etorebka.pl - część X - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 13:45   #3001
Irja
Zakorzenienie

Dot.: etorebka.pl - część X

Cytat:
Napisane przez CharLizZie Pokaż wiadomość

ja czekam na ładne fotki
Ja też, ja też

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Oby nie nawalali za często... Oni chyba w ogóle nie patrzą co pakują i czasem się zdarza, że ktoś dostanie felerny egzemplarz, ale to było rzadko...
Pewnie liczą na to, że ktoś nie zauważy albo machnie ręką.. ech..
Stary 2010-07-08, 13:48   #3002
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
tzn. że lubisz takich wyżelowanych, muskularnych, spalonych na solarce lalusiów? zapomniałam o kolczyku
stereotypowo myślisz zdziwiłabyś się jacy fajni, z wyglądu w ogóle nie wskazujący okazywali się gejami to aż czasem wkurza

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 13:51   #3003
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale będzie fajnie
Może toaletkę dokupisz za jakiś czas?
2 pokoje tylko dla siebie - raj

Natrafiłam na ciekawy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=446690
Nie lubię takich dyskusji, zaraz zbiegają się panie bardzo pobożne i każde słowo uważają za herezję

Cytat:
stereotypowo myślisz zdziwiłabyś się jacy fajni, z wyglądu w ogóle nie wskazujący okazywali się gejami to aż czasem wkurza
Oj żartuję-tak mi się kojarzy "typowy piłkarz"

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 13:53   #3004
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
mi też się tak długo kojarzyło, że znak szczególny miękkie ruchy itp, a tu zonk, często tak nie jest

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
Stary 2010-07-08, 13:58   #3005
PaulinaPPP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Eh żeby szybko minęło to potrzebne są pieniądze bo ja chcę zmienić cały wystrój pokoju ... chcę mieć czarno - biały i trzeba dodatki kupić, regał, pudła, ściany pomalować, dywan... a w domu nie tylko mój pokój jest do zrobienia a kasa też się u nas nie przelewa
a najgorsze jest to że nie mam gdzie torebek dać

Ciuchy jak już pisałam mam w innym pokoju mi tu raczej chodzi o stare książki, gry ozdoby i te inne pierdoły... zbierałam to całe dzieciństwo a teraz mi szkoda wyrzucić
Niestety musisz podjąć ten krok i się pozbyć wszystkiego Ja długo trzymałam jeszcze stare rzeczy... maskotki takie pierdołki, pamiętniki ale po liceum wzięłam się za siebie bo już mama się śmiała że mój pokój wygląda dalej jak pokój nastolatki Wszytko popakowałam i wyniosłam na strych
Ale masz dobrze dwa pokoje do dyspozycji

Cytat:
Napisane przez Paulyna Pokaż wiadomość
Daje na szybko fotki, bo się spieszę
Fotka Flavi i jeszcze bezdzietnej rodzinki Flavia & Amberlyn
Flavia piekna A amberlyn to moje najgorsze etorebkowe wspomnienie

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Ja dostałam przed chwilą moją pierwszą etorebke, Emili i jestem trochę zawiedziona wykonaniem W miejscu gdzie zagina się ta skórka z zamkiem, przy szyciu jest trochę pęknięta, ma kilka miejsc gdzie były zadrapania i są one po prostu zamalowane czymś w kolorze torebki. Mam pytanie do wlaścicielek Emilki: Czy w waszych torebkach uszy były zabezpieczone jakimś woreczkim czy folią? Moja nie miała żadnych zabezpieczeń. Może dostałam jakąś ze zwrotu? Teraz nie wiem czy mam ja oddać czy wymieniać, bo sama torebka podoba mi się.
Zdecydowanie reklamuj na pewno masz jakąś ze zwrotu
PaulinaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:00   #3006
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny etap to zadłużenie...
U mnie kolejny to żebranie
Cytat:
Napisane przez assicka Pokaż wiadomość
Ja chyba skuszę się na przeczytanie książek - słyszałam że są o wiele lepsze od filmu
Czytał ktoś?
Książki polecam- lekka lektura, nic ambitnego, ale w sam raz żeby się zrelaksować troszkę

Cytat:
Może to nowy gatunek flądravia

Cytat:
Napisane przez Paulyna Pokaż wiadomość
Daje na szybko fotki, bo się spieszę
Fotka Flavi i jeszcze bezdzietnej rodzinki Flavia & Amberlyn
Wow

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Ja dostałam przed chwilą moją pierwszą etorebke, Emili i jestem trochę zawiedziona wykonaniem W miejscu gdzie zagina się ta skórka z zamkiem, przy szyciu jest trochę pęknięta, ma kilka miejsc gdzie były zadrapania i są one po prostu zamalowane czymś w kolorze torebki. Mam pytanie do wlaścicielek Emilki: Czy w waszych torebkach uszy były zabezpieczone jakimś woreczkim czy folią? Moja nie miała żadnych zabezpieczeń. Może dostałam jakąś ze zwrotu? Teraz nie wiem czy mam ja oddać czy wymieniać, bo sama torebka podoba mi się.
Koniecznie ją odeślij- płaciłaś przecież za nowy, nieuszkodzony towar. Z reklamacją nie powinno być problemu.

Cytat:
nie zdziwię się, że to prawda, bo prawie każdy facet, który mi się podoba to gej mam dośc, to jakieś fatum nade mną wsi
Nade mną też
Gerard podoba mi się już dłuższy czas- to tak zwany mój typ z wyglądu Plotka głosiła, że Gerard i Zlatan coś do siebie czują ale sprawa ucichła, Gerard nie komentował tego, a Zlatan zrobił się agresywny jak ktoś go o to pytał( on ma żonę i dzieci). W necie krążyły nawet fotki niby ich "czułych gestów" po treningu, na parkingu dla zawodników Barcelony.

Cytat:
Oj, może nie skończy aż tak drastycznie
Też mam taką nadzieję

Cytat:
Typowy piłkarz czyli lala czyt. Christiano Ronaldo

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:01   #3007
Amillian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Jej jak miło co prawda mail jeszcze nie przyszedł ale Dziękuję

Powiedz co kupiłaś ? Wzięłaś za pobraniem?
Dopiero teraz odczytałam
Nie za pobraniem, przelewem, już mam w domu Emilkę w kolorze brudnego różu
Mam nadzieję, że się z nią zaprzyjaźnimy - pudrowa Andi była pierwszą torebką, którą "zanosiłam na śmierć" Była ze mną wszędzie i wiele Pań ją komplementowało.. Teraz zauważyłam, że jest szara, ale niech no tylko pojawi się pudrowa.. przynajmniej mam nadzieję, że się pojawi
Amillian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:04   #3008
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Nade mną też
Gerard podoba mi się już dłuższy czas- to tak zwany mój typ z wyglądu Plotka głosiła, że Gerard i Zlatan coś do siebie czują ale sprawa ucichła, Gerard nie komentował tego, a Zlatan zrobił się agresywny jak ktoś go o to pytał( on ma żonę i dzieci). W necie krążyły nawet fotki niby ich "czułych gestów" po treningu, na parkingu dla zawodników Barcelony.
właśnie poczytałam o tym trochę w necie, nie wiem co sądzic, no i skoro jeden z nich ma żonę i dzieci, to by było trochę dziwne poza tym fotoreporterzy zawsze szukają powodów do sensacji

Stary 2010-07-08, 14:04   #3009
agusia642
Zakorzenienie

tylko pojechałam na kebaba na chwilę i już zdjęcia- no nowa Flavia wygląda tak samo
ale z tym smrodem to rzeczywiście torebka-kuter
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:05   #3010
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
nie zdziwię się, że to prawda, bo prawie każdy facet, który mi się podoba to gej mam dośc, to jakieś fatum nade mną wsi
poważnie? ja do tej pory tylko 2 spotkałam... i to na pewno nie w moim typie
Stary 2010-07-08, 14:05   #3011
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie poczytałam o tym trochę w necie, nie wiem co sądzic, no i skoro jeden z nich ma żonę i dzieci, to by było trochę dziwne poza tym fotoreporterzy zawsze szukają powodów do sensacji
jakby ten Gerard był gejem to masakra, jest cudwony, ale nie wierzę że z rocznika 87
Stary 2010-07-08, 14:06   #3012
Paulyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
ale z tym smrodem to rzeczywiście torebka-kuter

puszka na szprotki
torebka konserwowa
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:06   #3013
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Ja też, ja też

Pewnie liczą na to, że ktoś nie zauważy albo machnie ręką.. ech..
Bardzo możliwe
Albo nie zwracają uwagi na takie rzeczy jak my, kobiety
Stary 2010-07-08, 14:07   #3014
kaszesss
Raczkowanie

Cytat:

Wydaje mi się, że powinnaś dostać bez względu na to gdzie mieszkasz A masz już status "wysłane"?
:
Tak. Kliknęłam w "śledzenie przesyłki" i teraz jest status "Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia" o 8.45. Tylko że wczoraj rano też taka była, a potem zmieniła się w "Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia" i dziś znowu że przekazana kurierowi. Nie weim, mam nadzieję, że ją dostanę w końcu, ale znając życie będę musiała jeszzce trochę poczekać... (niby dzień się jeszzce nie skończył, ale tracę nadzieję, że to nastąpi dzisiaj)
kaszesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:08   #3015
an.ka
Zadomowienie

Trzymajcie dziś za mnie kciuki, bo czeka mnie wykłócanie się ze sklepem (mały butik) w sprawie reklamacji torebki
Moja mama kupiła sobie torebkę parę miesięcy temu (za 119 zł, więc spora suma) - po paru tygodniach użytkowania zepsuła się rączka. Złożyła więc reklamację i po dwóch tygodniach sklep reklamację uznał. Okazało się jednak, że nie jest możliwa ani naprawa, ani wymiana na nową - bo już nie produkują ich. I w tej sytuacji sklep powinien zwrócić pieniądze, natomiast sprzedawczyni uparła się, że pieniędzy nie zwróci i moja mama musi sobie wybrać nową w tej samej cenie. Niestety nie było żadnej, która by się jej podobała... Ustaliła więc, że przyjedzie do sklepu, jak będzie następna dostawa, może coś znajdzie. W międzyczasie ja się dowiedziałam o całej sprawie i oczywiście wiem, że sklep złamał prawo, nie chcąc zwrócić pieniędzy i każąc wybrać nową torebkę. Napisałam więc jeszcze do Federacji Konsumentów i odpisali mi potwierdzając, że to ja mam rację i podając wszystkie podstawy prawne. Moja mama poszła z wydrukowanym mailem do sklepu i w końcu sprzedawczyni powiedziała, że zwróci pieniądze, ale... uwaga, uwaga... zażądała paragonu! Paragon moja mama pokazała i przekazała jej przy składaniu reklamacji, ale sprzedawczyni twierdzi, że ona go nie ma i moja mama na pewno go zgubiła, a być może wcale nawet go nie pokazywała, składając reklamację! I znowu nie zwróciła pieniędzy, bo powiedziała, że bez paragonu nie da rady Dzwoniłam teraz do Federacji Konsumentów, prawnik powiedział mi, że w tej chwili to sklep powinien mieć ten paragon dołączony do reklamacji, a klientowi wystarczy potwierdzenie, że tę reklamację złożył. A poza tym również dowód płatności kartą by wystarczył (co moja mama ma).
Będzie pewnie ciężko, bo sklep widać, że za wszelką cenę chce oszukać i wyjść na swoje. Dziś ma być kierowniczka (do tej pory była tylko zawsze sprzedawczyni, a z kierowniczką rozmowy telefoniczne). I będę też ja Jeśli nie będą chcieli zwrócić pieniędzy, pozostaje rzecznik konsumentów
Chyba, że dziś jakaś torebka się mojej mamie spodoba i ją weźmie - bo mówi, że ona chce torebkę, a nie wielomiesięczne spory ze sklepem Ja bym nie odpuściła i nawet do sądu bym szła, bo strasznie mnie denerwuje takie łamanie prawa
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:09   #3016
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie? ja do tej pory tylko 2 spotkałam... i to na pewno nie w moim typie
niestety nie chcę przesadzac, ale kilku już się uzbierało... poza tym znam wielu, obracam się akurat w takich nazwijmy to artystycznym środowisku i jest ich tam na pęczki pech i już

Cytat:
jakby ten Gerard był gejem to masakra, jest cudwony, ale nie wierzę że z rocznika 87
dobry rocznik

Stary 2010-07-08, 14:10   #3017
Danula
Zakorzenienie

Cytat:

Nono

Cytat:
Napisane przez kaszesss Pokaż wiadomość
Tak. Kliknęłam w "śledzenie przesyłki" i teraz jest status "Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia" o 8.45. Tylko że wczoraj rano też taka była, a potem zmieniła się w "Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia" i dziś znowu że przekazana kurierowi. Nie weim, mam nadzieję, że ją dostanę w końcu, ale znając życie będę musiała jeszzce trochę poczekać... (niby dzień się jeszzce nie skończył, ale tracę nadzieję, że to nastąpi dzisiaj)
A dzwoniłaś do nich? Jak dla mnie to przegięcie

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-08, 14:10   #3018
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się, dlatego to taka wiadomość z przymrużeniem oka
W każdym razie, ja tam mam, że jak powiem " o jaki fajny facet" to ktoś mnie zaraz sprowadzi na ziemię i powie " to ty nie wiesz, że to gej?" Mowa oczywiście o piosenkarzach/aktorach/piłkarzach itd.

Stary 2010-07-08, 14:11   #3019
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
aa... Krystyna

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
to zdecydowanie za młody
Stary 2010-07-08, 14:12   #3020
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
aa... Krystyna

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

to zdecydowanie za młody
ta Krystyna podobno ma syna
Stary 2010-07-08, 14:12   #3021
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka Pokaż wiadomość
Trzymajcie dziś za mnie kciuki, bo czeka mnie wykłócanie się ze sklepem (mały butik) w sprawie reklamacji torebki
Moja mama kupiła sobie torebkę parę miesięcy temu (za 119 zł, więc spora suma) - po paru tygodniach użytkowania zepsuła się rączka. Złożyła więc reklamację i po dwóch tygodniach sklep reklamację uznał. Okazało się jednak, że nie jest możliwa ani naprawa, ani wymiana na nową - bo już nie produkują ich. I w tej sytuacji sklep powinien zwrócić pieniądze, natomiast sprzedawczyni uparła się, że pieniędzy nie zwróci i moja mama musi sobie wybrać nową w tej samej cenie. Niestety nie było żadnej, która by się jej podobała... Ustaliła więc, że przyjedzie do sklepu, jak będzie następna dostawa, może coś znajdzie. W międzyczasie ja się dowiedziałam o całej sprawie i oczywiście wiem, że sklep złamał prawo, nie chcąc zwrócić pieniędzy i każąc wybrać nową torebkę. Napisałam więc jeszcze do Federacji Konsumentów i odpisali mi potwierdzając, że to ja mam rację i podając wszystkie podstawy prawne. Moja mama poszła z wydrukowanym mailem do sklepu i w końcu sprzedawczyni powiedziała, że zwróci pieniądze, ale... uwaga, uwaga... zażądała paragonu! Paragon moja mama pokazała i przekazała jej przy składaniu reklamacji, ale sprzedawczyni twierdzi, że ona go nie ma i moja mama na pewno go zgubiła, a być może wcale nawet go nie pokazywała, składając reklamację! I znowu nie zwróciła pieniędzy, bo powiedziała, że bez paragonu nie da rady Dzwoniłam teraz do Federacji Konsumentów, prawnik powiedział mi, że w tej chwili to sklep powinien mieć ten paragon dołączony do reklamacji, a klientowi wystarczy potwierdzenie, że tę reklamację złożył. A poza tym również dowód płatności kartą by wystarczył (co moja mama ma).
Będzie pewnie ciężko, bo sklep widać, że za wszelką cenę chce oszukać i wyjść na swoje. Dziś ma być kierowniczka (do tej pory była tylko zawsze sprzedawczyni, a z kierowniczką rozmowy telefoniczne). I będę też ja Jeśli nie będą chcieli zwrócić pieniędzy, pozostaje rzecznik konsumentów
Chyba, że dziś jakaś torebka się mojej mamie spodoba i ją weźmie - bo mówi, że ona chce torebkę, a nie wielomiesięczne spory ze sklepem Ja bym nie odpuściła i nawet do sądu bym szła, bo strasznie mnie denerwuje takie łamanie prawa
może akurat coś jej wpadnie w oko, dobrze ją rozumiem, bo sama nie lubię takich walk o własną kasę w sklepie, dobrze, że ma taką dobrą córkę jak ty i jej pomożesz jak coś

Stary 2010-07-08, 14:12   #3022
sarong
Rozeznanie

Do Agnes18
Ja miałam to samo z Letice - zadrapanie zamalowane taką farbą jak na laku-wymienili bez problemu. A teraz po kilku użyciach obcierają się brzegi torebki, a ze spodu widać błękitny kolor - torebka pudroworóżowa jakby co
Witam Was po dłuższej przerwie

Edytowane przez sarong
Czas edycji: 2010-07-08 o 14:26
sarong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:13   #3023
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka Pokaż wiadomość
Żenua

Cytat:
aa... Krystyna
Nie obrażaj kobiet

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-08, 14:13   #3024
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
podobno ma on ani trochę mi się nie podoba, nie wiem dlaczego tyle kobiet do niego wzdycha...

Stary 2010-07-08, 14:14   #3025
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:

To zadzwoń to DHL, niech podadzą Ci numer do kuriera i jego już konkretnie zapytaj kiedy Ci dostarczy paczkę
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:15   #3026
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amillian Pokaż wiadomość
Dopiero teraz odczytałam
Nie za pobraniem, przelewem, już mam w domu Emilkę w kolorze brudnego różu
Mam nadzieję, że się z nią zaprzyjaźnimy - pudrowa Andi była pierwszą torebką, którą "zanosiłam na śmierć" Była ze mną wszędzie i wiele Pań ją komplementowało.. Teraz zauważyłam, że jest szara, ale niech no tylko pojawi się pudrowa.. przynajmniej mam nadzieję, że się pojawi
I zadowolona jesteś z Emilki i jej koloru przede wszystkim ? Bo ja o niej od dawna myślę, czekam tylko jeszcze trochę na obniżenie ceny
Stary 2010-07-08, 14:16   #3027
kaszesss
Raczkowanie

Cytat:
Nono

A dzwoniłaś do nich? Jak dla mnie to przegięcie
Nie, jeszzce nie dzwoniłam, daję im jeszcze czas, ale jak dziś nie przyjdzie to na pewno zadzwonię...
kaszesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:18   #3028
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Może zadzwoń do DHL i zapytaj ich, dlaczego tak to się odbywa?
Zapłaciłaś za dostawę, więc muszą dostarczyć
Stary 2010-07-08, 14:18   #3029
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
może akurat coś jej wpadnie w oko, dobrze ją rozumiem, bo sama nie lubię takich walk o własną kasę w sklepie, dobrze, że ma taką dobrą córkę jak ty i jej pomożesz jak coś
Albo mnie coś wpadnie w oko Ale mówię - wolałabym nie odpuszczać. Pamiętam, że czytałam, że CCC też każe wybrać sobie jakiś inny towar, jak już nie ma tego reklamowanego, ale tam nie ma problemu - można wziąć i za minutę zwrócić
Stary 2010-07-08, 14:18   #3030
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
aa... Krystyna

Nie wiem co kobiety w nim widzą, mnie wszystko przesłania ten okropny żel
Cytat:
to zdecydowanie za młody
Dla mnie w sam raz Dwa lata starszy tylko

Cytat:
Podobno

an.ka ludzie to jednak są głupi Jakby trafiło na wyjątkowego upierdliwego klienta to mógłby im niezłego smrodu narobić, dla własnego dobra powinni nie robić problemów

Edytowane przez nebya
Czas edycji: 2010-07-08 o 14:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości