Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 708 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 19:41   #21211
jumaatt
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
I wlasnie tu mam pytanie: jak wy nakladacie produkty do stylizacji?
Ja do tej pory wgniatałam, ale ostatnio naoglądałam się filmików, gdzie stylizatory nakłada się "przeczesując" palcami włosy, a potem ugniatając i teraz też tak robię (tylko że ja raczej harmonijkuję).

Jeśli chodzi o odżywki d/s, to u mnie też raczej nie ma ona znaczenia, nie przypominam sobie, żebym użyła takiej, żeby nie było po niej antenek między włosami.

Natalczak, wiesz co, a ja bym Ci zaproponowała spróbować nakładać wcześniej stylizatory. Jest jak wiadomo kilka szkół, jak i kiedy je nakładać, ale jedna z nich twierdzi, że puch robi się głównie w trakcie schnięcia włosów. I żeby broń Boże włosów w czasie schnięcia nie dotykać.

Ty, jak pisałaś, kładziesz stylizator około 15 minut po odżywce b/s, być może włosy już wchodzą w fazę schnięcia. Poza tym piszesz, że stylizujesz sekcyjnie (to to, czego ja muszę spróbować , a wydaje mi się, że przy tego rodzaju czynności włosy też szybciej schną.

To tak wszystko abstrahując od tego, że antenki są już po myciu. Ale może to zmniejszy ich ilość?

A propo pojawienia się antenek zaraz po myciu, mam pytanie dziewczyny: czy któraś z Was ma tak porozdzielane pasma i zero antenek zaraz po myciu jak Jessi na tym filmiku? Jeśli jest tu taki ewenement, proszę się zgłaszać

Co do NKWzP: wszystkie chętne mile widziane. Kryteria przyjęcia: aureolka minimum 1,5 centymetra

Zastanawiam się też nad składką członkowską

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to nie rozróżniam tych, które wnikają w strukturę włosa od tych co nie wnikają.
Artykuł na ten temat. Najprościej można powiedzieć, że wnikają nasycone, a nie wnikają wielonienasycone. W artykule znajdziesz przykłady rozkładów poszczególnych kwasów w różnych olejach.

Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Aż nie chce mi się oczom wierzyć, ale po tym głupim Jantarze dostałam łupieżu Co polecacie żeby się go pozbyć ? OMO z jakimś szamponem przeciwłupieżowym? A może lepiej poczekać żeby sam przeszedł?

A co do oliwek, to bardzo fajny skład ma ta której używam do ciała !
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, parfum
Nie nakładałam jej jeszcze na włosy, ale może warto spróbować ?
Łupież po Jantarze? To bardzo dziwne. Stosowałaś kiedyś już jakieś wcierki inne? Czyżby Twoja skóra głowy tak reagowała na glikol?

Ja bym proponowała OMO, ale łagodnym szamponem, nie przeciwłupieżowym. Jeśli to łupież po Jantarze, powinien sam zniknąć po odstawieniu go.

Co do oliwki, ma w składzie głównie olej słonecznikowy. Nie nakładałam go nigdy na włosy, więc nie wiem, czy się nadaje Drugi w składzie, ze słodkich migdałów, byłby jak najbardziej ok.

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Z ilości anten w NKWzP wnioskuję,że bliżej nam do jakiejś kablówki niż do internetu...

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
wiem, że to dwie różne firmy, ale skoro muszę pokombinować ze ściągnięciem odżywek bezpośrednio z niemiec - bo jak sama mówisz, na allegro się nie opłaca - to chciałabym od razu się zorientować czy Lavera to ten sam produkt, który mogę dostać w sklepach ze zdrową żywnością i jaka jest różnica w cenie
Lavera jest dostępna w Polsce, ma nawet swoją stronę. Niestety nie wiem, ile jej odżywki kosztują w Niemczech, ich nie ma w sieciówkach, więc cena na pewno jest zróżnicowana w zależności od sklepu. Na szybko sprawdziłam, że w niemieckich sklepach wysyłkowych kosztują 8-10 Euro, podejrzewam, że w stacjonarnych sklepach ekologicznych będą kosztowały troszkę mniej.

Do dziewczyn, które chciałaby nabyć Alverde czy inne niemieckie odżywki: służę pomocą, możecie pisać w tej sprawie na PW. W Polsce będę jakoś w sierpniu. Ewentualnie, jeśli będzie tyle chętnych, mogę Wam wysłać wcześniej stąd, przesyłka do Polski rozłożona na kilka osób nie będzie droga.

Kropcia, brawo za wpis!!
Masz świetną strukturę włosa - kręcony, ale jednocześnie pozbawiony tej typowej dla kręconych włosów napuszonej, porowatej struktury. Są takie gładkie Najlepiej o tym świadczy fakt, że możesz nosić prostą grzywkę bez konieczności niewiadomo jakiej stylizacji.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:00   #21212
Eti_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Alverde na allegro chyba całkiem drogo wychodzi, oryginalnie kosztuje 2,25-2,5euro.
No to faktycznie różnica i nie bardzo się opłaca na allegro.
Eti_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:07   #21213
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję

jedno zdjęcie jest w Dzienniku

dla niewtajemniczonych, uaktualniłam wpis w Dzienniku o zdjęcie po wizycie fryzjerskiej
Dla leniwych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=27

Wow, Syrenko przepiękne loki jak są dłuższe też mają taki mocny skręt?

Włoski natalczak też się fantastycznie prezentują, antenki jakoś nie przeszkadzają

Rybiorek trzymam kciuki za powrót do naturalnego koloru.

Henieczka moje włosy też dobrze reagują na silikony i nie zamierzam z nich radykalnie rezygnować. Przykładam się za to do ich zmywania i solidnego odżywiania samymi smakołykami

Wyjaśniła się kwestia wypadania włosów w moim przypadku, TSH, niestety. Już się kiedyś leczyłam na niedoczynność, ale czas znowu zacząć. Od 2 tygodni wcieram Jantar, mam nadzieję, że też pomoże. Jako, że zakupiłam 7 sztuk na zapas

Jeszcze chciałam się pochwalić, że stałam się posiadaczką ręczniczka z mikrofibry do odciskania włosów TŻ mnie obdarował, jednak jeszcze nie testowałam.

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-07-07 o 20:10
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:15   #21214
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ja do tej pory wgniatałam, ale ostatnio naoglądałam się filmików, gdzie stylizatory nakłada się "przeczesując" palcami włosy, a potem ugniatając i teraz też tak robię (tylko że ja raczej harmonijkuję).
A jak bardzo włosy są mokre kiedy nakładasz stylizator?

Cytat:
Co do NKWzP: wszystkie chętne mile widziane. Kryteria przyjęcia: aureolka minimum 1,5 centymetra

Składka członkowska w jakiej postaci?
Odżywki i stylizatory?

Cytat:
Napisane przez Eti_ Pokaż wiadomość
No to faktycznie różnica i nie bardzo się opłaca na allegro.
Polecam skorzystanie z uprzejmości Jumaatt

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Wow, Syrenko przepiękne loki jak są dłuższe też mają taki mocny skręt?
dziękuję

trudno powiedzieć coś o dłuższej długości, od pewnego czasu podcinam je co 2-3 miesiące, a kiedy były dłuższe nie stosowałam takiej pielęgnacji jak teraz

Cytat:
Jeszcze chciałam się pochwalić, że stałam się posiadaczką ręczniczka z mikrofibry do odciskania włosów TŻ mnie obdarował, jednak jeszcze nie testowałam.
Jaka firma?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 20:27   #21215
smerf3
Raczkowanie

dziękuję

trudno powiedzieć coś o dłuższej długości, od pewnego czasu podcinam je co 2-3 miesiące, a kiedy były dłuższe nie stosowałam takiej pielęgnacji jak teraz

Jaka firma? [/QUOTE]

Bo ja je sobie wyobraziłam, takie do ramion albo do zapięcia z takim skrętem i takie zadbane to wow skręt masz po prostu genialny

To ręcznik z Decathlonu
http://www.decathlon.com.pl/PL/kingc...towy-79747738/

w ogóle mam przez Was fazę na długie włosy bo wszystkie zapuszczacie moje ścięte wydają mi się teraz takie krótkie i czekam chwili aż odrosną
Stary 2010-07-07, 21:23   #21216
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
A propo pojawienia się antenek zaraz po myciu, mam pytanie dziewczyny: czy któraś z Was ma tak porozdzielane pasma i zero antenek zaraz po myciu jak Jessi na tym filmiku? Jeśli jest tu taki ewenement, proszę się zgłaszać
Mi się raz zdażyło być takim ewenementem po odżywce z miodem. Ale tak sobie myśle, że to może kwestia włosów bo moje jakoś są na początku reanimacji.
Właśnie mam miód na włosach, miałam już zmywać, ale syn mi dał czapkę i spróbuje się tak dziś przespać. Dam jutro znać, czy brak "kablówki osiedlowej" to u mnie miód, czy tylko przypadek.

Cytat:
odżyweczka na przykład, hehe ???

Cytat:
Do dziewczyn, które chciałaby nabyć Alverde czy inne niemieckie odżywki: służę pomocą, możecie pisać w tej sprawie na PW.
Jeśli to nie problem i mogę się podłączyć to chętnie

Cytat:
w ogóle mam przez Was fazę na długie włosy bo wszystkie zapuszczacie
oj nie wszystkie, nie wszystkie ja obcięłam miesiąc temu jakieś 15 cm, miejscami więcej i od razu lepiej

Syrenko przejrzałam po raz kolejny zdjęcia w dzienniku i podłączam się do zachwytu dziewczyn. Widać, że wkładasz dużo pracy i serca w swoje włoski i odwdzięczają Ci się pięknym skrętem.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 21:43   #21217
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Pochwale się dzisiejszymi włosami - tak jak pisałam wcześniej po masce z modu i olejów (trzymana ok. 1 godz. przed myciem).
Z tym, że włosy myłam wieczorem i z mokrymi poszłam spać. Efekt jest wiadomy, włosy były "wygniecione", ale z czasem jakoś doszły do siebie

Na załączonych zdjęciach widać, jak wyglądają moje włosy w ogóle bez żelu.
(lubię żel, ale włosy po nim bardzo długo schną, więc kiedy nie muszę, to go nie nakładam)
Poza tym widać mój kolor włosów - moim zdaniem już rozjaśniły się od słońca

Tu dla porównania, post z poprzednimi zdjęciami.

(Eloe77 Dziękuję za artykuł o włosach - przeczytałam - bardzo przydatne informacje!)
malgosia86, super wloski!!
Natalczak, cos przesadzasz chyba z tym narzekaniem na puch?
Eloe slepa jestem nie moge znlaezc postu z zdjeciami Twoich kreciolow

za kare wlosy dostaly dzis olej avocado (wczorajszy FOCH )
a w ramach eksperymentu do yesa ogorkowego d/s dodalam soku z ogorka potrzymalam 20 min i zmylam- jak na razie wlosy schna

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-07 o 21:51
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:02   #21218
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Hej Dawno mnie tu nie było bo imprezowałam ostatnio Mam chyba tydzień zaległości na Wizażu.Przychodze pożalić się na moje włosięta. Niby nie są takie złe, skręt i w ogóle zaczynają wyglądać na trochę nawilżone, ale przy tym mam dużo puchu Najgorzej na czubku głowy, gdy zwiąże klamrą puch pojawia się także na odsłoniętej partii włosów Zakupiłam balsam Joanny z apteczki babuni. Jak go stosować, żeby im pomógł?
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:15   #21219
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
No widzisz...tu jest problem,bo najlepsze włosy mam po tej "oslawionej"odżywce hotelowej z Las Vegas...czyli nie do kupienia...
Ona jest z oliwą z oliwek,ale niestety na niej nie ma składu...a jest zupełnie inna od próbowanych przeze mnie odżywek z oliwą
Nawet jak bym nie chciała, ona dzieli włosy na grube pasma i nie ma między nimi antenek
Podejrzewam, że jakiś sprytny silikon wdarł się do środka. Albo oliwa z oliwek o większej ilości oktanów
Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
no tylko u mnie "antenki" sa juz przy odciskaniu wody po splukaniu odzywki d/s(niezaleznie czy naloze odzywke b/s czy nie). Ja juz wtedy wiem ze wloski beda streczec, tylko dopiero pozniej okazuje sie jak mocno
Wygląda mi to raczej na zniszczenia lub nowe włosy, które jeszcze nie dostosowały się do reszty. Skoro pojawiają się tak szybko...
Cytat:
jedno zdjęcie jest w Dzienniku
Cudowne Syrenko Kolor i skręt marzenie nie włosy.
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
hej,
czy ten balsam mógłby być używany do mycia? ;> wiem, że ma dimethicone, ale to jest chyba silikon łatwy do spłukania wodą, prawda?
Cytat:
nie dimethicone obciąży Ci włosy
z silikonów dopuszczalnych w odżywkach do mycia to raczej dimethicone copolyol
A ja mam tutaj lekki czy aby ta odżywka nie ma przepisanego z błędem składu. Z tego co pamiętam wątek o myjadłach odżywkowych, to niektóre osoby używały jej do mycia
Dontknow możesz sprawdzić, czy nie ma błędu?
Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Aż nie chce mi się oczom wierzyć, ale po tym głupim Jantarze dostałam łupieżu
Ojej Przykro mi. Może nie szukaj od razu szamponu przeciwłupieżowego, a odstaw Jantar i postępuj jak zwykle. Jesli kosmetyczny jedynie, to powinien sam zniknąć.
Cytat:
A co do oliwek, to bardzo fajny skład ma ta której używam do ciała !
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, parfum
Nie nakładałam jej jeszcze na włosy, ale może warto spróbować ?
Warto Olej słonecznikowy i migdałowy. Ciekawe, co zostało użyte do skomponowania zapachu.
Cytat:
Z ilości anten w NKWzP wnioskuję,że bliżej nam do jakiejś kablówki niż do internetu...

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Kiedy ja odkryje co moje włosy lubia...
Z czasem, ale na pewno to nastąpi
Cytat:
A ja myslalam kiedys, ze krecone włosy czym krótsze tym bardziej sie kręcą, a jak są długie to sa cięzkie i pod cięzarem się prostują.
nie można tak generalizować. Wszystko zależy od rodzaju, typu skrętu. Im słabszy, tym dłuższy włos potrzebny, ale to i tak indywidualne. Trzeba znaleźć optymalną długość.
Fala ma S i potrzebuje miejsca, by się zrobić. Jeśli utnie się kosmyk w nieodpowiednim miejscu, można skutecznie pozbawić włos możliwości falowania.
Lok ma s i również potrzebuje miejsca, może niekoniecznie mniej, ale tyle, by móc utworzyć przynajmniej jedno s. Jeśli skręt jest silny, to powinien po cięciu stać się jeszcze mocniejszym. Jednak nie ma tu reguły, szczególnei w przypadku 3a - blisko mu do fali, więc też trzeba uważnie przyjrzeć się włosom, by nie uciąć za dużo.

Zdenerwowałam się.
Niemcy stracili bramkę i choć zdobył ją piłkarz mojej ukochanej Barcy, to się nie cieszę

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Wyjaśniła się kwestia wypadania włosów w moim przypadku, TSH, niestety. Już się kiedyś leczyłam na niedoczynność, ale czas znowu zacząć. Od 2 tygodni wcieram Jantar, mam nadzieję, że też pomoże. Jako, że zakupiłam 7 sztuk na zapas

Cytat:
No proszę dla TŻa
Cytat:
no dobra, dobra... zaraz zmywam maskę z włosów... będę się harmonijkować
Cytat:
Jeśli jest tu taki ewenement, proszę się zgłaszać
jeśli jestem bez gliceryny i po marchewie
Cytat:
A skład składki?

Kropcia za wpis w dzienniku
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20536605]Eloe slepa jestem nie moge znlaezc postu z zdjeciami Twoich kreciolow [/quote] Prosze bardzo
Cytat:
Napisane przez aniaaa16 Pokaż wiadomość
Zakupiłam balsam Joanny z apteczki babuni. Jak go stosować, żeby im pomógł?
Bez spłukiwania? Nakładasz jako odżywkę b/s na ociekające wodą włosy i ugniatasz az przestanie leciec woda. Potem odciskanie nadmiaru wody i dalsza stylizacja

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:38   #21220
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
wlasnie analizuje gliceryne w moim magazynku i wiesz Eloe odzywka b/s Beauticurls Curl Junkie jest glycerin-free (to tak jakbys myslala o zamowieniu na BC)

niestety nie wiem jak to dziala na mnie, jestem ostatnio srednio zadowolona wiec moze ja potrzebuje gliceryny

odzywke uzywam bo ma nieziemski zapach i duzo fajnych rzeczy w skladzie, ale musze uzyc cos z gliceryna i zobaczyc efekt, moze w weekend

dzisiaj zrobilam najprosciej jak mozna
skalp - Come Clean KC
potem na wlosy Smoothing Conditioner CJ a skalp doprawiony Daily Fix Cleaning Conditioner CJ
przy splukiwaniu wloski byly tak miekkie jak nigdy
potem tylko BeautiCurls Leave-In CJ i finish

postanowilam na 2 tygodnie odstawic proteiny, mysle ze duzo zrobily ale w sumie moje wlosy potrzebuja teraz nawilzenia i stad taki zestaw dzisiaj

no i probuje sposobu syrenki z myciem wieczorem, jednak nie moge chodzic spac w wilgotnych wiec umlam 1,5 temu i schna, zanim sie poloze za 2-3 godz beda suche, na razie marne efekty ale sie nie poddaje

na razie:
mycie poniedzialek wieczor, spanie z wilgotnymi - efekt rano ..... wiec rano we wtorek mycie przed wyjsciem
wtorek mycie wieczorem, znow spanie w wilgotnych ale doschly bardziej niz dzien wczesniej (kontynuacja eksperymentu w ramach nie poddawania sie) - efekt rano - jak to sie mowi tutaj 'so so' czyli przekladajac 'tak sobie' a po japonsku 'jakotako', ale juz ich nie mylam, zrobilam fryzure a la Wilma Flingston

teraz schna i zobaczymy jak pojde spac w suchych co bedzie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:54   #21221
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia, brawo za wpis!!
Masz świetną strukturę włosa - kręcony, ale jednocześnie pozbawiony tej typowej dla kręconych włosów napuszonej, porowatej struktury. Są takie gładkie Najlepiej o tym świadczy fakt, że możesz nosić prostą grzywkę bez konieczności niewiadomo jakiej stylizacji.
Dziękuję Ciągle nad nimi pracuję

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Kropcia za wpis w dzienniku
W końcu dołączyłam w pełni do Was

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:05   #21222
smerf3
Raczkowanie

A mnie to się widzi, że Kropcia ma włosy jak wystylizowana aktorka;> one muszą siedzieć i godzinami układają im włosy, a u Kropci sama natura

I również podobają mi się kropciowe loko-falki w połączeniu z grzywką.
Stary 2010-07-07, 23:15   #21223
henieczka
Rozeznanie

Dostalam jakiegos wlososzalu Najchetniej mylabym codziennie wlosy, nakladalabym jakies specyfiki i ciagle ich dotykala Nie moge sie doczekac soboty, kiedy bede miala czas odwiedzic pare sklepow kosmetycznych.

Zauwazylam, ze przy malej ilosci silikonow wlosy bardzo pusza mi sie i skrecaja na swiezym powietrzu. Zastanawiam sie czy to wina slabego nawilzenia wlosow, czy poprostu braku s.

Dla zainteresowanych z UK: kupilam wczoraj w wiejskim sklepiku ze wszystkim taka odzywke ( wydaje mi sie, ze jest zgodna z CG, wrzucilam do analizy, ale na pielegnacyjnym, nie wiem czemu ). Na angielskim forum doczytalam, ze mozna ja dostac tez w Poundland.

Enliven coconat&vanilla conditioner: aqua, cetearyl alcohol, cetremonium chloride, parfum, panthenol, cocos nucifera, vanilla plantifolia, cirtid acid, phenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, methylparaben, sorbitol, propylene glycol, isopropyl myristate, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, coumarin

Zakosilam tez mamie odzywke rozana z Lavery, kiedys sama ja jej dalam, ale nie uzywala, to wzielam spowrotem

Lavera, rose milk repairing hair conditioner:Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Perea Gratissima (Avocado) Oil, Lauroyl Sarcosine, Macadamia Ternifolia Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalene, Rosa Damascena Flower Water, Prunus Persica (Peach) Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:09   #21224
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

no i probuje sposobu syrenki z myciem wieczorem, jednak nie moge chodzic spac w wilgotnych wiec umlam 1,5 temu i schna, zanim sie poloze za 2-3 godz beda suche, na razie marne efekty ale sie nie poddaje
sposób jest prawie mój, bo ja jednak mam mokro-wilgotne włosy jak idę spać

Ja za to wczoraj zrobiłam eksperyment w technice stylizacyjnej i zamiast wgniatać odżywkę b/s oraz środek do stylizacji przeczesałam włosy palcami nakładając te specyfiki.
Jeszcze nie jestem pewna co mam na głowie, tzn po wstaniu na pewno nie to co zazwyczaj, teraz moje włosy chyba próbują dojść do siebie

Cytat:
Syrenko przejrzałam po raz kolejny zdjęcia w dzienniku i podłączam się do zachwytu dziewczyn. Widać, że wkładasz dużo pracy i serca w swoje włoski i odwdzięczają Ci się pięknym skrętem.
Dziękuję staramy się mocno, ja i moje loki

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych z UK: kupilam wczoraj w wiejskim sklepiku ze wszystkim taka odzywke ( wydaje mi sie, ze jest zgodna z CG, wrzucilam do analizy, ale na pielegnacyjnym, nie wiem czemu ). Na angielskim forum doczytalam, ze mozna ja dostac tez w Poundland.

Enliven coconat&vanilla conditioner: aqua, cetearyl alcohol, cetremonium chloride, parfum, panthenol, cocos nucifera, vanilla plantifolia, cirtid acid, phenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, methylparaben, sorbitol, propylene glycol, isopropyl myristate, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, coumarin

Zakosilam tez mamie odzywke rozana z Lavery, kiedys sama ja jej dalam, ale nie uzywala, to wzielam spowrotem

Lavera, rose milk repairing hair conditioner:Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Perea Gratissima (Avocado) Oil, Lauroyl Sarcosine, Macadamia Ternifolia Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalene, Rosa Damascena Flower Water, Prunus Persica (Peach) Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol
Enliven była analizowana u nas na składowym:
*Enliven, Coconut & Vanilla

Lavera składem przypomina mi odżywki Alverde
Jeśli chcesz analizę wklej do składowego, chyba, że wystarczy Ci, że ma dużo składników nawilżających: emolientowych i humentantowych, czyli takich, które przyciągają, wiążą i zatrzymują wodę; w tym kilka olejów. Wysuszające działanie alkoholu powinno być zniwelowane dużą ilością owych olejów i humektantów (np. gliceryny)
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:40   #21225
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

postanowilam na 2 tygodnie odstawic proteiny, mysle ze duzo zrobily ale w sumie moje wlosy potrzebuja teraz nawilzenia
ja tez na razie proteiny odstawilam i nastawilam sie na nawilzanie
Chyba będę potrzebowała pomocy czym nawilżyć włosy, na razie zaprzyjazniam się z miodem

Cytat:
no i probuje sposobu syrenki z myciem wieczorem
ja też bym chciala myc wlosy wieczorem, ale boje sie tego efektu wygniecenia jesli poloze sie z wilgotnymi wloskami

Wogole to dzis w nocy byla masakra z ta odzywka, miodem, czepkiem termicznym i czapka nie wyspalam sie wogole
co pol godziny budzilam sie, bo czepek mi szelescil, i wogole bylo mi niewygodnie i dziwnie z wilgotnymi wlosami
rano jak splukalam odzywke to wloski byly jakies niemile, tepe... chcialam myc i nakladac jeszcze raz odzwyke, ale sie powstrzymalam

przy ugniataniu nie bylo antenek tak jak zawsze, pojawily sie jakies 4-5 odstajacych wlosow
za to puch sobie zafundowalam na wlasne zyczenie, bo podsuszylam dyfuzorem wlosy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
A ja mam tutaj lekki czy aby ta odżywka nie ma przepisanego z błędem składu.
moze tam niepotrzebny przecinek po tym dimethicone i powinno byc dimethicone copolyol
chyba by sie wtedy nadawala?

Cytat:
nie można tak generalizować. Wszystko zależy od rodzaju, typu skrętu. Im słabszy, tym dłuższy włos potrzebny, ale to i tak indywidualne. Trzeba znaleźć optymalną długość.
Fala ma S i potrzebuje miejsca, by się zrobić. Jeśli utnie się kosmyk w nieodpowiednim miejscu, można skutecznie pozbawić włos możliwości falowania.
Lok ma s i również potrzebuje miejsca, może niekoniecznie mniej, ale tyle, by móc utworzyć przynajmniej jedno s. Jeśli skręt jest silny, to powinien po cięciu stać się jeszcze mocniejszym. Jednak nie ma tu reguły, szczególnei w przypadku 3a - blisko mu do fali, więc też trzeba uważnie przyjrzeć się włosom, by nie uciąć za dużo.
oj juz "sprzedałam" to kolezankom z pracy, ktore mowia, ze maja krecone wlosy, ale krecic sie nie chcą - a obie maja wlosy dosc krotkie

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-08 o 08:42
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:22   #21226
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie to się widzi, że Kropcia ma włosy jak wystylizowana aktorka;> one muszą siedzieć i godzinami układają im włosy, a u Kropci sama natura

I również podobają mi się kropciowe loko-falki w połączeniu z grzywką.
Dziękuję bardzo miło to słyszeć/czytać

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:49   #21227
exotic smile
Raczkowanie

Dziewczyny a co sądzicie o kremie modelującym loki z joanny? Używała go któraś? Zastanawiam się nad jego kupnem ale nie wiem czy warto, widzialam parę opini na KWC ale chciałabym poznać jeszcze Wasze, nie stać mnie na testowanie kosmetyków. Myślałam też o fluidzie z Revlona ale na allegro jest tylko w dużym opakowaniu a nie mam tyle kasy. Jeśli któraś używała ten z joanny to byłabym wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam wszystkie zakręcone Wizażanki
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 10:15   #21228
gubis
Rozeznanie

widziałam Laverę w cenie 35 zł więc myślę, że nie ma co kombinować ze sprowadzaniem.

moje włosy wczoraj sie odfoszyły i ku chwale włascicielki przypomniały sobie, że wypada sie kręcić
dałam waxa uv na pół z miodem plus keratyną i olejem macadamia na 2 godziny, później potters bs na ociekające, balsam nivea i ugniatanie, żel delia i arafatka - nawet po nocy widać ich pozostałości całkiem wyraźnie

miałam problemy z dodaniem tego posta i w efekcie... zapomniałam o najważniejszym - Syrenko - WOW! absolutnie CUDNE włosy!!! mięsiste, grube, zadbane loki - nic tylko podziwiać!

Edytowane przez gubis
Czas edycji: 2010-07-08 o 11:38
gubis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 10:41   #21229
Maxonia
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to Maxonia

Witam drogie panie

Ujawniłam się tu już jakiś czas temu i podjęłam kolejną walkę z moimi włosami. Nie pisałam nic, bo jednocześnie walczyłam o moje być czy nie być na studiach, także proszę o wyrozumiałość.
Zacznę od początku: myłam włosy metodą OMO, albo hippem, albo mypą aloesową, na dół potters aloesowy . Jako odżywka albo balsam seboradin, albo wax do zniszczonych. Jako b/s joanna miód i mleko + (czasem) nivea flexible curls. Po jakimś miesiącu pielęgnacji naprawdę zauważyłam różnicę (albo mi się tak wydawało :P ) Już nawet myślałam o tym, że jak przyjadę do domu pstryknę parę fotek, coby Wam pokazać efekty.. Nawet jak chodziłam spać z mokrymi nie budziłam się z szopą a'la król lew..
Jednak po przyjeździe do domu.. moje włosy znowu zaczęły grymasić.. Kiedyś po umyciu włosy slsowcem aż się przeraziłam.. taki miałam jerch na głowie To co wy nazywacie puchem, ja nazywam jerchem..bo u Was ten puch pojawia się miedzy loczkami, falami... a u mnie na górnej warstwie, gdzie włosy za cholerę nie chcą się kręcić, falować... tylko po prostu efektywnie sobie sterczą , zjerchane ..jak już wcześniej to poetycko ujęłam :P
Próbowałam miodu, ale u mnie za nic się nie sprawdził .. włosy mam po nim takie sztywne.. to samo gdy spryskam włosy jantarem, od razu sztywnieją..
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zrobiłam sobie żelu lnianego ani nie próbowałam kwaśnej płukanki.. to są moje cele na najbliższe dni. Kupiłam też joannę mak i bawełna i chcę ją stosować zamiast miodu i mleka.

Nie wiem, czy do końca rozumiem słowo "porowatość" włosa, ale wydaje mi się, że ja własnie takie mam.. do końca nawet nie wiem jak je opisać, oprócz.. oczywiście słynnych antenek.. w miejscu gdzie ich nie ma..włosy nie są takie jednolite, zbite.. tylko takie jakby z dziurami :P , ehh..

Jeśli macie jakieś propozycje, szczególnie jeśli chodzi o odzywkę d/s bardzo proszę o propozycję, bo wax niestety się nie sprawdził, a sebo chyba już przestał wpływać zbawiennie na moje włosy.. Chcę jednak próbować wszystkiego małymi krokami, bo jak zacznę paćkać włosy wszystkim na raz, to nigdy nie dojdę do ładu i składu z nimi.. (nie, żeby teraz były w ładzie i składzie :P )
Przestałam nawet te moje włosiska traktować rozjaśniaczem w takich ilościach jak wcześniej, teraz mam dużo mniej pasemek.. Czego się nie robi, żeby dogodzić włosom .. jeszcze żeby one się odwdzięczały

Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi. Pozdrawiam!
Maxonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 11:01   #21230
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

ja też bym chciala myc wlosy wieczorem, ale boje sie tego efektu wygniecenia jesli poloze sie z wilgotnymi wloskami

no wlasnie, ja mam arystyczne wygniecenia w ksztalcie trojkatow, czworokatow itp, dlatego oryginalny sposob Syrenki w moim wykonaniu odpada musza byc suche, wiec albo suszara albo ograniczenie zycia towarzyskiego bo najpozniej o godz 20 musze myc zeby wyschly przed polozeniem sie spac (ewentualnie zapraszanie gosci )

wczoraj poszlam spac w suchych i dzisiaj nie bylo odgniecen, generalnie chwalic nie ma sie czym bo nic na nich nie mam, ani zelu ani kremu, ale nie zrobilam koka, wygladaja kompletnie inaczej bo nie byly w ogole wyganiatane ani nic ale i tak nie mozna powiedziec ze mam proste wlosy, najladniejsza jest grzywka, wlosy ciachniete tak duzo i od razu zrobily sie jakby mocniejsze, jest za krotka zeby sie krecic ale za to wywija sie i przypomina mi ksztalt muszelki, takie niepelne S, gdyby nie to ze nie lubie sie w krotkich wlosach i wygladam niezaciekawie to ciachlabym wszystko, niestety to moja wada, nie lubie czekac na efekty, wszystko bym chciala na juz a jak nie mam to laze zla
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-08, 12:26   #21231
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
A jak bardzo włosy są mokre kiedy nakładasz stylizator?
Na cieknące włosy ładuję leave-in, potem odciskuję rękami, a potem koszulką i na takie nakładam stylizator.
Najchętniej dawałabym go jeszcze szybciej, ale zawsze się zastanawiam, ile czasu minimalnie powinno minąć od nałożenia odżywki b/s do nałożenia stylizatora. Żeby się nie pogryzły czy cuś.

Cytat:
Składka członkowska w jakiej postaci?
Odżywki i stylizatory?
Przykro mi moja Duszko, ale nie spełniasz kryterium przyjęcia
Co najwyżej możesz objąć patronat honorowy

Cytat:
Właśnie mam miód na włosach, miałam już zmywać, ale syn mi dał czapkę i spróbuje się tak dziś przespać
Dał Ci czy mu z kręconym szałem w oczach wyrwałaś?

Cytat:
Dam jutro znać, czy brak "kablówki osiedlowej" to u mnie miód, czy tylko przypadek.
Świetnie, czekamy na relację, ile jutro programów będziesz odbierać. Zanik sygnału mile widziany
Doczytałam, że miód się sprawdził, tylko suszarka zawiodła
Kurcze, u mnie miód też fajnie działa, ale na antenki tak świetnie nie wpływa

Cytat:
odżyweczka na przykład, hehe ???
Nie mówię nie

Cytat:
Jeśli to nie problem i mogę się podłączyć to chętnie
To żaden problem, zapraszam na zakupy do "Jumaattex Gmbh. Chemia z Niemiec"

Dziewczyny, ponieważ jest kilka chętnych i trzeba by spróbować jakoś się zorganizować, wystosuję zaraz odpowiednie info na offtopie, żeby tutaj już zakończyć ten temat. Proszę wszystkie zainteresowane u udanie się tam.

Cytat:
Cytat:
Mi się raz zdażyło być takim ewenementem po odżywce z miodem. Ale tak sobie myśle, że to może kwestia włosów bo moje jakoś są na początku reanimacji.
Czyli się da

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o kremie modelującym loki z joanny? Używała go któraś? Zastanawiam się nad jego kupnem ale nie wiem czy warto, widzialam parę opini na KWC ale chciałabym poznać jeszcze Wasze, nie stać mnie na testowanie kosmetyków. Myślałam też o fluidzie z Revlona ale na allegro jest tylko w dużym opakowaniu a nie mam tyle kasy. Jeśli któraś używała ten z joanny to byłabym wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam wszystkie zakręcone Wizażanki
Osobiście nie mam doświadczeń, ale z tego, co pamiętam, Wilczex używa namiętnie kremu z Joanny. Jeśli jesteś ciekawa, co w nim siedzi, wrzuć do składowego.

Maxonia - witamy z powrotem
Jeśli chodzi o porowatość włosa - polecam ten artykuł . Wszystko tam jest pięknie wyjaśnione.

Jeśli chodzi o Twoje włosy, to skoro mają tak dużą tendencję do sztywności, chyba powinnaś postawić na mocno emolientowe odżywki w celu zmiękczenia ich. Zarówno do, jak i bez spłukowania. Dziwna sprawa z tym miodem u Ciebie, bo u większości dziewczyn włosy po miodowej masce są mięciutkie. Kolejny przykład na to, że co włos, to inaczej

Jeśli chodzi o Syrenkowy sposób mycia na noc, to ja go lubię A to dlatego, że wtedy na włosy nie działa siła grawitacji. Mi włosy w procesie suszenia trochę się rozprostowują pod wpływem własnego ciężaru, a jak tam sobie leżą na poduszce (oczywiście odpowiednio je układam tam ), to się mogą swobodnie kręcić. Inna sprawa, że nigdy mi tak przez noc dobrze nie wyschną.
Stary 2010-07-08, 12:26   #21232
agison
Zakorzenienie

miło mi iż mogę potwierdzic że Syrenka ma cudne włosy ... a właściwie na żywo są jeszcze piękniejsze niż na fotach

i prawidłowo, bo któż inny ma świecić przykładem

generalnie -Syrenka lokasowym ideałem

a ja przeżyłam wczoraj koszmar podróży z opóźnieniami i moje włosy ucierpiały na tym najbardziej ... generalnie jak wysiadłam z pociągu i padłam w domu spać to rano obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać
na szczęście dobry pomysł wpadł mi do głowy, przejechałam po nich kilka razy nakokosowanymi dłońmi i jakoś się udało - w przeciwnym wypadku straciłabym chyba połowę włosów

muszę im to dziś jakos wynagrodzić, chyba spróbuję TBSowej bananowej od Pinsleepe

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-07-08 o 12:28
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 12:58   #21233
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Na cieknące włosy ładuję leave-in, potem odciskuję rękami, a potem koszulką i na takie nakładam stylizator.
Najchętniej dawałabym go jeszcze szybciej, ale zawsze się zastanawiam, ile czasu minimalnie powinno minąć od nałożenia odżywki b/s do nałożenia stylizatora. Żeby się nie pogryzły czy cuś.

Dał Ci czy mu z kręconym szałem w oczach wyrwałaś?
O, ja też się właśnie zastanawiam, czy taki stylizator dany na całkowicie mokre włosy działa jak należy, czy się gdzieś "rozmywa" po drodze
Hehe, a to jest immanentna cecha kręconych, ten szał w oczach?

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
miło mi iż mogę potwierdzic że Syrenka ma cudne włosy ... a właściwie na żywo są jeszcze piękniejsze niż na fotach

i prawidłowo, bo któż inny ma świecić przykładem

generalnie -Syrenka lokasowym ideałem

a ja przeżyłam wczoraj koszmar podróży z opóźnieniami i moje włosy ucierpiały na tym najbardziej ... generalnie jak wysiadłam z pociągu i padłam w domu spać to rano obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać
na szczęście dobry pomysł wpadł mi do głowy, przejechałam po nich kilka razy nakokosowanymi dłońmi i jakoś się udało - w przeciwnym wypadku straciłabym chyba połowę włosów

muszę im to dziś jakos wynagrodzić, chyba spróbuję TBSowej bananowej od Pinsleepe
O tak, loki syrenki można by wstawić do jakiegoś Instytutu Miar i Wag Loków i by robiły za "odlokowniki"
Oj, koszmar podróży, współczuję Ja ostatnio mam beznadziejne włosy bez udziału PKP Wyglądam zwykle rano, jakby mnie szczury targały za włosy przez całą noc
Mam nadzieję, że odżywka bananowa posłuży, a jak nie, to że przekażesz to w delikatny sposób
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 13:06   #21234
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
O tak, loki syrenki można by wstawić do jakiegoś Instytutu Miar i Wag Loków i by robiły za "odlokowniki"
Oj, koszmar podróży, współczuję Ja ostatnio mam beznadziejne włosy bez udziału PKP Wyglądam zwykle rano, jakby mnie szczury targały za włosy przez całą noc
Mam nadzieję, że odżywka bananowa posłuży, a jak nie, to że przekażesz to w delikatny sposób
albo do IUPAC, jako swiatowy wzór loka
a Ty kłamczucho znowu ściemniasz przecież śliczne masz włoski, też mi się bardzo podobały no chyba że na codzień wyglądają inaczej niż wtedy, w co nie chce mi się wierzyć i nie uwierzę
chyba że mówisz o syndromie dnia następnego ... może przez te upały? moje po umyciu wyglądają ok, ale jak jest gorąco to następnego dnia nadają się tylko na koczek są tak suche że szok

myślę że posłuży moje włosie nie jest takie wybredne jak np. Lavendove zresztą bardzo lubię TBS (a właściwie lubiłam jak mieszkałam w UK, bo tu jest strasznie drogi), więc włosowy debiut powinien być udany

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 13:07   #21235
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Ty, jak pisałaś, kładziesz stylizator około 15 minut po odżywce b/s, być może włosy już wchodzą w fazę schnięcia. Poza tym piszesz, że stylizujesz sekcyjnie (to to, czego ja muszę spróbować , a wydaje mi się, że przy tego rodzaju czynności włosy też szybciej schną.
.
Co to znaczy?;>

sory ale nie moge się doszukać
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 13:35   #21236
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
wlasnie analizuje gliceryne w moim magazynku i wiesz Eloe odzywka b/s Beauticurls Curl Junkie jest glycerin-free (to tak jakbys myslala o zamowieniu na BC)
Dziękuję Stale myslę o zamówieniu z BC
W kwestii prób włosowych i mycia możemy sobie podać rękę Rano zwykle też
Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Dostalam jakiegos wlososzalu Najchetniej mylabym codziennie wlosy, nakladalabym jakies specyfiki i ciagle ich dotykala Nie moge sie doczekac soboty, kiedy bede miala czas odwiedzic pare sklepow kosmetycznych.
No to zostałaś zarażona Wirus nadal się rozsiewa. Czekaj teraz na ewolucję
Cytat:
Zauwazylam, ze przy malej ilosci silikonow wlosy bardzo pusza mi sie i skrecaja na swiezym powietrzu. Zastanawiam sie czy to wina slabego nawilzenia wlosow, czy poprostu braku s.
I tego i tego. Włosy słabo nawilżone będą wystawiać antenki w poszukiwaniu wody = puch. Włosy niezabezpieczone silikonem lub emolientem nie będą miały hamulca i wystawią antenki = puch.
Pamiętaj o emolientach.
Cytat:
Chyba będę potrzebowała pomocy czym nawilżyć włosy, na razie zaprzyjazniam się z miodem
Sięgnij też koniecznie po aloes (w postaci żelu lub soku, a jeszcze lepiej w postaci soku/miąższu z liścia co najmniej 2-letniej rośliny) i wszelkie humektanty, najlepiej w półproduktach. Mazidła czekają
Cytat:
rano jak splukalam odzywke to wloski byly jakies niemile, tepe...
A ile dałaś miodu? Zbyt duża jego ilośc może prowadzić właśnie do sztywności, nieprzyjemnego tarcia pod ręką.
Cytat:
moze tam niepotrzebny przecinek po tym dimethicone i powinno byc dimethicone copolyol
chyba by sie wtedy nadawala?
Dokładnie to miałam na myśli. Wówczas mogłaby być, ale trzeba pamiętać o proteinach.
Cytat:
oj juz "sprzedałam" to kolezankom z pracy, ktore mowia, ze maja krecone wlosy, ale krecic sie nie chcą - a obie maja wlosy dosc krotkie
No właśnie... Niewłaściwe cięcie i po lokach
Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o kremie modelującym loki z joanny?
Którym? Możesz go podlinkować?
Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
moje włosy wczoraj sie odfoszyły i ku chwale włascicielki przypomniały sobie, że wypada sie kręcić
Świetnie
Cytat:
Napisane przez Maxonia Pokaż wiadomość
To co wy nazywacie puchem, ja nazywam jerchem..bo u Was ten puch pojawia się miedzy loczkami, falami... a u mnie na górnej warstwie, gdzie włosy za cholerę nie chcą się kręcić, falować... tylko po prostu efektywnie sobie sterczą , zjerchane ..jak już wcześniej to poetycko ujęłam :P
Witaj. Dalej piszesz, że rozjaśniałaś włosy, więc w zasadzie nie ma się co dziwić, że ów "jerch" jest obecny.
Wierzchnia warstwa jest zwykle najbardziej zniszczona, ponieważ narazona na wszelkie mechaniczne uszkodzenia. Pozostaje skupić się na wytężonej pielęgnacji, nawilżniu, odżywianiu...
Cytat:
Próbowałam miodu, ale u mnie za nic się nie sprawdził .. włosy mam po nim takie sztywne.. to samo gdy spryskam włosy jantarem, od razu sztywnieją..
Miód ma właściwości usztywniające, więc trzeba znaleźć swoją ilość. Jantar ma w składzie glikol i niacynamid - mogą w połączeniu również usztywniać włosy (przynajmniej ja tak mam). Po wyschnięciu wystarczy delikatnie ugnieśc włosy i Jantar odpuści.
Cytat:
antenek.. w miejscu gdzie ich nie ma..włosy nie są takie jednolite, zbite.. tylko takie jakby z dziurami :P , ehh..
Przecież to widac pod mikroskopem...
Cytat:
Jeśli macie jakieś propozycje, szczególnie jeśli chodzi o odzywkę d/s bardzo proszę o propozycję
Otworem stoją nasze dzienniki, wątek analizowo-składowy, kolekcje kosmetyków. W pierwszym poście też link do odżywek zgodnych z cg (w blogu Małgosi86). Na pewno coś sobie upatrzysz.
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać
Rozczesać? Chyba nie na sucho
Cytat:
chyba spróbuję TBSowej bananowej od Pinsleepe
Ech, zazdraszczam. Mam same dobre wspomnienia po tej odżywce

Moje włosy zaczynają powoli dochodzić do siebie po sobotnim myciu Johnson's Baby. Skalp też przestaje odczuwać wieczny świąd. Never again
Jeśli tak dalej pójdzie, w sobote będę mogła kapkę ciachnąć

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 13:47   #21237
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
Co to znaczy?;>

sory ale nie moge się doszukać
Rozdzielenie włosów na sekcje i dawanie kosmetyków stylizujących na każdą partię włosów osobno. Ma to sens przy długich czy gęstych włosach, kiedy jest trudno równomiernie rozprowadzić stylizator.

Tutaj jest filmik . Od 1.15 pani zaczyna dzielić włosy na sekcje.
Stary 2010-07-08, 13:48   #21238
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:

A ja mam tutaj lekki czy aby ta odżywka nie ma przepisanego z błędem składu. Z tego co pamiętam wątek o myjadłach odżywkowych, to niektóre osoby używały jej do mycia
Dontknow możesz sprawdzić, czy nie ma błędu?
mam wrażenie, że pomiędzy dimethicone a copolyol nie było przecinka..
Stary 2010-07-08, 13:49   #21239
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Rozczesać? Chyba nie na sucho
Ech, zazdraszczam. Mam same dobre wspomnienia po tej odżywce
na sucho musiałam to zrobić z kilku powodów

ale generalnie ostatnio experymentowałam z czesaniem na sucho, na mokro, drewnianą szczotką i grzebieniem z szerokimi zębami i dochodzę do wniosku że moim wlosom najlepiej służy jednak czesanie na sucho szczotką oczywiście robię to tylko przed myciem lub związaniem
a plączą mi się jakoś okrutnie ... ostatnio jestem jednym wielkim tanglem

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-08, 13:50   #21240
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Stale myslę o zamówieniu z BC
W kwestii prób włosowych i mycia możemy sobie podać rękę Rano zwykle też
jak sie spotkamy to sie pozalimy nawzajem do siebie na te nasze lokasy a potem kulturalnie to opijemy choc roznie to bywa moze skonczyc sie i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna

ja mam nowy zaskakujacy dla siebie samej wniosek: jak reanimacja to odzywka b/s, ta beauticurls swietnie sie sprawdza, wyciskam na dlon odzywke tak rozmiarowo 5zl, rozcieram i przejezdzam po wlosach, druga taka porcje nakladam z glowa w dol i tak jakbym ugniatala wlosy, puch sie nie pojawia, uzycie sprayow, wody - puch sie pojawia, generalnie dobry jest quenched curl moisturizer z culrs w sensie braku puchu ale wloski sa lekko oklapniete wiec trzeba cos dolozyc wiec lepsze wyjscie uzyc beauticurls b/s
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości