Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 20:50   #151
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
drcron
przystawic Luske do piersi i poleci, bo piersi to nie magazyn, tylko fabryka
nie ma szans ona sie rzuca macha nogami wkurza sie szczypie mnie bo jej nic nie cieknie wiec chyba na modyfikowane przejdziemy poczekam az Tz wroci do domu i pojedzie do Tesco po mleko

a dzisiaj nie napisalam wam jaki ja numer mu zrobilam hihi
Pop ucze sie od ciebie
mowie mu ze ja chce z Luśką nad morze jechac juz teraz natychmiast ze w 3 minuty nas spakuje i pojedziemy a on ze niemozemy bo do pracy juz w poniedzialek idzie wiec nie damy rady wrocic no to ja mu afere zrobilam ze nigdzie zas nie pojedziemy na wakacje < to co ze w sierpniu jedziemy do mojeje siostry prawie na 2 tygodnie > i mowie mu ze skoro ja nie moge jechac na wakacje to wakacje przyjada do mnie no i dzisiaj lezalam sobie na sloneczku caly dzien Luśka w wozku byla a ten skakal kolonas co chwile cos do jedzenia czy picia przynoszac a ja go wkurzalam bo tylko odszedl kawalek to ja dzwonkiem dzwonilam ze ma wrocic i np. poduszke mi poprawic albo kubek z sokiem podac hihi po dzisiejszym dniu uznal ze lepiej jak bysmy pojechali na te wakacje bo bynajmniej dalabym mu zyc a jutro ciag dalszy z dzisiejszego dnia bedzie mial :d i tak az do poniedzialku

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:53   #152
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja tez nie mam ani balkonu a juz o ogrodzie moge pomarzyc
wiec gratuluje nawet małego balkoniku lepszy taki niz wcale.

tez bym chciala miec domek zeby bezkarnie sobie grilowac a nie ciągle kombinowac gdzie by tu grilla odpalic albo się z tyłkiem wywalic a my nawt działeczki nie mamy.

no pewnie,że pikuś

nie wiem czy pisalam o tym jabłuszku,ze wczoraj nie chciał,dzisiaj juz chetniej i więcej,rano wkoncu ujrzałam kupę wystekaną i po 14 patrze na moje dziecko a on kolejna kupe majstruje hihi takze takiej rewelacji to jeszcze nie bylo zeby 2 giganty w 1 dzien,wydaje mi sie,ze jabłuszko sie przyczyniło.

no i chyba sie nie chwalilam ze maly juz siedzi (nie siada)odkąd udało mu się jakis tydzien temu główkę do przodu dźwignąc to od tej pory chce caly czas i juz nie chce siedziec tak calkiem oparty tylko do przodu sie pcha a przez to duzo sztywniejszy juz jest i na brzuszku tez elegancko trzyma główeczkę,na tyle,ze siega juz po przedmioty,a to postęp duzy

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

no,nie polubimy
ja tez dzisiaj wlasnie o tym rozmawialam,ze ja to juz wole wlasnie cien jakis lasek,lezaczki stoliczek itd jak babunia hihi chyba,ze nad morzem to uwielbiam na plazy sie wylegiwac a wszedzie indziej mnie słońce męczy,chyba sie starzeje

podziwiam Lawendy ogród-taaaka baja! wlasnie dawno sie nie odzywala tak samo Anakazar nas opuściła.
To na pewno po jabłuszku , bo jabłko jednak ma dużo błonnika.
Mój też już nie chce podparty siedzieć , raz mu się udało usiąść ale to chyba przypadkiem a teraz tylko się czegoś chwyci i chce siadać nawet za te zabawki a fotelika a jak usi adzie to już tyłek podnosi i na nogi się pakuje
Jeśli mowa o grilowaniu to ja właśnie kupiłam pstrągi na niedziuelny obiadek, będą z grila
Duzo więcej dziewczyn się nie odzywa , czasu nie mają może
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja tez mam domek z ogrodem ale jest jedna rzecz ktora mnie denerwuje mucho-osy siadaja wszedzie nawet poopalac sie nie daja

AniaP ciuszki wymiataja

a ja walcze z cycuchami ryczec mi ssie chce bo od godziny probuje wycisnac choc kropelke a tam nic nie leci czy to mozliwe ze skonczyl mi sie juz pokarm ?? za 20 minut Luśka na papu sie obudzi a tu pusto ;( i co ja mam teraz zrobic ??
możliwe , mojej koleżance tak w nocy zabrakło ni z tąd ni z owąd i dziecko do rana się darło, masz mleko sztuczne? to jej dasz i tyle

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
nie ma szans ona sie rzuca macha nogami wkurza sie szczypie mnie bo jej nic nie cieknie wiec chyba na modyfikowane przejdziemy poczekam az Tz wroci do domu i pojedzie do Tesco po mleko

a dzisiaj nie napisalam wam jaki ja numer mu zrobilam hihi
Pop ucze sie od ciebie
mowie mu ze ja chce z Luśką nad morze jechac juz teraz natychmiast ze w 3 minuty nas spakuje i pojedziemy a on ze niemozemy bo do pracy juz w poniedzialek idzie wiec nie damy rady wrocic no to ja mu afere zrobilam ze nigdzie zas nie pojedziemy na wakacje < to co ze w sierpniu jedziemy do mojeje siostry prawie na 2 tygodnie > i mowie mu ze skoro ja nie moge jechac na wakacje to wakacje przyjada do mnie no i dzisiaj lezalam sobie na sloneczku caly dzien Luśka w wozku byla a ten skakal kolonas co chwile cos do jedzenia czy picia przynoszac a ja go wkurzalam bo tylko odszedl kawalek to ja dzwonkiem dzwonilam ze ma wrocic i np. poduszke mi poprawic albo kubek z sokiem podac hihi po dzisiejszym dniu uznal ze lepiej jak bysmy pojechali na te wakacje bo bynajmniej dalabym mu zyc a jutro ciag dalszy z dzisiejszego dnia bedzie mial :d i tak az do poniedzialku
to tak jak mój Mikołaj wierzgał kopytami , darł się jakby zaciągnął porządnie to by poleciało a on chwilę pociągnął i wkurzał się ,że nie leci.
He he dobra jesteś
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:58   #153
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też mam tylko balkon, jak ja to mówię chudy ale za to długi. był szerszy, ale ocieplenie bloku zabrało sporo. Może Cie pocieszy że ja mam na swoim dużą donice w której mam szczypiorek i nawet te małe pomidorki koktajlowe(narazie aż dwie szt wyrosły, ale i tak się cieszę, że jakaś pszczółka zapyliła na 8 piętrze )no i mam druga donice mniejszą ze stokrotkami, taka namiastka ogrodu.
Ja mam ok 10 min spacerkiem od siebie rodziców w dużym domu z ogródkiem i tam griluję, a Eryk ma duży basen
czytam, czytam-mysle sobie: no wreszcie ktos mnie rozumie, a w ostatnim zdaniu mnie dobiła no! pastwią się nad biedną mrówką

plmadzia,fajne widoki-mnie taka zielen odpreza

drcron, cieply prysznic sobie zrob jak mozesz, a i fasolka ma rację

tak pisalyscie ostatnio o powrotach do pracy...ja sie zastanawiam jak pogodze prace w domu z małą....mam nadzieje wrocic do tlumaczen choc wypadnięcie z rynku nie jest plusem niestety, no i mam nadzieje rowniez na jakis jeden czy dwa kursy jednoczesnie. Jak dotąd nie moge sie opedzic od korepetytantow-wszysscy zeszloroczni chca wrocic a i nowi sie odzywaja, a ja nie wiem czy chce jeszcze tłuc korki 3 dni w tygodniu...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:59   #154
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ponowie pytanie:
czy mozna ten nutricon do picia dodawac( herbatka hipp) bo po niej tez ulewa mala;/

i myslicie ze 2-3 kupy na dzien sa ok?? juz bez sab simplex, chyba te straszne kolki juz sobie poszly
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:59   #155
fasolka73
Rozeznanie

drcron, zajrzyj na to forum , co polecałam(edytowałam posta i dopisałam tam), tak dzieci robią, ale to przejściowe. Moja takie cyrki urządza już parę dni, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, już chyba zaakcptowała fakt, że musi troszkę się wysilić. Ale uwierz, też się drze, drapie, kopie i szczypie....
Wiadomo, zawsze można podać modyfikowane, ale wtedy rośnie szansa zaniku laktacji.

A TZ załatwiłaś super!!

Pamiętacie, kiedyś ktoś nazwał naszą Anię P guru, to mamy 2 guru

1 Anię P guru od dzieci
2 POP guru od TZ tów

he,he,he...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-09 o 21:03
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 21:00   #156
libra777
Zakorzenienie

Dzieczyny jak zrobicie mleczko w butelce to ile po zrobieniu można je jeszcze podac , chodzi mi o to czy jak mały np. od razu nie zje to za pół godz czy godzine mogę mu je jeszcze dac czy mam nowe zrobić.
Bo u nas to jest ten problem jeszcze ,że on za dużo na raz nnie wypije , nauczony na cycku często i mało a tu na raz butla i nie daje rady, a pytałam pediatry to dla niego porcja to 200ml .
No więc jak trzeba wylac i zrobic nowe czy nie?
Stary 2010-07-09, 21:07   #157
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak ja czytalam na opakowaniach to bylo napisane ze jest do jednorazowego uzycia wiec jak moja na poczatku nie wypijala wszystkiego to pozniej robilam nowe a to od razu wylewalam.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

moj tz za dobry wiec go tak nie zalatwie
on i tak nademna lata bez przymusu i nad mala tak samo
A.Camus
Stary 2010-07-09, 21:08   #158
mrowak
Zakorzenienie

na nutramigenie jest chyba napisane ze do wykorzystania w ciagu godziny
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 21:10   #159
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
drcron, zajrzyj na to forum , co polecałam(edytowałam posta i dopisałam tam), tak dzieci robią, ale to przejściowe. Moja takie cyrki urządza już parę dni, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, już chyba zaakcptowała fakt, że musi troszkę się wysilić. Ale uwierz, też się drze, drapie, kopie i szczypie....
Wiadomo, zawsze można podać modyfikowane, ale wtedy rośnie szansa zaniku laktacji.

A TZ załatwiłaś super!!

Pamiętacie, kiedyś ktoś nazwał naszą Anię P guru, to mamy 2 guru

1 Anię P guru od dzieci
2 POP guru od TZ tów

he,he,he...
Ja to myślę ( choć tematyka inna ) że nie dorastam POp do pięt
JA na szczęscie jakoś chłopa nie musze wychowywać . Gotuje , robi zakupy i sporo innych rzeczy , kazde ma coś swojego do roboty. No i kade przynosi

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dzieczyny jak zrobicie mleczko w butelce to ile po zrobieniu można je jeszcze podac , chodzi mi o to czy jak mały np. od razu nie zje to za pół godz czy godzine mogę mu je jeszcze dac czy mam nowe zrobić.
Bo u nas to jest ten problem jeszcze ,że on za dużo na raz nnie wypije , nauczony na cycku często i mało a tu na raz butla i nie daje rady, a pytałam pediatry to dla niego porcja to 200ml .
No więc jak trzeba wylac i zrobic nowe czy nie?
W ciągu godziny np można podac potem już raczej wylać

Mykam bo coś mnie baniak dziś boli
Stary 2010-07-09, 21:13   #160
Darusiaaaa
Zakorzenienie

lece zobaczyc

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

ale w ciagu godziny to drugi raz podgrzewac czy takie zimne podac mozna?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

na nutramigenie jest napisane ze resztki pokarmu pozostalego w butelce nalezy wylac
A.Camus
Stary 2010-07-09, 21:16   #161
libra777
Zakorzenienie

no spadam spać papa do jutra
Stary 2010-07-09, 21:22   #162
drcron
Zakorzenienie

Fasolka dzieki wlasnie czytam
narazie na raz wypilam 1,5 litra zywca <bleeeee> teraz czekam az herbatka mi ostygnie , mam 1,5 litra herbatki bobowity na laktacje bo hipp sie skonczyl jutro zakupie jeszcze zanim pojde spac to ja wypije > chyba nie pekne
a i jeszcze kiedys cos pisalyscie o kminku i o.... ?? wlasn ie co sie parzy na laktacje kminek z majerankiem czy z czym ?? i w jakich proporcjach ?? jutro wyprobuje bo ja nie chce na butle przechodzic za duzo zachodu z tym z cycem wygodnie nie musze szorowac parzyc gotowac mieszac tylko wyciagne nakarmie schowam i gotowe zawsze na miejscu
Darusia ja go tez nie zmuszam do niczego jak by nie chcial by ie robil i nie latal

Stary 2010-07-09, 21:27   #163
fasolka73
Rozeznanie

wiem że koper i kminek pobudzają laktację. Ja piję kminek i majeranek (1łyżeczka tego i tego) ale bardziej na bączki, żeby Hania się lepiej odgazowywała , ale laktacja też lepsza
Ciężko jak tak dzieć się zachowuje przy cycu, stres, ale mimo wszystkjo trzeba zachować spokój i wierzyć, że się uda. Być ponad tym co ludzik wyprawia A myślę, że ta umiejętność się i tak prędzej, czy póżniej przyda w rodzicielstwie

Rozmawiałam wczoraj z mamą, która wychowała 4 dzieci na samym cycu, mówiła, że nie ma czegoś takiego jak kryzys laktacyjny, bo piersi się dostosowują do potrzeb dziecka idealnie. Ja zauważam, że w te upały Hania chce więcej (logiczne) , złości się, ale po paru akcjach już lepiej jest i jakby mleka więcej.Uda się drcron!!!!

Z TZ to prawda, jakby nie chciał to by nic nie zrobił o co go prosisz, ale fajny miałaś pomysł

Czas edycji: 2010-07-09 o 22:04
Stary 2010-07-09, 21:53   #164
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też niby w wieżowcu mieszkam ale wszędzie wokoło lasy. Fotki z balkonu, sypialni, i kuchni trochę dzisiaj słaba widoczność, ale widać w dali miasto
Super! Na takim osiedlu można mieszkać. My na parterze mieszkamy więc takich widoków nie ma. Podobny jest u moich rodziców.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Fasolka dzieki wlasnie czytam
narazie na raz wypilam 1,5 litra zywca <bleeeee> teraz czekam az herbatka mi ostygnie , mam 1,5 litra herbatki bobowity na laktacje bo hipp sie skonczyl jutro zakupie jeszcze zanim pojde spac to ja wypije > chyba nie pekne
a i jeszcze kiedys cos pisalyscie o kminku i o.... ?? wlasn ie co sie parzy na laktacje kminek z majerankiem czy z czym ?? i w jakich proporcjach ?? jutro wyprobuje bo ja nie chce na butle przechodzic za duzo zachodu z tym z cycem wygodnie nie musze szorowac parzyc gotowac mieszac tylko wyciagne nakarmie schowam i gotowe zawsze na miejscu
Darusia ja go tez nie zmuszam do niczego jak by nie chcial by ie robil i nie latal
Nalezy pić małymi łykami, nigdy na raz. Ja nie piję żadnych herbatek ani innych mikstur. Mam podobnie jak fasolka wkleiła łącznie z "wieczornym odrykiwaniem". Radzimy sobie. Pytałam pediatrę i powiedział, że dopuki mała przybiera a wadze nie ma potrzby jej dokarmić. Przystawiać częściej do piersi i tyle. Spokojnie a też nie będziesz musiała dokarmiać.
Stary 2010-07-10, 07:24   #165
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa- ja jak wiedziałam że mały mi zj3e np. za 20 min czy pół godziny to nie wylewałam tylko zostawiałam w naczyniu z ciepłą wodą butelkę żeby nie było za zimne i dawałam .
Jak nie zjadł to wylewałam .

Drcron - bedzie dobrze

A co do odrykiewania to u nas bywa jak jesteśmy długo poza domem i dużo jest nowego jak jest w domu jest spokój raczej ale o ile SZymek lubił wszelkie grające migoczace zabawki to Ola nie bardzo dlatego nie bombarduje jej karuzelkami i innymi cudami . Karuzelkę włączam jej wieczorem i przy niej zasypia a w dzień jak lezy na macie to też bez żadnego grania i świecenia . W kołysce wieszam jej łuk ale też ten zwykły co ma trzy małe zabaweczki z karuzelki nie korzystamy.

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-07-10 o 07:27
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 08:05   #166
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie moja mama tez czasem wkurza , wiem ze chce pomoc, tlumacze to tez tezetowi ale on sie czesciej niz ja wkurza ze ona cos chce, ale fakt faktrm niektore teksty wyprowadzaja z rownowagi np" Co ona tak placze?( a np placze bo glodna i ja jej w kuchni jesc robie a tz ja nosi wtedy) wiec mowie bo glodna a ona to nie moglas dac jej jesc??;/ehhhh
nic mnie tak nie wkur...a jak właśnie ten tekst od teściów...zazdroszczę Wam tych mam, teściowych...ja mam koszmar z teściami i wręcz przeciwnie, nie uważam, że małemu krzywdy nie zrobią, bo oni nie przepadają za moim dzieckiem z prostego powodu - jest dzieckiem moim i tz, a nie ukochanej synowej nr 1 (lenia bezrobotnego i wyłudzacza pieniędzy od teściów) i synusia (policjanta BEZ wykształcenia)...zresztą ja na naszym forum chyba mam najmniej udaną rodzinę tż i moją (tzn. rodziców)

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Kochana, wręcz odwrotnie-bardzo dobrze, że będzie bilingwalna-bardzo dobrze! Już jej zazdroszczętego naturalnego akcentu-jak pojechałam do NJ to przez pierwszy tydzień miałam ochotę nie odezwać się ani słowem-wydawało mi się, że po studiach językowych mówię dobrze....taaaaa-wydawało mi się. Ale jak po pół roku rodowity amerykanin powiedział mi, że pewnie jestem kanadyjką to zrobiło mi się trochę lepiej

MARZENIE!
a z Twoją mamą to faktycznie "ciekawie"

dziś podpisujemy umowę ostateczną na mieszkanie, a mieszkanko już się malujecieszy mnie nawet minimalny balkon...pewnie niedlugo bede marudzic, ze taki maly, ale jak sie kos wyprowadzil 8 lat temu z domu z ogrodkiem do mieszkania bez balkonu to teraz ten mikrospopijny lepszy niz zaden

ja chyba cos przegapilam-jakie bańki na nogi?????????

ania,szymkowa koszulka genialna!!!!-męska w 100%

a u mnie ma powstac przy bloku leclerc-czy jak go zwal- wiecie cos o tym sklepie-jakie wyposazenie itd?
Gratuluję mieszkania, ja też o tym marzę...ale jesteśmy z tz udupieni bo wzięliśmy kredyt na 100tys żeby moją matkę z długów wyciągnąć....chyba niczego jeszcze tak nie żałowałam
A Ty do Gabi mówisz w 2 językach???Bo ja tak, chcę, żeby mały miał chociaż bogate słownictwo jeśli chodzi o angielski, często mówię do niego 2 razy - najpier po polsku a ptem po ang, albo na odwrót

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 08:06   #167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój cos ostatnio wiecej marudzacy. w dzień co godzinę przy cycu, i najada sie do oporu, pewnie przez te upały.
Tz z Erykiem poszli teraz z wózkiem na spacer, na wszelki wypadek dalam im butelkę z herbatką.
Co do wyparzania, to mój sporadycznie dostaje herbatkę, choć najczęściej to robię a potem sama wypijam. Myje po każdym użyciu, a przed nastepnym wyparzam, mam taką torbe do wyparzania w mikrofalówce http://www.johnlewis.com/230751446/P...x?source=42831 70 ml wody na dwie butelki i smoki na 3 min do mikroweli.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 08:44   #168
libra777
Zakorzenienie

Witam w ten upalny(już od rana) dzionek
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
A Ty do Gabi mówisz w 2 językach???Bo ja tak, chcę, żeby mały miał chociaż bogate słownictwo jeśli chodzi o angielski, często mówię do niego 2 razy - najpier po polsku a ptem po ang, albo na odwrót
Też myślałam żeby tak do małego mówić , ale u nas niemiecki , zresztą później w szkole tez jest najpierw niemiecki a dopiero w gimnazjum angielski.
W ten sposób dziecko juz będzie obeznane z obcym językiem i będzie mu łatwiej.
No współczuję Ci tego kredytu , to za szybko się z tym nie uporacie co nie?

A ja muszę dzisiaj kosiarkę do naprawy zawieźć urwała się linka od odpalania , sama nie zrobię , czemu tak jest że jak chłopa w domu nie ma to się wszystko psuje
Stary 2010-07-10, 09:11   #169
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nic mnie tak nie wkur...a jak właśnie ten tekst od teściów...zazdroszczę Wam tych mam, teściowych...ja mam koszmar z teściami i wręcz przeciwnie, nie uważam, że małemu krzywdy nie zrobią, bo oni nie przepadają za moim dzieckiem z prostego powodu - jest dzieckiem moim i tz, a nie ukochanej synowej nr 1 (lenia bezrobotnego i wyłudzacza pieniędzy od teściów) i synusia (policjanta BEZ wykształcenia)...zresztą ja na naszym forum chyba mam najmniej udaną rodzinę tż i moją (tzn. rodziców)

Gratuluję mieszkania, ja też o tym marzę...ale jesteśmy z tz udupieni bo wzięliśmy kredyt na 100tys żeby moją matkę z długów wyciągnąć....chyba niczego jeszcze tak nie żałowałam
czy moge zapytac czy wy mowicie do dziecka po angielsku bo małzonek jest angielskojęzyczny?
wiem z paru przypadku , ze jak do dziecka mowisz w dwóch jezykach to potem dziecko wybiera (zakodowuje w głowie) jeden z jezyków ktory mu wygodniej i bedzie sie nim bardziej posługiwal niz drugim , jezeli rodzice sa dwujezyczni (rodzice roznych narodowosci ) to okej a jesli sa polakami to troche wydaje mi sie ze za wczesnie , bo co bedzie jak dziecko przystoi sobie j. angielsi jako pierwszy. Ja jeszcze mojej malej nie mecze poczekam jak skonczy roczek przynajmniej , to potem bede jej od czasu do czasu bajki po angielsku puszczac i lepiej sie nauczy niz ode mnie.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

a tak pozatym to angielski jaki ucza nas polsce , troche odbiega od potocznego angielskiego,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 10:55   #170
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki, moja mała terrorystka poszla pokimać wiec mam chwilę by cos skrobnąć.

Czytalam, że dzieci co niektorych z Was upodobaly sobie lampy... ufff... myślałam, że moja to jakiś odludek Ona po prostu kocha lampy. Jak sie budzi to placze a jak tylko zobaczy lampe to rogal na buzi Też mam czasem wrazenie, że woli lampy i klamki niż uśmiechac się do mnie

Niestety, dziś drugi dzień moja niunia jest na nutramigenie. (pije aż jej się uszy trzęsą) Pani doktor poradziła, zeby odstawić pierś na 2-3 dni i zobaczyć jaka bedzie reakcja, bo moze ma uczulenie na laktozę. I jakos tak mam wrazenie, że jest lepiej. Tylko po kazdym jedzeniu bardzo się spina, wierci i zawsze robi kupkę, czasem placząc ale mam nadzieję, ze to sie unormuje. I jakos nie mam wyrzutow sumienia a nawet (wiem- to egosityczne) jakoś mi lżej... dzis wreszcie zjadlam czeresnie, wypilam colę, wczoraj zjadłam pizze i wielkie lody, a dzis idę na piwko Myślalam, ze wiecej z tym "zachodu" a to chwila moment i mleczko zrobione.

Darusia- ileTwoja Oliwcia zjada mleczka w dzień? Tzn mniej wiecej ile razy i po ile ml. Nie wiem czy trzymac się tak sztywno tych tabelek? Bo moja np. wypija przewaznie 120-130 czasem 150. Raz jej sie zdarzyło 180. I nie wiem czy czekac tak długo do nestepnego karmienia zeby było tych karmień 5 czy jak wipija mniej to moge jej dawać częściej? Bo ona zjada 120-130 ale za 3 godzinki woła znów papu.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-07-10 o 11:01
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 11:21   #171
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki, moja mała terrorystka poszla pokimać wiec mam chwilę by cos skrobnąć.

Darusia- ileTwoja Oliwcia zjada mleczka w dzień? Tzn mniej wiecej ile razy i po ile ml. Nie wiem czy trzymac się tak sztywno tych tabelek? Bo moja np. wypija przewaznie 120-130 czasem 150. Raz jej sie zdarzyło 180. I nie wiem czy czekac tak długo do nestepnego karmienia zeby było tych karmień 5 czy jak wipija mniej to moge jej dawać częściej? Bo ona zjada 120-130 ale za 3 godzinki woła znów papu.
mi pediatra poiedziala ze do 3 miesiecy nie podawac wiecej niz 150 ml. Moja to zarłok i raz jej podalam 150ml i nastepnego dnia nie chciala jesc , przejadla sie . Po mleczku zmodyfikowanym wystepuja w upały biegunki wiec lepiej czasem przepoic herbatka czy woda.wedlug mnie najlepiej podawac jak dziecko chce. Moja Ala w upały je co 3-4 godziny. czasem cala porcje 130ml a czasem80 ml jak jej sie chce.Ja karmie piersia ale zdarzulo mi sie ze dorobiblam mleczka 20 czy 40 ml z bebilon pepti.

Stary 2010-07-10, 11:24   #172
fasolka73
Rozeznanie

Asiulek

to super by było jakby to było rozwiązaniem problemów Twojej marudki Widać, że piszesz już bardziej odstresowana Oby tak dalej.
Moja się właśnie obudziła i zaciesza do....lampy oczywiście
Stary 2010-07-10, 11:32   #173
koglus
Rozeznanie

czy ma ktos moze do sprzedania lub wie gdzie kupic tanio baze family fix z maxi cosi do siedzonka do samochodu?

Stary 2010-07-10, 12:14   #174
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czy ma ktos moze do sprzedania lub wie gdzie kupic tanio baze family fix z maxi cosi do siedzonka do samochodu?
ja będę niebawem sprzedawać fotelik maxi cosi i bazę EasyFix (też z mocowaniami). Nie wiem, czy kupisz gdzies używaną bazę Family. To jest nowy model bazy i pasuje do dwóch fotelików, tego pierwszego -Maxi Cosi i następnego, bodaj Pebble. Więc używane bazy pewnie pojawią się za jakieś najmniej pół roku bo ten drugi fotelik jest niby do 18 kg...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-07-10 o 12:16
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 13:29   #175
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Czy myślicie, że jakis probiotyk pomógl by wypróżniać się mojej Werci? Bo na tym nutramigenie jest o niebo lepiej, już tyle nie placze i nie ma tylu ataków bólu ale za to po kazdym posiłu, od razu niemalże, zaczyna się prezyc, wysilać, robi się czerwona i robi kupkę. Niestety ta kupka jest twardawa, taka plastelinowa konsystencja. Biedna cierpi przy wyproznaniu, nawet placze. Co sądzicie?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-10, 13:39   #176
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Czy myślicie, że jakis probiotyk pomógl by wypróżniać się mojej Werci? Bo na tym nutramigenie jest o niebo lepiej, już tyle nie placze i nie ma tylu ataków bólu ale za to po kazdym posiłu, od razu niemalże, zaczyna się prezyc, wysilać, robi się czerwona i robi kupkę. Niestety ta kupka jest twardawa, taka plastelinowa konsystencja. Biedna cierpi przy wyproznaniu, nawet placze. Co sądzicie?
Moja świetnie robi kupki po boboticu. A teraz od paru dni daję jej probiotyk Dicoflor30 i też jest dobrze. Ponoć ten dicoflor reguluje kupki, i rozwolnienie i zaparcia.Po dicoflorze kupki są ładniejsze, nie śluzowate i takie żółciutkie (a były ze śluzem i często zielonkawe).

Czas edycji: 2010-07-10 o 13:40
Stary 2010-07-10, 13:43   #177
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mam pytanie. Czy któraś z Was była lub zna kogoś kto był w Tatralandii na Słowacji ?Chodzi mi o to, czy można tam spokojnie pojechać z maluchem. Zdjęcia w necie trochę mało Najlepsza jest dla mnie czyjaś opinia chooć wiadomo,każdy ma inne wymagania.
Stary 2010-07-10, 13:49   #178
mloda1989
Zakorzenienie

ja podaje kropelki biogaia 5 kroprlk na dobe, tu jest o nich: http://www.biogaia.pl/index.cfm?8CED...DDDC1FC97DC368
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 14:21   #179
drcron
Zakorzenienie

Fasolka dziekuje wczoraj dalysmy jakos rade dzisiaj nie ma rewelacji ale pije pije i ciagle pije juz patrzec nie moge na zywca ale pije nadal

tak piszecie o dzieciach wielojezycznych to i ja cos napisze
moja siostra mieszka w niemczech do swojego synka mowila po polsku i niemiecku jego ojciec turek mowil po turecku dziecko poslugiwalo sie 3 jezykami bez zarzutu jak poszedl do przedszkola wlaczyli mu jeszcze angielski i tego bylo juz zaduzo Hakanek zaczal sie jakac byli z nim u logopedy i ten kazal ograniczyc sie na pewien czas do jednego jezyka mowili tylko po niemiecku przez rok dzisiaj Hakanek ma 12 lat i nadal jak chce cos powiedziec po polsku to sie zacina szukajac slowa to samo ma z tureckim ale biegle wlada niemieckim i angielskim ja zamierzalam mowic po niemiecku do mojej Luski ale poczekam az skonczy 6 miesiecy i najpierw wprowadzimy migusie a pozniej jezyk obcy a jak bedzie miala rok to u nas jest szkola hellen dorn < chyba tak sie pisze > ta ja bede wozila na zajecia z sasiadki dziecmi

a ja mam dzisiaj drugi dzien wakacji a moj Tz wymyslil ze nam morzem jest woda i bryza morska i wyciagnal szlauf z woda pod pretekstem mycia auta i mnie oblal lodowata woda ze studni < malo go nie udusilam >

Stary 2010-07-10, 14:21   #180
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja podaje kropelki biogaia 5 kroprlk na dobe, tu jest o nich: http://www.biogaia.pl/index.cfm?8CED...DDDC1FC97DC368
Dzięki.
Ty też podajesz nutramigen swojemu małemu? jakie on robi kupki? Bo moja na razie robi takie zielono-żółte. Jakby wymieszać żółtą i zieloną plastelinę zieleń jak trawka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości