|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
No ale co zrobic, mama daleko i jeszcze tylko raz do nich w lipcu pojade a potem sie skonczy. W Poznaniu nikogo specjalnie nie mam, tzn. mam przyjaciol i znajomych, ale oni wszyscy pracuja do 18tej w tyg i umawiamy sie na wieczory, ale caly dzien to jednak siedze sama z kotem. Czasem moj szef wpadnie na kawe i ploty ![]() Ja robie zdjecia i to moje hobby, w taki upal niestety odpada, spacery tez odpadaja. Na drutach probowalam, ale mama mi chyba pozazdroscila i zabrala mi wloczke i druty, chyba sama cos wymodzi (a zdolniacha z niej Czytam, slucham rocka, pichce, piore, prasuje, porzadkuje, segreguje itd. Chcialam sie zapisac na hiszpanski lub rosyjski (bo duzo zapomnialam) ale kursy sa w sierpniu i wrzesniu- odpada. Kurs fotografii- wrzesien- odpada. Zostalo mi malowanie mieszkania- prawie skonczone ![]() Nawet dzemy porobilam, niedlugo to chyba zaczne wyszywac. Najchetniej kupilabym bele materialu i szyla dla Olka cos u mamy, ale to nie takie proste.
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczka
choć no tu, przytulę Cię waniliaania2009 co do szaf dla mnie 2i4 Gabi ładny kącik. wszystko gotowe. szokoladka74 ładnie wyglądacie i koszula również w moim stylu. też podczytuję lipcówki i lecą jak burza. no u nas która na pierwszy ogień co by szlak nam przetarła. Martucha i NikaP?
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff wróciłam z drugich zakupów, tym razem większych, z reala. Upał niemiłosierny, ale tak porozkładałam ciężar że do domu doszłam spokojnie, tylko posapałam troszkę jak już weszłam do mieszkania
Teraz chwila odpoczynku i trzeba nagotować obiadki Tż na te 4 dni pracy i zrobić kolację, za 1,5h wraca to może go nad jeziorko na chwilę wyciągnę
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem ciężko też "załatwić" za kasę zzo - po prostu jest za mało anestezjologów ![]() Ja miałam cc na Jaczewskiego Lenka ten sklep ze Smoluchowskiego przenieśli do nowego budynku na Inżynierską - to jest Rampers - bardzo duży wybór artykułów dziecięcych mają, ale cenowo się nie opłaca u nich kupować - jedynie oglądać tam i kupować przez net
|
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to cię pocieszy. Plus do tego jestem zwyczajnie, tak po ludzku zazdrosna, że mój tż nadal wszystko może a ja nie... nawet jeść nie mogę tego co bym chciała. Ale ciągle powtarzam sobie, że przecież ten stan nie będzie trwał wiecznie a coś mi podpowiada, że nasz wysiłek na prawdę się opłaci ![]() Cytat:
Nieźle zaszalałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłam z nudów nowe zdjęcia brzuchola ![]() Wklejam. Przy okazji co myślicie o chodzeniu w legginsach i krótkich tuniczkach (takich do biodra?). Tż mi mówi, że beznadziejnie tak wyglądam i w sumie nie wiem sama... z drugiej strony mam popękane żyły na nogach z tyłu i w spódnicy trochę straszę.. wolałabym pochodzić w legginsach, ale nie wiem czy mi wypada? Mam tylko te białe co na zdjęciu.
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Mi się bardzo podoba, jak kobieta w ciąży chodzi w leginsach i tunikach (takich zakrywających pupę), o ile nie ma nóg jak dwie parówki - a Ty nie masz
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio ![]() ja tak noszę - legginsy + tunika/bluzka do bioder lub dłuższa... Jesli tylko Ci tak wygodnie i czujesz się komfortowo, to czemu nie?
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Klarisso - jesteś śliczna i zgrabna i jak najbardziej możesz chodzić w legginsach i krókich tunikach
nie miej nawet 1/4 kompleksa bo nie masz podstaw do tego
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak chodze
najwygodniej a w domu i na podworko w dresie po prostu ![]() ja mam tez galerie moja ciazowa ale jakos mam obiekcje sie pokazywac cala przez net... zaczynam zreszta wygladac juz jak wieloryb ale no trudno.... jeszcze 3 mc pozniej polog i jakos sie za siebie wezme dieta czy cwiczeniami cos sie wymysli... tlumacze sobie ze jem w sumie prawie podobnie co przed ciaza a tyje nie z obzarstwa ale ciazy no taki urok coz zrobic....
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa ja mam jedną pare dzinsów ciążowych i dresy ciążowe tak to mam z 6szt leginsów przed kolanko,za kolanko i długie i tuniki wszystkie bluzeczki
jestem w ciąży ale sie stroje jak moge , a w upały spodenki krótkie przed kolanko i nawe takie troszke krotsze jak ino nie widac cellulitu to chodze w spodenkach MINI nie.Jestem modna mama )))) nidy bym nie założyła kiecek za kolanko lub dłuzszej nie nawidze DO ŚLUBU CYWILNEGO (bo tylko taki biore) TEŻ MAM przed kolanko,wazne żeby nie piło w brzusio
|
|
|
|
#4003 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gabisun, ładnie bardzo wygląda to łóżeczko ![]() Cytat:
![]() szokoladka74, bardzo ładnie wyglądasz ![]() Cytat:
mam tylko troszkę ciuszków i parę drobiazgów z allegro.. teraz to łóżeczko jeszcze dokupiliśmy. A listę mam taką długą......Cytat:
Może to i dobrze![]() Cytat:
Co do legginsów- nie założyłabym do nich krótkiej tuniczki, ale taką co zakrywa pupę to jak najbardziej ja tak najczęściej chodzę
|
|
#4004 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój też dostał jakiegoś ataku paniki i od tygodnia codziennie jest lament, że nie wybraliśmy jeszcze imienia. Mówię mu, że jeszcze ma 3 m-ce żeby się zdecydować, to on na mnie robi jeszcze większe oczy niezrozumienia i pyta 'a co jak nie zdążymy'? Cytat:
W moim materacu ten wkład z gryką można wyjąć więc nie martwię się na zapas. ![]() Cytat:
Zawsze piorę to co przyniosę nowego do domu, nie ma znaczenia czy dla maleństwa czy dla mnie. Nigdy nie wiadomo kto czy co tego dotykało. Czytałam, że raz zrobili badania na nowych rzeczach i jakieś okropne bakterie poznajdywali, np. na jedwabnej bluzce e.coli, fuj. Cytat:
![]() Nie kupuję, liczę że wyśpi się w śpiworku
|
|||||
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
A do porodu to golimy się po całości, na łyso? Czy tylko w strategicznym miejscu, tam gdzie będzie nacinanie?
|
|
|
|
#4007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz jak mam pełno pękniętych żył to chciałabym schować nogi bo nieładnie wyglądają ![]() Cytat:
![]() Podobno nie trzeba całej, tylko na pupie i tam gdzie nacinają.
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę TŻ już w domku troszku mi go szkoda bo cierpi bidak
Cały czas mu to kolano lodem okładam ale musi przeczekać te kilka dni Zostawiłam go w sypialni i śpi bo w szpitalu nie za bardzo mógł ja siedzę sobie i też mnie na sen bierze ale dziś położę się w innym pokoju dla bezpieczeństwa jego nogi
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji polecam do poczytania: http://www.naobcasach.pl/a.71.d.10.L...d_porodem.html
|
|
|
#4010 | ||
|
Rozeznanie
|
Asia
dzieki ![]() Cytat:
Przewietrzylam smutaski i lepiej mi, no i nakarmilam z 200 komarow.![]() Co do legginsow to ja jestem za. To moj ulubiony stroj i najwygodniej mi tak. Do tego dluzsza koszulka i gotowe! Ale mi zrobilas smaka na malosolne ![]() Cytat:
No, ale napisalam jak sie czuje ostatnio, a ja z logike mam pokrecona. No nie mam do nikogo zalu ![]() Dziewczyny przerazilam sie, w przyszlym tyg w Poznaniu ma byc 37stopni w CIENIU??? Chyba wyprobuje na wlasnej dupie Olkowa wanienke (dobrze,ze duza kupilismy) i wypelnie ja lodem i niestety nie szampanem, ale woda. Boje sie normalnie
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Oleńka i ja dziękujemy za tyle miłych słów
( Misqo-koszula z Reala, całe 17 zł )Klarisko- śliczna jesteś i zgrabna, inwestuj w tuniki ![]() A co do golenia- to pewnie jak kto lubi, bo najgorsze to odrastanie i kłucie. Ale położna mnie zjechała za którymś razem ( odchodziły mi wody, nie byłam przygotowana,że to już poród ), że taka " zarośnięta" przyjechałam ( najwyżej 4 dniowy zarost ! ) . Jakbym wiedziała to po omacku jakoś dałaby radę, a tak mi się tylko ciśnienie podniosło.
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
witam z samego rańca
widzę, że pierwsza na forum... nie moge ostatnio coś spać, budzę się o 3-4 i koniec spania... potem potrzebuję jeszcze się zdrzemnąć koło południa i jestem wypoczęta... chyba mój organizm przygotowuje się do zmiany "kalendarza dnia" ![]() tak was podczytuję, ale za bardzo nie chce mi się pisać, czasami mnie najdzie ochota tak jak teraz to piszę... Ray chyba ma rację, że jak się czymś zajmiemy, a nie tylko siedzenie w domu przed telewizorem albo komputerem, to przetrwamy jakoś te ostatni miesiąc- dwa... kurde ja liczę że się ropakuję we wrzesniu, tak około połowy... intuicja mi tak podpowiada... coraz częściej myslę o porodzie, ale się go nie boję, bo przecież dzidzia musi kiedyś wyjść, a ja nie słonica i dwa lata w ciąży chodzić nie będę... bardziej od porodu przeraża mnie myśl czy sobie poradzę z maluszkiem, kiedy np będę sama w domu... no ale cóż do pewnych spraw musi się dojrzeć tak jak dojrzałam już do porodu (oczywiście psychicznie) ![]() wyprawka się kompletuje... torba pakuje (na wyjazd)... bóle kręgosłupa jakby mniejsze, ale się oszczędzam na maksa, prawie wszystko za mnie robi mąż... trochę się wkurza, ale potrafi zrozumieć... no i kupiłam i nosze ten pas ortopedyczny... mam wrażenie jakby trzymał mój kręgosłup w ryzach na prosto... no i bardzo dobrze,\tylko nie wygodnie się w nim leży, bo się zsuwa do góry ![]() troszke się podziębiłam, ale się leczę i już prawie wykurowana jestem... już nawet nie sam katar czy kaszel mi przeszakdzały tylko ten ciągle spinający sie brzuch... no ale co poradzić, kiedy sie kasłać chce... ale juz jest prawie ok... buziaki ogramniaste furgonetki (jak mawia mój teść ) moje kochane...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana..
Upałów cd.... mieliśmy jechać jutro na Soline, omiś by się troszke pochlapał w wodzie, ale plan się pozmieniały... Tż będzie w piłke grał hihi.... ![]() NIby grał za kawalerskich czasów, ale teraz formy brak, bo zero formy ma.. Jedynie na budowach codzień zazpiernicza...ale to nie to samo co granie w noge... Sa u nas we wsi rozgrywki między firmowe, no i mój tatko postanowił wziąć w nich udział, ....później festyn....hihi typowo wiejska dźampreza ![]() Duuuużopiwa, kiełbasa z grila.... A mi się wcale nie chce tam jechać...zwłaszcza w taki upał.... Naleje małemu wody do basenu a ja będe gazetke w cieniu czytać ![]() A mężuś nie się poci jak taki chętny był brac udział.... ![]() Klarissko..wyglądasz naprawde ślicznie..masz typowo kobieca figurkę, której ci zazdroszcze.. JA niestety jestem typem "męskim"... a moje nogi "parówki" jak któraś ujeła..nie wyglądaja dobrze w leginsach... Ale co zrobie że mi w nich najwygodniej... Co do golenia, to pamiętam jak mnie golono.. Poszłam na sprawdzenie rozwarcia, położna wzieła jakąś jendnorazówko-wielorazówke..tępa strasznie i mnie golić zaczeła.... ![]() Jeszcze powiedziała, że w końcu muszą nowa przynieść bo coś się przytepiła ![]() No ale jak juz wczesniej pisałam , ten szpital był porażką.. Lewatywy nie miałam...później czopka dostałam i wsio... Ale po cc nie miałam problemu z wypróźnieniem ![]() ![]() A mój Domis właśnie wzioł balsam na rozstepy, odkył mi brzuszek i chciał mamusi smarować Cudaczek mały..widzi że mamusia smaruje, to on tez chce hihi...![]() Pokazuje paluszkiem na brzuszek i mowi "dzidzi".... próbuje małego odpieluchować, ale jakoś mu sie nie udaje zsiusiać się do nocnika, a jak kupe robi to chwie sie po kątach i zazwyczaj nie zdążam Go posadzić... Buuu.... NO czas ruszać dupsko z łóżka... Pod koniec sierpnia mam wesele..szkoda mi kiecki kupować na jeden raz.. Doradźcie w co sie ubrac..ewentualnie cos taniego kupić...???
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-07-10 o 07:36 |
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
A my dziś nad jeziorko śmigamy popołudniu (muszę czekać aż mężulek wróci z pracy po 14 ) i wracamy jutro, fajnie bo nie będziemy się smażyć tu w mieście, ale przynajmniej komary będą miały wyżerkę . Zawsze mnie lubiły, ale w ciąży to mnie po prostu kochają .fem - miłego wyjazdu ![]() Aneczka - w takim razie udanej imprezy
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-07-10 o 08:47 |
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Zuziczka, głowa do góry! Ja też nawet siły nie miałam żeby zajrzeć na Wizaż przez 2 tygodnie... Szok! Wogóle jakaś antykomputerowa się zrobiłam...
aaneczka1984, ja byłam na dwóch weselach i kupiłam sobie taką kiecuszkę tylko, że koloru koralowego http://moda.allegro.pl/item109782722..._124_sale.html tylko wtedy z przesyłką wyniosła mnie 50zł Teraz jak widać są tańsze, ale cóż. Jestem z niej bardzo zadowolona, bo mogę dalej w niej chodzić. Dokonałam opłacalnego wydatku Życzę udanej zabawy!_________________________ _________________________ _ 28.06. byłam u lekarza i stan na ten dzień to: * maluszek ważył 1 kg * ma śliczny nosek, oczka i usteczka oraz piętki i paluszki ![]() * niestety leżał nóżkami do dołu teraz leży w poprzek* mamusia urosła prawie o 9kg - masakra * wyniki glukozy prawidłowe * skierowanie na krew i mocz * następna wizyta 26.07 To tak w wielkim skrócie...
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-07-10 o 09:07 |
|
|
|
#4016 | ||
|
Rozeznanie
|
fem- dzieki . Kuruj sie kuruj, co by na wyjezdzie sie nie doprawic gorzej! Ciesze sie, ze pas pomaga
Nie wiedzialam, ze w nocy tez sie go nosi. Baw sie dobrze!Cytat:
.Domis jest boski! Musisz miec z niego duuuuuzo radosci! Cytat:
Fajna ta sukienka, podobna do mojej z Zary za ponad 200zl A twoj Maluszek w ktorym tygodniu teraz? Podejrzewam, ze moj tez jakos troche powyzej kg powinien teraz miec. Wlasnie dotarlo do mnie, ze jutro zaczynamy 30 TYDZIEN
|
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
Teraz 27t3d, ale wizyta była prawie dwa tygodnie temu, więc myślę, że Mały już się trochę podtuczył
A sukienka naprawdę jest super, bo fajniutko się układa na brzusiu i przez to wydaję się mniejszy niż jest w rzeczywistości Na ostatnim weselu wszyscy mówili, że mam strasznie mały brzuszek jak na koniec 6 miesiąca
|
#4018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśle sobie, rany boskie zostało mi jakieś 8 tygodni ciąży i co dalej.. przecież ja nic nie wiem Czytam o karmieniu piersią, pierwszych dniach maluszka w domu, tajnikach co na kolkę, znajome opowiadają jak rodziły, jak oddychały itp i to wszystko się kumuluje gdzieś z tyłu głowy i potem niepokoi.. A z drugiej strony jestem podniecona jak nie wiem co i nie mogę się doczekać Miałam koszmar! Śniło mi się, że nagle zaczęłam rodzić i się dziwiłam, że tak mało boli Patrzę a urodziłam plastikową lalkę!Chciałam jechać z nią do szpitala i nikt z rodziny nie chciał mnie zawieźć!Patrzyli na mnie jakbym zwariowała.. Rozryczałam się i nie moglam wybudzić..Potem przez kilka dni miałam lęki czy mały wystarczająco się rusza, ciągle wydawało mi się, że coś mnie boli, coś jest nie tak Podświadomość szaleje! |
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
asia bakterie.. meczylam sie z nimi kupe czasu... nic nie pomagal zadne leki monurale itz zuravit tez nie... a potem przeszlo.. mimo ze za kazdym razem "starannie" zbieralam mocz do badania zaslanialam wejscie do pochwy to bywalo roznie a teraz jest juz git.. jakos tak... samo
![]() no i nie kracz z tym porodem ![]() Klarissa jednym slowem kolezanka jest nie powazana... ahaaaaa i cudo brzuchol a co do stroju to ja wlasnie tak chodze leginsy lekko za kolano i tunika do polowy biodra.. nie dalabym rady w spodniach a w spodnice nie wyszystkie juz wchodze..Zuziczka MisQa moje wy hormonikii ![]() szokoladka74 slicznie wygladacie ![]() melduje poslusznie ze u mnie zaczyna sie cos dziac... tzn nie mam jakos regularnie skurczy ani nic ale... najpierw od tygodnia mialam takie sciskanie jakby skurcz lydki tyle ze w dole brzucha... ale to trwalo moze po 3 sekuny i nie jakos duzo... ale od wczoraj mam takie napady tzn.. nagly ostry bol w podbrzuszu jak "okresowy" i klucie.. trwa to moze z 10 sekund jak zaczynam oddychac i sie ruszac od razu przechodzi no i tak z 3 razy przez godzine wczoraj mialam ze 3 takie serie dzis rano jedna... z tego co mi wiadomo to juz miesiac wczensiej moze sie dziac.. a ze to nie jest jakos regularnie to sie nie martwie ale melduje ze cos moja macica zaczyna szykowac powoliiii mam nadzieje ze nie przygotuje sie za szybko
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-10 o 10:48 |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no martucha to nieźle
ja jeszcze nie myślę o porodzie, ale to zbliża się coraz większymi krokami TZ ciągle się pyta czy się nie boję, bo on to by się chyba już zes*** ze strachu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

On juz chyba powoli tez ma mnie dosc i cierpliwosc mu wysiada...

tu chyba na wizazu byl nawet taki watek... dziewcyzny robily piekne czapeczki, skarpetki cuda po prostu... i pozyteczne i zabiera wam czas.
No ale co zrobic, mama daleko i jeszcze tylko raz do nich w lipcu pojade a potem sie skonczy. W Poznaniu nikogo specjalnie nie mam, tzn. mam przyjaciol i znajomych, ale oni wszyscy pracuja do 18tej w tyg i umawiamy sie na wieczory, ale caly dzien to jednak siedze sama z kotem. Czasem moj szef wpadnie na kawe i ploty 

Teraz chwila odpoczynku i trzeba nagotować obiadki Tż na te 4 dni pracy i zrobić kolację, za 1,5h wraca to może go nad jeziorko na chwilę wyciągnę 

dzieki