|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissko no cóż, bywają matki i mamy. Słów mi brak na takie baby, aż się chce
![]() ![]() ![]() Co do cukru, to mnie to trochę męczy. Tak raz na jakiś czas zjadłabym cos słodkiego, ale się boję. Ja miałam wczoraj po śniadaniu (takim jak zwykle jadam i mam po nim ok 90-100) to wczoraj było 131. Wysiusiałam się i zrobiłam jeszcze raz pomiar (kwestia max. 5 minut) i wyszło 101. Co to mogło być? Czyżby mi aparacik nawalił, albo mocz miał jakis wpływ na to? Nie martw się, kiedy masz wizytę kontrolną w poradni diabet? |
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#3873 |
|
BAN stały
|
A jeszcze ja dostałam taką rozpiskę od położnej i na obiad mogę zjeść:
do wyboru: 4 małe ziemniaki (pyry )2 pyzy 5 pierogów 4 łyżki kaszy lub ryżu do tego 2 łyżki sosu (ja jadam jogurt nat) jakieś mięsko ( ja co najwyżej jajko, albo mozarellke) no i warzywa. Surówki własnej roboty (bez cukru) aż się najem, ograniczenie jest tylko w got. marchwi- 2 łyżki, buraków got. tak samo. Albo 2 wielkie pomidory i też może być pół solidnego kalafiora. dzisiaj mi mamcia nagotowała pysznej wege zupki z ziemniaczkami, fasolką, brokułem, koperkiem i włoszczyzną- z wyjątkiem marchwii. Pycha Miałam po niej 101.
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja lekarka jest na urlopie (ta co mam do niej chodzić) i wizytę mam dopiero 19 lipca. Z tym, że powiedzieli mi, że jak mi się coś będzie działo albo coś będzie nie tak jak potrzeba to mam dzwonić - i mam nr telefonu do innej lekarki, która tą "moją" zastępuje. A 21 lipca mam wizytę u ginki tej co chodzę prywatnie, no a 28 lipca powinnam iść do tej na NFZ, ale chyba zwlekę tydzień, bo już bez przesady nie będę chodzić co tydzień do ginki
|
|
#3875 |
|
BAN stały
|
A znacie coś takiego? Taki sterylizator do mikro? Bo tyle bym mogła na niego poświęcić:
http://allegro.pl/item1079378509_can...owy_2_847.html |
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czemu bo mi mówili, że pomidory mogę bez ograniczenia a mi po nich cukier wywala pow. 140... (a ja mam mierzyć po 1h po posiłku).Jak widać każda z nas zupełnie inaczej reaguje na żarełko, dobrze, że chociaż zupką pojadłaś rano 1 grzankę i cukier mega wysoko, potem kromkę bez masła i kawałek kabanosa i cukier znów wysoki (a jak tak jadłam ostatnio to było ok), potem wypiłam tylko napój sojowy i znów cukier wysoki, a teraz zjadłam mięsko wieprzowe i sałatkę własnej roboty i czekam na pomiar jeszcze 20 minut. Mam nadzieję, że cukier będzie w normie. Wszystkie te rzeczy już jadłam wiele razy i zawsze miałam po nich wynik niski... Nie mam pojęcia co się stało - mam wrażenie, że ta poranna grzanka wszystko "zepsuła"...?
|
|
#3877 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zadzwoń kochana do tej na zastępstwie, po co masz się nerwować? Może coś poradzi, na ten mocz zwłaszcza. Ja idę 15 lipca i będziemy oglądać moje wyniki i to, co jadłam. Ciekawam jestem ile Mały waży
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
heh co do tej matki nie dbającej o siebie... bez komentarza, bo same wulgaryzmy cisną mi się na usta
nie rozumiem takich bab i nigdy nie zrozumiem...Majka - udanego wyjazdu życzę i czekamy na relację po powrocie
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny pierzecie nowe ubranka? Ja się waham, z jednej strony wydają mi się być czyste, z drugiej nie wiadomo kto ich dotykał... No i tak się trochę łamię co robić...?
|
|
#3881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice jadą w sobotę nad morze... ale im zazdroszczę! Pojechałabym z nimi, ale po pierwsze nie wytrzymam podróży - już dzisiejsza podróż z Częstochowy na tylnim siedzeniu była katorgą, a auto mamy duże i wygodne. Po drugie - nie wytrzymałabym psychicznie z moją mamą i jej nałogiem (pali, jak smok).
Z pozytywów - kupiłam dziś szlafrok z cienkiej frotte do szpitala (w domu mam tylko satynowy), przyszła też paczuszka z Allegro: 2x pajac, 2x śpiochy + dresik ![]() aaneczka1984 - ale z Ciebie chudzinka ![]() naked21 - współczuję, życzę zdrówka i już nigdy więcej takich 'niespodzianek' waniliaania2009 - W przypadku osoby prywatnej nie mają zastosowania przepisy o umowie zawartej na odległość i nie ma podstaw prawnych do zwrotu towaru. Mają natomiast przepisy Kodeksu Cywilnego o rękojmi, jesli towar ma wadę, albo nie jest towarem, który zamówiłaś. Ale tu sprzedawca ujawnił wady towaru, więc szansa na odstąpienie od umowy są nikłe. Poza tym warto wiedzieć, że towar z licytacji nie podlega zwrotowi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, ciesze się, że z dzidzią wszystko ok
|
|
|
#3882 |
|
BAN stały
|
piorę wszystkie ciuszki, nowe także. Są zapewne zakurzone, nie wiadać kto ich dotykał, a niektóre takie sztywnawe
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierogach tak samo (dopiero drugiego dnia jak zjadlam duzo i szybko), ale po ryzu moj cukier to masakra. 156, 168, 176...Za to slodkie jem i nic mi nie jest. Szczerze mowiac tak mnie ciagnie do slodkiego, ze wytrzymac nie moge. Na szczescie moge sie objesc slodkim, a cukier w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Bylam dzisiaj u lekarza i mam 13kg na plusie od poczatku ciazy. Z czego 4kg w ciagu ostatnich 2 tygodni. Ale mam lekko opuchniete stopy, kostki, nogi... To moze tez cos daje. W kazdym razie lekarz kazal bardzo pilnowac wagi, bo skok 4kg w 2 tyg to troche za duzo. Kazal w ogole nie jesc soli i pic duzo wody. |
||
|
|
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ta dietka to już około msca chyba będzie trwała
|
|
#3885 |
|
BAN stały
|
Shinee a też masz podane te wszystkie wartości WW? Ja sie w tym nie łapie, o co biega
![]() Ja raz zjadłam drożdżówkę- tak na próbę to miałam 120 |
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam cukru wiec opycham sie slodyczami Klarissa- ja ubranka bede prala wszytskie, moja mama mowi aby kocyk tez wyprac i posciel. Rozne osoby mogly w sklepie macac ubranka. A my bylismy na spacerku ![]() NIKaP-n ja sterylizatora nie kupuje. Bede wyparzac normalnie. Najwyzej jaklby byl problem to juz pozniej dokupie. Ale nie kupuje teraz napewno. Jejku ale super!!!!! przelicytowali mnie i nie musze tego kupowac. Cene moja z 68 podbili az do 130.... ciekawe czy osobe te doczytaly ze ta karuzela byla niekompletna. Teraz ktos ja kupil za 130 zl a ona nie bedzie sie krecic..... masakra jakas. A ten sprzedawca napisal to tak wymijajaco na dole ze malo kto zrozumial by w czym jest problem. tam na dole pisalo - "Produkt powystawowy, wszystkie funkcje działają, prócz ruchu" a po co komu karuzela bez ruchu, jak ona tylko gra porazka ze wogole takie cos sprzedaja. Ja wogole tego napisu nie zauwazylam dopiero na sam koniec.....
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-08 o 19:58 |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba, że mama jest po cesarce to pomagają. A tak to tylko uczą przy pierwszej kąpieli i ewentualnie później towarzyszą towarzyszą. Ale jeśli to drugie dziecko to już radzić sobie muszą sami rodzice.Naprawdę współczuję Wam tego miezenia cukru i takiego pilnowania się. Kicha i nerwy tylko. Ja nie planuje kupować, więc nie mam rozeznania. Ja na pewno wypiorę i wyprasuje wszystko.
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Szybko lecicie, kochane, z kolejnymi stronami
![]() Ja właśnie wróciłam od rodziców. Byliśmy też na zakupach. Mój Borysek "dostał" zielone skarpecioszki, a mamusia 5kg arbuza tylko dla siebie ...tatuś prawie 7kg, ale on to chce jeszcze nasączać wódką ![]() aaneczka1984, szczupluśka kobietka z Ciebie ![]() naked21, współczuję przejść szpitalnych i bólu IlonaN2, na znieczuleniu się nie znam, ale cieszę się, że zabieg się udał gabisun, "łóżeczko" z dzidziusiem stoi koło łóżka mamy. Ty przewijasz, przebierasz itp. Maluszki zabierane są w zasadzie tylko na mycie Zuziczka, koszule bardzo fajne. Też właśnie chciałam na ramiączkach kupić, ale mam wątpliwości... Marcia2507, cieszę się, że wizyta udana i z maleństwem wszystko ok ![]() Astorianka, na kiepską morfologie zawsze dają żelazo NIKaP-n, nie jest pocieszające, to co napisałaś o znajomych... Chyba faktycznie zrezygnuję z gryki i wezmę sam kokos-pianka... Klarissa, ciuszki fajniutki, a znajoma - porażka ![]() Ubranka będę prała wszystkie, które mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka xxSHINeexx, no sporo przytyłaś w te 2 tygodnie. Ja w kwietniu dostałam reprymendę za przytycie 4kg w miesiąc
|
|
|
|
#3890 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mogąc usiedzieć w miejscu aż strach myśleć co on tam przyżywałCytat:
![]() Cytat:
i jak po wizycie? ja mam na razie zapisany furagin na 10 dni i muszę dużo pić ![]() Cytat:
i jeszcze bardziej nie moge się doczekać mojego Synka Cytat:
![]() byłam dziś u mojego gina na kontroli i mnie uspokoił i jest bardzo ruchliwy- mam nadzieję, że nie nerwowy ![]() Klarissa- super ciuszki angelikaw- dzięki w basenie już też nie mogę siedzieć jak do tej pory w upały.. eh ale muszę zrobić wszystko, żeby atak nie wrócił no i żeby mały sobie w sokoju dosiedział 40tc ![]() aaneczka1984 ale z Ciebie laska też jestem niska, tyle, że bardziej "rozlazła"
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio bardzo podoba się taki kolorek miętowy, jasny zielony, turkusowy Cytat:
Nie dziękuję ![]() Mam pytanie czy pierzecie też kocyki, ochraniacz do łóżeczka? Pościel to oczywiście upiorę, prześcieradła i pieluchy tetrowe i flanelowe oraz pokrowce na przewijak, też, ale zastanowiłam się nad tym ochraniaczem...
|
|
#3892 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam z powrotem, po półtoratygodniowej nieobecności
![]() Laptopa po naprawie gwarancyjnej mamy już z powrotem ![]() Ale za to auto nam się poważnie zepsuło Zawsze coś! Chyba prawo serii działa, grrrCytat:
Ja się jakoś nie przeraziłam i mimo wszystko już taki kupiłam. Mam nadzieję, że to był tylko jakiś przykry przypadek. Cytat:
Hurra, miałam ostatnio pobieraną krew na anemie i jestem zdrowa Nie dostałam wprawdzie wyników do ręki tylko słowa "wszystko w porządku" ale i tak się cieszę |
||
|
|
|
#3893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
NIKaP-n, xxSHINeexx, Szczęśliwa, waniliaania2009, ycnan i jeszcze inne nasze mamusie skoro wszystkie jak "jeden mąż" mówicie żeby prać
to będę je prać w sumie i tak jak przestanę chodzić do pracy to będzie mi się nudzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja na podobnej do tej diecie byłam przez 1,5 roku jak chciałam zrzucić nadwagę więc tak bardzo nie rozpaczam bo jestem "oswojona" z takim jedzeniem. Z tym, że wtedy mogłam raz na jakiś czas odpuścić i zjeść np. pizzę albo frytki a teraz nie mogę odpuścić nawet raz... Dzięki. I fajnie, że u ciebie jest już lepiej i jaki duży ten twój maluszek już ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- No tak, tylko że ja będę miała dziewczynkę
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
To się dogadałyśmy
![]() Jakoś tak się przyjęło, że niebieskie to dla chłopca, ale tak naprawdę pasuje wszystkim ![]() Ja mam miętowe dla chłopca
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uznałam, że to miętowe to taki "unisex", poza tym tak na prawdę to maleńkiej dzidce jest wszystko jedno jaki ma kolor ręczniczka
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż jak dziś mu powiedziałam, że kupimy lateksowy materacyk do łóżeczka zadał tylko standardowe pytanie: "ile?" Poza tym powiedział, że chyba mi zablokuje dostęp do konta na allegro
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż to już nic nie mówi, tylko cichutko wzdycha...
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
No tak nasze mężulki-bidulki
![]() Dla mnie wybieranie rzeczy dla dzidzi to mega-frajda i nawet prasowanie, którego nie lubię, przy okazji dziecięcych ciuszków będzie na pewno super przyjemnością ![]() Uciekam spać DobranocMiłego weekendu! Pewnie w niedzielę będę musiała nadrobić kilka stron
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie dawno wróciłam od lekarza, Lekarz az sie zdziwił bo mały waży 899 gram a jestem w 25 tyg.
Także bobas rośnie jak na drożdżach, a mnie wysadziło też konkretnie hihi. Ogolnie wszystko wporządku, takze sie ciesze.![]() Pozdrawiam Was Bardzo i czytam cały czaS
|
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
justysia8522 No to to jest za wysokie ciśnienie, byłoby delikatnie za wysokie nawet poza ciążą a w ciąży ma się niższe. Dlatego lekarz tak powiedział
![]() Klarissa Współczuję naprawdę z tą cukrzycą Ale grunt, że dbasz o siebie, mierzysz wszystko itd. ![]() Co do tej matki - moje dziecko też jest "wpadką" a jakoś umiałam rzucić palenie chociaż ciąża przebiegała książkowo Głupia baba i tyle Ja chyba wypiorę wszystkie ubranka, te nowe też. waniliaania2009 No widzisz, i problem z głowy I zawsze to jeden stresik mniej ![]() Majka232 Ja mam to samo Jak tylko mówię Tż że chcę coś kupić to słyszę westchnięcie i słyszę "ile?" Ale na szczęście mówione bez wyrzutu ![]() Ten mój Tż to jest biedny Bierze wszystkie możliwe dyżury a i tak bez pomocy rodziców nie dajemy rady ... Był w pracy na 52 godziny, wrócił do domu na pół dnia, pojechał dziś na kolejne 36 godzin, wróci na noc i pojedzie na 84 godziny Po czym wróci na noc i znów na 24 Jemu źle, bo męczy się strasznie a mi źle bo nie wytrzymuje tak ciągle bez niego, sama w domu siedzę i brakuje mi go strasznie Teraz też sama siedzę znów ... I znów będę sama spać ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

)
Nie wiem czemu bo mi mówili, że pomidory mogę bez ograniczenia a mi po nich cukier wywala pow. 140... (a ja mam mierzyć po 1h po posiłku).

nie rozumiem takich bab i nigdy nie zrozumiem...
Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie.

no chyba, że mama jest po cesarce to pomagają. A tak to tylko uczą przy pierwszej kąpieli i ewentualnie później towarzyszą towarzyszą. Ale jeśli to drugie dziecko to już radzić sobie muszą sami rodzice.
i jest bardzo ruchliwy- mam nadzieję, że nie nerwowy
Dobranoc
Ale grunt, że dbasz o siebie, mierzysz wszystko itd.