|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
ojaaaa jak to?? ale juz nie zadzwonią drugi raz???
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
to strona z tym wózkiem http://www.bebetto.pl/ a model holland
spodobał mi się jak go zobaczyłam w sklepie bardzo lekko się prowadził chciałam poczytać opinie o nim na internecie ale coś nie mogę znaleźć i przynajmniej na teraz to będzie albo ten wózek albo bolder 4 - chyba, że spotkam jeszcze inny albo tż te bardzo się nie spodobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Rozeznanie
|
Co sadzicie o imeniu eliza
lub luiza które ładniejsze |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Szczerze to obydwa imiona mi osobiście nie bardzo się podobają, ale jak coś to Eliza ładniejsze.
#4235 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Wkońcu nadrobiłam i moge sie przywitać ![]() ![]() Miałam tylu osobą poodpisywać ale moje dziecko pochłania moje wszystkie szare komórki chyba i zapominam dosłownie o wszystkim heh ![]() Bela14 moj mały też czesto kopie nisko ale cześciej w boki i w żebra ![]() ![]() ![]() ![]() Ok a teraz lece robić racuchy bo takiego smaka mi narobiłyście że zaśliniłam juz całego laptopa i Marcel mnie juz kopie od pol godziny tak mocno ze musze isc je zrobić ![]() ![]() Kularek w sklepie czesto sie łatwo i lekko prowadzi wózki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-07-08 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
M25 - myślę, że to nie jest tak że ktoś tu kogoś ignoruje, mi też nie zawsze ktoś odpisze na to co napisałam czy o coś zapytałam -ale to nic szukam wtedy gdzie indziej - a np. ja czytam prawie wszystko co dziewczyny piszą i jak mam coś o tym wiem o co ktoś pyta to odpisuje ale jak nie mam zielonego pojęcia co odpisać to beż sensu pisać, że nie wiem
a i myślę jeszcze, że jak Ty będziesz odpisywać innym na ich pytania to Tobie też będą odpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - mam pytanko: Czy któraś z Was ma krótką szyjkę? Bo mi ginka powiedziała, że mam krótką (choć w normie) i jest to niepokojące. Jednak nie powiedziała, czy mam jakoś szczególnie się oszczędzać. Spytała się tylko, czy chodzę do pracy i na moją odpowiedź przeczącą nic nie powiedziała. A ja się głupia nie spytałam. I teraz nei wiem czy mogę być tak aktywna, jak dotąd (bo ja dużo chodziłam, pomagałam przy remoncie i często zmęczona chodziłam). Co o tym myślicie? Bo ja jak poczytałam o skróconej szyjce to wpadłam w panikę i chyba zadomowię się na kanapie przed tv
![]() PS. My z TŻ mamy ciche dni i już mnei szlag trafia, bo ja to wolę pogadać, jak mi coś na wątrobie leży, ale on jakoś nie ma ochoty gadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie zadzwonia. Jak teraz nie bede opuszczac na centymetr telefonu to nie dryndną..
![]() Ja pier.. Dobra, nie mysle o tym bo jestem tak zla ze szok. Wlasnie wzielam kapiel i przy okazzji ogolilam nogi i znow ma mte okropne krosty ![]() ![]() Znalazlam u siebie Sudocrem dla dzieci ten co dostalam w paczce od ginekologa.. sklad super bo lanolina itp.. wiec nalozylam na te krosty, moze cos zdziala do jutra ![]() A tak w ogole to glodna jestem ![]() co do szyjki to mam długa i zamknieta (tak mi wczoraj powiedzial), bo jakby sie skracala to zle
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-08 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, które ładniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Wtajemniczenie
|
Narobilyscie mi smaka na pierogi
![]() ![]() ![]() ![]() Tz na jakims spotkaniu firmy, zjazd letni i co mi sie wogole nie podoba co roku jest to samo-maja przyjsc tylko pracownicy bez swojej pary. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Oprocz sudokremu dobry na nozki jest humektan. ![]() Napisalam na swojej stronce internetowej (w niemieckiej wersji) krotki artykul o strzyzeniu kotow perskich.Ale sie dyskusja na facebooku o nich rozniosla. Az tak, ze mam ponad 400 wejsc na strone jednego dnia ![]() Moje owieczki .-) Co prawda wole je w wersji zarosnietej, ale przez te upaly tak sie mecza ze postanowilam im ulzyc, http://kotyperskie.eu/ Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-08 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się szyjka skrociła i gin nakazał spokojny tryb zycia czyli zero prac domowych, unikac wszelkiego wysiłku o współżyciu nawet nie wspomnę i mogę sobie TROCHE spacerować - generanie to duzo musze odpoczywać i dbać o siebie. Na Twoim miejscu bym troche przystopowała, a o braniu udziału w remoncie nawet nie wspomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=lutien;20559104]Dziewczyny - mam pytanko: Czy któraś z Was ma krótką szyjkę? Bo mi ginka powiedziała, że mam krótką (choć w normie) i jest to niepokojące. Jednak nie powiedziała, czy mam jakoś szczególnie się oszczędzać. Spytała się tylko, czy chodzę do pracy i na moją odpowiedź przeczącą nic nie powiedziała. A ja się głupia nie spytałam. I teraz nei wiem czy mogę być tak aktywna, jak dotąd (bo ja dużo chodziłam, pomagałam przy remoncie i często zmęczona chodziłam). Co o tym myślicie? Bo ja jak poczytałam o skróconej szyjce to wpadłam w panikę i chyba zadomowię się na kanapie przed tv
![]() Hmm mi nic gin nie mówił, że za krótka. Powiedział, że w normie. Wiem, że zbyt krótka szyjka może grozić przedwczesnym porodem, więc radzę się oszczedzac i nie dzwigać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Lutien, przyznam, że nie wiem, jak to jest z tą szyjką. Jeśli masz ciasną zamkniętą i dosyć krótką z natury, to chyba nie jest to niebezpieczne. Gdybys miała leżeć, gin na pewno by Ci powiedziała. Ale też zapewne pooszczędzać się nie zaszkodzi. Ja mam te twardnienia brzuszka, lekarz tylko kazał brać magnez, o wypoczywaniu nic nie mówił. Ale ja sama czuję, że lepiej jest jak dużo leżę, nie przemęczam się... Myślę sobie, że jeśli nie ma wyraźnych wskazań od lekarza, to najlepiej słuchać swojego organizmu.
#4245 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś ma może ubezpieczenie grupowe w pracy na życie (w UNIQA)?? Ja mam i nie dostałam świadczenia za pobyt w szpitalu bo jestem w ciąży.
A byłam razy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Monika ja co prawda nie mam ubezpieczenia w UNIQA, ale to czy dostaniesz kasę za pobyt w szpitalu w trakcie ciąży zależy od wariantu podpisanego ubezpieczenia. Ja np. w Allianz mam kasę za pobyt w szpitalu w ciąży jak przeleżę powyżej 4 dni, a w PZU jak przeleżę powyżej 5 dni. Musisz skontaktować się z ubezpieczycielem i dowiedzieć się o warunki Twojego ubezpieczenia, byc może da się coś jeszcze zmienić.
![]() |
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
mam znajomą Elize ![]() Luiza mi sie podoba myśleliśmy nad tym imieniem w razie dziewczynki ![]() Cytat:
ja mam chyba skraca sie czy coś i jakieś naczynka pękają ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo może masz płacone zawsze dopieor po 4 dniach, bo tak jest czesto ze placą dopiero po 4 dniach pobytu,ile dni byłas?
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
De28, moze warto tak myslec ze to by pic, no ale reklamuja sie w TVP ta ich loteria.. wyslalam na szczescie tylko 2 smsy bo ja jestem zdania ze 1 czy 2 a jak masz wygrac to i tak wygrasz
![]() Znow mi sie nieziemsko nudzi wieczorem.. masakra. Na kurniku juz pogralam, w SImsy 3 tez gralam.. Google Earth przegladalam.. streszczenia Mody na Sukces przeczytalam ![]() Poczekam do godziny 23 jak beda potyczki Jerrego Springera. To jest tak glupi i bezuzyteczny program ze szybko zasypiam przynajmniej. ![]() lutien, wiecej z nami pisz niz tam remonty bedziesz robic ![]()
#4251 |
Raczkowanie
|
czesc. a gdzie widziałas ta superrrrasna komode?
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Kokotek to pytanie do Ciebie, o ta komode |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz linka do ich stronki, u nas w opolu w sklepie takie są http://atbmeble.pl/komoda-8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
Nasze łózeczko przyszło jakies 2 tygodnie temu a my ciągle nie mamy czasu je poskladać
![]() ![]()
#4254 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() jesli masz rzeczywiscie krotka szyjke to powinnas sie oszczedzac. pisze rzeczywiscie bo kazdy lekarz bada i czuje inaczej - robi sie tez USG dopochwowe zeby zmierzyc szyjke i zobaczyc czy nie ma czasami rozwarcia ujscia wesnetrznego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a ja teraz postanowilam ze do pazdziernika nie zrobie absolutnie zadnych zakupow. O! ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Anecka łóżeczko skladamy jutro nie z tego powodu zeby poskładać żeby zobaczyc czy wszystko do siebie pasuje tylko żeby juz stało a za jakieś 2 miesiące przepiore wszystko i juz bedzie czekało na maluszka
![]() Bo ja już 25 lipca zaczynam 7 miesiąc także koniec u mnie zbliza sie coraz większymi krokami ![]() ![]() Z wyprawki zostały nam do kupienia pieluszki kosmetyki dla małego no i wózeczek ![]() ![]()
#4258 |
Zakorzenienie
|
Anecka to się komuś nudzi
![]() do października jeszcze trochę czasu ![]() rptrbj1978 Eliza podoba mi się bardziej ![]() A dziś właśnie nasz wózeczek został dostarczony (TŻ po niego pojechał). I cudniasty jest ![]() Teraz to sobie poczeka ![]()
#4259 |
Zadomowienie
|
Luna myśmy mieli juz wózek dla małego
![]() ![]() A pokoik szykujemy juz teraz(tzn miejsce w sypialni dla małego bo pokoik bedzie mial jak skonczy min. 6-8 miesiecy) bo mąż wyjeżdza zaniedługo w delegacje i nie wiadomo kiedy wróci...a sąsiada potem nie bede prosić zeby mi łóżeczko skręcał heh ![]() Eh ja chyba sie kłade bo Mały mnie kopie po żebrach znowu...;/ Dobranoc dziewczynki do jutra ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-07-08 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Ursull Ja tez przytyłam 5 kg ( choc mnie sie wydaje ze to mało jak na ten tydzien ciazy) Tyle ze w sumie nie czuje tych 5 kg .
Co do serka o ktorym piszesz to musze wypróbować ![]() Weronisia daj znac czy ci wyszło ciasto na te pierogi
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.