|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
Cytat:
Wystartowałam z wagą 98kg, dzisiaj zobaczyłam na wadze 89,7 kg Cytat:
Cytat:
I ważę jak napisałam wyżej: 89,7kg. Ale miło, że ktoś ocenia na 10 kg mniej Super jesteście, bardzo mnie podniosłyście na duchu |
||||
|
|
|
#2732 |
|
Przyczajenie
|
Ja 3 dni fazy uderzeniowej zakończyłam przed wczoraj. Teraz lece 1/1
póki co spadek to tylko jeden kg ale i tak jestem bardzo zadowolona. Należę raczej do osób, którym bardzo trudno schudnąć, więc ten kilogram to pewnego rodzaju sukces. Nie zależy mi na wielkim spadku. Chciałabym tyle o ile lepiej poczuć się z samą sobą a wiem, że pojawienie się 5 na wadze może mi to zapewnić. Póki co odczuwam wielką niechęć do otrębów i nie mam pojęcia z czym je jeść ażeby mi bardziej samakowały. Wskazówki mile widziane bo z porcelaną też kiepsko :/Bonza oszalałaś? Różnicę widać gołym okiem. Spadek piękny GRATULACJE
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
emilka a ja cały czas czekam na Towje zdjęcia 18 kg........to dopiero różnica. A swoją drogą ja wiem dlaczego chudne sobie tak powolutku ...bo ja całe życie byłam gruba ale wiem jedno z dukanem dam radę schudłam juz duzo a schudnę jeszcze więcej .Pomalutku do celu, we wrześniu biorę ślub i wiem że juz bedę ładnie wyglądać
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
mam 25 lat
a facet niestety nie moze isc do wymiany bo dziecko (2lata) wspolne wiec jakos nas to trzyma ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- bonza widze ze mamy te same problemy... nadmiar tluszczyku i niedobrego faceta :P ale damy rade. mam nadzieje. |
|
|
|
#2737 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W kupie siła Cytat:
|
||
|
|
|
#2738 | ||
|
Zadomowienie
|
no ja Ci zycze z calego serca aby tak wlasnie bylo
![]() Cytat:
ale serio wiesz dlaczego wiedzialam? bo ja 2 lata temu tez tyle wazylam co do prywatnosci, to zobacz kazda z nas uzywa nick'a wycina swoje twarze ze zdjec, to tez nazywa sie prywatnosc, dajesz od siebie, tyle ile chcesz - przylacz sie do nas na probe, popisz z nami i moze zmienisz zdanie Cytat:
|
|
#2739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na uderzeniówce (0.8), więcCytat:
, ale trzymam się ostro, dziewczyny na forum motywują![]() jeśli chodzi o otręby to polecam na słodko z serkiem i słodzikiem, bądź w formie naleśników na słodko z porcelaną nie podpowiem bo też mam problemy
|
|
#2740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tyłek najlepsze jest to: Stań np. przy biurku czy bufecie połóż ręce na tym biurku, unieś jedną nogę tak żeby z drugą stworzyła kąt 90^ i balansuj bardzo delikatnie tą nogą ile wytrzymasz ![]() Mówię Ci rewelacja ja od dziś zaczynam |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Moj facet poznal mnie 20 kg temu i nawet gdy wazylam 100 kg to i tak bylam dla niego atrakcyjna (czyli jakis tydzien temu
). Nigdy nie uslyszalam, ze jestem gruba, ze powinnam sie odchudzac. Jedynie, ze jestem piekna i nie wazne ile waze (bez przesady oczywiscie, nie pozwoliby mi sie zamienic w 200kg wieloryba ). Wspiera mnie jak moze i choc czasem mnie wkurza to wiem, ze robi to z dobrej woli i milosci ![]() Moj eks z drugiej strony to kompletnie inna sprawa.. Sam ze spora nadwaga mowil mi, ze wygladam jak krowa czy inne zwierze, ze pewnie jestem w ciazy bo taka gruba jestem, ze nikt inny mnie nie pokocha i nie jestem nic warta. A nosilam wtedy gora rozmiar 40 (duze piersi ) dol 38 i wazylam jakies 65 kg przy wzroscie 168 cm. Naprawde nie warto byc z kims kto nie akcpetuje Cie taka jaka jestes. I jesli sie odchudzasz - to tylko dla siebie. Nie dla mamy, nie dla znajomych czy faceta, ale dla siebie. Dla wlasnego zdrowia, dobrego samopoczucia i swiadomosci, ze jest sie seksowna i ponetna kobieta, ktora akceptuje i kocha siebie sama
|
#2742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A to dupek ! dajże go tutaj to mu dupsko złoimy ![]() a co do tego na czerwono to w 100% się zgadzam. I doszłam sobie do takiego wniosku że teraz z facetami stopuje (nie żebym miala jakies wielkie powodzenie ) a jak dojde do upragnionej wagi to zobaczymy nie chcę żeby ktoś widział jak chudnę, wole sama na spokojnie dojść do celu a później pięknością ociekać
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TRUTH!!! Nigdy nie wolno robic czegos dla faceta bo czy bedziesz gruba czy chuda nie zmieni to jego stosunku do ciebie. Ja odchudzam sie by poczuc sie jak JA. 8kg mniej i 8 razy wieksze poczucie wartosci (do tego stopnia duze ze zastanawiam sie nad radykalna zmiana w swoim zyciu bo przeciez sobie poradze )Dobrego masz faceta - pewnie to z tego samego gatunku co facet Czarownicy szkoda ze wymieraja JulietteCapulette - te twoje cwiczenia to jak rytual godowy bardziej bonza - widac na pierwszy rzut oka. A twoj facet to dupa a nie facet. Moj TZ od razu widial ze jest mnie mniej a teraz nie moze sie nadziwic mojej wytrwalosci. Aleksandra_M - dziecko to nie powod. Twoje zycie jest wazniejsze. Drugiego miec nie bedziesz. Chudnijcie kochane ile wlezie i pokazcie tym patafianom ze jestescie silne. A ja musze sie pochwalic moim wyczynem. Dzis zjadlam przypadkiem jajecznice z serkiem na slodko. Nie specjalnie oczywiscie. Ostatnimi czasy powinnam sie nazywac pani nalesnik bo to jedyne danie ktore moge jest naokraglo. A zeby nie przesadzac ze skrobia poprostu robie cos w rodzaju omleta (jajko z mlekiem). Dzis nie mialam jednak mleka i dodalam jogurt. Wynik - jajecznica rozklepana na talerzu na ksztalt nalesnika... A co sie miala zmarnowac
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko, że ja w cale nie żartuję
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego wniosku to sie zgadzam - gdybym teraz byla singielka zrobilabym to samo Nie wiem czy ogladacie serial 'Two and a half men', ale tam wlasnie kolezanka z liceum glownych bohaterow, ktorzy sa teraz okolo 40stki pojawila sie po wielu latach wylaszczona i obaj za nia lecieli no bo jak inaczej A w liceum gdy byla chlopczyca przy kosci to jeden sie z niej nasmiewal a drugi byl 'tylko' przyjacielem pomimo iz ona robila wszystko by zwrocil na nia uwage.. W kazdym razie na koniec odcinka tak ich zrobila w konia, ze zaden nic nie dostal chociaz obaj bardzo chcieli - i wyszla z ich domu z wielkim usmiechem satysfakcji po tym jak im wykrzyczala, ze zaden z nich nie jest jej wart i 'Can't have THIS' wskazujac na jej wylaszczone cialo
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozwaliłaś mnie ![]() Ja nie żartuję to ćwiczenie z callaneticsu bardzo tyłek kształtuje i podnosi Raz można nogę do tyłu ma 90^ a drugi raz na bok też na wysokość 90^ takie buły z ud wtedy znikają ![]() Rytuał godowy... hahaha
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Ale cisza... Jak ja mam czas popisac to nic sie nie dzieje a jak tylko odejde od kompa to 5 stron musze nadrabiac
|
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Zaczęłam niespodziewanie dietę Dukana w czwartek (08.07) ... w sumie wiedziałam tylko co mogę w fazie uderzeniowej i tak się zaczęło ![]() Dziś już 5 dzień w I fazie (planuję być w pierwszej fazie 7 dni bo jest dużo kg do zrzucenia) a na dzień dzisiejszy jestem 3,5 kg lżejsza Wasz Wątek odkryłam wstyd się przyznać ale 2 dni temu... staram się nadrobić i chciałabym z Wami zostać na dłuuugo, bo ta dieta chyba wreszcie zawładnęła moim sercem, nie jest uciążliwa i może jeść więcej niż jeden liść sałaty ale póki co proszę Was o pomoc, bo Wy jesteście specjalistki Dr Dukan w książce pisze o oleju parafinowym. Nigdzie go nie mogę dostać ( w jednej aptece Pani powiedziała, że to produkt dla zwierząt i że ewentualnie może zobaczyć czy przyjdzie i mam pytać). Moje pytanie wiąże się z tym czy mogę użyć parafiny zamiast oleju parafinowego. Parafinę widziałam w dwóch aptekach więc może to być zamiennik? I kolejnej pytanie Teraz kończąc I fazę uderzeniową i zaczynając II fazę naprzemienną powinnam zacząć od 5 dni protein z warzywami prawda? Czyli 7 dni uderzeniowa + 5 dni PW + 5 dni P.. i tak na zamianę PW i P do uzyskania oczekiwanej wagi ? ![]() Dziękuję z góry za odpowiedzi bo jutro jadę na zakupy i muszę wiedzieć co i jak... a do tego czasu zagłębiam się w Wasz wątek bo tu jest mnóstwo wspaniałych rad! |
|
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Pytanie podstawowe: czy przeczytalas ksiazke? Parafina plynna to to o co chodzi. Ja nie uzylam ani razu bo przy dobrej patelni nie potrzebujesz a sosik do salatki robie na wodzie albo na jogurcie i juz. Tak, po uderzeniowce jest PW Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-12 o 19:04 |
|
|
|
#2752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- ide do wanny na peelin z kawy bo na wszytsko inne za gorąco |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości jak sobie poradzić z porcelaną to powtarzam RABARBAR działa niezawodnie
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dukanki
![]() Ehh cały dzień siedziałam, ale przeczytałam cały ten wątek (tzn oczywiście tylko tą część, reszty 11 nie dalabym chyba rady) Za mną ta dieta już od jakiegoś czasu krążyła i krążyła no i wreszcie do mnie trafiła. Przeczytałam obie książki i masę informacji oraz rad wygrzebałam w internecie. Czasem jak czyta się inne fora, aż się chce Tak więc w czwartek zaczęłam dietę, dziś ostatni dzień uderzeniowej. Wcześniej czasem robiłam głodówki (tzn nie całkiem, ale jadłam bardzo mało i często, wychodziło ok 600 - 800 kcal), wiem, głupota, strasznie rozlegulowałam się przez to. Nie mam ogólnie dużo do zrzucenia, startowałam z wagi 58.5, wczoraj rano było 57.1, napiszę jutro ile mi zeszło na 1 fazie, ale no rekordów nie będzie. Chcę spaść do 52-53kg Baaaardzo proszę o wsparcie, bo wiem, że w kupie raźniej ![]() p.s. kocham w tej diecie to, że mogę sobie zjadać deserki, oczywiście dozwolone
|
#2757 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli jestem upewniona ![]() Cytat:
Drugiej książki "350 przepisów" jeszcze nie przejrzałam bardzo dokładnie ale już niektóre przepisy mam upatrzone ![]() Dziękuję za odpowiedzi
|
||
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Dobra dziewuchy mówcie mi tu gdzie znajdę przepis na powidła a nie
|
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
I po pracy...
Jutro znowu to samo, jest mi tak gorąco że szok, kot się przewraca z boku na bok bo mu duszno ![]() Kurdę, zjadłam małosolnego na P ale nie mogłam się powstrzymać...małosolne to moja pięta Achillesowa
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ogromna różnica
ciężko dojrzeć zmiany na sobie... przykro że facet tak się zachowuje,
)

, ale trzymam się ostro, dziewczyny na forum motywują

A w liceum gdy byla chlopczyca przy kosci to jeden sie z niej nasmiewal a drugi byl 'tylko' przyjacielem pomimo iz ona robila wszystko by zwrocil na nia uwage.. W kazdym razie na koniec odcinka tak ich zrobila w konia, ze zaden nic nie dostal chociaz obaj bardzo chcieli - i wyszla z ich domu z wielkim usmiechem satysfakcji po tym jak im wykrzyczala, ze zaden z nich nie jest jej wart i 'Can't have THIS' wskazujac na jej wylaszczone cialo
Ale cisza... Jak ja mam czas popisac to nic sie nie dzieje a jak tylko odejde od kompa to 5 stron musze nadrabiac