|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
![]() Bella ja też bardzo ładnie proszę o dopisanie mnie do listy : essence30(Beata 30L) - TP: 09.11.2010 Alicja lub Szymon ![]() ![]()
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ursull, ja cierpię na ból kręgosłupa. Boli mnie w odcinku piersiowym, a więc pomiędzy łopatkami. Jest to ból który aż promieniuje na mostek na przód, że łatwo to pomylić z bólem serca. Nieraz aż zatyka mnie, że nie mogę wziąć oddechu. Pomaga tylko i wyłącznie położenie się na twardej podłodze np. na dywanie z nogami opartymi o krzesło lub sofę, zgiętymi w kolanach. Aha! I trzeba zdjąć stanik, bo on tylko utrudnia. Najlepiej poleżeć przynajmniej 15 minut. Ból mam też poniżej krzyża. To boli jakby sam koniuszek kręgosłupa, pewnie kość ogonowa i promieniuje aż do pośladka. Ból najgorszy jest po jakimś wysiłku np. chodzenie, odkurzanie, zakupy tip. W trakcie ruchu jest jeszcze znośnie, ale jak tylko usiądę lub się położę, to czuję jak bardzo mnie tam boli. Nieraz trudno znaleźć pozycję, w której nie byłoby bólu, a jak już się ją znajdzie to nie mogę drgnąć, żeby czasem znowu nie zabolało. Wczoraj trochę poszalałam z porządkami i strasznie bolało mnie poniżej krzyża. Nawet w nocy miałam problem, żeby wstać z łóżka na siusianie. Gdy już wstałam, doszłam do łazienki, to nie wiedziałam jak usiąść na kibelku, a jak już usiadłam, to nie miałam pojęcia jak wstać. ![]() ![]() Dziś była u mnie położna i stwierdziła, że tak na prawdę na ból poniżej krzyża u ciężarnych nie ma rady. Niektórzy idą na masaże ale są gówno warte. Cudów nie ma. Już poprzednio zostawiła mi broszurkę z zestawem ćwiczeń i pozycji, jakie mają ulżyć w bólu. zaraz je skopiuję i wkleję tu jako załącznik, to może sobie popatrz i wypróbuj. Ja próbowałam tylko 'koci grzbiet' i ponoć tylko on pomaga najbardziej. Położna doradziła mi też, że jak czuję ból, to powinnam siedząc oprzeć się łokciami o stół, pochylając się do przodu, nogi rozszerzone, żeby brzuch zwisał pomiędzy nogami. I w tej pozycji wytrzymać, aż poczujemy ulgę. To samo powinno się robić chociażby podczas spaceru czy zakupów. Znaleźć sobie jakąś barierkę czy drzewo, o które można oprzeć się rękami, pochylając się do przodu. To ma odciążyć kręgosłup. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-07-08 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Raczkowanie
|
Ursull a w którym miejscu Cię boli? ten odcinek lędźwiowy czy trochę wyżej - piersiowy ? Bo ja mam takie kłucie na dole, czasem jak leżę i potem się podnoszę to taki ból czuję i nie mogę się przez chwilę wyprostować? a do tego nie wiem co jest, strasznie bolą mnie biodra też po wstaniu, w sumie materac mam ok, jest równy i nie za miękki i tez się zastanawiam o co chodzi. Lekarz mi kazał skonultować z ortopedą czy mam jakieś przeciwskazania do porodu naturalnego.
Weronisia o dokładnie taki ból jak piersiowy też kiedyś miałam i faktycznie trudno złapać oddech, wtedy ni ebyłam wciaży i mogłam sobie pozwolić na ketonal w zastrzykach, a teraz przydadzą się może te rady od Twojej położnej i wklej proszę te ćwiczenia. A Ty rodziłaś naturalnie swoje dzieciaczki?
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ból w kręgach piersiowych mam już od wielu lat. Chodziłam do kręglarza, ortopedy, masażysty.... nie wiele to daje. Musze jakoś z tym żyć. Ale w ciąży mi się to nie pogarsza, jak na razie. Mogę powiedzieć, że jest bez zmian. Ale ten ból w dole, poniżej krzyża miała w drugiej ciąży aż do porodu. To był koszmar. Potem po porodzie poczułam ulgę, bo ból zniknął. Pojawił się dopiero w tej ciąży i mnie nie odstępuje. Wkleiłam te pozycje do mojego poprzedniego postu. Mam nadzieję, że po obrazkach dojdziecie co i jak, a jak nie, to pytajcie, to przetłumaczę. Głównie chodzi jednak o ilustracje, a nie o tekst. Ale w razie problemów pomogę. Ale to dopiero później, bo teraz już muszę jechać zbadać nerki. Mam nadzieję, że nie trafię na korek, bo się wścieknę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Ursull a moze by ci ta poduszka kojec pomogła ? Nie wiem czy to prawda ale w opisie pisze ze pomaga na bóle bo mozna sobie ja specyficznie podkładać . No i w nocy wygodniej sie niby spi.
#4206 | |
Zadomowienie
|
Ursull mnie też boli kręgosłup -(tak na dole w miejscu gdzie są takie dwa wgłębienia)czasem jak chodzę a zawsze jak leżę na plecach -jak tak dłużej poleżę to mnie tak boli, że nawet przekręcić się nie mogę sama a czy sobie radzę? staram się nie leżeć na plecach ani nie siadać tak półleżąc bo potem nie wstanę i tż mi plecki masuje narazie nic innego nie wymyśliłam
aa pomaga mi jeszcze kołdra zwinięta -znaczy jak śpię na boku to wsuwam ją tak pod siebie i między nogi -tak jak się poduszki kojca używa -inaczej nie mogę zasnąć bo plecy bolą i w brzuch dziwnie Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musze wypróbowac przepis ![]() wózek juz upatrzony w sklepie w ostrowcu moze kupimy w przyszłym m-cu a dziś na all ogladałam rożki ![]() http://allegro.pl/item1096983373_roz...producent.html tu mi sie podoba te duże zielone pieski ale ogolnie mają duży wybór i ładne takie ![]() http://allegro.pl/item1095311924_my_...ny_nowosc.html i tu tez piękne ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- napisałam o rożkach zapomniałam o plecach ![]() bolą. na dole... czesc ledzwiowa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
Zjadlam maliny, salatke z cieciorka, golabka i ...mam ochote na slodkie. Ide robic czekolade wlasnej roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wózek ja też już wybrałam na necie potem pojechałam go zobaczyć do sklepu ale akurat takiego nie mieli tylko model nowszy a mi bardziej pasuje ten zeszłoroczny (bolder4) ale w sklepie znalazłam inny tez super tylko tż musi go obejrzeć jeszcze a wygląda tak : |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zadomowienie
|
......................... ... coś mi się nie chce wkleic - spróbuję potem
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-07-08 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
ursull
Od razu Tobie współczuję ![]() Mnie boli kręgosłup, staram się odpoczywać jak najwiecej. siedzę na półleżąco z nogami wyżej (bo nogi puchna i bolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda musi byc gotowana z czajnika oczywiscie ![]()
![]() |
#4213 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie szukam linka i nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
okej ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
poszlam tylko po nektarynki...
mam czeresnie, truskawki, lody smietankowe, muesli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio jadłam u mamy rogaliki "diabełki wiśniowe" i chyba jutro sobie zrobię z jagodami
![]() http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia...sniowe/1916439 A teraz wcinam bób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Ursull mnie też strasznie boli, czy chodzę,czy siedze:/ a wcześniej nie bolał mnie nigdy kręgosłup ,no ale mi nic nie pomaga
![]()
#4217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubie nalesnikow, racuchow i ogolnie slodkich obiadow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak samo
![]() |
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszędzie piszą, w każdym przepisie, że woda musi być gorąca, co mnie oczywiście bardzo dziwiło, ale skoro ty też tak piszesz, to coś w tym musi być. A więc zaraz się biorę do roboty. Cytat:
![]() Mogłabym non stop jeść na słodko: makarony, pierogi, kluski, placki, naleśniki.... mmmmm... pyszotka. Dobrze, że nieraz jestem zbyt leniwa, żeby to robić, bo bym się kulała, a nie chodziła ![]() Właśnie wciągnęłam michę lodów, bo jadąc do lekarza się zgrzałam jak świnka. Klimatyzacja w aucie niewiele daje w taki upał. W cieniu mamy 36 stopni. Chyba umrę. Jutro ma być jeszcze cieplej. Chyba wstanę o 6 rano, żeby coś upichcić, bo później będzie za gorąco. A mąż jutro wraca po południu, więc wypadałoby go czymś nakarmić ![]() ![]() Idę robić pierogi.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
ursull, zgadzam sie z Toba dlatego ja juz prawie zrezygnowałam...
#4222 |
Zakorzenienie
|
JEJUUUUUUUUUUUUUUUUU ale mam pecha!!!!!
Poszlam sie wykapac i jak wyszlam, spogladam na telefon a tam numer warszawski. Po chwili przyszedl sms ze nie mogli sie dodzwonic a nagrodą bylo auto.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4223 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny,widzę,że mój "krzyk rozpaczy" podziałał
![]() kliwia problem w tym,że mój TZ do masowania sie nie nadaje ,a profesjonaliści kosztują,więc ta opcja odpada ![]() irsin mówisz,że basen ci pomógł ![]() ![]() wiolkaslonko właśnie leżenie na plecach powoduje,że boli mnie coraz bardziej ![]() sysunia w Sommerfidzie mają cottage chese,który jest dość gęsty i słony i myślę,że mógłby od biedy zastąpić ser biały,ale tylko do ruskich by się nadał ![]() Weronisia ![]() ![]() ![]() ![]() essence30 boli mnie w lędźwiowym odcinku. Miednica mnie nie boli,tylko ten kręgosłup ![]() kularek dokładnie śpię tak jak ty,inaczej to wogóle bym nie zasnęła. Na plecach staram się nie leżeć,ale nawet,gdy posiedzę za długo to kręgosłup mnie męczy. sanderinka ten rożek w paseczki bardzo mi się podoba. Szczerze to cieszę się,że nie tylko ja cierpi na ten kręgosłup ![]() Monnikaaa dzięki za współczucie ![]() ![]() vickicullen mnie tez przed ciążą nie bolał,dlatego tak bardzo mi teraz to przeszkadza. M25 ja myślę,że jest nas dużo i dlatego nie wszystkie wszystko czytają i łatwo kogoś pominąć. Ja jednak staram się czytać wszystko i odpowiadać,ale gdy jestem totalnie niezauważona to odechcewa mi się. Teraz malo się udzielam,bo mam gości,a do tego muszę się córką opiekować. Ma 14 mc i stala się bardzo absorbująca. Postaram się jednak tu wpadac częściej i obiecuję,że tobie zawsze odpiszę ![]() A ja uwielbiam naleśniki i racuchy i do tego jeszcze z bitą śmietaną ![]() ![]() Ile już przytyłyście? Ja jestem w 21 tygodniu i przybrałam 5kg ![]() A jeszcze jedno pytanko,jak wy to robicie,że macie tyle czasu na Wizaż? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wizażu, to ja raczej nie mam czasu, a jak go mam, to i tak nie chce mi się siedzieć przed kompem, bo on za mocno grzeje. Teraz w poniedziałek i wtorek było znośnie, więc i kompa odpalilam i tym sposobem znowu wciągnął mnie wizaż ![]() Dziś znowu już jest ukrop, więc jutro pewnie nie będę się dogrzewać kompem, chyba że wezmę laptopa. Czasu niby coraz więcej mam, bo coraz mniej pracuję. Nie jestem w stanie pracować. A dzieci jeszcze chodzą do szkoły, więc czasu trochę jest. Ale za tydzień szkoła się kończy, to pewnie będę z nimi gdzieś łazić dla zabicia nudy. A potem wyjeżdżamy na urlop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem na zwolnieniu lekarskim, w upał mało wychodzę wiec jest czas ![]()
![]() |
#4226 |
Raczkowanie
|
M ja tez miałam takie odczucie, ale wiesz co jak urodzisz Magdalenkę 13ego to normalnie wyślę Ci jakiś prezent dla Niej
![]() ![]() Ja jestem w 24 i przytyłam 6kg, ale najpierw w I trymestrze schudłam 4 , a teraz nadrobiłam 10 ![]()
#4227 |
Zakorzenienie
|
Ursull, spoko, mnie idzie 19, a przytyłam właśnie 5 albo nawet 5,5
![]() Co do czasu - ja jestem praktycznie non-stop na zwolnieniu. W domu remont, w którym specjalnie nie biorę udziału, więc właśnie głównie leniuchuję albo w necie siedzę.
![]() |
#4228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że ktoś już wcześniej podniesie cenę do takiej, która jest dla mnie za wysoka ![]() Cytat:
Ja również nie lubię słodkich obiadów, ale pyszne ciasta i owszem ![]() W weekend planuję upiec coś z owocami ![]() Anecka życzę powodzenia. Oby tato maluszka nie sprawiał ci problemów... ursull nie bolą mnie plecy. Może warto poszukać jakiś spokojnych ćwiczeń? Na pewno jakieś są. My byliśmy dziś u połoznej, posłuchaliśmy serduszka ![]() Teraz czekamy na kolejne USG. Poza tym upolowałam dwie koszule nocne i stanik do karmienia ![]()
![]() |
#4229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie też ![]() ![]() ja tam dużo nie mam tzn mam ale nie zawsze jestem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.