|
|
#121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na ciuszka pokaże wam kilka ciuszków Oli choć w sumie ubranek przytargałam 4 kg ale Szymkowymi nie będe was zanudzała . cena całe 15 zł za kg ha ha .. jedną wam tylko Szymkową bluzkę pokaże bo jest boska . I Ola i ukochanej sukience którą zadziera sobie na głowe i ssie namietnie zawsze jest cała opluta ta kiecka ale mała ją kocha
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() Od dawna nikt nie chciał być starszy ode mnie więc nie mam nic przeciwko. Pewnie jesteśmy z tego samego rocznika albo jesteś rok starsza ?
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ciuszki, a jaka cena!!!! Extra. Sukienusie cudne, ja kocham sukienusie!
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - ja właśnie tak delikatnie je przyssiewam ale siniaki i tak są. Takie drobne jak od palców. Trudno będzie na TZ-ta
![]() . Jeszcze zdjęcia muszę zrobić i będę miała na zaś dowód maltretowania![]() .Ale z prysznicem to spróbuję. Tylko ja zimnego nie lubię. AniaP- to zdjęcie jak ulał pasuje do Twoich dzieci. Więc może pochowaj wszystkie pisaki. Ciuszki ekstra a bluza Szymkowa super. izazula - ja rocznik 70. więc chyba starsza jestem
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ania P ciuszki super
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - już dawno pochwane
została tylko kreda do pisania na tablicy którą Szymek pisze tez po meblach ale to na szczęście się ściera szmatką Nie wpadł jeszcze na to że można ozdobić Ole .. Na moje szczęscie Fasolka - zaleta mieszkania na zadupiu - tanie lumpki bo w wawie 70 zł za kg za dzieciece rzeczy - pogłupieli o ile dla mełej sie opłaca tak dla małego spodenki potrafią kosztować 20 zł .. za tyle to ja mam nowe na przecenie lub w tesco . Ale budują u mnie galerie handlowa ciekawe co tam bedzie . Moja wieś dorobiła się już reeserwd( nie wiem jak się pisze ) cropp town , top secret czekam dalej cierpliwie
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 71. Ja od dłuższego czasu dzielę ludzi na 2 kategorie wiekowe : przed 30-tką i po 30-ce
|
#129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Libra i Pop jesli to nie tajemnica to ile Wy macie lat,ze tak przeżywacie??
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chciala dac malego na rączki komus ale on nie chce,kombinuje jak go przekonac ![]() Dzisiaj juz mu bardziej zsmakowalo jabłuszko plakal ze mu łyzke zabieram hihi za kilka dni sprubuje jabluszko z marchewką
|
||
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z Twoją mamą to faktycznie "ciekawie" dziś podpisujemy umowę ostateczną na mieszkanie, a mieszkanko już się maluje ja chyba cos przegapilam-jakie bańki na nogi????????? ania,szymkowa koszulka genialna!!!!-męska w 100% ![]() a u mnie ma powstac przy bloku leclerc-czy jak go zwal- wiecie cos o tym sklepie-jakie wyposazenie itd?
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkanko super czekamy na fotasy Ide dalej prażyć tyłek na tarasie .. kocham upał
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
po 16 jade ogladać mieszkanie
tak bym chciała
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zle sie wyrazilam-sklep jest obecnie za moim blokiem ,a jak sie przeniesiemy to bedzie po drugiej stronie ulicy ![]() ja tu sie ciesze z balkonu a ta mi z tarasem wyjezdza no siedze od rana z mala w domu bo taki upalnastepna z ogrodem sie czlowiek pocieszyl z balkonu.....
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
witam sie po kilku miesiacach![]() sliczne te Wasze dzieciaczki, rosna jak na drozdzach ![]() na dniach ja tez postaram sie wkleic jakies aktualne foto Hanulki. mam 2 pytanka 1. czy sa na watku mamy dzieci z problemem refluxowym?? (tzn duze ulewania, wracanie tresci zoladkowej, kiepski przyrost wagi itp) 2. czy wprowadzacie dzieciom juz jakies inne jedzonko niz mleko?? ![]() ja poki co probowalam soczek jablko/gruszka przez 3 dni i wszystko bylo ok. mala jadla tez rzadki kleik ryzowy na dobranoc ale narazie przestalam jej go podawac, bo nocki wygladaly tak samo- i tak i tak sie budzila i wiercila. aha moja mala ma skonczone 16 tygodni jest z 18 marca.
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
leclerc chyba jedne z najtanszych marketoww ktorym jest wszystko nawet kurtki po 5 zl
heh ale ogolnie to normlna spozywka jak w innych marketach tylko ze taniej niz w tesco czy realu![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- ehh to ja tu chyba najwieksza gowiara jestem...grr |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam tylko balkon, jak ja to mówię chudy ale za to długi. był szerszy, ale ocieplenie bloku zabrało sporo
)no i mam druga donice mniejszą ze stokrotkami, taka namiastka ogrodu.Ja mam ok 10 min spacerkiem od siebie rodziców w dużym domu z ogródkiem i tam griluję, a Eryk ma duży basen
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Leclerc - kiedyś bardzo lubiłam ten supermarket. Można tam trafić fajne rzeczy a jedzenie jak to jedzenie wszędzie to samo. Mnie też nie będziecie lubiły. My w Wawie mamy 2 mieszkania z balkonami (ja jedno i TZ jedno) tutaj mamy dom i jeszcze jeden pod Kielcami. Te dwa domy oczywiście z ogrodami. I ten nadmiar to też problem bo to wszystko trzeba utrzymać. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- No i oczywiście poszliśmy z tym katarem i kaszlem do lekarza. Płuca i oskrzela czyste więc odetchnęłam. No i zaraz jedziemy pod Kielce (280km). Megi, Ania - ja w następną czyli 18.07 niedzielę będę w Wawie. Jedziemy nad morze i przenocujemy w Wawie. Ciekawe czy moje mieszkanie jeszcze stoi ![]() . Więc może wieczorkiem zostawiłabym TZ i możemy się spotkać ![]()
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę dzisiaj słaba widoczność, ale widać w dali miasto
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pop - zalezy o jakiej godzinie bo ja i tak bym musiała pewnie zatargac Ole ze sobą , bo TZ jedzie do niemiec Dzieciarnia śpi chwila spokoju wkońcu nastała .. gorąco na dworku kurde jak ja kocham lato
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
ja w moje urodziny rodzilam córcie , przywitała się ze mna godzin a po tym jak skonczylam 30tke . Ja tez sie ciesze bo zaczynamy za tydzien budowac nasz wymarzony dom
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
To mnie pewnie tez nie polubicie
, mam duży ogród i blisko do lasuCytat:
Cytat:
jak byłam młodsza(ale to zabrzmiało ) to mogłam się godzinami prażyć na słońcu a teraz tylko cienia szukam , w domu wiatrak chodzi 24h ,a tu na niedzielę zapowiadają jeszcze większe upały u nas
|
||
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie mam ani balkonu a juz o ogrodzie moge pomarzyc
wiec gratuluje nawet małego balkoniku lepszy taki niz wcale.tez bym chciala miec domek zeby bezkarnie sobie grilowac a nie ciągle kombinowac gdzie by tu grilla odpalic albo się z tyłkiem wywalic a my nawt działeczki nie mamy.no pewnie,że pikuś ![]() nie wiem czy pisalam o tym jabłuszku,ze wczoraj nie chciał,dzisiaj juz chetniej i więcej,rano wkoncu ujrzałam kupę wystekaną i po 14 patrze na moje dziecko a on kolejna kupe majstruje hihi takze takiej rewelacji to jeszcze nie bylo zeby 2 giganty w 1 dzien,wydaje mi sie,ze jabłuszko sie przyczyniło.no i chyba sie nie chwalilam ze maly juz siedzi (nie siada)odkąd udało mu się jakis tydzien temu główkę do przodu dźwignąc to od tej pory chce caly czas i juz nie chce siedziec tak calkiem oparty tylko do przodu sie pcha a przez to duzo sztywniejszy juz jest i na brzuszku tez elegancko trzyma główeczkę,na tyle,ze siega juz po przedmioty,a to postęp duzy ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ja tez dzisiaj wlasnie o tym rozmawialam,ze ja to juz wole wlasnie cien jakis lasek,lezaczki stoliczek itd jak babunia hihi chyba,ze nad morzem to uwielbiam na plazy sie wylegiwac a wszedzie indziej mnie słońce męczy,chyba sie starzeje ![]() podziwiam Lawendy ogród-taaaka baja! wlasnie dawno sie nie odzywala tak samo Anakazar nas opuściła. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-09 o 21:37 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam domek z ogrodem ale jest jedna rzecz ktora mnie denerwuje mucho-osy siadaja wszedzie
nawet poopalac sie nie daja ![]() AniaP ciuszki wymiataja ![]() a ja walcze z cycuchami ryczec mi ssie chce bo od godziny probuje wycisnac choc kropelke a tam nic nie leci czy to mozliwe ze skonczyl mi sie juz pokarm ?? za 20 minut Luśka na papu sie obudzi a tu pusto ;( i co ja mam teraz zrobic ??
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
drcron
przystawic Luske do piersi i poleci, bo piersi to nie magazyn, tylko fabryka polecam forum,zwlaszcza wypowiedz pani doradcy laktacyjnej http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,6...oncza.html?v=2 mojej tez nic nie lecialo.wkurzala sie ,prezyla,byl ryk,ja nie ustepowalam i polecialo, wisi juz 1 godz, dlatego tak pisze,1 reka pozwole sobie wkleic ta wypowiedz: Z tymi ,,pustymi”, przepraszam za wyrażenie ,,sflaczałymi” piersiami wieczorem to jest czasami tak: * laktacja w którymś momencie zaczyna sie normować czyli dopasowywać do potrzeb malucha - a to oczywiście oznacza, że piersi stają się miękkie w przerwach między karmieniami * najszybciej do tej normalizacji dochodzi w ciągu dnia; w nocy i nad ranem zdecydowanie później (to za sprawą wyższego poziomu prolaktyny właśnie wtedy). * czyli mamy sytuację, w której widać przed południem pełniejszą pierś - każda z nas myśli wtedy ,,Ooo, mam mleka tyle, że na pewno wystarczy dla dziecka”; karmimy więc spokojnie, maluch się najada i albo usypia albo spokojnie zajmuję się interakcją ze światem a właściwie najchętniej z mamą; wszystko zmienia się po południu kiedy to piersi stają się - według nas oczywiście - zbyt miękkie. Każda, no może prawie każda kobieta która karmi piersią myśli wtedy ,,Mam ,,za mało” mleka”. I zaczyna się niepokoić co też ten biedny mały ludzik zje. Niespokojna mama = niespokojne dziecko. Niespokojne dziecko = awanturka przy karmieniu, szarpanie z piersią, odpychanie od piersi itp. Wtedy mama denerwuje się jeszcze bardziej i mleko które się produkuje (NA PEWNO JEST W PIERSI) ma problem z wypłynięciem, bo zdenerwowanie zaburza odruch oksytocynowy czyli ten, który odpowiada za transport mleka ( i za mrowienie w piersiach zresztą też - ale tu uwaga: nie każda kobieta i nie przez cały okres karmienia piersią musi odczuwać to mrowienie). * do tego jeszcze dokłada się nasze kochane maleństwo, które w pierwszych trzech miesiącach życia cierpi na - jak mawia jedna moja koleżanka - wieczorne odrykiwanie niemowląt; już tłumaczę co to takigo. Otóż mały człowiek ma niedojrzały układ nerwowy i w związku z tym nienajlepiej radzi sobie ze wszystkimi bodźcami, które do niego docierają przez cały dzień. Rano jest jeszcze jako tako, w południe też jeszcze można wytrzymać, ale po południu i wieczorem granica wytrzymałości już jest zwykle przekroczona. To oznacza, że ludzik zaczyna być niespokojny, częściej domaga się karmienia, bo po pierwsze nie ma to jak odreagować niepokój przy kochanej mamie (tu pojawia się pewien problem z odreagowaniem, bo mama wieczorem choć ciągle kochana, to jednak trochę zmęczona i zaniepokojona czy maluch będzie miał co zjeść), a po drugie jak jest niespokojny to i je niespokojnie, więc bardzo często i po trochu (to częste wieczorne karmienie ma dwie konsekwencje: 1. krótka przerwa między karmieniami niepokoi mamę, bo maluch nagle bardzo często chce jeść, a tu nie widać zbierającego się w piersiach mleka; 2.jak taka sytuacja trwa przez kilka godzin to jest to bardzo mocny sygnał dla piersi, by zwiększyły produkcję mlek, a to w połączeniu z wyższym poziomem prolaktyny w nocu, rano daje efekt dużych pełnych piersi). I cała ta ,,karuzela” rozkręca się coraz bardziej - zmęczony maluch chciałby usnąć ale nie może bo chce najpierw zjeść, a zjeść spokojnie nie może, bo jest za bardzo zmęczony. Do tego oczywiście nerwy biednej mamy też już są na wyczerpaniu. Jakoś trzeba spróbować sobie z tym poradzić. Niektóre kobiety pilnują zdecydowanie ograniczyć ilośc bodźców docierających do maluszka już wczesnym popołudniem. Inne ucinają sobie krótką drzemkę w dzień korzystając z pomocy babci, którą wysyłają z ludzikiem na spacer. Dzięki temu wieczorem tylko jedna osoba z pary mama-dziecko jest bardzo zmęczona. Można oczywiście spróbować skorzystać z pomocy wspomagaczy takich jak np. herbatka z melisy, syrop melisal. A jak to nie pomaga to co tam niech będzie lampka czerwonego wina. Oczywiście przyczyn tych ,,piersiowych” problemów może być więcej np zaburzenie techniki ssania. Jeśli więc którakolwiek z Pań ma jakiekolwiek wątpliwości to zapraszam gorąco do telefonowania (022 555 31 10)do mnie w czasie dyżuru redakcyjnego pn, wt, czw, pt 9.00-14.00, śr 11.30-16.30. Na koniec chciałabym tylko dodać, że karmiłam moją córkę półtora roku i przez cały ten popołudniu i wieczorem miałam ,,za mało pokarmu” - tak uważałam. Nikt mi tego nie był w stanie wybić z głowy, a sama dla siebie nie byłam absolutnie wiarygodnym źródłem wiedzy! Tak więc doskonale wiem o czym rozmawiamy. Aha, moja Maria miała się oczywiście kwitnąco i tak zresztą jest do dziś (12 lat, 148cm wzrostu, tylko waga nie za bardzo, bo 29kg). Zresztą moja starsza latorośl - Jan (lat 16, karmiony wyłącznie piersią tylko przez trzy miesiące) też ma się świetnie. Pozdrawiam wszystkie may, które mają ,,za mało” mleka wieczorem Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-09 o 21:51 |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
mloda ja rocznik 87 wiec mala roznica miedzy nami
![]() hmmm..ja jestem jedynaczka wiec ten dom w ktorym mieszkamy z rodzicami bedzie nasz, ale swojego sie pewnie z braku funduszy nie dorobimy;/ w tym miescie nawet pracy w sklepie nie mozna znalesc wiec o jakim dorabianiu sie mowa;/ zazdroszcze wam...ehhh
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Mimo, że prowadzi swoją firmę i ma ograniczony czas wolny bardzo chętnie zajmuje się Lenką i często zostawiamy ją u teściowej na parę godzin jak chcemy gdzieś pojechać. Ba nawet zaproponowała ostatnio, że zatrudniła już dodatkową osobę do pomocy w swojej firmie i chętnie mogłaby się zajmować Lenką do 12 w południe w tygodniu bo później niestety musi być w firmie. Bardzo to miłe z jej strony widzę, że naprawdę się stara i chce nam pomóc. Za to moja mama to ewenement
Mieszkamy w jednym mieście ona jest na wcześniejszej emeryturze i oznajmiła mi niedawno, że nie będzie się zajmować małą bo prowadzi bogate życie towarzyskie i czasu na takie rzeczy nie ma
... Chyba po tych ostatnich opisach akcji z połowu kupy Szymkowej 

o tym jabłuszku,ze wczoraj nie chciał,dzisiaj juz chetniej i więcej,rano wkoncu ujrzałam kupę wystekaną
nawet poopalac sie nie daja