|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Ja jeszcze nie kupiłam ani jednej zabawki
Zakładam, że maleństwo podostaje- mamy wielką rodzinę, a jak nie to wtedy pomyślę o zakupie. Na razie i tak się nie przydadzą...---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- xawmeli super, że na wizycie wszystko ok
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Xawmeli dobrze, że jest dobrze
![]() Wrzucam zdjęcia... dziś i wczoraj
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
śliczny!!!!
Xawmeli - super, że z dzidzią wszystko ok no to jeszcze 2 tygodnie i możesz rodzić ![]() Basia - fajowe zdjęcia, zwłaszcza to pierwsze z Łucją w tle
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
kabimba, belunia1985 ,eleonoremio, olayya gratulacje!!!
ja w domku,puscili mnie,dali mi zapas czopkow i takiego proszku do ssania na oslabienie skurczy,mam nadzieje ze wieczorem nie pojade z powrotem bo synek jest tak na mnie zly ze nawet buzi mi nie chcial dać Ciesze sie ze bylyscie ze mna caly czas, wasze kciukasy pomogly mi zaciskac nozki.Dzis na ktg w sumie to wyszla mi linia prosta am gdzie maja byc skurcze![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczko dzisiaj na spacerze robiłam to zdjęcie, siadłyśmy pod drzewkiem i jadłyśmy na spokojnie lody, bo w trakcie spaceru z dzieckiem to ciężko hehehe
![]() Nic ja uciekam, ciasto wyciągłam z piekarnika, Łucja ubrana przyszykowana... jedziemy na ośrodek, wracamy wieczorem buziaki
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
śliczny słodziak
Xawmeli - super, ze po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku Cytat:
śliczne zdjęcia a to pierwsze wymiata wszystkie jest prześliczne A co z anoxą??? nie odzywała się dzisiaj jeszcze a poza tym ciekawe jak tam żabka i linka.
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczna niunia
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim mamusiom--
dziękuję ![]() a i mogę nad morze jechać a teraz do brata mykam na obiadek............eh jak się jest dorosłym to fajnie mieć rodzeństwo bo w pewnym wieku ma się ochotę brata lub siostrę zabić
|
|
|
|
#399 | |||
|
Zakorzenienie
|
belunia ale słodziak
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale upał. Krok po kroczku sprzątam kuchnie. Jeszcze jedna szafka mi została do wymycia. Ale musiałam odpocząć, bo sie nie da. |
|||
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
no wreszcie mniej wiecej nadrobiłam, uciekam dziewczyny na zakupy, musze kupic jakas kiecke na chrzciny do kuzynki małej, bo to już w niedziele.
![]() trzymam kciuki za rodzące. trzymajcie sie i miłego dnia.
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
wszytsko nadrobiłam
![]() kurcze dzisiaj mam jakis dziwny dzień cały czas chodzę siusiu jak opętana denerwuje mnie to troszke może dlatego że brzuszek mi sie znacznie obniżył cały czas sie boje że wrazie czego jakby wody zaczeły sie sączyc to sie nie zorientuje ![]()
|
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
belunia gratulacje
![]() Cytat:
xawmeli super ze wszystko ok ![]() muminek dobrze ze jestescie nadal w dwupaku anuszka ja tez nie kupilam ani jednej zabawki basienka slicznoty z Was ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i: ogromne gratulacje!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, ale fajna ta twoja mała
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE, śliczny chłopczyk.
Jak patrzę na zdjęcia, to nie chce mi się wierzyć, że te słodziaki jeszcze niedawno siedziały w brzuszkach ![]() Cytat:
.Dziewczyny zaraz odlecę, nagle dostałam katar, oczy mi spuchły, miednica, pachwiny napierniczają, dziecko strasznie gwałtownie się rusza i jakoś mi słabo. A tylko godzinkę próbowałam się zdrzemnąć i taki efekt. Czuję się jak po bitwie z ciężkim przeciwnikiem.
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotek
![]() Cytat:
Mój lekarz jak nawet miałam nieskończony 36 tydzień to mówił, że mały jest w pełni rozwinięty i gotowy ale jak sobie siedzi to jego sprawa ![]() Ponoć jak dzidzia waży po 36tyg więcej jak 2400 to jest pewność, że wszystko z nim ok i że ma wykształcone płucka bo o to się najbardziej rozchodzi. Wszystko będzie dobrze kochana
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Bajka9- ja mam wode morską STERIMAR 50 ml - 21 pln
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za gratulacje
Siala, Ty bardzo chcesz znieczulenie, ale wiesz, ono może wcale nie byc potrzebne. ja juz i tak bym sie nie zalapala, bo do szpitala dojechalam z 7cm rozwarcia, ale skurcze mialam naprawdę znośne. bylo kilka mocnych ale doslownie bylo ich 3, moze 4 a potem juz parcie. ale one u mnie nie trwaly dlugo, okolo 1 min. także może wcale nie będziesz potrzebowala zzo a w ogóle to ja dziwnie się czułam juz dzień wcześniej, bolal mnie brzuch i czulam wlasnie takie parcie na szyjke podczas siedzenie i mialam non stop twardy brzuch. no i dzien wczesniej strasznie duzo sprzątalam, ukladalam, nosilam, podnosilam - takze to pewnie tez mialo wplyw na akcję
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że ciężko mi uwierzyć, ze te skurcze to takie lajtowe i znośne ![]() Ja je sobie wyobrażam jako nie do przeżycia, że można zasłabnąć i w ogóle, skoro niektóre wymiotują z bólu.. Mnie dziś pobolewa brzuch okresowo ale skurczy jako takich dalej nie znam i nie czuję, parcie tez czuję od 2 dni takie na dół jakby mały miał mi wypaść xD Super, że tak dobrze poród wspominasz, pozazdrościć tylko
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-09 o 14:52 |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Super zdjecia a to pierwsze fantastyczne!!!!!
Belunia a w wolominie jest zzo w ogole? Ja tez chce zzo, bo niestety, ale nigdy nie wiadomo czy bedzie bolec czy nie. |
|
|
|
#411 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kupilam jagody i chce jutro rano zrobic myslalam o takim standardowym na maslance z kruszonka - ale moze masz lepszy pomysl? ![]() Cytat:
a porod MARZENIE!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() choc wiele zalezy od kontaktu jaki dzieci mialy ze sobą ja mam super z moim rodzenstwem, ale TZ z bratem prawie wcale nie ma kontaktu - fakt ze daleko od siebie mieszkaja.. Cytat:
skad ten katar? masz alergie na cos? ![]() moze wez letni prysznic to poczujesz sie lepiej i przestanie Ci byc slabo Cytat:
![]() zobaczysz "PO" bedziesz spiewac Sia la la ![]()
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś widziałam to zdjęcie. Buziak dla Was moje stokrotki.....biedroneczk i i inne. Ja idę niedługo na KTG do szpitala. I po zwolnienie, żebym nie zapomniała o tym, bo ostatnio zapominam o wszystkim. Łeb mam pusty!!!! Ja się wybrałam dziś na bazar z teściową (!!!!!!), na piechotkę. Ja niosłam wiśnie dla siebie a ona dwie ciężkie siaty. kilka przystanków musiałyśmy robić, ale nie chciała czekać do jutra (pojechałybyśmy autem) więc targała siaty... Pewnie synkowi chciała obiadek ugotować zanim wróci.... |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
belunia gratulacje!!!
ja w koncu dorwalam sie do cywilizacji przyjechalam sobie wczoraj o 22 i nadrabialam was do 2:30 ja juz z ranca bylam na ktg, na poczatku tetno miarowe a na koniec jak skoczylo do 180 to az maszynka zaczela pipczec hehe. no ale to malutka tak sie wiercic zaczela i rozpychac ze doszlam do wniosku ze nie lubi ktg. czynnosci skurczowe w sumie w porzadku ciagnely sie na poziomie 20% i czasem skakaly do 40-60%. lekarz powiedzial ze w porzadku. pozniej wizyta, szyjka 1,5cm, rozwarcie dalej na palucha, glowka nisko.... moge urodzic przed terminem, ale nie musze i z tego sie ciesze bo ja wcale nie chce wczesniej rodzic na usg tez wszstko super, wszystkie przeplywy idealne, pepowina nadal luzno, malutka duzo nie urosla od zeszlego tygodnia, jakies 50 g bo wazy teraz 2700 wiec nie jest wcale takim gigantem jak mi gadali tylko oczywiscie z moczem cos mi wylazlo i dostalam jakis antybiotyk w dwoch dawkach. reszta cacy, ktg za tydzien a wizyta za dwa ![]() a do tego jestem dzisiaj mega szczesliwa bo WYGRALISMY sprawe o mieszkanie wieczorkiem brykam sobie na shreka z przyjaciolka co by sie zrelaksowac ![]() rozpakowywujcie sie kobiety
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
belunia GRATULACJE
a Piotrus jaki slodki. fajne ze tak wspominasz porod. u mnie tez malego od razu na brzuch polozyli. taki byl cieplutki. to najbardziej pamietam no i po szyciu dostalam malego do cyca od razu. co do zzo to ja o nie blagalam ale sie nie zalapalam bo za szybko wszystko poszlo. pisalyscie o kryzysie 7 cm. ja wlasnie przy 7 cm zaczelam miec te straszne skurcze. tylko nie wiem czy to nie z powodu przebicia pecherza. a co do partych to mnie one wogole nie bolaly. parte to byl pkus w porownaniu z tymi rozwierajacymi. dobrze ze tak krotko mnie bolaly. mam wpisane ze I faza 3 godziny (czyli od momentu jak mnie podpieli pod ktg) a druga faza 15 min basienkaw sliczne z was dziewczyny ![]() ciekawe jak tam anoxa. a moze Hubcio juz jest na swiecie ![]() no i nie ma dalej wiesci od zabki i linki... a my sobie odpoczywamy troche. Michas spi jak susel. my z damianem bylismy na zakupach w tesco, kupilismy jagodki i mamcia zrobila pierogi a moj syn za kazdym razem prawie na mnie sika przy przewijaniu ![]() no i fotki syncia dla ciotek |
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
aniaa22 o jaki śliczny
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie jestem po półgodzinnym prysznicu i brzuch dalej twardy jak skała, tzn co chwilę twardnieje, ale nie boli, tylko kręgosłup mnie tak od paru dni na.pier.nicza, że chyba jajo zniosę, a dzisiaj to już masakra
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniuu fajnie, że Malutki tak ładnie śpi i że wszystko się fajnie układa.
Nie mam żadnych wieści od Żabki ani od Linki. Idę się zdrzemnąć. Aha- łóżeczko złożone- pod wieczór jak się ochłodzi to będzie przemeblowanie i już będzie u mnie w pokoju, bo w ten upał to nikt nie da rady. Oczywiście potem wrzucę foto.
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam fasolkę i chyba juz nie mam ochoty na brokuły
Kobieta w ciąży zmienną jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Aniu, sliczny ten twoj chlopiec i pięknie pościel wyszła na zdjeciach
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu no przesliczny i juz krostek nie ma
|
|
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
aniu tez przez to przeszlam, jak ja zmienialam pieluche Oscarowi to zawsze musial sie zsikac a jak maz zmienial to nie bylo niespodzianek. jak sie ze mnie smial to mowilam ze synus sika ze szczescia jak mu mama zmienia pieluche. zobaczysz pare dni i to minie, poprostu czuje ze jest mu chlodniej w pupke i sika
za pare dni juz bedzie bez niespodzianek![]() belunia gratulacje slicznego masz synka!!! siala ja czekam az ty zaczniesz rodzic a najbardziej to chodzi mi o twoj opis porodu chyba wszystkie bedziemy czytac i sikac po nogach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

Zakładam, że maleństwo podostaje- mamy wielką rodzinę, a jak nie to wtedy pomyślę o zakupie. Na razie i tak się nie przydadzą...

Ciesze sie ze bylyscie ze mna caly czas, wasze kciukasy pomogly mi zaciskac nozki.Dzis na ktg w sumie to wyszla mi linia prosta am gdzie maja byc skurcze

denerwuje mnie to troszke 

klask i: ogromne gratulacje!