|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20588542]Dziecię mi się obudziło, leży w leżaczku, pobujawam
ją nogą, a ta uskutecznia ziewanie lwa, przeciąganie, machanie nóżkami, ciągnięcie się za ucho, dotykanie policzków, iiiiiiiiiiiiiiiiii....UWA GA! splata paluszki! chyba odkryła, że ma dłonie Czyli lecimy książkowo 3 tydzień - skok, 7 tydzień - skok, 8 tydzień - odkrywamy łapki [/QUOTE]A to fajnie - bo u nas też teraz w 7t zauważalny skok, czyli już niedługo odkryje łapki - super. Nie pozostaje nic innego jak wreszcie odpakować grzechotki jakie dostał w prezencie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20589930]Fajną rzecz dzisiaj wyczytałam - największy okres płaczu dziecka przypada na 6-8 tygodni, potem jest duuuużo spokojniej [/QUOTE]No ja się pod tym podpisuję. Jesteśmy w tym czasie i rzeczywiście jest dużo więcej płaczu. I jeżeli ma to potrwać jeszcze 1,5t to da się przeżyć. Pocieszające są takie informacje ![]() - - - - - - - - - - - - A my siedzimy na razie w domku, okna pozamykane to i jest o wiele chłodniej niż na zewnątrz. Małż z młodym był rano na spacerku, ja sobie sprzątnęłam łazienkę, pranka dwa machłam, a teraz małż podłogi pucuje. Jedno mnie tylko dopadło - opryszczka na wardze. To przez tą gorączkę dwa dni temu Wczoraj przeczytałam "Zupę z ryby fugu". Zdecydowanie mi się podobała. O wiele bardziej niż "Gosposia...". Przez to czytanie tak straciłam rachubę czasu, że godziny karmień przegapiałam i myślę sobie czemu on tak ryczy, przecież dopiero co jadł?? A to było 2,5h temu.
|
|
|
|
#1982 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lenka jest jeszcze malutka i dopiero zacznie wyrabiac sobie rytm dnia. U nas tez trwalo to kilka tygodni zanim zalapala, ze noc to spimy dlugo zwlaszcza, ze latem u nas nie ma ciemnych nocy wiec bylo ciezko. W dzien mala je co 2,5 - 3h - tu pomogl smoczek jak chciala wczesniej ciumkac. Przebywa z nami w pokoju gdzie gra tv, szczeka pies, stukam w kuchni, sprzatam itp. wiec kiedy spi to w warunkach *glosniejszych* a wieczorem po kapieli okolo 20 ma czas marudzenia wiec jest troche tulona i zapada w drzemka okolo 30 min a potem sobie lezy na kanapie albo w pudelku (mamy dla niej takie dzienne lozko jak pudlo ) a okolo 22 - 22.30 zanosze ja do lozeczka ale wczesniej daje jesc na noc juz w *cichym* pomieszczeniu i zaczelo dzialac, spi ostatnio okolo 6 - 7h.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciesz sie, ze spi ![]() U nas dzis od poludnia awantura z tesciowa. Boze jak ja kocham ta babe A wszystko przez jeden obiad, na ktory nas zaprosila....slow brak. Poki co wystawiam mala do ogrodka w wozku gdzies w cien a ja sie pacne na slonko na chwile. U nas upala ale wieje wiec da sie zyc. Trzymajcie sie chlodno babeczki bo wiem, ze w PL macie jakies afrykanskie upaly
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro już sie przyłączyłam to jeszcze przedstawię Wam mojego skarba
Oto Lenka
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Luiza po paru godzinach czuwania zasnęła w końcu. Tak piszecie o tych skokach i zauważalnych zmianach dzieci, a ja tak dużo nie zauważam Owszem, nasza srulka odpowiada na uśmiechy, wsłuchuje się w dźwięki, wodzi oczkami i główką za przedmiotem, trochę gaworzy i to chyba tyle. Nie wyciąga rączek, coś tam z nimi sobie robi. Mam nadzieję, że nie będzie opóźniona
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to chyba glupia jestem...powiedzcie, te okresy aktywnosci waszych dzieciakow..co one robią? ja mam wrazenie, ze moj jak nie spi, nie je, to placze i to sa jego okresy aktywnosci..no chyba ze ze smokiem...to nawet troche ulezy teraz wystawilam go na balkon w gondoli i slodko zasnal
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też sa dzis tak marudne
![]() Moja Gabrysia cały dzien marudzi , licho wie o co jej chodzi , prawie nie śpi ... do południa była troche na tarasie i teraz cały czas w domu bo w salonie mam idealnie chłodno i nie chce sie nawet wychodzic wiec mała siedzi na dole , pietro rozgrzane -nie wiem jak bedziemy spac ![]() Teraz moja mama dała jej flache i uśpiła - ciekawe na jak długo na razie spi 40 min. wcześniej króciutkie drzemki po pare minut i albo przyjemna aktywnosc albo marudzenie i przysypianie na serduchu u mnie , tylko to dzis dziala . Ciekawa jestem jaka bedzie nocka czy bedzie spała umeczona czy dalej marudzenie
|
#1987 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedne dzieci wyraźniej mają skok, inne mniej, a robią to samo.---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A w ogóle to donoszę, że w REALu są bardzo fajne ciuszki za niewielkie kwoty 12zł 3xbody - krótki, długi i bezrękawnik, świetna bawełna (nie seria TIP!). 7zł - body z naszytym np. kwiatuszkiem albo w jakieś takie wzory jaby komiksowe, ładne. 12zł śpiochy. 9zł spodnie śpiochowate. Ogólnie wzięłam dzisiaj 4body na 74rozmiar i śpiochy. |
|||
|
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 8 wdrażaliśmy jednak uparcie "łatwy plan" i usypialiśmy dziecko. Tzn. my... ja, bo mąż w pracy. Tak więc mieliśmy dziś taki dzień: 4 rano - jedzenie, marudzenie, stękanie... sen 5:50 - 6:45 na suszarce (jak zwykle rankiem, jak suszymy to śpimy godzinę, maks dwie, ile suszarka wytrzyma) pobudka, kupa 7 rano - jedzenie, trochę fajnej aktywności i przed 8 marudzenie sen 8:30 - 11:00 w becie! co chwilę zaglądałam czy żyje w takim szoku byłam że śpi; bez marudzenia i kwękania, tzn. trochę pojęczał parę sekund i sam zasypiał, ani razu nie ingerowałam; 11:15 jedzenie i spacer do 13:50 na spacerze sen 12:15 - 13:40 14:00 jedzenie, aktywność do 15ej, potem marudek się włączył, więc usypianie, zawijanie w pieluszkę, smok, dźwięk suszarki z kompa (ale wątpliwe jego działanie wg mnie) sen 15:05 - 16:20 pobudka i kwękanie... dwa razy brałam, uspokajałam i usypiałam, w końcu zawinęłam ponownie, poszuszałam do ucha i nie podnosiłam już... sen 17:00 - 18:30 18:40 pobudka na jedzenie... 10 min potem znowu kwękanie i ziewy... najpierw myślałam że kolka ale położyłam, znowu zawinęłam w pieluszkę, poszuszałam do ucha... uspokoił się i wyszłam... teraz widzę, że zasnął znowu... ![]() Generalnie ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1989 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, jestem z Ciebie dumna
|
|
|
|
#1990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20588542] Dziecię mi się obudziło, leży w leżaczku, pobujawam ją nogą, a ta uskutecznia ziewanie lwa, przeciąganie, machanie nóżkami, ciągnięcie się za ucho, dotykanie policzków, iiiiiiiiiiiiiiiiii....UWA GA! splata paluszki! chyba odkryła, że ma dłonie [/QUOTE]Myślisz, że to świadome jest? Daniel splata łapki np. przy jedzeniu, od paru tygodni... a potem i tak machając potrafi się palnąć w nos. A bardzo bym chciała by odkrył, że te kończyny są jego. Byłby z głowy problem ssania. ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Dla pewności. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Dziś miałam kochane, cudowne dziecko... tylko w końcu zrozumiałam, że trzeba go uśpić, że potrzebuje ciszy, bo zmęczony. Dwie godziny aktywności to za dużo, potem był bek, potem noszenie sprawiało że przechodził w krzyk, w efekcie wieczorem była już masakra... |
||||
|
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, to co opisujesz, to nieświadome, ale to co dzisiaj robiła było świadome jak najbardziej
zobaczysz sama, widać różnicę.
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20595143]
A w ogóle to donoszę, że w REALu są bardzo fajne ciuszki za niewielkie kwoty 12zł 3xbody - krótki, długi i bezrękawnik, świetna bawełna (nie seria TIP!). 7zł - body z naszytym np. kwiatuszkiem albo w jakieś takie wzory jaby komiksowe, ładne. 12zł śpiochy. 9zł spodnie śpiochowate. Ogólnie wzięłam dzisiaj 4body na 74rozmiar i śpiochy.[/QUOTE] Super ceny. Mam cykora z moim do marketu jechać, że znowu się rozjedzie czasowo i rozreguluje, a zajrzałabym. I roletę muszę zamówić do sypialni... ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20596244]Kropka, jestem z Ciebie dumna [/QUOTE]Dziękuję za pomoc. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20596444]Kropka, to co opisujesz, to nieświadome, ale to co dzisiaj robiła było świadome jak najbardziej zobaczysz sama, widać różnicę.[/QUOTE]No to czekam. Na razie widzę jak się fajnie rzuca na łapkę, gdy ją do buzi trafi. Tylko ona skubana mu ucieka. ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- No i tak mi dziecko zasnęło, że się do kąpania nie budzi...
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luiza ssie łapki...czyli odkryła, że są jej? ![]() No w sumie ona mnie tez łapie za włosy, za bluzkę i macha kończynami jak nie śpi ![]() Chyba nie potrafię odczytać niektórych sygnałów mojego dziecka ![]() Też jestem z Was dumna ![]() Po dzisiejszej kąpieli....mina poważna, bo zapatrzyła się na aparat
|
|
#1994 |
|
Konto usunięte
|
Świetnie ta jej mina kontrastuje z tym uchachanym królikiem :d
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie potrafiłam. I jeszcze pewnie nie jednych nie odczytam jak trzeba. ![]() Dziękuję. Urocza minka. ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Aaaa i chciałam donieść, że dziś pierwszy raz od nie wiem kiedy, bez pomocy i udziału mojej matki: - zjadłam śniadanie - zjadłam coś na obiad - miałam czas posmarować cycki, brzuch i bliznę A poza tym, od 8go miesiąca ciąży po raz pierwszy pomalowałam pazury u łap. Choć i tak dziękowałam Bogu za wysuszacz/utrwalacz, bo kwadrans po skończeniu mały się rozkwękał. No i musiałam ponieść i potulać.Jednak łapy nienaruszone.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-10 o 21:06 |
|
|
|
|
#1996 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Im dziecko dłużej w jednym kawałku śpi tym lepiej. Cytat:
![]() Bioderkami się nie martw, jesteście pod opieką lekarską. Krem za 600zl- no bez przesady. ![]() Co się antykoncepcji tyczy, to ja myślę o wkładcę, pod koniec lipca mam umówioną wizytę u gina, to muszę ten temat poruszyć. Cytat:
Cytat:
Każde dziecko inaczej przechodzi skoki- mniej lub bardziej zauważalnie. Cytat:
![]() pogoda paskudna, parno, duszno, dzieciaczki się męcza, to i bardziej marudne są. Choć Tymek akurat dzisiaj idealnie grzeczniutki. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, nie zacytowalo i wszystkich zaznaczonych postów.
|
||||||||
|
|
|
#1997 |
|
Konto usunięte
|
Diewoczki, jakby mnie jutro nie było, znaczy się - roztopiłam się w nocy, taki upał u mnie
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20597723]Diewoczki, jakby mnie jutro nie było, znaczy się - roztopiłam się w nocy, taki upał u mnie
[/QUOTE]![]() A jakby mnie nie było tzn. że mój syn raczył obudzić się dopiero rano i z tego czekania na ryjek padłam.
|
|
|
|
#1999 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe, glupki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak wszystko ok, bo ginek mnie ogladal [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20589930]A skąd Ja 2 razy wybudziłam, nigdy więcej, szkoda zachodu. Znasz dziecko, które by się zagłodziło na amen? Nie Moja od początku potrafiła 5-6 godzin przespać, nic, tylko się cieszyć ![]() u nas po 3 tyg. było półtorej doby płaczu i duuuuuużego jedzenia. zachowanie - bez widocznych zmian. za to w 7 tygodniu - szok 2 doby marudzenia, wiecej jedzenia, po czym - usmiechy konkretne, głużenie, wsłuchiwanie się we własne dźwięki, teraz, pod koniec 8 tygodnia - zauważanie rączek, po prostu nie to samo dziecię ![]() Fajną rzecz dzisiaj wyczytałam - największy okres płaczu dziecka przypada na 6-8 tygodni, potem jest duuuużo spokojniej [/QUOTE]dobre wiadomosci szajka ![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------- kobity czy jest jakas masc na blizne po nacieciu? wspomagajaca gojenie? u nas dzisiaj 25 stopni i dosc goraco, nie zazdroszcze wam tych upalow, ufff a tak poza tym w miare, co do kladzenia wieczorkiem to tu moj malz ma duze zaslugi, byl cierpliwy i bardzo konsekwentny, teraz po kapieli kladzie go do lozeczka i zostawia, ze dwa razy wraca do niego, bo smoczus wypada, ale generalnie Baczek odpala w pol godziny |
||||||
|
|
|
#2000 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
farminka - cudna mała, jakie ma włoski fajowe
![]() bydgoszczanka - słodka Luizka, jaka ona sada i fajowy ręcznik a jak nóżka?szaja - dzieki za książkę Dziewczyny to ja póki co to nie mam co narzekać na moja małą(odpukać) jak tak was czytam, oby tak dalej było jak jest. jedyny problem to nieregularność i zasypianie przy cycu apotem przenoszenie do łózeczka dopiero. Więc nie narzekam tylko spadam pod przysznic i spać o ile sie da w tej duchocie...
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
szaja obyś miała racje z tym płaczem,bo Bruno wczoraj skończył 8 tyg i mam nadzieję,że będzie lepiej
![]() Zakupiłam dziś Nuka ,ale rozmiar 2,od 6 miesięcy i mały lepiej go zasysa,mniej wypluwa,co się równa z większym spokojem Ale czy ja mogę go podawać 2 miesięcznemu dziecku?Mam lekkie obawy![]() I zauważyłam,że mały woli grubszą podusie,taką jak my mamy,a nie taki placek,jak miał wcześniej.Właśnie śpi na niej ![]() Karmię od kilku dni co 2,5-3h i po minimum 30min.. A więc sumując nuka,podusie i karmienie,moje dziecko od niepamiętnych czasów zasnęło snem twardym o 21.20 I usypiałam w łóżeczku jakieś 10 min,bez wrzasku i histerii MÓJ MAŁY-WIELKI SUKCES nad wychowywaniem! Ta godzina,a ja już najedzona,wykąpana I nie wiem co z czasem zrobić,bo aż szkoda spać
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pazurki malowałam już dawno, ale u nóg ![]() Cytat:
![]() W domu nie ma czym oddychać, mam 28 stopni Jestem ciekawa jak noc nam minie?kaszpirek, nie boisz się na podusi kłaść synka? Takie małe dzieci powinny leżeć na płasko.
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ratujecie Wasze dzieciaki przed tymi morderczymi upałami? Ja lada chwila (mam nadzieję) rodzę a w domu skwar i zaduch niemiłosierny mimo wentylatora :/ kursuję wanna-wiatrak non stop, ale jak urodzi się maluszek to wentylatora nie odpalę przecież a i okna chyba powinny być zamknięte
jemu też będzie gorąco.. można wtedy w domu w samym pampersiku go trzymać czy trzeba ubrać? Nie ugotuje mi się dziecię? Co tu zrobić..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Trochę tak,myślałam o tym i dlatego będę to stosowała tylko wieczorem,do uśpienia.Wiem,że jak uśnie twardo,to będę mogła ją wyciągnąć.I tak właśnie zrobiłam już jakiś czas temu,teraz dalej śpi już na płasko
Ehh,tonący się brzytwy chwyta... |
|
|
|
#2006 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20598145]kochana, ja smarowałam jakąś taką maścią- ale zabij mnie- nazwy nie pamiętam. Była to jakąś maść na zabliźnienie z antybiotykiem- i ta akurat była na receptę- ale przypuszczam, że w aptece bez recepty też coś kupisz.
dzieki ![]() Cytat:
![]() no i oby takich wieczorow bylo wiecej ![]() kropka ja to samoz pazurami, wczoraj sobie sama wyzelowalam, pierwszy raz w zyciu (kupilam sobie zestaw na allegro) i wyszly nawet nawet
|
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
na ceratce i tetrze leżeć. wiatrak może być, ale nie skierowany na dziecko i w oddali. rób mu kąpiele w dzień, ze 2 i wieczorem trzecia. okna otwórz, czemu zamknięte no i na dwór - body krótkie lub krótki, cienki rampers, w gondoli bez czapki (tam nie wieje a jest wiecej stopni niż na dworze!), parasolka i nie nakrywaj dziecka. smaruj tylko kremem z wysokim filtrem.
|
||
|
|
|
#2008 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliczne córeczki ![]() Cytat:
Jak tylko mała kwęknie od razu babcia bierze na rączki i lula, albo tatuś krzyczy że dziecko głodne i takie tam.. no i wina oczywiście moja bo jak się dzieckiem zajmuję ![]() W ogóle to zaczynają mnie denerwować te wszystkie rady teściowej: "dawaj dziecku jeść z butelki bo z cyca się nie najada(przy prężeniu się nóżkami kiedy nie może zrobić kupy w trakcie ssania)" "dziecko ma pleśniawki dlatego płacze i nie chce ssać(także przy ssaniu kiedy nie może zrobić kupy)" witamy nową mamusię ![]() Cytat:
![]() Lecę bo mała zaczyna kwękać, później się odezwę
|
|
#2009 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- czy plamisz po tych tabletkach ja biore je tydz i od dwóch dni plamie wiec zero sexu wrrrrr ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja wczoraj byłąm na urodzinkach i poznałam Szymonka synka kuzynki ma 7 dni jest piękniusi kochany i podobny do taty zapomniałam kiedy Amelcia taka była kiedy połozylismy ich koło siebie to moja wyglada na dorosła pannice i dopiero wtedy mozna zobaczyc jakie róznice w ciagu tych 2 miesiecy zaszły u mojej córci i których gestów i trików juz nie ma wydała mi sie taka dorosła wczoraj pierwszy raz małej nie okąpałam przed 17 ładnie sie umyłysmy i poszlismy na urodzinki mała sie napiła i poszła w kimono obudziła sie koło 20 dostała pic i o 21 poszlismy do domu obudziłam ja o 24 na jedzenie i spała do 4.30 potem o 630 i aktywnosc do 9 budziła tate słowami ej ej ze mna nie chciała dyskutować jak zasneła o 9 30 tak spi do teraz do raczki najbardziej lubi brac moje włosy i sznurki z bluzki reszta nie jest godna jej zaintersowania mała cwaniura kiedy biore ja na siedzaco do obicia staje na nogi ale na brzuchu kiedy lezy głowy nie chce trzymac wysoko ale rekami i nogami przebiera ze gdyby nie głowa łaziła by na czworakach i tak mysle ze ma silne nogi i rece czy wasze dzieci trzymaja głowki jak leza na brzuszkach tzn czy je trzymaja wysoko moja przekrecic głowe potrafi ale trzymac w góre niestety nie chodz jak trzymam ja narekach ładnie prosto trzyma i slicznie przekreca ocywiscie asekuruje i wiecie ze ja niepamietam czy moja mała robiła wczoraj kupke popołudniu napewno nie robiła strasznie sie tym zamartwiam nic poczekam do wieczora i najwyzej wstapie do apteki po cos ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
pamietaj ze jednej dzieciaki robią cos szybciej drugie pozniej a potem i tak sie to wyrówna ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() kla ski: dla luizki
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale trzymana na rękach ładnie trzyma sztywno.Moja wczoraj rano zrobiła taka maciupką i do dzisiaj na razie nic. Tak czasami jest u małych dzieci. Jak nie męczy się, to poczekaj jeszcze. Nocka super. Papu o 22.30 , następne o 4.30 i 8 Mąż chciał jechać wczoraj na małe zakupy do Tesco o 21, ale nie chciało mi się malować i ubierać Może dzisiaj pojedziemy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

ją nogą, a ta uskutecznia ziewanie lwa, przeciąganie, machanie nóżkami, ciągnięcie się za ucho, dotykanie policzków, iiiiiiiiiiiiiiiiii....UWA GA! splata paluszki! chyba odkryła, że ma dłonie
3 tydzień - skok, 7 tydzień - skok, 8 tydzień - odkrywamy łapki
i myślę sobie czemu on tak ryczy, przecież dopiero co jadł?? 

Rzadko kiedy częściej.
),je co 3h,a w dzień np. teraz spi juz od 4h i nie zamierza sie obudzic na karmienie.Nie wiem za bardzo jak ja przestawić,a już padam z niewyspania,bo mnie dla odmiany spanie w dzien nie wychodzi...
) a okolo 22 - 22.30 zanosze ja do lozeczka ale wczesniej daje jesc na noc juz w *cichym* pomieszczeniu i zaczelo dzialac, spi ostatnio okolo 6 - 7h.
skonczylo sie na moich rekach, potem lozku, bo i nakarmic trzeba( a my na lezaco) no i zostal u mnie w lozku
Owszem, nasza srulka odpowiada na uśmiechy, wsłuchuje się w dźwięki, wodzi oczkami i główką za przedmiotem, trochę gaworzy i to chyba tyle. Nie wyciąga rączek, coś tam z nimi sobie robi. Mam nadzieję, że nie będzie opóźniona

jedne dzieci wyraźniej mają skok, inne mniej, a robią to samo.

klask i: