|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissa - ja wrecz przeciwnie. Dzisiaj po arbuzie mialam dobrze ponad 170 wynik (teraz juz nie pamietam dokladnie)
Nika - Zadnych wartosci dzisiaj nie mialam podanych. Ale diabetologa tez dzisiaj odwiedzilam i mowil, ze pomimo tego, ze cukier czasami skacze, to trzeba omijac to jedzenie i ogolnie cukrzyca ciazowa nie jest niczym takim, czym musialabym sie martwic. |
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Niko- ja kiedyś usłyszałam że wystarczy do butelki nalać trochę wody i wstawić do mikrofalówki. Jakoś nie musiałam korzystać bo karmiłam pierwszego 2 lata ( szalona...) , ale- " jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać "
![]() A te zwierzaki to dobrze z tobą mają- nakarmisz, wytulasz, ukochasz, nikomu nie dasz krzywdy zrobić. Szkoda,że nie wszyscy tak mają, bo nie potrzeba by było schronisk Naked- serdecznie współczuję nereczki- oby ostatni raz ! ( miałam na wiosnę zeszłego roku i na samą myśl mi słabo ), a zawsze to miałaś "zaprawę" w opiece nad niemowlaczkiem, to stres już mniejszy będzie. Klarissko- czytałam ,że nawet w skrajnych warunkach żywieniowych ( np. w różnych obozach ) kobiety rodziły zdrowe, wymiarowe dzieci. Widać tak jakoś jesteśmy skonstruowane, że to co konieczne dzieci i tak nam zabiorą,żeby mieć komplet, a my potem sobie to " dojemy"
|
#3903 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A do nas przyszła paczuszka z allegro
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Hello Dziewczynki
![]() Wróciliśmy znad morza w Pustkowie było super, pogoda jak wiadomo dopisała, słonko cały czas świeciło, ale woda masakrycznie zimna Jedynie w Dziwnówku moj Pawcio mógł się wykąpać bo jakos morze cieplejsze tam było![]() Kilka dni, ale było rewelacyjnie... Lody, grillowanko, goferki - mniam uwielbiam te łakocie ehehWczoraj byliśmy tez w poszukiwaniu wozeczka, bo tescie zaproponowali, że kupią szybciej ![]() Nio i zrezygnowałam z mojego faworyta Q12 na rzecz Mikado Milano- zwykły wózeczek na 4 (nieskretnych) kołach i na PASKACH;-) miałam możliwość przetestować dwa w jednym sklepie i komfort jazdy tego na paskach jest rewelacyjny!!! wyjechałam nawet poza sklep i na kostce nic nie trzęsie, nie telepie... poprostu super ![]() Może i nie jest śliczny.. bo to taki klasyczny wózek, ale naprawde fajnie się go powozi i co dobre - kosztuje nie duzo 1150zł a jak byscie chciały zamawiać u producenta to jeszcze taniej http://www.wozki-mikado.pl/mikado-milano.htmlZdecydowaliśmy się na Mikado Milano kolor B35 (czarno niebieski)Elementy wózka:
ja chce taką rózową z misiem![]() Która jeszcze zamawiała pościel na all i jest zadowolona?? Moja paczuszka z all też dotarła a w niej- wanienka, wkład z gąbeczki, pieluszki tetrowe, pieluszki falnelowe, chusteczki nawilżające, smoczki tt, aspirator do noska, wkaldki laktacyjne, majtki poporodowe, patyczki do uszu dla niuni, grzebyczek i szczoteczka do włosow, krem Nivea na odparzenia.. wszystko od jednego sprzedawcy- polecam- http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 a teraz lece WAS nadrabiać, ale chyba i tak się nie da eheh Nad morzem na kiermaszu kupiliśmy super nakleiki do pokoju Milenki z kubusiem Puchatkiem wiec jak będziecie nad morzem to wstąpcie do namiotów z KIERMASZEM- duza naklejka 30cm kosztowała 2zł ))
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-09 o 07:31 |
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Mpik gratuluję udanego wyjazdu i może jakieś foteczki aktualne wrzucisz..
![]() co do wózka to dobrze ze juz macie... ja nadal nie mam pojęcia jaki kupić, mojemu TZ-towi wydaje się ze mamy kupę czasu jeszcze
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane po długiej przerwie
![]() Jestem wciąż w rozjazdach między starym mieszkaniem, którego użyczają nam znajomi a nowym , w którym mam generalny remont.. Prawie nie mamy tu zasięgu sieci i gdy tylko gdzieś znajdę dobrze działający internet opłacam rachunki, wysylam faktury i nawet nie mam czasu Was odwiedzić Marzyłam, żeby do końca lipca mieszkanie było gotowe, ale oczywiście będzie poślizg..Teraz mam tylko nadzieję że mały się nie pospieszy i powita nas w terminie Teodor waży 1,6 kg i jakimś cudem w ostatnim miesiącu wykonał salto do pozycji pośladkowej..a tak się cieszyłam, że od początku leży główką w dół.. Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję, że dzieciaki i wszystkie mamusie. czują się dobrze Biorę się za nadrabianie zaległości w czytaniu Myślę, że dopiero od sierpnia będę tutaj częściej.. |
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a arbuz z wódką??? jak to się robi??? normalnie do szklanki wlewa wódkę i wkraja arbuzika? moze kiedyś spróbuje... najwcześniej w przyszłym roku... echhh chociaz mój TZ ma teraz kierowcę
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę
|
|
|
#3909 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najprościej- nie dopuszczać do tego, żeby być głodnym. Czyli przede wszystkim jeść co ok 3 h, 5-6 posiłków dziennie, oczywiście odpowiednio mniejsze porcje. No i dobrze jest łączyć produkty typowo węglowe z białkowymi- czyli np nie jeść samych owoców a raczej chociażby z serkiem wiejskim czy 1/2 kostki twarogu- może takie połączenie wydaje się dziwne, ale pomaga: Organizm trawi wtedy wolniej, poziom cukru nie skacze tak mocno jak po samych węglach no i nie powinno być takiej sytuacji, że np po godzinie jesteś znowu głodna ![]() Cytat:
mam taki zamiar Cytat:
Cytat:
My wczoraj byliśmy na USG . Maluch zdrowo rośnie (ok. 1700g, skończony 31tc), póki co ułożony główką w dół i wygląda na to, że wszystko w porządku
|
||||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Tż już dzwonił koło 11-stej mają mu wyciągnąć dreny z kolana i postawić go na nogę jedną bo na tej operowanej tydzień stanąć nie może. Mają go o kulach nauczyć chodzić. I po południu jak nic się nie zmieni zabieram go do domku Franek szaleje od rana Pewnie się cieszy że Tato wraca Jak napisała xxShineeexx o tym że położna radzi kupić wózek 3 miesiące przed porodom to zaczęłam się zastanawiać. Bo ja planowałam kupić go dopiero w drugiej połowie wrześnie czyli nie cały miesiąc przed porodem. A teraz myślę o sierpniu że go zamówię teść się zadeklarował z pieniążkami wiec super ![]() Klarissa ja wszytko piorę. W sumie to juz poprałam ubranka i poprasowałam i włożyłam wszytko w pudła z Ikei i czekają na małego
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-07-09 o 08:09 |
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka1 Z tego co ja wiem to do arbuza wstrzykujesz wódkę i potem tak to jesz
![]() Szukam sobie właśnie diet, wskazówek żywieniowych dla mam karmiących. Będziecie się tego tak rygorystycznie trzymać? I czy te diety pomagają też wrócić do formy po porodzie czy chodzi tylko o produkcję mleka?
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-07-09 o 08:23 |
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dla chlopca kupuje wlasnie wszytsko oprocz rozu, mam duzo szarosci, tego mietowego koloru, seledynu, zoltego.... chyba bym kazdy kupila poza rozem ![]() Chociaz czesto sie zdaza ze jak sie ma drugie dziecko np chlopca a wczesniej mialo sie dziewczynke to chlopcy chodza w rozu jak np u mojej kolezanki, bo ma juz ciuszki po malej. Wiadomo sukienki nie ubierze, ale spiochy w rozu ubiera.
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Mpik super,że wyjazd udany
Ninaad gratuluję udanej wizytki ![]() A z tym arbuzem to robi się tak, że wstrzykuje się strzykawką alkohol do środka arbuza
|
|
|
|
#3914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak sie napisze do producenta to bedzie chyba taniej Napisz do producenta, a on ci przysle specyfikacje i cene ja wlaśnie czekam na odpowiedz -Milano - na paskachna all są dużo tańsze, http://www.allegro.pl/search.php?sg=...=mikado+milano ale słyszałam, że często można naciąć się na podróbki a q12 w porównaniu z Milano jest masakrycznie cięzki,, a do tego jeszcze jak dojdzie dziecko, zakupy, to nie damy sobie rady;-)
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-09 o 08:50 |
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajny ten twoj wozek, taki zgrabny, podoba mi sie
![]() Ja posciel kupilam i w miare zadowolona jestem http://www.allegro.pl/item1099111056...20_wzorow.html (podobno od tego sprzedawcy tylko http://www.allegro.pl/item1099111032...ja_100x70.html sa szorstkie, tak mi napisala kolezanka) Aha - przypomnialo mi sie co polozna mowila na SR. Ze termin porodu przewaznie obliczany jest na podsatwie daty ostatniej miesiaczki , czyli tak jak my liczymy. Ale ze podobno to nie jest do konca poprawne. Najwlasciwszy wynik daje USG z 11-15 tyg, jezeli sie pokrywa z nasza data to ok, a jezeli nie to nie mamy sie czym stresowac jezeli urodzimy dzieciaczka do dwoch tygodni po naszym wyliczonym terminie od ostatniej miesiaczki. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-09 o 09:02 |
|
|
|
#3916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko, że mnie zależy na małej...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajniutkie zdjęcia ![]() Cytat:
wszystko przez to, że jem tak małe porcje, że się tym w ogóle nie najadam...Cytat:
z tym, że ja warzywa gotuję na parze - może dlatego. Poza tym mam wykaz produktów z wartościami IG i muszę powiedzieć, że nie wszystkie te z niskiej półki się sprawdzają. Oliwki, które w zasadzie powinny obniżać IG innych produktów u mnie podnoszą cukier i to bardzo...No i tak chyba zrobię.
|
|
#3917 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze 1,5tyg i wizyta u gina, wtedy sie wszystkiego dowiem. Tylko ciezko ta czekac i czekac..Cytat:
No i sprawia mi to ogromna frajde ![]() Cytat:
Ja tez cos tam podjadam, ale u mnie kroluja jagody (bez wodki ), Mniam! Jak lezalam w szpitalu to jest tam masakrycznie cieplo, szczegolnie na noworodkach, takze koszulki na ramiaczkach jak dla mnie mus. I wydaje mi sie, ze wygodniejsze nawet do karmienia. Kwestia gustu oczywiscie. Cytat:
Ja tak od zawsze mowie do mojego TATY, ale to bardziej od nazwiska, bo na imie ma Andrzej ![]() Ciesze sie, ze z Malym dobrze! ---------------------------------------------------------------------- A do mnie goscie wpadaja na weekend, wiec sie zaraz biore za ciasto drozdzowe z jagodami Krolik upieczony, karkowka uduszona, jeszcze tylko farsz na ruskie nalesniki i jestem READY! ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-07-09 o 09:35 |
||||
|
|
|
#3918 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
W końcu piątek i weekend Jutro jedziemy na cały dzień na domek nad jeziorko, oczywiście jak zwykle na noc do domu wracamy. Jakoś nie lubię teraz spać po za domem ![]() Kocyki chyba tak. Nie mam jeszcze ochraniacza, i nie wiem czy pokrowiec sie z niego zdejmuje, czy trzeba prać z gąbką? Jesli z gąbką to chyba odpuszczę. hehe i to jest prawda Jedyny plus tego wszystkiego- nie tyjesz i jesz zdrowo. Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście już nie raz słyszałam takie opowieści od znajomych, ale nadal się dziwę, ze pozwalają na takie branie dyżurów.....Cytat:
Fajny taki wyjazd Na pewno odpoczęłaś. Cytat:
Chyba chodzi głównie o mleko, żeby nie uczulić niczym dziecka. No i podobno niektóre produkty wpływają na smak mleka. Koleżanka uczyła się na SR że np. mleko po kalafiorze jest okropne i maluch może nie chcieć tego jeść.
|
|
#3919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, będe prała wszystkie naked współczuję pobytu w szpitalu i tego bólu, ale widzisz, chociaż sie maleństwem pomogłaś zająć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na 84 godziny??? O matko! Cytat:
Wózek ładny, ale juz chyba ostatnio się przyzwyczaiłam do wyglądu wózków z przednimi mniejszymi kołami ![]() Cytat:
![]() Ja bym nie ubrała Pisałam wam, ze byłam na kontroli u dentysty? Na szczęście wszystko dobrze i mam sie jeszcze pokazać we wrześniu przed porodem, ufff
|
|
#3920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dobrze wiedziec, ze porzadny allegrowicz. ten co ja wybrałam jest taki jak ten czerwony- 4 duze kola, tylko w kolorze czarno niebieskim,, choc sie jeszcze zastanawiam czy czarny nie bedzie sie bardzo brudził? i moze pojsc zamowic jednak ten czerwony???
|
|
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
Bordowa - ja muszę mieć dietkę bez mleka i przetworów ( jak ja to zniosę, buuuuuu...) bo moje dzieci, jak jeden , byli uczuleni, a do tego nic wzdymającego, bo kolki też ich dopadały.
Generalnie już 2 tyg. przed porodem nie powinnam nabiału, bo alergen tyle potrafi się utrzymywać w organizmie ( pediatra mi tak klarowała) . No ale jak to ustalić przy pierwszym dziecku, to nie wiem. U nas wyszło " w praniu" Przecież nie każde dziecko musi mieć taką tendencję. Chyba że chociaż jedno z rodziców jest uczuleniowcem, to są duże szanse u dzidzi. Mpik - zazdroszczę wyjazdu, wyglądasz kwitnąco
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-07-09 o 10:18 |
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa mnie to tez rozwalilo... no ale u nas nie mozna 2 tej samej plci.. dla mnie dziwne bo tak czy inaczje przeciez domu nie stworza no ale tak uwaza nasz ksiadz
![]() Klarissa tragiczna ta kolezanka.. ninaad ciesze sie ze po usg ok.. ![]() mpik super brzucholek brzuch mnie boli, jajnik kluje jestem rozdrazniona...... ehsss... buu
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
polecam posciel feretti, kupilam na all i jestem zadowolona
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
Mpik widzę ze zdjęcia ekspresowo
![]() Bordowa widać ze TZ jest odpowiedzialny strasznie skoro az tak duzo pracuje Ilonka no zabieraj tego swojego chlopa do domu i niech się kuruje a wózek fajnie ze Wam teściowie kupią u mnie narazie ani jedna ani druga strona się nie odzywa czy kupia czy nie, tescie za miesiąc zostaną dziadkami u brata mojego TZ takze moze najpierw zyją pierwszą wnuczką, a moja mama kupiła nam w zeszłym roku mieszkanie dwupokojowe, takze nawet wstydziłabym się czegokolwiek od niej oczekiwać---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- a co do dietki matki karmiącej, podpytałam ostatnio moja kuzynke co jadła ( bo miała pokarm i schudła) -krupniki, rosoł oraz wszystko co na rosole czyli pomidoroa, brokułowa -ziemniaki gotowane, marchewka na parze, czsem pomidor, mieso na parze: najczęsciej filet, cielęcinka, na śniadania jadła wazę z dzemem lub wędlina a na kolację znowu jakąś zupę ona musiała wykluczyc joguryt, mleko, masło, pieczywo, sery, słodycze bo mała miała skazę białkową i to dość ostrego uczulenia dostawała po 3 miesiącach moja siostra była 2 kg szczuplejsza niz przed ciążą
|
#3925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też słyszałam,że te bóle związane z kamieniami w nerkach,to pikuś w porównaniu z porodem,więc chyba z tego akurat można się cieszyć ![]() Cytat:
![]() Sporo sterylizatorów jest do mikrofalówki,więc możesz sobie kupić,ja na razie się wstrzymujęjakby się okazało,że parzenie w garach jest uciązliwe,to se kupię ![]() No ja piorę i to nie tylko ubranka.Koce,ręczniki,pie luchy i wszystko co mogłoby bezpośrednio dotykać ciała,szczególnie buzi trzeba wyprać,bo może być reakcja uczuleniowa.Ostatnio połozna na SR nas uczulala pod tym względem.Do tego należałoby chociaż po tym pierwszym praniu wszystko poprasować.Część rzeczy już mam popranych i poprawsowanych,a jeszcze cała góra prania przede mną...
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki
![]() Ja całe szczęście nie mam problemów ze zdrowiem ale chyba też przejdę na tą "zdrowszą stronę". Od ostatniej wizyty u ginki przytyło mi się troszkę ponad 1 kg.(a jestem w 26 tc.) opycham się frytkami, piersią z kurczaka, mogłabym jeść non stop szynkę i mam fazy na śledzie i ogórki małosolne, nie mam motywacji do gotowania warzyw bo robię zawsze coś na szybko dla mnie i męża. Przyznam się jestem leniem jeżeli chodzi o gotowanie ![]() Już mi ślina cieknie
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy kolor ma jakieś minusy
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
no to i ja się przypominam
, czytam was dziewczyny na bieżąco, ale jakoś weny nie miałam do pisania . Ja w sumie mało ciuszków kupuję, bo sporo dostałam i tylko muszę rozmiarkami przejrzeć, czy czegoś nie brakuje . Ale jak idę do sklepu to ciężko się oprzeć, żeby czegoś nie dokupić Jak już popiorę to fotki wkleję![]() Nie mogę uwierzyć, że wielki dzień zbliża się WIELKIMI KROKAMI . Dziewczyny gratuluję udanych wizyt no i ślicznych brzusiów .My też niedzielę spędziliśmy nad jeziorkiem, fajnie było .Ray - mam pytanie, pisałaś kiedyś że wywoływałaś zdjęcia przez allegro w dobrej cenie, czy masz może nazwę tego użytkownika, jeśli tak to poproszę o wiadomość, może być na PW Z góry dziękuję![]() Kasieńka - widziałam Cię w trolejbusie ostatnio, to znaczy nie byłam pewna czy to ty, ale jak wróciłam zajrzałam do Twojego albumu i się potwierdziło . Powiem, że trochę mnie twoja ręka naprowadziła bo miałaś ją w bandażu i i tak sobie skojarzyłam Ale ten świat mały, nie? A tak wogóle to jak tam ręka, goi się???A i chyba w jednym szpitalu planujemy rodzić (na Jaczewskiego) ![]() A to my w 30 tygodniu
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-07-09 o 10:55 |
|
|
|
#3929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my mieliśmy do mikro i byłam zadowolona. Wlewało się troszkę wody na dno i na 8 min do mikrofali.
Cytat:
![]() Ja prałam przy 1 dziecku i teraz też będę prała Prałam wszystko - poszewki,ubrania czy nowe ochraniacze do łóżeczka.Cytat:
Faktycznie chłopak w różowych spodniach wygląda średnio , ale tak do - 3-4 miesięcy, myślę, że coś po córce przemycę do jego garderoby
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() piszecie o praniu - ja chciałabym już wszystko prać i prasować, ale nie mam gdzie tego schować W szafie wszystko się gniecie, bo jest maksymalnie poupychane... A komody jeszcze nie mamy i nie wiadomo, kiedy kupimy ech ;/Jutro rodzice wyjeżdżają na tydzień, a mój mężulek w weekend pracuje (sam nie wie, ile godzin), więc będę sama w domciu a od środy zaczyna pracę na etacie po 10-12h dziennie... Przyzwyczaiłam się do tego, że o 14:30 był w domu, a teraz będzie dopiero na kolację... Trzeba będzie się przestawić... I będę troszkę uziemiona te kilka dni do powrotu rodziców, bo zostanę bez samochodu... Ale przeżyję jakoś ![]() ---------- a tak wogóle, jak to jest z tą pościelą? KUPOWAĆ czy NIE? hmmm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

w kolorze Teak plus komoda do tego. Bardzo fajne i juz od miesiaca sie wietrzy w pokoju. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale grunt, że dbasz o siebie, mierzysz wszystko itd. 
wszystko przez to, że jem tak małe porcje, że się tym w ogóle nie najadam...
z tym, że ja warzywa gotuję na parze - może dlatego. Poza tym mam wykaz produktów z wartościami IG i muszę powiedzieć, że nie wszystkie te z niskiej półki się sprawdzają. Oliwki, które w zasadzie powinny obniżać IG innych produktów u mnie podnoszą cukier i to bardzo...
Oczywiście już nie raz słyszałam takie opowieści od znajomych, ale nadal się dziwę, ze pozwalają na takie branie dyżurów.....
w ten ukrop