"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 11:52   #2221
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

prawdę mówiąc, ja nie słyszałam o masażu krocza.

czy Wy nie przesadzacie z tym wszystkim?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 11:55   #2222
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Dużo pozytywów słyszałam o kremie z Rossmanna w pomarańczowym opakowaniu (ale już wycofany jest ponoć i zastąpiony trochę słabszym w opakowaniu o kolorze różu). Niby kupiłam i stosuję czasami ale mustela to obowiązkowo 2x dziennie.
Cholernie boję się rozstępów na brzuchu - mój brzuch to moja świętość
ja się boję najbardziej tych na udach -już się pojawiły...muszę kupic tą mustelę, pierwsze słyszę...
Stary 2010-07-09, 12:00   #2223
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
jak się orientowałam to wiele kobiet mimo że były zdecydowane na poród w wodzie to w chwili gdy trafiały do wanny to panikowały i chciały znieczulenie i musiały wyjść z wanny. Ja wiem jak na mnie działa woda...to może i jednak nie spanikuję tylko się lepiej odprężę.
We wszystkich szpitalach na pewno nie - u mnie jest tylko jeden taki szpital.

Też używam mustelę do kremowania brzuszka...ale do najtańszych nie należy.
Dużo pozytywów słyszałam o kremie z Rossmanna w pomarańczowym opakowaniu (ale już wycofany jest ponoć i zastąpiony trochę słabszym w opakowaniu o kolorze różu). Niby kupiłam i stosuję czasami ale mustela to obowiązkowo 2x dziennie.
Cholernie boję się rozstępów na brzuchu - mój brzuch to moja świętość
Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
prawdę mówiąc, ja nie słyszałam o masażu krocza.

czy Wy nie przesadzacie z tym wszystkim?
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja się boję najbardziej tych na udach -już się pojawiły...muszę kupic tą mustelę, pierwsze słyszę...
ja na razie smaruje tą rossmanowską właśnie, dużo słyszałam właśnie o musteli ale ostatnio znalazłam jeszcze inny specyfik które jest podobnież rewelka choć cena też niezła :/ to REVITOL Stretch Mark

Pochwaliłam się że wymioty już u mnie minęły,tymczasem wczoraj jadłam pysznw pierożki zs erem i niestety żołądek nie przyjął a dziś jajeczko do zwrotu , że tam od słodkiego nic mi nie jest mogłabym jeść i jeść

Edytowane przez sylfiaaa
Czas edycji: 2010-07-09 o 12:01
sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:02   #2224
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Ale ja nigdzie nie napisałam że nacięcie krocza jest zawsze złe. Nie wmawiaj mi tego. kilka razy napisałam, ze czasem jest ono konieczne. Nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałam. Cały czas pisałam o rutynowym nacięciu które u nas niestety jest bardzo, bardzo częste. I nie wiem czy wiedziałas więcej ode mnie skoro jednak zmieniłas ton swoich wypowiedzi po tym jak jedna z wizażźanek wskazała ci artykuły z USA.
owszem inaczej rozmawia sie z kims kto ma na ten temat pojecie, i dysponuje fachowa literaturą a inaczej z osobą ktora w kolko powtarza to samo, opierając sie na anonimowych wypowiedziach w necie i artykulach z rodzic po ludzku, sorry vilya ale ciezko z Toba prowadzic konstruktywna wymiane zdan.
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:20   #2225
vilya
Zadomowienie

Layla nie przesadzamy. Poczytaj dokładnie wszystko. Możesz podejrzeć strony do których podałam linki. Ja już na ten temat się nie wypowiadam, ponieważ niektóre stwierdziły że jest to nudne. A tym bardziej, że zmieniany jest również sens moich wypowiedzi w tym temacie.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
owszem inaczej rozmawia sie z kims kto ma na ten temat pojecie, i dysponuje fachowa literaturą a inaczej z osobą ktora w kolko powtarza to samo, opierając sie na anonimowych wypowiedziach w necie i artykulach z rodzic po ludzku, sorry vilya ale ciezko z Toba prowadzic konstruktywna wymiane zdan.

Wiesz skończyłam już na ten temat dyskusję z Tobą. To do Ciebie nie trafiają racjonalne argumenty. Oparłaś się na literaturze Polskiej która nijak się ma do nowoczesnych badań zachodnich. Uznałaś, że jest to jedyne słuszne rozwiązanie. Dopiero podanie linków do stron sprawiło, że jednak zmieniłaś zdanie. Wmawiasz mi coś czego nie napisałam, a sama próbujesz odwrócić swoje słowa które wypowiedziałaś żeby się jakoś wybielić. Żeby jakoś przykryć to, ze ktoś ci zarzucił jednak niewiedzę, i że jak się okazało słusznie. Bo sama uważasz że pozjadałaś wszelkie rozumy, że masz tak ogromną wiedzę, że co ja mogę wiedzieć, prawda? przecież Ty czytałaś coś w jakiejś mądrej książce. A ile ty miałaś tej ginekologii na studiach, jeżeli nie jesteś na ginekologii to tak na prawdę wiesz niewiele więcej ode mnie a w kwestii nacięcia krocza jak widać miałaś trochę mniejsze pojęcie. Na samych studiach nawet lekarze twierdzą, że wiedza szczególnie praktyczna jest niewystarczająca, żeby leczyć. Dlatego same studia nie wystarczają prawda? To z tobą jest ciężko jest prowadzić konstruktywną wymianę zdań bo wg ciebie ty jesteś lekarz i wiesz więcej a nie patrzysz na najnowsze badania w tej dziedzinie. Nie wiem nawet dlaczego nagle pijesz do mnie skoro w ostatnim poście sama przyznalas że w Polsce jest za dużo cięć rutynowych i że to z dnia na dzień się nie zmieni. A teraz nie wiem dlaczego znowu kontynuujesz. Chyba wjechałam ci na ambicję. Zupełnie jednak niepotrzebnie się denerwujesz, sama przyznałaś że nie jesteś ginekologiem więc w czym problem?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:24   #2226
make_up_istka
BAN stały

Vilya tak jak pisze, wątpię żebym uciekła z wody po to, żeby rodzić na sucho bez znieczulenia , bo niestety tu gdzie chcę rodzić ZZO w ogóle się nie podaje (ani odpłatnie ani bezpłatnie) a niestety we Wrocławiu jest tylko jeden szpital w którym można rodzić do wody. Jedyny tak naprawdę strach jaki od czasu do czasu mi towarzyszy to to że może ktoś mi tę wannę zająć - nie oddam! choć podobno wg lekarza w tygodniu mają tam 1-2 porody w wodzie bo kobiety wcale nie garną się do tego (często lekarze tez niestety odradzają po prostu dlatego, że nie jest to dla nich wygodne - trudniejszy dostęp do pacjentki)

A w ogóle to dziękuje za pocieszenie - może faktycznie pękło mi jakieś naczynko, stąd ten brązowy kolor, bo to było jednorazowe i nie trwało nawet jeden dzień, skończyło się pół godziny po tym jak wzięłam duph, więc chyba jednak samo przeszło.

Kurde, brzuszek mi urósł i teraz boję się czy się zmieszczę w strój kapielowy jednoczęściowy, bo taki dosyć ciasny jest i z grubszego materiału... a taki ładny...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:26   #2227
make_up_istka
BAN stały

A to moje maleństwo które skończyło własnie 12 tygodni
Po lewej główka a po prawej plecki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 12:27   #2228
oliwiakp
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedz z tym olejkiem dzis napewno sie w niego zaopatrze. Najgorsze sa u mnie noce ale mysle ze juz niedlugo i bedzie ok.

Jeśli chodzi o alergie to lekarka poradzila mi też brać zwykłe wapno bez żadnych dodatków (na opakowaniu pisze że kobiety w ciąży też je mogą pić)

Co do porodu i cięcia krocza jeszcze o tym nie myśle, bo to troszkę daleko. Tak samo i o ciuszkach czy wózeczku i łóżeczku.
Jak narazie żyję ślubem i weselem które mam za miesiąc
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:29   #2229
Zadie
Raczkowanie

Oj Dziewczyny, najlepiej zakopać toporek; ja tam jestem Wam mega wdzięczna za artykuły bo temat niepokoi mnie od dawna

Dziś od rana żrę się z TŻ; przemęczenie i brzuch dały o sobie znać i biedak dostał rykoszetem. Nawet nie wiedziałam, że takie pokłady wredności się we mnie znajdują:O
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:30   #2230
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Co do porodu i cięcia krocza jeszcze o tym nie myśle, bo to troszkę daleko. Tak samo i o ciuszkach czy wózeczku i łóżeczku.
Zgadzam się z Tobą i gratuluję ja dopiero ślub będę brać z 4-miesięcznym dzieckiem wszystko gotowe?
Stary 2010-07-09, 12:34   #2231
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
A to moje maleństwo które skończyło własnie 12 tygodni
Po lewej główka a po prawej plecki.

gratuluję

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny, najlepiej zakopać toporek; ja tam jestem Wam mega wdzięczna za artykuły bo temat niepokoi mnie od dawna

Dziś od rana żrę się z TŻ; przemęczenie i brzuch dały o sobie znać i biedak dostał rykoszetem. Nawet nie wiedziałam, że takie pokłady wredności się we mnie znajdują:O
cisze się że jednak ktoś skorzystał z naszej dyskusji

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedz z tym olejkiem dzis napewno sie w niego zaopatrze. Najgorsze sa u mnie noce ale mysle ze juz niedlugo i bedzie ok.

Jeśli chodzi o alergie to lekarka poradzila mi też brać zwykłe wapno bez żadnych dodatków (na opakowaniu pisze że kobiety w ciąży też je mogą pić)

To wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-07-09 o 12:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 12:36   #2232
mila24
Raczkowanie

vilya jedyne co Ci moge polecic to wizyte u psychiatry i to jak najszybciej, chyba masz jakies problemy. Nie zmienilam zdania, uwazam ze lepsze jest naciecie niz samoistne pekniecie, bo nie wiesz czy bedzie ono niegrozne, powierzchowne czy głebokie ktore niesie ze sobą groźne powiklania. Myslisz ze jestes taka mądra, bo masz internet i sobie troche poczytalas, na prawde przykre... najlepiej lecz sie sama, nie musisz korzystac z opieki gina, ktory na pewno i tak zaproponuje ci naciecie, wyjedz do stanow, tam cie nie natna i bedziesz zadowolona. Nie pobłazaj sobie, zeby wjechac mi na ambicje musialabys sie troche nameczyc, ciekawa jestem czym Ty sie zajmujesz, ze masz takie wydumane ego

make_up_istka cudna fotka jak te Fasolki szybko rosną

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2010-07-09 o 12:42
Stary 2010-07-09, 12:42   #2233
vilya
Zadomowienie

Cytat:
vilya jedyne co Ci moge polecic to wizyte u psychiatry i to jak najszybciej, chyba masz jakies problemy. Nie zmienilam zdania, uwazam ze lepsze jest naciecie niz samoistne pekniecie, bo nie wiesz czy bedzie ono niegrozne, powierzchowne czy głebokie ktore niesie ze sobą groźne powiklania. Myslisz ze jestes taka mądra, bo masz internet i sobie troche poczytalas, na prawde przykre... najlepiej lecz sie sama, nie musisz korzystac z opieki gina, ktory na pewno i tak zaproponuje ci naciecie, wyjedz do stanow, tam cie nie natna i bedziesz zadowolona.

Jakbyś mogła mnie jednak nie obrażać. Bo przypisywanie mi problemów psychicznych jest chyba nie na miejscu. Ty masz swoje zdanie ja mam swoje ale nie musisz mnie obrażać. Ja byłam kulturalna w swoich wypowiedziach a ty jak widzę kultury nie masz. Nie chcę się denerwować i prosiłam cię już byś sobie odpuściła. Jak chcesz być nacinana rutynowo - to proszę bardzo. Jakbym mogła wyjechać do USA to na pewno bym z tego skorzystała. Dziękuje za Twoje rady - nie są mi potrzebne.
Stary 2010-07-09, 12:44   #2234
dizi
Zadomowienie

make_up_istka śliczna dzidzia i jaka duża

oliviakp gratulacje, ja tez brałam ślub w sierpniu

Tak podczytuję Was Dziewczyny i jestem w szoku jak bardzo buzują (Nam) hormony w ciąży, każdy temat doprowadza do zażartej dyskusji
wyluzujmy się
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:47   #2235
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
vilya jedyne co Ci moge polecic to wizyte u psychiatry i to jak najszybciej, chyba masz jakies problemy. Nie zmienilam zdania, uwazam ze lepsze jest naciecie niz samoistne pekniecie, bo nie wiesz czy bedzie ono niegrozne, powierzchowne czy głebokie ktore niesie ze sobą groźne powiklania. Myslisz ze jestes taka mądra, bo masz internet i sobie troche poczytalas, na prawde przykre... najlepiej lecz sie sama, nie musisz korzystac z opieki gina, ktory na pewno i tak zaproponuje ci naciecie, wyjedz do stanow, tam cie nie natna i bedziesz zadowolona. Nie pobłazaj sobie, zeby wjechac mi na ambicje musialabys sie troche nameczyc, ciekawa jestem czym Ty sie zajmujesz, ze masz takie wydumane ego

Dziekuję Dziewczyny, nie kłóćmy sie i nie obrażajmy. Kazdy ma swoje zdanie. Są takie dziedziny w których nigdy nie dojdziemy do porozumienia jak: nacięcie krocza, bezpieczeństwo porodu w wodzie, bezpieczeństwo USG. Ile ludzi tyle opinii i tyle. Koniec tematu, po co psuć sobie humor

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
make_up_istka śliczna dzidzia i jaka duża

oliviakp gratulacje, ja tez brałam ślub w sierpniu

Tak podczytuję Was Dziewczyny i jestem w szoku jak bardzo buzują (Nam) hormony w ciąży, każdy temat doprowadza do zażartej dyskusji
wyluzujmy się
Dziękuję ( ma już 5,2cm! ) i się zgadzam. Wszytskie jesteśmy poddenerwowane, więc nie denerwujmy siebie nawzajem jeszcze bardziej
Stary 2010-07-09, 12:48   #2236
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Jakbyś mogła mnie jednak nie obrażać. Bo przypisywanie mi problemów psychicznych jest chyba nie na miejscu. Ty masz swoje zdanie ja mam swoje ale nie musisz mnie obrażać. Ja byłam kulturalna w swoich wypowiedziach a ty jak widzę kultury nie masz. Nie chcę się denerwować i prosiłam cię już byś sobie odpuściła. Jak chcesz być nacinana rutynowo - to proszę bardzo. Jakbym mogła wyjechać do USA to na pewno bym z tego skorzystała. Dziękuje za Twoje rady - nie są mi potrzebne.
Nie chce Cie obrazac, zaburzenia psychiczne akurat u kobiet w ciąży są częstym zjawiskiem chyba rzeczywiscie lepiej bedzie zakonczyc tą dyskusje. Oczywiscie chce byc nacinana rutynowo- marze o tym a na medycynie akurat ginekologia jest przez 3 lata, wiec cos tam da sie zobaczyc ale Ty i tak wiesz wiecej, makabra....
Stary 2010-07-09, 12:50   #2237
oliwiakp
Raczkowanie

Dziękuję za życzonka

Cytat:
Zgadzam się z Tobą i gratuluję ja dopiero ślub będę brać z 4-miesięcznym dzieckiem wszystko gotowe?
U mnie już prawie wszystko gotowe tylko jeszcze musze noclegi załatwić (bo większość gości z daleka przybędzie a u mnie w domu wszystkich nie pomieszcze) i jakiegoś busa bo odległoś od kościoła na sale jest dość duża
A tak w ogóle to gratuluję ślicznej dzidzi (jaka duża) u mnie wizyta u gin we wtorek i zaczynam się denerwować czy wszystko jest ok. Mam nadzieję że będę mieć usg z badaniem prenatalnym. W końcu to już mój 11tc będzie

Edytowane przez oliwiakp
Czas edycji: 2010-07-09 o 12:58
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:51   #2238
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce Cie obrazac, zaburzenia psychiczne akurat u kobiet w ciąży są częstym zjawiskiem chyba rzeczywiscie lepiej bedzie zakonczyc tą dyskusje. Oczywiscie chce byc nacinana rutynowo- marze o tym a na medycynie akurat ginekologia jest przez 3 lata, wiec cos tam da sie zobaczyc ale Ty i tak wiesz wiecej, makabra....

bez komentarza to zostawiam - Makabra
Stary 2010-07-09, 12:52   #2239
make_up_istka
BAN stały

Przestańcie proszę.

Z innej beczki - ktoś wie jak zapeklować słoiki z chilli (mięsko)? Bo ja sobie postawiłam za zadanie wziąć trochę domowej roboty jedzonka na wyjazd i upieke bułeczki z wiśniami i lukrem

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-07-09 o 12:55
Stary 2010-07-09, 12:56   #2240
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczynki jeśli chodzi o kremy na rozstępy to ja polecam PHARMACERIS M - z tej serii wypróbowałam krem na istniejące juz rozstępy i przeciwko rozstępom. Jestem bardzo zadowolona, ale tam jest napisane, że można stosować dopieroo d 4 mca.. Naprawde nie można wczesniej?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:58   #2241
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziewczynki jeśli chodzi o kremy na rozstępy to ja polecam PHARMACERIS M - z tej serii wypróbowałam krem na istniejące juz rozstępy i przeciwko rozstępom. Jestem bardzo zadowolona, ale tam jest napisane, że można stosować dopieroo d 4 mca.. Naprawde nie można wczesniej?
Może zawiera aktywne składniki które moga być na początku szkodliwe (kiedy dziecko jest za male i najbardziej się rozwija). Ja mam tak samo napisane na kremie na zmęczone nogi. I podobno nalezy się tego trzymać. Ale w sklepach znajdziesz sporo balsamów na rozstępy których można używac od początku (np babydream różowy z rossmana)
Stary 2010-07-09, 13:00   #2242
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Przestańcie proszę.

Z innej beczki - ktoś wie jak zapeklować słoiki z chilli (mięsko)? Bo ja sobie postawiłam za zadanie wziąć trochę domowej roboty jedzonka na wyjazd i upieke bułeczki z wiśniami i lukrem
Tu niestety nie pomogę, bo nie znam się na wekowaniu mięska, ja wczoraj wyprodukowałam 20 słoików z czarnymi jagodami
A na taką bułeczkę bym się skusiła
Stary 2010-07-09, 13:04   #2243
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Tu niestety nie pomogę, bo nie znam się na wekowaniu mięska, ja wczoraj wyprodukowałam 20 słoików z czarnymi jagodami
A na taką bułeczkę bym się skusiła
Hehe, no pyszne są i zawsze wychodzą. Przepis mogę podać nie kuś jagodami
Stary 2010-07-09, 13:06   #2244
Zadie
Raczkowanie

Hm, a czy jest sens używania kremów na rozstępy tak wcześnie? Ja na razie używam zwykłego balsamu, bardzo szorstkiej gąbki i dużo się ruszam, to nie wystarczy?
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:07   #2245
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Może zawiera aktywne składniki które moga być na początku szkodliwe (kiedy dziecko jest za male i najbardziej się rozwija). Ja mam tak samo napisane na kremie na zmęczone nogi. I podobno nalezy się tego trzymać. Ale w sklepach znajdziesz sporo balsamów na rozstępy których można używac od początku (np babydream różowy z rossmana)
Wiem, znam te z rossmana Nawet z tej serii kupiłam sobie płyn do kąpieli
Mi położna powiedziała, że na piersi najlepsza jest oliwka. Ja się boję o nie.. bo mi już o jeden numer urosły.. a nie jestem w bardzo zaawansowanej ciąży

Stary 2010-07-09, 13:09   #2246
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Hm, a czy jest sens używania kremów na rozstępy tak wcześnie? Ja na razie używam zwykłego balsamu, bardzo szorstkiej gąbki i dużo się ruszam, to nie wystarczy?
Spokojnie wystraczy bo i tak najwazniejszy jest masaż

To co, nikt nie wie co z tymi słoikami? teraz mi sie wszystko popsuje...
Stary 2010-07-09, 13:11   #2247
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, no pyszne są i zawsze wychodzą. Przepis mogę podać nie kuś jagodami
To ja poproszę w takim razie o przepis. To z ciasta drożdżowego?
Stary 2010-07-09, 13:12   #2248
kma1982
Wtajemniczenie

to ja poproszę o ten przepis...może się skuszę, chociaż mój piekarnik jest do d... ostatnio spalił mi drożdżowe - w środku było niedopieczone, a z wierzchu czarne Już nie mogę się doczekac przeprowadzki i nowych sprzętów
Stary 2010-07-09, 13:14   #2249
mila24
Raczkowanie

Cytat:
tego nie wiemy ale ja tam wole dmuchac na zimne, nei mam rozstepow i chcialabym zeby tak zostalo, podobno najwazniejsze to przygotowac skóre do tego rozciągania, ale pewnie balsam nawilzający w zupelnosci wystarczy.
Wiecie co, taką mam ochote wyskoczyc gdizes ze znajomymi do pubu, potanczyc wyluzowac sie, ale z drugiej strony jak mam siedziec w tych oparach dymu, to mi sie odechciewa... a Wy gdzies wychodzicie?
Stary 2010-07-09, 13:20   #2250
mysiopez
Zadomowienie

na spacery do lasu i do kawiarni gdzie się nie pali..:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości