|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
wiec chyba na modyfikowane przejdziemy poczekam az Tz wroci do domu i pojedzie do Tesco po mleko ![]() a dzisiaj nie napisalam wam jaki ja numer mu zrobilam hihi Pop ucze sie od ciebie ![]() mowie mu ze ja chce z Luśką nad morze jechac juz teraz natychmiast ze w 3 minuty nas spakuje i pojedziemy a on ze niemozemy bo do pracy juz w poniedzialek idzie wiec nie damy rady wrocic > i mowie mu ze skoro ja nie moge jechac na wakacje to wakacje przyjada do mnie no i dzisiaj lezalam sobie na sloneczku caly dzien Luśka w wozku byla a ten skakal kolonas co chwile cos do jedzenia czy picia przynoszac a ja go wkurzalam bo tylko odszedl kawalek to ja dzwonkiem dzwonilam ze ma wrocic i np. poduszke mi poprawic albo kubek z sokiem podac hihi po dzisiejszym dniu uznal ze lepiej jak bysmy pojechali na te wakacje bo bynajmniej dalabym mu zyc a jutro ciag dalszy z dzisiejszego dnia bedzie mial :d i tak az do poniedzialku
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też już nie chce podparty siedzieć , raz mu się udało usiąść ale to chyba przypadkiem a teraz tylko się czegoś chwyci i chce siadać nawet za te zabawki a fotelika a jak usi adzie to już tyłek podnosi i na nogi się pakuje Jeśli mowa o grilowaniu to ja właśnie kupiłam pstrągi na niedziuelny obiadek, będą z grila ![]() Duzo więcej dziewczyn się nie odzywa , czasu nie mają może Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
He he dobra jesteś
|
|||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plmadzia,fajne widoki-mnie taka zielen odpreza drcron, cieply prysznic sobie zrob jak mozesz, a i fasolka ma rację tak pisalyscie ostatnio o powrotach do pracy...ja sie zastanawiam jak pogodze prace w domu z małą....mam nadzieje wrocic do tlumaczen choc wypadnięcie z rynku nie jest plusem niestety, no i mam nadzieje rowniez na jakis jeden czy dwa kursy jednoczesnie. Jak dotąd nie moge sie opedzic od korepetytantow-wszysscy zeszloroczni chca wrocic a i nowi sie odzywaja, a ja nie wiem czy chce jeszcze tłuc korki 3 dni w tygodniu...
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
ponowie pytanie:
czy mozna ten nutricon do picia dodawac( herbatka hipp) bo po niej tez ulewa mala;/ i myslicie ze 2-3 kupy na dzien sa ok?? juz bez sab simplex, chyba te straszne kolki juz sobie poszly
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
drcron, zajrzyj na to forum , co polecałam(edytowałam posta i dopisałam tam), tak dzieci robią, ale to przejściowe. Moja takie cyrki urządza już parę dni, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, już chyba zaakcptowała fakt, że musi troszkę się wysilić. Ale uwierz, też się drze, drapie, kopie i szczypie....
Wiadomo, zawsze można podać modyfikowane, ale wtedy rośnie szansa zaniku laktacji. A TZ załatwiłaś super!! Pamiętacie, kiedyś ktoś nazwał naszą Anię P guru, to mamy 2 guru 1 Anię P guru od dzieci 2 POP guru od TZ tów he,he,he... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-09 o 21:03 |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny jak zrobicie mleczko w butelce to ile po zrobieniu można je jeszcze podac , chodzi mi o to czy jak mały np. od razu nie zje to za pół godz czy godzine mogę mu je jeszcze dac czy mam nowe zrobić.
Bo u nas to jest ten problem jeszcze ,że on za dużo na raz nnie wypije , nauczony na cycku często i mało a tu na raz butla i nie daje rady, a pytałam pediatry to dla niego porcja to 200ml . No więc jak trzeba wylac i zrobic nowe czy nie? |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja czytalam na opakowaniach to bylo napisane ze jest do jednorazowego uzycia wiec jak moja na poczatku nie wypijala wszystkiego to pozniej robilam nowe a to od razu wylewalam.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- moj tz za dobry wiec go tak nie zalatwie on i tak nademna lata bez przymusu i nad mala tak samo
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
na nutramigenie jest chyba napisane ze do wykorzystania w ciagu godziny
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA na szczęscie jakoś chłopa nie musze wychowywać . Gotuje , robi zakupy i sporo innych rzeczy , kazde ma coś swojego do roboty. No i kade przynosi ![]() Cytat:
Mykam bo coś mnie baniak dziś boli
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
lece zobaczyc
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ale w ciagu godziny to drugi raz podgrzewac czy takie zimne podac mozna? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- na nutramigenie jest napisane ze resztki pokarmu pozostalego w butelce nalezy wylac
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
no spadam spać papa do jutra
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka dzieki wlasnie czytam
narazie na raz wypilam 1,5 litra zywca <bleeeee> teraz czekam az herbatka mi ostygnie , mam 1,5 litra herbatki bobowity na laktacje bo hipp sie skonczyl jutro zakupie jeszcze zanim pojde spac to ja wypije > chyba nie pekne ![]() a i jeszcze kiedys cos pisalyscie o kminku i o.... ?? wlasn ie co sie parzy na laktacje kminek z majerankiem czy z czym ?? i w jakich proporcjach ?? jutro wyprobuje bo ja nie chce na butle przechodzic za duzo zachodu z tym z cycem wygodnie nie musze szorowac parzyc gotowac mieszac tylko wyciagne nakarmie schowam i gotowe zawsze na miejscu Darusia ja go tez nie zmuszam do niczego jak by nie chcial by ie robil i nie latal
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
wiem że koper i kminek pobudzają laktację. Ja piję kminek i majeranek (1łyżeczka tego i tego) ale bardziej na bączki, żeby Hania się lepiej odgazowywała
, ale laktacja też lepsza ![]() Ciężko jak tak dzieć się zachowuje przy cycu, stres, ale mimo wszystkjo trzeba zachować spokój i wierzyć, że się uda. Być ponad tym co ludzik wyprawia A myślę, że ta umiejętność się i tak prędzej, czy póżniej przyda w rodzicielstwie ![]() Rozmawiałam wczoraj z mamą, która wychowała 4 dzieci na samym cycu, mówiła, że nie ma czegoś takiego jak kryzys laktacyjny, bo piersi się dostosowują do potrzeb dziecka idealnie. Ja zauważam, że w te upały Hania chce więcej (logiczne) , złości się, ale po paru akcjach już lepiej jest i jakby mleka więcej.Uda się drcron!!!! Z TZ to prawda, jakby nie chciał to by nic nie zrobił o co go prosisz, ale fajny miałaś pomysł
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-09 o 22:04 |
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaa- ja jak wiedziałam że mały mi zj3e np. za 20 min czy pół godziny to nie wylewałam tylko zostawiałam w naczyniu z ciepłą wodą butelkę żeby nie było za zimne i dawałam .
Jak nie zjadł to wylewałam . Drcron - bedzie dobrze ![]() A co do odrykiewania to u nas bywa jak jesteśmy długo poza domem i dużo jest nowego jak jest w domu jest spokój raczej ale o ile SZymek lubił wszelkie grające migoczace zabawki to Ola nie bardzo dlatego nie bombarduje jej karuzelkami i innymi cudami . Karuzelkę włączam jej wieczorem i przy niej zasypia a w dzień jak lezy na macie to też bez żadnego grania i świecenia . W kołysce wieszam jej łuk ale też ten zwykły co ma trzy małe zabaweczki z karuzelki nie korzystamy.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-07-10 o 07:27 |
|
|
|
#166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty do Gabi mówisz w 2 językach???Bo ja tak, chcę, żeby mały miał chociaż bogate słownictwo jeśli chodzi o angielski, często mówię do niego 2 razy - najpier po polsku a ptem po ang, albo na odwrót
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Mój cos ostatnio wiecej marudzacy. w dzień co godzinę przy cycu, i najada sie do oporu, pewnie przez te upały.
Tz z Erykiem poszli teraz z wózkiem na spacer, na wszelki wypadek dalam im butelkę z herbatką. Co do wyparzania, to mój sporadycznie dostaje herbatkę, choć najczęściej to robię a potem sama wypijam. Myje po każdym użyciu, a przed nastepnym wyparzam, mam taką torbe do wyparzania w mikrofalówce http://www.johnlewis.com/230751446/P...x?source=42831 70 ml wody na dwie butelki i smoki na 3 min do mikroweli.
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten upalny(już od rana) dzionek
Cytat:
W ten sposób dziecko juz będzie obeznane z obcym językiem i będzie mu łatwiej. No współczuję Ci tego kredytu , to za szybko się z tym nie uporacie co nie? A ja muszę dzisiaj kosiarkę do naprawy zawieźć urwała się linka od odpalania , sama nie zrobię , czemu tak jest że jak chłopa w domu nie ma to się wszystko psuje
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem z paru przypadku , ze jak do dziecka mowisz w dwóch jezykach to potem dziecko wybiera (zakodowuje w głowie) jeden z jezyków ktory mu wygodniej i bedzie sie nim bardziej posługiwal niz drugim , jezeli rodzice sa dwujezyczni (rodzice roznych narodowosci ) to okej a jesli sa polakami to troche wydaje mi sie ze za wczesnie , bo co bedzie jak dziecko przystoi sobie j. angielsi jako pierwszy. Ja jeszcze mojej malej nie mecze poczekam jak skonczy roczek przynajmniej , to potem bede jej od czasu do czasu bajki po angielsku puszczac i lepiej sie nauczy niz ode mnie. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- a tak pozatym to angielski jaki ucza nas polsce , troche odbiega od potocznego angielskiego,
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki, moja mała terrorystka poszla pokimać wiec mam chwilę by cos skrobnąć.
Czytalam, że dzieci co niektorych z Was upodobaly sobie lampy... ufff... myślałam, że moja to jakiś odludek Ona po prostu kocha lampy. Jak sie budzi to placze a jak tylko zobaczy lampe to rogal na buzi Też mam czasem wrazenie, że woli lampy i klamki niż uśmiechac się do mnie ![]() Niestety, dziś drugi dzień moja niunia jest na nutramigenie. (pije aż jej się uszy trzęsą) Pani doktor poradziła, zeby odstawić pierś na 2-3 dni i zobaczyć jaka bedzie reakcja, bo moze ma uczulenie na laktozę. I jakos tak mam wrazenie, że jest lepiej. Tylko po kazdym jedzeniu bardzo się spina, wierci i zawsze robi kupkę, czasem placząc ale mam nadzieję, ze to sie unormuje. I jakos nie mam wyrzutow sumienia a nawet (wiem- to egosityczne) jakoś mi lżej... dzis wreszcie zjadlam czeresnie, wypilam colę, wczoraj zjadłam pizze i wielkie lody, a dzis idę na piwko Myślalam, ze wiecej z tym "zachodu" a to chwila moment i mleczko zrobione. Darusia- ileTwoja Oliwcia zjada mleczka w dzień? Tzn mniej wiecej ile razy i po ile ml. Nie wiem czy trzymac się tak sztywno tych tabelek? Bo moja np. wypija przewaznie 120-130 czasem 150. Raz jej sie zdarzyło 180. I nie wiem czy czekac tak długo do nestepnego karmienia zeby było tych karmień 5 czy jak wipija mniej to moge jej dawać częściej? Bo ona zjada 120-130 ale za 3 godzinki woła znów papu.
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-10 o 11:01 |
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek
to super by było jakby to było rozwiązaniem problemów Twojej marudki Moja się właśnie obudziła i zaciesza do....lampy oczywiście |
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
czy ma ktos moze do sprzedania lub wie gdzie kupic tanio baze family fix z maxi cosi do siedzonka do samochodu?
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
ja będę niebawem sprzedawać fotelik maxi cosi i bazę EasyFix (też z mocowaniami). Nie wiem, czy kupisz gdzies używaną bazę Family. To jest nowy model bazy i pasuje do dwóch fotelików, tego pierwszego -Maxi Cosi i następnego, bodaj Pebble. Więc używane bazy pewnie pojawią się za jakieś najmniej pół roku bo ten drugi fotelik jest niby do 18 kg...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-10 o 12:16 |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Czy myślicie, że jakis probiotyk pomógl by wypróżniać się mojej Werci? Bo na tym nutramigenie jest o niebo lepiej, już tyle nie placze i nie ma tylu ataków bólu ale za to po kazdym posiłu, od razu niemalże, zaczyna się prezyc, wysilać, robi się czerwona i robi kupkę. Niestety ta kupka jest twardawa, taka plastelinowa konsystencja. Biedna cierpi przy wyproznaniu, nawet placze. Co sądzicie?
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-10 o 13:40 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Czy któraś z Was była lub zna kogoś kto był w Tatralandii na Słowacji ?Chodzi mi o to, czy można tam spokojnie pojechać z maluchem. Zdjęcia w necie trochę mało Najlepsza jest dla mnie czyjaś opinia chooć wiadomo,każdy ma inne wymagania.
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
ja podaje kropelki biogaia 5 kroprlk na dobe, tu jest o nich: http://www.biogaia.pl/index.cfm?8CED...DDDC1FC97DC368
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka dziekuje
wczoraj dalysmy jakos rade dzisiaj nie ma rewelacji ale pije pije i ciagle pije juz patrzec nie moge na zywca ale pije nadal tak piszecie o dzieciach wielojezycznych to i ja cos napisze moja siostra mieszka w niemczech do swojego synka mowila po polsku i niemiecku jego ojciec turek mowil po turecku dziecko poslugiwalo sie 3 jezykami bez zarzutu jak poszedl do przedszkola wlaczyli mu jeszcze angielski i tego bylo juz zaduzo Hakanek zaczal sie jakac byli z nim u logopedy i ten kazal ograniczyc sie na pewien czas do jednego jezyka mowili tylko po niemiecku przez rok dzisiaj Hakanek ma 12 lat i nadal jak chce cos powiedziec po polsku to sie zacina szukajac slowa to samo ma z tureckim ale biegle wlada niemieckim i angielskim ja zamierzalam mowic po niemiecku do mojej Luski ale poczekam az skonczy 6 miesiecy i najpierw wprowadzimy migusie a pozniej jezyk obcy a jak bedzie miala rok to u nas jest szkola hellen dorn < chyba tak sie pisze > ta ja bede wozila na zajecia z sasiadki dziecmi a ja mam dzisiaj drugi dzien wakacji a moj Tz wymyslil ze nam morzem jest woda i bryza morska i wyciagnal szlauf z woda pod pretekstem mycia auta i mnie oblal lodowata woda ze studni < malo go nie udusilam >
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też podajesz nutramigen swojemu małemu? jakie on robi kupki? Bo moja na razie robi takie zielono-żółte. Jakby wymieszać żółtą i zieloną plastelinę zieleń jak trawka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

wiec chyba na modyfikowane przejdziemy poczekam az Tz wroci do domu i pojedzie do Tesco po mleko 

albo się z tyłkiem wywalic a my nawt działeczki nie mamy.
o tym jabłuszku,ze wczoraj nie chciał,dzisiaj juz chetniej i więcej,rano wkoncu ujrzałam kupę wystekaną
a przez to duzo sztywniejszy juz jest i na brzuszku tez elegancko trzyma główeczkę,na tyle,ze siega juz po przedmioty,a to postęp duzy