|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rocznik '92 część XVII ! ;DDDD ;*
yes - sexii !
ale dawaj wiecej 1!
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
yeska - świetne zdjęcie
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
. haha |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
on mi wysyla pojedynczo bo nad jednym zdjeciem pracuje kilka h
bo jest doookładny ![]() nooo lepsze niż z balonem, nie? ale dla tż do antyramy chyba sie nie nada? bo jakby jego starzy zobaczyli...?
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Colds, co byś zrobiła na moim miejscu? Chlopak mówi ci ze tylko raz, dla spróbowania i do tego nie chce zebys szła na ognisko bo nie bedzie wiedział jak będzie się zachowywał + bonus: będa tam laski których nie znam
Yes- sexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx!!!!
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
yes, Ty dzixie!
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Muszę wam coś ważnego napisać!
i znowu przyszło lato powiedzcie co Wy na to!!!!! |
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
yes sam sex
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stary robi obiad- kurczaczka, a ja taka głooodna niech sie spieszy a nie :P!
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
yes - zaje*ise zdjecia
ja jade do lekarza bo z moim okiem jest gorzej niz wczoraj...
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie ucho boli, jutro chyba pojde to lekarza
a dzisiaj na szczepienie ;/
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Uruchomcie wyobraznie i powiedzcie czy takie buty pasują do tego co mam na sobie ;/ tak na szybko, a nie mam w co się ubrać o.O
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. pokaż nam wszystkie i postaramy się Ci pomóc w wyborze zjęcia do antyramy . a te możesz wywołać i dać mu w kopercie ![]() Cytat:
mimo wszystko fajnie, o ile można tak to nazwać, że powiedział Ci, iż chciałby spróbować. spróbuj iść z Nim na układ: idziesz, nie masz pretensji, chcesz po prostu tam, przy tym, być. ale na początku powiedz, że nie chcialabyś tego. powiedz o swoich obawach itp. i dopiero gdy nie będzie to do Niego przemawiać zacznij na temat tego układu... |
||
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
EJJJJ szalone!!!
Nie było mnie tylko troszkę, a już kilka stron do czytania. Nie ogarniam. Zaprosiłam Cię Linka też chcę zobaczyć Twoje stroje i yes też chcę zobaczyć galerię...
Edytowane przez 3Natalia3 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:13 |
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
no jaha nanu.
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
So take a dirty picture for me Edytowane przez zawirowana Czas edycji: 2010-07-08 o 14:16 |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wstalaaam
dobryyy !!! ![]() e tam malo no ciekawe ej sprobowalabym ![]() calowalam sie w gim jak pojechalismy na zielona szkole. gralismy w butelke :P Cytat:
Cytat:
Ej ja tez mam takie cycochy ;pp Oooo Panieee ..! ta fotka jest za***istaaa !! jejuuu jak Ty slicznie pozujeeesz!! ja to tak nie potrafie, bo wale zaraz glupie miny czy cos ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- MooooV znalezione w necie, wklejam tutaj bo sporo bylo tam artykulow ![]() Mój kolega bierze amfetaminę. Jak go przekonać, żeby przestał? Mój kolega (16 lat) zaczął brać amfetaminę. Coraz mniej przykłada się do nauki i boję się, że zawali szkołę. Jego rodzice nic nie wiedzą, a ja im nie powiem, bo kolega mnie znienawidzi. Co mam robić? Jak przekonać kolegę, żeby przestał? To rzeczywiście trudna sytuacja. Amfetamina jest niebezpiecznym narkotykiem, silnie uzależniającym psychicznie. Branie tego narkotyku ma swoje konsekwencje. Długi okres brania doprowadza do skrajnego wyczerpania organizmu. Silne pobudzenie oraz zanik samokontroli często prowadzą u zażywających amfetaminę do niespodziewanych i gwałtownych zachowań. Osoby takie przejawiają drażliwość i agresywność. Wywołana przez narkotyk głęboka depresja i stany lękowe mogą prowadzić do myśli samobójczych jeszcze przez długi czas, nawet po tym, gdy taka osoba przestanie brać. Amfetamina może też wywołać tzw. psychozę amfetaminową. Charakterystyczny dla niej jest niepokój, stany lękowe, zaburzenia orientacji, a nawet omamy słuchowe i wzrokowe oraz urojenia o treści prześladowczej. Objawy te potrafią nawracać (tzw. reakcje nawracające) i człowiek nie jest w stanie nad tym zapanować. To, co może jeszcze zainteresować Twojego kolegę, to fakt, że zażywanie amfetaminy może doprowadzić do zmniejszenia potencji. Jednak Twój kolega prawdopodobnie na razie odczuwa tylko korzyści wynikające z brania