Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 19:59   #511
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

papateria ty tu tak wszystkich wpuszczasz a ja sie bede czepiala tego twojego trminu z om i ty to juz dawno przeterminowana jestes :P wiec rozkraczaj nogi i przyj!!!!!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:02   #512
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z KTG.
Oczywiście ani śladu porodu...
Gin pytał mnie czy coś się dowiedziałam o tym żelu na szyjkę macicy. Powiedziałam mu, że muszę poczekać bo w aptece nie mają i muszą zamówić. Kosztuje 178 pln więc sam był zdziwiony, że tak mało, ale dziewczyny te 178 pln jest za UWAGA 3 gramy!!!!!!! czyli jednorazowy wsad.
Mąż kazał mi kupić i we wtorek jak pójdę na KTG to mam mi wsmarować i potem dwie godziny na porodówce by sprawdzić czy działa.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

teraz się zaczynam bać. A mąż ma mnie chyba dość bo na ten żel wyłożył kaskę!!!!
No właśnie czemu tak szybko jesteś pod obserwacją, ktg i w ogóle przecież jeszcze nie minął Ci termin???
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jusdan kupilam ten eisgel..jest rewelacyjny!!!
Cieszę się że jesteś z niego zadowolona, gdyby mi nie przyniósł ulgi to bym Wam nie polecała, ja też sobie go chwalę szczególnie przy tych upałach.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:02   #513
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tylko prosze mi tu takich niespodzianek nie wrozyc

a ja bym ci radzila wziac kapiel lub prysznic jesli nic nie przejdzie to pojechala bym do szpitala bo zawsze jest jakas szansa ze jestes jedna z tych co mjaa szybkie porody

zauwazylyscie ze oprucz dzisiejszej histori z zabka w miare latwe porody sie naszym dziewczyna zdarzaly?
No co.. jakieś atrakcje muszą być

Ja radzę to samo co Anoxa. Może sama nie wiem a masz już jakieś rozwarcie.

Zauważyłam

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
JASZCZKA a może akurat to jest to ciekawa jestem, ja tam nie mam doświadczenia kiedy co i jak przy skurczach... niestety nie miałam okazji liczyć i zastanawiać się jechać czy nie jechać...

LAZUROWA co do rodzenia większości facetów na wątku, to zastanawiam się jak to jest. Pamiętam jak w pierwszej ciąży chodziłam, wątek był jednomiesięczny, a niedwumiesięczny, ale na ok 35-40 ciężarnych urodziło się 3 chłopaków, a reszta to dziewczynki
Nie wiem, nie wiem... trzeba by się zagłębić w jakieś analizy demograficzne czym to może być uwarunkowane...
Stary 2010-07-09, 20:04   #514
bassienkaw
Zakorzenienie

No własnie Lazurowa, przyjdzie dzień, że nie wyrobisz ze zmianami na liście...
a co do tych przewag dziewczynki, chłopcy... zawsze mnie to interesowało. Bo bardzo często zdarza się tak, że jest znaczna przewaga jednej płci na wątku...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:06   #515
anoxa
Zakorzenienie

nie ma co w pierwszej polowie lipca jest u nas przewaga chlopcow do misiulki a pozniej niezawsze no jest jeszcze gwiazdeczka ale nie mam pojecia kto to raczej sie za bardzo ona nie udziela
Stary 2010-07-09, 20:10   #516
bassienkaw
Zakorzenienie

Anoxa przepraszam,ale nie jestem dzisiaj zbyt na bieżąco, w sumie to od wczoraj jestem w kratkę... a jak Twoja sytuacja wygląda? Wiem, że coś tam namieszane było

Stary 2010-07-09, 20:11   #517
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
papateria ty tu tak wszystkich wpuszczasz a ja sie bede czepiala tego twojego trminu z om i ty to juz dawno przeterminowana jestes :P wiec rozkraczaj nogi i przyj!!!!!!!!
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 20:11   #518
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
No własnie Lazurowa, przyjdzie dzień, że nie wyrobisz ze zmianami na liście...
a co do tych przewag dziewczynki, chłopcy... zawsze mnie to interesowało. Bo bardzo często zdarza się tak, że jest znaczna przewaga jednej płci na wątku...
Będę się starała z całych sił żeby dać radę i nadążyć.

Muszę iść pod prysznic... ale jakoś ciężko dźwignąć tyłek...
Stary 2010-07-09, 20:14   #519
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

pierwszy na baterie drugi na prad do gniazdka
O to już wiem. Dziękuje

Cytat:
jaszczka rodz kobieto bo zastój robisz
zaraz potem moze niezawsze jak tak nalega co by równowaga z dziewuszka była,i idealne i anoxa by juz mogla tez a jutro moge ja albo w niedziele no
no ładnie sobie poukładałaś tą kolejeczkę. Ale to fakt jaszczka kolejkę trzyma!

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:17   #520
jaszczka
Zadomowienie

spoko, chyba jeszcze nie rodzę
zrobię tak jak Anoxa mówi, wezmę ciepłą kąpiel i zobaczymy... może przejdzie...
dziś mi na serio nie na rękę by było to rodzenie mama właśnie wyjechała, a tż w pracy jakieś 50km stąd i to bez możliwości powrotu przed 9 rano

jakby co to będę zdawać relację na bieżąco

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
O to już wiem. Dziękuje

no ładnie sobie poukładałaś tą kolejeczkę. Ale to fakt jaszczka kolejkę trzyma!
no uwzięły się na mnie
to na pewno przez was mam te skurcze!! i przez ten stres że jestem pierwsza na liście
Stary 2010-07-09, 20:17   #521
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

No to ja idę się wykąpać
Stary 2010-07-09, 20:19   #522
anoxa
Zakorzenienie

basienka u mnie najpierw mi pani doktor mowila ze do konca tego tyg beda wywolywac bo na pn mam termin a przy cholestazie sie nie czeka do terminu a ordynator podjal decyzje ze wyniki mam lepsze wiec narazie nie beda przerywac ciazy i czekaja az sie samo rozwiaze! tak wiec nadal czekam na TA chwile nawet dzisiaj moja ginka prowadzaca sale chciala go przekonac ale on jest uparty i mowi NIE

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

a wogole to juz prawie tydzien minal od kad moj maz wyjechal czyli wroci za jakies 2 tyg wiec jak bym zaczela rodzic za tydzien moze poltora to akurat bym wyszla do domu na jego powrot
Stary 2010-07-09, 20:19   #523
bassienkaw
Zakorzenienie

No właśnie, wiem, że już miałaś mieć wywoływane i wogóle, a tu nagle... ja całkowicie zapomniałam o cholestazie... kurcze z tego co pamiętam to przeważnie ciąża w takich przypadkach kończy się wcześniej... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciukasy

Ja uciekam spać już kobiety, tzn może nie spać, ale spędizć trochę czasu z mężem

ANOXA a gdzie masz męża? Ja nie w temacie ;( ale to dlatego, że dopiero od niedawna jestem bardziej aktywna na forum

Stary 2010-07-09, 20:22   #524
aniaa22
Zakorzenienie

jaszczka ja tez skurczy praktycznie nie czulam
anoxa to ty teraz zaciskaj nogi i czekaj na meza

jeszcze moje dwa skarby wam pokaze

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-07-09 o 20:29
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:26   #525
anoxa
Zakorzenienie

basienka moj maz pracuje w holandii

aniaa staram sie chociaz dzisiaj mnie krocze od popoludnia mocno zaczelo bolec

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

aniaa aMichal to juz dorosly facet wlasnie spojrzalam na suwaczek cale 7 dni ma
Stary 2010-07-09, 20:26   #526
pilotka f16
Rozeznanie

dziekuję Wam Kochane, za bardzo miłe komentarze odnośnie moich zdjęć
przez chwilkę poczułam się jak seksowna kobietka, a nie jak inkubator
choc do seksownej jeszcze troche brakuje... teraz inkubator, potem mleczarnia... a potem bede znowu JA

Cytat:
PRZEPIS NA CIASTO Z JAGODAMI... niestety nie mam zdjęcia, bo od razu ciasto wzieliśmy na ośrodek i tam zostało, bo jutro wracamy

6 jajek
1 szkl cukru kryształu
cukier waniliowy duży
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat do ciasta - kilka kropel cytrynowego
ok 40dag jagód
cukier puder do posypania

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać jagody, wszystko wymieszać (albo dać na górę jak kto woli), wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.
Basiu, czy ono wychodzi takie biszkoptowe? i raczej mokre czy suche?

Cytat:
zauwazylyscie ze oprucz dzisiejszej histori z zabki w miare latwe porody sie naszym dziewczyna zdarzaly?
wlasnie mialam pisac to samo! ze poza zabka, raczej bylo optymistycznie
choc u Zabki tez pewnie jak juz ochlonie i odpocznie, to zle nie bedzie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
spoko, chyba jeszcze nie rodzę
zrobię tak jak Anoxa mówi, wezmę ciepłą kąpiel i zobaczymy... może przejdzie...
dziś mi na serio nie na rękę by było to rodzenie mama właśnie wyjechała, a tż w pracy jakieś 50km stąd i to bez możliwości powrotu przed 9 rano

jakby co to będę zdawać relację na bieżąco

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

no uwzięły się na mnie
to na pewno przez was mam te skurcze!! i przez ten stres że jestem pierwsza na liście
no bycie na piedestale zobowiązuje

Cytat:
basienka u mnie najpierw mi pani doktor mowila ze do konca tego tyg beda wywolywac bo na pn mam termin a przy cholestazie sie nie czeka do terminu a ordynator podjal decyzje ze wyniki mam lepsze wiec narazie nie beda przerywac ciazy i czekaja az sie samo rozwiaze! tak wiec nadal czekam na TA chwile nawet dzisiaj moja ginka prowadzaca sale chciala go przekonac ale on jest uparty i mowi NIE

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

a wogole to juz prawie tydzien minal od kad moj maz wyjechal czyli wroci za jakies 2 tyg wiec jak bym zaczela rodzic za tydzien moze poltora to akurat bym wyszla do domu na jego powrot
Anoxa mi to sie strasznie nie podoba, ze oni tak zwlekaja - przeciez Malenstwo moze juz bezpiecznie funkcjonowac poza Twoim brzuszkiem
takie mam wrazenie, jakby oni czekali na cos... /lapowke?/
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:28   #527
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chodzi o mnie to ja was wpuszczam
Dziekuje

Cytat:
zaraz potem moze niezawsze jak tak nalega co by równowaga z dziewuszka była,i idealne i anoxa by juz mogla tez a jutro moge ja albo w niedziele no
Ja jutro wole dzis i tak sie nie zanosi

Cytat:

zauwazylyscie ze oprocz dzisiejszej histori z zabki w miare latwe porody sie naszym dziewczyna zdarzaly?
Latwe i szybkie, jeszcze z opisu wydawal mi sie Farminki trudny dopoki nie dostala znieczulenia. Tzn trudny w stosunku do opisu reszty dziewczyn no i Ani, ale Ani sie nie liczy bo taki szybciutki byl

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:29   #528
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A ja nie nadążę zmian na liście wprowadzać jak się tak rozpędzicie
dobre , ale chyba nie bedzie tak zle
Cytat:
niezła jestes...
ale ja miałam naprawde nieregularne cykle
ale co by nie bylo 15.07 maja wywoływac czyli jakby na om patrzyli bo dwa tygodnie minie...tak zrozumialam mojego gina( i tak nie wierze ze w ten sam dzien beda probowac ) , ale moj maly caly czas wychodzil mlodszy o te dwa tygdonie wiec zakladam ze ten 11.07 to prawidlowa data.
jusdan zel rewelacja i umylam dlon po nim to jeszcze spotegowal ten chłód co za ulga pod prysznicem bedzie super
kasate no kolejeczka ladna prawda ?ale jaszczka cos sobie tu jaja robi jaszczka moze pare przysiadów mozesz je robic poki tz nie przyjdzie a potem myk na porodowke chociaz one by cie za bardzo wykonczyly do rana

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No to nieciekawa perspektywa... Oby upały zelżały
noooooooooo

anoxa u mnie tez na 4 pietrze

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:30   #529
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jaszczka ja tez skurczy praktycznie nie czulam
no nie stresuj mnie tak
ja bym chciała chociaż do rana wytrzymać, żeby tż mógł mi towarzyszyć, bo tak to sama jak palec będę
Stary 2010-07-09, 20:31   #530
niezawsze
Zakorzenienie

Jaszczka daleko masz do szpitala? Ktos Cie moze zawiezc czy taxi jak to bedzie wygladac u Ciebie? Szkoda, ze tz nie masz przy sobie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:32   #531
anoxa
Zakorzenienie

aniaa a jak wyglada u was sprawa z karmieniem piersia?
Stary 2010-07-09, 20:36   #532
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia masz alergie ?
A gdzie tam. Nie wiem co się stało. Jakieś takie jednorazowe uderzenie. A cała reszta oczywiście znowu niedobór cukru, bo za chwilę cała dygotałam. Tylko ten katar taki jednorazowy.
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
zaczęłam liczyć skurcze, wychodzą co 4-6 minut, trwają około minuty, takie mocne spięcia brzucha, w sumie prawie nie bolą, troszeczkę tylko jak na okres i czuję takie parcie małego w dół, takie dziwne uczucie, jakby ktoś bez mojego udziału chciał ze mnie co nieco wycisnąć
Będzie kolejny chłopczyk

My mieliśmy dziś spotkanie i rozmowę z właścicielką mieszkania- pierwszy raz zobaczyła mnie w ciąży (baliśmy się jej powiedzieć, żeby nie stwierdziła, że nie zgadza się na przedłużenie umowy, bo dziecko itd.). Prawie się popłakała. Powiedziała, że to błogosławieństwo, bardzo się cieszy i oczywiście to żaden problem . I tak oto zostajemy w super mieszkaniu, z super lokalizacją i ogólnie jest super

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:39   #533
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

Anoxa mi to sie strasznie nie podoba, ze oni tak zwlekaja - przeciez Malenstwo moze juz bezpiecznie funkcjonowac poza Twoim brzuszkiem
takie mam wrazenie, jakby oni czekali na cos... /lapowke?/
moj maz doszedl do wniosku ze chyba rzadko ta choroba sie zdarza i ze oni na mnie eksperymentuja...

a mama tez dzisiaj zasugerowala ta lapowke

Cytat:

Latwe i szybkie, jeszcze z opisu wydawal mi sie Farminki trudny dopoki nie dostala znieczulenia. Tzn trudny w stosunku do opisu reszty dziewczyn no i Ani, ale Ani sie nie liczy bo taki szybciutki byl
no doklasdnie ale u ani naprawde bylo szybko no i fakt farminka pomeczyla sie do zzo ale to i tak nie bylo tragedii jak sie slyszy ze kobiety po dwadziescia pare godzin rodza

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

dzidzia to super ze poszlo po waszej mysli!
Stary 2010-07-09, 20:40   #534
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa a jak wyglada u was sprawa z karmieniem piersia?
nie karmie piersia. dzis musialam troche odciagnac bo mnie dziwnie sutki bolaly i okazalo sie ze troche pokarmu bylo. ale nie chce tez odciagac zeby nie pobudzic laktacji. maly sie dobrze czuje po modyfikowanym i nie bede mu juz robic rewolucji i ryzykowac ze zjem cos co mu zaszkodzi itd.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My mieliśmy dziś spotkanie i rozmowę z właścicielką mieszkania- pierwszy raz zobaczyła mnie w ciąży (baliśmy się jej powiedzieć, żeby nie stwierdziła, że nie zgadza się na przedłużenie umowy, bo dziecko itd.). Prawie się popłakała. Powiedziała, że to błogosławieństwo, bardzo się cieszy i oczywiście to żaden problem . I tak oto zostajemy w super mieszkaniu, z super lokalizacją i ogólnie jest super
no to super
Stary 2010-07-09, 20:41   #535
papeteria
Zakorzenienie

dzidzia super

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:42   #536
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
nie no moj byl dla mnie trudny bo bolalo jak diabli ale w porownaniu z tym ile czasem sie kobiety nacierpia to byl pikus. wiec mojego porodu do szczegolnie trudnych bym nie zaliczyla
Stary 2010-07-09, 20:44   #537
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Chciałam życzyć Wam dobrej nocki dziewczyny
Idę się położyć bo marnie się czuję i fizycznie i psychicznie... przez ten cholerny skwar (a ma być jeszcze gorzej) znów zaczyna dopadać mnie dołek i znów chce mi się wyć w ndz.dopiero TŻ przyjedzie więc muszę sobie jakoś radzić...
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 20:44   #538
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Jaszczka daleko masz do szpitala? Ktos Cie moze zawiezc czy taxi jak to bedzie wygladac u Ciebie? Szkoda, ze tz nie masz przy sobie
do szpitala mam jakieś 7-8 minut samochodem, jeszcze do poniedziałku mam drugie autko pod domem więc teoretycznie mogłabym się sama zawieźć (i tak jeżdżę samodzielnie codziennie), tylko nie wiem jakby to miało wyglądać ze skurczami raczej nie będę ryzykować...
mam znajomych 3 taksówkarzy po których zawsze dzwoniłam żeby rozwozili klientów ode mnie z baru, któryś na pewno będzie na chodzie, a jak nie to zawsze można "nieznajomym" taksówkarzem pojechać tragedii nie będzie

ech... chyba trochę mi przechodzi... czekam aż mi się woda nagrzeje pożądnie i pójdę poleżeć w wannie... zobaczymy jak się akcja potoczy...
Stary 2010-07-09, 20:44   #539
aniaa22
Zakorzenienie

a i powiem wam ze jest taka wiez z dzidzia jak sie ja nosi tak jak damian go trzyma na tym zdjeciu co wrzucilam uwielbiam go tak nosic. a damian pierwszy raz go tak dzis wzial i nie chcial oddac
Stary 2010-07-09, 20:47   #540
jaszczka
Zadomowienie

Dzidzia - super z tym mieszkankiem!
Aniaa - już wiem do kogo mały podobny teraz!! jak dwie krople wody normalnie!! tatuś się nie wyprze no i dopiero na tym zdjęciu widać jaki on kruszynek malutki jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości