MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 13:43   #2131
margo80
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Ewcia śpi już 1,5h na kanapie przy mnie w pozycji na brzuszku. najwyraźniej tak lubi. usypia oczywiście przy cycu albo na klacie mojej czy małża przy odbijaniu. odkładana gdziekolwiek na plecy szybko się wybudza. może po prostu woli na brzuszku. ale w nocy jednak nie zaryzykuję tej pozycji, teraz mam ją na oku

choćbym nawet bardzo chciała, plan Tracy jakoś u nas kuleje, bo po jedzeniu nie da rady (albo baaaardzo rzadko jest to możliwe) przeprowadzić jakiejkolwiek aktywności. a jak już się zdarzy, że nie uśnie przy cycu czy na klacie, to niestety nie potrafi sama zasnąć, dochodzi do przemęczenia i jest ryk i wściek trudny do uspokojenia...
najlepiej uspokaja ją małż, ale jego zaraz nie będzie (jutro do pracy, środa wyjazd na prawie 2 tyg.), a jak wróci, to już zacznie normalne dyżury. były z nami 3 tygodnie w domu, pozwalałam mu się wyręczać w zajmowaniu małą, wiedząc, że potem wyjeżdża i będzie mu tego brakowało, a teraz dochodzi do sytuacji, że ja sobie nie radzę bez niego (np. w nocy)

w jakim "wieku" pierwszy raz wkładałyście wasze dzieciaczki do leżaczków? ja swojej jeszcze nie próbowałam, za mała mi się wydaje, myślałam, żeby poczekać aż skończy miesiąc.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-07-12 o 13:47
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:46   #2132
araczki
Zadomowienie

Tak tylko ja karmie cycem a tam mowa o modyfikowanym. Dzieki za linka.
Trzymam sie tylko zdania, ktore tam wystepuje, ze nie zawsze sluz znaczy cos zlego.
Mala nie cierpi na bole brzuszka ani nie ma zadnych wysypek alergicznych.
Nie wiem do konca jak z przybieraniem na wadze. Wizyte u poloznej mam dopiero 27.7 ale moze wybiore sie tam wczesniej chociazby by ja zwazyc...

Darianna, fajne cory masz

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:48   #2133
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry

Wczoraj sie nacytowałam, odpisałam a tu mała sie obudziła i wszystko szlag trafił...
Upał niesamowity, moja córcia po prostu go przesypia, a jak nie spi to jest bardzo niespokojna - jak nie ona. w nocy lanie spała - dwie pobudki o 3ciej i o 5tej, a potem do 8.30 spalismy, wiec w koncu mogę rzec,że sie wyspałam Teraz śpi od 11 już.

szaja - fajny ten kalkulator,

Mi wychodzi,że do pracy z urlopem juz 18 grudnia, czyli mała miałaby 6 m-cy niecałe ale chyba nie wezmę całego urlopu na raz, najwyzej do konca listopada w domku będę...bo sie potem moga przydac jakies dni wolne. ale ja jestem prawie tydzień w plecy z macierzyńskim, bo mam od 22.06 a mała urodzila się 26.06.

Darianna
- jakie masz fajne pannice a ta malutka jakie włoski długasne

aha i kciuki za Sialę żeby szybko poszło, bo najgorzej jak nie posuwa sie do przodu, wiem cos o tym.

co do wychodzenia z domu - ja nie wychodzę sama, tylko namale spacerki z corcią, nie mam z resztą nawet w czym musze najpierw garderobe uzupełnić. ale kiedy to nie wiem. szykuje sie imprezka u meza pracowa, 2 km odmojej miejscowosci, mala bedzie mial miesiac wtedy to moze sie wybierzemy we dwoje...

malutka sie budzi, zmykam
Stary 2010-07-12, 14:04   #2134
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Darianna, śliczne dziewczynki. Ola jakie ma długie włoski. Starsza, to już pannica. Ona chyba jest w wieku mojego Łukasza?

Smoczki świetne.
Natalka ma 11 lat.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:28   #2135
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
kropko
jak nie dam cycka to nie zasnie i wydziera sie jakby go obdzierali ze skory...co innego jak marudzi to nosze, klade do lozeczka az zasnie...czasmi godzine ...ale jak drze sie ...to juz daje i wtedy dopada do cycka jakby nie jadl pol dnia a po kilki a minutach usypia przy nim...

chce zrpobic dluzsze przerwy , ale jak tu dokonac tego jak wyje na pol osiedla...eh...teraz np.spal od 10.30 do 12.20...obudzil sie z placzem...dopadl do cycka jakby nie jadl pol dnia...intensywnie ssal 8minut, 2minuty slabiej po czym wyplul i zasnal...pdlozylam do lozeczka...
czy po tym wybudzeniu powinnam sprobowac przetrzymac go do 13.30 bez szamy?
teraz jak mu daje na zadanie to mi spi tak z przerwami tylko na jedzenie od okolo 10 do 15 z przerwami na jedzenie...
Hmmm...
Jeśli ssie tak krótko to tylko mleko I fazy. Dlatego może być głodny. W II fazie jest białko, w III tłuszcze. Dzieci na mleku I fazy to tylko brzuszek boli.

Tak z 15 min. powinien possać, a przynajmniej z 8, żeby wypić coś więcej niż zupę cukrową.
Smyraj go, budź, niech się naszama dłużej, to dłużej wytrzyma...

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ewcia śpi już 1,5h na kanapie przy mnie w pozycji na brzuszku. najwyraźniej tak lubi. usypia oczywiście przy cycu albo na klacie mojej czy małża przy odbijaniu. odkładana gdziekolwiek na plecy szybko się wybudza.
A jak się wybudzi to nie będzie tej aktywności??

Cytat:
choćbym nawet bardzo chciała, plan Tracy jakoś u nas kuleje, bo po jedzeniu nie da rady (albo baaaardzo rzadko jest to możliwe) przeprowadzić jakiejkolwiek aktywności. a jak już się zdarzy, że nie uśnie przy cycu czy na klacie, to niestety nie potrafi sama zasnąć, dochodzi do przemęczenia i jest ryk i wściek trudny do uspokojenia...
Daniel też na cycu zasypiał i nie było aktywności.

Niestety jak się dzieć nauczy że tak się śpi to potem jest makabra... Odkąd cyc odstawiony młody nie spał wcale w dzień. Lepiej uczyć zawczasu, że po jedzonku można się bawić, a spać i bez cyca...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:55   #2136
jamaicaP
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20618806]Kochana, kichanie noworodka to norma oczyszcza sobie drogi oddechowe, a nie dlatego kicha, że zimno To samo z czkawką - zimno może być jednym z powodów, ale w takie upały na pewno nie jest raczej niedojrzały układ pokarmowy Moja córka leży w samym body, nawet na noc jest odkryta, bo chyba by pypcia dostała! zresztą w poprzednie upały była maleńka, i to samo - samo body a nawet sama pielucha czy bez Nie okrywaj małej, grzejesz ją tylko niepotrzebnie![/QUOTE]

no wlasnie... przykrywam ja pieluszka tylko
ale body zakladam z dlugm rekawem
myslicie ze moge spokojnie zakladac jej krotki rekawek sam???
ona ma 10 dni dopiero i jest chudziutka, zero tluszczyku pod skorka...

zapytam dzis pania doktor

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kochana, jak ją teraz (upał!) tak rozgrzejesz, bo kicha, to potem przy każdym wiaterku będziesz w przychodni siedzieć.

No i pewnie stąd mamy czas... ja np. nie prasuję.
aha, czyli jak sobie pokichuje to normalne
sluchajcie ja jestem mamusia od tygodnia dopiero, zyje na innej planecie i sama niewiem co sie dzieje

dzieku za porady dziewczyny,

aha SIALA kciuki trzymam
Stary 2010-07-12, 15:08   #2137
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzis mamy 3 tygodnie.

klask i:
Co sadzicie o tych smokach?
http://cgi.ebay.co.uk/WubbaNub-Dummy...item6d6e625114

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:14   #2138
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
no wlasnie... przykrywam ja pieluszka tylko
ale body zakladam z dlugm rekawem
myslicie ze moge spokojnie zakladac jej krotki rekawek sam???
ona ma 10 dni dopiero i jest chudziutka, zero tluszczyku pod skorka...

zapytam dzis pania doktor

aha, czyli jak sobie pokichuje to normalne
sluchajcie ja jestem mamusia od tygodnia dopiero, zyje na innej planecie i sama niewiem co sie dzieje

dzieku za porady dziewczyny,

aha SIALA kciuki trzymam
z dlugim rekawem i jeszcze przykrywasz pieluszka? NO nie wiem ...Ja zalolzylabym body z krotkim rekawkiem badz na ramiaczkach i ewentualnie przykryla pieluszka jesli sie boisz...ja tez nie lubie spac odkryta ...takie jakies zboczenie lubie miec cos narzucone...jesli nie ma przeciagow w domu to nie powinno sie nic stac. U mnie w domu wszystkie okna pootwierane, a maly poci sie jak szczurek...
u nas polozna jak przyszla kazala z malym wychodzic i nie werandowac ...urodzilam 22maja...wiec nasz maly wychodzil na dwor majac 1tydzien, takae z rady poloznej staralam sie mimo obaw nie przegrzewac
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:15   #2139
xxNiuniaxx
Raczkowanie

u nas wydatków ciąg dalszy... nie wiem jak Wy to robicie że tak skutecznie je ograniczacie...
dziś szczepionka 6w1+rotawirus, byłam cholernie spanikowana, mała tylko chwilkę popłakała ale widać że ją bolało(((
za 2 tyg pneumokoki, bo lekarz nie chciała jej obciążać dodatkowo...
do tego zalecona wizyta u neurologa, starałam się zapisać na NFZ ale terminy do października..., prywatnie więc jutro neurolog, pojutrze ortopeda... echh trzymajcie kciuki!
Siala bala- trzymaj się ciepło

Ja też na początku przegrzewałam dziecko, co prawda nie było tak gorąco, ze szpitala wychodziłam w płaszczu, ale zakładałam zestaw body+skarpetki+pajac+koc przez pierwszy tydzień... później się opamiętałam dzięki Wam w dużej mierze
a w te upały Laura w samych bodziakach bez skarpetek i przykrycia sobie śpi i włosy i tak czasami mokre całe...

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-07-12 o 15:18
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:23   #2140
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
o jej jaki sliczny. I jaki sliny Malwina ma 11 tygodni a nie trzyma tak glowki na brzuszku bo sie zaraz denerwuje i beczy ale podrzymywana pod pachy stoi na nogach i robi kilka krokow

Od 2 tygodni mala przesypia nam cala noc. Nakarmiona przed 23 spi do 5 lub 6 a nawet do 7.
Martwia mnie tylko jej kupy ze sluzem

No nic ide ogarnac sie troche.

Siala, kciuki trzymam

moja robi dokładnie to samo dodatkowo kładac ja na brzuchu nie zdaze ułozyc rączek bo nogami tak przebiera jakby chciała raczkować

poczytałam i pytałam i niby jesli nie robi tych kup bardzo czesto i normalnie przybiera na wadze to nie jest nic niepokojacego ale pewnosci nie mam moja tez zrobi kupke ze sluzem tylko ona robi teraz od 1 do 3 dziennie ale pare dni temu potrafiła nawet i 4-8 widze ze im starsza tym mniej kupolków (chodz dalej sa takie luznawe) i wieksze przerwy na mleczko
wczorajszy wieczór i dzis wyglada tak
21 cyc
21.30 kąpiel
koło 22 troche pociumkała i zasneła obudziła sie o
2.30 cyc
6.30 cyc
10 cyc (kupka)
12 cyc
14 cyc
na dalszy rozwój akcji musze poczekac

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Po urodzeniu 5 dni..
A jak leżałyśmy później na ten zabieg tydzień.. i po tym szpitalu własnie Blanka się budzi jak po pierwszym jedzeniu ją odkładam do siebie.. w dzien nie, wieczorem nie, nad ranem nie.. tylko w nocy..

moja tak ma od katowic ale tam była sama w dzien spi w łozeczku lub wózku wieczorem tez ale jak przychodzi noc zasnie tylko w łozku koło mnie mało tego kiedy odsune sie od niej potrafi tak manewrowac swoim ciałkiem az jej głowka lub rączki dotkną mnie lub jakiejkolwiek czesci mojego ciała nawet moj tż nie da rady jej uspać

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Natalka ma 11 lat.
no to juz pannica pewno duzo w domu pomaga i pewno dumna ze siostry

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:36   #2141
xxNiuniaxx
Raczkowanie

kardashi, daj znać jak Blanka zniosła szczepionkę i jaką szczepiłaś
Stary 2010-07-12, 16:36   #2142
ewciak123
Raczkowanie

aaaa...trzymajcie mnie...wlasnie zdalam sobie sprawe, ze wybierajac szczepionke 6 w 1 nie dostalismy szczepionki przeciw rotawirusom i pneumokokom...myslslam ze to zawiera sie w tym wklociu jednym...

w srode mam dzownic dowiedziec sie czy moge jeszcze doszczepic...

czy ktoras z Was wie czy jest taka mozliwosc????czy trzeba wszystko razem?
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 16:53   #2143
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
u nas wydatków ciąg dalszy... nie wiem jak Wy to robicie że tak skutecznie je ograniczacie...
dziś szczepionka 6w1+rotawirus, byłam cholernie spanikowana, mała tylko chwilkę popłakała ale widać że ją bolało(((
za 2 tyg pneumokoki, bo lekarz nie chciała jej obciążać dodatkowo...
do tego zalecona wizyta u neurologa, starałam się zapisać na NFZ ale terminy do października..., prywatnie więc jutro neurolog, pojutrze ortopeda... echh trzymajcie kciuki!
Jak to jak?
Jak się musi to się ogranicza bardzo prosto: szczepienia z NFZ, neurolog z NFZ, ortopeda z NFZ.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
wczorajszy wieczór i dzis wyglada tak
21 cyc
21.30 kąpiel
koło 22 troche pociumkała i zasneła obudziła sie o
2.30 cyc
6.30 cyc
10 cyc (kupka)
Bardzo ładnie. Jak na cyc to super nawet.

Stary 2010-07-12, 16:54   #2144
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
kardashi, daj znać jak Blanka zniosła szczepionkę i jaką szczepiłaś
Już po
3 ukucia, 5 minut placzu i po wszystkim, tatuś uspokoił Teraz śpi..
Szczepiłam najzwyklejsza szczepionką

Wazymy 4,5 kg

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:01   #2145
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Już po
Mojemu to się do nocy przypominało, budził się z płaczem i ani łapki ani nóżek nie chciał żeby dotykać.

Paracetamol jakby co masz? Może się przydać choćby przeciwbólowo.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Mały dziś znowu dał popis rano, spał od 7:30 do 7:45, a potem od 9:30 do 10:00, ale później się zreflektował i miał dłuższe spanko od 11:00 do 13:50, a później przysnął na spacerku o 15:15 i z przerwami na małe kwęki śpi do teraz... czyli już prawie dwie godziny. Czyli nieźle jak na jego możliwości.

Tylko czemu to tak trzeba walczyć? Już zawsze tak będzie? Czy w końcu przyjmie za normę spanie po czasie zabawy??

Stary 2010-07-12, 17:04   #2146
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu to się do nocy przypominało, budził się z płaczem i ani łapki ani nóżek nie chciał żeby dotykać.

Paracetamol jakby co masz? Może się przydać choćby przeciwbólowo.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Mały dziś znowu dał popis rano, spał od 7:30 do 7:45, a potem od 9:30 do 10:00, ale później się zreflektował i miał dłuższe spanko od 11:00 do 13:50, a później przysnął na spacerku o 15:15 i z przerwami na małe kwęki śpi do teraz... czyli już prawie dwie godziny. Czyli nieźle jak na jego możliwości.

Tylko czemu to tak trzeba walczyć? Już zawsze tak będzie? Czy w końcu przyjmie za normę spanie po czasie zabawy??
Maam, mam
Jak się obudzi zrobię okład z sody.

Noo i Danielek coraz lepiej śpi super.

Stary 2010-07-12, 17:09   #2147
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Ewcia śpi już 1,5h na kanapie przy mnie w pozycji na brzuszku. najwyraźniej tak lubi. usypia oczywiście przy cycu albo na klacie mojej czy małża przy odbijaniu. odkładana gdziekolwiek na plecy szybko się wybudza. może po prostu woli na brzuszku. ale w nocy jednak nie zaryzykuję tej pozycji, teraz mam ją na oku

.

Moze warto ustalkic sobie swój własny plan?
Ja np. nie mam tak, ze mamy cykl 3-godzinny. Ze starsza c órką też inaczej było. Bardziej niż na godzinach skupiam sie na pewnych wydarzeniach, a nie na ich czasie trwania.

Np. młody budzi sie o 7 rano. Je, leżymy sobie (śpi ze mną) i gadamy. Potem kłade go do bujaczka i zanoszę do kuchni, robie sobie i córce sniadanie. Potem odkładam go na łóżko i troche pogadamy. Zwykle to trwa ok. dwóch godzin. Potem młody idzie spać, ale na krótko, ok. 15 minut. Wstaje - aktywnosć, ew. pzrebranie a potem spacer ok. 10-11; wtedy 3- 4 godziny śpi, wracamy ze spaceru itd. itd.
Tak, ze nie ustalamy sobie takiego cyklu 3-godzinnego a raczej wydarzeniowy.
Trochę mi jeszcze nie wychodzi koniec dnia, a bardziej środek, ale staramy sie.

Postanowiłam go nie karmić tak często. Jak płacze, ze niby głodny, to dopstaje wodę, albo zagadujemy, robimy coś nowego, coby sie zajał. I wyłazi na to, ze je co3-4 godziny-rzeczywiscie - pzreczytałam sobie jeszcze raz Język niemowląt - niektóre sygnały pochopnie odbierałam jako głód.

Cytat:

Przyzwyczai sie. Czasem tzreba miesiaca, a nawet dwóch, ale na pewno się przyzwyczai.

Upał masakra - bylismy nad rzeką, było dobrzez - chłodek, gorzej z powrotem w skwarze.

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-07-12 o 17:11
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:11   #2148
kardashi
Zakorzenienie

Jatkaa o mamo, 10-11 spacer..
My się przekręcamy wtedy na drugi bok

Stary 2010-07-12, 17:24   #2149
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Przyzwyczai sie. Czasem tzreba miesiaca, a nawet dwóch, ale na pewno się przyzwyczai.
Lepszy rydz niż nic.

Cytat:
Jatkaa o mamo, 10-11 spacer..
My się przekręcamy wtedy na drugi bok
Nie mów, że Ci dziecko śpi do tej godziny?

Stary 2010-07-12, 17:30   #2150
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Lepszy rydz niż nic.

Nie mów, że Ci dziecko śpi do tej godziny?
niee noo.. budzi się o 7.. zje, pogada, pomacha nózkami i ok 8 idzie znów spac.. i ja też
i budzi się o 10

Stary 2010-07-12, 17:34   #2151
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
niee noo.. budzi się o 7.. zje, pogada, pomacha nózkami i ok 8 idzie znów spac.. i ja też
i budzi się o 10
Zamienisz się?

Tak sobie myślę: kiedy ja pośpię do 10ej?

_________

Kobity, kiedy planujecie pierwsze rozstanie z maluchami na dłużej, na cały dzień, albo weekend? Jakieś wyjście, impreza, wesele czy cuś?
Mnie się tak marzą góry, że aż mnie ssie. I chcę mamę wkręcić w dwa dni z małym może we wrześniu...

Stary 2010-07-12, 17:46   #2152
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Zamienisz się?

Tak sobie myślę: kiedy ja pośpię do 10ej?

_________

Kobity, kiedy planujecie pierwsze rozstanie z maluchami na dłużej, na cały dzień, albo weekend? Jakieś wyjście, impreza, wesele czy cuś?
Mnie się tak marzą góry, że aż mnie ssie. I chcę mamę wkręcić w dwa dni z małym może we wrześniu...
O nie nie nie

Ja miałam w sobotę caly dzien 'wolne' od Blanki Plażowalam się
Tydzien temu byłam w warszawie i tez bez niej, a wiadomo, jak zakupy to caaały dzieen
Ktoregoś wieczora tez byłam na piwku
W sierpniu mamy wesele i zostawiamy z babcia

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Uwiellbiaam lody czekoladowe z liiidlaa

Stary 2010-07-12, 17:53   #2153
kropka75
Zakorzenienie

Ja się o tyle boję z babcią zostawić na dzień czy dłużej, że znowu jak mały kwęknie to nosić będzie i cała zabawa potem od nowa...

Jakie to są te lody? Z lidla jeszcze nie jadłam żadnych.

Stary 2010-07-12, 17:56   #2154
kardashi
Zakorzenienie

Ja z teściową bym nie zostawiła, bo ona to tylko lulanie, tulenie.. nawet jak nie marudzi..

Takie w niebieskim pudełku eisstern.. Takie czekoladowo czekoladowe, z kawałkami czekolady

Stary 2010-07-12, 17:59   #2155
angkorcz
Raczkowanie

witajcie mamcie znalazlam chwilke i pisze do was mam nadzieje ze nas pamietacie mamusia nikodema nikos ma sie dobrze w sobote skonczylismy 7 tygodni caly czas na cycu a ja czuje sie tak sobie wlasnie w sobote dostalam okresmiala ktoas tak dodam ze karmie piersia i ze yto tylko 7 tyg wyadaje mi sie dziwbne a wy co o tym myslicie
a oto moj kawaler

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:07   #2156
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z teściową bym nie zostawiła, bo ona to tylko lulanie, tulenie.. nawet jak nie marudzi..

Takie w niebieskim pudełku eisstern.. Takie czekoladowo czekoladowe, z kawałkami czekolady
Ano właśnie.

Obadam przy okazji.

A mój dalej śpi... od 15:15... Czyli dwie konkretne drzemki dziś. Trochę mało, ale to i tak super już. Byle teraz do kąpieli o 20ej dotrzymał bez ryku... może wcześniej na wypadek wszelki wykąpię...

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie znalazlam chwilke i pisze do was mam nadzieje ze nas pamietacie mamusia nikodema nikos ma sie dobrze w sobote skonczylismy 7 tygodni caly czas na cycu a ja czuje sie tak sobie wlasnie w sobote dostalam okresmiala ktoas tak dodam ze karmie piersia i ze yto tylko 7 tyg wyadaje mi sie dziwbne a wy co o tym myslicie
a oto moj kawaler
O jak piknie... Cały czas karmisz i okres już masz? A ja nie karmię i nie mam.

Kawaler uroczy.
W walizce go nosisz?

A tu mój znudzony odbijaniem... ileż można w końcu...

Stary 2010-07-12, 18:19   #2157
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Ano właśnie.

Obadam przy okazji.

A mój dalej śpi... od 15:15... Czyli dwie konkretne drzemki dziś. Trochę mało, ale to i tak super już. Byle teraz do kąpieli o 20ej dotrzymał bez ryku... może wcześniej na wypadek wszelki wykąpię...

O jak piknie... Cały czas karmisz i okres już masz? A ja nie karmię i nie mam.

Kawaler uroczy.
W walizce go nosisz?

caly czas karmie cycem nie dokarmaim i tu takie cholerstwo sie przyplatalo a tak fajnie bylo juz sie zapomnialo i znowu sie zaczyna a dlaczego w walizce daniel ek uroczy a co do bekow to wiem czasami ile trzeba sie nachodzic ale moj maz jest w tym najhlepszy

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:39   #2158
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
caly czas karmie cycem nie dokarmaim i tu takie cholerstwo sie przyplatalo a tak fajnie bylo juz sie zapomnialo i znowu sie zaczyna a dlaczego w walizce daniel ek uroczy a co do bekow to wiem czasami ile trzeba sie nachodzic ale moj maz jest w tym najhlepszy
Jakieś uchwyty w gondoli widzę. To taka wkładana, rozumiem, do wózka?

Mnie tam okres nie przeszkadza, powiem szczerze.
A odbijać dziecia nie lubię w nocy, zwłaszcza że on wtedy inaczej je i mało kiedy beka, więc trzeba trochę połazić... a i tak nic.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-12 o 18:41
Stary 2010-07-12, 18:42   #2159
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

w jakim "wieku" pierwszy raz wkładałyście wasze dzieciaczki do leżaczków? ja swojej jeszcze nie próbowałam, za mała mi się wydaje, myślałam, żeby poczekać aż skończy miesiąc.
Ja dopiero niedawno włożyłam, a za 4 dni kończymy 3 miechy. Zależy jaki masz leżaczek. Jak można go rozłożyć do pozycji leżącej, to już można, ale jak nie, to zalecają od 3 m-ca.

Cytat:
prywatnie więc jutro neurolog, pojutrze ortopeda... echh trzymajcie kciuki!
..
Kciuki zaciśnięte.

Cytat:
Już po

Wazymy 4,5 kg
No to super .

Cytat:
a oto moj kawaler
Śliczny

Cytat:

Ze spaniem widzę lepiej, tak trzymać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:44   #2160
kropka75
Zakorzenienie

Dziecko mi się obudziło po 3 godzinach, idę z nim pogadać nim humor straci.

Miłego wieczorka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości