Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 14:06   #361
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

U mnie basenik w domu raczej by nie przeszedł juz małego kąpiemy w kuchni zeby łatwiej było wytrzec bo tak kopie,ze wszystko wkoło mokre i mop pod ręką

Co do wody tez nie chce ale podaje mu z nadzieją,że wkoncu załapie a tak to sobie robi gryzaczek ze smoczka.

Wiecie co?on mi dzisiaj przez sen płacze usnął i biadoli przez sen jak go dotykam i mowie do niego to na chwilke sie usmiechnął i dalej jakie uuu robi-bidulek ciekawe cco mu sie śni.Dzisiaj dalam mu jabłuszko z marchewka bardzo smakowało-mam nadzeje,ze go brzuszek nie boli

Wlasnie mialam sie zapytac czym przykrywacie dzieci w nocy?bo ja nadal delikatnie kołderka ale jest mu za cieplo więc go odkrywam moze jakis kocyk leciutki u mnie w dzien jest w mieszkaniu 24 mysle,ze w nocy z 23

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no moja mala teraz od TT sie odessac nie chce

Tak mowilam ze nie mam sterylizatora a jednak mam TT mikrofalowy- dostalam przeciez jak kuzynka z Anglii przyjechala, ale nie bede sciemniac, nie mialam wczesniej z tym doczynienia i nie wiem ile wosy wlac do niego co i jak- help;/ az glupio co/ takie banały;/

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

ja w domu mieszkam z RYBĄ I DWOMA LWAMI a ja PANNA.
Moj tata na urodziny 27 lipca, a mąż 28 lipca- dwa Lwy pod jednym domem...wcale nie oznacza to tragedii
ja tez panna i małż lew

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Znowu ten upał. Jak ja nie cierpię gorąca
W domu wiatrak, rolety zasłonięte, a i tak gorąco. Znowu nici ze spaceru, trzeba czekać do wieczora. Chyba się uduszę!!!

Poradźcie kochane, jakie kupić łóżeczko turystyczne, jakiej firmy. W drugiej połowie sierpnia wybieramy się nad morze i potrzebujemy kupic małej łóżeczko/kojec plus wanienka. Ma może któraś z Was taką?
http://www.allegro.pl/item1127863295...a_srednia.html
Jak się sprawdza?

A u mojej Oli od kilku dni nastąpiły zmiany - jeszcze kilka dni temu mogłam w każdej chwili dać jej cyca i jak była śpiąca to przy cycu zasypiała. Teraz cyca chce tylko do jedzenia (od kilku dni je chyba mniej), a do spania drze się, żeby ją nosić na rękach! Mnie już kręgosłup wysiada więc ją kładę do wózka i wożę po domu. Drze się wtedy z 5 minut, czasem krócej i zasypia. Aha - czasem jej kciuk ląduje w buzi, wtedy zasypia szybciej. Czy powinnam jej zabronić wkładania kciuka do buzi? Od razu mówię, że smoka za nic w świecie nie chce.
chcialam napisac ze zabronic koniecznie ale dziewczyny juz naskróbały odpowiedzi mój tez wklada rączki czasami samego kciuka to mu od razu wyciągam z buźki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:09   #362
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Mrowak, dobrze że pobyt u rodziców się w miarę udał Mi się wydaje że żeby nauczyć dziecko pić wodę to trzeba często ją podawać. ja po godzinie od jedzenia małemu daje - na razie pluje ale warto próbować.
Zastanawiam się czy nie kupić herbatki: jabłko z melisą - może będzie słodsze i zacznie pić

taaaa, kupilam juz jablko z melisa i co....i wlasnie sama ja popijam-mala udaje ze pije, tak jak z woda

ooooo Darusia z wozem wyskoczyła....PoP, to się robi realne...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-07-12 o 14:10
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:21   #363
P0P70
Zakorzenienie

No ja myślę że nie na jeden dzień tylko na parę. Jak już kupię to dam znać.

A od następnego poniedziałku przez 9 dni jestem tutaj: www.miedzyzdrojespa.pl

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:25   #364
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nooo... Pop, bój sie Jak wpadnie stado matek polek z dziecmi to może być rzeź

A Wy co tak o tych znakach zodiaku?? ja rak a tż rybka... jaki z tego morał?? Może kóraś wie? bo ja sie nie znam na tym kompletnie Podobno rybki to romantyczne dusze... u mnie się sprawdza, nie narzekam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No ja myślę że nie na jeden dzień tylko na parę. Jak już kupię to dam znać.

A od następnego poniedziałku przez 9 dni jestem tutaj: www.miedzyzdrojespa.pl

ubiję!! a mi zostanie kisić się w murach... z moim dzieciem nigdzie się nie wybiorę bo szkoda nerwow. Ona ostatni nawet na spacerach ryczy. Jak śpi to jest ok, jak tylko się przebudzi- od razu ryk i nic jej nie supokoi... taki mały nerwus

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:28   #365
P0P70
Zakorzenienie

Ryby są takie mało zdecydowane i mają słomiany zapał i są bardzo podatne na wpływy.

Stary 2010-07-12, 14:31   #366
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Lindsay, mój też nie pije wody. Mam zamiar mu kilka razy dziennie podawać, może w końcu się nauczy.
Jak tylko widzi butlę to jest ryk... A na cycu wisi cały dzień dosłownie, nawet jak uśnie to budzi się jak chce mu go wyciągnąć z buzi Masakra nawet do wc nie mogę... A wczoraj było tak fajnie, gadał sobie w łóżeczku....
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tam zaraz wredna. Udowodniłaś mu że da się. Tylko szczoteczką się da takie rzeczy wyczyścić.
Z moim tz i sprzątaniem to bardzo skomplikowana sprawa... Ale cóż, mamy nie było a tata nie potrafi sam porządnie sprzątać to kto go miał nauczyć
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam sie zapytac czym przykrywacie dzieci w nocy?bo ja nadal delikatnie kołderka ale jest mu za cieplo więc go odkrywam moze jakis kocyk leciutki u mnie w dzien jest w mieszkaniu 24 mysle,ze w nocy z 23
Niczym, ewentualnie tetra ale i tak sobie skopie... No i ostatnio ubieram tylko body z krótkim...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Ryby są takie mało zdecydowane i mają słomiany zapał i są bardzo podatne na wpływy.
no nie wiem... z tym małym zdecydowaniem to może...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:33   #367
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

moja spi w body z krotkim rekawkiem, przykryta cieniutka tetra, ktora i tak skopie w nocy z siebie a w dzien to caly czas w samym pampku ( +26 oC w pokoju )

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-12 o 14:35
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:48   #368
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

odemnie wyszedł właśnie pan z pomiaru okien na rolety. Skubany nic mi doradzić nie chciał , a ja sama taka jakaś niezdecydowana. Podobno osoby które w dzieciństwie były przymuszane do jedzenia to w dorosłym życiu nie umieją podjąć decyzji, i ja właśnie tak mam
A jak od pana próbowałam coś wyciągnąć to normalnie zachowanie szpiega nic z niego nie wycisnę. ale coś zamówiłam, bo mój 6-cio latek wybrał

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Któraś z Was podaje dziecku może tą wodę z Rossmanna dla niemowląt? taka w kartoniku litrowym?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:48   #369
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... moze cos w tym jest, ale co do tego ,że sa podatne na wplywy... to moj tż zdecydowanie nie jest

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:48   #370
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Przykrywam pieluszką flanelową. Na noc ubieram w cienki rampersik. W dzień w domu zakładam koszulkę. Teraz jest w mieszkaniu 26,7 st.
Pediatra m doradzał żeby mimo wysokiej temp. zawsze założyć koszulkę albo body z krótkim rękawkiem. Ubranko wchłania pot i dziecku nie jest tak gorąco.
Stary 2010-07-12, 15:20   #371
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

Madziwnia, ja jak tam kanaliki lzowe Michalinki? Dobrze już? (czy ja cos przeoczylam?)
dziękuje za pamięć ..
niestety
Cytat:
no dokładnie mój tata i brat!!!!!!!!

u mnie 28 st w pokoju dziecko mi ledwo zipie nie mamy jak schłodzic mieszkania okna pozamykane bo z dworu daje taaaki upał że szok.. mokrzy jestesmy porozwieszałam mokre recziki w pokoju u małej ale nic nie daje!

ja przykrywam ja na noc sama poszewka po kołderce i tak sie odkrywa

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:28   #372
fasolka73
Rozeznanie

Madziwnia, ale co niestety? Możesz coś więcej napisać? Pamiętam, że miała mieć jakiś zabieg na to...

Ja siedzę w samym staniku i pryskam się spryskiwaczem-POMAGA
I też u mnie porozwieszane mokre ręczniki i tym spryskiwaczem co jakiś czas spryskuje ot tak powietrze i jakby lepiej. Nawet Hanię popryskałam po nóżkach i rączkach i jej się podobało
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:56   #373
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nooo.. to Pop! dawaj znać jak juz będziesz miala basen napelniony
Prowadzi Drcron jako, że z tego co pamiętam- robila prawko na autobusy?
spoko spoko kierowce tez mamy

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Pop pozazdroscic

IZUMIIIIIIIIIIIIIIII PRZYWOŁUJE CIEEEEEEEEEEEE
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 16:01   #374
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A dokąd jedziecie, jesli można spytać? My też się wybieramy nad nasze morze, ale nie zdecydowaliśmy jeszcze dokładnie gdzie.

Ja też daję Oli maskotkę szmatkę, ale mała nie wie o co mi kaman. Patrzy się na nią i ma ją w nosie, i tak wrzeszczy w wózku aż zasypia ze zmęczenia (albo trafi kciukiem do buzi...).

Znalazłam jedno zdjęcie, a na nim zabudowany kaloryfer. W sezonie grzewczym, kiedy jest taka potrzeba, zdejmujemy tą płytę i w mieszkanku jest cieplutko, a na codzień nie widać, że kaloryfer tam jest.

jedziemy tu http://www.tristan.com.pl/-maja lozeczka turystyczne

pokaz ten kaloryfer

w nocy przykrywam mala tetra
Stary 2010-07-12, 16:24   #375
drcron
Zakorzenienie

wrocilismy ze szczepienia zaszczepili nas 6w1 + pneumokoki doktor powiedziala ze lepiej zaszczepic bo jelsi ma Julka zachorowac na ospe to jedyne czego mamy sie bac to powiklan i lepiej bedzie zaszczep[ic by tych powiklan bylo mniej mam ja obserwowac i jesli tylko pojawi sie jakas krostka <cokolwiek > to mam ja pakowac i prosto do szpitala do walbrzycha zeby ja zbadali a tak strasznie plakala ja zreszta z nia moja siostrzenica jako jedyna pokazala zimna krew a Juleczka az sie zanosila tak strasznie plakala i bila mnie raczka a teraz spi pogadala troszke do babci pozalila sie i spi dalej a i mamy przez 3 dni unikac slonka i 6 dni nie cwiczyc sa juz poprawy ale mamy dalej ja wyginac bo jeszcze brzydko sie uklada i wiecie co wkurzylam sie bo w domku ladnie trzyma glowke podnosi ja do gory a u Pani doktor jak kukla lezala jakby byla lalka i tylko sie smiala no i nic dalej bedziemy ja wyginac

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

a jeszcze mialam napisac o wanience
ja mam taka
http://www.allegro.pl/item1101149390..._l_nowosc.html
idealna na wakacje zajmuje malo miejsca i miesci sie tuz za siedzeniem w bagazniku a dostalam ja od siostry

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 16:34   #376
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a jeszcze mialam napisac o wanience
ja mam taka
http://www.allegro.pl/item1101149390..._l_nowosc.html
idealna na wakacje zajmuje malo miejsca i miesci sie tuz za siedzeniem w bagazniku a dostalam ja od siostry
Widziałam gdzieś w tv taką wanienkę. Składała się na płasko. Jest fajna tylko cenę ma zaporową.
Czekam teraz aż mi się dziecię obudzi, cycorek i na spacerek idziemy. Już rano byłyśmy ale trzeba wyjść z domu i się przewietrzyć. Wczoraj też tak bylismy i mimo 38 st. na termometrze na dworze w cieniu bylo przyjemnie. Skradaliśmy się wózkiem jak szpieg z krainy deszczowców
Stary 2010-07-12, 17:07   #377
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no i najlepsze sa chyba spontaniczne grille, ojciec rozpala, ja kielbaski naszykowalam, mama jakas salatke( ktorej i tak nie zjem) mala pod moskitiera kima w ogrodzie a nam sie chlodzi piwko w lodowce- to lubie.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ja bym nie kupowala specjalnie wanienki na wyjazd- nigdzie nie jedziemy ale gdybysmy jechali :P
dla mnie to zbedna rzecz, chyba ze ktos na prawde duzo z dzieckiem jezdzi to inna sprawa.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:16   #378
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja ze względu na pogodę i dużą ilość dzieci w rodzinie w wieku przedszkolnym, na chrzciny zamiast lokalu czy domu wynajełam miejsce nad jeziorem w lesie, wiata oni robią wielgachne ognisko, stoły i siedzenia na miejscu, toaleta murowana, w razie potrzeby można wynająć domek. I będziemy mieli nietypowe chrzciny, wielkie grilowanie mięcha nakupię, kilka sałatek porobie na spokojnie dzień wcześniej, ciasto bez kremu nakupię, i oczywiście naczynia jednorazowe. Dzieciaki będą mogły się pluskać i po lesie latać, a potem kiełbaskę na kiju na ognisku. Zaznaczyliśmy żeby każdy wziął coś na przebranie na luzaka, a dla chętnych stroje kąpielowe, mam nadzieje że wypali

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:24   #379
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no i najlepsze sa chyba spontaniczne grille, ojciec rozpala, ja kielbaski naszykowalam, mama jakas salatke( ktorej i tak nie zjem) mala pod moskitiera kima w ogrodzie a nam sie chlodzi piwko w lodowce- to lubie.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ja bym nie kupowala specjalnie wanienki na wyjazd- nigdzie nie jedziemy ale gdybysmy jechali :P
dla mnie to zbedna rzecz, chyba ze ktos na prawde duzo z dzieckiem jezdzi to inna sprawa.
My jeździmy co drugi weekend do teściów ale kupiliśmy na miejscu (żeby nie wozić) taką zwykłą wanienkę za 30 pln. Gdzieś trzeba bąbla wykąpać a pod prysznic jeszcze trochę za mała jest. Wanna też jest ale ogromna. W innym miejscu też bym pewnie kupiła zwkłą wanienkę alo nawet większą miskę. Do obcej wanny dziecka bym nie wsadziła. Sama z takowych nie korzystam, wyłącznie prysznic i to jeszcze w klapkach
Stary 2010-07-12, 17:26   #380
mrowak
Zakorzenienie

w szoku jestem-Gabryska usnela koło 16 z minutami i śpi do tej pory!!! Z małymi przerwami na male placze i smoka. budzic,karmic i na spacer czy nie isc wcale na spacer????? nigdy w dzien nie spala tyle za jednym razem. te upaly robia takie dziwne rzeczy

pl-madzia, pomysł rewelacyjny!!!! takie imprezy potem sie najdluzej wspomina-my do dzis wszyscy pamietamy jak udalo nam sie namowic nie-tesciowa zeby ktoregos roku urodziny meza (ktore zawsze sa grillowe ) zrobic wlasnie na jednorazowych talerzykach i sztuccach-wszystko myk do kosza, a ona miala czas na pogaduchy i nie musiala zmywac (to bylo jeszcze przed tym, jak namowilismy ich na zmywarkę )

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-07-12 o 17:30
Stary 2010-07-12, 17:36   #381
P0P70
Zakorzenienie

A ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaki z koperkiem i boczkiem zapiekane i do tego zsiadłe mleko. TZ zrobił . No i zimne piwko.

PL_madzia - fajny pomysł

Stary 2010-07-12, 17:42   #382
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja ze względu na pogodę i dużą ilość dzieci w rodzinie w wieku przedszkolnym, na chrzciny zamiast lokalu czy domu wynajełam miejsce nad jeziorem w lesie, wiata oni robią wielgachne ognisko, stoły i siedzenia na miejscu, toaleta murowana, w razie potrzeby można wynająć domek. I będziemy mieli nietypowe chrzciny, wielkie grilowanie mięcha nakupię, kilka sałatek porobie na spokojnie dzień wcześniej, ciasto bez kremu nakupię, i oczywiście naczynia jednorazowe. Dzieciaki będą mogły się pluskać i po lesie latać, a potem kiełbaskę na kiju na ognisku. Zaznaczyliśmy żeby każdy wziął coś na przebranie na luzaka, a dla chętnych stroje kąpielowe, mam nadzieje że wypali
Świetny pomysł. Życzę pogody żeby się wszystko udało.Żałuję, ze sama nie mam takiej możliwości. Dokładnie 2 lata temu byłam na chrzcinach organizowanych na ogródku. Można się było schronić przed upałem pod drzewami, było pyszne zwykłe jedzonko, ciacho i jednorazowe naczynia. Pełen luz i nawet prababci się podobało a nigdy w czymś takim nie uczestniczyła (miała blisko 90 lat)
Stary 2010-07-12, 17:44   #383
P0P70
Zakorzenienie

My na chrzciny (w najbliższą sobotę) mamy wynajęty duży namiot i katering z włoskiej knajpy wraz z obsługą. Ale będzie też beczka piwa i wiejski stół.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

izazula - moja babcia w tym roku obchodziła 90 urodziny.. Ale na chrzcinach nie będzie bo już nie chodzi

Stary 2010-07-12, 17:49   #384
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
w szoku jestem-Gabryska usnela koło 16 z minutami i śpi do tej pory!!! Z małymi przerwami na male placze i smoka. budzic,karmic i na spacer czy nie isc wcale na spacer????? nigdy w dzien nie spala tyle za jednym razem. te upaly robia takie dziwne rzeczy

pl-madzia, pomysł rewelacyjny!!!! takie imprezy potem sie najdluzej wspomina-my do dzis wszyscy pamietamy jak udalo nam sie namowic nie-tesciowa zeby ktoregos roku urodziny meza (ktore zawsze sa grillowe ) zrobic wlasnie na jednorazowych talerzykach i sztuccach-wszystko myk do kosza, a ona miala czas na pogaduchy i nie musiala zmywac (to bylo jeszcze przed tym, jak namowilismy ich na zmywarkę )
U mnie to samo - Zosia śpi i czasem popłakuje (kilka sek.). Zwykle o 18-tej wcina cycorka. Nie budzę, czekam aż się obudzi i zobaczymy

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
My na chrzciny (w najbliższą sobotę) mamy wynajęty duży namiot i katering z włoskiej knajpy wraz z obsługą. Ale będzie też beczka piwa i wiejski stół.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

izazula - moja babcia w tym roku obchodziła 90 urodziny.. Ale na chrzcinach nie będzie bo już nie chodzi
szkoda, ze jej nie będzie. Dla starszych ludzi to są bardzo ważne uroczystości. Dużo zdrowia dla babci

My mamy zaplanowane chrzciny na 1 sierpnia. mam nadzieję, ze nie będzie takiej pogody jak teraz albo dla odmiany nie będzie rzucało żabami

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-07-12 o 18:02
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:06   #385
yoonka
Rozeznanie

baobabek i jak wyszlo z tym TT? moja tez ostatnio tylko lovi i lovi
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

Yonka tak pisalas o tym wyjściu nago na podwórko hehe ja jak mieszkalam w Niemczech i NIK mi nie powiedział ze wody nie ma to weszlam pod prysznic namydlilam się odkrecam by splokac a tu pustka a za 10 minut miałam do pracy wychodzić przerażenie w moich oczach było wielkie no ale zaczął padac deszcz zalozylam majtki i stanik i wys lam do ogrodu się splukac sąsiedzi z domków obok mieli niezły ubaw ze mnie hehe pózniej długo zanim weszlam pod prysznicnic sprawdzalam czy jest woda
o szalona to musialo byc w sumie przyjemne i jakie romantyczne

Cytat:
no to próbowałam z przytulanką- taką mięciutką szmatką, próbowałam ją wtulić w pieluchę pachnąca mleczkiem.
Pop - niestety to chyba "górne ssanie", bo reszta plauszków ląduje w okolicach noska.
Jak ją nauczyć ssać smoka? Jak wkładam jej do buzi to go bierze tak na boki, śmiej się, gryzie, a jak czasem prawie zassie to chce się jej wymiotować. Próbowałam dotąd z dwoma -Aventa i kauczukowym Chicco. Może jest jakiś model dla opornych dzieci?
sprobuj NUK one sa leciutkie i nasza je polubila szybko. wloz do buzi na spiocha jak bedzie zasypiac i przytrzymaj dosyc mocno. dzieci cyckowe robia taki wypychajacy ruch jezyczkiem podczas jedzenia, dlatego musza sie nauczyc inaczej ssac smoka.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
hej
rzadko zagladałam mam kryzys mam cieżkie dni jestem zmęczona tą całą sytacją dom dziecko dom dziecko 24 h to samo, nie mam chwili dla siebie zaczyna mi odbijać, pokłuciłam się strasznie z mamą normalnie mam dość

do tego straszny upał normalnuie nie wyrabiam

....
wszystkie mamy takie dni. trzymaj sie, to minie

Cytat:
Mamusie butelkowe - czy wy w te upaly podgrzewacie wode do picia maluchom?
no co ty ja do mleka nie podgrzewam, do wody tym bardziej. nawet w chlodne dni

Cytat:

A ja właśnie jestem po wciśnięciu mojemu niejadkowi 100ml. karmiłam przy włączonym odkurzaczu i trzymając ją na rękach chodząc po kuchni. Zajęło mi to 40 minut. I nie czuję lewej ręki. Chyba załatwię sobie sondę i bezpośrednio do żołądka będę wlewała
moze zmien malej smoczki na nastepne, pewnie jej za wolno leci

dzisiaj bylismy do 14 nad jeziorkiem, ale potem na 17 maz do pracy, wiec siedze z mala w domu i zastanawiam sie, czy moze tak w samym pampku, czy lepiej cos lekkiego jej zalozyc? przemywam chlodnym reczniczkiem. 30 stopni mamy
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:06   #386
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Czekam teraz aż mi się dziecię obudzi, cycorek i na spacerek idziemy. Już rano byłyśmy ale trzeba wyjść z domu i się przewietrzyć. Wczoraj też tak bylismy i mimo 38 st. na termometrze na dworze w cieniu bylo przyjemnie. Skradaliśmy się wózkiem jak szpieg z krainy deszczowców
My wczoraj wyszliśmy przed 20 i bylo tragicznie. Dziś chyba sobie spacer darujemy chyba ze Michas jeszcze długo pośpi to może go wezmę na chwilę na dwór żeby się przewietrzył i chętniej poszedł spać na noc

pl_madzia super pomysł. Ja też mam sporo dzieci na chrzciny zaproszonych - 8 (2 maluszki, 2 dwulatki, reszta 5,9,10,12 lat) i nie wiem co z nimi zrobimy bo chrzciny w domu robimy. Będę musiala wreszcie zorganizować szczytowe barierki na balkon i tam ich wypuścimy ( mam taki wąski a długi na 10m). W ogródku za mało trochę miejsca na tyle osób mamy

Cytat:
Michas też zasnął przed 16 i śpi do tej pory, a moje cycki zaraz pękną Wcześniej jadł nawet co 20min to produkcję rozbujał... Boję się tylko czy na noc będzie chciał szybko usnąć...
Cytat:
A ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaki z koperkiem i boczkiem zapiekane i do tego zsiadłe mleko. TZ zrobił . No i zimne piwko.

Ja wczoraj wypiłam swojego ostatniego leszka bezalkoholowego... Na zakupy nie mam jak jechać bez klimy... a u nas w sklepie pewnie nie ma...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:15   #387
mloda1989
Zakorzenienie

hmm nasz maluszek lezy nago w waniennce na materacyku z wozka a na tym podklad i siusiak przykryty pieluszka i tak byl na balkonie teraz go do domu wzielismy.... nam lekarka mowila ze jak nie ma przeciagu to zeby byl w samym pampku....i zeby w ciagu dnia tez kapac...i zanim go wystawilismy to mial kapiel...

a my we wtorek do opola sie chyba wybierzemy tezet bedzie jakis tor samochodowy fotografowal ja gwizde mu auto i pozwiedzamy opole...heh jest cos tam ciekawego??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:28   #388
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
jedziemy tu http://www.tristan.com.pl/-maja lozeczka turystyczne

pokaz ten kaloryfer
zrobiłam zdjęcie ze zdjętą płytą (tym kawałkiem, który zakrywa kaloryfer).

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:30   #389
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
baobabek i jak wyszlo z tym TT? moja tez ostatnio tylko lovi i lovi
No właśnie lipa nie przekona się, wściekał się i musiałam przelewać do Lovi właśnie - mały z nich od urdzenia je i nigdy problemów nie było. Próbowałam dzisiaj 2 razy z tymi TT i 2 razy przelewałam
POP ja mam chrzciny w niedzielę, u nas w soboty są tylko wesela Jakby teście były inne to bym zrobiła na tarasie chrzciny bo jest ogromny, no ale tak to nam tylko knajpa pozostała, ale sprawdzona - rok temu moja chrześnica tam miała chrzciny

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:34   #390
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

Darusiaaaa - nie chodzi o to, że dużo jeździmy, tylko, że ja nie wiem, jak kąpać małą poza domem. A przyzwyczailiśmy się, że kąpiel to codzienny rytuał przed nocnym snem. Jeśli będziemy na jakiejś kwaterze z prysznicem, to jak poradzić sobie bez wanienki? Wziąć małą na ręcę i wykąpać się z nią? Chyba tak będę robić. Ale też spodobał mi sie pomysł z małym basenikiem bo to się na dłużej przyda. Wydatek niewielki.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości