|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- lece sprzatac bo mamy gości o 18
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne wszystkie maluchy... @ nie miałam Do pracy nie wracam bo jej już nie mam przynajmniej dylematu nie mam... Jak czytam jakie Wasze dzieci grzeczne... Michas nie polezy sam 5s ciągle na rękach
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - na początek to przeważnie ćwiczenia są takie proste i bardziej pielęgnacyjne a dopiero potem takie bardziej skomplikowane.
JA tu najstarsza jestem!!!!! i mam najstarsze dziecko!! ![]() ![]() .Fajna ta galeria. Dzieci już takie dorosłe .---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Idę do apteki kupić to coś na katarek bo moja mała też ma. Oczywiście już mierzyłam jej ze dwa razy temperaturę i nie wiem czy nie wyśle TZ-a jutro do lekarza aby sprawdził czy jej czasem nie zaraziłam. ![]() Bo mnie to wirtualnie zaraziła Mrówka ![]()
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupilam jeszcze w sloiczku same jabłuszka i zupke jarzynową. a od kiedy mozna wlasnie takie surowe jabłuszko starte dawac? |
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
lindsley Twój Michaś nie jest niegrzeczny
, on po prostu potrzebuje więcej bliskości i to takiego rodzaju. Taki typ. Moja Hania to samo. Ale już zauważam małe postępy Twój Michaś też dojrzeje. Ja widzę, że jak moją ponoszę, poświęcę jej uwagę, to potem ona szybciej potrafi się sobą zająć.Madziu, dzięki za piękną galerię!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-08 o 15:52 |
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy dziś z małą na cystografii.
Ja wysiadłam psychicznie - mąż poszedł z małą na zabieg, a ja ryczałam w poczekalni... ta wizja przywiązywania jej nóżek bandażami mnie sparaliżowała... Jakieś dwie pipy (pielęgniarki) nie potrafiły Oli założyć cewnika i biedna bardzo płakała, ale na szczęście przyszła jakaś starsza stażem i założyła cewnik za pierwszym razem tak, że mała nawet tego nie zauważyła (mąż powiedział, że jak się okazało, te dwie <piiiiip> zakładały go odwrotnie Ola była bardzo dzielna, nie płakała oprócz tego zakładania cewnika, a po wyjściu z gabinetu śmiała się do ludzi tam obecnych ![]() (tylko mama taki mięczak |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem i ja na nowym wątku
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mogę spędzac z nim caly dzien, nosic przytulac itd ale te godzine przez caly dzien (nie ciagiem oczywiscie) moglby polezec. Jeszcze do zniesienia bylo jak lezal w lozeczku a ja nad nim stalam i gadalam... Moglam przynajmniej cos zjesc. Dzis ugotowalam sobie obiad Brzuszek miekki, kolki nam juz minely. Za to mamy wysypke na ciele i główce, jutro idziemy do lekarza...
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to ty to przegięcie wynagrodź tz-owi wieczorem, bo jak kwiatki przyniósł to mu się należy
![]() Dzisiaj jako że starszego synka wczoraj zostawiłam u mojej mamy, i tam będzie do jutra, to jak młoda mama poszłam sobie z wózeczkiem na spokojnie do miasta na lody kręcone ![]() Coś dzisiaj znowu mniej spokojny, dużo mojego zaangażowania potrzebuje, i jedyne co dawało mi odpoczynek to wibracje w leżaczku, a tu pech bateria się skończyła ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Ja tu Ciebie uspokajam że to nie boli i wogle, ale takiego numeru to bym się nie spodziewała. Dobrze że to już za Wami
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
lindsley rozumiem Cię doskonale....
Catro szok z tymi pielegniarami....moze faktycznie skarge napisz na nie, zeby nie krzywdzily nastepnych dzieciaczkow. Ale dzielna Twoja mala!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-08 o 16:51 |
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ,że ktoś na przedzie orkiestry idzie
![]() Cytat:
No ja właśnie też nie wiem, co z tą D o jak miło
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Catro no normalnie włos na głowie się jeży
Czy one nigdy cewnika nikomu nie zakładały? Idiotki małe dziecko tak męczyć. Pewnie jakby malutka potrafiła to piznęła by te jędze. Teraz czekasz na wyniki???Dodaję fotę Lenki do galerii. Z dziś
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
catro - biedna dzielna Ola, brawa dla niej ![]() . Może to jakieś praktykantki były?---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- drcron - fajne te pacynki na palec ale jak je do tego małego palucha przymocować
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki, melduje sie i ja...duchowo codziennie obecna
![]() I dolaczam zdjecie do galeri...i potrzebuje pomocy z edytowaniem....DARUSIA:pl iz: Leah, ur 16.03.2010 ![]() Ja blondyna, dopiero Was znalazlam na nowym watku ... I codziennie zastanawiam czy to jeszcze nie za wczesnie na sloiki.....przeczytalam wszytko co wklejacie i dalej nie wiem :/ a nie powiem, bo kusi mnie zeby dac jej sprobowac :P |
|
|
|
#76 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Libra dawal juz takie surowe owoce typu jabłuszko starte albo sok z marchwi? |
||
|
|
|
#77 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aixa - co do schematu ja zawsze korzystałam z tego : http://www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php na dole masz dwie tabele dla butelkowych i na cycu http://www.nutricia.com.pl/images/do...ch_piersia.pdf wydrukuj przyklej na lodówke to nie zginiesz zasada jeszcze jest taka jak dajesz nowe to np. marchewka - ok 3-4 dni dajesz jedną rzecz żeby zobaczyć czy dziecko na to nie ma alergii np, Za np 4 dni , jabłko (4dni ) potem np. marchewka ziemniak ( marchewka już wiesz że jest ok więc jakby była alergia wiesz że to ziemniak ) potem np. szpinak ziemniak , dynia ziemniak itp zobacz co jest w słoiczkach od danych miesięcy i to dawaj ew. rób takie same rzeczy sama . Po ok miesiącu od podania pierwszych rzeczy dajesz bardziej skomplikowane zupki kilku składnikowe z dodatkiem mięska tez po mału np. dwa trzy dni dajesz to samo . Można dawać też soczki ( najlepiej rozrabiać z wodą bo jednak są słodkie ) kaszki jak kto lubi ale ja nie dawałam dopiero jak dziecko nie mogło przespac za długo na samym mleku to wprowadziłam wieczoerami kaszki . Potem po jakiś dwóch miesiącach dawałam już dwa posiłki czyli obiadek i deserek . A nowości dajemy ok 11 godziny np. żeby nie było cyrku w nocy jak dziecko źle reaguje Cytat:
Byłam dziś z przyjaciółką na przymiarce kiecki do slubu super wyglada , Szymka zostawiłyśmy z jej facetem i dzieciakami nawet nie było ryku uff fajnie było się gdzieś wypuścić bez łobuza
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też daję witaminę D jedną kroplę w słoneczne dni i dwie w nie słoneczne. A ponadto daję CEBILON - 3-4 krople dzienie gdzie jest wiele witamin.
Ja już dawno próbowałam dać i jabłuszko (i takie ze słoiczka i takie starte na miazgę) - nie lubi jabłuszka. Nie lubi banana. Marchewka też nie dobra. Ale zupki je, ziemniaki je, szpinak OK. obiadki z kurczakiem, indykiem, królikiem OK. Zjada tak 1/2 słoika na obiad. A zaczynałyśmy od 2-3 łyżeczek pojedynczych składników. Dużo się marnuje na początku bo słoiczek można 48 godz. otwarty trzymać w lodówce. Na szczęście u mnie jest TZ który wszystko je. Oczywiście o ile zdąży bo bardzo często Vasco jest szybszy ![]() .NATALALA - Twoja małą jest na mleku sztucznym i skończyła już 4 miesiące więc możesz i nawet powinnaś zacząć podawać jej inne jedzenie. I pamiętaj o tym nieszczęsnym glutenie. Bo tu tak jak dziewczyny pisały dzieci butelkowe powinny mieć wprowadzony między 4 a 6 miesiącem o ile dobrze pamiętam. Ja nie wiedziałam o tym i dopiero teraz daję. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- O i AniaP - wszystko ładnie wytłumaczyła i opisała co i jak z tym jedzeniem
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
a w ogole to powiedzcie mi gdzie moge zrobic badanie sluchu ?? wydaje mi sie ze moja Julcia ma cos z uszkami jak pstrykam lub grzechocze z jednej strony glowki <nie widzi grzechotki> to odwraca glowe w poszukiwaniu dzwieku jak zrobie to samo z drugiej strony to nie reaguje tak jakby nie slyszala tego dzwieku wiem wiem pewnie dramatyzuje ale wole to sprawdzic i byc spokojna bo to samo jest jak slyszy moj glos i jeszcze jedno ma strasznie duzo woskowiny w tym jednym uszku moze to do tego ??[/QUOTE]
moja aLA miala badany słuch w szpitalu sprzetem z wielkiej orkiestry sw. pomocy , dostala certyfikat ze sluch ma dobry ,popytaj w szpitalu to jest za darmo ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- czesc dziewczyny , o w morde zapomnialam zrobic zdjecie ali zrobie moze jutro
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o ten gluten nieszczęsny to nie wystarczy zupy mąką zagęszczać ?
Mój jadł maliny, porzeczki i marchewkę, marchewka najlepsza. |
|
|
|
#81 |
|
BAN stały
|
Pop o co dokladnie chodzi z tym glutenem?
Jako ze juz doswiadczona mamuska jestes, poslucham i w niedziele bedziemy jesc zobaczymy jak nam to wyjdzie.... A jeszcze odnosnie sloikow...podawac od warzyw..tzn sama marchewa itp? czy moge dac i owoce? i tak na 1 raz pewnie lyzeczka, dwie, trzy.... chociaz przyznam sie, ze jako wyrodna matka, dalam wczesniej malej do sprobowania kilka rzeczy :P nie wytrzymalam :P a TZ tez nie lepszy
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez bym byla szczesliwa jakby moja mama np przyjechala rano wziela Danielka na spacer i powiedziala córcia zrób sobie cos na spokjnie w domu albo odpocznij-marze o tym
tylko,ze obecnie mamy(nie mowie wszystkie ale z moja chyba tak jest)ze sa jeszcze dosc mlode,pracujace i sie tak nie poczuwają jako babcie,chciałabym zeby Danielek mial taką babcię jaką moja była dla mnie,kobieta do rany przyłóż,mimo ze mieszka 120 km ode mnie to dzwonimy do siebie i uwielbiam z nia pogadac,ma ponad 80 lat ale jest taka życiowa i wyluzowana,np jak konczy rozmawiac to mówi:"dobrze to buźka,nara" hihi śmiesznie to brzmi![]() czyli jeszcze jutro sprobuje mu dac jeszcze raz to jabluszko tylko chyba nie zje bo mu zakwaśne(moze doslodzic troszke?)a później podam jabłuszko z marchewką ale co z tą kaszką na jakie mleko,musi byc ciepłe?? |
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie dziewczyny - ja tak ni z gruszki ni z pietruszki - chciałam Wam tylko pochwalic tytuł wątku
jest świetny wszystkiego dobrego dla Was mamuśki |
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam po necie kompletu do kiecki ślubnej dla koleżanki biżuteri no zgłupiec można ile tego
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
ciepłe
), ale i tak ostygnie, bo porcja jest malutkasą jeszcze podgrzewane talerze, choć ja stawiałam spodek na kubku z herbatą - to ma przyszłość odległą Jest teoria, która każe najpierw podawać warzywa a potem owoce, niby po owocach dziecko nie chce jeść mniej smacznych warzyw. Ja tych teorii za dużo już poznałam i podaję to co właśnie dojrzewa na krzaczkach. |
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz zglupialam...karmie dziecko butla to w ktorym miesiacu mam podawac cos dodatkowego??
|
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh my z teściową mamy całkiem inne charaktery i podejście do świata... a jak ona mi coś nieproszona robi to ja się czuję jak dziecko i jakbym sobie nie radziła sama z niczym... ehh ja mam trochę jak mrówka kompleksy przez moją mame... dlatego każdą pomoc traktuję jako udowodnienie mi mojej bezradności;/ ehh moja mama do dziś mi wypomina jak po powrocie męża do pracy dzwoniłam do niej żeby przyjechała posiedzieć ze mną i małą... z resztą do dziś muszę do niej dzwonić i się pytać czy do nas przyjedzie... przykro mi bardzo z tego powodu bo jak byłam w ciąży to żartowała że się do nas wprowadzi żeby być bliżej małej a teraz muszę się prosić o odwiedziny;/ ehh mniejsza z tym... ja się z całych sił będę się starać być najlepszą matką dla mojej małej... i nie wprowadzać jej w jakieś głupie kompleksy... ehh my jak na razie odpuszczamy sobie karmienie małej... wybitnie jabłko i marchewka jej nie smakuje... a ja mam więcej piegów od tego... będziemy próbować za 2 tyg.. a do tego czasu może zacznę jej podawać moje mleko łyżeczką żeby połapała o co chodzi ![]() ja 'niestety' (żeby nie wywołać wilka z lasu) też jeszcze bezokresowa co mnie bardzo cieszy po tych 5 tyg ciągłego krwawienia po porodzie![]() ehh a właśnie ktoś pytał (dość dawno) o nadżerkę.. ja miałam przed ciąża i podobno mi została ale mój gin nic mi nie mówił co mam z tym zrobić... tylko tyle że jak skończę karmić to mam przyjść... i jakoś tak olał sprawę... a że to bardzo dobry lekarz to sie tą nadżerką nie przejęłam... ehh uciekam spać... |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda ja też nie wiem juz co kiedy podawać mam w planie za około 2 tyg spróbować z jabłkiem
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
AniaP bardzo dziękuję za podpowiedź
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

kazala marchewke na kupke a Wy piszecie ze jest odwrotnie,ja chyba nie mam po co chodzic do niej.mmusze kupic to jabluszko z winogronem i ide po poludniu tej kaszki poszukac.
Michas nie polezy sam 5s ciągle na rękach
. Jak Ty się rodziłaś to ja I-szej klasie byłam

) i strasznie boję się diagnozy to jeszcze moja pediatra kazała zrobić wyniki krwi bo Lenka jej się wydawała taka blada