|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21241 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
I nic nie ściemniam, jam samo dobro i prawdaPrzyjedź do Krakowa, to też dostaniesz ![]() Cytat:
Być może u mnie to przez rozjaśnianie, bo Rybiorek miała podobnie, ale skąd u Ciebie to? Mam nadzieję, że to nie przez krakowski mikroklimat
|
||
|
|
|
#21242 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() zastanawiam się czy to nie od długości, bo już dawno nie miałam takich długich, a często noszę rozpuszczone, więc dedukując dochodzę do wniosku że to od wiatru i uderzania o ramiona - u nas ciągle wieje, a wiatr moje włosy wysusza okropnie ![]() i to by się zgadzało, bo od rozjaśniania też się wysuszają - więc też się plączą ![]() nie nie, na pewno nie przez Kraków to zjawisko niestety męczy mnie już jakiś czas
|
|
#21243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje
|
|
|
#21244 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć teraz zazwyczaj odciskam rękami a potem chustką i dopiero stylizator, natomiast tył głowy dostaje jedno po drugim. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny, idę się poczerwienić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
się i wróć do poprzedniego sposobu?Cytat:
![]() bo ja doszłam do samego dimethicone i już dalej nie czytałam. Przepraszam , bo jeśli tam dalej jest copolyol to najpewniej to jest dimethicone copolyol czyli odzywka nadaje się do mycia.---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#21245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na Wawelu czy w innych miejscach cooltu
|
|
#21246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie w sklepie jest taka duża butla za 8zł, więc by mi się opłacało
|
|
|
#21247 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Rozgrzeszam Cię ale obiecaj poprawę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dawno nie byłam... Zatęskniłam Chętnie Was odwiedzę, jeśli tylko będzie okazja.Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#21248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- sek w tym ze chcialam nie suszyc jak czesto sie da zeby dac im maximum korzystnych warunkow do regeneracji
|
|
#21249 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę
bo jestem nerwowa i czasami po prostu muszę chwycić za tę szczotkę ... w ramach zemsty![]() ale spróbuję jeszcze czesania szczotką na mokro, może to będzie jakiś przełom ![]() a tak w ogóle to na peronie spotkałam dziewczyne która miała rozpuszczone włosy ... sięgaly jej do kolan nigdy nie widziałam tak długich włosów, ale nie wyglądało to ładnie krakowiankom już mówiłam, ale się powtórzę
|
#21250 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ajacy-loki.htm
A może znacie jeszcze jakieś inne kosmetyki do stylizacji włosów kręconych? Edytowane przez exotic smile Czas edycji: 2010-07-08 o 16:06 |
|
|
|
#21251 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21252 |
|
Raczkowanie
|
Długie włosy są piękne, ale do pewnej długości, za długie (np. do kolan) moim zdaniem już dobrze nie wyglądają.
W moim przypadku Jantar też troszkę usztywnia włosy, jeśli wcieram w suche, w dniu bez mycia. Wcierany po umyciu nie robi takich problemów. Odnośnie czesania, to ja zawsze rozczesuję włosy szczotką, przed myciem, na mokro po nałożeniu odżywki. Szerokozębnego grzebienia używam najczęściej do przeczesywania podczas odżywiania. Obawiam się, że grzebieniem nie byłabym w stanie ich rozczesać. Kiedyś próbowałam i grzebień najczęściej wypadał mi z rąk, zatrzymując się na bardziej splątanych włosach. Szybko straciłam cierpliwość i wróciłam do szczotki. |
|
|
|
#21253 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20554111]do kolan
[/QUOTE]a jakie muszą być ciężkie ... nawet na sucho, a co dopiero na mokro poza tym jak to myć?nie, do kolan to zdecydowanie przegięcie ![]() Cytat:
i podobnie jak Tobie wypadają mi włosy, również przez TSH
|
|
#21254 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ha kochana, skąd wiesz że był szał w oczach?? powiedział mi że chyba zgubił tę czapkę w przedszkolu. musiałam mieć niezła minę, bo bez słowa pobiegł i zaczął szukać w szafie, hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od 3 tygodni nowej pielęgnacji nie miałam (odpukać) żadnego kołtuna. A wcześniej to robiły mi się po nocy nie kołtuny a dredy ![]() Cytat:
A ten aloes to do odżywki się dodaje, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Długie, zadbane włosy są piękne, ale max do linii talii ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
poliquaternium, alkohol, silikony dziewczynki czy ten Cyclopentasiloxane to jest cykliczny, ktory odparowuje? Ja zgapiłam od dziewczyn z forum Nivea Flexible curls i zel artiste, czesciej uzywam żelu zreszta tu jest swietna lista -> https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5181 |
||||||||||
|
|
|
#21255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja zgapiłam od dziewczyn: Nivea FC Artiste żel i odżywkę Yunga wygładzającego, moją nową miłość ![]() Glorię balsam i maskę Olej kokosowy, ze słodkich migdałów Jantara szamopn Babydream i pewnie jeszcze kilka, których nie wymieniłam
|
|
|
|
|
#21256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja ostatnio poszalałam! ![]() kupiłam Jantara (niestety mieli tylko jedną butelkę jak mi podpasuje, to zamawiam trzy przez DOZA ) , Waxa do ciemnych, Rainforesta do zniszczonych i jeszcze dostałam od koleżanki Nivea krem do loków za free .ależ będę testować !
|
|
|
#21257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tsh wiem od kilku miesięcy, ale dopiero ostatnio zaczęły mi wypadać o wiele bardziej niepokojąco, a endo kazał poczekać do listopada i powtorzyć badania ![]() więc na razie ograniczam się do suplementacji i (jak mam czas) wcieram hinduskie olejki/pudry. ` zastanawiam się czy w ramach obserwacji nie zacząć liczyć, ale chyba nie mam do tego cierpliwości
|
|
#21258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj endo chyba troszkę lekceważy problem, moja poprzednia endo zawsze przy każdej wizycie pytała o stan skóry i włosów i dokładnie oglądała. Ciekawe na kogo teraz trafię Ja swoje wypadające na sucho liczę, tzn teraz już potrafię bez liczenia przewidzieć ile ich jest. Uzbiera się czasem nawet z 30 do 40 dziennie;/ a przy myciu nawet spory kłębuszek |
|
|
|
|
#21259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przez to pewnie i suplementacja nie daje takich efektów, jakie powinna ![]() Cytat:
ale z tego co wiem to po jakimś czasie od rozpoczęcia qracji przestają wypadać
|
|
#21260 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzielnie zapuszczam, znowu zobacze moje fale Cytat:
|
|
#21261 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#21263 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba było księgę założyć i przytargać na spotkanie! bo w najbliższym czasie w Kraku chyba mnie nie będzie
![]() ale serdecznie zapraszam Cię do Gliwic wpisze się dwa razy!
|
#21264 |
|
BAN stały
|
Ja dziś pierwszy raz użyłam odżywki Artego(Lavendko
B/s poszła Naturia z miodem i cytryną i podczas odciskania ani jednego odstającego włoska,zero puchu I co najważniejsze-zbiła loczki w grubsze pukle. Jutro próba z inną odżywką |
|
|
|
#21265 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21266 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam. Czytam już od kilku dni i pewnie jeszcze nie nadrobiłam.
U mnie poprawy lokowej nie widzę włoski błyszczące ale jakieś drętwe końcówki piórkowate . Mycie odżywką odpadabo skalp się buntuje i mam poczucie brudnych włosów. Nivea do loków prostuje mi włoski. Zakupiłam krem Kemona (jest zaanalizowany) wypróbowałam próbkę i jest całkiem fajny. b/s naturai miód i cytryna lub mak d/s garnier z avocado Zamówiłam kallosy al latte owoceową(potrzebuję coś do zakwaszenia) i placentę. Zrobiłam też zamówienie na mazidłach KERATYNA HYDROLIZOWANA D-PANTENOL HYDROLAT ALOESOWY OWIES HYDROLIZOWANY jak myślicie dobry nabetek? jeszcze jedno jak biorę włosa pojedynczego rozciągam to ciągnie się i zwija w sprężynkę a inne są twarde i się łamią. Zaznaczm mam jakby 2 rodzaje włosów z przodu sprężynki i one są zawsze suchę i łamliwe z tyłu falowane . Górna w-wa to nawet falować nie chce ![]() Tydzień w basenie i na słoń zrobił swoje mimo moich usilnych przeciwdziałań. |
|
|
|
#21267 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy trisiloxane to silikon? jeśli tak to ciężki czy zmywalny wodą/delikatnym szamponem?
|
#21268 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sumie z dzieckiem lepiej - bardziej bezbronne, słabsze i mniejsze - łatwiej zabrać czapkę do maski albo koszulkę do plunkingu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ogólnodostępna odżywka czy jakiś Lavendowy wynalazek? Cytat:
Kretoszczurek - Zakupy na mazidłach bardzo dobre, ale hydrolat aloesowy to chyba nie na włosy? Szkoda go, no chyba że do mgiełki. Może te problemy to właśnie efekt słońca i basenu? Nie pozostaje nic innego, jak intensywnie poodżywiać włosy (półprodukty bardzo się przydadzą ) i obserwować włosy. Jeśli po jakimś czasie nie nastąpi poprawa, to znaczy,że przyczyna leży gdzieś indziej i trzeba będzie przemyśleć zmianę pielęgnacji. To teraz ja i moje wczorajsze eksperymenty ![]() Po tym jak podesłałam Emmi linka do sekcyjnej stylizacji sama się tak nakręciłam, że oczywiście musiałam spróbować. I to popołudniu ![]() Po myciu i odżywce spryskałam włosy własnoręcznie robioną mieszanką keratynowo-jedwabno-pantenolową, potem porobiłam te nieszczęsne sekcje i w każdą zaczęłam wcierać mój hamerykański nabytek w postaci kremu nawilżającego. Oczywiście nałożyłam go za dużo, ale to akurat żadna niespodzianka, nie spodziewałam się, że mogłoby być inaczej Troszkę mi obciążył.W każdym razie dawałam ten krem przeczesując daną sekcję palcami a potem trochę ugniatając. Na końcowe harmonijkowanie wszystkiego nie starczyło mi już cierpliwości ![]() Zrobił się strasznie drobny skręt. Myślę, że jest to "wina" przeczesywania palcami włosów i tego, że włosy były już dosyć suche. Właśnie, pisałam Natalczak o tym, że być może puch się robi większy, bo włosy są już zbyt suche w procesie stylizacji. I podtrzymuję to, zanim zrobiłam te sekcje, dałam stylizator, to były już jak dla mnie za mało wilgotne. Niechybnie skończyłoby się mega puchem, ale uratował mnie ten krem. On jest chyba taki trochę frizz killer, takie mam wrażenie po pierwszych próbach. No i po zdjęciach widzę, że zdecydowanie trzeba się wybrać do fryzjera. Chyba nawet Eloe przyzna, że najdłuższej warstwie przyda się odświeżenie
|
||||||
|
|
|
#21269 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudne
Tylko nie mów, że coś Ci się w nich nie podoba, dołączę do Eloe i będę Cię ścigać za narzekanie! |
|
|
|
#21270 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

przecież śliczne masz włoski, też mi się bardzo podobały
są tak suche że szok

musiałam to zrobić z kilku powodów
Być może u mnie to przez rozjaśnianie, bo Rybiorek miała podobnie, ale skąd u Ciebie to? Mam nadzieję, że to nie przez krakowski mikroklimat

się i wróć do poprzedniego sposobu?
, bo jeśli tam dalej jest copolyol to najpewniej to jest dimethicone copolyol czyli odzywka nadaje się do mycia.
i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna

ale obiecaj poprawę
nigdy nie widziałam tak długich włosów, ale nie wyglądało to ładnie

To ogólnodostępna odżywka czy jakiś Lavendowy wynalazek?