narkotyku. Z pewnością ma poczucie, że lepiej się bawi, jest śmielszy, odważniejszy, łatwiej nawiązuje kontakty, a nawet może mieć poczucie, że potrafi się bardziej skoncentrować np. przy nauce. Poza tym może mieć poczucie mocy i przeżywać wręcz euforię. Konsekwencje przychodzą później i dlatego jakiekolwiek argumenty mogą do niego nie docierać. Zwłaszcza, że myśli sobie, że kontroluje sytuację i bierze wtedy, kiedy chce. To normalne zaprzeczenie, jakim posługują się osoby uzależnione. Jeśli do tego zauważysz, że Twój kolega coraz częściej sięga po narkotyk „poprawiając” swoje samopoczucie, że zmienia się krąg jego znajomych i dominować zaczynają osoby biorące, zanikają dawne zainteresowania i najważniejszy staje się narkotyk, to oznacza, że wszedł on w drugą fazę uzależnienia, w której poszukuje narkotycznych doznań. W tej fazie człowiek zaczyna okłamywać i oszukiwać nawet te osoby, wobec których nie stosował tzw. „maski” i nie udawał. Zaczyna prowadzić podwójne życie i nie wyobraża sobie tygodnia albo dnia bez narkotyku. W związku z tym, że w tej fazie osoba biorąca zaprzecza własnemu uzależnieniu i unika konfrontacji na tym polu, trudno z nią podjąć rzeczową i racjonalną dyskusję. Taka osoba nie wyobraża sobie życia bez narkotyku i niezwykle trudno do niej dotrzeć jakimikolwiek argumentami. Trzeba ją zatrzymać w tym pędzie do narkotyków. Najczęściej największą siłę oddziaływania w takich sytuacjach ma rodzina. Nawet jeśli Twój kolega nie jest w najlepszym kontakcie z rodzicami, to nie należy lekceważyć więzi rodzinnych i siły rodziny wpływania na swoich członków. Dobre i bliskie relacje z rodziną są najlepszą metodą na uniknięcie wejścia w uzależnienie od narkotyków czy alkoholu. Oczywiście odbudowywanie tej więzi to proces długi i trudny, ale przy udziale wszystkich członków rodziny możliwy do zrealizowania. Im szybciej on się rozpocznie, tym większe szanse ma rodzina. Oczywiście rodzina powinna zgłosić się po pomoc do specjalisty ds. uzależnień. Popo to, żeby terapeuta pomógł im odnowić więź między nimi. Po drugie, żeby pomógł Twojemu koledze radzić sobie w życiu bez narkotyku. Do interwencji terapeuty najczęściej dochodzi po reakcji rodziców na narkotyzowanie się dziecka. pierwsze Żeby jednak rodzice mogli zareagować, muszą wiedzieć, że ich dziecko zażywa narkotyki. Ty możesz zwiększyć ich szansę, dając możliwość szybkiej reakcji. Możliwe, że Twój kolega będzie na Ciebie zły lub będzie chciał zerwać kontakt z Tobą. Jeśli jednak nie zareagujesz, to i tak stracisz z nim kontakt. Poza tym musisz rozstrzygnąć, już we własnym sumieniu, czy bardziej zależy Ci na uniknięciu złości kolegi, czy na ratowaniu go przed narkotykami. |
||
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Ent jest ,czekamy!
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Ent!
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
już jej nie ma
![]() zamula mi komputer!
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Ent, Tu piz.do! ;D
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
pogadam z tzem i powiem mu tak jak colds mowila... : (
|
#2363 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() NIE NIE WYSZLO ![]() ![]() ![]() (![]() ![]() ( : ![]() MASAKRA JAKAS..... |
||||||
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam kolczyczki truskaweczki
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
tęsknię za K.
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- mam nadzieję, że nie będzie potrzebny żaden układ.. że da sobie przemówić.. ![]() Ent - jak to? na czym tym razem? ;//.
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
buu
![]() ![]() (No dobra,dobrA:d:dd:d: ZDAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! jezuuuu jak mnie wymeczyli..mialam 2 egzaminatorów....i w ogole dramat jakiś:O:O rano o tej godzinie sie gora pol h jezdzi bo mozna wtedy pol miasta objechac a ja 54 minuty jezdziłam...DRAMATTTT![]() ![]() ach och ach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
hue hue hue
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Eeee no to bajka
Gratuluję!
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
cooooooooooooo?!
pewnie Ci jakies frajery w*******iły się na przejście dla pieszych?!
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
YESKA JAKA Z CIEBIE DUPA!
znalazłam twój profil na mm![]() Ent STOP! BRAWOOOOOOOOOOOOOO!!!!
Edytowane przez ouu Czas edycji: 2010-07-08 o 14:53 |
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Ent, wpierd.ol masy odde mnie :pała:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

ale dawaj wiecej 1!

70 lub 75 B- zależy od sklepu :p
) co ten gościu tworzy...to bajka....

znalazłam twój profil na mm