Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 11:40   #2611
godzia1234
Raczkowanie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez tapkaz91 Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdyby nie Wy to zapomniałabym dzisiaj o tych wynikach <facepalm> ...
przez wcześniejsze obawy składałam na co popadnie i teraz zaczynają mi się poważne dylematy...
dostałam się na społeczno-opiekuńczą i specjalną.. jak na razie... czekam na filologię polską, gdzie mogę być jedynie na rezerwowej..
Nianiaa .. mam pytanie ! Napisałaś, że dostałaś się na specjalną i czekasz na filologię również... mam rozumieć, że chcesz dwa kierunki rozpocząć ? ( właśnie zaczęło i mnie to chodzić po głowie ) Czy po prostu chcesz mieć wybór między jednym a drugim ?
Według regulaminu uczelni nie można studiować dwóch kierunków od pierwszego roku.
godzia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:42   #2612
Ethelniel
Raczkowanie

Powaili z terminami... Ale musi być 3 lista, jak inaczej :| Przecież 22 jest 2 lista z fil. polskiej i innych na którą będą czekali, więc no...:/ Jak się dostaną na polski to zrezygnują, miejsca pójdą w dół i przecież muszą przyjąć tych pod kreską. Jezuuu, może się obniży o 34 osoby?:| Bez jaj no, nie mogę mieć takiego pecha...
Ethelniel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:42   #2613
anka99111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nianiaa Pokaż wiadomość
Kurcze, dzownic raczej nie będą. Mysle, ze na tej Twojej stronie będą jakieś informacje o tej 3 rekrutacji. Ale badz dobrej myśli, moim zdaniem 34 osoby to nie jest duzo Ja tego wszystkiego tez troche nie ograniam, teraz musze potwierdzic do 15 tą pedagogike specjalną i zapłacic za indeks, a pozniej jak sie dostane na filologię poslką i bede chciała sie przeniesć to drugi raz płace za drugi indeks? Bez sensu.
No właśnie jakby nie mogli podać na raz wszystkich wyników...
anka99111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:43   #2614
Dotka90
Zakorzenienie

ikasp - na pewno się dostaniesz, skoro jesteś 79
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:46   #2615
ikasp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
ikasp - na pewno się dostaniesz, skoro jesteś 79
mam taką nadzieję, bo to jedyny kierunek, na który złożyłam... nie chcę iść na coś innego .
http://www.suwaczek.pl/cache/bc16466b06.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
ikasp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:46   #2616
godzia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ethelniel Pokaż wiadomość
Powaili z terminami... Ale musi być 3 lista, jak inaczej :| Przecież 22 jest 2 lista z fil. polskiej i innych na którą będą czekali, więc no...:/ Jak się dostaną na polski to zrezygnują, miejsca pójdą w dół i przecież muszą przyjąć tych pod kreską. Jezuuu, może się obniży o 34 osoby?:| Bez jaj no, nie mogę mieć takiego pecha...
Nie martw się,na pewno się dostaniesz
Stary 2010-07-12, 11:46   #2617
Ibizowa
Raczkowanie

Dziewczeta czy macie wyniki na pedagogice specjanlej(rehabilitacji) ? bo ja w dalszym ciągu nie, moze mi sie cos zacielo ;P
Ibizowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:48   #2618
Ethelniel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez godzia1234 Pokaż wiadomość
Nie martw się,na pewno się dostaniesz
Myślisz,że o 34 os. się obniży?? :/
Stary 2010-07-12, 11:52   #2619
anka99111
Raczkowanie

a myślicie że gdy na bibliotekoznawstwie nie ma podanego terminu II rekrutacji to jej nie ma??
Czy trzeba sie pytać i czekać indywidualnie na zwalniane miejsca?
Gratuluje wszystkim!
Stary 2010-07-12, 11:52   #2620
godzia1234
Raczkowanie

Kurcze mnie też już denerwuje to,że jedni wyniki mają,a drudzy nie...Powinny być wyniki ze wszystkich kierunków równocześnie.No,ale na UR też mam wyniki z dwóch kierunków tylko,a z pozostałych nie.Czekam do wieczora na wyniki z UJ.Kurcze nie mogę się zebrać żeby odebrać sobie dokumenty z poprzednich studiów i mam tylko odpis świadectwa maturalnego.No,a jak się nie dostanę od razu na filologię polską i będę musiała się na coś innego awaryjnie wpisać,to będzie problem.
Stary 2010-07-12, 11:52   #2621
tapkaz91
Przyczajenie

GG do tapkaz91

Cytat:
Nie, chce mieć wybór Nie wiem czy dam radę na jednym kierunku, co dopiero dwa. Swoją drogą trochę się boje studiów w Krakowie- na pewno jest mega ciężko. No ale chyba trzeba spróbować I co zrobisz, który kierunek wybierasz póki co? Bo do 15 lipca musimy potwierdzić.
Rozumiem ...
mam mega dylemat, zastanawiam się teraz pomiędzy tym, co teoretycznie przyjemniejsze, a tym, co teoretycznie przyszłościowe i tak dalej :P chyba jak każdy z nas ...
o ile wcześniej obstawiałam społ-op jako priorytet, bo widziałam siebie wśród pewnych patologii, tak teraz myślę, że specjalna ( a konkretnie surdo- ) może być bardziej pożądana w przyszłości..
muszę zrobić sobie listę plusów i minusów.

Godzia1234- szczerze mówiąc nie wiedziałam...ale dobrze, od razu rozwiałaś moje samobójcze myśli :P
tapkaz91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:53   #2622
godzia1234
Raczkowanie

Cytat:
Myślisz,że o 34 os. się obniży?? :/
Myślę,że jest duża szansa,bo nie każdy chce pracować w takim zawodzie i nie każdy też się do tego nadaje.To bardzo ciężka praca.
Stary 2010-07-12, 11:56   #2623
Nianiaa
Raczkowanie

Cytat:
Myślę,że jest duża szansa,bo nie każdy chce pracować w takim zawodzie i nie każdy też się do tego nadaje.To bardzo ciężka praca.
Myślę, ze jesli juz ktoś złożył podanie na ten kierunek, to chyba zdaje sobie z tego sprawe
Nianiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:58   #2624
godzia1234
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem ...
mam mega dylemat, zastanawiam się teraz pomiędzy tym, co teoretycznie przyjemniejsze, a tym, co teoretycznie przyszłościowe i tak dalej :P chyba jak każdy z nas ...
o ile wcześniej obstawiałam społ-op jako priorytet, bo widziałam siebie wśród pewnych patologii, tak teraz myślę, że specjalna ( a konkretnie surdo- ) może być bardziej pożądana w przyszłości..
muszę zrobić sobie listę plusów i minusów.

Godzia1234- szczerze mówiąc nie wiedziałam...ale dobrze, od razu rozwiałaś moje samobójcze myśli :P
No powiem Ci,że to na prawdę byłyby samobójcze myśli Ja na swoich studiach nie wiedziałam jak się nazywam czasami,a co dopiero drugi kierunek na pierwszym roku. Wiadomo,że na każdym kierunku jest inaczej,ale ja miałam ogromny problem z przestawieniem się na studencki tryb nauki.Nie byłam przyzwyczajona do przyswajania takich ilości materiału naraz.Oczywiście każdy jest inny,ale większość ludzi ma takie problemy na początku.
Stary 2010-07-12, 11:58   #2625
ikasp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka99111 Pokaż wiadomość
a myślicie że gdy na bibliotekoznawstwie nie ma podanego terminu II rekrutacji to jej nie ma??
Czy trzeba sie pytać i czekać indywidualnie na zwalniane miejsca?
Gratuluje wszystkim!
No właśnie ... bo na zdrowotnej też nie ma podanego terminu, ale na tej indywidualnej stronie można się zapisać ... czyli jak z tym jest ?
http://www.suwaczek.pl/cache/bc16466b06.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
ikasp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:58   #2626
Ethelniel
Raczkowanie

A ja chcę, ostatnio mi się właśnie tak ubzdurało i chcę iść na te studia. Modlę się żeby te 34 osoby zrezygnowały noooo:| Bo inaczej to nie będę czekać do czwartku tylko nie wiem dokąd. Bo skoro do piątku jest wpis z listy rezerowej, a niektórzy się dostaną na inne kierunki, to się miejsca pozwalniają. ja już im wysłałam zawiadomienie, że jestem chętna na studia... :/ Niech to...!
Stary 2010-07-12, 12:00   #2627
godzia1234
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, ze jesli juz ktoś złożył podanie na ten kierunek, to chyba zdaje sobie z tego sprawe
No,ale nie dla każdego będzie to kierunek który chciał studiować w pierwszej kolejności Ty składałaś tylko na jeden kierunek?
Stary 2010-07-12, 12:00   #2628
Ethelniel
Raczkowanie

Cytat:

No chyba nie każdy, skoro rok temu z 96 pkt z pierwszej listy obniżyło się do 63 Więc pewno wiele osób składa rezerwowo.
Stary 2010-07-12, 12:02   #2629
Nianiaa
Raczkowanie

Cytat:
No,ale nie dla każdego będzie to kierunek który chciał studiować w pierwszej kolejności Ty składałaś tylko na jeden kierunek?
Tutaj się zgodzę :P nie, złozyłam jeszcze na filologię polską.
Stary 2010-07-12, 12:04   #2630
tapkaz91
Przyczajenie

GG do tapkaz91

Cytat:
No powiem Ci,że to na prawdę byłyby samobójcze myśli Ja na swoich studiach nie wiedziałam jak się nazywam czasami,a co dopiero drugi kierunek na pierwszym roku. Wiadomo,że na każdym kierunku jest inaczej,ale ja miałam ogromny problem z przestawieniem się na studencki tryb nauki.Nie byłam przyzwyczajona do przyswajania takich ilości materiału naraz.Oczywiście każdy jest inny,ale większość ludzi ma takie problemy na początku.
podejrzewam, że i mnie to nie ominie..przez 12 lat nauki jeszcze się nie zdążyłam przyzwyczaić do przyswajania określonej ilości materiału...nieważne, czy mniejszej, czy większej :P

Ethelniel- już się pogubiłam w tych wszystkich postach... obstawiasz społeczno-opiekuńczą czy specjalną ?
Stary 2010-07-12, 12:07   #2631
Ethelniel
Raczkowanie

Specjalną.
Stary 2010-07-12, 12:11   #2632
tapkaz91
Przyczajenie

GG do tapkaz91

Trzeba czekać... myślę, że 34 osoby to nie jest dużo... trzymam kciuki !
Stary 2010-07-12, 12:13   #2633
Ibizowa
Raczkowanie

Czy są juz wszystkie wyniki? ja nadal nie mam ;/
Stary 2010-07-12, 12:14   #2634
Ethelniel
Raczkowanie

Cytat:
Trzeba czekać... myślę, że 34 osoby to nie jest dużo... trzymam kciuki !
No nie jest dużo, ale mnie wkurzają te terminy rozwalone na 2 tygodnie. powinny być wszyskie listy 15tego, ogłoszenie z 2 listy 22 i wszystko wiadome. A tak to nie wiadomo nic. Jak się nie dostanę z 2 listy to nie wiem czy czekać czy co robić:|
Stary 2010-07-12, 12:19   #2635
tapkaz91
Przyczajenie

GG do tapkaz91

wiem, rozumiem Cię doskonale..ale szczerze też nie miałabym pojęcia co zrobić.. każda decyzja jest ryzykowna w tej sytuacji... bądź co bądź mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli
Stary 2010-07-12, 12:19   #2636
anka99111
Raczkowanie

Cytat:
No chyba nie każdy, skoro rok temu z 96 pkt z pierwszej listy obniżyło się do 63 Więc pewno wiele osób składa rezerwowo.

Ale pewnie było wtedy mniej osób chętnych. Bo wątpię żeby aż tak się obniżyło przy takiej frekwencji. Chyba że się mylę??
Powiedzcie że się mylę!!
Stary 2010-07-12, 12:20   #2637
ramoneska91
Przyczajenie

Witajcie moje drogie

Jeśli chodzi o społeczno opiekuńcza z ped. szkolną to tak:

*pierwsza osoba miała 135 pkt.
* ostatnia 84pkt.

Mieli przyjąć 100 osób, ostatecznie przyjeli 135 osób ( moje pytanie, po 2 rekrutacji pozostanie ilość wolnych miejsc 135 prawda, juz tego nie mogą zmniejszyć?)

!!!!!!!!!!! Ja jestem na liście 192 ( 77pkt) Czyli musiałoby się zwolnić 57 miejsc, czy to jest realne?:confuse d:
tak obiektywnie powiedzcie? Wiem... powinnam być dobrej myśli, staram sie! ale tak realnie patrząc? Coo? Z czego 4 osoby przedemną mają tyle samo pkt ( jak to sie ma? moga mnie nie przyjąć a ich już tak? Czy wezmą nas wszystkie z taka samą liczbą gdybyśmy sie załapały na samym końcu?

ech... ;( co to będzie...

a i jeszcze jedno... czy ja moge sprawdzić progi pkt na innych kierunkach, tak z ciekawosci... czy tylko progi na tym kier. na który sie zapisałam... podajcie moje drogie linka do str jeżeli jest taka możliwość z góry dzieki
ramoneska91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:28   #2638
Ibizowa
Raczkowanie

no i sie nie dostalam jestem 46 na liscie a przyjeli 40 osob
Stary 2010-07-12, 12:32   #2639
Dotka90
Zakorzenienie

Ibizowa - a jest II rekrutacja? Jeśli tak, to spokojnie - masz duże szanse się dostać z rezerwowej
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:39   #2640
Nianiaa
Raczkowanie

Ethelniel, moja kolezanka sie dostala na specjalną i rezygnuje, wiec juz masz 33 osoby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości