|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
No przyznaje ze jak na 17tc to pokaźny
![]() ![]() ![]() ![]()
#4413 |
Zadomowienie
|
Agatkia noo ładny i sporawy juz
![]()
#4414 |
Wtajemniczenie
|
Agatkia-faktycznie duzy brzuchol
![]() ![]() Bylismy dzis u tesciow i nie uwierzycie ale oni sie bardziej z ciazy ciesza niz moim wlasni rodzice. Bylam dzis rozpieszczana do granic mozliwosci ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Agiatka, piekny dosc duzy brzusio i widoki
![]() Ja jestem wg okresy w 21 i tez chcialabym miec taki duzy juz, ale pewnie jeszcze mi wybije ![]() Klade sie spac, zniesmaczona meczem bo bylam za Urugwajem ![]() Dobranoc ![]()
#4416 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Weronisia a czemu nie chcesz do Chorwacji? To taki śliczny kraj ![]() bella śliczny masz brzuszek,taki okrąglutki ![]() kretencja a twój brzusio to jeszcze malutki ![]() ![]() Joanna131 a co napisałas w tym liście do listonosza? Zazdroszczę Bieszczad i życze milego wypoczynku ![]() M25 moje piersi też są spore i bardzo ciążą. Witaj wśród mamuś z bolącym kręgosłupem,mam to samo ![]() ![]() rptrbj1978 ale nagadałaś temu dziadkowi ![]() ![]() Ishka to ty już całą wyprawkę masz ![]() ![]() Agatkia fotki super,a brzuszek duży ale bardzo zgrabny ![]() De28 to nic jak tylko się cieszyć z takich teściów ![]() Anecka Piękny torcik ci wyszedł ![]() ![]() ![]() a oto mój brzuchol w 20 tyg i 2 dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie piekne brzuszki!
A z TZ mama o co chodzi? o to,ze wie wszystko najlepiej nawet jak nie ma o czyms pojecia, o tym, ze mieszkanie w ktorym mamy my mieszkac bedzie "nasze" czyli jej, TZ i moje, zakupy dla dziecka "my zrobimy", kupimy (my) taki a taki wozek - "my" w domysle ja, tz i ona oczywiscie. Ja przenosze sie w rodzinne strony TZ bo tutaj dostal prace , ona pracuje w szpitalu i jest pediatra...myslalam,ze jakos mi pomoze w wyborze lekarza ginekologa, poradzi cokolwiek w tej sprawie, a tu nic...wczoraj powiedziala,ze najwazniejsza jest polozna - w porzadku tyle,ze ja nikogo tu nie znam,a ona zna pol miasta. Nie moge sie zupelnie odnalezc, jest calkiem inaczej niz u mnie w domu. No i wczoraj na sniadanie jedzac druga mala kanapke dwiedzialam sie,ze nie moge jesc za dwoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Ursull, nie taki znów malutki. Mam już ponad 5kg na plusie (a dziś pełny 19tc).Wiesz, ja zawsze byłam chudziak z płaskim brzuchem, więc dla mnie i mojego męża to już pokaźne brzuszysko
![]()
#4419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczynki, parę dni mnie nie było, jestem na "wakacjach". Miałam nadzieję, że będą bardziej czynne a siedzimy z męża rodziną na dupie. Oni piwko, jakieś tłuste jedzenie, a ja soczek :/ na szczęście dziś wracam do domu. i dobrze.
Gorąco tu strasznie,ale u Was pewnie też. miłej niedzieli
#4421 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie fajne słowa o moim brzuchu
![]() Najdziwniejsze, ze przy tej zmianie figury mam tylko 1kg na plusie, raz waga pokazała 1, 5 kg więcej ale wtedy obżarłam się bobu ![]() Ursull, no Twój brzuszek też imponujący!! ![]() De28, nie sądzę , żeby to były wzdęcia. Przez całą ciążę nie miałam z tym kłopotów, zresztą wcześniej też sporadycznie. Miłego dnia, dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Jej u mnie juz goraco za oknem i latem ciesze sie, ze mieszkam na parterze
![]() Co do brzucha to lepiej miec wiekszy niz mniejszy chyba ![]() ![]() ![]()
#4423 |
Rozeznanie
|
u mnie całyczas jeden poziom 55, 3-55, 9 zaczełam od 50 kg wiec ławto wyliczyc waga sie trzyma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
40 stopni od zębów to niestety może być prawda. Moja koleżanka całą zimę walczyła z wysokimi gorączkami swojej córci, której ząbki zaczęły się wybijać, także ursull współczuję Tobie i córci
![]() piękne macie brzuszki ![]() irsin, współczuję takiej teściowej. Na szczęście moja mnie nie poucza, choć może wszystko przede mną, bo ona przedszkolanką wiele lat była ![]() ![]() jest strasznie gorąco, więc pewnie rzadziej będę do Was zaglądac, ale po prostu nie mam sił na siedzenie przy gorącym kompie ![]()
#4425 |
Zakorzenienie
|
Hm.. tak patrzę na Wasze brzuchy.. i w 17 tc taki ogromny brzuchol?
![]() Irsin.. mówiąc serio, to ja poszłam na trening asertywności do psychologa. jak mój tż raz wypalił, że musimy już zapisać malucha do przedszkola i to było jakoś w domyśle też my we trójkę, to ja stwierdziłam, że nie mam czasu do zmarnowania. wizyta kosztuje mnie 100 zł, 2 razy w tyg., a przynajmniej dowiedziałam się, że istotnie mam rację, i trzeba przywrócić relacje dorosły - dorosły, bo Twoja teściowa najprawdopodobniej traktuje Ciebie jak dziecko i będzie tylko gorzej, jeżeli teraz czegoś z tym nie zrobisz. możliwe, że pomyślisz, że to przesada - psycholog, ale to taka jakby przyjaciółka, która ma szeroką wiedzę życiową. ja zamierzam ukrócić to wszystko, co mi się nie podoba, bo potem z wielkim brzuchem, dzieckiem na świecie, to już nie będę miała czasu chodzić i się radzić, tylko raczej krew mnie zaleje i wtedy już awantura gotowa. a tak spokojnie można opracować sposób na teściową, żeby więcej na głowę nie weszła. ![]() bo sama to Ty niesttey, ale nic nie wymyślisz. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Jezu jak goraco, dzis nigdzie nie wychodze, po poludniu pojade nad wodę.
Co Wy macie takie grzejace kompy? Od mojego to chlód bucha, ale mam podkladke chłodzącą. Wiecie co, w takie upaly nie chce mi sie gotowac ![]() ![]() ![]()
#4427 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() piękne brzuchy ![]() Cytat:
doskonale rozumiem ![]() coś miałam napisac ale nie wiem co ![]() moja znajoma ma taki brzuch jak by była w 5 m-cu ale ponoc dlatego ze ma dużo wód płodowych ![]() jak sobie p[rzypomne co tam jeszcze to napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
tak, ząbkowaniu niestety może towarzyszyć wysoka gorączka. Wpierw myślała, że to jakaś infekcja, bo to zima była i o przeziębienie łatwo, ale wszystko było w porządku, tylko te ząbki. Chyba jakieś czopki na zbicie gorączki dostała jej córcia ale pewna nie jestem.
#4430 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny,dzięki za pocieszenie. Byliśmy z małą u lekarza,nie wiedzą co jej jest,ale podejrzewają infekcję oskrzeli
![]() ![]() irsin współczuję teściowej,a do tego masz ją mieć na codzien,nic przyjemnego. A zamierzasz wybrać ja jako pediatrę dla dziecka? Nie polecałabym ![]() kretencja ja też ma około 6kg na plusie,ale w mojej rodzinei wszystkie kobiety miały spore brzuchy. Sama tez nie jestem jakąś chudziną,więc nic dziwnego,że brzusio mi szybciutko wyskoczył. Ważne,że dzidzia ok ![]() melabn byłam u lekarza,nie wykluczył zębów. Nie wiadmo co jest małej,bo ma tylko goraćzkę i żadnych,innych objawów. Teraz dostała jeszcze biegunkę. Wychodzi jej trzonowy dolny,a to najgorszy ząb. poprzednio przy ząbkowaniu tez sporo gorączkowała ![]() Agatkia to malutko przytyłaś ![]() ![]() Aliszcze moja mała tez sporo gorączkuje przy zabkowaniu,ale tym razem to oprócz tego jakaś infekcja się przypałętała ![]() Layla oczywiście,że każdy brzuch jest inny. Ma na to wpływ budowa ciała,genetyka,wiek,która to ciąża...wszystko. Nie wielkośc i kształt brzucha świadczy o wielkości i zdrowiu dziecka ![]() Anecka ja tez mam podkładkę chłodzącą pod laptopa,bo inaczej pewnie już by wybuchł ![]() A u nas dziś pada,ale to dobrze,bo już miałam dość tych upałów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zadomowienie
|
Oj faktycznie spory brzusio, ale jaki sliczny
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Wobec siebie człowiek jakis taki bardziej krytyczny ;-) i ciągle martwie się tylko kilogramami... a mimo to cały czas mam ochote na słodycze...
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż, każdy jest inny. Lubię swój brzuch, podoba mi się, cieszę się, że wybija do przodu, bo mama tyła na całym ciele równomiernie.......ale odetchnę z ulgą po środowej wizycie, jeśli tylko lekarz mi powie- tak pro forma-, że wielkość mojego bębenka wiąże się z predyspozycjami mojego organizmu a nie z odstępstwem od normy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj "zalało" najpier przez piersi jakby mi "mrówki przeszły" a potem na koszulce zostały mi dwie ogromne plamy
![]() ![]() No i tylko sobie o tym przypomniałam i znowu "przeciekam" - masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Ursull, ale ja właśnie jestem chudzina a mi wyskoczył
![]() ![]()
#4435 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis na ulicy zaczepil mnie pan i powiedzial, ze rozwiazanie pewnie juz blisko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() |
#4437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ursull Faktycznie biedna ta twoja Milenka , mam nadzieje ze szybko wróci do zdrowia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
O kurcze a w ktorym jestem tyg? Bo u mnie narazie nic sie nie zapowiada na jakies wycieki a jestem w 21 tyg ![]() Zmykam na mecz ![]() ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-07-11 o 18:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a mnie dość wstydliwa dolegliwość dosięgła....hemoroidy:mur : w życiu tego nie miałam ale jak zobaczyłam objawy to zadzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu czyli mojej mamy
![]() ![]() w dodatku brzuch mi wybiło dziś, chyba od jabłek ![]() ![]() Ursull, mam nadzieję, że córcia szybko wróci do zdrowia, współczuję jej, bo nie dosć, że te upały sa męczące to bidulka jeszcze chora ![]() kotek, nawet wiedziałam, że może tak zalać w tym okresie ciąży? ![]() Sysunia_d, ja lubię i Holandię i Hiszpanie, może jednak posłucham ośmornicy i będę za Hiszpanią ![]()
#4439 |
Zadomowienie
|
..a Ja za Hiszpanią ;P
#4440 |
Zakorzenienie
|
ja też choć Holendrzy nieźle sobie radzą i w sumie dobrze że całe podium będzie nasze - europejskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.