|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
No nic, mam nadzieję, że nie zaniedbam tego jak urodzę.
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
siala trzymam kciuki!!!!!!!!! dobrze ze juz sie tak nie meczy!!!!!
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa to masz juz postanowienie po porodowe
a ja tez pije zimna wode ale jest taki skwar...
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
Siala - dobrze, ze chociaż bolu nie czujesz. Trzymaj sie!!!
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
O tak! To będzie potrzebne bardzo.
Cytat:
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie....
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
QUOTE=roztrzepaniec989;20 627739]
idealne, papeteria, anoxa z dedykacją dla waszych maluszków: http://demotywatory.pl/1438988/Nadal-tu-siedzisz [/QUOTE] |
|
|
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa... nie wiem czy pisałam.. Wizytę mam dopiero w środę, bo na jutro już nie było wolnych godzin.
No cóż, muszę jeszcze trochę poczekać. Mam taki apetyt, że jestem w szoku. Marzy mi się na kolację jajecznica
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że w końcu masz apetyt, bo do tej pory chyba malutko jadłaś? ![]() Do środy szybko zleci, a ja juz teraz trzymam
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie juz nie dlugo jej zostalo...
|
|
|
|
|
#1242 |
|
BAN stały
|
Siala
|
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brat nie chce... ale już tak kombinuję, ze może jak mama wróci z ogródka to będzie miała ochotę Nadrabiam, nadrabiam. Widocznie Malutka potrzebuje, bo jak znam siebie to w taki upał w normalnym stanie nie zjadłabym prawie nic. Ale to dobrze, niech rośnie, a jak mi coś przybędzie to się będę po porodzie męczyć i zrzucać... chociaż powiem szczerze, że boję się wejść na wagę ![]() Już mi mama ostatnio powiedziała, że zrobiły mi się "boczki". Ciekawa jestem jak tam Vette na swoich mini wakacjach
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam dzis na KTG ktorego mi nie zrobili, bo wszystkie aparty zajete, 2 panie do przyjecia czekaly na ktg, dwie w kolejce tez z zewnatrz wiec gdzies ze 3 godz musialabym czekac. Pojde jutro.
Dzwonilam dzis do mojego ginka, jest poza krajem, jutro bedzie w Polsce. W czwartek w swoim gabinecie, a w szpitalu dopiero w przyszlym tyg. Pytalam co mam robic, kiedy musze juz isc sie polozyc. Powiedzial ze w srode-tydzien po terminie, powinnam juz sie polozyc, ale jezeli bym jeszcze nie szla to mam do niego zadzwonic wieczorem w srode to sie umowimy (chyba na wizyte u niego czy cos). Wiec kazdym razie wyglada to ze w sroda, czwartek albo piatek ide sie polozyc. Mam kontrolowac tylko ktg. No i licze ze moze jednak cos sie zacznie. Jezeli nie to trudno, pojde na "wakacje" polezec. |
|
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę na trochę wyłączyć laptopa bo się biedaczek strasznie grzeje w te upały
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- aaa własnie dziewczyny czy puchną wam dłonie bo micos bardzo niemówiąc o nogach bo to pewnie wszystkim tak puchną ale mi cos wyjątkowo puchnie lewa dłon prawa tez ale nietak bardzo muj gin na urlopie zaczynam sie niepokoic |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
lazurka współczuję historii z ząbkiem
w zeszłym tygodniu zażyczyłam sobie plombke na 8mke a w środę też ide założyć plombke na drugą 8mke i wszystko bez znieczulenia po prostu mam fajnego dentyste który ma super podejście do pacjenta fakt duuuużo mówi i może to jest jego sposób.Kiedyś nie dałam wciągnąć się do gabinetu a jak już to bez znieczulenia nie dało rady bałam się panicznie i może właśnie przez to ''leciały'' mi ząbki. mam jeszcze do usunięcia jeden ubytek ale tym zajmę się już po ciąży no i usunięcie kamienia ale to też po bo to ultradżwięki więc lekarz woli się wstrzymać a nie jest to strasznie pilne. Tak więc wiem co przeżywasz możesz mi wierzyć. Tak więc za następną wizyte
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-12 o 18:57 |
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
ufff nie było mnie przedtem pare godzin w domu potem robiłam obiad i dopiero was nadrobiłam. i jest mi tak gorąco, że pływam
![]() mam nadzieje, że Siala już po bo biedna się wymęczyła :/ |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo w szpitalu dziewczyny sie smieja ze maja wczasy all inclusive bo jedzonko podaja pod nos sa panie od sprzatania leza nic nie robia za oknem upal wentylator smiejemy sie ze to klima
a za bardzo cie meczyc nie beda jedynie ktg 3 razy dziennie na poczatek jakies badanai krem mocz usg itp wiec dasz rade
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam wlasnie na shreku
powiem Wam ze fajne,ale nie megasmieszne jak dla mnie.myslalam, ze jak wroce beda juz jakies wiesci o siali,a tu tylko o znieczuleniu...mam nadzieje, ze juz po... |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, biedna. Teraz już starczy sprzątania. Uważaj na siebie!!!
Od Siali nowych wieści brak niestety. Pisałam i pytałam jak tam, ale nie odpisuje. Wybaczcie za zwłokę z poprzednią wiadomością. Mój Ł. przyszykował mi miskę z lodowatą wodą, coby chociaż nogi ochłodzić i sobie zrobił zabawę. Wziął moją stopę i ciach do miski. I się ze mnie śmieje, a mi kostnieją nóżki. Brzydal jeden. A zaraz to samo zrobił z drugą.
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wie ktoś co u SIALI?ma ktoś do niej numer?bo już po godz.19...może już po wszystkim? Ja zjadłam pyszne lody,potem całą rodzinka poszliśmy do jeziora się okąpać,cudownie! Łucja szalała w kółku,a my razem z nią,w tym roku w jeziorze się nie kąpałam,jedynie moczyłam trochę w basenie od Łucji,a dziś zanurzyłam się cała,nawet kawałek przepłynąlam. Super! Od razu człowiek lepiej się czuje. Teraz zjedlismy kanapki, graliśmy w dartsa z mężem,za chwilę znowu będziemy grać. Żyć nie umierać!
|
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki ja tylko na chwilkę.... same rozumiecie....
Z góry dziękuje Basience i Jusdan za info co na wątku i gratuluje wszystkim dziewczynkom!!!!!! Opis porodu jak najbardziej expresowy.. NO więc pojechałam do szpitala, i okazało sie ze na krg skurcze maaarne a rozwarcie na całe 1 cm ![]() No więc kochana położna zrobiła mi masaz.... i powiekszyla rozwarcie do 2,5 szaleństwo.. ![]() I powiedziala ze do poniedzialku nie wytrzymam i musze zostać w szpitalu... No więc przebralam sie i poszłam od razu na trak porodowy ![]() Dowalili mi kroplówkę i tak sobie chodzilam po korytarzu jak durna czekając na jakieś większe rozwarcie. W końcu przyleciała moja gin z tą położną przebiły mi pęcherz dały głupiego Jaśka i już nie pamietam co dalej Nie no żartuję.. pamietam jak za chwile przylecialy patrzą a tu pełniusieńkie rozwarcie a ja nic nie czuję no dobra przyszedł lekarz i zaczeliśmy przeć... po 25 minutach mały już byłDopiero potem się zaczelo jak przyszlo mi rodzić łożysko...skubane wyleść nie chciało az w końcu sie urwało i dupa.Przewieźli mnie gdzies tam i zaczęli czyścić ręcznie... OOOO wtedy to się darłam jak poj...bo bolało masakrycznie i nie wiem ile to trwało. Potem szycie i padłam usnęlam z wykończenia. Taka to moja szybka historia, także dziewczyny jak mowilam wzięłam sobie położna i ona zrobiła wszystko aby tak mocno nie bolało i naprawde nie czulam mega bóli!!!! To jest możliwe!!! |
|
|
|
#1254 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja kapie sie w jeziorku prawie co dziennie ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjadłabym konia z kopytami...
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
szkoda ze z tym lozyskiem tak wyszlo bo tak to mialas porod jak marzenie jak bedziesz miala chwile to daj znac jak sobie radzicie w domku. buziaczki dla Michalka |
|
|
|
#1257 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20626023]Niech sie dziewczynek urodzi troche,bo na razie to sami chłopcy
.[/QUOTE]Z tego co wiem to jestem pierwsza na liście z dziewczynka - tremin pojutrze ale moja kruszyna coś uparta jest. Cytat:
Cytat:
prosze na drugi raz uważać z myciem podłogi, ale najważniejsze, ze wszystko dobrze sie skończyło chociaz i tak innej opcji nie mogło byćCytat:
Ciekawe co tam u siali???
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie zajrzalam do was na chwile bo myslalam ze juz cos wiadomo ....mam jeszcze kilka stron do nadrobienia
My po zakupach ....nogi mam jak balerony.Kupilismy tesciowej kolczyki a szwagierce zegarek i wszyscy zadowoleni ![]() tzn my z zakupow, szwagierka z prezentu a tesciowa dostanie pojutrze , wiec zobaczymy ale musi sie jej spodobac ![]() Ide sie wykąpać. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-12 o 20:32 |
|
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
linka, super porod, no pozazdroscic normalnie, tylko to lozysko pieprzo.. wstaw nam fotki michalka jak bedziesz miala moment
![]() pilotka-efekty super, choc w avatarze lepsze ![]() stawia mi sie dzis caly dzien brzuch, ciekawe, czy moze cos sie zaczyna... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Też to sobie musisz powtarzać, że każde kolejne dziecko rodzi się łatwiej!!!

Rozumiem, że chciałaś wyleczyć ząb, ale przecież to nie Twoja wina, że tak się stało 

[/QUOTE]

w zeszłym tygodniu zażyczyłam sobie plombke na 8mke a w środę też ide założyć plombke na drugą 8mke i wszystko bez znieczulenia po prostu mam fajnego dentyste który ma super podejście do pacjenta fakt duuuużo mówi i może to jest jego sposób.Kiedyś nie dałam wciągnąć się do gabinetu a jak już to bez znieczulenia nie dało rady bałam się panicznie i może właśnie przez to ''leciały'' mi ząbki. mam jeszcze do usunięcia jeden ubytek ale tym zajmę się już po ciąży no i usunięcie kamienia ale to też po bo to ultradżwięki więc lekarz woli się wstrzymać a nie jest to strasznie pilne. Tak więc wiem co przeżywasz możesz mi wierzyć. Tak więc
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)