![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cześć Dziewczyny, czy można - tak w środku tematu ??
![]() Ja jestem z Yeovil, i dopiero pierwszy raz w Anglii od 9 miesięcy, a po szczęśliwych 9 miesiącach, jestem w 5 tyg. ciąży przed jeszcze bardziej szczęśliwszymi miesiącami. Aczkolwiek czuję się tutaj trochę sama, nigdy nie byłam tutaj u lekarza. Jutro idę dopiero SAMA zapisać się do jakiejś przychodni i strasznie się stresuję, bo nie wiem czy sobie poradzę.
#3872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się,na pewno pójdzie Ci dobrze ![]() Ja rodziłam w Yeovil i magdus też ![]() ![]() ursull gratuluję kochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
kasia jestes kochana!
i masz anielska cierpliwosc do takich kolkow jak ja ![]() Margeritte nic sie nie martw - dasz rade! glowa do gory, piers do przodu i jazda!
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-08 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- nie...kaszanke tak, ale bez jabłka ![]() A ja własnie zjadłam ryz na mleku z musem jablkowym i cynamonem ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
peorth
![]() ![]() Luna ![]() potty pytałam teściowej jak to wyglada z peselem i po kolei: 1. z przetłumaczonym aktem urodzenia (tłumaczenie i orginał) udajesz się do UC (nie musicie byc osobiście,może to zrobić np. twoja mama).Tam składacie wniosek o umiejscowienie tego aktu. Po około 2 tyg. (tak było w naszym przypadku) otrzymujecie polski akt urodzenia dziecka. 2. z polskim aktem urodzenia zgłaszacie się do biura meldunkowego, tam meldujecie dziecko i wypisujecie wniosek o pesel. Nie musicie być osobiście,jedyne co potzrba to zaświadczenie,że się zgadzaci ena meldunek dziecka. Takie zaświadczenie otrzymujecie w biurze meldunkowym. Ktoś z rodziców może pobrac,wysłać do was,wy to podpiszecie i wyślecie spowrotem. Na pesel czeka sie też okolo dwóch tygodni,tyrzeba odebrać osobiście (np. wasi rodzice). Mały trick,aby wszystko przyśpieszyć, na tym wniosku z biura meldunkowego podpisali się teściowie zamiast nas (takie małe oszustwo ![]() Nie lubię kaszanki ![]() Margaritte witaj kochana,dobrze trafiłaś,tutaj na pewno ci pomożemy ![]() Jolaoo dziękuję kochana ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Was duszno a u mnie leje ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-07-08 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Wtajemniczenie
|
kaszanka z pieca z jabluszkiem jest bardzo dobra
![]() a folie polozylam kaszanke posypalam czosnkiem w proszku i na to jabluszko cienko pokrojone tak jak do racuszkow pozawijalam folie i zapieklam 30 min w 180C dobre kwasne jabluszko fajnie z ta kaszanka wspolgra ursull dziekuje ci bardzo dobra kobieto! sobie musze to gdzies skopiowac i zapisac bo przez miesiac na pewno zapomne co i jak i po co ![]()
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciążę prowadzi konsultant i będę na tym oddziele, bo chciałabym urodzić sn a oni mają mi w tym pomóc, ale też tak by maleństwu i mnie nic się złego nie stało. A bardziej niż samym oddziałem to się przejęłam tym, ze nie mam opcji porodu w wodzie, który mi sie marzył. ![]() ursull jeśli będzie w 20 tygodniu to za jakieś 4 tygodnie (położna wspomniała, że list przyślą jakoś w 18 tygodniu)
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
Ursull masz racje z tym slubem, a 120£ to nie duzy wydatek. Fajnie
![]() Potty - no dla wrazliwych to ciezka praca, ja wczesniej musialam i rejestrowac i zarzadzac kilkom a fabrykami gdzie w niektorych bylo ponad 100 osob na jednej zmianie, i przy rejestracji wytlumacz ludziom, ze nie mozesz wypisac za nich aplikacji, ze masz zakaz , ze nie wszedzie moge wyslac bez calkowiteog braku jezyka itp.. ze musza to zrobic sami - a oni na to: przeciez jestes polka tutaj, co nie pomozesz??! i juz odrazu takie oto osoby nagadaja wszedzie gdzie to mozliwe jako to wredna w tej agencji baba pracuje( napisalam wredna - to bardzo mile slowo w porownaniu do rzeczywistego ![]() ![]() Magdus , Jolaa to Wy z tego samego miasta?? Ciekawe jak Indiria w Polsce i jak dojechala z Dusiowata.. Ja jade do Polski juz w srode i sobie wciaz tego nie wyobrazam, Alex na dluzsza mete potrafi niezly odstawic koncert w samochodzie i jak kiedys spal wiekszosc to teraz jakos zbrzydlo mu auto.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Kasiowa a wy jedziecie ?
Powodzenia ![]() Oby nie było za gorąco. Może na Alexa to pogoda tak wpływa, duszno upały..
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-07-08 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
Kasiowa dokladnie mam takie same wspomnienia
ja nie musialam byc na telefonie ale wlasnie dzwonienie po ludziach ze sory ale dzis i jutro itd nie ma pracy ale moze za tyfdzien do ciebie zadzwonie i Polacy ktorzy wyzywaja od 'wrednych' i 'znajomi' ktorzy nagle sa tacy git bo ty prace mozesz zalatwic ehhh szkoda gadac...
#3884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magdus jest z Yeovil,ja mieszkam w wioseczce obok ![]() My też jedziemy do Polski samochodem. Jedziemy w drugiej połowie sierpnia. Mam nadzieję,że malutki dobrze to zniesie. Właśnie wydaje mi się,że z takim małym dzieckiem najlepiej w taką długą podróż. Później już nie będzie tak dobrze... Kochana może Alex jednak zaskoczy rodziców i prześpi większość drogi,oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- linie lotnicze wizzair -zaskoczyly mnie bo mozna miec az 32kg w walizce , bez naliczanego nadbagazu,kiedys bylo 15 kg. wiec na plus , nie moglam uwiezyc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, jaka nas niespodzianka dzisiaj spotkała? Normalnie gęba mi się śmieje na samo wspomnienie
![]() Po południu ktoś do nas zapukał-okazało się, że sąsiadka z naprzeciwka. I pyta, czy mamy małe dziecko. Moja pierwsza myśl: może jesteśmy za głośno i jej to przeszkadza (choć sama ma dwoje małych dzieci). A okazało się, że miała dla nas całą furę ubranek (karton i dwa spore worki) po dziecku swojej siostry plus pieluchy. I że jak chcemy to może nam to dać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-07-08 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak wrocilam to sie okazalo ze to same markowe ciuszki nie dosc ze sliczne to jeszcze jak nowe ![]() A tak z innej bajki. Moja kruszynka dzis prawie nic nie spala. Moze od godziny 9 pospala jakas godzinke w sumie ![]() ![]() A to zdjęcia Kruszynki ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-08 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu, jak dziecko przy karmieniu nie zasypia to całkiem dobrze ![]() Może pogoda kruszynce nie sprzyja? Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to nie wiem czy to norma czy nie. Im dziecko starsze ( z tego co pamiętam) to przybieranie wolniejsze. Kruszynka śliczna ![]() TŻ przywiózł dziś wózeczek Loolę up, którą kupiliśmy na ebay'u. Jesteśmy bardzo zadowoleni. ![]()
![]() |
#3889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezeli chodzi o zasypianie to wlasnie 3 dni temu przestala :/ Zawsze marudzila troche ale jak juz sie najadla to przy cycu zasypiala. A tu nagle zonk :/ nie chce spac. Jedyne gdzie mi szybko zasnie to hustawka. Spi w niej powyginana i chyba jej to pasuje :/ bo jak ja wyciagam i klade do kolyski to zaraz sie budzi i ma oczy jak 5 zl :/ Fajna ta Loola ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-08 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj tak przy cycu wisiała (z niewielkimi przerwami) 5h
![]() Co tydzień przybiera na wadze jakieś 200g i HV mówi, że to bardzo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wogole to wpadlam zeby powiedziec ursull GRATULACJE!!!wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia ![]() jutro tzn dzis jedziemy do ambasady wyrabiac paszport-wyjezdzamy za 5 godzin wiec zmykam spac.papa ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- kasia don cudna Twoja malutka jest ![]()
![]() |
#3892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() magdus - nie mam pojęcia jak Ci to powiedzieć z której części jestem. Bo z tych części Yeovil co wymieniłaś to chyba mieszkam bliżej Lidla, ale tak prawdziwiej to Bardziej Koło Esso, chociaż teraz będę się przeprowadzać w ten weekend - ale w sumie też nie daleko Centrum. No właśnie PRZYCHODNIA nie mam pojęcia do której iść :/ ![]() ![]() Dziewczyny bardzo się cieszę że was znalazłam tutaj. _________________________ _____________________ U mnie zaczęły się bezsenne noce ![]()
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasiu generalnie jest przyjęte, by usypiać dziecko (kłaść je tam), gdzie będzie spało tzn. by go nie przenosić. Dzieci nie lubią za bardzo niespodzianek: zasnąłem w wózku, obudziłem się w łóżeczku. Dlatego świetnie, że maluszek nie zasypia od razu przy cycu. Można go uspokoić i położyć do kołyski czy łóżeczka; choćby po to by sobie poleżał, odpoczął, a może i zasnął. Jak się tak przyzwyczai nauka zasypiania samodzielnego w przyszłości nie powinna być specjalnie trudna. Jak mój mały był malutki mieliśmy rutynę bardzo konkretną, która się sprawdzała i działała świetnie. Każdy dzień był podobny, ale maleństwu to pomogło odnaleźć sie w tym wszystkim. Dziś nareszcie piątek ![]()
![]() |
#3894 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
pojawiam sie zebyscie nie zapomnialy o mnie
![]() Widze ze z papierkami to duzo zalatwiania jest i czekania na wszystko.. no ale ja na razie o tym nie mysle hehe jak tam peorth po odstawieniu tabsow? ja na razie ok, skora w miare z czego sie ciesze i mam nadzieje ze tak zostanie juz ![]() jajeczkowanie juz bylo, jajnik bolal niemilosiernie przez kilka dni i mialam wrazenie jakby 10 jajeczek peklo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
aniu wlasnie mnie jajnik kluje tak delikatnie od wczoraj rana, wiec cos tam się zaczęło dziać
![]() ![]() kupiłam sobie witaminki Pragnacare Conception ![]()
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
a kiedy porzucilas tablety ?
ja troszke lzejsza tez sie czuje i mam nadzieje ze celulit zniknie :coo: ja witaminek nie biore.. jem duzo warzyw wiec chyba wit starczy ![]() a to Twoje pierwsze dzidzi bedzie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Wtajemniczenie
|
ostrożniez witaminami. ja stranie po nich spuchlam i stwierdzilam,ze wole jesc warzywa ,niz wygladac jak balon
![]() ![]() ************* mi sie cykle rozregulowaly ![]() ![]()
#3899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zawsze byl tak ze jak sie najadla to sie ladnie przytulala i szla spac , to wkladalam ja do kolyski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() a wiecie co zrobilam haha. Kazalam mezowi wziasc wolne na dzis i jutro ![]() ![]() ![]() a tu sie okazalo sie moj kochany nie spi od 3.40 hahaha ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dzis ladna pogoda ![]() Buziaczki Laseczeki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Coraz bliżej do zrobienia paszportu Dorotce
![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda do d... znów dziś nigdzie nie wyjdziemy, bo mała ma ciągle katar... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.