|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
U mnie basenik w domu raczej by nie przeszedł juz małego kąpiemy w kuchni zeby łatwiej było wytrzec bo tak kopie,ze wszystko wkoło mokre i mop pod ręką
![]() Co do wody tez nie chce ale podaje mu z nadzieją,że wkoncu załapie a tak to sobie robi gryzaczek ze smoczka. Wiecie co?on mi dzisiaj przez sen płacze usnął i biadoli przez sen jak go dotykam i mowie do niego to na chwilke sie usmiechnął i dalej jakie uuu robi-bidulek ciekawe cco mu sie śni.Dzisiaj dalam mu jabłuszko z marchewka bardzo smakowało-mam nadzeje,ze go brzuszek nie boli ![]() Wlasnie mialam sie zapytac czym przykrywacie dzieci w nocy?bo ja nadal delikatnie kołderka ale jest mu za cieplo więc go odkrywam moze jakis kocyk leciutki u mnie w dzien jest w mieszkaniu 24 mysle,ze w nocy z 23 Cytat:
Cytat:
mój tez wklada rączki czasami samego kciuka to mu od razu wyciągam z buźki
|
||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa, kupilam juz jablko z melisa i co....i wlasnie sama ja popijam-mala udaje ze pije, tak jak z woda ooooo Darusia z wozem wyskoczyła....PoP, to się robi realne...
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-07-12 o 14:10 |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
No ja myślę że nie na jeden dzień tylko na parę. Jak już kupię to dam znać.
A od następnego poniedziałku przez 9 dni jestem tutaj: www.miedzyzdrojespa.pl ![]() ![]()
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo... Pop, bój sie
Jak wpadnie stado matek polek z dziecmi to może być rzeź ![]() A Wy co tak o tych znakach zodiaku?? ja rak a tż rybka... jaki z tego morał?? Może kóraś wie? bo ja sie nie znam na tym kompletnie Podobno rybki to romantyczne dusze... u mnie się sprawdza, nie narzekam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
ubiję!! a mi zostanie kisić się w murach... z moim dzieciem nigdzie się nie wybiorę bo szkoda nerwow. Ona ostatni nawet na spacerach ryczy. Jak śpi to jest ok, jak tylko się przebudzi- od razu ryk i nic jej nie supokoi... taki mały nerwus
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Ryby są takie mało zdecydowane i mają słomiany zapał i są bardzo podatne na wpływy.
|
#366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra nawet do wc nie mogę... A wczoraj było tak fajnie, gadał sobie w łóżeczku.... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- no nie wiem... z tym małym zdecydowaniem to może...
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w dzien to caly czas w samym pampku ( +26 oC w pokoju Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-12 o 14:35 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
odemnie wyszedł właśnie pan z pomiaru okien na rolety. Skubany nic mi doradzić nie chciał
A jak od pana próbowałam coś wyciągnąć to normalnie zachowanie szpiega nic z niego nie wycisnę. ale coś zamówiłam, bo mój 6-cio latek wybrał ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Któraś z Was podaje dziecku może tą wodę z Rossmanna dla niemowląt? taka w kartoniku litrowym?
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra m doradzał żeby mimo wysokiej temp. zawsze założyć koszulkę albo body z krótkim rękawkiem. Ubranko wchłania pot i dziecku nie jest tak gorąco.
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety Cytat:
u mnie 28 st w pokoju dziecko mi ledwo zipie nie mamy jak schłodzic mieszkania okna pozamykane bo z dworu daje taaaki upał że szok.. mokrzy jestesmy porozwieszałam mokre recziki w pokoju u małej ale nic nie daje! ja przykrywam ja na noc sama poszewka po kołderce i tak sie odkrywa
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Madziwnia, ale co niestety? Możesz coś więcej napisać? Pamiętam, że miała mieć jakiś zabieg na to...
Ja siedzę w samym staniku i pryskam się spryskiwaczem-POMAGA ![]() I też u mnie porozwieszane mokre ręczniki i tym spryskiwaczem co jakiś czas spryskuje ot tak powietrze i jakby lepiej. Nawet Hanię popryskałam po nóżkach i rączkach i jej się podobało
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Pop pozazdroscic ![]() IZUMIIIIIIIIIIIIIIII PRZYWOŁUJE CIEEEEEEEEEEEE
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy tu http://www.tristan.com.pl/-maja lozeczka turystyczne pokaz ten kaloryfer w nocy przykrywam mala tetra
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze szczepienia zaszczepili nas 6w1 + pneumokoki doktor powiedziala ze lepiej zaszczepic bo jelsi ma Julka zachorowac na ospe to jedyne czego mamy sie bac to powiklan i lepiej bedzie zaszczep[ic by tych powiklan bylo mniej mam ja obserwowac i jesli tylko pojawi sie jakas krostka <cokolwiek > to mam ja pakowac i prosto do szpitala do walbrzycha zeby ja zbadali a tak strasznie plakala ja zreszta z nia moja siostrzenica jako jedyna pokazala zimna krew
a Juleczka az sie zanosila tak strasznie plakala i bila mnie raczka a teraz spi pogadala troszke do babci pozalila sie i spi dalej a i mamy przez 3 dni unikac slonka i 6 dni nie cwiczyc sa juz poprawy ale mamy dalej ja wyginac bo jeszcze brzydko sie uklada i wiecie co wkurzylam sie bo w domku ladnie trzyma glowke podnosi ja do gory a u Pani doktor jak kukla lezala jakby byla lalka i tylko sie smiala ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- a jeszcze mialam napisac o wanience ja mam taka http://www.allegro.pl/item1101149390..._l_nowosc.html idealna na wakacje zajmuje malo miejsca i miesci sie tuz za siedzeniem w bagazniku a dostalam ja od siostry
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam teraz aż mi się dziecię obudzi, cycorek i na spacerek idziemy. Już rano byłyśmy ale trzeba wyjść z domu i się przewietrzyć. Wczoraj też tak bylismy i mimo 38 st. na termometrze na dworze w cieniu bylo przyjemnie. Skradaliśmy się wózkiem jak szpieg z krainy deszczowców
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
no i najlepsze sa chyba spontaniczne grille, ojciec rozpala, ja kielbaski naszykowalam, mama jakas salatke( ktorej i tak nie zjem) mala pod moskitiera kima w ogrodzie a nam sie chlodzi piwko w lodowce- to lubie.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- ja bym nie kupowala specjalnie wanienki na wyjazd- nigdzie nie jedziemy ale gdybysmy jechali :P dla mnie to zbedna rzecz, chyba ze ktos na prawde duzo z dzieckiem jezdzi to inna sprawa.
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze względu na pogodę i dużą ilość dzieci w rodzinie w wieku przedszkolnym, na chrzciny zamiast lokalu czy domu wynajełam miejsce nad jeziorem w lesie, wiata oni robią wielgachne ognisko, stoły i siedzenia na miejscu, toaleta murowana, w razie potrzeby można wynająć domek. I będziemy mieli nietypowe chrzciny, wielkie grilowanie
mięcha nakupię, kilka sałatek porobie na spokojnie dzień wcześniej, ciasto bez kremu nakupię, i oczywiście naczynia jednorazowe. Dzieciaki będą mogły się pluskać i po lesie latać, a potem kiełbaskę na kiju na ognisku. Zaznaczyliśmy żeby każdy wziął coś na przebranie na luzaka, a dla chętnych stroje kąpielowe, mam nadzieje że wypali
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
w szoku jestem-Gabryska usnela koło 16 z minutami i śpi do tej pory!!! Z małymi przerwami na male placze i smoka. budzic,karmic i na spacer czy nie isc wcale na spacer????? nigdy w dzien nie spala tyle za jednym razem. te upaly robia takie dziwne rzeczy
pl-madzia, pomysł rewelacyjny!!!! takie imprezy potem sie najdluzej wspomina-my do dzis wszyscy pamietamy jak udalo nam sie namowic nie-tesciowa zeby ktoregos roku urodziny meza (ktore zawsze sa grillowe ) zrobic wlasnie na jednorazowych talerzykach i sztuccach-wszystko myk do kosza, a ona miala czas na pogaduchy i nie musiala zmywac (to bylo jeszcze przed tym, jak namowilismy ich na zmywarkę )
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-07-12 o 17:30 |
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaki z koperkiem i boczkiem zapiekane i do tego zsiadłe mleko. TZ zrobił
. No i zimne piwko.PL_madzia - fajny pomysł
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
My na chrzciny (w najbliższą sobotę) mamy wynajęty duży namiot i katering z włoskiej knajpy wraz z obsługą. Ale będzie też beczka piwa i wiejski stół.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- izazula - moja babcia w tym roku obchodziła 90 urodziny.
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() My mamy zaplanowane chrzciny na 1 sierpnia. mam nadzieję, ze nie będzie takiej pogody jak teraz albo dla odmiany nie będzie rzucało żabami
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-07-12 o 18:02 |
||
|
|
|
#385 | |||||
|
Rozeznanie
|
baobabek i jak wyszlo z tym TT? moja tez ostatnio tylko lovi i lovi
Cytat:
to musialo byc w sumie przyjemne i jakie romantyczneCytat:
Cytat:
Cytat:
ja do mleka nie podgrzewam, do wody tym bardziej. nawet w chlodne dniCytat:
dzisiaj bylismy do 14 nad jeziorkiem, ale potem na 17 maz do pracy, wiec siedze z mala w domu i zastanawiam sie, czy moze tak w samym pampku, czy lepiej cos lekkiego jej zalozyc? przemywam chlodnym reczniczkiem. 30 stopni mamy
|
|||||
|
|
|
#386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pl_madzia super pomysł. Ja też mam sporo dzieci na chrzciny zaproszonych - 8 (2 maluszki, 2 dwulatki, reszta 5,9,10,12 lat) i nie wiem co z nimi zrobimy bo chrzciny w domu robimy. Będę musiala wreszcie zorganizować szczytowe barierki na balkon i tam ich wypuścimy ( mam taki wąski a długi na 10m). W ogródku za mało trochę miejsca na tyle osób mamy ![]() Cytat:
Wcześniej jadł nawet co 20min to produkcję rozbujał... Boję się tylko czy na noc będzie chciał szybko usnąć... Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj wypiłam swojego ostatniego leszka bezalkoholowego... Na zakupy nie mam jak jechać bez klimy... a u nas w sklepie pewnie nie ma...
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nasz maluszek lezy nago w waniennce na materacyku z wozka a na tym podklad i siusiak przykryty pieluszka i tak byl na balkonie teraz go do domu wzielismy.... nam lekarka mowila ze jak nie ma przeciagu to zeby byl w samym pampku....i zeby w ciagu dnia tez kapac...i zanim go wystawilismy to mial kapiel...
a my we wtorek do opola sie chyba wybierzemy tezet bedzie jakis tor samochodowy fotografowal ja gwizde mu auto i pozwiedzamy opole...heh jest cos tam ciekawego?? |
|
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie lipa
nie przekona się, wściekał się i musiałam przelewać do Lovi właśnie - mały z nich od urdzenia je i nigdy problemów nie było. Próbowałam dzisiaj 2 razy z tymi TT i 2 razy przelewałam![]() POP ja mam chrzciny w niedzielę, u nas w soboty są tylko wesela
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaaa - nie chodzi o to, że dużo jeździmy, tylko, że ja nie wiem, jak kąpać małą poza domem. A przyzwyczailiśmy się, że kąpiel to codzienny rytuał przed nocnym snem. Jeśli będziemy na jakiejś kwaterze z prysznicem, to jak poradzić sobie bez wanienki? Wziąć małą na ręcę i wykąpać się z nią? Chyba tak będę robić. Ale też spodobał mi sie pomysł z małym basenikiem bo to się na dłużej przyda. Wydatek niewielki.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

mój tez wklada rączki czasami samego kciuka to mu od razu wyciągam z buźki

ubiję!!
Masakra nawet do wc nie mogę... A wczoraj było tak fajnie, gadał sobie w łóżeczku.... 

a Juleczka az sie zanosila tak strasznie plakala i bila mnie raczka a teraz spi pogadala troszke do babci pozalila sie i spi dalej a i mamy przez 3 dni unikac slonka i 6 dni nie cwiczyc sa juz poprawy ale mamy dalej ja wyginac bo jeszcze brzydko sie uklada
i wiecie co wkurzylam sie bo w domku ladnie trzyma glowke podnosi ja do gory a u Pani doktor jak kukla lezala jakby byla lalka i tylko sie smiala