Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 17:53   #1231
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Po 25 godzinach urodziłam ale teraz staram się do siebie nie dopuszczać takiej myśli , że będzie tak samo lub gorzej, ciągle powtarzam sobie że może być tylko lepiej i wierzę w to że kolejne porody są łatwiejsze Też to sobie musisz powtarzać, że każde kolejne dziecko rodzi się łatwiej!!!
oj dlugo.. ze mawarze to musialy byc bardzo nie przyjemne co? z tego co opowiadaja niektore.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:59   #1232
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Wariatka! Rozumiem, że chciałaś wyleczyć ząb, ale przecież to nie Twoja wina, że tak się stało
A bo jak się już odważyłam, nie stresowałam to chciałam żeby przynajmniej to było zrobione.
No nic, mam nadzieję, że nie zaniedbam tego jak urodzę.
Stary 2010-07-12, 18:01   #1233
anoxa
Zakorzenienie

siala trzymam kciuki!!!!!!!!! dobrze ze juz sie tak nie meczy!!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:01   #1234
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A bo jak się już odważyłam, nie stresowałam to chciałam żeby przynajmniej to było zrobione.
No nic, mam nadzieję, że nie zaniedbam tego jak urodzę.
Będziemy Cię pilnować
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:03   #1235
anoxa
Zakorzenienie

lazurowa to masz juz postanowienie po porodowe a ja tez pije zimna wode ale jest taki skwar...
Stary 2010-07-12, 18:07   #1236
alutka78
Rozeznanie

Siala - dobrze, ze chociaż bolu nie czujesz. Trzymaj sie!!!
Stary 2010-07-12, 18:07   #1237
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Będziemy Cię pilnować
O tak! To będzie potrzebne bardzo.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
lazurowa to masz juz postanowienie po porodowe a ja tez pije zimna wode ale jest taki skwar...
Mam więcej takich postanowień. Dużo od siebie wymagam- tak mi się wydaje...
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie....
Stary 2010-07-12, 18:08   #1238
idealnecialo
Zadomowienie

QUOTE=roztrzepaniec989;20 627739]
idealne, papeteria, anoxa z dedykacją dla waszych maluszków:
http://demotywatory.pl/1438988/Nadal-tu-siedzisz [/QUOTE]

Stary 2010-07-12, 18:21   #1239
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Aaaaa... nie wiem czy pisałam.. Wizytę mam dopiero w środę, bo na jutro już nie było wolnych godzin.
No cóż, muszę jeszcze trochę poczekać.
Mam taki apetyt, że jestem w szoku.
Marzy mi się na kolację jajecznica
Stary 2010-07-12, 18:24   #1240
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Aaaaa... nie wiem czy pisałam.. Wizytę mam dopiero w środę, bo na jutro już nie było wolnych godzin.
No cóż, muszę jeszcze trochę poczekać.
Mam taki apetyt, że jestem w szoku.
Marzy mi się na kolację jajecznica
To se usmaż
To dobrze, że w końcu masz apetyt, bo do tej pory chyba malutko jadłaś?

Do środy szybko zleci, a ja juz teraz trzymam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:25   #1241
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
wieści od Siali z 15:50:

"Wreszcie mam 5cm rozwarcia i dostałam zzo! Bez niego nie dałabym już rady. Teraz se leżę, kroplówka płynie, ktg podłączone, ciśnienie badane i tlen wdychany."
Czytam i czytam i myslalam ze doczytam ze biedaczka juz po.. No ale najwazniejsze ze dostala ZZO. Ja bym chyba nie doczekala go gdybym miala czekac do 5 cm. Dobrze ze mi wogole go dali..
Pewnie juz nie dlugo jej zostalo...
Stary 2010-07-12, 18:26   #1242
Zuziunia
BAN stały

Siala
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:29   #1243
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
To se usmaż
To dobrze, że w końcu masz apetyt, bo do tej pory chyba malutko jadłaś?

Do środy szybko zleci, a ja juz teraz trzymam
Nie opłaca mi się brudzić patelni na jajecznicę z 2 jajek
Brat nie chce... ale już tak kombinuję, ze może jak mama wróci z ogródka to będzie miała ochotę
Nadrabiam, nadrabiam. Widocznie Malutka potrzebuje, bo jak znam siebie to w taki upał w normalnym stanie nie zjadłabym prawie nic. Ale to dobrze, niech rośnie, a jak mi coś przybędzie to się będę po porodzie męczyć i zrzucać... chociaż powiem szczerze, że boję się wejść na wagę
Już mi mama ostatnio powiedziała, że zrobiły mi się "boczki".

Ciekawa jestem jak tam Vette na swoich mini wakacjach
Stary 2010-07-12, 18:30   #1244
idealnecialo
Zadomowienie

Ja bylam dzis na KTG ktorego mi nie zrobili, bo wszystkie aparty zajete, 2 panie do przyjecia czekaly na ktg, dwie w kolejce tez z zewnatrz wiec gdzies ze 3 godz musialabym czekac. Pojde jutro.

Dzwonilam dzis do mojego ginka, jest poza krajem, jutro bedzie w Polsce. W czwartek w swoim gabinecie, a w szpitalu dopiero w przyszlym tyg.

Pytalam co mam robic, kiedy musze juz isc sie polozyc. Powiedzial ze w srode-tydzien po terminie, powinnam juz sie polozyc, ale jezeli bym jeszcze nie szla to mam do niego zadzwonic wieczorem w srode to sie umowimy (chyba na wizyte u niego czy cos). Wiec kazdym razie wyglada to ze w sroda, czwartek albo piatek ide sie polozyc. Mam kontrolowac tylko ktg.
No i licze ze moze jednak cos sie zacznie. Jezeli nie to trudno, pojde na "wakacje" polezec.
Stary 2010-07-12, 18:38   #1245
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Muszę na trochę wyłączyć laptopa bo się biedaczek strasznie grzeje w te upały
Stary 2010-07-12, 18:45   #1246
alisa32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i myslalam ze doczytam ze biedaczka juz po.. No ale najwazniejsze ze dostala ZZO. Ja bym chyba nie doczekala go gdybym miala czekac do 5 cm. Dobrze ze mi wogole go dali..
Pewnie juz nie dlugo jej zostalo...
ja też wlasnie myślalam że siala jest już po oby tak było

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
ja też wlasnie myślalam że siala jest już po oby tak było
aaa własnie dziewczyny czy puchną wam dłonie bo micos bardzo niemówiąc o nogach bo to pewnie wszystkim tak puchną ale mi cos wyjątkowo puchnie lewa dłon prawa tez ale nietak bardzo muj gin na urlopie zaczynam sie niepokoic
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:50   #1247
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

lazurka współczuję historii z ząbkiem ja całą ciąże chodzę do dentysty lecze ale chodzę też zapobiegawczo ostatnio miałam leczenie kanałowe bo niedało się inaczej zresztą to była dziwna historia z tym ząbkiem w zeszłym tygodniu zażyczyłam sobie plombke na 8mke a w środę też ide założyć plombke na drugą 8mke i wszystko bez znieczulenia po prostu mam fajnego dentyste który ma super podejście do pacjenta fakt duuuużo mówi i może to jest jego sposób.Kiedyś nie dałam wciągnąć się do gabinetu a jak już to bez znieczulenia nie dało rady bałam się panicznie i może właśnie przez to ''leciały'' mi ząbki. mam jeszcze do usunięcia jeden ubytek ale tym zajmę się już po ciąży no i usunięcie kamienia ale to też po bo to ultradżwięki więc lekarz woli się wstrzymać a nie jest to strasznie pilne. Tak więc wiem co przeżywasz możesz mi wierzyć. Tak więc za następną wizyte

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-07-12 o 18:57
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:52   #1248
wiolek1
Zadomowienie

ufff nie było mnie przedtem pare godzin w domu potem robiłam obiad i dopiero was nadrobiłam. i jest mi tak gorąco, że pływam

mam nadzieje, że Siala już po bo biedna się wymęczyła :/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:01   #1249
anoxa
Zakorzenienie

idealnecialo w szpitalu dziewczyny sie smieja ze maja wczasy all inclusive bo jedzonko podaja pod nos sa panie od sprzatania leza nic nie robia za oknem upal wentylator smiejemy sie ze to klima a za bardzo cie meczyc nie beda jedynie ktg 3 razy dziennie na poczatek jakies badanai krem mocz usg itp wiec dasz rade
Stary 2010-07-12, 19:12   #1250
agravka
Wtajemniczenie

bylam wlasnie na shreku powiem Wam ze fajne,ale nie megasmieszne jak dla mnie.
myslalam, ze jak wroce beda juz jakies wiesci o siali,a tu tylko o znieczuleniu...mam nadzieje, ze juz po...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:21   #1251
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Tak więc opiszę wam co się stało.....
Jejku, biedna. Teraz już starczy sprzątania. Uważaj na siebie!!!

Od Siali nowych wieści brak niestety. Pisałam i pytałam jak tam, ale nie odpisuje. Wybaczcie za zwłokę z poprzednią wiadomością.

Mój Ł. przyszykował mi miskę z lodowatą wodą, coby chociaż nogi ochłodzić i sobie zrobił zabawę. Wziął moją stopę i ciach do miski. I się ze mnie śmieje, a mi kostnieją nóżki. Brzydal jeden. A zaraz to samo zrobił z drugą.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:23   #1252
bassienkaw
Zakorzenienie

Oj wie ktoś co u SIALI?ma ktoś do niej numer?bo już po godz.19...może już po wszystkim? Ja zjadłam pyszne lody,potem całą rodzinka poszliśmy do jeziora się okąpać,cudownie! Łucja szalała w kółku,a my razem z nią,w tym roku w jeziorze się nie kąpałam,jedynie moczyłam trochę w basenie od Łucji,a dziś zanurzyłam się cała,nawet kawałek przepłynąlam. Super! Od razu człowiek lepiej się czuje. Teraz zjedlismy kanapki, graliśmy w dartsa z mężem,za chwilę znowu będziemy grać. Żyć nie umierać!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:25   #1253
Linka24
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki ja tylko na chwilkę.... same rozumiecie....
Z góry dziękuje Basience i Jusdan za info co na wątku i gratuluje wszystkim dziewczynkom!!!!!
!

Opis porodu jak najbardziej expresowy..

NO więc pojechałam do szpitala, i okazało sie ze na krg skurcze maaarne a rozwarcie na całe 1 cm
No więc kochana położna zrobiła mi masaz.... i powiekszyla rozwarcie do 2,5 szaleństwo..
I powiedziala ze do poniedzialku nie wytrzymam i musze zostać w szpitalu...
No więc przebralam sie i poszłam od razu na trak porodowy
Dowalili mi kroplówkę i tak sobie chodzilam po korytarzu jak durna czekając na jakieś większe rozwarcie. W końcu przyleciała moja gin z tą położną przebiły mi pęcherz dały głupiego Jaśka i już nie pamietam co dalej
Nie no żartuję.. pamietam jak za chwile przylecialy patrzą a tu pełniusieńkie rozwarcie a ja nic nie czuję no dobra przyszedł lekarz i zaczeliśmy przeć... po 25 minutach mały już był
Dopiero potem się zaczelo jak przyszlo mi rodzić łożysko...skubane wyleść nie chciało az w końcu sie urwało i dupa.Przewieźli mnie gdzies tam i zaczęli czyścić ręcznie... OOOO wtedy to się darłam jak poj...bo bolało masakrycznie i nie wiem ile to trwało. Potem szycie i padłam usnęlam z wykończenia.

Taka to moja szybka historia, także dziewczyny jak mowilam wzięłam sobie położna i ona zrobiła wszystko aby tak mocno nie bolało i naprawde nie czulam mega bóli!!!! To jest możliwe!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:29   #1254
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
bylam wlasnie na shreku powiem Wam ze fajne,ale nie megasmieszne jak dla mnie.
myslalam, ze jak wroce beda juz jakies wiesci o siali,a tu tylko o znieczuleniu...mam nadzieje, ze juz po...
a jak efekty 3D? fajne?

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Oj wie ktoś co u SIALI?ma ktoś do niej numer?bo już po godz.19...może już po wszystkim? Ja zjadłam pyszne lody,potem całą rodzinka poszliśmy do jeziora się okąpać,cudownie! Łucja szalała w kółku,a my razem z nią,w tym roku w jeziorze się nie kąpałam,jedynie moczyłam trochę w basenie od Łucji,a dziś zanurzyłam się cała,nawet kawałek przepłynąlam. Super! Od razu człowiek lepiej się czuje. Teraz zjedlismy kanapki, graliśmy w dartsa z mężem,za chwilę znowu będziemy grać. Żyć nie umierać!
dzidzia wlasnie napisala ze nie odpisuje..
ja kapie sie w jeziorku prawie co dziennie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Taka to moja szybka historia, także dziewczyny jak mowilam wzięłam sobie położna i ona zrobiła wszystko aby tak mocno nie bolało i naprawde nie czulam mega bóli!!!! To jest możliwe!!!
super! poza akcja z lozyskiem, to kolejny porod jak marzenie
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:46   #1255
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
lazurka współczuję historii z ząbkiem ja całą ciąże chodzę do dentysty lecze ale chodzę też zapobiegawczo ostatnio miałam leczenie kanałowe bo niedało się inaczej zresztą to była dziwna historia z tym ząbkiem w zeszłym tygodniu zażyczyłam sobie plombke na 8mke a w środę też ide założyć plombke na drugą 8mke i wszystko bez znieczulenia po prostu mam fajnego dentyste który ma super podejście do pacjenta fakt duuuużo mówi i może to jest jego sposób.Kiedyś nie dałam wciągnąć się do gabinetu a jak już to bez znieczulenia nie dało rady bałam się panicznie i może właśnie przez to ''leciały'' mi ząbki. mam jeszcze do usunięcia jeden ubytek ale tym zajmę się już po ciąży no i usunięcie kamienia ale to też po bo to ultradżwięki więc lekarz woli się wstrzymać a nie jest to strasznie pilne. Tak więc wiem co przeżywasz możesz mi wierzyć. Tak więc za następną wizyte
Wiesz co ja żałuję, że się tak późno za to wzięłam, ale naprawdę nic w lustrze nie widziałam żeby były jakieś dziurki w zębach i gdyby nie to zapalenie to pewnie dalej bym nie wiedziała...

Zjadłabym konia z kopytami...
Stary 2010-07-12, 19:50   #1256
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki
witaj szkoda ze z tym lozyskiem tak wyszlo bo tak to mialas porod jak marzenie jak bedziesz miala chwile to daj znac jak sobie radzicie w domku. buziaczki dla Michalka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:24   #1257
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20626023]Niech sie dziewczynek urodzi troche,bo na razie to sami chłopcy.[/QUOTE]
Z tego co wiem to jestem pierwsza na liście z dziewczynka - tremin pojutrze ale moja kruszyna coś uparta jest.

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Jestem! Jednak moge brac antybiotyk doustnie i nie musialam zostawac w szpitalu Dzwonilam do mojego lekarza i kazal mi tylko w czwartek podjechac jeszcze do szpitala na ktg.
najwazniejesze, ze jesteś już w domku - super

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Tak więc opiszę wam co się stało. Myłam podłogi mopem i przechodziłam z przedpokoju do ganku i mi się nogi rozjechały tak że zrobiłam prawie szpagat,dobrze że ten mop miałam w ręce bo się nim podparłam, no i jak mi tak się nogi rozkraczyły to coś zemnie poleciało. Pojechałam z mężem zaraz do szpitala i zrobili mi KTG i USG i położyli na obserwacji bo wyszły jakieś skurcze a do tego zaczęłam plamić. Wogóle myśleli że to się rozkręci i urodzę ,ale przeszło. Dzisiaj miałam jeszcze raz KTG i już nie było skurczy więc mnie wypuścili, plamić też już przestałam i jak narazie jest dobrze. Tylko tak mnie krocze boli że szok bo tak sobie wszystko ponaciągałam.
A i wogóle moja kruszynka w brzuszku dała popalić połóżnym, aż się śmiały że jeszcze się nie urodziła a taka niegrzeczna,bo niedała się posłuchać , wczoraj to z 15 minut tętna nie umiały znależć ,aż sama się wystraszyłam, tyle że kopała i wszystkie powiedziały że taka duża ciąża a tak ciężko znaleźć
prosze na drugi raz uważać z myciem podłogi, ale najważniejsze, ze wszystko dobrze sie skończyło chociaz i tak innej opcji nie mogło być

Cytat:
Cześć Mamuśki ja tylko na chwilkę.... same rozumiecie....
Z góry dziękuje Basience i Jusdan za info co na wątku i gratuluje wszystkim dziewczynkom!!!!!!

NO więc pojechałam do szpitala, i okazało sie ze na krg skurcze maaarne a rozwarcie na całe 1 cm
No więc kochana położna zrobiła mi masaz.... i powiekszyla rozwarcie do 2,5 szaleństwo..
I powiedziala ze do poniedzialku nie wytrzymam i musze zostać w szpitalu...
No więc przebralam sie i poszłam od razu na trak porodowy
Dowalili mi kroplówkę i tak sobie chodzilam po korytarzu jak durna czekając na jakieś większe rozwarcie. W końcu przyleciała moja gin z tą położną przebiły mi pęcherz dały głupiego Jaśka i już nie pamietam co dalej
Nie no żartuję.. pamietam jak za chwile przylecialy patrzą a tu pełniusieńkie rozwarcie a ja nic nie czuję no dobra przyszedł lekarz i zaczeliśmy przeć... po 25 minutach mały już był
Dopiero potem się zaczelo jak przyszlo mi rodzić łożysko...skubane wyleść nie chciało az w końcu sie urwało i dupa.Przewieźli mnie gdzies tam i zaczęli czyścić ręcznie... OOOO wtedy to się darłam jak poj...bo bolało masakrycznie i nie wiem ile to trwało. Potem szycie i padłam usnęlam z wykończenia.

kurcze ale ekspresowy poród, super, ze już w domku jesteście czekam na zdjęcia, tylko z tym łożyskiem nieciekawie, ale masz już to za sobą!!!

Ciekawe co tam u siali???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:31   #1258
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Ciekawe co tam u siali???
no wlasnie zajrzalam do was na chwile bo myslalam ze juz cos wiadomo ....mam jeszcze kilka stron do nadrobienia

My po zakupach ....nogi mam jak balerony.Kupilismy tesciowej kolczyki a szwagierce zegarek i wszyscy zadowoleni
tzn my z zakupow, szwagierka z prezentu a tesciowa dostanie pojutrze , wiec zobaczymy ale musi sie jej spodobac
Ide sie wykąpać.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-07-12 o 20:32
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:32   #1259
agravka
Wtajemniczenie

linka, super porod, no pozazdroscic normalnie, tylko to lozysko pieprzo.. wstaw nam fotki michalka jak bedziesz miala moment

pilotka-efekty super, choc w avatarze lepsze

stawia mi sie dzis caly dzien brzuch, ciekawe, czy moze cos sie zaczyna...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:37   #1260
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Kurcze martwi mnie ta cisza od Siali. Mam nadzieje, że wszystko dobrze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości