Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-10, 22:54   #2641
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, swietnie, ze posiew jalowy , ale kciuki trzymam dalej.

Katarzynko, gratuluje pierwszych kroczkow i zebow
My nadal mamy 2 . Szkoda, bo dawalabym Antosiowi juz wieksze kawalki i jakies twardsze rzeczy, ale nie radzi sobie jeszcze ze wszystkim, potem mieli jedzenie, mieli, a na koniec wypluwa
Z powodow upalow miewa teraz mniejszy apetyt i czesto na widok sniadania juz asekuracyjnie placze , za to wypija "litry".
Katarzynko, ja uzywam specjalnych pampkow do kapieli i niespodzianek brak, ale fakt, ze nie sa tanie.

Zmeczona jestem ostatnio, praca, upalami... nie odpoczywam kiedy mam wolne, a maz musi nadprogramowo pracowac, wiec odciazenia praktycznie nie mam. Myslalam ostatnio o tym temacie, ktory sie przewinal ostatnio pt.: "pracujace mamy". Stad ta moja wypowiedz o marzeniach, bo ja z wielka checia oddalabym sie calkowicie macierzynstwu i moglabym myslec o drugim dziecku, a tak
, trzymaj, trzymaj

Ale dobrze, że mieli , Kuba nie umiał mielić, bo nie umiał przenieść jedzenia ze środka języka na bok, ale jakoś się nauczył , sama nie wiem kiedy

Wyobraziłam to sobie , u nas też mniejszy apetyt, ale jak w poniedziałek posiew nadal będzie jałowy, to trochę mniej będę się martwić

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 22:57   #2642
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

mariolu, jak jesteś to mogłabyś mi w skrócie napisać (tu albo na pw) jak to się stało, ze wyjechałaś do UK?
i jak to zorganizowałaś?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 22:59   #2643
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Wiesz co szczerze mówiąc oparłam się na tym, co mówił sprzedający. Nie brałam tego fotelika pod uwagę, więc się nie przygotowałam. Sądzę, że nie chciał nas wkręcić, bo i tak byliśmy nastawieni na kupno-gdyby nie ten to byśmy wzięli Tobiego. Tak-w Mama i ja.

Zosia przesypiała już wcześniej całe noce, tylko u nas w pokoju i z zasypianiem była masakra.
Czyli na razie 2 zęby są u nas, u Czeko i u Was U nas tak samo z tym mieleniem-dałam wczoraj Zośce arbuza, to mieliła 10 min jeden kawałek krztusząc się przy tym pare razy, w końcu jej wyciągnęłam
Aha, rozumiem. W Mama i ja jest jeden taki pan, który naprawdę zna się na fotelikach i jeśli to on Wam sprzedawał, to na pewno nie chciał Was wkręcić A jaki macie kolor?

Kuba potrafi sobie zostawić kawałek "na potem" , może Zosia też chciała?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-10, 23:04   #2644
p4w
Zakorzenienie

powiem Wam jak już jesteśmy przy jedzeniu, ze my mamy tylko 4 zęby, ale przez ten pobyt w żłobku mój Tomuś tak się rozwinął jedzeniowo, ze jestem w szoku - potrafi tymi 4 ząbkami zjeść chyba wszystko
dziś poszedł w ogródku do truskawek, zerwał sobie jedną i włożył sobie do buzi
oczywiście kontrolowałam wszystko, zeby nie udławił się, ale byłam w szoku

zjada te wafelki i chrupki, których wcześniej nie chciał bo za bardzo się kleiły i nie umiał sobie z tym poradzić, a teraz po pierwszym woła o kolejne

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-10, 23:10   #2645
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
powiem Wam jak już jesteśmy przy jedzeniu, ze my mamy tylko 4 zęby, ale przez ten pobyt w żłobku mój Tomuś tak się rozwinął jedzeniowo, ze jestem w szoku - potrafi tymi 4 ząbkami zjeść chyba wszystko

zjada te wafelki i chrupki, których wcześniej nie chciał bo za bardzo się kleiły i nie umiał sobie z tym poradzić, a teraz po pierwszym woła o kolejne
dla Tomusia, a które ząbki macie?

Kuba też bierze całą truskawkę i sobie gryzie po kawałku , oczywiście leci Mu sok po łokciach, brodzie i wszędzie , ale radzi sobie. Jemu z kolei nie szły na początku biszkopty, a teraz już umie ładnie je jeść

Ale np. ogórka nie da rady zjeść , próbowaliśmy.

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-10, 23:13   #2646
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
dla Tomusia, a które ząbki macie?

Kuba też bierze całą truskawkę i sobie gryzie po kawałku , oczywiście leci Mu sok po łokciach, brodzie i wszędzie , ale radzi sobie. Jemu z kolei nie szły na początku biszkopty, a teraz już umie ładnie je jeść

Ale np. ogórka nie da rady zjeść , próbowaliśmy.
górne i dolne jedynki
to, ze sok leci jest w tym wszystkim najlepsze

mój odgryzie kawałek ogórka, ale przez to, ze nie ma ząbków trzonowych to nie nie umie sobie poradzić z takim twardym jedzonkiem i nie umie go pogryźć i połknąć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-10, 23:19   #2647
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, rozumiem. W Mama i ja jest jeden taki pan, który naprawdę zna się na fotelikach i jeśli to on Wam sprzedawał, to na pewno nie chciał Was wkręcić A jaki macie kolor?

Kuba potrafi sobie zostawić kawałek "na potem" , może Zosia też chciała?
To był taki raczej chudy facet i odniosłam wrażenie, że wie o czym mówi Mamy czarny Patrzyłam w katalogu na kolory i jak byśmy chcięli to by nam zamówił inny i przysłali kurierem do domu. Ale ten najbardziej mi się podobał, bo mogłam też porównać z tymi, które były w zestawie z isofixem na sklepie. Ten czarny idealnie nam sie wtopił w kolor kanapy w samochodzie i super to wygląda.

Raczej nie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Odmeldowuję się
Do jutra albo do poniedziałku

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 23:23   #2648
mariolasl
Zakorzenienie

Angy, ja mysle, ze Twoi znajomi wiedza o tym, ze ich dziecko ma asymetryczna glowe (bo tak czesto jest w asymetrii ulozeniowej), sama pisalas, ze maja zalecone cwiczenia. W asymetrii ulozeniowej dzidzius kładzie głowę zawsze na jednej stronie i układa ciałko w księżyc, czasami jest to bardziej widoczne, czasami mniej. Antonio tez mial/ma asymetrie. Cwiczylismy u rehabilitanta i w domu, chodzimy na masaze i uwierz mi zwykle przypilnowanie dziecka, aby nie spalo tylko na jednym boku w tej sytuacji nie wystarcza. Dziecko po prostu zawsze przybiera taka pozycje, na lezaca, polezaco, siedzaco itd... U Antosia juz duzo lepiej, ja to oczywiscie caly czas widze (mam na mysli jego postawe), ale glowka jest lekko krzywa, dobrze, ze ma wloski, to mniej widac, z czasem powinno byc lepiej. I wiem na pewno, ze nie wynika to z naszego rodzicielskiego niedbalstwa.

p4w, chyba mnie juz kiedys o to pytalas . Najpierw musialam sie zarejestrowac i angielskim odpowiedniku izby pielegniarek i poloznych - NMC, aby uzyskac prawo wykonywania zawodu na terenie UK. Procedura troche trwa, wiec wymyslilam sobie, ze pojade pracowac w domu starcow, aby przeczekac ten czas i podszkolic jezyk. Po otrzymaniu prawa wykonywania zawodu szukalam pracy. Wysyla sie aplikacje do szpitali, oni zapraszaja na interview, zazwyczaj trzeba przygotowac jakas prezentacje na zadany temat itp. Ja akurat mialam szczescie, ze po pierwszym interview zaproponowano mi prace.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-07-10 o 23:27
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 23:36   #2649
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Angy, ja mysle, ze Twoi znajomi wiedza o tym, ze ich dziecko ma asymetryczna glowe (bo tak czesto jest w asymetrii ulozeniowej), sama pisalas, ze maja zalecone cwiczenia. W asymetrii ulozeniowej dzidzius kładzie głowę zawsze na jednej stronie i układa ciałko w księżyc, czasami jest to bardziej widoczne, czasami mniej. Antonio tez mial/ma asymetrie. Cwiczylismy u rehabilitanta i w domu, chodzimy na masaze i uwierz mi zwykle przypilnowanie dziecka, aby nie spalo tylko na jednym boku w tej sytuacji nie wystarcza. Dziecko po prostu zawsze przybiera taka pozycje, na lezaca, polezaco, siedzaco itd... U Antosia juz duzo lepiej, ja to oczywiscie caly czas widze (mam na mysli jego postawe), ale glowka jest lekko krzywa, dobrze, ze ma wloski, to mniej widac, z czasem powinno byc lepiej. I wiem na pewno, ze nie wynika to z naszego rodzicielskiego niedbalstwa.

p4w, chyba mnie juz kiedys o to pytalas . Najpierw musialam sie zarejestrowac i angielskim odpowiedniku izby pielegniarek i poloznych - NMC, aby uzyskac prawo wykonywania zawodu na terenie UK. Procedura troche trwa, wiec wymyslilam sobie, ze pojade pracowac w domu starcow, aby przeczekac ten czas i podszkolic jezyk. Po otrzymaniu prawa wykonywania zawodu szukalam pracy. Wysyla sie aplikacje do szpitali, oni zapraszaja na interview, zazwyczaj trzeba przygotowac jakas prezentacje na zadany temat itp. Ja akurat mialam szczescie, ze po pierwszym interview zaproponowano mi prace.
być może pytałam
ale chyba nie od technicznej strony

nosimy się z takim zamiarem już od dawna, wiem ze są firmy które organizują takie wyjazdy lekarzom, ale pobierają chyba wtedy jakieś opłaty, więc moze sama spróbuję

wstrzymywałam się z decyzją, bo miałam nadzieję na specjalizację albo doktorat, ale jak zaczęłam się koło tego kręcić to rzeczywistość PRL'owska na polskich uczelniach mnie przeraziła i to chyba nie na moje zdrowie
a na specjalizację to raczej nie mam już nadziei...

z drugiej strony boję się, ze sobie z językiem nie poradzę, bo nie używałam go od liceum (poza wakacjami i kilkoma obcojęzycznymi pacjentami, których przyjmowałam), ale brak nadziei na jakąś poprawę zycia pogłębia się u mnie i stąd takie wahania...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-10 o 23:38
Stary 2010-07-10, 23:41   #2650
Miramej
Zakorzenienie

Unholy do mnie pisała, że u Nich OK , Ona nie pisze, bo nie ma doładowanego swojego telefonu (pisała od Małża). Macie pozdrowienia

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-11, 07:44   #2651
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Katarzynko, ja uzywam specjalnych pampkow do kapieli i niespodzianek brak, ale fakt, ze nie sa tanie.
tak wiem.Nawet mam kilka sztuk ale w przydomowym basenie gdzie woda zmieniana jest co 2 dni a basen myty może się nam zdarzyć
Cytat:

wierzę.L do 10mc 2 ząbkami dawała rade wszystko jeść.
Ogórki uwielbia pod każdą postacią.Ostatnio wciąż jemy małosolne.

p4w czy jeśli mleczaki rosną krzywo, to stałe też będą krzywe?
widzę, że L krzywo rosną dwójki.
Sama za dzieciaka nosiłam aparat ortodontyczny, ale córcia mogłaby mieć proste i zdrowe ząbki po tatusiu

Na wieczór ale frekwencja ho ho ho
Pospałyśmy do 7, i do dobrze, bo wczoraj do północy oglądałam operacje plastyczne.
Rano oczka czyste miała

Ktoś z kawka?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 08:19   #2652
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak wiem.Nawet mam kilka sztuk ale w przydomowym basenie gdzie woda zmieniana jest co 2 dni a basen myty może się nam zdarzyć

wierzę.L do 10mc 2 ząbkami dawała rade wszystko jeść.
Ogórki uwielbia pod każdą postacią.Ostatnio wciąż jemy małosolne.

p4w czy jeśli mleczaki rosną krzywo, to stałe też będą krzywe?
widzę, że L krzywo rosną dwójki.

Sama za dzieciaka nosiłam aparat ortodontyczny, ale córcia mogłaby mieć proste i zdrowe ząbki po tatusiu

Na wieczór ale frekwencja ho ho ho
Pospałyśmy do 7, i do dobrze, bo wczoraj do północy oglądałam operacje plastyczne.
Rano oczka czyste miała

Ktoś z kawka?
nie ma związku miedzy ustawieniem mleczaków i stałych, choć zazwyczaj jest tak, zę mleczne są równiutkie a stałe już nie

ale nie martw się - krzywa dwójka w tym okresie moze się jeszcze zmienić i nawet mleczaki będą proste (oczywiście mam na myśli jakies niewielkie odchylenia - wychodzenie pod lekki kątem albo bardziej od przedsionka)
potem oczywiście sytuacja zaczyna się klarować (pojawiają się szpary czy nie itd...) i można wnioskować z dużym prawdopodobieństwem jak będą ustawione stałe

ja piję kawę i się zastanawiam jak przeżyjemy dzisiejszy dzień skoro ma być jeszcze goręcej niż wczoraj

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-11 o 08:23
Stary 2010-07-11, 08:39   #2653
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
my wczoraj caly dzionek na dworku, basenik, kocyk, spacerki
dzisiaj pewnie powtorka

Cytat:

2kg brakują do wagi sprzed zajścia w ciążę, ale chcę więcej zgubić.Oby zapału mi wystarczyło na jakieś kolejne 6 kilo
jestem z ciebie dumna Kasiutyle juz zrzucilas i nadal nie brak ci energii i motywacji

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaaa juz wiem @ ma przyjsc jutro to dlatego tak mam humor :/
i wszystko jasne
ja tez mam takie dni ze wszyscy wokol mnie denerwuja
Cytat:

L nie zrobiła wczoraj kupki.Dziś rano też nie, aż tu zaczęła się skupiać w basenie.Mąż szybko nasadził ją na trawkę, myślał że skończyła, a ona dokończyła w wodzie więc na biegu wylewali basen, szorowali go i lali nowej wody

No i mamy 7 zęba.
to wam Laura niespodzianie w basenie zrobila
wow 7 zabkow
Cytat:
My nadal mamy 2 . Szkoda, bo dawalabym Antosiowi juz wieksze kawalki i jakies twardsze rzeczy, ale nie radzi sobie jeszcze ze wszystkim, potem mieli jedzenie, mieli, a na koniec wypluwa
u nas to samotylko mala nie wypluwa a ma odruch wymiotny i musze jej wyciagnac

Cytat:

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 09:07   #2654
skierka1981
BAN stały

hej mamusie u nas upał...
wczorajsza wycieczka super, tylko tak goraco bylo... ale przeszlismy cale zoo, na koniec Amelka padła. ogólnie sympatycznie. dzis pakowanie a jutro rano wyjazd.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 09:35   #2655
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Cass jeśli masz możliwość, zmień mi wagę...minus kolejny kilogram w dół
...
ja 2 x sama byłam na rowerze i okrutnie dziwnie mi było, tak bez celu tak bez sensu
Ala jakby się bardzo mocno zmotywowała to dałabym radę

No rozumiem o czym piszesz.
Od pon idę na dietkę Tylko nie wiem co wybrac jeszcze. Poczytam wieczorkiem o dukanie

Cytat:

Na razie posiew jest ujemny , teraz jeszcze dobę będą czekać, czy coś nie urośnie, bo tak może być przy przyjmowawaniu Furaginu, więc proszę o dalsze trzymanie kciuków

A Kuba dziś spał do 7.45 bez pobudki na mleko o 5.
i nadal trzymam

Cytat:
Już piszę. Więc zniosła bardzo dobrze-spaliśmy do 8.15 Znaczy Małż mówi, że ją słyszał ok. 6, ale nie płakała tylko sobie gadała, a o 8 to my ją przebudziliśmy, a nie ona nas Także początki super. Dzisiaj było trochę gorzej, bo jak wracaliśmy z Gdańska to pokimała nadprogramowo w samochodzie, ale i tak poszło nieźle. Zasnęła po jakichś 20 min, i to nie była jakaś histeria, tylko raczej biadolenie, że jej się to nie podoba
A i jeszcze coś. Do tej pory wieczorem dawaliśmy jej kasze łyżeczką przed kąpaniem. Teraz chcemy odwrócić kolejność i dawać jej po kąpaniu, żeby się już pomału wyciszała. Ale wolałbym już wtedy z butli, bo tak to się ufajdoli zawsze, że hoho, bo przecież śliniak jest wrogiem nr 1 Dzisiaj wypiła jakieś 140 z butli. Zobaczymy na ile jej to starczy, bo normalnie zjadała na gęsto ze 150 ml. No zobaczymy.

Korków do i z Gdańska nie było I kupiliśmy fotelik. Ale ani Tobi, ani romer (w realu w ogóle mi sie nie podobał) tylko Besafe. To norweska firma, podobno u nas jeszcze mało znana. Podobny do maxicosi, ale fajniejszy. I tańszy Nieznacznie, ale jednak. A oceny w testach takie same. Zosia już w nim wracała i wydaje się być bardzo fajny i wyglądało na to, że jej w nim wygodnie.
Cieszę się, że nocka udana
Ja może powinnam pomyślec o remoncie w tym roku w Zuzki pokoju Rok temu miałam plan, że Ją na wakacje przeniosę

No i zakup pomyślny

Cytat:
Mąż rano wstał do małej,potem zabrał ją na spacer.Miałam czas posprzątać i się pomalować , a potem do 18zajmował się niczym wzorowy tata.Oczywiście go nie pochwale, bo obrośnie w piórka, a swoją drogą żadna łaska a zasrany obowiązek

L nie zrobiła wczoraj kupki.Dziś rano też nie, aż tu zaczęła się skupiać w basenie.Mąż szybko nasadził ją na trawkę, myślał że skończyła, a ona dokończyła w wodzie więc na biegu wylewali basen, szorowali go i lali nowej wody

No i mamy 7 zęba.
Dokładnie

Gratuluję ząbka

Cytat:
ja dziś wskoczyłam z Tomusiem do basenu i o wiele chętniej się w nim ze mną bawił
krótko byliśmy na dworzu, bo Tomuś bardzo tarł oczka mimo, ze był wyspany - chyba od słońca
basenik stał w cieniu, ale wiadomo Tomuś wędrował po całym ogródku

Cytat:
mój odgryzie kawałek ogórka, ale przez to, ze nie ma ząbków trzonowych to nie nie umie sobie poradzić z takim twardym jedzonkiem i nie umie go pogryźć i połknąć
Zuzka też nie ze wszystkim sobie radzi

Cytat:
Rano oczka czyste miała

Dzień dobry
My wczoraj cały dzień nad jeziorkiem, woda jak grzana. Mała wyjśc nie chciała. Wchodziła aż po pachy Nie straszne Jej były kamyki na brzegu. Dziś idziemy na grilla do mojej mamy i trzeba wody nalac do basenu

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 10:20   #2656
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

jestem z ciebie dumna Kasiutyle juz zrzucilas i nadal nie brak ci energii i motywacji

wow 7 zabkow
a najbardziej cieszy jak rzeczy z zeszłego lata zaczynają ładnie leżeć

jak nie było to nie było, a teraz jak grzyby po deszczu

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

No rozumiem o czym piszesz.

no że przyzwyczajona jestem jeździć z kimś i jak sama wyjechałam to nie umiałam się odnależć ani trasy sobie wymyślić.

P4w, w drugą stronę że szparami też to działa? że jak teraz ma to w stałych niekoniecznie?do góry między jedynkami ma taką szparę że idealnie mieści się jej tam dolna jedynka

Stary 2010-07-11, 11:03   #2657
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

P4w, w drugą stronę że szparami też to działa? że jak teraz ma to w stałych niekoniecznie?do góry między jedynkami ma taką szparę że idealnie mieści się jej tam dolna jedynka
nie, jak są szpary w mleczkach to jest bardzo duża szansa, ze stałe będą prościutkie
mój Tomasz też ma mega szpary między jedynkami górnymi i dolnymi i baaardzo się z tego cieszę, bo ja miałam stłoczenia w stałych (za duże zęby w za małej buzi, a mleczaki miałam bez szpar jak z reklamy) i obawiałam się ze Tomuś też będzie miał, a tak jest nadzieja

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-11, 12:06   #2658
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej.

Ale pustki ale to dobrze bo mam mało do nadrabiania
My wczoraj bylismy nad jeziorkiem. Upal niesamowity, jeszcze w aucie jakos wysiedzi bo jest kilmatyzacja ale pozniej jak wyszlismy nad wode to juz masakra. Ukrywalismy sie w cieniu ale mały oczywiscie musiał dreptac po piasku. Nie chciał bawic sie w wodzie, tylko stopki zamoczył wiecej nie chciał i uciekał z wody. Za to slicznie bawił sie w piasku, podkradał dzieciom grabki, wiaderka oczywiwscie miał swoje ale czyjes było fajniejsze. Zaczepiał ludzi, łaził im po kocach, jednej babce nawet masło zawędził ale dobrze, ze szybko mu zabrałam
Taki z niego mały powsinoga, wszedzie łazi i nikogo sie nie boi.
Furore robiły wszystkie dmuchane zabawki - takie wielkie krokodyle, kaczki - musial wszystko dotknąć.

Jeszcze o 21.30 pojechalismy do znajomych. Wykapałam tylko Kube i mama go uspała. Wrocilismy o 2. Tż oczywiscie spiacy, zmeczony zaczał krecic nosem, ze chciałby jutro odpoczac a ja zoo wymysliłam. Wiec sobie darowalismy bo w taki skwar to az ale spacerowac.
Pojedziemy jak bedzie lepsza (chłodniejsza) pogoda.

Cytat:
a.Cass jeśli masz możliwość, zmień mi wagę...minus kolejny kilogram w dół

2kg brakują do wagi sprzed zajścia w ciążę, ale chcę więcej zgubić.Oby zapału mi wystarczyło na jakieś kolejne 6 kilo
za kolejny kilogram.

Nie mam mozliwosci zmiany. Unholy moze edytowac, ja nie

Kasiu, wierze w Ciebie - dasz rade.

Ja wczoraj miałam w połowie dzien wolny od diety bo zjadłam kebaba i loda no i u znajomych wypiłam poł piwa. Ale dzisiaj cd. diety i nie mam zamiaru przerywac.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ale mam zły humor dzisiaj.
wczoraj sie dobrze bawiłam, bylismy z małzem na imprezie pewnej, dla facetów był pokaz klejenia płytek a dla pań pokaz makijażu. Fajnie było, mozna było sie pomalować dowolnie, panie jeszcze chodziły i sprawdzały, doradzały i pomagały. Na koniec dostalismy jeszcze upominki jakis peeling i krem z firmy collister. a faceci dostali plecak i cos tam. Jedzenia i picia do woli było, zespół muzyczny itd. Także fajny wieczór był.

A dzisiaj juz mnie wszystko denerwuje. Rano małż zaprosił kolege na kawe, bo akurat był w okolicy, pojawił sie po 5 minutach. Zła byłam na małza bo nie lubie takich niespodziewanych gosci, niewazne kto to by nie byl. Ja rano w proszku jeszcze zaspana, kawe spokojnie piłam, w około bałagan, a tu gościa zaprasza tak od razu. wrrr.

pozniej moja mama mnie wkurzyła, bo ciagle daje cos Oliwce do jedzenia a to chlebek, a to ciasteczko, chrupki i ona w kółko coś je. No az sie zdenerwowałam. no bo po co. Ja jej nie zabraniam, ale co za duzo to tez nie zdrowo.

no i jeszcze rodzice chcą zeby małż im cos pomógł wiec ze 3 godziny znowu odpadnie. wiem ze pomagac trzeba, ale zła jestem bo wolna sobota i dupa. nawet nigdzie nie pojedziemy i ja nie odpoczne, bo zawsze małż w soboty zajmuje sie córką zebym mogła odpocząć.
ach zła jakas jestem gorąco mi..
Fajna mieliscie imprezke.

Tez nie lubie niespodziewanych gosci i jeszcze tak rano,brrr.

Super, ze TŻ odciaza Cie w soboty. Ja sie z moim ostatnio wogole nie moge dogadac bo on uwaza, ze w weekend musi odpoczac bo cały tydzien ciezko pracuje. A ja tylko opiekuje sie Kuba a to nie jest ciezkie zajecie... Ostatnio cały czas sie o to kłocimy.
Teraz sobie obiecałam, ze juz nigdy nie poprosze go zebysmy gdzies pojechali, spedzili razem czas bede sama jezdziła i zajmowała sie małym a on niech odpoczywa.

Cytat:
Na razie posiew jest ujemny , teraz jeszcze dobę będą czekać, czy coś nie urośnie, bo tak może być przy przyjmowawaniu Furaginu, więc proszę o dalsze trzymanie kciuków
ciesze sie, ze wyniki dobre.

Cytat:
AByliśmy u tych naszych przyjaciół, co mają 3-miesięczną Dominikę. Ma stwierdzoną asymetrię ułożeniową. Robią jakąś gimnastykę itd. Ale wiecie co? Jeszcze nie widziałam u dziecka tak zniekształconej główki Może tak być przy asymetrii? Mała rzeczywiście cały czas leży w jednej pozycji, główkę ma bardzo spłaszczoną z tyłu i tak jeszcze na jeden bok. Dziwnie to wygląda. Oni zdają się tego nie wiedzieć, albo im nie przeszkadza, dlatego nie zaczynałam tego tematu. Spotkałyście z czymś takim?
Angy, Kuba tez mial płaska głowke bo spał tylko na plecach, inna pozycja mu nie opowiadała.
Martwiłam sie ale teraz jest juz ok. Ładnie teraz wyglada.
A z ta asymetria to nie wiem

Jakis czas temu poznałam kobiete, ktora kilka miesiecy temu przeprowadziła sie na moje osiedle. Nie znałysmy sie wczesniej, dopiero niedawno miałysmy okazje sie poznac.
Ona ma 1,5 roczna coreczke. Ta z kolei ma bardzo krzywe nozki i w dodatku strasznie je wykreca do srodka i jak chodzi to wykreca dziwnie paluszki u raczek - ma takie napiete. Wg mnie to nie jest normalne ale matka nie widzi problemu. Tez chciałam wielokrotnie zaproponowac jej wizyte u lekarza ale jakos mi głupio dlatego nie poruszam tematu.

Cytat:
Mąż rano wstał do małej,potem zabrał ją na spacer.Miałam czas posprzątać i się pomalować , a potem do 18zajmował się niczym wzorowy tata.Oczywiście go nie pochwale, bo obrośnie w piórka, a swoją drogą żadna łaska a zasrany obowiązek

No i mamy 7 zęba.

Cass:
biała kawka
pół puszki fasolki bonduelle indiana

pół puszki bonduelle indiana

2x jabłko,pomidor, biała kawka

jajecznica,polędwica, szklanka maślanki truskawkowej

i tu grzech kilka kęsów 3 sałatek i chude mięsko z grilla+cola zero
Dziewczyny, nie narzekajcie juz na woich chłopów...mój nigdy nie wstaje do małego A na spacerze był moze 5 razy przez ten cały rok
Czy to tylko mój jest taki ??

Kuba ostatnio chciał zrobic kupke na dywan, w ostatniej chwili go zabrałam

Gratulujemy kolejnego ząbka

Dziekuje menu

Cytat:
Unholy do mnie pisała, że u Nich OK , Ona nie pisze, bo nie ma doładowanego swojego telefonu (pisała od Małża). Macie pozdrowienia
My rowniez ja pozdrawiamy i bardzo tesknimy.
Pogoda im dopisuje.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 12:07   #2659
p4w
Zakorzenienie

przesyłam pozdrowienia od Svinecki
napisała, ze urodziny się udały i Marcelek chodzi na całego

moze niedługo będzie miała net, bo TZ ma spróbować coś załatwić dziś

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-11, 15:39   #2660
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam
nie sposób was nadrobić
przeczytałam pare stron to nati ma sen popołudniowy, wiec po posprzątaniu, zrobieniu drugiego dania , wyprasowaniu ubrań, wypraniu ubrań mam czas cos napisać.

My wszystkie szczepionki - mamy osobne nie szczepie skojarzonymi - panie neonatolog stwierdziala ze co stare to dobre, duzo pediatrów ode mnie z pracy mówi to samo a kazdy z nich mówi zeby nie szczpeic na pneumokoki broń boze ! Bo jakos dziwnym trafem wówczas dzieci choruja- nie wszystkie a większość- i to by sie zgadzało bo z koleżankę to ponad połowa szczepiła i moze z 30% dzieci miało pneumokoki!!!!

co do jedzenia to - nataniel od 3 miesiąca nie je słoików bo ich nie chce pluje nimi na odległość woli zupkę nasza, drugie danie rybkę w sumie wszystko je tak jak my - jak dawałam niedoprawione to tez pluj jak daje nasze jedzenie - a powiem ze dosc dużo doprawiamy to je az mu sie uszy czesą. Słodycze dostaje raz w tygodniu cos z czekoladą, oprocz tego danonki ,serki no i mleko krowie ma wlaczone, modyfikowane tylko raz dziennie -rano

ząbków mamy juz 9 -wszystkie 1 i 2 i lewą górna 4, teraz idzie prawa górna - u nas pomocne są OSANIT-ki daje jak widzę ze cos sie zaczęło dziać w buzi dzięki temu syn przesypia noce a w dzien nawet nie jest takie dokuczliwe

była tez wzmianka o pracy dzieci i rówieśnikach - ja pracuje w dpia**ch godzinach 12-18 zanim małego do mamy zawiozę to juz o 10 wychodzę kolo 20 jestem w domu a wiec z synem spędzam 4-5 godzin nad czym ubolewam i szukam innej pracy. Ja uważam ze powinno sie z dzieckiem jak najwięcej czasu spędzić, ale zeby go nie ograniczać- czyli chodzić z nim juz teraz do piaskownicy by uczył sie socjalizacji wśród innych dzieci. Tak wiec moja mam spędza dużo czasu na dworze z małym w piasku na huśtawkach, jak chodzi do siebie na działkę żeby Nataniel sie wykapał w wodzie to tez z dziećmi - na działkach same babcie i wnuczki , wnukowie ;]
Ale odchodzę od tematu ważne jest by dzieci szczególnie jedynaki nie bały sie kontaktu z innymi dziećmi czy dorosłymi - moja opinia .
ja mam nadzieje ze jak uda mi sie zmienić prace to bede zastepywala swoja mamę - w tych huśtawkowych obowiązkach ;]

co do słow to nataniel - mówi mama, baba,dada(dziadek)viola,p ałeł (paweł) no i ostatnio tata, naśladuje psa , konika ostatnio kota- na zapytanie gdzie jest ktos tam idzie i szuka tego kogoś, jest wraziekiem i majsterkowiczem ,wszytsko rozbierze, wszystko chce zobaczyć ,sam otwiera szafki, szuflady (co akurat dobre nie jest ale wykręciliśmy uchwyty i spokój mamy)

co do chodzenia to nie chodzi sam, bo jest leniem za rączke (jedna) chodzi tak jakby chodził juz od roku, ładnie wchodzi na stopnie i z nich schodzi. sam potrafi stac i 5 minut ale pojsc sam nie chce - widać leń po tatusiu. rehabilitanci uspokajają ze ma czas bo wiek korygowany to 11 miesiecy wiec dramatu nie ma . Ale mamy zakaz chodzików itp - powiedzieli ze lepiej żeby później zaczął chodzic - wtedy sam sie nauczy a oni na"starość" nataniela nie będą mieli problemu zeby naprawiać kręgosłup czy prostować nózki, stopy, piety itd

acha co do zebów to myjemy dwa razy dziennie elmexem różowym dla dzieci powyżej 1 roku życia- byliśmy u stomatologa - pani doktor powiedziała ze spokojnie tym myc mało dać pasty i będzie dobrze jak sobie nawet i łyknie trochę pasty będzie miał odpowiedni poziom flouru (ta pasta ma tyle flouru, ze nawet jak dziecko zje cała tubkę to nie wyrządzi ona zbyt dużo "złego")

co do ścinania włosków Natek miał pierwszy raz ścięte w swoje urodziny a teraz dokładnie co miesiac - fajnie mu sie czuprynka zagęściła ;] myślę ścinać go do sierpnia a później juz zapuszczamy na zimę
przepraszam za taki wylewny post ale dość dużo piszecie a ja staram sie odpisywać na wszystko co poruszane ;]

a no i wsio naj dla roczniaków i gratuluje pierwszych samodzielnych kroczków no i po trochu ich zazdraszczam[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

a co do chłopów : to mój sie spisuje - małego ,karmi przewija przebiera cały czas może poza 4-6 przypadkami kąpie małego, na spacery chodzimy wspólnie i to tylko w weekendy bo cały tydzień spędza na dworze czas z babcią, jak jest chory podaje lekarstwa - no nad ranem zanim do pracy pójdzie zrobie jedzenie do butli i da do podgrzewacza - my sie budzimy jemy i śpimy do 8 (potem o 9 śniadanko dorosłe) Ale jak kazda kobieta i tak na niego narzekam ze za mało robi - choć w porównaniu z innymi panami robi dosc sporo a właściwie wszystko . problem taki ze oprócz kąpania wszystko trzeba mu mówic ;0)

a no i wsio naj dla roczniaków i gratuluje pierwszych samodzielnych kroczków no i po trochu ich zazdraszczam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2010-07-11 o 15:40
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 16:43   #2661
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ale upal
mala spi, ja pomalowalam paznokcie, musze jakies ciuszki naszykowac bo jak malz wroci to jedziemy do tesciow

aaa malej przebija sie gorna lewa jedynka-mysle ze jutro juz bedzie na wierzchu bo dzisiaj miala juz takie dziurki w dziaselku a wczoraj jedynie bylo widac zabek za cienka skorka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie u nas upał...
wczorajsza wycieczka super, tylko tak goraco bylo... ale przeszlismy cale zoo, na koniec Amelka padła. ogólnie sympatycznie. dzis pakowanie a jutro rano wyjazd.
a jakies fotki a wycieczki beda?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dzień dobry
My wczoraj cały dzień nad jeziorkiem, woda jak grzana. Mała wyjśc nie chciała. Wchodziła aż po pachy Nie straszne Jej były kamyki na brzegu. Dziś idziemy na grilla do mojej mamy i trzeba wody nalac do basenu

Miłego dnia
plazowiczki

Cytat:
a najbardziej cieszy jak rzeczy z zeszłego lata zaczynają ładnie leżeć

jak nie było to nie było, a teraz jak grzyby po deszczu
zgadzam sie.......mi tez jakos bluzki lepiej leza juz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej.

Ale pustki ale to dobrze bo mam mało do nadrabiania
My wczoraj bylismy nad jeziorkiem. Upal niesamowity, jeszcze w aucie jakos wysiedzi bo jest kilmatyzacja ale pozniej jak wyszlismy nad wode to juz masakra. Ukrywalismy sie w cieniu ale mały oczywiscie musiał dreptac po piasku. Nie chciał bawic sie w wodzie, tylko stopki zamoczył wiecej nie chciał i uciekał z wody. Za to slicznie bawił sie w piasku, podkradał dzieciom grabki, wiaderka oczywiwscie miał swoje ale czyjes było fajniejsze. Zaczepiał ludzi, łaził im po kocach, jednej babce nawet masło zawędził ale dobrze, ze szybko mu zabrałam
Taki z niego mały powsinoga, wszedzie łazi i nikogo sie nie boi.
Furore robiły wszystkie dmuchane zabawki - takie wielkie krokodyle, kaczki - musial wszystko dotknąć.

Jeszcze o 21.30 pojechalismy do znajomych. Wykapałam tylko Kube i mama go uspała. Wrocilismy o 2. Tż oczywiscie spiacy, zmeczony zaczał krecic nosem, ze chciałby jutro odpoczac a ja zoo wymysliłam. Wiec sobie darowalismy bo w taki skwar to az ale spacerowac.
Pojedziemy jak bedzie lepsza (chłodniejsza) pogoda.

czyli Kubus rzadzil nad jeziorem

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
(...)
a no i wsio naj dla roczniaków i gratuluje pierwszych samodzielnych kroczków no i po trochu ich zazdraszczam
ale zes sie babo rozpisala
dla Natanielka

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-11, 16:48   #2662
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czekoladko - dzieki za brawa - dla sprostowania młody nie chodzi

my juz 2 raz z basenu wyszlismy;]obiad zjedzony natanielowi jak zawsze buzia sie nie zamyka wiec hcyba pojdziemy na spacer w koncu jezu 17 wiec nie bedzie tak grzac !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:24   #2663
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no że przyzwyczajona jestem jeździć z kimś i jak sama wyjechałam to nie umiałam się odnależć ani trasy sobie wymyślić.
Ja napisałam, że rozumiem o czym piszesz

Ale upał
Dobrze, że ten basen zabraliśmy dla małej - zbawienie. Pod koniec była mega umęczona, zresztą ja też, ledwo siedziałam i wszystko z rąk mi leciało, czułam się jak pijana a piłam tylko wodę.
Woda to małej żywioł, jutro znów wybierzemy się nad jeziorko

Idę zerknąć na all bo chcę jakieś koszulki sobie kupić, spodenki i może sukienkę jakąś przewiewną.

Późno już ale idę po kawę.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:02   #2664
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala dopiero zasnelamusialab ym pocwiczyc ale jakos mi sie nie chce juz o tej porze.....moze przyjda mi checi nie wiem

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
czekoladko - dzieki za brawa - dla sprostowania młody nie chodzi

my juz 2 raz z basenu wyszlismy;]obiad zjedzony natanielowi jak zawsze buzia sie nie zamyka wiec hcyba pojdziemy na spacer w koncu jezu 17 wiec nie bedzie tak grzac !
brawa byly za caloksztalt

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-11, 23:54   #2665
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

za kolejny kilogram.

Nie mam mozliwosci zmiany. Unholy moze edytowac, ja nie

Kasiu, wierze w Ciebie - dasz rade.

Ja wczoraj miałam w połowie dzien wolny od diety bo zjadłam kebaba i loda no i u znajomych wypiłam poł piwa. Ale dzisiaj cd. diety i nie mam zamiaru przerywac.

Dziewczyny, nie narzekajcie juz na woich chłopów...mój nigdy nie wstaje do małego A na spacerze był moze 5 razy przez ten cały rok
dzięki

to poczekamy za starościnom może do tego czasu jeszcze jakiś spadek odnotuję

dzięki nie chciałabym cię zawieść
Marzy mi się jeszcze 8kg

to dobrze że wracasz a nie czekasz jak to się mówi "od pierwszego"

Cass u mnie to jest ustalone od czasu jak mała jeszcze w brzuchu siedziała.I trzymam się tego konsekwentnie Czasem jak nie zazwyczaj byłoby mi na rękę wstać za niego, ale nie uczę go głupoty trochę dłużej poczuwam, bo sen to to nie jest-słyszę ich,potem na biegu muszę się ogarniać, ale niech wie jak to jest.

Na spacer wypycham go żeby załatwił po drodze zakupy
Ja w tym czasie sprzątam w takim tempie że pot po dupie leci.Jak nie chce iść, to mówię że ja pójdę, ale jak wrócę to ma być to, to to i to zrobione. I od razu nabiera chęci na spacer.
Jego praca jest od-do, a moja nie kończy się w chwili położenia dziecka spać.Jeśli nie chciałby(głupie słowo, bo kompletnie nie pasuje) pomóc z dzieckiem, to zapuściłabym dom brudem i syfem a na garnkach zrobiłyby się pajęczyny.Sam nie miałby w czym chodzić i musiałby się wstydzić.Do tego pewnie bym z nim słowa nie zamieniła a o bliższych kontaktach już w ogóle mógłby zapomnieć, tak więc ma wybór? Ma
Szkoda że nie wychodzi sam z taka propozycja, tylko wszystko podstępem ale grunt że cel osiągnięty.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

dzień intensywnie spędzony na dworze, od 11-19.Mała godzinkę spała, godzinkę dreptała, a resztę w wodzie spędziła.
Była tak umęczona że nie tknęła mleka. Z resztą kąpać też się nie chciała...ale co tam taka mała wanna, jak wody w basenie było dziś tyle że ją wypierało.

Właśnie wróciłam z roweru a tu w ciągu całego dnia nikogo prawie nie było

Dość ubogo dziś
-biała kawka
-grani
-sok z jabłek
-biała kawka
-grill( sałatka z tortellini nad program)
-sok z jabłek

-woda z kropelkami i izotonic po rowerku
W tą pogodę to ani jeść się nie chcę.
A na rower ubrałam bluze żeby się bardziej spocić.

Stary 2010-07-12, 00:29   #2666
mariolasl
Zakorzenienie

Hej
Z pracy, siedze nad kawka i czytam, co u was/ u nas

Gizmiatko, milo cie widziec . Nataniel i Antonio ida leb w leb

Antonio uwielbia sie pluskac w morzu, w ogole sie wody nie boi, nawet fal, ktore siegaja mu czasami do brody . Dzis odsypialam nocke, wiec maz sie nim zajmowal caly dzien. Byli na spacerze, jakas impreza tam byla, ale maly nie zalapal sie na malowanie twarzy farbami, bo za dluga kolejka byla i zaczal jeczec . Z jedzeniem bylo dzis lepiej, ale to pewnie dlatego, ze nie bylo tak goraco.

Ja rowniez na meza nie moge narzekac. Fakt, ze obydwoje jestesmy bardzo zmeczeni i malo czasu mamy dla siebie, bo i pomocy osob trzecich brak (niani nie licze, ktora sie zajmuje malym, jak ja spie po nockach). Zrozumial juz, ze na odpoczynek nie ma co liczyc, musi poczekac, az Antonio dorosnie i nie bedzie wymagal ciaglej uwagi. Niania go chwali, mowi, ze jest grzeczny, ja rowniez zbytnio nie narzekam, chociaz z pewnoscia nie nalezy do spokojnych dzieci, bo to maly wiercipieta i wszedzie go pelno. Potrafi tez pokazac rozki i psoci, ale nie potrafie sie na niego dlugo gniewac. Biorac pod uwage wszystko, to ciesze sie, ze jest taki jaki jest. A jest wspanialym, madrym, pelnym zycia dzieckiem z ogromnym poczuciem humoru . Sloneczko Mamusi
Maz robi przy malym wszystko, kupki, karmienie, przebieranie, spacery, kapiel, zabawa itp itd, poza tym jeszcze ma obowiazki domowe typu prasowanie, sprzatanie, zmywanie naczyn itd. Podzielilismy sie 50/50, w koncu obydwoje pracujemy na pelen etat i obydwoje opiekujemy sie Antosiem. Moj maz juz dawno doszedl do wniosku, ze jest bardziej zmeczony po calym dniu z Antosiem, niz po calym dniu w pracy
Stary 2010-07-12, 08:09   #2667
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna mieliscie imprezke.

Tez nie lubie niespodziewanych gosci i jeszcze tak rano,brrr.

Super, ze TŻ odciaza Cie w soboty. Ja sie z moim ostatnio wogole nie moge dogadac bo on uwaza, ze w weekend musi odpoczac bo cały tydzien ciezko pracuje. A ja tylko opiekuje sie Kuba a to nie jest ciezkie zajecie... Ostatnio cały czas sie o to kłocimy.
Teraz sobie obiecałam, ze juz nigdy nie poprosze go zebysmy gdzies pojechali, spedzili razem czas bede sama jezdziła i zajmowała sie małym a on niech odpoczywa.

Cass, przypominam Ci jak mówiłaś, ze nie wymagasz od swojego TZ, zeby zajmował się Kubą, bo ma i tak dużo spraw i pracy na głowie

a jak zauważyłaś zapewne żaden z naszych nie pomaga z własnej woli - jest to albo wypracowane albo okupione kłótnią tudzież innym ultimatum

więc nie narzekaj albo zabierz się za wychowanie swojego TZ

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-12, 09:24   #2668
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam sie przywitac
i lece na kawke

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-12, 09:26   #2669
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Nic takiego nie sugerowałam broń boże

Cytat:

Angy, Kuba tez mial płaska głowke bo spał tylko na plecach, inna pozycja mu nie opowiadała.
Martwiłam sie ale teraz jest juz ok. Ładnie teraz wyglada.
A z ta asymetria to nie wiem

Jakis czas temu poznałam kobiete, ktora kilka miesiecy temu przeprowadziła sie na moje osiedle. Nie znałysmy sie wczesniej, dopiero niedawno miałysmy okazje sie poznac.
Ona ma 1,5 roczna coreczke. Ta z kolei ma bardzo krzywe nozki i w dodatku strasznie je wykreca do srodka i jak chodzi to wykreca dziwnie paluszki u raczek - ma takie napiete. Wg mnie to nie jest normalne ale matka nie widzi problemu. Tez chciałam wielokrotnie zaproponowac jej wizyte u lekarza ale jakos mi głupio dlatego nie poruszam tematu.
To dobrze, że jest lepiej, mam nadzieję, że u Domi sie to tez cofnie jakoś.

Cytat:
Cass, przypominam Ci jak mówiłaś, ze nie wymagasz od swojego TZ, zeby zajmował się Kubą, bo ma i tak dużo spraw i pracy na głowie

a jak zauważyłaś zapewne żaden z naszych nie pomaga z własnej woli - jest to albo wypracowane albo okupione kłótnią tudzież innym ultimatum

więc nie narzekaj albo zabierz się za wychowanie swojego TZ
O przepraszam, mój pomaga bez jakichkolwiek środków przymysu

Hej,
wczoraj byliśmy cały dzien nad jeziorkiem i było super Zosia była bardzo grzeczna, ładnie zjadła obiadek i kąpała się oczywiście, chociaż na początku była przestraszona. Ale z czasem, jak już się cała zamoczyła to strasznie jej się podobało I ucięła sobie drzemkę w namiocie, co mnie bardzo zdziwiło, bo obyło się bez płaczów i grymaszenia-po prostu padła
Wieczorem też grzecznie, bez nawet małego zająknięcia zasnęła sama w łóżeczku

Piję kawę, chłodzi mnie wentylator i jest fajnie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:29   #2670
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć dzieweczki...

mało tu teraz zaglądam, wybaczcie, nie nadrabiam nawet zbytnio... Moje dziecko postanowiło wykończyć mnie psychicznie a TŻ bardzo ochoczo jej w tym pomaga muszę się jakoś do kupy pozbierać a upał i zmęczenie mi nie pomaga...ee ledwo usiadłam już słyszę małą, obudziła się, ciekawe w jakim humorze

Buziaczki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości