|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
aaneczka1984 musi teraz troche po cierpiec a ty badz dzielna i szybko nie wybaczaj a za zje.... przy kumplach
![]() klaski :naked21,ycnan dziękuje dziewczynki |
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
naked-piekna mausia z Ciebie,chcemy wiecej zdiec
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- malwina-zgrabniara z Ciebie |
|
|
|
#4143 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Ujasta pewnie masz rację tak jak pisałam ja nie wiem wiem tyle że ja mam mieć skierowanie od mojej Pani Dr Tż już lepiej Kolano ciągle spuchnięte ale jakoś leci. wczoraj robiliśmy kąpiel jhehhe stołek do wanny i kombinowanie na wszystkie strony Bo on am ta nogę w ortezie i nei może jej zginać. dziś zaczyna rehabilitację wiec pomału będzie ją zginał Jutro mam kontrolną wizytę mam nadziej że żaden płyn mu się nie zbiera i nie będą mu już odciągać bo to bolesne jest. A Franek szaleje wczoraj miał cichszy dzień ale dziś już od rana wariuje Ja już mam prawie całą wyprawkę poprana i popakowaną dla małego Mi koszule z allegro przyszły a resztę rzeczy czyli wózek i inne takie kupimy jak TZ wydobrzeje pod koniec sierpnia
|
|||
|
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
malwina1204 swietne spodenki... no i cudo brzuszek
naked21 slicznie wygladasz ![]() Cytat:
Cytat:
itd.. wczoraj byl luz a dzis sie boje...aaneczka1984 ehssss faceci... wogole jest mi tak goraco ze szok.... mam wszystkie okna otwarte, wentylator chodzi i dalej cieplo... a co tego boli mnie migdal... musze kupic cos do ssania...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-12 o 12:33 |
||
|
|
|
#4146 |
|
BAN stały
|
Klarissa, naked, malwina super foteczki
![]() Klarissko ja nie jem mięsa, więc nie wypróbuję, ale wczoraj po małym lodzie z KFC miałam 98 super wyglądasz Kochana, a też wypatrzyłam ten strumyczek górski i się rozmarzyłam... echhHaha dziewczyny ja się wcale nie spieszę raz bym chciała, żeby mały już był, a z drugiej strony marzy mi się jeszcze mały urlopik Ale coś czuję, że morze już dla nas niewskazane, bo przyjdzie mi rodzić gdzieś w trasie;DMoja mamcia mówi, że jest taki przesąd, że jak cię nagle tak mocno brzuch zaboli (rwie, ale w taki specyficzny sposób- mocno i raz) to mówią, że od tego dnia równo miesiąc do porodu. Cholercia- nie mogę sobie przypomnieć, czy coś takiego miałam... naked nasze też już rozłożone, wietrzy się i jest dobrym miejscem na ukrycie pampersów (już nie miałam się gdzie z nimi podziać). Wklejam foto naszego wyrka, dokupiłam do niego materacyk piankowy, czekamy za nim. Przewijaka turystycznego nie zakładam, kupilam zwykły na komodę![]() Kupiliśmy też wczoraj w Leroyu super poduszeczkę z misiem Me to You Tak jako maskotę, nie do spania, ale nie mogłam wyjśc bez niej no i wklejam moje ostatnie zakupki ciuszkowe, całość 54 i 62- za 31zł ![]() Pokaże Wam też mój ogromny brzuch i obalę mit, że same chudziny u nas w wątku ![]() No i moje wąsacze się też załapały z dziś rana- śpią non stop przy tym upale. Moje black & white ![]() W ogóle wczoraj znalazłam świetne płytki do kuchni ( w Leroyu), takie ecru- chcę kuchnię w starym stylu- i jako dekory jest płytka z dwoma kiciami siedzącymi przy stole i pijącymi kawę- biała i czarna kicia, jak moje Ja upałów nie znoszę, siedzę zamknięta w domu z klimą ( w zeszłym roku kupiliśmy klimatyzator i to był strzał w 10!!!, bo gdy na dworze 24 stopnie, u nas 30...etc). Zuzi mój też na prawej stronie siedzi, aż czasem się naśmiać nie możemy, jak grucha brzuszek jak robiłam pedicure, to lewą nogę prawie bez problemu, a prawą ponad godzinę. Młody tam rządzi i weź tu mu się wepchnij ;DMpiczku a co Ty tak rzadko teraz zaglądasz do nas ?
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-07-12 o 13:19 |
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajne rzeczolki i koty widze w czerniach dominuja (ostatnie zdjecie wypas! )Niestety mitow zadnych nie obalilas, bo wcale grubo nie wygladasz Klamczuchu Ja mam zdjecia do zrzucenia, ale nawet mi sie ich zobaczyc nie chce. Wstyd sie przyznac, ale ja na zamku to tylko korytarze znam i moze ze 2 sale, takie na ktorych sa wystawy czesto. ![]() Uff, jak goraco. Moczenie nog w zimniej wodzie pomaga, naprawde. tak sie energia naladowalam Jeszcze zyrandole musze pomyc ![]() Nawet te rozstepy na cycuchach co je odkrylam wczoraj nie sa w stanie mnie zdolowac!
|
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
NIKa bardzo fajne łóżeczko, podoba mi się
ja tez kupuję turystyczne i właśnie muszę zacząć się rozglądać![]() naked wow ale z ciebie sexbomba wkejaj nam tu szybciorkiem więcej zdjęć bo naprawdę miło popatrzećaneczka84 ja z Tz tez pokłócona, czekam na przeprosiny bo obiecał mi nie piwkować na meczu wczoraj bo w sobotę jak wracaliśmy to prawie usnełam za kierownicą jak prowadziłam, a wczoraj oczywiście nie mogł sie powstrzymać, a ja jak szofer go woziłam od piątku do niedzieli włącznie. a napradę coraz ciężej mi prowadzić bo mam okrutne skurcze łydek i ciasno mi.... a pozatym jak z nim spię takim wypiwkowanym to uwierzcie zapach mnie odrzuca
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
naked, Nika, malwina, Mpik - ale Wy ładnie wyglądacie
Ja to wychodzę teraz na zdjęciach jak klocuszek, pyzata buźka, grubiutkie nóżki i w niektórych ciuchach mało widoczny brzuszek, więc wyglądam jak pulchna kluseczka ![]() Co do upałów to ja je znoszę nienajgorzej, ale unikam wychodzenia z domku. W domu mamy ok.23 st. więc nie czuć tego ukropu, który jest za oknem.
|
#4150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ty tez nie zmyslaj żeś wielka mnie nie widziałaś -wrzucam zdjecia Madzi z Milenką ostatni wypad nad morze![]() a ja zagladam codziennie ale jakos nie mam o czym pisac ![]() zamowilam dzis wozek, w koncu sie zdecfydowalam na kolor i juz pieniadze wpłacone, nie ma odwrotu ![]() Mikado Milano ![]() kolor jak na 2 pierwszych zdjeciach, ale na podwoziu jak na 3 zdjeciu czyli 4 normalne koła
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-12 o 13:50 |
||
|
|
|
#4151 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję. A co do pleneru ja u siebie czuję się świetnie - to taka mała kotlinka, w dzień temp. jest średnio o 5 stopni niższa niż gdzie indziej (więc jak w mieście 32 to my mamy 27) a nocą spada do jakichś 10 stopni Pełen relaks.Cytat:
, no ale dzięki temu jestem w stanie posmarować sobie wszystko dokładnie bez ryzyka, że nabawię się jakiegoś zakażenia. Kupuję krem szybko rozpuszczający włosy z Eveline Comsetics (taki różowy - w załączeniu) i nim po 5-10 minutach zmywam delikatnie, znowu uważając żeby sobie tu i ówdzie nie wepchać go. No i włosków nie ma minus jest taki, że tylko raz na tydzień tak mogę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz. Poza tym jak mawia mój mąż "nie jesteś gruba, tylko w ciąży" ![]() Bardzo ładnie wyglądasz Jeszcze brzusio taki nieduży ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Nie wiem gdzie kupujesz te ubranka, ale są śliczne. Ja nie mam aż takich ładnych. Teraz wzięłam furę rzeczy od mamy, ale większość rzeczy jest taka mdła, jakby sprana (moja mama kupowała takie kolory). No a raczej już za wiele nie dokupię, jedynie jeszcze jakieś pajacyki małe na 56 bo mam chyba tylko 2 i boję się, że braknie gdyby mała się urodziła rzeczywiście mała ![]() Co do brzucha to wiesz - jak ja stanę sobie bokiem to też jest niemały Poza tym uważam, że na naszym wątku na prawdę dobrze wszystkie wyglądamy Oby tak dalej. Klimatyzatora to ci desperacko zazdroszczę
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-12 o 13:49 |
|||||||||
|
|
|
#4152 | |||
|
Zadomowienie
|
Zgrabnie bardzo, brzuchalek niewielki.
To niefajnie, że tak źle się czujesz. Pocieszę Cię, że już bliżej niż dalej, dasz radę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4153 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny. Majka ja tez jak pączek, niby tylko 3kg na plusie (schudłam 2 po diecie cukrzycowej), ale jakaś spuchnięta jestem. I moje włosy... te to już w ogóle robią, co chcą. Jak taki upał, to mi się prostować ich nie chce. Miesiąc temu były czekoladowe, ale długo rozjaśniałam i teraz jakiś czas będą się mocno wypłukiwały, nie podoba mi się to;D
Zuzi podusia w Leroyu za 22zł, to chyba tanio, bo cała seria Me to You jak dla mnie- rozpaczliwie droga... Kochana tylko się nie przezięb! z miską zimnej wody trza uważać, na jajniole Znowu włączyłam klimę, masakra jakaś. Wcześniej udało mi się zbić temp. na 29,4 w domu ( a na dworze mi pokazuje 33,4- już nie w słońcu). Wyłączyłam cholerstwo (w obawie o rachunek ) i co kilka minut zerkałam na termometr i rosło... Moje kicie cwaniary- leżą na trasie powiewu klimatyzacyjnego ;DA propos termometru, jeszcze nie kupiłam i nie wiem, jaki wziąć ![]() Piszecie o tych 3 sekundowych (czy nawet 1 sekundowych), a doświadczone mamuśki mówią, że one mało dokładne. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie małemu mierzyć 10 min temp... Ja mam taki termometr 20letni ![]() Mój mąż też mawia, nie jesteś wielka, jesteś w ciąży. Podtrzymuje mnie hehe w pionie Dobrze, że nie jestem w pracy, bo w przeciwieństwie do Ciem Klariss, ja mam w pracy niemiłosierny upał
|
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
kobietki a dgdzie mozna kupic olejek na rozstępy, widziałam na allegro ale nie chce mi się czekać na przesyłkę, wolalabym gdzies iść i poprostu go dzisiaj kupic, bylam w jednej aptece i tam nie mają..
nie wiem jakiej chce firmy ale jakis do 40 zł no i właśnie nie wiem czy chodzić dalej po aptekach czy to dostepne jest tylko przez internet
|
#4155 |
|
BAN stały
|
Mpiczku fajnie wyglądacie z Milenka z Madzinkiem
czy jak wolisz- Madzia z Milenką![]() Szczęśliwa tak, byłam blondi wiele lat. Teraz mam dyspensę na blond, choc pewnie do niego wrócę. A to, co mam teraz na głowie- było do niedawna mroźną czekoladą ale już mam dwie farby kupione, przed porodem się malnę![]() Ty też dawno foci nie wklejałaś ![]() Ja jak na koniec 8m-ca mam faktycznie nieduży chyba brzuch, ale taki sztywny, napompowany. I całe 3 maleńkie rozstępy na nim, nie ruszają mnie. Mąż je wycałował i powiedział, że to cena macierzyństwa i je też kocha, bo są częścią mnie- więc chandra rozstępowa przeszła ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- elenka a jakiejś konkretnej firmy? Ja w te upały nie daje rady niczego używać klejącego, tylko balsamy nawilżające ![]() W Rossmannie zobacz Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-07-12 o 15:11 |
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny- fajne zdjecia!
Mpiku zazdroszcze tego morza i ładnie wygladasz nie wymyslaj Zmobilizowalam sie i zrzucilam foty z weekendu. W weekend przyjechali znajomi z Wrocka i nie bylo wyboru trzeba bylo w tym upale sie na Stary Rynek wybrac. Ogolnie jedyna pseudo kiecke jak znalazlam na taki upal i w jaka wlazlam to to biale cóś, przezroczyste jak cholera, ale przewiewne. Ludzie sie gapili chyba bardziej, niz na mojego brzuchola, ale mialam to gdzies (u mnie jakies 12kg na plusie, PRZYNAJMNIEJ!, bo ja sie tylko u gina waze i ostatnio bylam miesiac temu )
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa: no ale tym kremem smarujesz całość, dupke w środku też???
NIKaP-n: super zakupki, no a Ty świetnie wyglądasz jak na końcówkę łożeczko fajowe elenka1: ja używam zwykłej oliwki Hipp, przybyło mi w pasie już ok 50 cm i jak narazie tfu tfu nie mam rozstępów grunt to czymś smarować systematycznie, żeby skóra była non stop elastyczna i nawilżona ![]() Cytat:
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi się podoba, Mała będzie miała taki swój mały azyl Cytat:
![]() Ale wszystkie brzuszki śliczne normalnie aż micha się cieszy Mpik ja też się zdecydowałam na Milano tylko teraz czekamy na kaskę i zamawiamy Dzisiaj przyszła paczuszka z All, kolorowe pieluszki, białe grube i reszta gadżetów których mi jeszcze brakowało ( termometr do wody, szczotka do włosków itp.) a pieluszki naprawdę fajne grube od JustineX Jesli ktoś jeszcze nie ma kocyka grubego to fajne są od dzisiaj w Netto, ja zakupiłam, 110cm-80cm za 19,99 Ja już sama nie wiem w czym ja mam rodzić...ta koszulka zwykła to ma być taka zasłaniająca tyłek? czy łazimy i wietrzymy?
|
||
|
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra masz pania fotograf i rezerwuj na Chrzciny koniecznie
|
|
#4160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja smaruje się całą, Używam kremy do depilacji intymnej TANITA takiej pod prysznic Jest super Używam jej już chyba ponad rok. Nigdy nic mi nie było ten jest dla mnie najlepszy bo testowałam ich mnóstwo A zdjęcia masz boskie A to mój inkubatorek jak TZ go nazywa
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-07-12 o 14:51 |
||
|
|
|
#4161 |
|
BAN stały
|
Zuzi super wyglądasz w tej kiecy, no i do tego te opięte majtasy
super sexiol. No i deptak w Poznaniu ;Dgabisunku baldachimy są piękne i pewnie jak kupimy drewniane wyrko, to też jakiś baldachim padnie ![]() naked zajebista sesja, wyglądasz zjawiskowo pięknie Coś mi się zdaje, że Ty długo "samotną" mamusią nie będziesz |
|
|
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=naked21;20625107] tak
No, no kochana to ja ci powiem po tej sesyjce,że nie wiem co twojemu ex na mózg padło,że pozwolił odejść takiej fajnej dziewczynie. Mo poprostu ślicznaś ty a co d depilacji kremem to ja mam taki patent,że biorę papier toaletowy,albo ręcznik kuchenny papierowy, zwijam w rulonik i się poprostu wzdłuż "zatykam" wtedy wiem,że jak się jakoś tam pomajtam kremem to na papierze wyląduje no i usuwam go już po wszystkim![]() misqua widzę,że mamy podobnie, u mnie też problem ze snem,żpię po 2-3 godzinki na dobę co chwilę się budzę,a co dziwne jestem wyspana ,a jak już na dobre usnę to mnie mój sierściuch budzi gabisun pokoik cudny, ja póki co mam pokój tylko pomalowany, wkrótce czeka nas urządzanie, czyli najfajniejsze zadanie. zuziczka, szokoladka, klarissa, malwina super fotki martucha trzymam kciuki coby wszystko było po twojej myśli bo to już tuż, tuż...ale ci zazdroszczę. dash congratulations ![]() tulumka witamy wśród nas ycan wiesz coś z tym głosem babci może być na rzeczy, oczywiście chodzi mi o wersję drażniącą aaneczka tż-towi należy się porządne lanie no ale cóż...takie są "chopy" Pomi trzymam kciuki za prackę tż Nika zdjęcia super no a kotki to już wogóle. Ja mam właśnie problem z moją figą bo chcę juz kupić łóżeczko i je poskładać by się wietrzyło...no i obawiam się,że moja kicia weźmie je w swoje władanie i jej nie wyeksmituę potem, będę musiała coś wymyśleć waniliaania2009 ja mam 3 staniki dwa takie super elastyczne które łatwo można zsunąć,a jedentypowy do karmienia elenko no ja też planuję od 8 m-ca przejść na jakąś bardziej lekkostrawną dietę bo mała będzie duża więc pewnie i jelita i wątrobe uciskać będzie więc po co jeszcze jakimiś ciężkostrawnymi potrawami jeszcze je obciążać? szczęśliwa u mnie narazie rozstępów brak,a na + mam jakieś 6-7 kg w 28tc. Co do pracy też miałam obawy bo ja z tych pracoholików jestem, przez 10 lat pracowałam po 12 godz.na dobę, spasowałam dopiero na początku czerwca i jestem happy. Ale z drugiej strony ja pracuję w szkole więc nawet jak rok mnie w pracy nie będzie to nie będę za bardzo w plecy z jakimiś projektami itp jak to bywa w firmach. Zuziczka moja Marta też upodobała sobie prawą stronę no i przez to mam super nieforemny brzuchol ![]() A tak poza tym to ja też nie mam zamiaru póki co kupować pościeli, mam dwa śpiworki, dwa kocyki i dwa rożki więc póki co starczy. I jeszcze pytanko, czy słyszałyście o stosowaniu parafiny kosmetycznej zamiast oliwki u dzieci? Podobno jest bardzo dobra i nie uczula :confused :
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie ostatnio w oczy wpadł termometr-smoczek. Chyba coś takiego kupię
|
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Super zdjęcia, szczegolnie to trzecie mi się podoba
|
#4165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko okolice bikini i tam na dole w okolicach wejścia do pochwy. Nie depiluję pupy bo jakoś nie lubię za bardzo no i mało kto mnie tam ogląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokupiłam jeszcze spiworek do wozka 100cm- za 70zl i razem z wszystkimi gratisami zapłaciłam 1068 ciekawe kiedy będzie wózio u mnie![]() jak przyjdzie to wkleje foty
|
|
|
#4167 |
|
BAN stały
|
ło matko, takiego to jeszcze nie widziałam idę obadać na all---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- cellaris no ja mam stracha, bo Figa i Znajda wszystko, co nowe- mają pod czujnym baczeniem ;D ale obserwuję je i jak za długo wąchają, to przeganiam hehe One są generalnie grzeczne, ale już sie którejś zdarzyło "zaznaczyć" małym siuskiem nową rzecz więc mam galara... no i ten siateczkowy materiał aż się prosi, żeby się na nim pazurkami poprzeciągać
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mpiku zazdroszcze tego morza i ładnie wygladasz nie wymyslaj Dziękuje dziweczynki Dobrze wiedziec, ze nie jest ze mna az tak żle Zuziczku- slicznie ci w tym kapelusiku ja tez nosze![]() Cytat:
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny patrzcie co znalazłam- czarne wkładki laktacyjne!
http://www.mambi.pl/czarne-wkladki-l...30szt-p-2.html Bo ja niespecjalnie lubię białą bieliznę, a już szczególnie biustonosze do karmienia Budzę się od kilku dni z plamami od mleka na koszuli nocnej, produkcja ruszyła Mam książkową propozycję-"Polka" Manueli Gretkowskiej. Polecam! Na upały czy znudzenie wolnym czasem idealna Trochę pamiętnik i masa refleksji z czasu ciąży autorki plus duża szczypta magii |
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
Moja mała sugestia, ale tylko jako podczytującej, to czy nie lepiej żeby te chętnie Kasience i asi dały swoje numery tel. niż mają zbierać namiary od nas wszystkich.
Zresztą potem co? Jak któraś się nie odezwie na forum przez np.3 dni to będą musiały się kontaktować i dopytywać co się dzieje? Uważam ze łatwiej każdej z nas mieć jeden "alarmowy" numer i potem np. wysłać SMSa np. "Tu alinkadro. Poinformuj proszę nasze forum, że u mnie już się zaczęło i jestem już w szpitalu." Nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

klaski :

Ja już mam prawie całą wyprawkę poprana i popakowaną dla małego Mi koszule z allegro przyszły a resztę rzeczy czyli wózek i inne takie kupimy jak TZ wydobrzeje pod koniec sierpnia
)..
Ty nasza number one 
super wyglądasz Kochana, a też wypatrzyłam ten strumyczek górski i się rozmarzyłam... echh
?

jak Wy to robicie?? Nie boićie się, że krem dostanie się do dziurki?? Przepraszam za takie intymne pytania, ale też mi ciężko idzie maszynką, wygodniej byłoby się posmarować. Nie wyobrażam sobie jednak aplikować krem, który "wyżera" włosy w tak delikatne miejsca. Czy po prostu depilujecie wyłącznie wzgórek? Ja musze mieć wszystko na gładko wydepilowane
mnie się wydawało że całkiem fajnie wyglądam i kg poszły w brzuch, ale dostałam dziś płytkę z sesji i niestety ale stwierdzam, że JESTEM GRUBASEM