|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
ale nawet przy pierwszym bym wybrała swoje życie, bo potem mozna sie postarac o kolejne dzieci, a jak cie nie ma, to już nic.... a filmy to przeciez bajki dla dorosłych ![]() Cytat:
( róznica 1 rok 9 mscy, ale karmiłam pierwsze ponad 3 lata, a drugie ponad 2 ) . jak mały sie urodził podzieliłam cyculki, by nie były zazdrosne i lewy był starszej, a prawy młodszego, potem jak mała już po ponad 3 latach przestała jeść z cycula, to jeden miałam wiekszy, drugi mniejszy, bo mały jadł tylko z tego jednego, tak sie przyzwyczaili ![]() a teraz przy tych upałach ledwo co moge jeść, ciągle mnie mdli, czasem wymiotuję, masakra i ciągle mam na cos ochote, nie wiem sama na co
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-07-13 o 14:13 |
||
|
|
|
#512 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Dziewczyny, a co myślicie o farbowaniu włosów w ciaży??Jakieś rady???
|
|
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszłe wiosenne mamy
![]() Jesli chodzi o witaminki to nie ma reguły ja w dwóch poprzednich ciążach brałam Feminatal w drugiej jeszcze kwas omega 3 a pomimo tego lekarz dodatkowo przepisał mi żelazo gdyż groziła mi anemia, a nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu No i oprócz tego w obu ciążach podejrzewali u mnie cukrzycę i musiałam chodzić na dodatkowe badania. Na szczęście tu gdzie mieszkamy (Irlandia) dają przy badaniu poziomu cukru do wypicia 750 ml lucozady
|
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
O spadku żelaza powiedziała mi bratowa, bo na jej forum laska napisała, że gine ja opierniczył, że nie brała żadnych witamin i, że właśnie dlatego zaczęło jej wszystko spadać. Wiec nie wymyśliłam sobie tego, żeby postraszyć
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
francmal a mi wczoraj na czczo krew na cukier zroibli i wyszlo ze mam 83 a norma to 70-110 weic co czeka mnei jeszce jedno badnaie??
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Eh...a ja dla odmiany jestem załamana.
Ostatnio jak byłam u ginekologa (a było to niedawno) było wszystko w porządku...a teraz jak dziś poszłam to mi wyszukała: 1. nadżerkę... , pobrała wymaz i powiedziała, że jak będzie dobry wynik to dobrze, a jak zły to może być problem Czyli co to oznacza?2. i zgrubienie na lewej piersi. Kazała mi brać taki lek: GYNOPHILUS na uzupełnienie flory pochwy. Brała to któraś z Was kiedyś? Załamałam się Podtrzymajcie mnie na duchu jakoś, bo inaczej zwariuję;(
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja miałam nadżerkę i to całkiem sporą to gine powiedział mi, że nawet jakbym była w ciąży to można ja wymrozić i dał mi już nazwy nie pamiętam, ale takie "dowcipne" tabletki przeciwgrzybiczne i później właśnie na florę bakteryjną.
|
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
mi gin w piatek powiedizl ze mam niewielka nadzerke ale nic z tym nie robimy skoro juz zaszlam
|
|
|
|
#519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie podejrzewali cukrzycę ciążową no i pozatym w karcie mieli, że moja bacia była cukrzyczką i pewnie dlatego mi robili te badania.
|
|
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
no to i dobrze bo ja nie lubie byc nakluwana ;p
a cukryzca to ejst pryz za duzym cukrze czy za malym? sorki za glupie pytanie ale nie pamietam dizewczyny ale mi si edzis dluzy na niczym nie moge sie skupic |
|
|
|
#521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Luteine kazał mi kupić tak jak wspomniałam - jak się coś dzieje, krawienie, mocne bóle - mam do niego zadzwonić i on mi będzie kazał ją brać, bo ona jest tylko na recepte a wiadomo ,ze w takich sytuacjach ważny jest czas więc dlaczego uważasz to za dziwne? nie bede musiała biec do niego po recepte tylko mam już na miejscu, pod ręką. a to kosztuje grosze więc żaden problem, wolę ją mieć Cytat:
chyba ze teraz wyjątkowo źle mi wyjdą Cytat:
![]() ![]() ja nie farbuje juz na szczescie ufff ale z pewnoscia niska zawartosc amoniaku dziewczyny czy też wam tak słabo? nie mogę być 2 minut na sloncu,autentycznie bo mam mroczki przed oczami i ..
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, że ja też nie znam odpowiedzi na to pytanie chociaż cos mi świta że chyba przy za małym poziomie cukru bo babcia brała insulinę a ona chyba podnosi poziom cukru
A co do tego że nie wiesz co ze soba zrobić ja mam podobnie nudzi mi się cholernie a w internecie już wszystko przejżane
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam chyba z 15 gazetek o dzieciach
![]() ale tylko 3 są warte uwagi, mama i ja, M jak mama i dziecko. reszta to takie byle co ... co jecie na obiad? mi mój narzeczony robi dorsza na parze z kalafiorkiem mogłabym jeść codziennie
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki u mnie 12 dzień cyklu, śluz jest rozciagliwy i przejrzysty czasem z dodatkiem krwi
jest go ni mało ni dużo... Co Wy na to? Chyba trzeba sie dziś poprzytulać
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam to samo w dni płodne
|
#526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak więc Francmal Twoja babcia z pewnością brała insulinę na obniżenie, bo hormon, który podwyższa, to glukagon ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- tylko pamiętaj Aliczko, że co dwa dni, a nie codziennie
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-07-13 o 17:47 |
||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie pierwszy raz miałam taki śluz aż z krwią, no i wtedy wyszła nam fasolka
ale szczerze to się wystraszyłam aż
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od drugiej ciązy nie biore witamin specjalnych dla ciężarnych, bo to czysty marketing jest i ceny wywindowane, wystarczą zwykłe witaminki, a ja osobiście najbardziej teraz w te upały lubie takie musujące, rozpuszczalne w wodzie, najlepiej zestaw witamin i minerałów, a kwas foliowy biore osobno Do tego mozna brac magnez osobno, bo mnie osobiście juz zaczynaja łydki bolec, a potem to skurcze mięśni są, brrrr
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aliczka powodzenia My w cyklu, w którym zaszliśmy kochaliśmy się AŻ 3 razy ale co dwa dni na początku cyklu. potem mąż miał mały wypadek i do tego nie było czasu się przytulać bo w pracy była masarka, poza tym lekarz stwierdził, że jajniki mi nie pracują to już w ogóle nie było motywacji Ostatni raz wtedy kochaliśmy się w 13 dc, a płodny śluz zauważyłam gdzieś w 16. No cóż, cuda się zdarzają
|
|
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to pije bardzo dużo soków świeżo wyciskanych i również z buraka mam nadzieję,że nie bede potrzebowała żadnych tabletek, moja mama cala ciaze tak pila i piła te soki i polozna jej powiedziala,ze dawno nie widziala tak dobrze odżywionego lozyska, ii blada byla jak sciana a hemoglobine miala super ![]() Cytat:
dlatego bylam w takim szoku
|
|
#531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Monti a ten sok z buraka to sam pijesz, czy z jakimiś dodatkami?? pamiętam, że moja siotra jako dziecko strasznie chorowała m.in. na nerki i wątrobę i miała ciężką anemię. jeździła wtedy często na klinikę do zabrza i tam jej zalecono dietę bardzo bogata w buraki - codziennie musiała jeśc, więc coś w tym musi byc
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
bosti piję buraczka z cytrynką i nawet dobre jest!
uwielbiam takie soki, owocowe oczywiście typu marchewka pomarancza jabłuszko, a teraz tego buraczka dorzuciłam, nawet z pora są pyszne ![]() czesto po przebudzeniu , po drzemce popoludniowej chce mi się slodkiego ehh..i zamiast po czekolade , robię sobie soczek i mam energię jak po red bulu ![]() hmm pamiętam jak moja mama była w ciazy i tata jej ciągle robił soczki tego typu i ja i moje rodzenstwo mamy ciemniejsza karnację ale to na pewno nie po rodzicach ;P aczkolwiek nie wiem czy akurat soki miały na to wpływ ale przy najmłodszej siostrze mama mało piła i juz nie jest taka śniada ![]() no i buraczki podnoszą poziom hemoglobiny
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
ja na początku tak sie bałam sprobowac
wiec kupilam najpierw w pijalni soków, pewnie są i u ciebie, świezo wyciskane soki bądź w roznych centrach handlowych, smakowalo wiec robie sobie teraz sama
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
Ja za takimi sokami nie przepadam, poza tym z kasą ciężko stoimy, wiec muszę się zadowalać tymi "niedobrymi" witaminami, a jakbym miała latać co chwilę robić badania czy mi coś nie opada to bym chyba oszalała, ale każdy ma swoją metodę
Jeśli chodzi o Luteine to mój gine po prostu powiedział, że jak się będzie coś działo to nie mam się sama leczyć tylko od razu do szpitala, bo są różne powody przez które może wystąpić plamienie, a przez tel to wiesz. On musi mi tam zajrzeć i wtedy zdecydować co mi podać. Poza tym uznał, że nie powinno sie zbytnio stresować przyszłej mamy i zapisywać na zaś leków, bo może sie cos stać, bo wtedy pacjentka bedzie latac co chwile do kibelka i na widok plamki panikować. Skoro jednak ufasz swojemu gine to ok. Ja jestem taka, że jak mi lekarz mówi, że mam coś brać w tym wypadku witaminy to na bank mi one nie zaszkodzą.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-07-13 o 19:16 |
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie to kiedyś nie było takich witamin i było dobrze, wystarczyły owoce i zdrowe odżywianie. Ale tak jest ze wszystkim
ważne by być spokojnym, Ty jesteś, ja jestem i jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- zaraz oszaleje... na dworze umieram, w domu gorąco..w tv nic nie ma
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=bosti;20652210]są różne rodzaje cukrzycy, ale w większości przypadków to za duży cukier we krwi. insulina to hormon, który obniża poziom cukru we krwi - sprawia, że wątroba go wyłapuje i magazynuje w postaci glikogenu
tak więc Francmal Twoja babcia z pewnością brała insulinę na obniżenie, bo hormon, który podwyższa, to glukagon[COLOR="Silver"] Dzięki Bosti może w końcu zapamiętam o co biega z ta cukrzycą Chociaż obecnie zapamietac cokolwiek jest trudno czasami nawet obrócić się nie zdąże a już zapominam co chciałam zrobic lub powiedzieć : |
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie ginekolog pyta się o mój adres... a ja zapomniałam gdzie mieszkam!!! No to już przegięcie
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
ale tak się zmieszałam... żeby adresu zapomnieć?
ginekolog zaczął się śmiać,że ciąża na 100% stwierdzona ejszcze przed badaniem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ale nawet przy pierwszym bym wybrała swoje życie, bo potem mozna sie postarac o kolejne dzieci, a jak cie nie ma, to już nic....
doi mnie jedno dziecię i drugie tylko każde z innej strony 

, pobrała wymaz i powiedziała, że jak będzie dobry wynik to dobrze, a jak zły to może być problem

jest go ni mało ni dużo... Co Wy na to? Chyba trzeba sie dziś poprzytulać 

wystarczą zwykłe witaminki, a ja osobiście najbardziej teraz w te upały lubie takie musujące, rozpuszczalne w wodzie, najlepiej zestaw witamin i minerałów, a kwas foliowy biore osobno