|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
to teraz spokojne wakacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wracam dalej do czytania |
|||
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
naked boomba jak dla mnie, jesteś naprawdę bardzo ładna kobietką, a Twój ex napewno żałuje ze z Toba nie jest
jeśli chodzi o olejek to nie mam pojęcia na aleegro widziałam firmy roc i moze i tym bylabym zainteresowana MPIK, ILONKA brzuszki bombowe
|
#4173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż sier dowiadywałam od 37 tygodnia, standartowo, mozesz isc na ktg plus wiztytępołożniczą, na NFZ do ambulatorium na Ujastku ja tak byłam,a le tylko raz z Kajtkiem i dokłądnie w 36t6dniu i chcieli mnie od razu na Ujastek do porodu wysłac, ale się nie dałam i trzy dni potem sie zgłosiłam i urodziłam Najpierw pół godziny spędziłam na ktg, potem z wynikami ktg (miałąm skurcze regularne na 100% ) do gabinetu, gdzie byłam badana przez lekarza, był to chyba dr. Juszczyk, chyba tak się nazywał. i od razu rejestracja za dwa dni, ale już nie dojechałam rejestrowąłam się na tydzień wczesniej, musiałam tlyko ważną legitkę ubezpieczeniową mieć przy sobie i to wszystko, czyli w ciągu trzech lat nic się nie zmieniło
|
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie to się jeszcze tematem ktg nie interesowałam
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje wszystkim za miłe słowa i każdej z Was osobno
dzisiaj sobie kupiłam krem do depilacji zobaczymy co to będzie czekam tylko aż włoski odrosną , bo nie chce mi się co 3 dni golić w,łosków BIKINI DZIEWCZYNY JESZCZE 12 DNI I BIORE ŚLUB !!! uffff treme Mam
|
|
|
|
#4176 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niestety [QUOTE=Mpik82;20626555ślic zna sesja - a Ty jestes poprostu piękna [/QUOTE]Cytat:
![]() dziewczyny, dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie ma to jak komplementy od pięknych kobiet. Nic tak nie poprawia samopoczucia. Lecę na SR
|
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
co do golenia - na Siemeiradzkiego mnie poleciała po cąłości maszynką położna, tępa maszynką - masakra, byłam ponacinana jak diabli, bolało, szczerze, to nawet wolałam szwy, niż to, co przeszłam, jak mi włoski odrastały. MASAKRA!!!
na Ujastku przy przyjęciu pani zapytała, czy jestem wygolona, powiedziałam, ze tylko delikatnie, tam, gdzie mogę mieć ząłożone szwy, bo mam traumę po poprzendim porodzie, gdzie odrastanie było gorsze, od zakłądania szwów - usmiechnęła się i tyle, zaakceptowano, nie kazano sie golić. to samo ostatnim razem, nie zdązyłam się wygolić, ale lekarce 2mm włoski nie przeszkadząły w zszyciu teraz też sama się lekko tam wygolę
|
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
moja kotka chyba dostala udaru. Obudzila sie z wrzaskiem do mnie przyleciala z pileczka w zebach, zeby jej rzucac. No i co, rzucam jej, a ta aportuje wyskakujac jak szalona ponad 1,5m w gore lub robiac wslizgi pod meble... Normalnie kot mi sie ugotowal (w mieszkaniu 28stopni, uff) Az musialam wam napisac ![]() O wlasnie zdechla i spi z pileczka miedzy lapkami
|
#4179 | ||
|
Zadomowienie
|
Klarissa, pięknie wyglądasz, ta niebieska sukienka super
![]() Cytat:
Cytat:
tylko wzięłam białą. Jest bardzo zwiewna, nawet dzisiaj byłam w niej na zakupach, jutro też założę bo mam gości, więc będę w niej miała trochę fotek. aaannnnnnaaa, ja chyba kupię taki: http://www.allegro.pl/item1128992579..._poscieli.html
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-07-12 o 16:39 |
||
|
|
|
#4180 |
|
BAN stały
|
Zuzi moje się dekują po kątach, choć czarnidło też by chętnie pobiegało ze mną. Ale zauważyła, że "mamusia" nieskora do zabaw i poszła obrażona spać, na łóżko, a gdzieżby indziej
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Lenka fajne te sukieny, te koszule mi się tez podobają Mi się już nie opyla kupować ciążówek ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- anilkadro ja nie zrozumiałam naked przyjdzie czas, że pożałuje... zobaczysz. Tak to już w życiu bywa, że często docenia się pewne sprawy- gdy się je traci. A niektórzy potrzebują czasu, żeby to do nich dotarło... |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tym goleniem to jest ściema bo ja wam powiem, że miałam w ubiegłym roku mała operację na głowie (a jednak jest różnica między głową a miejscem intymnym no jakby nie patrzeć operacje na głowie są trochę "większego kalibru") i jakoś lekarz wcale nie kazał mi się na łyso golić, miałam mały kawałek na głowie nawet nie wygolony tylko wycięty nożyczkami tak, że zostały włoski o dł. 2-3 mm i nie przeszkadzało w szyciu wcale a wcale. I podejrzewam, że w miejscu intymnym takie krótkie włoski tez nie przeszkadzają
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
I dokłądnie tak jest, Klarriso. Na siemieradzkiego to była rutyna i mus, a na Ujastku-decyzja, czy chcę, czy nie i akceptacja mojego zdania ,co bardzo mi się podoba
![]() Piękne masz zdjecia i sukienkę
|
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Uzbroilam łozeczko- czesciowo, ale od razu zrobilo mi sie
Olo mimo, ze kopie to wciaz dla mnie duza abstrakcja.Ja nie mam poscielki specjalnie, to co uszylam tylko (mala kolderke plus do niej poszewki z Auchana ). Spiworek mam jeden i jeden otulaczek. Za przescieradelko beda mi robic flanelowe pieluszki (mama mi podsunela ten pomysl). Mam uszyta poscielke juz na wiekszego dzidziola tak kolo roczku, wtedy tez mysle bede kupowac dorosle przescieradelka itd.Podziwiajcie jak macie ochote
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Zamiast= zalacz, kliknelam =odpowiedz. No i klops
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
elegancko
![]() Jaki rozmiar kupujecie śpiworka?? Czyli mam rozumieć że 2 sztuki kupujecie jeden do łozeczka a drugi do wozeczka? |
|
|
|
#4186 |
|
BAN stały
|
Zuzi pięknie
![]() Mam pytanie bo tak mnie natchnęły maskotki w łóżeczku. Czy Wy pierzecie maskotki co mają te kuleczki w środku? Jeśli tak, to w jaki sposób, w pralce? Z tym się nic nie dzieje? |
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka pięknie
a te sznureczki to nie powinny być przywiązane do szczebelków z boku? bo właśnie też miałam dylemat jak to związać i jak są z boku to tak nie sterczą ( przynajmniej u mnie ) widzę też misie królują i czekają na maleństwo
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedz mi czy ten ochraniacz jest tylko na szczebelki?? czy on jest też na matercyku, taki duży?
|
|
#4189 |
|
BAN stały
|
malwina się nie bój
wszystko będzie dobrze I pogoda fajna.Robicie wesele? Jaką masz sukienkę, obrączki, opowiedz trochę
|
|
|
|
#4190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo to my mamy je poinformować, że jesteśmy w szpitalu a one tą informację przekażą na forum.Ja myślę, ze to działać może w dwie strony. Chętne dziewczyny dadzą swoje numery tel do Kasi lub Asi a one w odpowiedzi zwrotnej dadzą nam swoje numery. Dobrze, żeby miały taką zbiorczą listę bo jak któraś z nas w nerwach zapomni się podpisać, to po numerze sprawdzą kto to rodzi ![]() Cytat:
Rozważam podobne łóżeczko. To z allegro? A ten śpiworek to taaaki duży, nie kupujecie na początek mniejszego? Od razu taki może być?
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Zuziczka! jakie masz super łożeczko!!! normalnie sie zakochałam!!!! ![]() poza tym to ciesze sie, ze humorek wrócił.... te wahania nastrojów sa okropne....ale juz jestemy prawie nie finiszu... ![]() dziewczyny, chciałam sie podzielic informacja, ze jutro jestem PRAWDOPODOBNIE OSTATNI DZIEN W PRACY!!!! ...... mialam co prawda małe przejscia z ginekologiem, kotry miał mnie przyjac w tym tyg, a poinformowal mnie telefonicznie, ze go w tym tygodniu nie ma w ogole w pracy, wiec mam zadzwonic na poczatku przyszlego tygodnia, ale po interwencji meza powiedzial, ze L4 wypisze mi jeszcze od dzis, tylko sobie odbiore pozniej tak czy siak ciesze sie bo godzinny dojazd do pracy w tym upale to istna mordęga
|
#4192 |
|
BAN stały
|
AAAAAAA no to teraz już wiem o co chodziło
![]() Szczęśliwa dzięki ![]() lecę prasować, fura się narobiła... Zrobiłam suwaczka i wyszło... 1 m-c, 1 tydz i 1 dzień do porodu... hehe ciekawam, bo wpisałam starą datę planowanego terminu, a już się o tydzień niby przesunął... ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- mszu nareszcie odpoczniesz.
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
ale upal
zdjecia bombowe czuje sie jak wieloryb przy was chcialabym takie zgrabniutkie nogi miec ![]() lozeczka sliczne, ale ja osobicie nic poza ochraniaczem na lozeczko bym nie wkladala ( chybaze to tak do zdjecia ) bo ja bym sie bala ze to cos sie moze przewrocic i udusic dziecko i druga sprawa ze to sie paleta w lozeckzu nie wygodne. ja mam spiworek taki 0-9 mc polarkowy a dlugimi rekawami na chlodne dni akurat, innego nie kupuje, ja w zasadzie nic nie kupuje bo mam wszystkiego nadto..jak wczoraj przebieralam rzeczy to ciocia z mama sie smialy ze bymz troje dzieci w to ubrala i moge normalnie sklep otworzyc hahaha co najciekawsze ja nic z tego nie kupialm tylko moj maz ![]() dobra lece z mala na dowr dopiero teraz da sie wyjsc
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam chyba wszystkie mozliwe,bo ten tradycyjny,rtęciowy,który chyba jest najlepszy(tak twierdzą lekarze)...tylko ciekawe jak takim termometrem zmierzyć tempkę niemowlakowi,który cały czas się wierci,a trochę taki termometr trzeba potrzymać.Dlatego też mam oprócz niego i taki elektryczny co pod pachę się wsadza i taki do ucha 1-sek(ale też uważam,że ten pokazuję temp jak chcę)...
Swoją drogą galanto ciężarowka z ciebie,wygladasz jak na kobitę miesiąc przed porodem ![]() Cytat:
![]() Jeju jak patrzę jak piszecie,że wyprawki prawie skompletowane,poprane,łóż eczka poustawiane,to mi cisnienie rośnie,że się nie wyrobię...Jeszcze przez te upały jak sobie pomyslę,że mozna wczesniej urodzić to już całkiem makabra...Jakbym teraz urodziła byłaby lipa... ładne macie zdjęcia,śliczne w was mamusie
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Chyba wcięło mi trochę cytatów, jak zwykle Wszystkie macie cudowne brzuszki Bordowa, bie3dactwo, ale ten twój TŻ ciągle w pracy biedny siedzi. Naprawdę musimy się spotkać, to chociaż ci trochę czas zleci (a mi też przy okazji ).Zuziczko, mój Tymek też z prawej strony umiejscowiony, jak się wypina to głowę tak normalnie widać (wiem, ze to głowa po usg ).Waniliaania, torbę zamówiłam z netu http://www.allegro.pl/item1125875997..._zaprasza.html Jak ją dostanę, to się wypowiem, czy fajna ![]() Klarissa, ale masz fajnie z tą działką - mi to się w bloku na 4 piętrze mózg gotuje Ja też wolę siebie w dopasowanych rzeczach, rzadko noszę coś szerokiego.Mpiczku, ciekawe, jak się doczłapiesz na to wesele - na ostatnich nogach już będziesz Miłego wykańczania pokoju Milenki!Aaaaannnnnnaaaaa, ja kupiłam kocyk ten hiszpański - i to jest kocyk od mojej babci (bo płaciła, ja wybierałam ) i nie miała nic przeciwko temu, żeby był akrylowy. Jestem nim zachwycona, zresztą od razu wystawiłam super pozytywa, bo naprawdę transakcja się udała http://www.allegro.pl/item1101489840..._tloczony.htmlAbz, o matko, żeś ty w ogóle na tym torze wytrzymała to podziwiam! Ja bym padła! Daj znać, jaki wózek kupiliście ![]() Cellaris, cieszę się, że maleństwo rośnie i wszystko dobrze. A ty na siebie uważaj i spokojnie bierz zalecane leki. Aaneczko, ale paskudny TŻ, normalnie go zaraz ![]() Monika, ja ci normalnie zabiorę tę klimę Martucha, ty nam się nie wygłupiaj i jeszcze nie rodź, bo ja sie boję Mszu, gratuluję ostatniego dnia w pracy - w końcu odpoczniesz! Kochane, dziękuję za kciuki, bardzo się przydały, bo po ponad 3 miesiacach rekrutacji mój mężuś okazał się najlepszy i dostał tę pracę Zaczyna od sierpnia, czyli jeszcze tylko miesiąc musimy zaciskać pasa, potem już będzie dobrze. A już się bałam, że nie będzie na pieluszki dla Tymka
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-07-12 o 19:50 |
|
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka super, cała sypialnia Wasza mi się podoba
malwina1204 ja mam 2 polarkowe śpiworki i obydwa będą do łóżeczka, na zmianę do wózka mam śpiwór wózkowy, jesienią będę używać kocyka a zimą Małego w kombinezon i pewnie też w kocyk. powodzenia w tym najważniejszym w życiu dniu Będzie pięknie zobaczysz Ray ja też nie przewiduję żadnych lokatorów w łóżeczku Małego. kasienka1701 hmm no ja zakupiłam ten termometr do ucha, jutro go wypróbuję, najwyżej zwrócę ![]() mszu ja sobie bardzo chwalę labę na L4 kiedy mamy odpoczywać jak nie w ostatnich tygodniach ciąży
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bylam w czwartek i piatek na urlopie i po raz pierwszy od kiedy pracuje wyluzowalam sie... takze juz nie moge sie doczekac zwolnienia zmieniajac temat... sprawca Filipka (przepraszam, ze nie nazywam go "tatusiem", ale wydaje mi sie ze zupelnie na to nie zasłuzył) musi byc totalnym debilem, ze zostawił będącą w ciąży taka piekna kobiete!!! naked... jeszcze powtórze za wszytskim... super zdjecia!!! powinnas była startowac do "M jak MAMA" na okładkę w sumie to nadal mozesz!
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda gadać dziewczyny o moim ex
wiem jedno- Filipek jest dzieckiem poczętym z miłości- przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, ale cóż, trzeba się pogodzić z losem, żyć dalej. Teraz najważniejszy jest Malutki i wszystko co z nim związane. Ciąża i przygotowania do porodu, macierzyństwa tak mnie pochłonęły, że nie mam czasu i ochoty się dołować. Choć nie powiem, często Wam "zazdroszczę" TŻ-ów, związków, małżeństw, tego że macie z kim dzielić radośc z bycia rodzicami. No i jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy Zmykam z mamcią jak zwykle o tej porze na spacerek
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
naked21 Trzeba tak nałożyć krem, żeby Ci do środka nie wlazł
Raczej nic trudnego, mi nigdy nic się nie dostało tam gdzie nie powinno A ten krem z Veet którego ja używam, to nie jest tak bardzo "wyżerający", bo on nie usuwa włosków z cebulkami tylko to co masz na wierzchu, do gładkości ![]() Śliczne zdjęcia, naprawdę zazdroszczę sesji ![]() malwina1204 A te spodnie z allegro nie uciskają brzucha? Bo też się nad nimi zastanawiałam, ale boję się, że ten ściągacz ciasny jest ... NIKaP-n Ja miałam taki ból parę dni temu Ale ja dopiero 32 tydzień, nie chcę rodzić za miesiąc ![]() Masz całkiem nieduży brzusio Chyba, że to piersi go "przyćmiewają" Bo im mniejsze, tym brzuch się większy wydaje ![]() Zuziczka Mnie się wczoraj chłopczyk nad jeziorem przestraszył Ale tatuś mu wytłumaczył, że pani ma dzidzię w brzuchu to mu się wtedy spodobałam ![]() Pomidora Gratuluję pracy dla męża! Mogłybyśmy się umówić na opijanie, ale niestety nam nie wolno ![]() Dziewczyny, naprawdę golicice pupy? Mi to nawet do głowy nie przyszło ...Pisałam Wam, że Tż pojechał na 84 godziny do pracy ... No i akurat w te najgorsze upały trafił mu się ten maraton ... Biedny się starsznie odwodnił Tyle wyjazdów mają, że przez 5 godzin nie miał kiedy się napić. No i biega w tych długich grubych spodniach cały czas ... Biedactwo moje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

buziaki 
to teraz spokojne wakacje 
Ja się na konsultację z położnikiem nie wybieram 
a co d depilacji kremem to ja mam taki patent,że biorę papier toaletowy,albo ręcznik kuchenny papierowy, zwijam w rulonik i się poprostu wzdłuż "zatykam" wtedy wiem,że jak się jakoś tam pomajtam kremem to na papierze wyląduje no i usuwam go już po wszystkim

bo właśnie też miałam dylemat jak to związać i jak są z boku to tak nie sterczą ( przynajmniej u mnie ) widzę też misie królują i czekają na maleństwo