakąś zapiekankę makaronową, albo spaghetii z tuńczykiem? a ja mam dzisiaj smaka na zupę wiśniową

.
Dostalam na 21 dni do 27 lipca Ale jak pisalam z ciezkim sercem dawal. Mam nadzieje ze 27 znow mi da, bo 8 sierpnia zamierzam wyruszyc nad morze na 2-3 dni, zeby cos miec z tych wakacji.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A moze makaron z sosem gorgonozola? Robi sie w 10 min.
Podsmazasz cebule i czosnek na odrobinie masla, zalewasz 100 ml bialego wina,powoli dodajesz kubek smietany (12-18%), potem 150 gr sera gorgonozola. Czekasz az sie roztopi troche soli, pieprzu, bazyli i oregano. Wczesniej ugotowane spagetii wkladasz do sosu, dokladnie mieszasz. Posypujesz parmezanem. fertig!
Ta nazwa sera brzmi drogo i jeszcze biale wino.. moze fajny przepis ale ja niecierpie alkoholu. Ostatnio zrobilam spaghetti z sosem z 4 serow M&S. PYCHAAAA ale sos 12zl i na raz wystarczyl
Ide obadac cennik warzyw, szczegolnie cukinii i moze cos upichce (choc lenia mam do gotowania zawsze)

Dzieki!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości