|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Moja sąsiadka miała taki przed samym porodem
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
No przyznaje ze jak na 17tc to pokaźny
ale zgrabny w tym sensie pisałam jesteś szczuplutka dlatego a ja kawał baby dlatego mój brzuchol jest większy heh ![]()
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Agatkia noo ładny i sporawy juz
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatkia-faktycznie duzy brzuchol
Ale moze to jeszcze wzdecia ?Mi sie w 17 stym tygodniu zmniejszyl.Bylismy dzis u tesciow i nie uwierzycie ale oni sie bardziej z ciazy ciesza niz moim wlasni rodzice. Bylam dzis rozpieszczana do granic mozliwosci Temperatura w cieniu 36 stopni I moj maz dzis jakis dla mnie milutki, raz po raz powtarza jak bardzo mnie kocha, no normalnie zyc nie umierac. |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Agiatka, piekny dosc duzy brzusio i widoki
Ja jestem wg okresy w 21 i tez chcialabym miec taki duzy juz, ale pewnie jeszcze mi wybije ![]() Klade sie spac, zniesmaczona meczem bo bylam za Urugwajem Dobranoc
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
.Weronisia a czemu nie chcesz do Chorwacji? To taki śliczny kraj bella śliczny masz brzuszek,taki okrąglutki kretencja a twój brzusio to jeszcze malutki . Ładne kafelki ![]() Joanna131 a co napisałas w tym liście do listonosza? Zazdroszczę Bieszczad i życze milego wypoczynku ![]() M25 moje piersi też są spore i bardzo ciążą. Witaj wśród mamuś z bolącym kręgosłupem,mam to samo . Ja też od wróżb i zabobonów uciekam,ale tym razem dziewczyny wróżyły mi płeć dziecka z obrączki oraz ile mam i będę miała dzieci i wszystko się zgadza. Przypadek ...rptrbj1978 ale nagadałaś temu dziadkowi ![]() Ishka to ty już całą wyprawkę masz . Popieram,że zabobony powinny wylądowac w koszu,a zakupy dla dziecka należy zrobić dość szybko,bo potem z wielkim brzuchem lub małym dzieckiem na rękach biegac po sklepach to głupota Agatkia fotki super,a brzuszek duży ale bardzo zgrabny De28 to nic jak tylko się cieszyć z takich teściów Anecka Piękny torcik ci wyszedł . A jutro kibicuję Hollandii ![]() a oto mój brzuchol w 20 tyg i 2 dniu
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie piekne brzuszki!
A z TZ mama o co chodzi? o to,ze wie wszystko najlepiej nawet jak nie ma o czyms pojecia, o tym, ze mieszkanie w ktorym mamy my mieszkac bedzie "nasze" czyli jej, TZ i moje, zakupy dla dziecka "my zrobimy", kupimy (my) taki a taki wozek - "my" w domysle ja, tz i ona oczywiscie. Ja przenosze sie w rodzinne strony TZ bo tutaj dostal prace , ona pracuje w szpitalu i jest pediatra...myslalam,ze jakos mi pomoze w wyborze lekarza ginekologa, poradzi cokolwiek w tej sprawie, a tu nic...wczoraj powiedziala,ze najwazniejsza jest polozna - w porzadku tyle,ze ja nikogo tu nie znam,a ona zna pol miasta. Nie moge sie zupelnie odnalezc, jest calkiem inaczej niz u mnie w domu. No i wczoraj na sniadanie jedzac druga mala kanapke dwiedzialam sie,ze nie moge jesc za dwoje. |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, nie taki znów malutki. Mam już ponad 5kg na plusie (a dziś pełny 19tc).Wiesz, ja zawsze byłam chudziak z płaskim brzuchem, więc dla mnie i mojego męża to już pokaźne brzuszysko
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczynki, parę dni mnie nie było, jestem na "wakacjach". Miałam nadzieję, że będą bardziej czynne a siedzimy z męża rodziną na dupie. Oni piwko, jakieś tłuste jedzenie, a ja soczek :/ na szczęście dziś wracam do domu. i dobrze.
Gorąco tu strasznie,ale u Was pewnie też. miłej niedzieli
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie fajne słowa o moim brzuchu
Najdziwniejsze, ze przy tej zmianie figury mam tylko 1kg na plusie, raz waga pokazała 1, 5 kg więcej ale wtedy obżarłam się bobu ![]() Ursull, no Twój brzuszek też imponujący!! ![]() De28, nie sądzę , żeby to były wzdęcia. Przez całą ciążę nie miałam z tym kłopotów, zresztą wcześniej też sporadycznie. Miłego dnia, dziewczynki
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Jej u mnie juz goraco za oknem i latem ciesze sie, ze mieszkam na parterze
Co do brzucha to lepiej miec wiekszy niz mniejszy chyba Ja mam chyba za maly ale lekarz nic nie mowil zeby cos bylo zle. Nie mniej mam na plusie jakies 8 kg, czego absolutnie nie widac po mnie no i brzuch tez duzy nie jest. Wczoraj mialam na sobie krociotka sukieneczke coby nad wode zalozyc i kolega nawet nie zauwazyl ze w ciazy jestem hehehe
|
#4423 |
|
Rozeznanie
|
u mnie całyczas jeden poziom 55, 3-55, 9 zaczełam od 50 kg wiec ławto wyliczyc waga sie trzyma.
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
40 stopni od zębów to niestety może być prawda. Moja koleżanka całą zimę walczyła z wysokimi gorączkami swojej córci, której ząbki zaczęły się wybijać, także ursull współczuję Tobie i córci
piękne macie brzuszki irsin, współczuję takiej teściowej. Na szczęście moja mnie nie poucza, choć może wszystko przede mną, bo ona przedszkolanką wiele lat była ale nie widzę na szczęście u niej zapędów do dawania "dobrych rad". A ona wdowa jest? Najlepiej jakby miała jakieś zajęcie i dała Wam spokój, bo przecież można oszalećjest strasznie gorąco, więc pewnie rzadziej będę do Was zaglądac, ale po prostu nie mam sił na siedzenie przy gorącym kompie
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Hm.. tak patrzę na Wasze brzuchy.. i w 17 tc taki ogromny brzuchol?
ja w pn zaczynam 15 tc i mój jest lekko wystający. najwidoczniej każdy ma inaczej. Irsin.. mówiąc serio, to ja poszłam na trening asertywności do psychologa. jak mój tż raz wypalił, że musimy już zapisać malucha do przedszkola i to było jakoś w domyśle też my we trójkę, to ja stwierdziłam, że nie mam czasu do zmarnowania. wizyta kosztuje mnie 100 zł, 2 razy w tyg., a przynajmniej dowiedziałam się, że istotnie mam rację, i trzeba przywrócić relacje dorosły - dorosły, bo Twoja teściowa najprawdopodobniej traktuje Ciebie jak dziecko i będzie tylko gorzej, jeżeli teraz czegoś z tym nie zrobisz. możliwe, że pomyślisz, że to przesada - psycholog, ale to taka jakby przyjaciółka, która ma szeroką wiedzę życiową. ja zamierzam ukrócić to wszystko, co mi się nie podoba, bo potem z wielkim brzuchem, dzieckiem na świecie, to już nie będę miała czasu chodzić i się radzić, tylko raczej krew mnie zaleje i wtedy już awantura gotowa. a tak spokojnie można opracować sposób na teściową, żeby więcej na głowę nie weszła. ![]() bo sama to Ty niesttey, ale nic nie wymyślisz.
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu jak goraco, dzis nigdzie nie wychodze, po poludniu pojade nad wodę.
Co Wy macie takie grzejace kompy? Od mojego to chlód bucha, ale mam podkladke chłodzącą. Wiecie co, w takie upaly nie chce mi sie gotowac wiec kupilam parowki i wcinam na zimno no i chyba tak je zjem.
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
piękne brzuchy Cytat:
doskonale rozumiem ![]() coś miałam napisac ale nie wiem co moja znajoma ma taki brzuch jak by była w 5 m-cu ale ponoc dlatego ze ma dużo wód płodowych ![]() jak sobie p[rzypomne co tam jeszcze to napisze |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ząbkowaniu niestety może towarzyszyć wysoka gorączka. Wpierw myślała, że to jakaś infekcja, bo to zima była i o przeziębienie łatwo, ale wszystko było w porządku, tylko te ząbki. Chyba jakieś czopki na zbicie gorączki dostała jej córcia ale pewna nie jestem.
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny,dzięki za pocieszenie. Byliśmy z małą u lekarza,nie wiedzą co jej jest,ale podejrzewają infekcję oskrzeli
. Nie wykluczją,że to przez zęby. Dostała antybiotyk. Biedna ta moja dzidzia irsin współczuję teściowej,a do tego masz ją mieć na codzien,nic przyjemnego. A zamierzasz wybrać ja jako pediatrę dla dziecka? Nie polecałabym kretencja ja też ma około 6kg na plusie,ale w mojej rodzinei wszystkie kobiety miały spore brzuchy. Sama tez nie jestem jakąś chudziną,więc nic dziwnego,że brzusio mi szybciutko wyskoczył. Ważne,że dzidzia ok melabn byłam u lekarza,nie wykluczył zębów. Nie wiadmo co jest małej,bo ma tylko goraćzkę i żadnych,innych objawów. Teraz dostała jeszcze biegunkę. Wychodzi jej trzonowy dolny,a to najgorszy ząb. poprzednio przy ząbkowaniu tez sporo gorączkowała .Agatkia to malutko przytyłaś Aliszcze moja mała tez sporo gorączkuje przy zabkowaniu,ale tym razem to oprócz tego jakaś infekcja się przypałętała .Layla oczywiście,że każdy brzuch jest inny. Ma na to wpływ budowa ciała,genetyka,wiek,która to ciąża...wszystko. Nie wielkośc i kształt brzucha świadczy o wielkości i zdrowiu dziecka . Anecka ja tez mam podkładkę chłodzącą pod laptopa,bo inaczej pewnie już by wybuchł ![]() A u nas dziś pada,ale to dobrze,bo już miałam dość tych upałów |
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Oj faktycznie spory brzusio, ale jaki sliczny
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Wobec siebie człowiek jakis taki bardziej krytyczny ;-) i ciągle martwie się tylko kilogramami... a mimo to cały czas mam ochote na słodycze...
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż, każdy jest inny. Lubię swój brzuch, podoba mi się, cieszę się, że wybija do przodu, bo mama tyła na całym ciele równomiernie.......ale odetchnę z ulgą po środowej wizycie, jeśli tylko lekarz mi powie- tak pro forma-, że wielkość mojego bębenka wiąże się z predyspozycjami mojego organizmu a nie z odstępstwem od normy
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj "zalało" najpier przez piersi jakby mi "mrówki przeszły" a potem na koszulce zostały mi dwie ogromne plamy
W pierwszej ciąży też tak miałam, że już w 6-7 miesiącu potrafiło mnie tak zalać, że przemókł mi biustonosz, wkładka laktacyjna i koszulka - miałam nadzieję, że tym razem mnie to ominie a tymczasem zaczęło się jeszcze wcześniej No i tylko sobie o tym przypomniałam i znowu "przeciekam" - masakra
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, ale ja właśnie jestem chudzina a mi wyskoczył
Ale podoba mi się, już obcy widzą, że jestem w ciąży
|
#4435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis na ulicy zaczepil mnie pan i powiedzial, ze rozwiazanie pewnie juz blisko ? Nie wiedzialam, ze az tak to widac![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
U mnie niczego nie widac, nic sie nie saczy i nie wyglada na to by mialo sie wkrotce zaczac.---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Zrobilam sobie wlasna czekolade i podjadam co kilka dni ( pomrozilam w kostkach). Pycha |
|||
|
|
|
#4436 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiec kazda z nas jest inna .Jak sobie ogladam brzuszki dziewczyn i widze jakie maja spore np w 16 tyg to ja w swoim tyg mam maly w porównaniu do nich. Taka uroda![]() Ursull Faktycznie biedna ta twoja Milenka , mam nadzieje ze szybko wróci do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
O kurcze a w ktorym jestem tyg? Bo u mnie narazie nic sie nie zapowiada na jakies wycieki a jestem w 21 tyg ![]() Zmykam na mecz Kogo obstawacie ?? Ja jestem za Holandia
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-07-11 o 19:46 |
||
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a mnie dość wstydliwa dolegliwość dosięgła....hemoroidy:mur : w życiu tego nie miałam ale jak zobaczyłam objawy to zadzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu czyli mojej mamy
no i już jestem wyedukowana. Masakra. U mnie jak jedna dolegliwość ciążowa znika, to pojawia się następnaw dodatku brzuch mi wybiło dziś, chyba od jabłek byłam też w sklepie z mężem, bo oczywiście chemia gospodarcza się pokończyła i nie to, że jedna rzecz, ale od razu proszek trzeba było kupić ( ja odkąd mam alergię to zmieniłam proszek na Jelp a on droższy), do czyszczenia wc, do czyszczenia łazienki no i prawie 150 zł zostawiłamw sklepieUrsull, mam nadzieję, że córcia szybko wróci do zdrowia, współczuję jej, bo nie dosć, że te upały sa męczące to bidulka jeszcze chora ![]() kotek, nawet wiedziałam, że może tak zalać w tym okresie ciąży? ![]() Sysunia_d, ja lubię i Holandię i Hiszpanie, może jednak posłucham ośmornicy i będę za Hiszpanią
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
..a Ja za Hiszpanią ;P
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
ja też choć Holendrzy nieźle sobie radzą i w sumie dobrze że całe podium będzie nasze - europejskie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

nie moge sie napatrzeć
Moja sąsiadka miała taki przed samym porodem 
?Mi sie w 17 stym tygodniu zmniejszyl.
. Ja też od wróżb i zabobonów uciekam,ale tym razem dziewczyny wróżyły mi płeć dziecka z obrączki oraz ile mam i będę miała dzieci i wszystko się zgadza. Przypadek 
. A jutro kibicuję Hollandii 

Ja mam chyba za maly 
W pierwszej ciąży też tak miałam, że już w 6-7 miesiącu potrafiło mnie tak zalać, że przemókł mi biustonosz, wkładka laktacyjna i koszulka - miałam nadzieję, że tym razem mnie to ominie a tymczasem zaczęło się jeszcze wcześniej