|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Weronisia to widzę,że ja aż tak dużo jeszcze nie przytyłam
![]() ![]() vickicullen skoro fajki rzuciałaś to jesteś rozgrzeszona z tycia ![]() ![]() essence to sporo schudłas w I trym. W sumie niewiele przytyłaś. Jak tez w pierwszej ciaży nie przejmowałam się wagą i mówiłam,że zrzucę po porodzie. Uwierz niejest to takie proste ![]() ![]() kretencja nie nudzi ci się tak w domu i przy kompie non stop ![]() luna ćwiczę trochę,ale nic nie pomaga. Chyba sobie pas ciążowy sprawię ![]() rptrbj1978 mi się ani Eliza ani Luiza zbytnio nie podobają ![]() ![]() De28 ale piękne kociaki ![]() ![]() ![]() lutien ja mam normalną szyjkę ![]() sysunia ja czuję te 5kg i to bardzo,ale ja już mialam lekką nadwagę przed ciążą. Anecka może faktycznie ktoś sobie jaja robi z tym konkursem ![]() A ja zjadłam właśnie truskawki z bita śmietaną, mały kopie jak najęty,chyba imprezkę tam mam. Poraz spać. Jutro muszę się gośćmi zająć,więc pewnie mnie nie będzie na wizażu ![]() Dobranoc mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Ishka ale ten czas leci
![]() To frajda jest szykowanie dla maluszka ![]() ![]() Ursull oby pas pomógł jeśli się zdecydujesz ![]() Ja wczoraj trochę poćwiczyłam (akurat te zestawy, które mam można zacząć 12-14 tydzień). Oby nie zbarakło mi motywacji ![]() Żałuję tylko, że u nas basen zamknięty. ![]()
#4263 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() ![]() ![]() Niooo czas teraz coraz szybciej zapiernicza heh ![]() ![]() A ja sie przebudziłam bo juz cos spac nie umialam ale nadal jestem tak jakby śpiąca dziwne ![]() ![]() Zrobiłam sobie kawke...do tego zjem racuszka który mi ze wczoraj został a mąż juz go nie wcisnął heh i nie wiem moze jeszcze pojdziemy sie położyć ![]() ![]()
#4264 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ursull, tak całkiem non-stop to to nie jest ![]() ![]() W Łodzi od rana słonecznie, chyba będzie upalny dzień. Na jutro jestem zaproszona na ślub koleżanki ze studiów (sam ślub, bez wesela). Ale nie wiem, czy pójdziemy. Ma być niesamowity upał, a do tego kompletnie się nie mam w co ubrać...
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Tak, wyszło. Nie pamiętam jednak czy zrobiłam dokładnie tak jak pisałaś, bo zanim zaczęłam robić wyłączyłam kompa i robiłam z pamięci, a wcześniej przeczytałam kilka przepisów, więc mogły mi się pomieszać. Dałam 1 kg mąki, 2 jajka, 2 szklanki gorącej wody i kilka łyżek oleju, no i sól. Ciasto wyszło po prostu niesamowite ![]() A pierogi! ![]() Cytat:
Poza tym tam nie ma klimatyzacji w pokoju, więc nie dam rady w te upały... Nie mam ochoty jechać. Chcę tylko do Polski. Jaki siódmy? ![]() ![]() Ishka idzie łeb w łeb ze mną. Mi siódmy zacznie się 30. 07, a więc Ishce jakieś 3 dni wcześniej. A obecnie mamy szósty miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Dragonfly
|
[QUOTE=essence30;20560199]Lutien - Kochana musisz się oszczędzać, ja miałam tak, że lekarz na badaniu powiedział, że mam drobną szyjkę i kazał na USG zmierzyć ją, więc na ostatnim połówkowym miałam USG przez brzuch i dopochwowe , no i okazało się, że moja szyjka ma 39 mm ( więc podobno długa ) ale że jest położona od łożyska tylko o 2cm, więc to za blisko. Potem jak byłam u mojego lekarza ponownie to badał mnie i mówił, że zamknięta, ale że będziemy badać czy się nie skraca bo łożysko jest za blisko, tak czy inaczej też kazał odstawić seks w kąt, nawet ten na pół gwizdka i żeby się nie przeforsowywać, a jak będę mieś twardnienia to leżeć. Najlepiej zrób dokładne badanie szyjki, ile ma mm ..hmm tak mi się wydaje..
ja miałam słabe plamienie jakis tydzień temu,bo miałam więcej zajęć w pracy (ale mam prace siedzącą)i zbyt mało odpoczywałam.Poszłam do lekarza i też stwierdził u mnie, że łożysko jest zbyt blisko szyjki, co prawda się nie odkleja,ale istnieje takie ryzyko, jeśli się nie będę oszczędzać ![]()
#4267 | |||
Wtajemniczenie
|
Obiecuję spełnić prośbę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to poszło o to, że wg niego źle organizuje nasz ślub (czepia się chłop do wszystkiego, a sam nic nie załatwił). Wprawdzie ja się zobowiązałam, że wszystko załatwię (jeszcze wtedy nie byłam świadoma ile tego załatwiania jest ![]() No i w końcu po kolejnym tekście, że źle organizuję, powiedziałam mu, że on się zobowiązał zrobić remont, więc niech sobie go sam robi. I się chłop obraził ![]() ![]() A wczoraj byłam u swojej położnej, która będzie przychodzić po porodzie. Okazało się, że to przesympatyczna kobieta. Dała mi posłuchać bicia serduszka dziecka ![]() Zresztą ja już też zbliżam się do 3 trymestru wielkimi krokami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() ![]() Od kilku dni nie czuje wogole ze jestem w ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() Jak na poczatku poszlo mi tylko w brzuch tak teraz robie sie poprostu szeroka. W biodrach strasznie sie poszerzam i nareszcie inne ciazowe ciuchy na mnie pasuja. ![]() ![]() No i smutno mi, bo maz obiecal ze bedzie na usg a ma miec podroz sluzbowa i nie bedzie go kilka dni.Planujac podroz zapomnial o terminie. No jakze mozna o tym zapomniec?? ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-09 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Cytat:
![]() Musisz zobaczyc co jest napisane w umowie bo ja mam w pzu i wypacaja za pobyt w szpitalu jak sie lezy dluzej niz 4 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny do wieczorka, bo jade na wycieczke do kazimierza i janowca, bo mi się strasznie nudzi samej w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WIOLKASŁONKO czy Ty jesteś zorientowana w wizytach położnych po urodzeniu i pediatrach lubelskich?
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-07-09 o 08:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie odnośnie zwolnienia. Jak lekarz wypisuje zwolnienie to musi zaznaczyć że jestem w ciąży i jak to się zaznacza. Bo na zwolnieniu jest rubryka gdzie wpisuje się kod(y) i druga gdzie należy wpisać numer statyczny choroby. W której rubryce zaznacza się że jest to zwolnienie w ciąży? Chodzi o to żebym miała zwolnienie płatne 100%
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 23 tc i też przytyłam 6 kg, dzsiaj rano stanełam na wadze, a dawnooo tego nie robiłam i nie wiem czy nie waże już za dużo... na początku ciąży nic nie schudłam. Ostatnie 2 kg przytyłam chyba w ostatnich 2 tygodniach... to chyba przez te wakacje ;-) Nie wiem dlaczego, ale przejmuję sie tym ile tyję...
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Olejka miłego wypoczynku. Edytowane przez mamuska003 Czas edycji: 2010-07-09 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Olajka śliczności ten Twój brzuszek i życzę udanego wyjazdu!!!! i zero bólu
![]()
#4278 |
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() a ja znowu nie mogłam spać i jak zwykle obudziłam się o 4:30 i jadłam pyszne ciasto mojej mamy z białymi śliwkami a przed chwilą wróciłam z rynku masakra tak gorąco kupiłam kilo czereśni -u mnie są po 8 zł i wiecie pierwszy raz pani sprzedająca w sklepie mięsnym gdzie zawsze są duże kolejki sama powiedziała żebym przeszła na początek ! no byłam w szoku ! a ludzie z kolejki to tylko się gapili mi na brzuch i tyle M25 ja przytyłam narazie 5 kg - zawsze miałam całkiem płaski brzuch i teraz już nie mieszczę się w ani jedne moje spodnie :/ i jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić a i nie cierpie teraz mojego pępka -czasem mam takie uczucie jakby miał się rozwiązać albo miało go rozerwać jak mam taką napiętą skórę |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Rodzice mężulka wzięli nam synka i mam 2 godz. wolnego przez co godzinę będę pewnie nadrabiać Wasze posty ![]() Całuję Was wszystkie cepło - dziś mamy basenik, plac zabaw spacer lodziki potem obiadek sieste podiweczoreczek (na wakacjach nie ograniczam się z jedzeniem zwłaszcza, że nie wymiotuje juz po czekoladzie to sobie pozwalam - mam wyrzuty sumienia nie ukrywam, głównie przed tym, że zacznę tyć a póki co na minusie leciałam i tak jakos samopoczucie mi to budowało ) ![]() ehhhh - w trakcie urlopu zastanawiam sie jak zrobic z pokoikiem maluszka i co zmeinic u roczniaka naszego w pokoiku tak, by po przenosinach "julki" mieli wspolny pokoj... teraz lece szykowac owocki dla malucha przed spaniem ![]() ![]() ![]() całusy dla was i milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam posty ale tyle tego jest, że zapomniałam, co chciałam komu napisać
![]() Weronisia, rzeczywiście tak długa podróż to męczarnia. Czyli w tym roku do Polski? a dzieci gdzieś na obozy jakieś wysyłacie? Czy z Wami jadą? Lubią wracać do Polski? Ursull, jak możesz pisać o racuchach i bitej śmietanie i to w jednym zdaniu!! znów smaka sobie robię ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczynki, mnie prawie od początku ciąży bolą okolice pępka, najbardziej tuż pod pępkiem ![]() kularek, białe śliwki? pierwszy raz słyszę, aż mnie zaciekawiłaś ![]() ![]() kod B na L-4 obowiązkowy dla ciężarnej, plus zaświadczenie od lekarza dla zakładu pracy, ze jest sie w ciąży. Ale to pewnie już dawno dostarczyłyście. Oczywiscie bez tego zaświadczenia wypłacą 100%, byle kod B był ![]() mamuska003, z tym tyciem u mnie to się trochę obawiam, bo tyję wszędzie, brzucha wielkiego nie mam (chyba, że zjem czereśnie ![]() ![]() ![]() olajka, wypocznij sobie ![]() ![]() lutien, też sama organizowałam ślub (mój wtedy pracował w innym mieście, w innym województwie i tylko w weekendy się widywaliśmy), wiec wiem, co to za ból. Tata często mi towarzyszyl, bo podwoził mnie samochodem tu i tam i się smiałam, że pewnie wszyscy uważają, że mój tato to mój narzeczony ![]()
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Ja już przytyłam 10 kg i wcale się nie obrzeram- od 1,5 mies prawie nie jem pieczywa i mocno ograniczyłam słodycze (mogę je jeść bez ograniczeń...) a i tak przytyłam 2,5 kg. Mam nadzieję, że część to woda- rano budzę się z napuchniętymi oczami i potem to schodzi.
Ma któraś bolący brzuch? mnie tak bolą jakby mięśnie od wewnątrz, ale nie od strony kręgosłupa, brzuch jest czasami napięty, jak chodzę to czuję trochę ból jak dzidziuś się obija...Pytałam położną i radziła żeby to monitorować bo może być z przeforsowania. Ma tak któraś? ISHKA-słyszałam kolejny zabobon- nie powinno się składać łóżeczka przed porodem bo będzie stać puste (znam z życia taki przypadek...) i tak samo jest z wózeczkiem- lepiej żeby nie stał w domku tylko np u dziadków. Ja ogólnie staram się nie wierzyć w takie rzeczy ale lepiej dmuchać na zimne... |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Moja waga narazie się waha- przytyłam od 1kg-1, 5 kg, ale to narazie 16t2d. Olajka, rozmiar mojego brzuszka przypomina Twój
![]() Nie mogę uwierzyć, ze tak wcześnie czuję ruchy mojego maleństwa. Mrowienie i jakby drgający nerw czuję pod skórą sporadycznie, ale wczoraj wieczorem poczułam 4 ewidentne kopniaczki ![]() A żeby już nie być taką monotematyczną, wklejam zdjęcia mojego Palikota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Agatkia, śliczny kot, zawsze najbardziej podobały mi się szare tygryski
![]() kularek, to teraz wiem o co kamam z tymi śliwkami ![]() ![]() ![]() ![]()
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczny kotek ![]()
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Aliszcze, faktycznie u nas czasem też mówi się na nie żółte śliwki -zapomniałam sobie o tym całkiem
![]() a z tymi nazwami to w różnych częściach Polski rożnie mówi się na te same rzeczy np. kiedyś nad morzem pani nie wiedziała co to zrywka i jak jej tłumaczyłam to powiedziała, że pierwszy raz słyszy taka nazwę, znowu koleżanka nie wiedziała jak wyglądają skorki (takie robaki) bo u nich mówi się szczypawki a o skorkach to pierwszy raz słyszała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.