Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-11, 14:50   #4081
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam w niedzielne popołudnie.
My wczoraj cały dzień nad jeziorkiem, dzisiaj już w domku.
Mieszkanie mamy zazwyczaj chłodne ale dzisiaj nawet tutaj jest mega upał.

Wcięło mi cytaty więc nie pamiętam prawie nic co miałam napisać.
Ale z tego co pamiętam.

Ja opalam się w spodenkach i bluzeczce bez ramiączek. Stroju nie zakładam. Właściwie moje kontakty ze słońcem ograniczają się do 15-20 minutowego pobytu na słońcu i uciekam w cień. Podobno groźne jest przegrzanie organizmu dlatego uważam i dużo piję.

Jeśli chodzi o koszule do karmienia- to jest naprawdę rzecz gustu Nie ma co się przekomarzać, każda z nas kupi taką w jakiej będzie się dobrze i komfortowo czuła. Ja nie patrzę tylko pod kątem szpitala, bo przecież w szpitalu będę 3 dni a używać jej będę przez wiele miesięcy karmienia.

Aneczka ja też mam wesele-21 sierpnia. Nie wiem w co się ubiorę, zobaczymy czy zmieszczę się w jakąś odcinaną sukienkę, wolałabym coś z szafy wziąć niż kupować.

dash gratuluję magistra

Tulumka witam na wątku.

1985ewa ja przytyłam 8,5 kg, dzisiaj zaczęłam 29 tydzień. I mam mega rozstępy na całym brzuchu- mimo sparowania od pierwszego dnia ciąży i przed ciążą

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-07-11 o 14:52
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 14:51   #4082
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Przebywam w UK i tu pracowałam. Nie ma tu czegoś takiego jak L4. Jak bym poszła na zwolnienie lekarskie to dostawałabym grosze a urlop macierzyński mogę rozpocząć 11 tygodni przed terminem porodu. Zostało mi 9. Dłużej bym nie dała rady pracować bo pracowałam w fabryce i musiałam stać 8 godzin. Dziewczyny ile Wy przytyłyście w ciąży?
Dobra i taka kaska
Ja przytyłam już jakieś 11-12kg (29t6d)- wczoraj się ważyłam i miałam doła przez cały dzień A jeszcze jak szłam przez miasto to pół drogi szły przede mną takie laseczki szczuplutkie, że szok

Jeśli chodzi o koszulki, to ja preferuję te na ramiączkach i chyba takie sobie sprawię do szpitala i na potem.

A materac tez jednak kokos-pianka kupię, bo te robale nie dają mi spokoju...

Czy mi się wydaje, czy Eveliouses nie było daaawno?
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 15:15   #4083
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Troszkę mnie nie było i wczoraj cały wieczór nadrabiałam
Odzyskałam laptopa, ale muszę go znowu odesłać, bo dysk wymienili, ale na mniejszy Mam 260GB zamiast 320... do tego TouchPad mi się strasznie grzeje, choć z niego nie korzystam...
Nie ma dysków 260GB ,
touchpad się "grzeje", bo komp w środku jest zakurzony, przedmuchaj sprężonym powietrzem /10-15 zł (lub uszkodził się system chłodzenia - mniejsze szanse)

Do czasów sprzed ciąży przytyłam 6-7 kg (26 tc)

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 15:25   #4084
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Przebywam w UK i tu pracowałam. Nie ma tu czegoś takiego jak L4. Jak bym poszła na zwolnienie lekarskie to dostawałabym grosze a urlop macierzyński mogę rozpocząć 11 tygodni przed terminem porodu. Zostało mi 9. Dłużej bym nie dała rady pracować bo pracowałam w fabryce i musiałam stać 8 godzin. Dziewczyny ile Wy przytyłyście w ciąży?

aaaa to wszystko wyjasnia!

ważyłam się we wtorek u lekarza, pełne 29 tygodni, waga +8kg (w sumie przytyłam ok.10kg, ale ponad 2 schudłam w trakcie 4 pierwszych m-cy)
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 15:45   #4085
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kupilismy lozeczko , i inne rzeczy.. jutro skonczymy wyprawke plus zakup rzeczy szpitalnych, zostanie nam tylko wozek ale to do 2 tyg max
Fajowo

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Nie ma dysków 260GB ,
touchpad się "grzeje", bo komp w środku jest zakurzony, przedmuchaj sprężonym powietrzem /10-15 zł (lub uszkodził się system chłodzenia - mniejsze szanse)
Z dyskiem to chodzi o to, że brakuje mi 60GB, Nie wiem właśnie co oni zrobili, bo na papierku od nich napisane jak byk, że wymienili dysk.
Powinnam mieć 320GB, a jest tylko 260GB.
A touchpad się wcześniej, przed oddaniem do serwisu, nie grzał. Zresztą skoro zaglądali do środka, to by chyba przedmuchali wszystko (oddany był m.in. dlatego, że się niesamowicie nagrzewał z lewej strony i restartował).
Stary 2010-07-11, 16:34   #4086
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obroniłam się !!!!!!!! mamy z Mają w końcu wakacje jestem wymęczona strasznie, ale szczęśliwa. Teraz zacznie się szaleństwo zakupowe dla dzidziusia bo oprócz wózka nic nie mamy. Upały są straszne, ja raczej siedzę w domu bo wykańczają mnie potwornie, ale może niedługo pojedziemy gdzieś nad wodę, tylko że nie mam stroju jednoczęściowego... tzn mam, ale za ciasny w brzuchu... tak więc muszę skombinować sobie jakiś. A co u Was? jeździcie nad wodę? A stroje macie jedno czy dwuczęściowe? Na razie kończę, muszę Was nadrobić bo ostatnio nic tylko nauka i nauka buziaki
DASH_ Gratuluje!!! Wreszcie wakacje i masz czas dla siebie i Malej
Ja jezdze nad wode Jedyna radocha w te upaly. Stroj mam stary dwuczesciowy, ale co najwazniejsze to zakrywa. Zreszta i tak siedze w wodzie ile moge, a potem to raczej w cieniu, wiec sie niczym nie przykrywam.

Cytat:
Dobra i taka kaska
Ja przytyłam już jakieś 11-12kg (29t6d)- wczoraj się ważyłam i miałam doła przez cały dzień A jeszcze jak szłam przez miasto to pół drogi szły przede mną takie laseczki szczuplutkie, że szok
Jeśli chodzi o koszulki, to ja preferuję te na ramiączkach i chyba takie sobie sprawię do szpitala i na potem.
A materac tez jednak kokos-pianka kupię, bo te robale nie dają mi spokoju...
Ycnan- u mnie 30 tydzien sie zaczal, a na wadze jakos +12kg Zaczynam juz odczuwac te kg, szybko sie mecze, a w te upaly to sie czuje jak paroweczka... No i niestety chudziny same tez mnie otaczaja. Moj maz mnie pociesza, ze nie wygladam grubo, ale jak w ciazy

Koszulki mam na naramkach, piernicze sie grzac w rekawach.

A Evik nas chyba porzucil, bo juz dawno jej nie ma

Wrocilam z jeziorka w Kiekrzu, uff ile ludzi! Woda za ciepla ale i tak lepsze to niz mieszkanie nagrzane w bloku
Stary 2010-07-11, 17:53   #4087
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Kasieńka - widziałam Cię w trolejbusie ostatnio
No teraz to i ja sobie przypominam Czytałaś jakąś książkę,prawda?Hihi,no faktycznie ten świat malutki,że hej.Też planuję poród na jaczewskiego,więc kto wie,może się jeszcze spotkamy.A w ogóle to może my gdzies niedaleko sienie mieszkamy,bo ja tym trolejbusem to do domu jechałam

Gabisun
-o widzę,że pełna gotowośc na przyjście na świat Kini Uroczo wygląda łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
III trym. jest jakis dla mnie ciezki...
Doluje mnie wiele rzeczy.
Oj nie przejmuj się,ja to samo.Jednego dnia jest dobrze,nastepnego jestem zła i tylko beczeć sie chcę.Widać takie uroki ciąży

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A to my w nowej koszuli na okoliczność szpitalną ( z metki roz.36-38- chyba kpią bo ja raczej 42, hehe ) , tylko cyc mi się nie mieści , 32tyg ( +9kg)
Kurde,jak mi się zdjęcie otworzyło,to pierwsze spostrzeżenie-O ktoś wkleił zdjęcie Julii Roberts Albo tak wyszłaś na tym zdjęciu,albo faktycznie jesteście podobne

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Tak patrzę, że wy już tyle rzeczy macie, że i ja się powinnam w końcu zmobilizować, bo oprócz ciuszków, kocyka, kilku butelek no i łóżeczka to nie mamy nic... trza się za zakupki wziąć .
U mnie to samo,malowanie niby sie skończyło,ale jeszcze wszystko w rozsymce,bo Tżtowi się nie chce karnisza przykręcic ,więc i zakupów ni mogę zrobić,bo burdel i nie ma gdzie tego trzymać

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Przy okazji co myślicie o chodzeniu w legginsach i krótkich tuniczkach (takich do biodra?).
jak dla mnie wyglądasz w tych leginsach normalnie.Ja też chodzę w legginsach + tunika,Wygoda to podstwa

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
melduje poslusznie ze u mnie zaczyna sie cos dziac...
Oooo no to czekamy na dalszy przebieg wydarzeń

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obroniłam się !!!!!!!!
Gratulacje kl aski:

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Mi ostatnio też często brzuch twardnieje tak po kilka razy, ale jest to bezbolesne
Dziewczyny to jak z tymi numerami? bo trzeba by wybrać jakieś dyżurne
Mi też czesto brzuch twardnieje bezbolesnie

A co do numerów,to mogę się wymienić na priv

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 18:25   #4088
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

same chudzinki na tym naszym wątku nie wiem skąd moim kumpelom się nazbierało +20-30 kg, a może to dopiero w ostatnich tygodniach?? Ja jestem w 31 tc, na plusie 12 kg (obecnie 60) w pasie wolę się nie mierzyć a dzidziulek w czwartek miał coś ponad 1800g

co do opalania to ja sie przyznaję, że łapię delikatny brązik, nie przegrzewając się oczywiście i pijąc duuuużo zimnej wody z cytrynką

zdecydowałam się na materac kokos-pianka-gryka i mam nadzieję, że nie przyjdzie mi tępić jakiś niechcianych lokatorów jutro jadę po wanienkę ze stojakiem troszkę kosmetyków, pieluchy, prześcieradełka i będę mieć wyprawkę skompletowaną

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-11 o 18:58
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 18:55   #4089
waniliaania2009
Wtajemniczenie

posciel- http://www.poscieldladzieci.pl/
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 19:14   #4090
malwina1204
Rozeznanie

Ma któraś z Was ten zestaw ??? co myślicie jest tam wszystko potrzebne?http://www.allegro.pl/item1103375004...20_milpol.html

do wozeczka trzeba osobną pościel takie coś??
http://www.allegro.pl/item1103375302...em_milpol.html

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-07-11 o 19:17
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 19:21   #4091
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
duzo mam mowi ze posciel do wozka nie jest potrzebna- wystarczy kocyk. Moja kolezanka poradzila mi kupic rozek z poduszeczka- uzywala go wlasnie do wozka jako posciel.
Stary 2010-07-11, 19:45   #4092
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kurde,jak mi się zdjęcie otworzyło,to pierwsze spostrzeżenie-O ktoś wkleił zdjęcie Julii Roberts Albo tak wyszłaś na tym zdjęciu,albo faktycznie jesteście podobne
Nie no dzięki, rozwaliłaś mnie tym tekstem na łopatki
A Julia Robert chyba podobna tylko była, jak w ciąży z bliźniakami chodziła

Dash- gratuluję !!!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-07-11 o 19:47
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 19:50   #4093
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
no właśnie ;/

ja też mam przeczucie, że mnie chwyci wcześniej (moja mama i mój mąż uważają tak samo). Byle do 1 wrzesnia, bo wtedy będę miała już donoszoną ciążę (wg moich wyliczeń).

Miśki są cool Przymierzyłam obie koszule i mój mąż powiedział, że są ok, boi nie wyglądam jak stara baba tylko tak młodzieżowo.
A do domu dokupię sobie jakąś koszulkę na ramiączkach. Coś takiego widziałam na ryneczku:
http://www.allegro.pl/item1098503106..._szelki_m.html
http://www.allegro.pl/item1123606085..._slonik_l.html
mam taką koszulkę na ramiączkach z tej firmy fajna jest i sprawdzi się na pewno do karmienia

Dziękuję za miłe słowa odnośnie kącika Kini jeszcze tylko wózek ale to czekamy na kaskę od dziadków

Kasienka to ja Ci podam swój czyli mamy już jedną dyżurną

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:04   #4094
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
I to naprawdę dawno. ciekawe co się dzieje.

Cytat:
Ma któraś z Was ten zestaw ??? co myślicie jest tam wszystko potrzebne?
Ja nie kupuję takie rozbudowanego zestawu.
Baldachimu nie chcę, kupuję tylko kołderkę i poduszkę z wypełnieniami, ochraniacz i prześcieradło.

Do wózka chcę taki komplecik ale polarowy. Albo sam kocyk.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:33   #4095
Ray
Zakorzenienie

hej

ja sobie dzis wyjelam karto y z ubrankami ze strychu i przebralam czesc, jeden wielki karton zapakowalam, mam dwa kocyki,2 reczniki, 3 kombinezony,pajacyk generalnie mam bardzo duzo rzeczy, przed porodem dokupie jedynie dwa nowe komplety do szpitala i tyle.

jak znoscie upaly?
ja kiepsko, jestem wykonczona, ciezko mi sie oddycha nie moe spac z goraca... mam czasem wrazenie ze sie udusze w pewnym momencie...

chce juz deszcz!!!!

corka mnie dzis rozbawila bo dotykla brzucha i czekala az dzidzia bedzie kopac i sie smiala I buziaczki do brzucha dawala slodki widok
Stary 2010-07-11, 21:03   #4096
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile kupujecie stanikow do karmienia na poczatek?
Stary 2010-07-11, 21:06   #4097
ycnan
Zadomowienie

Co do wagi, to ja się "pocieszam" tym, co powiedział mi mamcia, że dla takiego małego Skarba - warto przytyć tyle kilogramów.
A potem się schudnie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jutro jadę po wanienkę ze stojakiem troszkę kosmetyków, pieluchy, prześcieradełka i będę mieć wyprawkę skompletowaną
Fajowo tak już wszystko mieć A mi jeszcze tyle rzeczy brakuje...

malwina1204, pościeli do wózka na 100% nie kupuje - zbędny wydatek, moim skromnym zdaniem

szokoladka74, no o Tobie zapomniałam SUPER, wyglądasz Koszulka też śliczna - fajny kolorek, no i cena

Ray, ja mam to szczęście, że w domu mam w dzień 23-24 stopnie maximum. W nocy chłodniej.
Normalnie (czyt. bez ciąży ) uwielbiam takie upały i mogłabym siedzieć na słońcu cały dzień, ale teraz chowam się w domu, bo szybko się męczę i też bardzo ciężko mi się oddycha
Marzy mi się kąpanko w jakimś jeziorku...

A córka - rozbrajająca. W ogóle, wydaje mi się, że wszystkie takie małe dzieciaczki są bardzo pozytywnie nastawione do brzuszków ciążowych swoich mamuś i tez z utęsknieniem czekają na brata/siostrę
A starsze dzieci już mogą być zazdrosne ...chyba.

Ja, po wczorajszym dołku, dziś, pośmiałam się, pozachwycałam brzuszkiem, jak mały się gmerał Cudowny widok Jest już na tyle duży, że widać już jak się wierci, przekręca, machnie rączka czy nóżką. A czasem mam wrażenie jakby głaskał brzuch od środka - przesuwa po nim rączką
Stary 2010-07-11, 21:14   #4098
malwina1204
Rozeznanie

jak nie pościel do wozka to co proponujecie żeby kupić urodze pod koniec pazdziernika a potem zima ufff;/

ja upały znosze super czuje sie rewelacyjnie,na wieczor tylko brzusio twardnieje,paluchy puchną u nóg

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja sobie kupie jeden do porodu,a po porodzie się okaze moze jeszcze 2 szt

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:21   #4099
NIKaP-n
BAN stały

hej dziewczyny, u mnie tragedia z upałami. Dzisiaj zostawiamy na noc klimę, bo inaczej padnę

Właśnie przeczytałam na stronie fundacji "rodzić po ludzku", że w szpitalu, w którym chcę rodzić w standardzie jest aromaterapia i muzykoterapia, a także możliwość osoby towarzyszącej także podczas cc szok

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

ja kupuję jeden stanik, najwyżej potem dokupię. Nie wiadomo, czy będę mogła karmić piersią, więc nie będę wydawać kasy na zapas.

No i zastanawiam się nad kołderką do łóżeczka... mam śpiworek i 3 kocyki i 2 rożki zamówione. Nie wiem, czy jest sens z tą kołderką, ale bardzo mi się podobają i do tego ochraniacz, super.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:23   #4100
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

ja jako "paździrnikówka" z końca miesiąca zgłaszam chęć przekazywania radosnych wieści ciocią wizażowym

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 21:25   #4101
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
No i zastanawiam się nad kołderką do łóżeczka... mam śpiworek i 3 kocyki i 2 rożki zamówione. Nie wiem, czy jest sens z tą kołderką, ale bardzo mi się podobają i do tego ochraniacz, super.
ja kupilam posciel mimo tego, ze wiele osob twierdzi ze na poczatek nie jest potrzebna. Jednak posciel pozniej napewno i tak sie przyda, wiec bede miala przynajmniej z glowy. Ale kupilam tylko jeden komplet, nie biore nic na zmiane.
Stary 2010-07-11, 21:30   #4102
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ma któraś z Was ten zestaw ??? co myślicie jest tam wszystko potrzebne?http://www.allegro.pl/item1103375004...20_milpol.html
moim zdaniem w tym zestawie jest za dużo elementów. Potrzebne Ci te wszystkie zawieszki z kokardą, falbanka, przybornik?

Cytat:
nie trzeba. Wystarczy rożek lub/i kocyk, podusia taka z rożka (tzn. w zestawie z rożkiem). Na zimę kombinezon + śpiwór do wózka.

Cytat:
na poczatek 2, a potem zobacze...

Cytat:
jak nie pościel do wozka to co proponujecie żeby kupić urodze pod koniec pazdziernika a potem zima ufff;/
Ja kupiłam kombinezon, zamierzam też kupić śpiworek do wózka.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:10   #4103
waniliaania2009
Wtajemniczenie

moze ktos bedzie zainteresowany, znalazlam wiec wklejam
http://www.atlantic.pl/produkty/kate...iustonosz.html
Stary 2010-07-11, 22:39   #4104
gabisun
Zakorzenienie

ooo to w takim razie podajemy numerki Kasience i asi a co o tym sądzi reszta? wypowiedzcie się dziewczyny

Ja do wózka będę mieć kocyk i śpiworek nie bedę zamawiać kołderki

Mnie upały najbardziej męczą w nocy normalnie spać się nie da

Naked no to gratki cała wyprawka
Ycnan nio wreszcie dobry humorek bo inaczej to bym musiała się tam do ciebie przejechać ( a upały są ) i

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:39   #4105
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja znowu tylko się melduję Żeby opierniczu nie dostać Mój tatuś miał 50-te urodziny, a teraz od piątku gości mamy, pełna chata, codzienne wypady nad jeziorko, super, tylko zmęczona jestem nieziemsko. Upały zaczęły dawać mi się we znaki, czasem trudno oddychać, ale daję radę

My kończymy kompletować wyprawkę, przyszedł kocyk, jestem nim zachwycona Czekam na łóżeczko z materacem, kupiłam dodatkową torbę na rzeczy dla malucha (wszystkie znane mi mamuśki polecały, podobno bez tego się nie obędzie, a my mamy kiepską torbę przy wózku).

Kochane, bardzo proszę o kciuki Odezwali się jednak z tej firmy, w której mój mężuś miał tyle etapów rozmów i tak nam zależało na tej pracy. Proces rekrutacji sie przeciągnął, ale jutro ma być wiadomo co i jak - normalnie mnie nosi, mam nadzieję, że warunki podadzą fajne Bo już nam się normalnie kasa kończy...

Martucha, trzymam kciuki i nie mogę doczekać się pierwszej rozpakowanej na naszym wątku

Abz, bardzo się cieszę, ze z małym wszystko dobrze No i że szyjka jak u słonia

Nika, dobrze, ze kupiłaś inny materacyk, będziesz spokojniejsza Mnie opowieść nie zraziła i mam gryka-pianka-kokos, ale spokój matki jest najważniejszy

Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim (wiecie, ze zawsze staram się każdej coś napisać), ale naprawdę nie mam czasu. Odezwę się jeszcze jak goście sobie pojadą

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 23:02   #4106
ycnan
Zadomowienie

NIKaP-n, no to w szpitalu, widzę, luksusy
My kołderkę kupimy od razu, jeśli nam się coś bardzo spodoba - żeby pasowała do ochraniacza na szczebelki. A jak nic nam (czyt. mi ) w oko nie wpadnie, to sobie darujemy Ale, kołdra itp przyda się prędzej czy później, więc jak tylko masz ochotę i pieniąchy, to kupuj

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ja jako "paździrnikówka" z końca miesiąca zgłaszam chęć przekazywania radosnych wieści ciocią wizażowym
Wspaniały akt odwagi

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ycnan nio wreszcie dobry humorek bo inaczej to bym musiała się tam do ciebie przejechać ( a upały są ) i
To byś się, bidulko, wymęczyła w podróży Pseplasam i obiecuję poprawę
A numer - wszystko jedno komu - mogę podać

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja znowu tylko się melduję Żeby opierniczu nie dostać
(...)
Kochane, bardzo proszę o kciuki Odezwali się jednak z tej firmy, w której mój mężuś miał tyle etapów rozmów i tak nam zależało na tej pracy. Proces rekrutacji sie przeciągnął, ale jutro ma być wiadomo co i jak - normalnie mnie nosi, mam nadzieję, że warunki podadzą fajne Bo już nam się normalnie kasa kończy...
(...)
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim (wiecie, ze zawsze staram się każdej coś napisać), ale naprawdę nie mam czasu. Odezwę się jeszcze jak goście sobie pojadą
Widzę, że wcześniejsze groźby poskutkowały
Kciuki, oczywiście, trzymam mocno
A o nie-odpisywanie nikt się chyba nie obrazi Najważniejsze, że dałaś znać, że u Was wszystko w porządku

P.S.: No i Hiszpania
Stary 2010-07-12, 00:17   #4107
NIKaP-n
BAN stały

No Hiszpania, super

My właśnie rozkładamy nasze łóżeczko turystyczne, żeby się przewietrzyło. Efekt? Dwie kłótnie, upoceni, naderwana moskitiera i mam nadzieję, że na tym się zakończy. I wszystko ok, ale materacyka to ja tu nie widzę...

ycnan
no właśnie się waham z tą kołderką. Ale jeśli kupimy drewniane łóżeczko, to zakupię. No i 3elementową- poszewki i ochraniacz. Bardzo mi się baldachim podoba, ale mam wrażenie, że może być dzidzi za duszno? Jak to wygląda gabisunku w rzeczywistości?

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Pomi masz szczęście żeś dała znać co u Was.
3mamy kciuki za prackę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 01:38   #4108
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... obudziłam się po 23 i już koniec spania.... te upały mnie wykończą w dzień jak nie muszę to nie wychodzę z domu, leżę i się mecze.... a wieczorem zasnąć nie mogę... żadna pozycja mi nie odpowiada, wiercę się aż zmęczona odpadam

hehe fajnie, że znalazły się dyżurne, ja się nie pisałam bo nie wiem jak to ze mną będzie.... jak dalej będę miała taką nerwówkę to może i we wrześniu się rozpakuję

właśnie zajadam się czereśniami, pominę, że już raz zdążyłam rozsypać wszystkie po podłodze a Julka odstawia dzikie szaleństwa w brzuchu hehe nocny marek się szykuje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:07   #4109
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny te zdolowane ja was rozumiem, tz podobnie przchodzilam pierwsza ciaze.
i moge stwierdzic ze to jest od siedzenia w domu ( wiekszosc was na zwolnieniach siedzi)
oj chyba coś w tym jest. Ja tak sobie myślę, że dostałabym kota, gdybym siedziała w domu. To jest właśnie jeden z powodów, dla których wciąż pracuję
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
tylko że ja chcę taki ochraniacz tylko na szczebelki same, nie na całe łóżeczko, pod prześcieradełko będzie ceratka.
aaa...to nie zrozumiałam. Ja kupiłam ochraniacz na szczebelki a pod prześcieradło ceratki

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Co do porodu: radzę najpierw zadzwonić (jeśli macie kilka szpitali do wyboru w pobliżu)- czy mają miejsce. Tam, gdzie chcę rodzić jest tylko 40 miejsc i często bywa tak, że babki w trakcie jeżdżą i szukają sobie miejsca
u mnie na szczęście wszystkie 3 szpitale w mieście są w miarę blisko siebie, więc nie powinno być problemu
Cytat:

ja na początek nie kupuję pościeli ani do łóżeczka, ani do wózka. Do łóżeczka prześcieradło tylko, no a poza tym kocyki, rożki, śpiworki- będę kombinować
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
jak znoscie upaly?
beznadziejnie. Ja w ogóle nie cierpię upałów, no a teraz to już jest tragedia. Wczoraj przez większość dnia leżałam tylko na kanapie przy włączonym wiatraku.
I chyba pogadam dziś z szefem, żeby wziąć urlop do końca tygodnia, bo przy tej temperaraturze do ledwo się doczłapałam do pracy...no a jeszcze będę musiała jakoś wrócić do domu

Cytat:
myślę że 2 (porządne, dobrze dopasowane)- jeden jasny, drugi ciemny
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:36   #4110
elenka1
Rozeznanie

cześć dziewczyny, ja po weekendzie wykonczona
oglądaliśmy mecz i w sobotę i wczoraj u znajomych, takze jak przyjezdzałam do domu to byłam padnięta
teraz sobie zrobiłam wycieczkę do mamy i własnie u niej siedzę ona bidulka myje okna a ja przed laptopikiem
gabisun ale fajnie to wszystko wygląda dla Kini a numerki do Kasieńki i Asi czemu nie skoro wyrażają chęci...
naked Ty widze ze tez szybko się zmobilizowałaś z zakupami
Ycnan ja przytyłam juz 15 i zyję ale teraz w tym ostatnim trymestrze postanowiłam ograniczyć tłuste jedzenie i słodycze, zobaczymy jak to będzie
Szczęsliwa ja rozstępy mam na piersiach ( na dole) i zauważyłam pierwszą kreche na udach brzuch naszczęscie bez zmian. Kupiłam wczoraj krem vischy, serce bolało bo 90 zł no ale moze pomoze.
chciałam kupić olejek na rostępy ale nie wiem gdzie w aptece mozna kupic????
Martucha daj znać co tam Ci dolega skoro dziwnie się poczułaś

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości