|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
prawdę mówiąc, ja nie słyszałam o masażu krocza.
czy Wy nie przesadzacie z tym wszystkim? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2223 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pochwaliłam się że wymioty już u mnie minęły,tymczasem wczoraj jadłam pysznw pierożki zs erem i niestety żołądek nie przyjął a dziś jajeczko do zwrotu , że tam od słodkiego nic mi nie jest mogłabym jeść i jeść ![]()
Edytowane przez sylfiaaa Czas edycji: 2010-07-09 o 12:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zadomowienie
|
Layla nie przesadzamy. Poczytaj dokładnie wszystko. Możesz podejrzeć strony do których podałam linki. Ja już na ten temat się nie wypowiadam, ponieważ niektóre stwierdziły że jest to nudne. A tym bardziej, że zmieniany jest również sens moich wypowiedzi w tym temacie.
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Wiesz skończyłam już na ten temat dyskusję z Tobą. To do Ciebie nie trafiają racjonalne argumenty. Oparłaś się na literaturze Polskiej która nijak się ma do nowoczesnych badań zachodnich. Uznałaś, że jest to jedyne słuszne rozwiązanie. Dopiero podanie linków do stron sprawiło, że jednak zmieniłaś zdanie. Wmawiasz mi coś czego nie napisałam, a sama próbujesz odwrócić swoje słowa które wypowiedziałaś żeby się jakoś wybielić. Żeby jakoś przykryć to, ze ktoś ci zarzucił jednak niewiedzę, i że jak się okazało słusznie. Bo sama uważasz że pozjadałaś wszelkie rozumy, że masz tak ogromną wiedzę, że co ja mogę wiedzieć, prawda? przecież Ty czytałaś coś w jakiejś mądrej książce. A ile ty miałaś tej ginekologii na studiach, jeżeli nie jesteś na ginekologii to tak na prawdę wiesz niewiele więcej ode mnie a w kwestii nacięcia krocza jak widać miałaś trochę mniejsze pojęcie. Na samych studiach nawet lekarze twierdzą, że wiedza szczególnie praktyczna jest niewystarczająca, żeby leczyć. Dlatego same studia nie wystarczają prawda? To z tobą jest ciężko jest prowadzić konstruktywną wymianę zdań bo wg ciebie ty jesteś lekarz i wiesz więcej a nie patrzysz na najnowsze badania w tej dziedzinie. Nie wiem nawet dlaczego nagle pijesz do mnie skoro w ostatnim poście sama przyznalas że w Polsce jest za dużo cięć rutynowych i że to z dnia na dzień się nie zmieni. A teraz nie wiem dlaczego znowu kontynuujesz. Chyba wjechałam ci na ambicję. Zupełnie jednak niepotrzebnie się denerwujesz, sama przyznałaś że nie jesteś ginekologiem więc w czym problem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
BAN stały
|
Vilya tak jak pisze, wątpię żebym uciekła z wody po to, żeby rodzić na sucho bez znieczulenia
![]() ![]() A w ogóle to dziękuje za pocieszenie ![]() Kurde, brzuszek mi urósł i teraz boję się czy się zmieszczę w strój kapielowy jednoczęściowy, bo taki dosyć ciasny jest i z grubszego materiału... a taki ładny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
BAN stały
|
A to moje maleństwo które skończyło własnie 12 tygodni
![]() Po lewej główka a po prawej plecki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedz z tym olejkiem dzis napewno sie w niego zaopatrze.
![]() Jeśli chodzi o alergie to lekarka poradzila mi też brać zwykłe wapno bez żadnych dodatków (na opakowaniu pisze że kobiety w ciąży też je mogą pić) ![]() Co do porodu i cięcia krocza jeszcze o tym nie myśle, bo to troszkę daleko. Tak samo i o ciuszkach czy wózeczku i łóżeczku. Jak narazie żyję ślubem i weselem które mam za miesiąc ![]()
#2229 |
Raczkowanie
|
Oj Dziewczyny, najlepiej zakopać toporek; ja tam jestem Wam mega wdzięczna za artykuły bo temat niepokoi mnie od dawna
![]() Dziś od rana żrę się z TŻ; przemęczenie i brzuch dały o sobie znać i biedak dostał rykoszetem. Nawet nie wiedziałam, że takie pokłady wredności się we mnie znajdują:O |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-07-09 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
vilya jedyne co Ci moge polecic to wizyte u psychiatry i to jak najszybciej, chyba masz jakies problemy. Nie zmienilam zdania, uwazam ze lepsze jest naciecie niz samoistne pekniecie, bo nie wiesz czy bedzie ono niegrozne, powierzchowne czy głebokie ktore niesie ze sobą groźne powiklania. Myslisz ze jestes taka mądra, bo masz internet i sobie troche poczytalas, na prawde przykre... najlepiej lecz sie sama, nie musisz korzystac z opieki gina, ktory na pewno i tak zaproponuje ci naciecie, wyjedz do stanow, tam cie nie natna i bedziesz zadowolona. Nie pobłazaj sobie, zeby wjechac mi na ambicje musialabys sie troche nameczyc, ciekawa jestem czym Ty sie zajmujesz, ze masz takie wydumane ego
![]() make_up_istka cudna fotka ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-07-09 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
make_up_istka śliczna dzidzia
![]() oliviakp gratulacje, ja tez brałam ślub w sierpniu Tak podczytuję Was Dziewczyny i jestem w szoku jak bardzo buzują (Nam) hormony w ciąży, każdy temat doprowadza do zażartej dyskusji ![]() wyluzujmy się |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzonka
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to gratuluję ślicznej dzidzi (jaka duża) u mnie wizyta u gin we wtorek i zaczynam się denerwować czy wszystko jest ok. Mam nadzieję że będę mieć usg z badaniem prenatalnym. W końcu to już mój 11tc będzie ![]()
![]() ![]() http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/21799.png http://www.suwaczek.pl/cache/3e1b9e8862.png Edytowane przez oliwiakp Czas edycji: 2010-07-09 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bez komentarza to zostawiam - Makabra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
BAN stały
|
Przestańcie proszę.
Z innej beczki - ktoś wie jak zapeklować słoiki z chilli (mięsko)? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-07-09 o 12:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki jeśli chodzi o kremy na rozstępy to ja polecam PHARMACERIS M - z tej serii wypróbowałam krem na istniejące juz rozstępy i przeciwko rozstępom. Jestem bardzo zadowolona, ale tam jest napisane, że można stosować dopieroo d 4 mca.. Naprawde nie można wczesniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na taką bułeczkę bym się skusiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
Hm, a czy jest sens używania kremów na rozstępy tak wcześnie? Ja na razie używam zwykłego balsamu, bardzo szorstkiej gąbki i dużo się ruszam, to nie wystarczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi położna powiedziała, że na piersi najlepsza jest oliwka. Ja się boję o nie.. bo mi już o jeden numer urosły.. a nie jestem w bardzo zaawansowanej ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To co, nikt nie wie co z tymi słoikami? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
to ja poproszę o ten przepis...może się skuszę, chociaż mój piekarnik jest do d... ostatnio spalił mi drożdżowe - w środku było niedopieczone, a z wierzchu czarne
![]() ![]()
#2249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, taką mam ochote wyskoczyc gdizes ze znajomymi do pubu, potanczyc wyluzowac sie, ale z drugiej strony jak mam siedziec w tych oparach dymu, to mi sie odechciewa... a Wy gdzies wychodzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
na spacery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.