|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
tifio, dobrze że po wizycie ok a sukienka bardzo ładna!Cytat:
dash, gratulacje my mieliśmy w planach jakieś wypady nad jeziorko, ale ja przez ten twardniejący brzuszek nie mam odwagi.. i tak do wody w jeziorze bym nie weszła popływać, nie wiem czy bym się przemogła, wszędzie widzę zarazki
|
|
#4052 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A my teoretycznie od dzisiaj 35tc
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazlam wiec wklejam, moze komus sie przyda- koszulka do szpitala bez miskow
http://www.allegro.pl/item1109807570...lna_l_new.html http://www.allegro.pl/item1111982440...bawelna_l.html A czy macie moze jakies linki do przewijakow na lozeczko takich nakladanych?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-10 o 18:33 |
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
tifio Mój jedyny sprawdzony sposób do krem Veet do okolic bikini. Po każdym innym kremie czy maszynkach miałam krostki, po tym nie wyskoczyły ani razu a używam ponad rok.
Nie wyobrażam sobie golić się tam maszynką brrr ....dash Gratulacje! ![]() Ja chodzę w moim zeszłorocznym bikini, a jak leżę/siedzę to na brzuchu mam apaszkę
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia każdy ma swój gust, mi taka piżamka wydaje się za bardzo babcina
i wolę już miśki.A przewijaczek mam stąd: http://www.allegro.pl/item1072968945...awe_wzory.html I zapomniałam jeszcze: Dash gratulacje ![]() Angelikaw to może byłabyś chętna na dyżurną
|
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
Co do stroju to ja mam ale spodenki i na to top na brzusio i biustonosz odpinam ramiączka i sie opalam chodz dzisiaj taki upał że długo nie siedziałam tak jakoś się boje macie tak????chodz plam nie mam i czuje sie świetnie na słoncu
Brzucholek mi też twardnieje ale bólu nie mam czasem jak leże w łozku i chce sięgnąć po cos na stolik za daleko i skręce to dostaje skurcza auuuućććć miałam tak 2 razy |
|
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Czuję się dobrze,do terminu porodu zostały mi równo 2 miesiące. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu |
|
|
|
#4060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ujastek ma podpisaną umowę z nfz, więc rodzić może tam każdy bezpłatnie. Mam termin na październik, dlatego was podczytuję
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-10 o 21:37 |
|
|
|
|
#4061 |
|
BAN stały
|
Dash gratuluję
![]() tulumka witaj zapraszamy
|
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać, że weekend, bo od razu mniej piszemy
![]() Byłam dziś z mamą w mieście po sukienkę na wesele siostry i tak się rozszalała, że aż 2 kupiła A jak z siostrą chodziła to nic znaleźć nie mogła Potem mamcia zabrała mnie na lody i kupiła dla Małej śpiochy, już na rozmiar 68, bo na 56 i 62 chyba mam wystarczająco. Później pojechałyśmy na działkę do dziadków na grilla. Całkiem przyjemnie było, ale gorąco strasznie, nawet w cieniu. Wytrzymałam do 17 i pojechaliśmy do domu. Przy okazji wykorzystałam tatę co by mi z Reala przytachał zgrzewkę wody Dla mnie taka zgrzewka to kwestia 2 dni, ale nie chciałam męczyć jego kręgosłupa to ograniczyłam się do jednej ![]() Zarejestrowałam się jakieś 2 tygodnie temu do Urzędu Pracy, babka skserowała sobie nawet moją kartę ciąży, ale i tak skierowała mnie na spotkanie z pośrednikiem na wtorek ... I muszę lecieć w tym upale, potem jeszcze pewnie czekać w kolejce i po co? Czy nie ma jakichś procedur na to? Przecież i tak nikt mnie do pracy w 8 miesiącu nie przyjmie to po co ja mam tam iść?
|
#4063 |
|
BAN stały
|
bordowa nie mam pojęcia, teoretycznie jak nie masz zwolnienia- to jesteś zdolna do pracy, ale i tak Cię nikt nie weźmie w 8 m-cu ciąży. Więc pewnie muszą swoje odbębnić, szkoda, że Twoim kosztem
![]() W Poznaniu jak chcesz się dostać do PUP- od 7 otwarte- to już o 5 ludzie stoją w kolejce, mało tego- koniki pilnują miejsca i potem za 20zl odsprzedają... masakra zarabiać na bezrobotnych... I po co masz stać w upałach? Jaki ten kraj chory |
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle jak to jest z ubezpieczeniem z PUP? Bo niby na tym całym formularzu zaznaczyłam, że mają mnie ubezpieczać, ale nie wiem, czy mam się sama do nich zgłosić czy oni mi przyślą jakąś książeczkę czy coś (chociaż niby książeczki likwidują powoli)? Pierwszy raz się rejestrowałam i zupełnie zielona jestem a oczywiście zapomniałam się zapytać ...
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie w ten upał
Pisałyście dużo o materacach pytałam ostatnio kuzynki ma dwójke dzieci i mówi że najlepszy jest PIANKA-KOKOS |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa hahahaha no zbliza sie ale mysle ze to wszystko to taka rozgrzewka bo nic nie jest regularne
a stresa hmm ja mam jednego dnia ogromnego.. a drugiego mi to zlewa... zobaczymy a twoj maz jest swietny![]() asia-23 no tak kazda kazda.. a wody pije duzooo inaczej bym chyba padla![]() NIKaP-n no i ja widze ze Twoja tez sie przygotowuje wiec zycze tego samego.. ![]() dash GRATULACJEEEE !! gabisun nie no wiesz roznie to bywa tak jak piszesz.. ja moge miec takie straszaki i powoli sie bedzie rozkrecac i sie okaze ze urodze kilka dni po terminie a ktoras np z 1 wrzesnia nagle zacznie rodzic bo jej wody odejda i bach urodzi przede mna terminy sa ruchome 2 tyg w przod i w tyl wiec nic nie jest przesadzone bojcie sie ![]() ![]() troba prawie spakowana zostaje wrzucic jeszcze koszule i klapki ale to w poniedzialek kupie przepiore i we wtorek bedzie gotowe
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-11 o 14:38 |
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za zaproszenie.
Jeśli chodzi o materace to według mnie materac powinien być elastyczny. Mój syn (16mc, jaś) śpi na materacu lateksowym (gr 15cm). Wydaję mi się, ze jest trochę za mało elastyczny, za twardy. Mamy jeszcze drugi materac lateksowy (gr 10cm) i on jest znacznie bardziej elastyczny, miękki i tego będzie używał drugi syn. Tak naprawdę trzeba samemu wymacać w sklepie. Lateks lateksowi nierówny (chociaż może to chodzi o grubość jak twierdzi tżet), pianka piance też. Niedługo jaś przenosi się do większego łóżka i być może kupimy piankowy z ikei albo lateksowy na all. Acha jutro kończę 26 tydz. Zamierzam rodzić na ujastku. Rodziłam tam pierwszego syna. |
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tulumka- jak wyglada porod na Ujastku? po prostu tam jedziesz i cie przyjmuja czy trzeba cos zglaszac? i jak to jest po porodzie- od razu dostajesz dzidziusia i juz sama sie zajmujesz- czy ktos ci mowil co robic... np jak przewijac, karmic itd.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-11 o 10:08 |
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a w ogóle witam na forum Kraków tonie w upale. Byłam rano w tesco na małych zakupach i masakra. Oczywiście nie pisze o tym że do uprzywilejowanej kasy nie dostałam się bo było tam mnóstwo innych ludzi mających w dupie ciężarną no nic. A jeszcze mam jeden problem Mam sąsia dów z pieskiem i ten pies jest ciągle sam i ciągle szceka wyje płącze Tż już rozmawiał z włąścisielem i gośc powiedziął ze coś zrobi ale ciągle to samo czujęs ie jakbym miałą psa w domu Szkod ami go w takie upały siedzi sam I dziś chyba tam pójdę bo mnie szlag inaczej trafi |
||
|
|
|
#4070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle na nogach mam uczulenie (po tym najłagodniejszymz wszystkich VEET), więc tam tym bardziej moge mieć ;/ Cytat:
Mojemu mężowi się podobają, bo są zabawne ![]() po mnie jest jeszcze wiele dziewczyn z późniejszym TP Więc może one by chciały?Witaj! Napisz coś więcej o sobie (imię, wiek, termin porodu, płec) ![]() Cytat:
Nie lepiej zwolnienie lek. (płatne 100%), w potem macierzyński? Cytat:
Bordowa, nie mogłaś się dopisać do ubezpieczenia męża? Byłoby mniej komplikacji. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- a ja dziś znów sama... Na dworze (w słońcu) o 10 rano było 42stC. Wczoraj kąpałam się w basenie dla ochłody, ale dopiero wieczorem, gdy słońce lekko zaszło za drzewami... Dziś też zamierzam...
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw Nie mogłam, bo nie mam męża.
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Po sn dziecko dostaje się od razu jeśli wszystko jest ok. Można od razu próbowac karmić. Pielęgniarki przychodzą regularnie i pytają jak wychodzi karminie. Na ile to pomocne, trudno powiedzieć. Jak dziecko traci albo nie przybiera na wadze w kolejnych dniach zalecają dokarmianie. Moje dziecko dostało butle od razu ponieważ był przez 5 godz. w inkubatorze na obserwacji a ja byłam wykończona porodem i nie byłam w stanie karmić. Jeśli chodzi o pielęgnację to rano jest seryjne ważenie, badanie, mycie noworodków pod kranem
Pielęgniarki sprawdzają pępuszki, pupy czy nie są odpażone (mamy dostają ochrzan jeśli pupa jest odpazona). Jak ktoś ma opory przed przewijaniem to mówią jak to robić, ale matki nie mają raczej z tym problemu. Tż poszedł z jasiem bo się obawiał i pielęgniarki kazały mu przwinąć. Powiedziały, ze dziecko to jak gumowa lalka i raczej trudno jest uszkodzić.
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz, chyba gdzieś mi to umknęło....
W każdym razie współczuję Ci wizyty w PUP.
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę mnie nie było i wczoraj cały wieczór nadrabiałam
![]() Odzyskałam laptopa, ale muszę go znowu odesłać, bo dysk wymienili, ale na mniejszy Mam 260GB zamiast 320... do tego TouchPad mi się strasznie grzeje, choć z niego nie korzystam... a, no i jeszcze zainstalowali nie ten system co trzeba... Eh... Parówki w tym serwisie... Tym razem mąż ma rzucić jakimś paragrafem na tym wysyłanym do nich pisemku to może się postarają (laptopa kupowaliśmy u męża w sklepie, więc on wszystko sam wypełnia )dash, GRATULUJĘ obrony ![]() ![]() gabisun, kacik/pokoik(??) dla małej -super. Kolorki bardzo fajne Co do dyżurnych telefonistek To jak najbardziej popieram. I w sumie mogłabym się zgłosić, tylko, że dopóki nie skończę sprawy z laptopem, to nie mogę zagwarantować, że zajrzę codziennie i przekażę info od którejś z rodzących :/bordowa, u nas nic się nie zaznacza, tylko sami zgłaszają wszystkich, chyba, że się poinformuje, że ubezpieczenie -nein Książeczki żadnej się nie dostaje. Jak potrzebujesz iść do lekarza, to musisz skiknąć po papierek z Urzędu Pracy martucha84, Suuuper ![]() NIKaP-n, wyścig o pierwsze miejsce na liscie rozpakowanych mamuś trwa |
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
A dziękuję bardzo
![]() Cytat:
![]() _________________________ ______________ Chłodu!!!!!!
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam takie jakieś przeczucie,że chwyci mnie wcześniej, nawet bym chciała marzy mi się nie mieć już problemów pod prysznicem i z ogoleniem nóg a kiedy masz nastepną wizytę?Angelikaw nio miśki rządzą ja tam wolę się odmłodzić do dziewczynki niż postarzeć do babcinej koszulki ![]() Ycnan to ja popieram teoją kandydaturę a która październikówka chętna?
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miśki są cool Przymierzyłam obie koszule i mój mąż powiedział, że są ok, boi nie wyglądam jak stara baba tylko tak młodzieżowo. A do domu dokupię sobie jakąś koszulkę na ramiączkach. Coś takiego widziałam na ryneczku: http://www.allegro.pl/item1098503106..._szelki_m.html http://www.allegro.pl/item1123606085..._slonik_l.html
|
|
|
#4079 | ||
|
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do upału to ja już wymiękam, najgorzej w nocy bo wcale spać nie mogę, taka spocona jestem że poduszka i włosy mokre :/ a tu zapowiadają że cały ten tydzień taki będzie. Chyba umrę szczególnie że mieszkam na parterze i jak męża nie ma to nie otwieram okna w naszym pokoju bo mi się kiedyś udało otworzyć sąsiednie okno jak było uchylone i mam cykora
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
no super;D
Cytat:
wizyte mam teraz w piatek to bedzie 36ipol tygodnia wiec teoretycznie juz blizutko zobaczymy co powie pan doktor ile wazy jak plucka (ostatnio jak bylam 2 tyg temu to powiedzial ze jeszcze tydzien max 2 i pluca juz beda wysztalcone do konca wiec nie trzeba inkubatorkow ani nic wiec mysle ze teraz jak pojde to bedzie git)Cytat:
kupilismy lozeczko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

No, ale napisalam jak sie czuje ostatnio, a ja z logike mam pokrecona. No nie mam do nikogo zalu

i wolę już miśki.

zapraszamy
I muszę lecieć w tym upale, potem jeszcze pewnie czekać w kolejce i po co? Czy nie ma jakichś procedur na to? Przecież i tak nikt mnie do pracy w 8 miesiącu nie przyjmie to po co ja mam tam iść? 

marzy mi się nie mieć już problemów pod prysznicem i z ogoleniem nóg