|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Ale dobrze, że mieli ![]() Wyobraziłam to sobie , u nas też mniejszy apetyt, ale jak w poniedziałek posiew nadal będzie jałowy, to trochę mniej będę się martwić ![]()
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
mariolu, jak jesteś to mogłabyś mi w skrócie napisać (tu albo na pw) jak to się stało, ze wyjechałaś do UK?
i jak to zorganizowałaś?
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki macie kolor?Kuba potrafi sobie zostawić kawałek "na potem" , może Zosia też chciała?
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam jak już jesteśmy przy jedzeniu, ze my mamy tylko 4 zęby, ale przez ten pobyt w żłobku mój Tomuś tak się rozwinął jedzeniowo, ze jestem w szoku - potrafi tymi 4 ząbkami zjeść chyba wszystko
dziś poszedł w ogródku do truskawek, zerwał sobie jedną i włożył sobie do buzi ![]() oczywiście kontrolowałam wszystko, zeby nie udławił się, ale byłam w szoku zjada te wafelki i chrupki, których wcześniej nie chciał bo za bardzo się kleiły i nie umiał sobie z tym poradzić, a teraz po pierwszym woła o kolejne
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tomusia, a które ząbki macie?Kuba też bierze całą truskawkę i sobie gryzie po kawałku , ale radzi sobie. Jemu z kolei nie szły na początku biszkopty, a teraz już umie ładnie je jeść ![]() Ale np. ogórka nie da rady zjeść
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to, ze sok leci jest w tym wszystkim najlepsze ![]() mój odgryzie kawałek ogórka, ale przez to, ze nie ma ząbków trzonowych to nie nie umie sobie poradzić z takim twardym jedzonkiem i nie umie go pogryźć i połknąć
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam w katalogu na kolory i jak byśmy chcięli to by nam zamówił inny i przysłali kurierem do domu. Ale ten najbardziej mi się podobał, bo mogłam też porównać z tymi, które były w zestawie z isofixem na sklepie. Ten czarny idealnie nam sie wtopił w kolor kanapy w samochodzie i super to wygląda.Raczej nie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Odmeldowuję się ![]() Do jutra albo do poniedziałku
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Angy, ja mysle, ze Twoi znajomi wiedza o tym, ze ich dziecko ma asymetryczna glowe (bo tak czesto jest w asymetrii ulozeniowej), sama pisalas, ze maja zalecone cwiczenia. W asymetrii ulozeniowej dzidzius kładzie głowę zawsze na jednej stronie i układa ciałko w księżyc, czasami jest to bardziej widoczne, czasami mniej. Antonio tez mial/ma asymetrie. Cwiczylismy u rehabilitanta i w domu, chodzimy na masaze i uwierz mi zwykle przypilnowanie dziecka, aby nie spalo tylko na jednym boku w tej sytuacji nie wystarcza. Dziecko po prostu zawsze przybiera taka pozycje, na lezaca, polezaco, siedzaco itd... U Antosia juz duzo lepiej, ja to oczywiscie caly czas widze (mam na mysli jego postawe), ale glowka jest lekko krzywa, dobrze, ze ma wloski, to mniej widac
, z czasem powinno byc lepiej. I wiem na pewno, ze nie wynika to z naszego rodzicielskiego niedbalstwa.p4w, chyba mnie juz kiedys o to pytalas . Najpierw musialam sie zarejestrowac i angielskim odpowiedniku izby pielegniarek i poloznych - NMC, aby uzyskac prawo wykonywania zawodu na terenie UK. Procedura troche trwa, wiec wymyslilam sobie, ze pojade pracowac w domu starcow, aby przeczekac ten czas i podszkolic jezyk. Po otrzymaniu prawa wykonywania zawodu szukalam pracy. Wysyla sie aplikacje do szpitali, oni zapraszaja na interview, zazwyczaj trzeba przygotowac jakas prezentacje na zadany temat itp. Ja akurat mialam szczescie, ze po pierwszym interview zaproponowano mi prace.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-07-10 o 23:27 |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba nie od technicznej strony nosimy się z takim zamiarem już od dawna, wiem ze są firmy które organizują takie wyjazdy lekarzom, ale pobierają chyba wtedy jakieś opłaty, więc moze sama spróbuję wstrzymywałam się z decyzją, bo miałam nadzieję na specjalizację albo doktorat, ale jak zaczęłam się koło tego kręcić to rzeczywistość PRL'owska na polskich uczelniach mnie przeraziła i to chyba nie na moje zdrowie a na specjalizację to raczej nie mam już nadziei... z drugiej strony boję się, ze sobie z językiem nie poradzę, bo nie używałam go od liceum (poza wakacjami i kilkoma obcojęzycznymi pacjentami, których przyjmowałam), ale brak nadziei na jakąś poprawę zycia pogłębia się u mnie i stąd takie wahania...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-10 o 23:38 |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy do mnie pisała, że u Nich OK
, Ona nie pisze, bo nie ma doładowanego swojego telefonu (pisała od Małża). Macie pozdrowienia ![]() Dobrej nocy
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w przydomowym basenie gdzie woda zmieniana jest co 2 dni a basen myty może się nam zdarzyć ![]() Cytat:
Ogórki uwielbia pod każdą postacią.Ostatnio wciąż jemy małosolne. p4w czy jeśli mleczaki rosną krzywo, to stałe też będą krzywe? widzę, że L krzywo rosną dwójki. Sama za dzieciaka nosiłam aparat ortodontyczny, ale córcia mogłaby mieć proste i zdrowe ząbki po tatusiu Na wieczór ale frekwencja ho ho ho Pospałyśmy do 7, i do dobrze, bo wczoraj do północy oglądałam operacje plastyczne. Rano oczka czyste miała Ktoś z kawka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie martw się - krzywa dwójka w tym okresie moze się jeszcze zmienić i nawet mleczaki będą proste (oczywiście mam na myśli jakies niewielkie odchylenia - wychodzenie pod lekki kątem albo bardziej od przedsionka) potem oczywiście sytuacja zaczyna się klarować (pojawiają się szpary czy nie itd...) i można wnioskować z dużym prawdopodobieństwem jak będą ustawione stałe ja piję kawę i się zastanawiam jak przeżyjemy dzisiejszy dzień skoro ma być jeszcze goręcej niż wczoraj
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-11 o 08:23 |
|
|
|
|
#2653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my wczoraj caly dzionek na dworku, basenik, kocyk, spacerki ![]() dzisiaj pewnie powtorka Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam takie dni ze wszyscy wokol mnie denerwuja ![]() Cytat:
wow 7 zabkow ![]() Cytat:
tylko mala nie wypluwa a ma odruch wymiotny i musze jej wyciagnacCytat:
|
|
#2654 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
wczorajsza wycieczka super, tylko tak goraco bylo... ale przeszlismy cale zoo, na koniec Amelka padła. ogólnie sympatycznie. dzis pakowanie a jutro rano wyjazd. |
|
|
|
#2655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No rozumiem o czym piszesz. Od pon idę na dietkę Tylko nie wiem co wybrac jeszcze. Poczytam wieczorkiem o dukanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja może powinnam pomyślec o remoncie w tym roku w Zuzki pokoju Rok temu miałam plan, że Ją na wakacje przeniosę ![]() No i zakup pomyślny ![]() Cytat:
Gratuluję ząbka ![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() My wczoraj cały dzień nad jeziorkiem, woda jak grzana. Mała wyjśc nie chciała. Wchodziła aż po pachy Nie straszne Jej były kamyki na brzegu. Dziś idziemy na grilla do mojej mamy i trzeba wody nalac do basenu ![]() Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie było to nie było, a teraz jak grzyby po deszczu ![]() no że przyzwyczajona jestem jeździć z kimś i jak sama wyjechałam to nie umiałam się odnależć ani trasy sobie wymyślić. P4w, w drugą stronę że szparami też to działa? że jak teraz ma to w stałych niekoniecznie?do góry między jedynkami ma taką szparę że idealnie mieści się jej tam dolna jedynka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tomasz też ma mega szpary między jedynkami górnymi i dolnymi i baaardzo się z tego cieszę, bo ja miałam stłoczenia w stałych (za duże zęby w za małej buzi, a mleczaki miałam bez szpar jak z reklamy) i obawiałam się ze Tomuś też będzie miał, a tak jest nadzieja
|
|
|
#2658 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale pustki ale to dobrze bo mam mało do nadrabiania ![]() My wczoraj bylismy nad jeziorkiem. Upal niesamowity, jeszcze w aucie jakos wysiedzi bo jest kilmatyzacja ale pozniej jak wyszlismy nad wode to juz masakra. Ukrywalismy sie w cieniu ale mały oczywiscie musiał dreptac po piasku. Nie chciał bawic sie w wodzie, tylko stopki zamoczył wiecej nie chciał i uciekał z wody. Za to slicznie bawił sie w piasku, podkradał dzieciom grabki, wiaderka oczywiwscie miał swoje ale czyjes było fajniejsze. Zaczepiał ludzi, łaził im po kocach, jednej babce nawet masło zawędził ale dobrze, ze szybko mu zabrałam Taki z niego mały powsinoga, wszedzie łazi i nikogo sie nie boi. Furore robiły wszystkie dmuchane zabawki - takie wielkie krokodyle, kaczki - musial wszystko dotknąć. ![]() Jeszcze o 21.30 pojechalismy do znajomych. Wykapałam tylko Kube i mama go uspała. Wrocilismy o 2. Tż oczywiscie spiacy, zmeczony zaczał krecic nosem, ze chciałby jutro odpoczac a ja zoo wymysliłam. Wiec sobie darowalismy bo w taki skwar to az ale spacerowac. Pojedziemy jak bedzie lepsza (chłodniejsza) pogoda. Cytat:
za kolejny kilogram.Nie mam mozliwosci zmiany. Unholy moze edytowac, ja nie Kasiu, wierze w Ciebie - dasz rade. Ja wczoraj miałam w połowie dzien wolny od diety bo zjadłam kebaba i loda no i u znajomych wypiłam poł piwa. Ale dzisiaj cd. diety i nie mam zamiaru przerywac. Cytat:
Tez nie lubie niespodziewanych gosci i jeszcze tak rano,brrr.Super, ze TŻ odciaza Cie w soboty. Ja sie z moim ostatnio wogole nie moge dogadac bo on uwaza, ze w weekend musi odpoczac bo cały tydzien ciezko pracuje. A ja tylko opiekuje sie Kuba a to nie jest ciezkie zajecie... Ostatnio cały czas sie o to kłocimy. Teraz sobie obiecałam, ze juz nigdy nie poprosze go zebysmy gdzies pojechali, spedzili razem czas bede sama jezdziła i zajmowała sie małym a on niech odpoczywa. Cytat:
Cytat:
Martwiłam sie ale teraz jest juz ok. Ładnie teraz wyglada. A z ta asymetria to nie wiem Jakis czas temu poznałam kobiete, ktora kilka miesiecy temu przeprowadziła sie na moje osiedle. Nie znałysmy sie wczesniej, dopiero niedawno miałysmy okazje sie poznac. Ona ma 1,5 roczna coreczke. Ta z kolei ma bardzo krzywe nozki i w dodatku strasznie je wykreca do srodka i jak chodzi to wykreca dziwnie paluszki u raczek - ma takie napiete. Wg mnie to nie jest normalne ale matka nie widzi problemu. Tez chciałam wielokrotnie zaproponowac jej wizyte u lekarza ale jakos mi głupio dlatego nie poruszam tematu. Cytat:
A na spacerze był moze 5 razy przez ten cały rok Czy to tylko mój jest taki ?? Kuba ostatnio chciał zrobic kupke na dywan, w ostatniej chwili go zabrałam Gratulujemy kolejnego ząbka Dziekuje menu Cytat:
Pogoda im dopisuje. ___________ A z nowosci - Kuba wczoraj był u fryzjera. Tzn małz mu sciał maszynka włoski Na poczatku sie bał ale moj tata go zagadywał i jakos poszło. Teraz jest taki łysolek - bielasek. ![]() I wczoraj nabił sobie kolejnego wielkiego guza. I troszke zdarł czoło.
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
przesyłam pozdrowienia od Svinecki
napisała, ze urodziny się udały i Marcelek chodzi na całego moze niedługo będzie miała net, bo TZ ma spróbować coś załatwić dziś
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie sposób was nadrobić przeczytałam pare stron to nati ma sen popołudniowy, wiec po posprzątaniu, zrobieniu drugiego dania , wyprasowaniu ubrań, wypraniu ubrań mam czas cos napisać. My wszystkie szczepionki - mamy osobne nie szczepie skojarzonymi - panie neonatolog stwierdziala ze co stare to dobre, duzo pediatrów ode mnie z pracy mówi to samo a kazdy z nich mówi zeby nie szczpeic na pneumokoki broń boze ! Bo jakos dziwnym trafem wówczas dzieci choruja- nie wszystkie a większość- i to by sie zgadzało bo z koleżankę to ponad połowa szczepiła i moze z 30% dzieci miało pneumokoki!!!! co do jedzenia to - nataniel od 3 miesiąca nie je słoików bo ich nie chce pluje nimi na odległość woli zupkę nasza, drugie danie rybkę w sumie wszystko je tak jak my - jak dawałam niedoprawione to tez pluj jak daje nasze jedzenie - a powiem ze dosc dużo doprawiamy to je az mu sie uszy czesą. Słodycze dostaje raz w tygodniu cos z czekoladą, oprocz tego danonki ,serki no i mleko krowie ma wlaczone, modyfikowane tylko raz dziennie -rano ząbków mamy juz 9 -wszystkie 1 i 2 i lewą górna 4, teraz idzie prawa górna - u nas pomocne są OSANIT-ki daje jak widzę ze cos sie zaczęło dziać w buzi dzięki temu syn przesypia noce a w dzien nawet nie jest takie dokuczliwe była tez wzmianka o pracy dzieci i rówieśnikach - ja pracuje w dpia**ch godzinach 12-18 zanim małego do mamy zawiozę to juz o 10 wychodzę kolo 20 jestem w domu a wiec z synem spędzam 4-5 godzin nad czym ubolewam i szukam innej pracy. Ja uważam ze powinno sie z dzieckiem jak najwięcej czasu spędzić, ale zeby go nie ograniczać- czyli chodzić z nim juz teraz do piaskownicy by uczył sie socjalizacji wśród innych dzieci. Tak wiec moja mam spędza dużo czasu na dworze z małym w piasku na huśtawkach, jak chodzi do siebie na działkę żeby Nataniel sie wykapał w wodzie to tez z dziećmi - na działkach same babcie i wnuczki , wnukowie ;] Ale odchodzę od tematu ważne jest by dzieci szczególnie jedynaki nie bały sie kontaktu z innymi dziećmi czy dorosłymi - moja opinia . ja mam nadzieje ze jak uda mi sie zmienić prace to bede zastepywala swoja mamę - w tych huśtawkowych obowiązkach ;] co do słow to nataniel - mówi mama, baba,dada(dziadek)viola,p ałeł (paweł) no i ostatnio tata, naśladuje psa , konika ostatnio kota- na zapytanie gdzie jest ktos tam idzie i szuka tego kogoś, jest wraziekiem i majsterkowiczem ,wszytsko rozbierze, wszystko chce zobaczyć ,sam otwiera szafki, szuflady (co akurat dobre nie jest ale wykręciliśmy uchwyty i spokój mamy) co do chodzenia to nie chodzi sam, bo jest leniem za rączke (jedna) chodzi tak jakby chodził juz od roku, ładnie wchodzi na stopnie i z nich schodzi. sam potrafi stac i 5 minut ale pojsc sam nie chce - widać leń po tatusiu. rehabilitanci uspokajają ze ma czas bo wiek korygowany to 11 miesiecy wiec dramatu nie ma . Ale mamy zakaz chodzików itp - powiedzieli ze lepiej żeby później zaczął chodzic - wtedy sam sie nauczy a oni na"starość" nataniela nie będą mieli problemu zeby naprawiać kręgosłup czy prostować nózki, stopy, piety itd acha co do zebów to myjemy dwa razy dziennie elmexem różowym dla dzieci powyżej 1 roku życia- byliśmy u stomatologa - pani doktor powiedziała ze spokojnie tym myc mało dać pasty i będzie dobrze jak sobie nawet i łyknie trochę pasty będzie miał odpowiedni poziom flouru (ta pasta ma tyle flouru, ze nawet jak dziecko zje cała tubkę to nie wyrządzi ona zbyt dużo "złego") co do ścinania włosków Natek miał pierwszy raz ścięte w swoje urodziny a teraz dokładnie co miesiac - fajnie mu sie czuprynka zagęściła ;] myślę ścinać go do sierpnia a później juz zapuszczamy na zimę przepraszam za taki wylewny post ale dość dużo piszecie a ja staram sie odpisywać na wszystko co poruszane ;] a no i wsio naj dla roczniaków i gratuluje pierwszych samodzielnych kroczków no i po trochu ich zazdraszczam[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- a co do chłopów : to mój sie spisuje - małego ,karmi przewija przebiera cały czas może poza 4-6 przypadkami kąpie małego, na spacery chodzimy wspólnie i to tylko w weekendy bo cały tydzień spędza na dworze czas z babcią, jak jest chory podaje lekarstwa - no nad ranem zanim do pracy pójdzie zrobie jedzenie do butli i da do podgrzewacza - my sie budzimy jemy i śpimy do 8 (potem o 9 śniadanko dorosłe) Ale jak kazda kobieta i tak na niego narzekam ze za mało robi - choć w porównaniu z innymi panami robi dosc sporo a właściwie wszystko . problem taki ze oprócz kąpania wszystko trzeba mu mówic ;0) a no i wsio naj dla roczniaków i gratuluje pierwszych samodzielnych kroczków no i po trochu ich zazdraszczam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2010-07-11 o 15:40 |
|
|
|
#2661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale upal
![]() mala spi, ja pomalowalam paznokcie, musze jakies ciuszki naszykowac bo jak malz wroci to jedziemy do tesciow aaa malej przebija sie gorna lewa jedynka-mysle ze jutro juz bedzie na wierzchu bo dzisiaj miala juz takie dziurki w dziaselku a wczoraj jedynie bylo widac zabek za cienka skorka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Natanielka
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladko - dzieki za brawa - dla sprostowania młody nie chodzi
my juz 2 raz z basenu wyszlismy;]obiad zjedzony natanielowi jak zawsze buzia sie nie zamyka wiec hcyba pojdziemy na spacer w koncu jezu 17 wiec nie bedzie tak grzac !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale upał ![]() Dobrze, że ten basen zabraliśmy dla małej - zbawienie. Pod koniec była mega umęczona, zresztą ja też, ledwo siedziałam i wszystko z rąk mi leciało, czułam się jak pijana a piłam tylko wodę. Woda to małej żywioł, jutro znów wybierzemy się nad jeziorko ![]() Idę zerknąć na all bo chcę jakieś koszulki sobie kupić, spodenki i może sukienkę jakąś przewiewną. Późno już ale idę po kawę. |
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
mala dopiero zasnela
musialab ym pocwiczyc ale jakos mi sie nie chce juz o tej porze.....moze przyjda mi checi nie wiemCytat:
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to poczekamy za starościnom może do tego czasu jeszcze jakiś spadek odnotuję ![]() dzięki nie chciałabym cię zawieść ![]() Marzy mi się jeszcze 8kg ![]() to dobrze że wracasz a nie czekasz jak to się mówi "od pierwszego" Cass u mnie to jest ustalone od czasu jak mała jeszcze w brzuchu siedziała.I trzymam się tego konsekwentnie Czasem jak nie zazwyczaj byłoby mi na rękę wstać za niego, ale nie uczę go głupoty trochę dłużej poczuwam, bo sen to to nie jest-słyszę ich,potem na biegu muszę się ogarniać, ale niech wie jak to jest.Na spacer wypycham go żeby załatwił po drodze zakupy ![]() Ja w tym czasie sprzątam w takim tempie że pot po dupie leci.Jak nie chce iść, to mówię że ja pójdę, ale jak wrócę to ma być to, to to i to zrobione. I od razu nabiera chęci na spacer. Jego praca jest od-do, a moja nie kończy się w chwili położenia dziecka spać.Jeśli nie chciałby(głupie słowo, bo kompletnie nie pasuje) pomóc z dzieckiem, to zapuściłabym dom brudem i syfem a na garnkach zrobiłyby się pajęczyny.Sam nie miałby w czym chodzić i musiałby się wstydzić.Do tego pewnie bym z nim słowa nie zamieniła a o bliższych kontaktach już w ogóle mógłby zapomnieć, tak więc ma wybór? Ma ![]() Szkoda że nie wychodzi sam z taka propozycja, tylko wszystko podstępem ale grunt że cel osiągnięty. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- dzień intensywnie spędzony na dworze, od 11-19.Mała godzinkę spała, godzinkę dreptała, a resztę w wodzie spędziła. Była tak umęczona że nie tknęła mleka. Z resztą kąpać też się nie chciała...ale co tam taka mała wanna, jak wody w basenie było dziś tyle że ją wypierało. Właśnie wróciłam z roweru a tu w ciągu całego dnia nikogo prawie nie było ![]() Dość ubogo dziś -biała kawka -grani -sok z jabłek -biała kawka -grill( sałatka z tortellini nad program) -sok z jabłek -woda z kropelkami i izotonic po rowerku W tą pogodę to ani jeść się nie chcę. A na rower ubrałam bluze żeby się bardziej spocić.
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Z pracy, siedze nad kawka i czytam, co u was/ u nas ![]() Gizmiatko, milo cie widziec ![]() Antonio uwielbia sie pluskac w morzu . Dzis odsypialam nocke, wiec maz sie nim zajmowal caly dzien. Byli na spacerze, jakas impreza tam byla, ale maly nie zalapal sie na malowanie twarzy farbami, bo za dluga kolejka byla i zaczal jeczec . Z jedzeniem bylo dzis lepiej, ale to pewnie dlatego, ze nie bylo tak goraco.Ja rowniez na meza nie moge narzekac. Fakt, ze obydwoje jestesmy bardzo zmeczeni i malo czasu mamy dla siebie, bo i pomocy osob trzecich brak (niani nie licze, ktora sie zajmuje malym, jak ja spie po nockach). Zrozumial juz, ze na odpoczynek nie ma co liczyc, musi poczekac, az Antonio dorosnie i nie bedzie wymagal ciaglej uwagi. Niania go chwali, mowi, ze jest grzeczny, ja rowniez zbytnio nie narzekam, chociaz z pewnoscia nie nalezy do spokojnych dzieci, bo to maly wiercipieta i wszedzie go pelno. Potrafi tez pokazac rozki i psoci, ale nie potrafie sie na niego dlugo gniewac. Biorac pod uwage wszystko, to ciesze sie, ze jest taki jaki jest. A jest wspanialym, madrym, pelnym zycia dzieckiem z ogromnym poczuciem humoru Maz robi przy malym wszystko, kupki, karmienie, przebieranie, spacery, kapiel, zabawa itp itd, poza tym jeszcze ma obowiazki domowe typu prasowanie, sprzatanie, zmywanie naczyn itd. Podzielilismy sie 50/50, w koncu obydwoje pracujemy na pelen etat i obydwoje opiekujemy sie Antosiem. Moj maz juz dawno doszedl do wniosku, ze jest bardziej zmeczony po calym dniu z Antosiem, niz po calym dniu w pracy
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak zauważyłaś zapewne żaden z naszych nie pomaga z własnej woli - jest to albo wypracowane albo okupione kłótnią tudzież innym ultimatum więc nie narzekaj albo zabierz się za wychowanie swojego TZ
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam sie przywitac
![]() i lece na kawke
|
#2669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hej, wczoraj byliśmy cały dzien nad jeziorkiem i było super Zosia była bardzo grzeczna, ładnie zjadła obiadek i kąpała się oczywiście, chociaż na początku była przestraszona. Ale z czasem, jak już się cała zamoczyła to strasznie jej się podobało![]() Wieczorem też grzecznie, bez nawet małego zająknięcia zasnęła sama w łóżeczku Piję kawę, chłodzi mnie wentylator i jest fajnie
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki...
mało tu teraz zaglądam, wybaczcie, nie nadrabiam nawet zbytnio... Moje dziecko postanowiło wykończyć mnie psychicznie a TŻ bardzo ochoczo jej w tym pomaga muszę się jakoś do kupy pozbierać a upał i zmęczenie mi nie pomaga...ee ledwo usiadłam już słyszę małą, obudziła się, ciekawe w jakim humorze ![]() Buziaczki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

i zebow 
. Szkoda, bo dawalabym Antosiowi juz wieksze kawalki i jakies twardsze rzeczy, ale nie radzi sobie jeszcze ze wszystkim, potem mieli jedzenie, mieli, a na koniec wypluwa 

ale w przydomowym basenie gdzie woda zmieniana jest co 2 dni a basen myty może się nam zdarzyć 

może do tego czasu jeszcze jakiś spadek odnotuję
nie chciałabym cię zawieść