![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chimery srebrny ogon
Jak wiele z Was zakochałam się w art-clay... i doszłam do genialnego (wg mnie) wniosku, iż miłość mą należy uszlachetniać... jeszcze się nieco boję za pomocą kamieni szlachetnych (lub choćby półszlachetnych) ale myślę, że na początek (skoro i to są począki) wystarczy spróbować wykorzystać nieco wiedzy z tego forum (elekty wykorzystywania poniżej) i Waszych sugestii, komentarzy, uwag... Skoro ja to Chimera (a jestem nią bez wątpienia – wierzcie mi), to to jest mój srebrny ogon – przypominający nieco ogon komety (złożony z wielu drobnych projektów i srebrnego pyłu) – nieuchwytny, choć dobrze „przymocowany” silnymi więzami fascynacji
![]() (wybaczcie ten „wykwit” powyżej, ale założyłam, że możecie mieć już dość (choć są słodkie) postów typu: „jestem początkująca, bardzo się wstydzę, ale proszę o konstruktywną krytykę, kocham was wszystkich!” ![]() Edytowane przez chimera_mediterana Czas edycji: 2010-12-03 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chimery srebrny ogon
Świetny debiut i wrzut! Moi faworyci to aniołki i filiżanki - genialne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Kawowa awangarda oraz filiżanki fantastyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wow! Cóż za debiut! Poczekaj, aż pozbieram zęby z podłogi...
Komplecik kawowy - genialny! I aniołki przesłodkie! Z niecierpliwością czekam na c.d... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
śliczne mi najbardziej przypadł do gustu ten aniołek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bardzo ladne prace.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
No, moja droga, świetny początek
![]() ![]() ![]() Tylko zmień troszkę zdjęcia, pliiiiz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Filiżanki są wspaniałe
![]() ![]() Poza tym, jak już takie cuda tworzysz, to chyba nie ma się co bać kamieni, tylko trzeba spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Widzę, że bardzo lubisz kawę. Stąd i ziarenka i filiżanki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Ja jestem pod ogromnym wrażeniem, aniołki mnie zauroczyły ,są takie wesołe, optymistyczne ,aż się uśmiechnęłam ![]() ![]() ![]() Filiżanki rewelacyjne i kawowy wisior, super jak dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Meduzy są boskie!!
![]() ![]() Ale mam też dwa ale, jak już wcześniej wspomniała viktorej zmieniłabym zdjęcia na bardziej spokojne ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się 3 naszyjnik, chciałabym umieć takie robić
![]() ![]() Meduzy i filiżanki też są super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
bardzo podoba mi się zestaw kawowy - filizanki, meduski-kolczyki oraz księżyc
![]() generalnie super pomysły ![]() Co bym ew. zmieniła w projektach? w przypadku medusek-kolczyków: chyba ten drucik przy koralokach opakowalabym w rurkę. Dodałabym już kamyczki półszlachetne - nie masz się czego bać, przynajmniej ja bym się nie bała gdyby mi takie piękności wychodziły ![]() Aaaa... zdjęcia. Moim zdaniem też trochę za dużo się na nich dzieje. Lepiej by mi się oglądało, gdyby tło było bardziej jednolite i mniej się wokół biżu działo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Chimery jedyne co to mogę zgodzić się z Margot... przyczepić można sie do linki (mało szlachetne - jak do takich prac
![]() Debiut na wizazu bardzo udany... choć śmiem twierdzić... że te prace to nie są Twoje pierwsze w tej technice ![]() brawo czekam na więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za tyle wpisów! Podwójne dzięki za to, że wszystkie są ta pochlebne! I potrójne dzięki za sugestie odnośnie zdjęć i linek!!! Co do zdjęć, to przyznaję się już wcześniej słyszałam zarzuty, że "zbyt naćkane" i mało co na nich widać - racja, mam skłonności do przesady (we wszystkich kierunkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez chimera_mediterana Czas edycji: 2010-12-03 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
witaj na wizażu
![]() piękne prace, widzę u ciebie artystyczną duszę- to lubię mnie najbardziej podoba się liść, może niekoniecznie z koralikami, ale jak najbardziej na linkach w kolorach jesiennych to z perełką również na szyfonowej wstążce mi się podoba, tylko ja bym nie dawała perełek na wstążce anioły i smutna Marianna ekstra, takie inne wyjątkowe no a pomysł z meduzą wprost niezwykły jeśli chodzi o serię kawową to lepiej wygląda z profilu niż od przodu, ale bardzo urokliwa gratuluję masz w sobie wyjątkową wizję i artystyczne podejście do tematu biżuterii, może kiedyś zainteresuję się bardziej rzeczowo twoją biżuterią, chętnie znalazłabym coś takiego w swojej szkatułce ;-)
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
genialny aniołek
![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Świetny debiut.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Witam w naszym gronie!
Świetny debiut! Prace ciekawe, niebanalne... Lubię rzeczy oryginalne, zatem przyłączę się do chóru zachwytów nad aniołkami i filiżankami. Rozumiem, że może ci nie pasować łańcuszek, tylko, że łącząc AC z najzwyklejszą wstążką, czy linką znacznie obniżasz ogólną wartość pracy. To jak mercedes na drewnianych oponach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
"smutna Marianna"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Przesliczny aniolek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Absolutnie przepiękna . . . Wielkie, wielkie brawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
kawowa kolekcja świetna
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
smutna Marianna jest rewelacyjna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny już Ci nasłodziły, więc ja będę trochę wredna. Pomysły masz nie banalne, te filiżanki jeszcze przepleść ziarnami kawy i Unia Europejska może je wykorzystać jako środek do walki z uzależnieniem od kofeiny wśród kobiet. Ale nie podoba mi się po pierwsze, że łączysz srebro z jakąś szklaną drobnicą, tandetnymi perełkami i innym badziewiem. Ja bym to zupełnie wywaliła i zastąpiła kilkoma porządnymi minerałami - wtedy nabierze szlachetności, a jak dobrze coś wkomponujesz to nie zgubisz też tej frywolności Twoich prac. Drugie zastrzeżenie całkowicie subiektywne - Twoje anioły kojarzą mi się z lepieniem z masy solnej i takimi ceramicznymi aniołkami na okno które można kupić na Krupówkach. Jakoś nie pasuje mi to do biżuterii, ale jak już pisałam, to tylko moja opinia.
Ed. O, tak sobie teraz czytam i okazuje się, że powtórzyłam opinię kilku komentujących ![]()
'Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swego odbicia w duszy drugiego człowieka, chociażby ta dusza była kretyniczna. Edytowane przez iguana_night Czas edycji: 2010-07-11 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
śliczne wszystko
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
bardzo oryginalne prace w AC
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
masz fajne pomysły - warte szlachetnych dodatków, jak już dziewczyny pisały
![]() powodzenia w dalszych eksperymentach! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Chwilkę mnie tu nie było - ale już odpowiadam
![]() Co do aniołków - one właśnie mają tak wyglądać jak z masy solnej, ablo z gliny, albo w ogóle jakby były powycinane z tektury - taki był zamysł i projekt - żeby zrobić coś banalnego, prostego, "niedociągniętego" ale szlachetnego zarazem. Co do "tandetnych koralików i perełek" - zgadzam się z Wami... ale one mają takie ładne kolorki i mam ich tyle (w przeciwieństwie do kamieni bardziej szlachetnych) że nie mogłam się oprzeć aby ich gdzieś nie wpleść... rozumiem jednak, że z tą mą pokusą muszę walczyć... jak tylko zbiorę coś kasy uzupełnię sobie "kolorystykę" z kamieni półszlachetnych i postaram się być grzeczna ![]() Co do łańcuszków, linek i wstążek - uważam, że każdy ma prawo lubić co lubi a wcale nie uważam, aby szyfonowa wstążka lub linka jubilerska (odpowiednio użyte) były materiałem mniej eleganckim i wytwornym niż srebrny łańcuszek - są na pewno tańsze, ale to nie zawsze świadczy o tym jak się prezentują.... Jednakowoż kupiłam dzisiaj w hurtowni srebrny łańcuszek i już postanowiłam, że choćby nie wiem co wykorzystam go w następnym projekcie - i zobaczymy jak wyjdzie ![]() Prezentuję kolejne wytwory -wisiory - (płaszczka) "Ocean's flame" z ametystem (mój pierwszy własnoręcznie oprawiony kamień - przyznaję że wiele jest niedociągnięć w tej oprawie, ale od czegoś trzeba było zacząć) i "Moonflower" z wklejonym kamienień księżycowym. Jeszcze raz wielkie dzięki, że zaglądacie i komentujecie - proszę o więcej i gorąco pozdrawiam ![]() Edytowane przez chimera_mediterana Czas edycji: 2010-12-03 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.