|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
mysle że zamówie sobie te kiecke w kolorze pudrowego rózu Nie mam zamiaru wydawac więcej na ciuchy dla siebie ale na weselu musze jako tako wyglądać..bo to wesele brata męża. Chcieli mnie nawet na starościne wkręcić bo wszyscy mu odmawiaja... Nie ma mowy...ja pod koniec 8 m-ca ciązy i z dzieckiem na ręku mam starościna zostać?? chyba żartują.... Nawet nie wim czy dam rade w kościele ustać tą godzinke, no i Domik to napewno z nikim innym by nie chciał stać... Niech zapomną.... Rodzona siostra powiedział mu że żadnych "fuch" nie chce, a jak mu nie pasuje to na wesele nie musi iść... Poprostu kasy jej szkoda... Poza tym miałam ją za chrzestna prosić, ale jak taka jest to kogoś innego wezme.. Dziewczyna chyba nie bierze pod uwage, że i ona będzie miałą dzieci i będzie potrzebowała chrzestnego... Cytat:
..ch oć i tak juz cocieco się zaokrągliłam ż czego się ciesze!!Z goleniem tez bym zdążyła tylko tak się złozyło że poszłam na ktg, okazałao się ze nie moga wykryć tętna płodu..póxniej wykryli ale już mnie ze szpitala nie puścili... Nie przygotowałam się na to niestety..... ![]() Tym razem nie dam się dotknąć połoznej ![]() Cytat:
Chyba jednak wolałabym cc....bo przy pierwszej cc zniosłam połóg rewelacyjnie... Moim wskazaniem do cc jest jedynie pierwszy poród całkiem niedawno.. Strasznie boje się ze może macica pęknąć, albo coś gorszego się stać... A sen to naprawde miałaś koszmarny... Mi poród się nie śni, ale raz oglądałam jakiś film o duchach i później w nocy miałam takie koszmary że tz mnie budził...myslał że rodze albo co, bo takie odgłosy wydawałam ![]() Upiekłas sobie placuszka z jabłuszkami, nawet ładnie wyrósł, ale zapomniałam śmietany dodac... Moja pamięc nadaje się do wymiany..masakra jakaś..tak się zapominam że szok!! Raz ppdczas prysznica, załozyłam sobie "odzywke do włosów" w formie żelu pod prysznic... po 5 minutach jak przyszło do spłukiwania się dopiero domyśliłam...
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
martucha
ja nie straszę, mówię jak jest, kiedyś każda z nas urodzić musi. ![]() dziewczyny w te upały pijcie dużo wody niegazowanej. odwodnienie może prowadzić do przedwczesnego porodu. ja dziś ledwo dojechałam windą na moje 7 p. telepało mną, czarno przed oczami i duszno. masakra... a upały dopiero nadchodzą
|
#4023 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- martucha do boju 3mam kciuki, żeby jak już się zacznie- poszło raz, dwa ![]() A ja nie sądzę, żeby moje zmienne nastroje miały związek z siedzeniem w domu. Ostatnio bywam w nim bardzo mało, wczoraj miałam fajny dzień, bo dopiero po 16 wychodzilam ![]() A tak- stale gdzieś biegamy, jak nie budowa, to zakupy, jak nie zakupy to zwiedzanie, albo inne sprawy związane z męża pracą itd. Wczoraj wróciliśmy o 24 było super, choć zwiedzanie zamku trwało 2h i wszyscy patrzyli na mnie z niedowierzaniem, że taka ciężarówa, a tak szaleje :PPot płynął po tyłkach, chodzenie po schodach góra- dół. Ale co tam. Tylko jak do domu przyjechaliśmy, to brzusio bolał no i w trakcie wędrówek Młody się stawiał i napinał mamie brzusio ![]() Shrek też fajny, byliśmy na 3d. Klarissko wyglądasz super, schowaj maleńka kompleksy i szalej w leginsach ![]() Byliśmy wczoraj w pizza hut i wzięłam sobie bufet sałatkowy (oczywiście rzuciłam się prawie tylko na zielone warzywka tak mnie naszło) z dokładką i paluchy (przystawka) z sosami- i po tym tylko 117 W Superpharm są świetne promocje: Cała seria dla kobiet w ciąży i po porodzie AA dużo taniej, też ten drogi krem na rozstępy w promocji, pieluchy Huggies, dużo fajnych rzeczy. Ja lubię firmę Floslek- robią dla wrażliwców antyalergiczne kosmetyki i wczoraj kremik pod oczy sobie lajsnęłam za całe 9zł ![]() A za krem ziaja sopot z morskimi algami (ten niebieski) i do tego płyn micelarny- dałam 12zł
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
dzieki nika ze chociaz ty mi cos odpsialas bo juz myslslam ze nei chcecie tu nieproszonych gosci :P a tak na powaznie powie mi ktoras w koncu czy sa u was jakies blizniaki w planch na watku?
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, przed samym porodem mam zamiar jeszcze częściej. muminek: u nas w wątku żadna się bliźniaków nie spodziewa ja też Was czasem poczytuję i strasznie zazdroszczę, że już powoli macie maluchy po drugiej stronie brzucha. Porodu przestałam się jak narazie obawiać, połogu w sumie też, ale znów zaczynam się nakręcać co do zdrowia Filipka Jestem w stanie przeżyć wszelkie bóle byle tylko był zdrów i potem prawidłowo się rozwijał
|
|
#4026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________________ _______________________ Dziewczynki macie jakieś sprawdzone sposoby na depilację bikini?? Bo od tych wyskakujących krostek zaraz po to już mnie szlag trafia _________________________ __________________
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dobija mnie to że ja "tam" nic nie widzę
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
tifio nie ma recepty
wszystko zależy od wrażliwości skóry asia-23 nooo strasznie to wkurzające, ja sobie kładę lusterko na pralce
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny...
jakiegoś doła wczoraj złapałam... Miałam pretensje to TŻa, że wychodzi wieczorem do swoich rodziców zamiast siedzieć ze mną.. to wszystko przez to, że siedzę całe dnie praktycznie sama w domu... Dziś już wiem, że pretensje były niepotrzebne i nieuzasadnione... no i mam wyrzuty sumienia... A dziś siedzę w domu, TŻ pojechał do pracy (jutro też jedzie), a rodzice wyruszyli do Gdańska (buuuuu ja też bym chciała) i jeszcze mi internet nawala - dopiero włączyli... Ale już mi lepiej ![]() Cytat:
ja ostatnio mam jedynie czas na czytanie i pisanie, ale na odpisywanie innym już nie...Z tego, co wiem, (niestety) żadnych bliźniaków u nas na forum nie będzie... wrrr też bym chciała znać taki sposób.... na pewno trzeba użyć NOWEJ, OSTREJ maszynki. I golić w miarę często, to z kazdym kolejnym razem ból po odrastaniu włosków jest mniejszy. I smarować miejsca wydepilowane jakimś kremem.
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głowa do góry! Ja też miałam jakieś szalone pretensje do Tż, ale narazie mi przeszło z czego jestem bardzo zadowolona. A na siedzenie samej w domu jakoś nie mogę znaleźć czasu, a chciałabym bardzo - dziś mi się trochę udało, ale za moment Tż wróci z pracy i jedziemy do znajomych na grilla Mniam!
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja używam NIVEA.
a wyjść do znajomych - chętnie, ale w weekendy nie bardzo jest do kogo... Zwłaszcza takie weekendy, wiele osób wyjechało na wczasy/na weekend... Poza tym niektórzy znajomi bardzo chętnie przychodzą do nas na grilla, a na rewanż nie możemy się doczekać ;/ A prosić się nie będziemy. Inni zaś planują wesele, więc czasu póki co brak.
|
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
Zwykły czy Soft?
![]() A z tymi znajomymi to różnie niestety bywa... W sumie to oni mieli przyjechać do nas, ale ciężko by było z dojazdem (przyjeżdżają rzadko do Polski), a chcą coś %%% z moim Tż-tem wypić, więc zdecydowaliśmy, że my pojedziemy - w końcu niezły ze mnie driver A tak to też chodzimy tylko do siostry Tż-ta, a że ona ma 11-miesięczną córeczkę to do nas rzdko przychodzą, a jak już to w dzień... Każdy ma jakieś swoje obowiązki i tak to już jest z tymi spotkaniami... ehś... Kiedyś życie wydawało mi się prostsze
|
#4033 |
|
BAN stały
|
Cała seria mama i ja jest w promocji AA, ale też jest w promocji ten drogi krem ( nie pamiętam nazwy) chyba francuskiej firmy, co dziewczyny o nim pisały. To dwie oddzielne sprawy
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
bezpośrednio po goleniu (a golę się zwykle wieczorem) używam zwykłego (niebieskiego). A już następnego dnia soft.
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, obroniłam się !!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() mamy z Mają w końcu wakacje buziaki
|
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!
my and wodę nie jeździmy, mamy basen na podwórku.. a strój mam 2 częściowy, zakładam do niego bluzkę (na brzuszek) i jest git
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
![]() ![]() klask i:A ja mam strój dwuczęściowy i jeżeli nie przebywam w wodzie to na brzuszek montuje sobie pieluszkę tetrową i wszystko jest ok ![]() Śmiesznie wyglądam jak się rozbiorę - cała brązowa, a brzuszek bielusieńki, chociaż przez tą pieluszkę troszkę słońca się dostaje, ale to nie jest groźne. angelikaw, dziękuję za radę - napewno wypróbuję!
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to teraz zacznie się najprzyjemniejszy okres ciąży zakładam więc 2częściowy a na brzuchol bluzkę-tubę. No i oczywiście filtry Cytat:
|
|
#4040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha no to chyba pójdziesz pierwsza
chociaż czasami tak jest ,że jedna ma już skurcze od tygodnia i nic a inna nic nie ma a nagle wody odchodzą i zaraz ma malucha ja na Twoim miejscu bym już torbę miała w gotowości ![]() Mi ostatnio też często brzuch twardnieje tak po kilka razy, ale jest to bezbolesne Muminek ja tam wasz wątek czytam regularnie i mam coraz większe ciarki jak widze co się u was teraz dzieje A jesli chodzi o bliźniaki to były u nas, Jagaa miała, ale niestety poród zaczął się w 18 tygodniu...![]() Dziewczyny to jak z tymi numerami? bo trzeba by wybrać jakieś dyżurne
|
|
|
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie- bo tak sobie mysle i nie wiem jak to jest do konca. Wiem w jakim szpitalu bym chciala rodzic, ale czy ja to musze gdzies zglosic, ze bede tam rodzic? czy dopiero jak juz nadejda skorcze to mam tam jechac? bo skad oni beda wiedziec ze ja mam tam rodzic.... kurde zakrecilam troche ale nie wiem jak to jest
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Im częściej, tym włoski odrastają mocniejsze i nie ma ryzyka wrastania (czyli tych bolesnych krostek)
Cytat:
Nie musisz niczego nigdzie zgłaszać. Po prostu pojedziesz i już. Co więcej - do porodu możesz, ale NIE MUSISZ mieć skierowania.
|
|
|
#4044 |
|
BAN stały
|
gabi ja się na dyżurną nie piszę
, Tobie też nie radzę, bo my z przodu :PMój brzuch twardnieje bardzo od jakiegoś czasu, Pawełek się bardzo napina i czasem mnie coś rwie u dołu, takie skurcze jakby. Raz na jakiś czas to tak zaboli, że muszę stanąć, złapać oddech i dopiero maszeruję dalej ![]() Dlatego torba w trakcie pakowania ![]() Co do porodu: radzę najpierw zadzwonić (jeśli macie kilka szpitali do wyboru w pobliżu)- czy mają miejsce. Tam, gdzie chcę rodzić jest tylko 40 miejsc i często bywa tak, że babki w trakcie jeżdżą i szukają sobie miejsca ![]() Jak byłam tam na dwa dni, to jedna kobitka na ostatnich nogach przyjechała i mówiła, że miała cykora, bo w innym szpitalu (gdzie chciała rodzić) nie było miejsca i tu jechała na chybił trafił
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
A rożek trzeba brać od razu do szpitala czy na wyjście dopiero
![]() co do depilacji, to ja porządnie się ogolę dopiero w dniu porodu ( jak już do szpitala się będę zbierać ) bo jakbym miała golić taki kilkudniowy odrost to potem bym się chyba zadrapała najgorsze jest jak zaczyna odrastać i brzegi majtek szurają po tym
|
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
ja biore od razu, czesto dzidziusia od razu po porodzie wkladaja do rozka aby bylo mu cieplo
|
#4047 |
|
BAN stały
|
Agamarcio co nas olewasz :P wpisałaś się u nas na listę, a nic się nie udzielasz :P u nas, tylko u naszych poprzedniczek. Czyżby koleżanka chciała być po prostu z przodu listy?
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- U nas trzeba mieć nosidełko na wyjście, o rożku nic nie wiem. W szpitalu mają okrycia dla dzieci |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak, ja też tego nie cierpię wrrrr
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Nio to czyli wezmę w razie W do torby.
Nikuś najlepeiej chyba żeby to była osoba, która często jest na wizażu, 1 wrześniówka i 1 październikówka No bo my "na przodzie" to faktycznie nie bardzo chyba, że będziemy nadawać ze szpitala
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Teraz jak widać są tańsze, ale cóż. Jestem z niej bardzo zadowolona, bo mogę dalej w niej chodzić. Dokonałam opłacalnego wydatku
.

Jestem w stanie przeżyć wszelkie bóle byle tylko był zdrów i potem prawidłowo się rozwijał

klask i: