Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 15:31   #4171
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obroniłam się !!!!!!!! mamy z Mają w końcu wakacje jestem wymęczona strasznie, ale szczęśliwa. Teraz zacznie się szaleństwo zakupowe dla dzidziusia bo oprócz wózka nic nie mamy. Upały są straszne, ja raczej siedzę w domu bo wykańczają mnie potwornie, ale może niedługo pojedziemy gdzieś nad wodę, tylko że nie mam stroju jednoczęściowego... tzn mam, ale za ciasny w brzuchu... tak więc muszę skombinować sobie jakiś. A co u Was? jeździcie nad wodę? A stroje macie jedno czy dwuczęściowe? Na razie kończę, muszę Was nadrobić bo ostatnio nic tylko nauka i nauka buziaki
Gratulacje to teraz spokojne wakacje

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie- bo tak sobie mysle i nie wiem jak to jest do konca. Wiem w jakim szpitalu bym chciala rodzic, ale czy ja to musze gdzies zglosic, ze bede tam rodzic? czy dopiero jak juz nadejda skorcze to mam tam jechac? bo skad oni beda wiedziec ze ja mam tam rodzic.... kurde zakrecilam troche ale nie wiem jak to jest
moja beznadziejna l;ekarka nie pracuje w żadnym szpitalu. Nigdy nie miałam żadnego skierowania do porodu, po prostu jechałam na Ujastek i mnie zawsze przyjmowali - mają podpisaną umowę z NFZ, jak nie ma miejsc, a tak było w 2004 roku, to babeczki dokładali do sal,na trzecią.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Z tego co ja się orientuję to Ujastek jest prywatnym szpitalem i ja o to pytałam moją Panią Dr i ona mi wypisze skierowanie właśnie na Ujastek bo z nimi współpracuje. I tylko wtedy będę miała poród i pobyt za darmo. Ale mogę się mylić. A Ty już chyba na szkołę rodzenia tam chodzisz to możne się podpytaj
spokojnie można "z ulicy" jechac i rodziń, dwa razy testowane

wracam dalej do czytania
Stary 2010-07-12, 15:37   #4172
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

naked boomba jak dla mnie, jesteś naprawdę bardzo ładna kobietką, a Twój ex napewno żałuje ze z Toba nie jest oj napewnoooooo

jeśli chodzi o olejek to nie mam pojęcia na aleegro widziałam firmy roc i moze i tym bylabym zainteresowana

MPIK, ILONKA brzuszki bombowe

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:47   #4173
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Standardowo ktg robią od 38 tc. co 2-3 dni. Mnie babka mówiła, żeby się jakoś tydzień wcześniej umówić na pierwsze ktg - jeśli mi się przypomnisz to podam ci nr telefonu (ale mam go w domu, a jestem w pracy teraz, także jakby coś to mi musisz przypomnieć ). Ktg to w ramach usługi NFZ jest robione. A co do konsultacji z położnikiem to oczywiście płatna bo to konsultacja prywatna Ja się na konsultację z położnikiem nie wybieram ,

aż sier dowiadywałam od 37 tygodnia, standartowo, mozesz isc na ktg plus wiztytępołożniczą, na NFZ do ambulatorium na Ujastku ja tak byłam,a le tylko raz z Kajtkiem i dokłądnie w 36t6dniu i chcieli mnie od razu na Ujastek do porodu wysłac, ale się nie dałam i trzy dni potem sie zgłosiłam i urodziłam Najpierw pół godziny spędziłam na ktg, potem z wynikami ktg (miałąm skurcze regularne na 100%) do gabinetu, gdzie byłam badana przez lekarza, był to chyba dr. Juszczyk, chyba tak się nazywał. i od razu rejestracja za dwa dni, ale już nie dojechałam rejestrowąłam się na tydzień wczesniej, musiałam tlyko ważną legitkę ubezpieczeniową mieć przy sobie i to wszystko, czyli w ciągu trzech lat nic się nie zmieniło
Stary 2010-07-12, 15:51   #4174
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Gratulacje to teraz spokojne wakacje
moja beznadziejna l;ekarka nie pracuje w żadnym szpitalu. Nigdy nie miałam żadnego skierowania do porodu, po prostu jechałam na Ujastek i mnie zawsze przyjmowali - mają podpisaną umowę z NFZ, jak nie ma miejsc, a tak było w 2004 roku, to babeczki dokładali do sal,na trzecią.

spokojnie można "z ulicy" jechac i rodziń, dwa razy testowane

wracam dalej do czytania
Właśnie takie info dostałam na Ujastku od położnych

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
aż sier dowiadywałam od 37 tygodnia, standartowo, mozesz isc na ktg plus wiztytępołożniczą, na NFZ do ambulatorium na Ujastku ja tak byłam,a le tylko raz z Kajtkiem i dokłądnie w 36t6dniu i chcieli mnie od razu na Ujastek do porodu wysłac, ale się nie dałam i trzy dni potem sie zgłosiłam i urodziłam Najpierw pół godziny spędziłam na ktg, potem z wynikami ktg (miałąm skurcze regularne na 100%) do gabinetu, gdzie byłam badana przez lekarza, był to chyba dr. Juszczyk, chyba tak się nazywał. i od razu rejestracja za dwa dni, ale już nie dojechałam rejestrowąłam się na tydzień wczesniej, musiałam tlyko ważną legitkę ubezpieczeniową mieć przy sobie i to wszystko, czyli w ciągu trzech lat nic się nie zmieniło
No mnie też coś mówiły 37-38 tc
Dokładnie to się jeszcze tematem ktg nie interesowałam
Stary 2010-07-12, 15:55   #4175
malwina1204
Rozeznanie

dziękuje wszystkim za miłe słowa i każdej z Was osobno

dzisiaj sobie kupiłam krem do depilacji zobaczymy co to będzie czekam tylko aż włoski odrosną , bo nie chce mi się co 3 dni golić w,łosków BIKINI

DZIEWCZYNY JESZCZE 12 DNI I BIORE ŚLUB !!! uffff treme Mam

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:56   #4176
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Naked- naprawde fajne te zdjecia! Dobra masz pania fotograf i rezerwuj na Chrzciny koniecznie
tak, zdjęcia to super pamiątka. Szczególnie za kilka lat, pewnie będę z łezką w oku oglądać brzuszek

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Ja smaruje się całą, Używam kremy do depilacji intymnej TANITA takiej pod prysznic Jest super Używam jej już chyba ponad rok. Nigdy nic mi nie było ten jest dla mnie najlepszy bo testowałam ich mnóstwo

A zdjęcia masz boskie

A to mój inkubatorek jak TZ go nazywa
hmm to wypróbuję raz kremu świetny brzuś, Ty zgrabniutka, nono

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
[B]
naked zajebista sesja, wyglądasz zjawiskowo pięknie Coś mi się zdaje, że Ty długo "samotną" mamusią nie będziesz
a sma oj będę będę, tzn niesamotna bo już niedługo będziemy sobie razem z Filusiem kroczyc przez ten dziwny świat

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No, no kochana to ja ci powiem po tej sesyjce,że nie wiem co twojemu ex na mózg padło,że pozwolił odejść takiej fajnej dziewczynie. Mo poprostu ślicznaś ty a co d depilacji kremem to ja mam taki patent,że biorę papier toaletowy,albo ręcznik kuchenny papierowy, zwijam w rulonik i się poprostu wzdłuż "zatykam" wtedy wiem,że jak się jakoś tam pomajtam kremem to na papierze wyląduje no i usuwam go już po wszystkim
hehe mój ex jest ode mnie zdecydowanie ładniejszy niestety hmm a dzidziuś to obowiązki, odpowiedzialność i koniec beztroskiego życia- niektórych facetów to przerasta... a patent na depilację świetny.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Super zdjęcia, szczegolnie to trzecie mi się podoba

Cytat:

Bardzo ładne zdjęcia, nawet powiedziałabym, że śliczne

[QUOTE=Mpik82;20626555ślic zna sesja - a Ty jestes poprostu piękna[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
naked boomba jak dla mnie, jesteś naprawdę bardzo ładna kobietką, a Twój ex napewno żałuje ze z Toba nie jest oj napewnoooooo

jeśli chodzi o olejek to nie mam pojęcia na aleegro widziałam firmy roc i moze i tym bylabym zainteresowana
ex nie żałuje na pewno siedzi cicho i mną nie musi ale Filipkiem się wcale a wcale nie interesuje. Nawet mi się znów z tego powodu przykro zrobiło kiedy leżałam w szpitalu

dziewczyny, dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie ma to jak komplementy od pięknych kobiet. Nic tak nie poprawia samopoczucia. Lecę na SR
Stary 2010-07-12, 16:00   #4177
czarnaelizabeth
Raczkowanie

co do golenia - na Siemeiradzkiego mnie poleciała po cąłości maszynką położna, tępa maszynką - masakra, byłam ponacinana jak diabli, bolało, szczerze, to nawet wolałam szwy, niż to, co przeszłam, jak mi włoski odrastały. MASAKRA!!!
na Ujastku przy przyjęciu pani zapytała, czy jestem wygolona, powiedziałam, ze tylko delikatnie, tam, gdzie mogę mieć ząłożone szwy, bo mam traumę po poprzendim porodzie, gdzie odrastanie było gorsze, od zakłądania szwów - usmiechnęła się i tyle, zaakceptowano, nie kazano sie golić. to samo ostatnim razem, nie zdązyłam się wygolić, ale lekarce 2mm włoski nie przeszkadząły w zszyciu teraz też sama się lekko tam wygolę
Stary 2010-07-12, 16:25   #4178
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczyny,

moja kotka chyba dostala udaru. Obudzila sie z wrzaskiem do mnie przyleciala z pileczka w zebach, zeby jej rzucac. Szalona!

No i co, rzucam jej, a ta aportuje wyskakujac jak szalona ponad 1,5m w gore lub robiac wslizgi pod meble... Normalnie kot mi sie ugotowal (w mieszkaniu 28stopni, uff)

Az musialam wam napisac

O wlasnie zdechla i spi z pileczka miedzy lapkami
Stary 2010-07-12, 16:36   #4179
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Klarissa, pięknie wyglądasz, ta niebieska sukienka super

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny które nie kupujecie pościeli do łóżeczka ( ja tez nie mam zamiaru) na co będziecie kładły maleństwo na kocyk i przykrywały drugim??? myślicie ze to wystarczy?
Ja na materacyk położę prześcieradełko, na to kocyk cieniutki, a mała będzie w rożku/ w nocy w śpiworku, bez żadnego przykrywania kocykami itd. Tak moja mama robiła, mam nadzieję że u mnie się też sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Czy kupowala ktoras z was jakies letnie krotkie spodnie lub sukienke na allegro i moze polecic stronke?
Ja kupiłam super sukienkę bardzo tanio: http://www.allegro.pl/item1056755727...ory_r_s_m.html
tylko wzięłam białą. Jest bardzo zwiewna, nawet dzisiaj byłam w niej na zakupach, jutro też założę bo mam gości, więc będę w niej miała trochę fotek.

aaannnnnnaaa, ja chyba kupię taki: http://www.allegro.pl/item1128992579..._poscieli.html

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-07-12 o 16:39
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 16:39   #4180
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi moje się dekują po kątach, choć czarnidło też by chętnie pobiegało ze mną. Ale zauważyła, że "mamusia" nieskora do zabaw i poszła obrażona spać, na łóżko, a gdzieżby indziej

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Lenka fajne te sukieny, te koszule mi się tez podobają
Mi się już nie opyla kupować ciążówek

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

anilkadro ja nie zrozumiałam alem niekumata w takie upały ;D

naked przyjdzie czas, że pożałuje... zobaczysz. Tak to już w życiu bywa, że często docenia się pewne sprawy- gdy się je traci. A niektórzy potrzebują czasu, żeby to do nich dotarło...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 16:50   #4181
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny z tym goleniem to jest ściema bo ja wam powiem, że miałam w ubiegłym roku mała operację na głowie (a jednak jest różnica między głową a miejscem intymnym no jakby nie patrzeć operacje na głowie są trochę "większego kalibru") i jakoś lekarz wcale nie kazał mi się na łyso golić, miałam mały kawałek na głowie nawet nie wygolony tylko wycięty nożyczkami tak, że zostały włoski o dł. 2-3 mm i nie przeszkadzało w szyciu wcale a wcale. I podejrzewam, że w miejscu intymnym takie krótkie włoski tez nie przeszkadzają Nie dajmy się terroryzować
Stary 2010-07-12, 17:00   #4182
czarnaelizabeth
Raczkowanie

I dokłądnie tak jest, Klarriso. Na siemieradzkiego to była rutyna i mus, a na Ujastku-decyzja, czy chcę, czy nie i akceptacja mojego zdania ,co bardzo mi się podoba

Piękne masz zdjecia i sukienkę
Stary 2010-07-12, 17:14   #4183
Zuziczka
Rozeznanie

Uzbroilam łozeczko- czesciowo, ale od razu zrobilo mi sie czyli bardziej realnie. Olo mimo, ze kopie to wciaz dla mnie duza abstrakcja.

Ja nie mam poscielki specjalnie, to co uszylam tylko (mala kolderke plus do niej poszewki z Auchana ). Spiworek mam jeden i jeden otulaczek. Za przescieradelko beda mi robic flanelowe pieluszki (mama mi podsunela ten pomysl). Mam uszyta poscielke juz na wiekszego dzidziola tak kolo roczku, wtedy tez mysle bede kupowac dorosle przescieradelka itd.

Podziwiajcie jak macie ochote
Stary 2010-07-12, 17:16   #4184
Zuziczka
Rozeznanie

Zamiast= zalacz, kliknelam =odpowiedz. No i klops
Stary 2010-07-12, 17:20   #4185
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
elegancko

Jaki rozmiar kupujecie śpiworka??
Czyli mam rozumieć że 2 sztuki kupujecie jeden do łozeczka a drugi do wozeczka?

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:32   #4186
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi pięknie

Mam pytanie bo tak mnie natchnęły maskotki w łóżeczku. Czy Wy pierzecie maskotki co mają te kuleczki w środku? Jeśli tak, to w jaki sposób, w pralce? Z tym się nic nie dzieje?
Stary 2010-07-12, 17:37   #4187
gabisun
Zakorzenienie

Zuziczka pięknie a te sznureczki to nie powinny być przywiązane do szczebelków z boku? bo właśnie też miałam dylemat jak to związać i jak są z boku to tak nie sterczą ( przynajmniej u mnie ) widzę też misie królują i czekają na maleństwo

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:58   #4188
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka fajne te sukieny, te koszule mi się tez podobają
Mi się już nie opyla kupować ciążówek
No ja już od dawna nic nie kupuję, tę sukienkę chyba jeszcze w maju kupiłam.

Cytat:
Uzbroilam łozeczko- czesciowo, ale od razu zrobilo mi sie czyli bardziej realnie. Olo mimo, ze kopie to wciaz dla mnie duza abstrakcja.

Ja nie mam poscielki specjalnie, to co uszylam tylko (mala kolderke plus do niej poszewki z Auchana ). Spiworek mam jeden i jeden otulaczek. Za przescieradelko beda mi robic flanelowe pieluszki (mama mi podsunela ten pomysl). Mam uszyta poscielke juz na wiekszego dzidziola tak kolo roczku, wtedy tez mysle bede kupowac dorosle przescieradelka itd.

Podziwiajcie jak macie ochote
Zuziczka, super Powiedz mi czy ten ochraniacz jest tylko na szczebelki?? czy on jest też na matercyku, taki duży?
Stary 2010-07-12, 18:23   #4189
NIKaP-n
BAN stały

malwina się nie bój wszystko będzie dobrze I pogoda fajna.
Robicie wesele? Jaką masz sukienkę, obrączki, opowiedz trochę
Stary 2010-07-12, 18:53   #4190
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
A ludzie to się ogólnie gapią. Ja też mam takie wrażenie, że czasem patrzą się na mnie tak jakby nigdy wcześniej kobitki w ciąży nie widzieli...
Też to zauważyłam, ludzie mi się przyglądają i dziwnie się z tym czuję. Zawsze się zastanawiam czy jestem brudna na twarzy czy coś

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Moja mała sugestia, ale tylko jako podczytującej, to czy nie lepiej żeby te chętnie Kasience i asi dały swoje numery tel. niż mają zbierać namiary od nas wszystkich.
Cytat:
[/COLOR]anilkadro ja nie zrozumiałam alem niekumata w takie upały ;D
anilkandro chodziło o to, że to nie my powinnyśmy dawać numery tel Kasi i Asi, tylko one nam bo to my mamy je poinformować, że jesteśmy w szpitalu a one tą informację przekażą na forum.

Ja myślę, ze to działać może w dwie strony. Chętne dziewczyny dadzą swoje numery tel do Kasi lub Asi a one w odpowiedzi zwrotnej dadzą nam swoje numery.
Dobrze, żeby miały taką zbiorczą listę bo jak któraś z nas w nerwach zapomni się podpisać, to po numerze sprawdzą kto to rodzi

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JESZCZE 12 DNI I BIORE ŚLUB !!! uffff treme Mam [/COLOR][/FONT][/B]
Wszystko będzie ok. Robicie wesele?

Cytat:
Rozważam podobne łóżeczko. To z allegro? A ten śpiworek to taaaki duży, nie kupujecie na początek mniejszego? Od razu taki może być?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:58   #4191
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:

Zuziczka
! jakie masz super łożeczko!!! normalnie sie zakochałam!!!! a moze wiesz gdzie znalezc takie samo tylko ze jasniutkie... brzoza... sosna... chodzi o jasna barwę drewna

poza tym to ciesze sie, ze humorek wrócił.... te wahania nastrojów sa okropne....ale juz jestemy prawie nie finiszu...

dziewczyny, chciałam sie podzielic informacja, ze jutro jestem PRAWDOPODOBNIE OSTATNI DZIEN W PRACY!!!!

...... mialam co prawda małe przejscia z ginekologiem, kotry miał mnie przyjac w tym tyg, a poinformowal mnie telefonicznie, ze go w tym tygodniu nie ma w ogole w pracy, wiec mam zadzwonic na poczatku przyszlego tygodnia, ale po interwencji meza powiedzial, ze L4 wypisze mi jeszcze od dzis, tylko sobie odbiore pozniej tak czy siak ciesze sie bo godzinny dojazd do pracy w tym upale to istna mordęga

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-12, 19:01   #4192
NIKaP-n
BAN stały

AAAAAAA no to teraz już wiem o co chodziło

Szczęśliwa dzięki

lecę prasować, fura się narobiła...

Zrobiłam suwaczka i wyszło... 1 m-c, 1 tydz i 1 dzień do porodu...
hehe ciekawam, bo wpisałam starą datę planowanego terminu, a już się o tydzień niby przesunął...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

mszu nareszcie odpoczniesz.
Stary 2010-07-12, 19:17   #4193
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
[B]

dziewczyny, chciałam sie podzielic informacja, ze jutro jestem PRAWDOPODOBNIE OSTATNI DZIEN W PRACY!!!!
uuuu godzina dojazdów? Masakra. Koniecznie idź już odpoczywać. Ja jadę 12 minut samochodem i w pracy mam w miarę chłodek. Ale i tak rozważam 3 dni L4w związku z tymi właśnie upałami. Od 1 sierpnia idę na zwolnienie na 100% już mąż mnie goni i mama i trochę lekarz

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:37   #4194
Ray
Zakorzenienie

ale upal

zdjecia bombowe czuje sie jak wieloryb przy was chcialabym takie zgrabniutkie nogi miec

lozeczka sliczne, ale ja osobicie nic poza ochraniaczem na lozeczko bym nie wkladala ( chybaze to tak do zdjecia ) bo ja bym sie bala ze to cos sie moze przewrocic i udusic dziecko i druga sprawa ze to sie paleta w lozeckzu nie wygodne.

ja mam spiworek taki 0-9 mc polarkowy a dlugimi rekawami na chlodne dni akurat, innego nie kupuje, ja w zasadzie nic nie kupuje bo mam wszystkiego nadto..
jak wczoraj przebieralam rzeczy to ciocia z mama sie smialy ze bymz troje dzieci w to ubrala i moge normalnie sklep otworzyc hahaha
co najciekawsze ja nic z tego nie kupialm tylko moj maz

dobra lece z mala na dowr dopiero teraz da sie wyjsc
Stary 2010-07-12, 19:38   #4195
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
A propos termometru, jeszcze nie kupiłam i nie wiem, jaki wziąć
Ja mam chyba wszystkie mozliwe,bo ten tradycyjny,rtęciowy,który chyba jest najlepszy(tak twierdzą lekarze)...tylko ciekawe jak takim termometrem zmierzyć tempkę niemowlakowi,który cały czas się wierci,a trochę taki termometr trzeba potrzymać.Dlatego też mam oprócz niego i taki elektryczny co pod pachę się wsadza i taki do ucha 1-sek(ale też uważam,że ten pokazuję temp jak chcę)...

Swoją drogą galanto ciężarowka z ciebie,wygladasz jak na kobitę miesiąc przed porodem

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Moja mała sugestia, ale tylko jako podczytującej, to czy nie lepiej żeby te chętnie Kasience i asi dały swoje numery tel. niż mają zbierać namiary od nas wszystkich.
Zresztą potem co? Jak któraś się nie odezwie na forum przez np.3 dni to będą musiały się kontaktować i dopytywać co się dzieje?
Uważam ze łatwiej każdej z nas mieć jeden "alarmowy" numer i potem np. wysłać SMSa np. "Tu alinkadro. Poinformuj proszę nasze forum, że u mnie już się zaczęło i jestem już w szpitalu."
Nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli

Pozdrawiam
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam.Czy chodzi Ci o to,żeby to dziewczyny pisały do nas(mnie i asi) na priv i dawały numerya nie nie my pisały do niech ze swoimi?Jeśli tak to właśnie tak jest

Jeju jak patrzę jak piszecie,że wyprawki prawie skompletowane,poprane,łóż eczka poustawiane,to mi cisnienie rośnie,że się nie wyrobię...Jeszcze przez te upały jak sobie pomyslę,że mozna wczesniej urodzić to już całkiem makabra...Jakbym teraz urodziła byłaby lipa...

ładne macie zdjęcia,śliczne w was mamusie Ja póki co nie mam żadnych zdjęc poza tymi,które se samowyzwalaczem zrobiłam...Chciałabym jakieś mieć,ale nawet nie ma jak,gdzie i kiedy...Z drugiej strony to może i dobrze,bo wygladam jak kupa łajna...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:49   #4196
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Chyba wcięło mi trochę cytatów, jak zwykle

Wszystkie macie cudowne brzuszki Aż normalnie trudno uwierzyć, że dopiero przed chwilą robiłyśmy testy ciążowe, a tu brzuszki już takie śliczne

Bordowa, bie3dactwo, ale ten twój TŻ ciągle w pracy biedny siedzi. Naprawdę musimy się spotkać, to chociaż ci trochę czas zleci (a mi też przy okazji ).

Zuziczko, mój Tymek też z prawej strony umiejscowiony, jak się wypina to głowę tak normalnie widać (wiem, ze to głowa po usg ).

Waniliaania, torbę zamówiłam z netu http://www.allegro.pl/item1125875997..._zaprasza.html Jak ją dostanę, to się wypowiem, czy fajna

Klarissa, ale masz fajnie z tą działką - mi to się w bloku na 4 piętrze mózg gotuje Ja też wolę siebie w dopasowanych rzeczach, rzadko noszę coś szerokiego.

Mpiczku, ciekawe, jak się doczłapiesz na to wesele - na ostatnich nogach już będziesz Miłego wykańczania pokoju Milenki!

Aaaaannnnnnaaaaa, ja kupiłam kocyk ten hiszpański - i to jest kocyk od mojej babci (bo płaciła, ja wybierałam ) i nie miała nic przeciwko temu, żeby był akrylowy. Jestem nim zachwycona, zresztą od razu wystawiłam super pozytywa, bo naprawdę transakcja się udała http://www.allegro.pl/item1101489840..._tloczony.html

Abz, o matko, żeś ty w ogóle na tym torze wytrzymała to podziwiam! Ja bym padła! Daj znać, jaki wózek kupiliście

Cellaris, cieszę się, że maleństwo rośnie i wszystko dobrze. A ty na siebie uważaj i spokojnie bierz zalecane leki.

Aaneczko, ale paskudny TŻ, normalnie go zaraz

Monika, ja ci normalnie zabiorę tę klimę Ale masz z nią fajnie - u nas w domu straszliwe upały. Kotę to już wodą chlapię po pyszczku i łapkach, bo mi zdycha powoli z ciepła. A ty ślicznie wyglądasz!

Martucha, ty nam się nie wygłupiaj i jeszcze nie rodź, bo ja sie boję

Mszu, gratuluję ostatniego dnia w pracy - w końcu odpoczniesz!

Kochane, dziękuję za kciuki, bardzo się przydały, bo po ponad 3 miesiacach rekrutacji mój mężuś okazał się najlepszy i dostał tę pracę Jesteśmy bardzo szczęśliwi, chociaż jeszcze do nas chyba to nie dociera, ze strach minął na razie. No jest okres próbny, ale myślę, że już z tym sobie mój kochany poradzi Zaczyna od sierpnia, czyli jeszcze tylko miesiąc musimy zaciskać pasa, potem już będzie dobrze. A już się bałam, że nie będzie na pieluszki dla Tymka

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-07-12 o 19:50
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:54   #4197
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Zuziczka super, cała sypialnia Wasza mi się podoba

malwina1204 ja mam 2 polarkowe śpiworki i obydwa będą do łóżeczka, na zmianę do wózka mam śpiwór wózkowy, jesienią będę używać kocyka a zimą Małego w kombinezon i pewnie też w kocyk.

powodzenia w tym najważniejszym w życiu dniu a jak przygotowania? Pewnie już zakończone i wszystko dopięte na ostatni guzik Będzie pięknie zobaczysz

Ray ja też nie przewiduję żadnych lokatorów w łóżeczku Małego.

kasienka1701 hmm no ja zakupiłam ten termometr do ucha, jutro go wypróbuję, najwyżej zwrócę

mszu ja sobie bardzo chwalę labę na L4 kiedy mamy odpoczywać jak nie w ostatnich tygodniach ciąży
Stary 2010-07-12, 20:05   #4198
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
mszu ja sobie bardzo chwalę labę na L4 kiedy mamy odpoczywać jak nie w ostatnich tygodniach ciąży

ja bylam w czwartek i piatek na urlopie i po raz pierwszy od kiedy pracuje wyluzowalam sie... takze juz nie moge sie doczekac zwolnienia
zmieniajac temat... sprawca Filipka (przepraszam, ze nie nazywam go "tatusiem", ale wydaje mi sie ze zupelnie na to nie zasłuzył) musi byc totalnym debilem, ze zostawił będącą w ciąży taka piekna kobiete!!! Kiedys bedzietego załował, o ile juz nie załuje... naked... jeszcze powtórze za wszytskim... super zdjecia!!! powinnas była startowac do "M jak MAMA" na okładkę w sumie to nadal mozesz!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-12, 20:53   #4199
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

szkoda gadać dziewczyny o moim ex wiem jedno- Filipek jest dzieckiem poczętym z miłości- przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, ale cóż, trzeba się pogodzić z losem, żyć dalej. Teraz najważniejszy jest Malutki i wszystko co z nim związane. Ciąża i przygotowania do porodu, macierzyństwa tak mnie pochłonęły, że nie mam czasu i ochoty się dołować. Choć nie powiem, często Wam "zazdroszczę" TŻ-ów, związków, małżeństw, tego że macie z kim dzielić radośc z bycia rodzicami.

No i jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy
Zmykam z mamcią jak zwykle o tej porze na spacerek
Stary 2010-07-12, 21:00   #4200
bordowa
Wtajemniczenie

naked21 Trzeba tak nałożyć krem, żeby Ci do środka nie wlazł Raczej nic trudnego, mi nigdy nic się nie dostało tam gdzie nie powinno A ten krem z Veet którego ja używam, to nie jest tak bardzo "wyżerający", bo on nie usuwa włosków z cebulkami tylko to co masz na wierzchu, do gładkości
Śliczne zdjęcia, naprawdę zazdroszczę sesji

malwina1204 A te spodnie z allegro nie uciskają brzucha? Bo też się nad nimi zastanawiałam, ale boję się, że ten ściągacz ciasny jest ...

NIKaP-n Ja miałam taki ból parę dni temu Ale ja dopiero 32 tydzień, nie chcę rodzić za miesiąc
Masz całkiem nieduży brzusio Chyba, że to piersi go "przyćmiewają" Bo im mniejsze, tym brzuch się większy wydaje

Zuziczka Mnie się wczoraj chłopczyk nad jeziorem przestraszył Ale tatuś mu wytłumaczył, że pani ma dzidzię w brzuchu to mu się wtedy spodobałam

Pomidora Gratuluję pracy dla męża! Mogłybyśmy się umówić na opijanie, ale niestety nam nie wolno

Dziewczyny, naprawdę golicice pupy? Mi to nawet do głowy nie przyszło ...

Pisałam Wam, że Tż pojechał na 84 godziny do pracy ... No i akurat w te najgorsze upały trafił mu się ten maraton ... Biedny się starsznie odwodnił Tyle wyjazdów mają, że przez 5 godzin nie miał kiedy się napić. No i biega w tych długich grubych spodniach cały czas ... Biedactwo moje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości