Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 17:23   #3871
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Klarissko no cóż, bywają matki i mamy. Słów mi brak na takie baby, aż się chce
Co do cukru, to mnie to trochę męczy. Tak raz na jakiś czas zjadłabym cos słodkiego, ale się boję. Ja miałam wczoraj po śniadaniu (takim jak zwykle jadam i mam po nim ok 90-100) to wczoraj było 131. Wysiusiałam się i zrobiłam jeszcze raz pomiar (kwestia max. 5 minut) i wyszło 101. Co to mogło być? Czyżby mi aparacik nawalił, albo mocz miał jakis wpływ na to?
Nie martw się, kiedy masz wizytę kontrolną w poradni diabet?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 17:24   #3872
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarissa - śliczne ciuszki a okrycie kąpielowe mam takie same w miętowym kolorze
Też kupiłam "miętowe". Chciałam niebieskie bo mam łazienkę z niebieskimi dodatkami, ale jest takie z obrazkami dla chłopczyka
Stary 2010-07-08, 17:27   #3873
NIKaP-n
BAN stały

A jeszcze ja dostałam taką rozpiskę od położnej i na obiad mogę zjeść:

do wyboru:

4 małe ziemniaki (pyry)
2 pyzy
5 pierogów
4 łyżki kaszy lub ryżu

do tego 2 łyżki sosu (ja jadam jogurt nat)

jakieś mięsko ( ja co najwyżej jajko, albo mozarellke)

no i warzywa.

Surówki własnej roboty (bez cukru) aż się najem, ograniczenie jest tylko w got. marchwi- 2 łyżki, buraków got. tak samo. Albo 2 wielkie pomidory i też może być pół solidnego kalafiora.

dzisiaj mi mamcia nagotowała pysznej wege zupki z ziemniaczkami, fasolką, brokułem, koperkiem i włoszczyzną- z wyjątkiem marchwii. Pycha Miałam po niej 101.
Stary 2010-07-08, 17:28   #3874
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko no cóż, bywają matki i mamy. Słów mi brak na takie baby, aż się chce
Co do cukru, to mnie to trochę męczy. Tak raz na jakiś czas zjadłabym cos słodkiego, ale się boję. Ja miałam wczoraj po śniadaniu (takim jak zwykle jadam i mam po nim ok 90-100) to wczoraj było 131. Wysiusiałam się i zrobiłam jeszcze raz pomiar (kwestia max. 5 minut) i wyszło 101. Co to mogło być? Czyżby mi aparacik nawalił, albo mocz miał jakis wpływ na to?
Nie martw się, kiedy masz wizytę kontrolną w poradni diabet?
Nie mam pojęcia - ale obserwuję to samo co ty - jem w kółko te same rzeczy a wyniki mam różne. Z tym, że czytałam iż znaczenie ma też fakt, jak szybko jemy - im szybciej, tym wyższy będzie poziom cukru. Jak jemy bardzo powoli to cukier nie rośnie aż tak bardzo. Tylko jak jeść powoli gdy się jest mega głodnym?

Moja lekarka jest na urlopie (ta co mam do niej chodzić) i wizytę mam dopiero 19 lipca. Z tym, że powiedzieli mi, że jak mi się coś będzie działo albo coś będzie nie tak jak potrzeba to mam dzwonić - i mam nr telefonu do innej lekarki, która tą "moją" zastępuje. A 21 lipca mam wizytę u ginki tej co chodzę prywatnie, no a 28 lipca powinnam iść do tej na NFZ, ale chyba zwlekę tydzień, bo już bez przesady nie będę chodzić co tydzień do ginki
Stary 2010-07-08, 17:31   #3875
NIKaP-n
BAN stały

A znacie coś takiego? Taki sterylizator do mikro? Bo tyle bym mogła na niego poświęcić:

http://allegro.pl/item1079378509_can...owy_2_847.html
Stary 2010-07-08, 17:33   #3876
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:

do wyboru:

4 małe ziemniaki (pyry)
2 pyzy
5 pierogów
4 łyżki kaszy lub ryżu
Też to miałam tak rozpisane i powiem ci tak: ziemniaków to co najwyżej mogę jednego malusieńkiego, 5 pierogów to rekord mojego cukru, nie próbowałam już kaszy ani ryżu bo nie mam serca robić tego dziecku... Do obiadu jem brokuły, kalafiora lub marchewkę zamiast ziemniaków czy innego "uzupełniacza".

Cytat:

no i warzywa.
Ja mogę jeść nawet normalnie kotleta, sos gotowany, mięso w potrawce itd. po takim jedzeniu mam niskie wyniki. Natomiast gotowane jajko i serek podnosi mi cukier...

Cytat:
Surówki własnej roboty (bez cukru) aż się najem, ograniczenie jest tylko w got. marchwi- 2 łyżki, buraków got. tak samo. Albo 2 wielkie pomidory i też może być pół solidnego kalafiora.
Ja nie mogę oliwek i pomidorów jeść Nie wiem czemu bo mi mówili, że pomidory mogę bez ograniczenia a mi po nich cukier wywala pow. 140... (a ja mam mierzyć po 1h po posiłku).

Jak widać każda z nas zupełnie inaczej reaguje na żarełko, dobrze, że chociaż zupką pojadłaś ja dzisiaj zjadłam tak:
rano 1 grzankę i cukier mega wysoko, potem kromkę bez masła i kawałek kabanosa i cukier znów wysoki (a jak tak jadłam ostatnio to było ok), potem wypiłam tylko napój sojowy i znów cukier wysoki, a teraz zjadłam mięsko wieprzowe i sałatkę własnej roboty i czekam na pomiar jeszcze 20 minut. Mam nadzieję, że cukier będzie w normie. Wszystkie te rzeczy już jadłam wiele razy i zawsze miałam po nich wynik niski... Nie mam pojęcia co się stało - mam wrażenie, że ta poranna grzanka wszystko "zepsuła"...?
Stary 2010-07-08, 17:35   #3877
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Moja lekarka jest na urlopie (ta co mam do niej chodzić) i wizytę mam dopiero 19 lipca. Z tym, że powiedzieli mi, że jak mi się coś będzie działo albo coś będzie nie tak jak potrzeba to mam dzwonić - i mam nr telefonu do innej lekarki, która tą "moją" zastępuje. A 21 lipca mam wizytę u ginki tej co chodzę prywatnie, no a 28 lipca powinnam iść do tej na NFZ, ale chyba zwlekę tydzień, bo już bez przesady nie będę chodzić co tydzień do ginki

Zadzwoń kochana do tej na zastępstwie, po co masz się nerwować?
Może coś poradzi, na ten mocz zwłaszcza. Ja idę 15 lipca i będziemy oglądać moje wyniki i to, co jadłam. Ciekawam jestem ile Mały waży
Stary 2010-07-08, 17:37   #3878
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
A znacie coś takiego? Taki sterylizator do mikro? Bo tyle bym mogła na niego poświęcić:

Ja będę po prostu przelewać wrzątkiem, nie kupuję sterylizatora. Ewentualnie raz na jakiś czas można wrzucić do gara i wygotować smoczki do butelek.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Zadzwoń kochana do tej na zastępstwie, po co masz się nerwować?
Może coś poradzi, na ten mocz zwłaszcza. Ja idę 15 lipca i będziemy oglądać moje wyniki i to, co jadłam. Ciekawam jestem ile Mały waży
Ja się martwiłam bo schudłam od tej diety ponad 1,5 kg, ale moja córeczka przybrała ok. 0,5 kg wagi i jest w normie. Aczkolwiek to by znaczyło, że tak na prawdę schudłam jakieś 2 kg... Myślę, że z twoim maluszkiem też będzie ok
Stary 2010-07-08, 17:40   #3879
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh co do tej matki nie dbającej o siebie... bez komentarza, bo same wulgaryzmy cisną mi się na usta nie rozumiem takich bab i nigdy nie zrozumiem...

Majka - udanego wyjazdu życzę i czekamy na relację po powrocie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 17:48   #3880
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh co do tej matki nie dbającej o siebie... bez komentarza, bo same wulgaryzmy cisną mi się na usta nie rozumiem takich bab i nigdy nie zrozumiem...
No ciężko mi to zrozumieć, na prawdę... przecież nosi to maleństwo już 5 miesięcy, czuje jego ruchy, zna płeć... a tak jakby go w ogóle nie chciała? To jest kobieta, która ma już jedno dziecko i to drugie jest "wpadką" no ale skoro się zdecydowała być w ciąży to chyba coś nie tak z jej podejściem... ja nie wiem, nie rozumiem czasem niektórych ludzi.

Dziewczyny pierzecie nowe ubranka?
Ja się waham, z jednej strony wydają mi się być czyste, z drugiej nie wiadomo kto ich dotykał... No i tak się trochę łamię co robić...?
Stary 2010-07-08, 18:29   #3881
angelikaw
Zakorzenienie

Moi rodzice jadą w sobotę nad morze... ale im zazdroszczę! Pojechałabym z nimi, ale po pierwsze nie wytrzymam podróży - już dzisiejsza podróż z Częstochowy na tylnim siedzeniu była katorgą, a auto mamy duże i wygodne. Po drugie - nie wytrzymałabym psychicznie z moją mamą i jej nałogiem (pali, jak smok).

Z pozytywów - kupiłam dziś szlafrok z cienkiej frotte do szpitala (w domu mam tylko satynowy), przyszła też paczuszka z Allegro: 2x pajac, 2x śpiochy + dresik

aaneczka1984 - ale z Ciebie chudzinka

naked21 - współczuję, życzę zdrówka i już nigdy więcej takich 'niespodzianek'

waniliaania2009 -
W przypadku osoby prywatnej nie mają zastosowania przepisy o umowie zawartej na odległość i nie ma podstaw prawnych do zwrotu towaru. Mają natomiast przepisy Kodeksu Cywilnego o rękojmi, jesli towar ma wadę, albo nie jest towarem, który zamówiłaś.

Ale tu sprzedawca ujawnił wady towaru, więc szansa na odstąpienie od umowy są nikłe.

Poza tym warto wiedzieć, że towar z licytacji nie podlega zwrotowi.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
angelikaw A kto Ci powiedział, że większość rodziców kupuje te materace? Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie.
A co do rzeczy niebezpiecznych to jest ich multum i są sprzedawane więc nie można aż tak wierzyć sprzedawcom/producentom ...
99% moich znajomych kupiło bądź zamierza kupić...

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Ale "nadajecie"
Od kilku dni próbuję was dogonić ale co dzień jest więcej do czytania.
Widzę że koszule pokupowane, ja mam dopiero w planach niby do października trochę czasu a ja nie zamierzam wcześniej rodzić więc liczę na to że mała jeszcze wytrzyma. Rozglądam się za to za łóżeczkiem...
Co myślicie o tym zestawie?
http://www.allegro.pl/item1095713066...l.html#gallery
my kupujemy to łozeczko z szufladą od tego sprzedawcy własnie. Tyl;ko jeszcze nie wiem, czy z pościelą, czy bez, ale cena bardzo korzystna.

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza, wszystko całe szczęście z dzidzią w pożądeczku, zdrowa jak rybka tylko coraz częściej brzuch mi się stawia ale gin powiedziała że to normalne, muszę brać magnez i po kłopocie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki

super, ciesze się, że z dzidzią wszystko ok
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 18:30   #3882
NIKaP-n
BAN stały

piorę wszystkie ciuszki, nowe także. Są zapewne zakurzone, nie wiadać kto ich dotykał, a niektóre takie sztywnawe
Stary 2010-07-08, 18:56   #3883
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:

do wyboru:

4 małe ziemniaki (pyry)
2 pyzy
5 pierogów
4 łyżki kaszy lub ryżu

no i warzywa.

dzisiaj mi mamcia nagotowała pysznej wege zupki z ziemniaczkami, fasolką, brokułem, koperkiem i włoszczyzną- z wyjątkiem marchwii. Pycha Miałam po niej 101.
Ziemniakow jem sporo i nie skacze mi cukier Po pierogach tak samo (dopiero drugiego dnia jak zjadlam duzo i szybko), ale po ryzu moj cukier to masakra. 156, 168, 176...
Za to slodkie jem i nic mi nie jest. Szczerze mowiac tak mnie ciagnie do slodkiego, ze wytrzymac nie moge. Na szczescie moge sie objesc slodkim, a cukier w porzadku

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Ja się waham, z jednej strony wydają mi się być czyste, z drugiej nie wiadomo kto ich dotykał... No i tak się trochę łamię co robić...?
Ja piore Bo nie wiadomo kto tego dotykal. Ile i gdzie lezalo... Wole zeby dziecko mialo kontakt tylko z domowymi bakteriami.

Bylam dzisiaj u lekarza i mam 13kg na plusie od poczatku ciazy. Z czego 4kg w ciagu ostatnich 2 tygodni. Ale mam lekko opuchniete stopy, kostki, nogi... To moze tez cos daje. W kazdym razie lekarz kazal bardzo pilnowac wagi, bo skok 4kg w 2 tyg to troche za duzo. Kazal w ogole nie jesc soli i pic duzo wody.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 19:09   #3884
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

Ja się martwiłam bo schudłam od tej diety ponad 1,5 kg, ale moja córeczka przybrała ok. 0,5 kg wagi i jest w normie. Aczkolwiek to by znaczyło, że tak na prawdę schudłam jakieś 2 kg... Myślę, że z twoim maluszkiem też będzie ok
Klarisko bidulko to co Ty w zasadzie jesz? jak wygląda Twoje menu???
a ta dietka to już około msca chyba będzie trwała

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 19:11   #3885
NIKaP-n
BAN stały

Shinee a też masz podane te wszystkie wartości WW? Ja sie w tym nie łapie, o co biega
Ja raz zjadłam drożdżówkę- tak na próbę to miałam 120
Stary 2010-07-08, 19:42   #3886
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Też to miałam tak rozpisane i powiem ci tak: ziemniaków to co najwyżej mogę jednego malusieńkiego, 5 pierogów to rekord mojego cukru, nie próbowałam już kaszy ani ryżu bo nie mam serca robić tego dziecku... Do obiadu jem brokuły, kalafiora lub marchewkę zamiast ziemniaków czy innego "uzupełniacza".
jeden ziemniak, czy 5 pierogow ;( jejku..... Ja z truskawkami to bym zjadla z 15-scie Ja nie mam cukru wiec opycham sie slodyczami

Klarissa- ja ubranka bede prala wszytskie, moja mama mowi aby kocyk tez wyprac i posciel. Rozne osoby mogly w sklepie macac ubranka.

A my bylismy na spacerku

NIKaP-n ja sterylizatora nie kupuje. Bede wyparzac normalnie. Najwyzej jaklby byl problem to juz pozniej dokupie. Ale nie kupuje teraz napewno.

Jejku ale super!!!!! przelicytowali mnie i nie musze tego kupowac. Cene moja z 68 podbili az do 130.... ciekawe czy osobe te doczytaly ze ta karuzela byla niekompletna. Teraz ktos ja kupil za 130 zl a ona nie bedzie sie krecic..... masakra jakas. A ten sprzedawca napisal to tak wymijajaco na dole ze malo kto zrozumial by w czym jest problem.
tam na dole pisalo - "Produkt powystawowy, wszystkie funkcje działają, prócz ruchu" a po co komu karuzela bez ruchu, jak ona tylko gra porazka ze wogole takie cos sprzedaja. Ja wogole tego napisu nie zauwazylam dopiero na sam koniec.....

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-08 o 19:58
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:11   #3887
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a do szpitala bierzesz swoje ciuszki? bo właśnie nie wiem czy brać, czy nie zginą

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

a właśnie, my same ubieramy maluszki i je przewijamy czy jak? a pampersy to mamy w torbie czy zanosimy połoznym?
U nas jest tak, że przyjęciu na oddział daje się ciuszki, w które mają ubrać dziecko po porodzie, a później się ubiera i przebiera samemu w swoje ciuszki. Dziecko jeśli jest wszystko ok. to jest cały czas z mamą. Kąpie się też samemu - z tatusiem no chyba, że mama jest po cesarce to pomagają. A tak to tylko uczą przy pierwszej kąpieli i ewentualnie później towarzyszą towarzyszą. Ale jeśli to drugie dziecko to już radzić sobie muszą sami rodzice.

Cytat:
Ech... do dupy jest ta cukrzyca
Naprawdę współczuję Wam tego miezenia cukru i takiego pilnowania się.
Kicha i nerwy tylko.

Cytat:
A znacie coś takiego? Taki sterylizator do mikro?
Ja nie planuje kupować, więc nie mam rozeznania.

Cytat:
Ja na pewno wypiorę i wyprasuje wszystko.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:11   #3888
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Jejku ale super!!!!! przelicytowali mnie i nie musze tego kupowac. Cene moja z 68 podbili az do 130.... ciekawe czy osobe te doczytaly ze ta karuzela byla niekompletna. Teraz ktos ja kupil za 130 zl a ona nie bedzie sie krecic..... masakra jakas. A ten sprzedawca napisal to tak wymijajaco na dole ze malo kto zrozumial by w czym jest problem.
tam na dole pisalo - "Produkt powystawowy, wszystkie funkcje działają, prócz ruchu" a po co komu karuzela bez ruchu, jak ona tylko gra porazka ze wogole takie cos sprzedaja. Ja wogole tego napisu nie zauwazylam dopiero na sam koniec.....
szkoda tego kogoś, ale ciesze się, ze Ci się "upiekło" i nie musisz kupować
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:31   #3889
ycnan
Zadomowienie

Szybko lecicie, kochane, z kolejnymi stronami
Ja właśnie wróciłam od rodziców. Byliśmy też na zakupach. Mój Borysek "dostał" zielone skarpecioszki, a mamusia 5kg arbuza tylko dla siebie ...tatuś prawie 7kg, ale on to chce jeszcze nasączać wódką

aaneczka1984, szczupluśka kobietka z Ciebie A Dominiś - rozbrajający

naked21, współczuję przejść szpitalnych i bólu

IlonaN2, na znieczuleniu się nie znam, ale cieszę się, że zabieg się udał

gabisun, "łóżeczko" z dzidziusiem stoi koło łóżka mamy. Ty przewijasz, przebierasz itp. Maluszki zabierane są w zasadzie tylko na mycie

Zuziczka, koszule bardzo fajne. Też właśnie chciałam na ramiączkach kupić, ale mam wątpliwości...

Marcia2507, cieszę się, że wizyta udana i z maleństwem wszystko ok

Astorianka, na kiepską morfologie zawsze dają żelazo

NIKaP-n, nie jest pocieszające, to co napisałaś o znajomych... Chyba faktycznie zrezygnuję z gryki i wezmę sam kokos-pianka...

Klarissa, ciuszki fajniutki, a znajoma - porażka
Ubranka będę prała wszystkie, które mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka Raz, że nie wiem, kto macał, dwa, że przed pierwszym praniem mogą chociażby barwić skórę dzidziusia

xxSHINeexx, no sporo przytyłaś w te 2 tygodnie. Ja w kwietniu dostałam reprymendę za przytycie 4kg w miesiąc
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:44   #3890
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Oj Biedaczku pewnie się nieźle przestraszyłaś jak zaczęło boleć co? ale jest już dobrze? Niefajne takie doświadczenia, masz teraz nakaz większego odpoczynku?
przestraszyłam szczegolnie o Małego nie mogąc usiedzieć w miejscu aż strach myśleć co on tam przyżywał

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
o rany az mi ciary przeszły... najpierw jak pisalas o tym ze tak strasznie Cie bolało a ozniej włosy staneły deba jak napisałaś o kroczu... ja to oszaleje zanim urodzę
dobrze ze wszystko juz dobrze
nom małe przygotowanie do bólu porodowego za mną

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie
Mam to samo.
W 15 tc wylądowałam w szpitalu z takim ostrym bólem, myślałam, że umieram.
Potem byłam u nefrologa i on stwierdził, że nic nie stwierdza ;D Czyli z nerką wszystko OK, a ból jest od ucisku ciążowego
Od tamtej pory minęło 9 tygodni, a ja dalej się męczę z bólem. Nieraz da się znieść ten ból, a nieraz chce mi się skakać po ścianach.
Przedwczoraj na wizycie u gina, gin zmierzył mi coś w nerce i to coś ma 3 cm i niby stąd ten ból. Dziś na 16.00 idę znowu do tego nefrologa, na dodatek bardzo mnie dziś boli nerka, aż promieniuje na plecy, więc może coś zobaczy i zaradzi...

i jak po wizycie? ja mam na razie zapisany furagin na 10 dni i muszę dużo pić nawet 3 l potem kilka dni przerwy i zrobić posiew moczu. Nie wyobrażam sobie czuć ciągle ból przez najbliższe 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Naked- hej! Dobrze, ze juz po. Masakra z taka kolka musi byc, uff Dobre to, ze do szpitala sie przyzwyczailas i na pewno pelno wiadomosci wynioslas no i Niunke malenka sobie potrzymalas
oj tak, naoglądałam się tych małych smerfików prosto z brzucha i jeszcze bardziej nie moge się doczekać mojego Synka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Naked współczuję przeżyć to miałaś fajnie z tym dzieciaczkiem, teraz będziesziała większą wprawę przy swoim
oj tak

byłam dziś u mojego gina na kontroli i mnie uspokoił leki, które mi przez te 4 dni aplikowno są bezpieczne dla dzidziusia. Filuś waży już 1800 w 31 tc i jest bardzo ruchliwy- mam nadzieję, że nie nerwowy

Klarissa- super ciuszki

angelikaw- dzięki ja tez miałam jechać, ale przez te problemy nerkowe wyjazd odwołany w basenie już też nie mogę siedzieć jak do tej pory w upały.. eh ale muszę zrobić wszystko, żeby atak nie wrócił no i żeby mały sobie w sokoju dosiedział 40tc

aaneczka1984 ale z Ciebie laska też jestem niska, tyle, że bardziej "rozlazła"
Stary 2010-07-08, 21:46   #3891
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupiłam "miętowe". Chciałam niebieskie bo mam łazienkę z niebieskimi dodatkami, ale jest takie z obrazkami dla chłopczyka
Przecież niebieskie z pieskiem też pasują dla chłopczyka
Mi ostatnio bardzo podoba się taki kolorek miętowy, jasny zielony, turkusowy

Cytat:

Moja koleżanka ma sterylizator do mikrofali (nie wiem jakiej firmy) i jej sie sprawdza. Mówiła tylko, że trzeba spr. wymiary mikrofalówki, bo nie do każdej się mieści.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Majka - udanego wyjazdu życzę i czekamy na relację po powrocie
Nie dziękuję

Mam pytanie czy pierzecie też kocyki, ochraniacz do łóżeczka?
Pościel to oczywiście upiorę, prześcieradła i pieluchy tetrowe i flanelowe oraz pokrowce na przewijak, też, ale zastanowiłam się nad tym ochraniaczem...
Stary 2010-07-08, 21:50   #3892
anilkadro
Rozeznanie

Witam z powrotem, po półtoratygodniowej nieobecności
Laptopa po naprawie gwarancyjnej mamy już z powrotem
Ale za to auto nam się poważnie zepsuło Zawsze coś! Chyba prawo serii działa, grrr

Cytat:
Dziewczyny co do materacy... właśnie mi w sobotę na grillu koleżanka opowiadała, co im się przytrafiło.
Kupili ten materacyk gryka- kokos, co się go obraca po jakimś czasie i dziecko śpi na drugiej stronie. Okazało się, że w gryce zagnieździły się jakieś robaki- takie białe, długie. Nie spali 4 noce, mały spał w wózku
i obserwowali skąd to wyłazi... Kumpela prawei zawału dostała, czy gdzies małemu nie nawłaziły robale.
Ja słyszałam, że nie są zbyt wygodne gryka- kokos, na innym wątku dziewczyny pisały, żeby się samemu na tym
położyć i zobaczyć jakie fatalne. I jestem w kropce, bo byłam na taki zdecydowana
Ja słyszałam o przypadku z jakimiś paskudztwami ale to jak się kupi materacyk bez atestów i z niepewnego źródla. Oni wtedy ładują jakąś łuskę wątpliwej jakości i poza granicami kategorii jakościowymi.
Ja się jakoś nie przeraziłam i mimo wszystko już taki kupiłam.
Mam nadzieję, że to był tylko jakiś przykry przypadek.

Cytat:
I nie kupowac rozkow usztywanianych tylko takie zwykle, bo z tym usztywanianym to nie damy sobie rady przy karmieniu, ponoc bardzo niewygodny
Kurcze, a ja dostałam właśnie taki usztywniany i się cieszyłam, bo myślałam, że będę pewniejsza przy noszeniu małej.

Hurra,
miałam ostatnio pobieraną krew na anemie i jestem zdrowa Nie dostałam wprawdzie wyników do ręki tylko słowa "wszystko w porządku" ale i tak się cieszę
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 21:58   #3893
Klarissa
Zakorzenienie

NIKaP-n, xxSHINeexx, Szczęśliwa, waniliaania2009, ycnan i jeszcze inne nasze mamusie skoro wszystkie jak "jeden mąż" mówicie żeby prać to będę je prać w sumie i tak jak przestanę chodzić do pracy to będzie mi się nudzić

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ziemniakow jem sporo i nie skacze mi cukier Po pierogach tak samo (dopiero drugiego dnia jak zjadlam duzo i szybko), ale po ryzu moj cukier to masakra. 156, 168, 176...
Za to slodkie jem i nic mi nie jest. Szczerze mowiac tak mnie ciagnie do slodkiego, ze wytrzymac nie moge. Na szczescie moge sie objesc slodkim, a cukier w porzadku
Nieźle... ja ani ziemniaków czy pierogów, ani nic z takich rzeczy, a o słodyczach to już w ogóle mogę zapomnieć. Ze słodkich rzeczy to arbuza nieduży kawałek albo kilka sztuk winogrona... Kurcze, jaka ja będę obrzydliwe zdrowa po tym wszystkim

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Klarisko bidulko to co Ty w zasadzie jesz? jak wygląda Twoje menu???
a ta dietka to już około msca chyba będzie trwała
Strasznie ubogo - głównie jem parówki, ogórki, pomidory i cebulę, paprykę, gotowane mięso lub grillowane, z nabiału to jogurt naturalny albo zsiadłe mleko, kupuję sobie napoje sojowe dla diabetyków żeby uzupełnić ewentualne niedobory wapnia no i jem warzywa typu brokuły, kalafior, marchewka (w postaci gotowanej zamiast ziemniaków) oraz sałaty, rzodkiew itd.. Czasem jakąś kromkę żytniego chleba z szynką - to jako "urozmaicenie" i tylko jedną małą kromkę na raz mogę zjeść. Jak idę w gości to mogę zjeść np. pół chochelki zupy... No i niedawno okazało się, że mogę jeść kotlety schabowe i jajka sadzone więc mi się dietka wzbogaciła

Cytat:
Shinee a też masz podane te wszystkie wartości WW? Ja sie w tym nie łapie, o co biega
Ja raz zjadłam drożdżówkę- tak na próbę to miałam 120
Wow, ja bym się nie ośmieliła jeść drożdżówki...

Cytat:
jeden ziemniak, czy 5 pierogow ;( jejku..... Ja z truskawkami to bym zjadla z 15-scie Ja nie mam cukru wiec opycham sie slodyczami
No szaleństw to nie ma ale ja na podobnej do tej diecie byłam przez 1,5 roku jak chciałam zrzucić nadwagę więc tak bardzo nie rozpaczam bo jestem "oswojona" z takim jedzeniem. Z tym, że wtedy mogłam raz na jakiś czas odpuścić i zjeść np. pizzę albo frytki a teraz nie mogę odpuścić nawet raz...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Klarissa- super ciuszki
Dzięki.
I fajnie, że u ciebie jest już lepiej i jaki duży ten twój maluszek już

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Przecież niebieskie z pieskiem też pasują dla chłopczyka
No tak, tylko że ja będę miała dziewczynkę
Stary 2010-07-08, 22:02   #3894
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, tylko że ja będę miała dziewczynkę
To się dogadałyśmy
Jakoś tak się przyjęło, że niebieskie to dla chłopca, ale tak naprawdę pasuje wszystkim
Ja mam miętowe dla chłopca
Stary 2010-07-08, 22:05   #3895
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
To się dogadałyśmy
Jakoś tak się przyjęło, że niebieskie to dla chłopca, ale tak naprawdę pasuje wszystkim
Ja mam miętowe dla chłopca
A ja miętowe dla dziewczynki Uznałam, że to miętowe to taki "unisex", poza tym tak na prawdę to maleńkiej dzidce jest wszystko jedno jaki ma kolor ręczniczka
Stary 2010-07-08, 22:09   #3896
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ja miętowe dla dziewczynki Uznałam, że to miętowe to taki "unisex", poza tym tak na prawdę to maleńkiej dzidce jest wszystko jedno jaki ma kolor ręczniczka
Dzidziusiowi obojętne, ale mamy to szaleją i wybierają fasony i kolory

Mój Tż jak dziś mu powiedziałam, że kupimy lateksowy materacyk do łóżeczka zadał tylko standardowe pytanie: "ile?"
Poza tym powiedział, że chyba mi zablokuje dostęp do konta na allegro , chociaż podkreśla, że wie, że to wszystko jest potrzebne. Ach Ci faceci - same sprzeczności
Stary 2010-07-08, 22:12   #3897
Klarissa
Zakorzenienie

Mój mąż to już nic nie mówi, tylko cichutko wzdycha...
Stary 2010-07-08, 22:24   #3898
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż to już nic nie mówi, tylko cichutko wzdycha...
No tak nasze mężulki-bidulki

Dla mnie wybieranie rzeczy dla dzidzi to mega-frajda i nawet prasowanie, którego nie lubię, przy okazji dziecięcych ciuszków będzie na pewno super przyjemnością

Uciekam spać Dobranoc
Miłego weekendu!

Pewnie w niedzielę będę musiała nadrobić kilka stron
Stary 2010-07-08, 22:34   #3899
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

A ja nie dawno wróciłam od lekarza, Lekarz az sie zdziwił bo mały waży 899 gram a jestem w 25 tyg. Także bobas rośnie jak na drożdżach, a mnie wysadziło też konkretnie hihi. Ogolnie wszystko wporządku, takze sie ciesze.

Pozdrawiam Was Bardzo i czytam cały czaS
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 22:58   #3900
bordowa
Wtajemniczenie

justysia8522 No to to jest za wysokie ciśnienie, byłoby delikatnie za wysokie nawet poza ciążą a w ciąży ma się niższe. Dlatego lekarz tak powiedział

Klarissa Współczuję naprawdę z tą cukrzycą Ale grunt, że dbasz o siebie, mierzysz wszystko itd.
Co do tej matki - moje dziecko też jest "wpadką" a jakoś umiałam rzucić palenie chociaż ciąża przebiegała książkowo Głupia baba i tyle
Ja chyba wypiorę wszystkie ubranka, te nowe też.

waniliaania2009 No widzisz, i problem z głowy I zawsze to jeden stresik mniej

Majka232 Ja mam to samo Jak tylko mówię Tż że chcę coś kupić to słyszę westchnięcie i słyszę "ile?" Ale na szczęście mówione bez wyrzutu

Ten mój Tż to jest biedny Bierze wszystkie możliwe dyżury a i tak bez pomocy rodziców nie dajemy rady ... Był w pracy na 52 godziny, wrócił do domu na pół dnia, pojechał dziś na kolejne 36 godzin, wróci na noc i pojedzie na 84 godziny Po czym wróci na noc i znów na 24 Jemu źle, bo męczy się strasznie a mi źle bo nie wytrzymuje tak ciągle bez niego, sama w domu siedzę i brakuje mi go strasznie Teraz też sama siedzę znów ... I znów będę sama spać ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości