|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
nie nakręcajcie się nawzajem
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zauważ że nie zgrzeszyłaś a zaspokoiłaś chyba głoda? ![]() Cytat:
![]() Oraz gratulacje oparcia się pokusie i co prawda to prawda, może trzeba przejść się na badania, ja myślałam że będę miała takie objawy bo byłam przed dietą strasznym cukrojadem ale jakoś żyję, pepsi max zapijam i słodkim wieśniakiem zajadam
|
|
#2433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pod koniec dnia mam nawet 2 kg więcej ale rano i tak jak było do zastoju widzialam spadeczek conajmniej 200 ![]() Jedz tyle ile chcesz to też klucz do sukcesu ![]() Cytat:
![]() straszne uczucie te zawroty głowy a do tego upał... Koszmar Cytat:
![]() Hm... dzisiaj np. zjadłam śniadanie: Placuszki otrębowe z 2 plasterkami szynki (tej z biedronki dużej) II ś: plaster wołowiny w sosie musztardowym O: 3 galaretki z kurczakiem ( takie jak plastikowe filiżanki) oprócz tego 4 łyżki mleka w proszku z odrobiną mleka... (uzależniłam się... muszę taką masę zjeść codziennie )wypiłam 2 x kawa, herbata z pokrzywy i woda... Po powrocie ze sklepu zjadłam kurczaka w sosie curry (prawie cały średni plastikowy pojemnik) i przed chwilą zaserwowałam sobie wieśniaka na słodko ![]() Pewnie jeszcze zjem jednego Mało czy dużo??Cytat:
![]() Chyba zawroty głowy są tej diecie przypisane
|
||||
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli mimo wzrostu wieczorem rano mogę spodziewać się spadku ?? ![]() hmmm to ja napisze mój jadłospis śn I - wieśniak z szynką śn II jogurt z otrębami śn II twarożek z indykiem 2 plastry obiad pieczeń rzymska z jajkiem i sosem jogurtowo gyrosowym kolacja pierś z grilla chyba o niczym nie zapomniałam ... do tego wypiłam 2 kubki ziół, jedną kawę z mlekiem 0,5% , cole 0 i wodę niegazowaną ...
|
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
to samo chciałam napisać
![]() konczita wątpię, zebyś z tym jadłospisie miała 1000kcal, a gdzie tu mówić o 1500 no chyba, ze pieczeń rzymska i kurczak z grila były w ilości: bardzo dużo
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-10 o 21:35 |
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez cały dzień kumuluje się w Tobie i woda i jedzenie... mówię Ci... ja czasem mam nawet 2 kg więcej niż rano Dlatego wieczorem się nie ważę bo te cyferki mnie denerwują ![]() I wcale dużo nie jesz ![]() Cola... Taką miałam na nią ochotę i miałam sobie ją kupić ale ten Twix zawrócił mi w głowie i zapomniałam A tak bym się napiła |
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
Nie no tyle sie napisalam -
Juz mi sie nioe chce powtarzac Napisze tylko JAMPI -NIE DZIWIE SIE ZE CHCESZ U NUDYSTOW WYSTAPIC ![]() KATALUNA ja placilam dluzszy czas 485 ale to 2 bed + ct+rach - jak sie przeprowadze teraz do 3 bed to bedzie 600 ale duzy ogrod. Moj maz sam wycofal papiery z councilu -pani go wkurzyla -honorem sie unosi ![]() jak sie dowiedzialam to mi szczena opadla, wmawial mi ze nam odrzucili![]() Zastojowe poczytac o zastojach w pierwszym poscie, Ja kazdy gram z olem wyrywam mojemu cielsku - teraz waze 61.5 -gdzie mi tam z wygladem do JAMPI 63 ![]() Ale dalej dietkuje - i dodietkuje do mojego efektu -wyczekiwanego
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
jak za mało ??? jestem najedzono ... głodu nie odczuwam ... to chyba wystarcza??? jutro placki na drogę muszę upiec ... czy jeżeli dam otręby, jajko, serek i szynkę to będzie dobrze ??? mam jeszcze jajka, jogurt i serek nio i szyneczkę do tego wodę i cole 0 jakoś się uzależniłam od niej .... Cytat:
a widzisz taki rarytas który wolno na rzecz twixa który byłby Twoją wyrzutnią sumienia przez kolejny dzień nie warto - kup cole - ale reklama
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje drogie Dukanki
![]() Zaopatrzyłam się dzisiaj w produkty na 4 dni I fazy proteinowej. Kupiłam sobie filety z rybki (wzięłam jakieś cudo którego jeszcze nie jadłam nigdy, oby było dobre), piersi z kurczaka, tuńczyka w sosie własnym, inkę zbożową, słodzik, jogurcik i serki wiejskie light, mleko 0%. No i jeszcze kefiry owocowe 0% tłuszczu, ale mają rzecz jasna cukry i teraz nie wiem czy mogę to wypić ? Nie znalazłam żadnych jogurcików ani kefirków ani serków które nie mają węglowodanów mimo tych 0% tłuszczu więc chyba może być? A i czytałam jeszcze że można do mięska dodawać przecier pomidorowy jako "przyprawa" i tak na spróbowanie zrobiłam sobie kurczaczka z małą łyżeczką przecieru i przyprawami w piekarniku i było pycha![]() Tak więc od jutra zaczynam pełną parą Powiedzcie mi czy 4 posiłki wystarczają czy Wy jecie więcej?
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
skoro juz tak piszecie o tym, co zjadacie, to ja sie tez udziele. nie bede pisac, co jadlam, bo jeszcze nie zaczelam z dieta i dzisiaj nie moge sie pochwalic, ale podsune wam chyba dobry pomysl na zdrowsze zastepstwo tych wszystkich faszerowanych konserwantami i polepszaczami smakowymi szynek:
ja z moim facetem tak dwa razy w tygodniu robimy albo piersi z kurczaka z pieca/grilla, albo filet z indyka w formie pieczeni. dobra rzecz zamiast szynki na chleb/placuszek z otrebow , a ja do tej pory to sobie zjadalam to czesto na kolacje - troche salaty, pomidorow, rzodkiewki albo oliwki (ich chyba nie wolno akurat, a uwielbiam...), dressing na to i pokrojone upieczone miesko - kolacja w 5 minut gotowa jak dojde do fazy drugiej, to - o ile dressing odpowiedni bedzie i nie uzyje oliwek, to bedzie to niezla kolacyjka chyba?aaa, a czy moglby smakowac taki sernik bez cukru i slodzikow? po prostu nieslodki... skoro te babeczki serowe mozna z lososiem na pikantno, to moze taki sernik w calosci tez? ![]() |
|
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
oj tego mało nie było
pieczeń była z 2 piersi kurczaka i jajka + otręby z grilla zjadłam pierś całą z siołami prowensalskimi i jeszcze indyk nio i serek zjadłam duży naturalny jogurt wszamałam
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam mecz
kurde bela... Jestem oczywiście za Urugwajem i 2:2 jest... a było tak fajnie przez chwile Ale chłopaki grają pełną parą To tan na offtopie ![]() A dziewczyny wypowiedzcie się w sprawie mojego dnia jedzeniowego??
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
konczita dopisałam w porzednim poście jeszcze aprops kcal - przyczytaj
![]() za mało tresciwe śniadanie masz kolację zrób bardziej "lajtową" na rzecz sytego porteinowego sniadanka ja wiem, że dzis było wyjątkowo, bo byłaś na grilu i stąd takie menu, ale przeanalizuj wszystko
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze więc ograniczam jogurty na rzecz placków otrębowych ... a powiedzcie mi dodajecie serek czy jogurt do placków???? ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
jampi dziękuje bardzo
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Konczita absolutnie nie waż sie wieczorem przynajmniej na początku bo to demotywuje tylko rano!!!!! wieczorkiem bedziesz sie mogła ważyc potem, jak dłużej pobędziesz na dietce , ja sie waż e średnio 3 razy dziennie i potrafię przewidzieć nawet waga ranna na podstawie wieczornego ważenia, oczywiście tak plus minus
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Powtórzę mój dzisiejszy jedzeniowy dzień
![]() Hm... dzisiaj np. zjadłam śniadanie: Placuszki otrębowe z 2 plasterkami szynki (tej z biedronki dużej) II ś: plaster wołowiny w sosie musztardowym O: 3 galaretki z kurczakiem i 1/2 jajka w każdym pojemniczku ( takie jak plastikowe filiżanki) oprócz tego 4 łyżki mleka w proszku z odrobiną mleka... (uzależniłam się... muszę taką masę zjeść codziennie )wypiłam 2 x kawa, herbata z pokrzywy i woda... Po powrocie ze sklepu zjadłam kurczaka w sosie curry (prawie cały średni plastikowy pojemnik) i przed chwilą zaserwowałam sobie wieśniaka na słodko ![]() Pewnie jeszcze zjem jednego Mało czy dużo??
|
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Z nabiałem jest tak, że im mniej płynny tym lepiej dla dukających = mniej węgli. Ja daję serek homo albo wieśniaka.
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak będę ważyć się jedynie rano... ale spokojnie zdjęcia dziewcząt są tak motywujące że nawet ten wzrost wieczorny mnie nie powstrzyma i mam nadzieję że ja wkrótce wkleję zdjęcia z moim małym wielkim postępem
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale się dzisiaj wymądrzam ![]() Cytat:
ale to jest silniejsze ode mnie ![]() jak wieczorem wchodze na wago to mniej wiecej wiem ile będę ważyć rano ... tak przynjamniej było na II fazie
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-10 o 22:00 |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz jak wygra urugwaj, to nie bedzie dramatu, taki maly kraj, niech tez maja. ale jak wygraja niemcy, to ludzie w robocie beda mieli lepsze humory, chociaz po meczu z hiszpania i tak juz nie jest rozowo...jutro rano sprobuje te placuszki z otrebow zrobic, serki wiejskie tez mam jeszcze pod dostatkiem... i upieczone kurczakowe piersi. to chyba wystarczy... a jak nie, to zaczne za pare dni! |
|
|
|
|
#2453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anetko ja to jeszcze zielona jestem ale wydaje mi się że zjadłyśmy porównywalnie albo i ja więcej wszamałam ![]() :conf used:Cytat:
a czy możecie napisać swoje jadłospisy - tak dla przykładu co by zielona konczita miała spojrzenie realistyczne ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
konczita putanko, które mnie nurtuje, od kiedy dołączyłaś do dukającyhc: avatarek to Twoje zdjęcie?
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymądrzaj się ile wlezie Dzieki Tobie skuteczniej bedziemy pozbywać się balastu No właśnie z porankiem to mam tak, że apetyt mi nie dopisuje :/ Ale faktycznie dodam jeszcze te 2 jajeczka na twardo i nafaszeruje je zółtkiem z pokrojoną szyneczką bo takie solo średnio lubię... Najlepsze by były z majonezem Takim normalnym... "Kieleckim" ehhhhhhh
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja w biedronce to zawsze widzę jakieś owocowe jogurty... a jak z kefirkiem - mogę sobie pozwolić ? Anetko jak zrobiłaś galaretkę z kurczaka? ugotowałaś normalnie jak rosołek ???
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam jeśc, bo dieta tego 'wymagała'; a teraz nie wyobrażam sobie śniadanka bez nich jak byłam ostatnio na weekend z moim rodzicami i zobaczyli, ze jajka wpierdzielam to wielkie oczy zrobili ![]() niestety w kwestii ryb nie podziałało; nie luniłam ich; na diecie próbowałam, ale się nie przekonałam ku niezadowoleniu mojego męża ![]() Cytat:
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-10 o 22:24 |
||
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ten majonez się należy jak nic ... i racja wymądrzać się ile możecie dla nas to szkoła dukankowaaaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

to znaczy że za dużo jem - od jutra ograniczenie !

nie nastrajam się jeszcze zbyt pozytywnie co by się nie rozczarować...
gdzie jest ta dziewczyna z 1 i 2 zdjęcia... to nie możesz być Ty!! 

najgorzej jak gwałtownie wstałam czy coś; na III fazie przeszło, bo ewidentnie je się wiecej weglowodanów