Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 13:29   #4261
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Chyba nigdy was nie nadrobię W pracy jestem wiec co chwilę muszę ukrywać wizaż, to mi znowu potem zjada cytaty, aaach...

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ja jako "paździrnikówka" z końca miesiąca zgłaszam chęć przekazywania radosnych wieści ciocią wizażowym
OK, super

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja znowu tylko się melduję Żeby opierniczu nie dostać
No to nie dostaniesz I za ostatni etap rekrutacji

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Aha, mam pytanie- Czy wasz Dzidziolki siedza raczej posrodku brzucha? bo moj Olo ciagle uwielbia prawa strone
Mój ewidentnie kopie głównie z prawej strony, wczoraj atakował mi żebra i przez dłuzszy czas nie chciał się przerzucić w inna stronę.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
to ja wkleję moje ulubione brzuchowe foto (sprzed miesiąca, teraz mój Filip rozepchał go jeszcze bardziej )
Świetne zdjęcie Ja też chce jakąś sesję, choćby w domu. A mój mąż to mi żadnych zdjęć nie robi Już ostatnio mu mówiłam, ze póki nie jestem gruba jak potwór i całkiem nie najgorzej wyglądam to mógłby mi zrobic pamiątkowe zdjecia, bo nie wiadomo kiedy znowu będę w ciąży....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:31   #4262
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:

Dziewuchy piszecie o swoich TZetach(dalej nie wiem co ten skrot oznacza) az mi sie glupio zrobilo.
towarzysz życia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:56   #4263
martucha84
Zakorzenienie

Szczęśliwa Klarissa dziekuje za mile slowa

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
hehe on i bez sukienki jest duży
slodkiii

Cytat:
Martucha, ten szlafroczek szczególnie mnie urzekł A kiedy dostaniemy fotki twoje? W końcu na końcówce jesteś, pochwal się brzuszkiem
dziekuje, a brzuszek pokaze jutro taki akutalny
aaa co do obraczki to ja mam taki patent ze na noc sciagam i rano nie mam spuchnietych paluszkow wiec jest git, ale jak zostawie na noc to rano jest tragedia... co do butelek z aventu - w saturnie jest promocja jedna buletka a druga gratis i sa rozne rozmiary nie masz gdzies kolo siebie saturna?
my wczoraj bylismy i jeszcze byly

Klarissa to dokladnie taki typ... jakby byl moim mezem to bym go ubila..

szokoladka74 bedzie dobrze... oni tez maja gorsze dni.. moze jak pomysli to mu najdzie refleksja ze jednak cos nie tak powiedzial... czy zrobil..

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
martucha84 Gdyby mój Tż tak powiedział to bym go chyba na miejscu ubiła I na pewno nie dopuściłabym go do porodu.
ja tez

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha fajne koszulki szkoda wyrzucać tak myslę że chyba aż tak się nie ufajdamy ,żeby koszula do wyrzucenia była bo w czasie porodu to koszula jest chyba wysoko podciągnięta i co najwyżej spocimy się nieziemsko i trochę może pokrawimy chyba nie będzie jak po rzezi
no wlasnie na szkole rodzenia nam pani powiedziala zeby kupic czy tam wziasc takie ktore wrazie czego mozna bylo bez zalu wyrzucic
no i ta zolta bez zalu bede mogla wywalic tamtych mam nadzieje nie
Stary 2010-07-13, 14:10   #4264
gabisun
Zakorzenienie

Ray a kto powiedział, że to są już łóżeczka naszykowane dla maluchów ja wszystko założyłam żeby obejrzeć co kupiłam i jak to wygląda, wczoraj wyprałam i kołderka na razie powędruje z powrotem do pokrowca a meteracyka nie wypakowywałam, nadal jest w folii, więc co ma się zakurzyć? a tak poza tym to wszystko byłoby prostsze gdybysmy miały 100% pewności, że dwa tygodnie przed porodem to będą faktycznie dwa tygodnie. A przecież w terminie mało kto rodzi ja wolę mieć wszystko naszykowane na 37 tydzień czyli za 3,4tygodnie, więc wcale nie jest tak za wcześnie według mnie

Martucha mam nadzieję, że się za bardzo nie uciapkamy

to nasuwa mi się teraz pytanko do mamuś jak wyglądała wasza koszula po porodzie

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-13 o 14:12
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 14:21   #4265
dra
Zakorzenienie

hej
nie odzywałam sie,ale rodzina sie zjechala,a nie chcialam jej ogladac (i wyjechalismy se z tż nad jeziorko i wczoraj wrocilismy-opalac sie nie opalalam,ale chodzilismy tu i tam i sie spieklam jak rak,a teraz cierpie-bałam sie jeziorka,ale nie wytrzymalam i popływłam sobie było super-przekonalo mnie to,ze woda czysta,bo raczej do takiej metnej juz bym nie ryzykowala),ale mama już mi powiedziala,ze ciotki tak sie interesuja,ze szok co i jak ble ble ble wiec uciakłam aby nie sluchac,poza tym remont stoi dopóki siora nie pojedzie,bo siedzi nad głowa, a nie mam gdzie powynosic rzeczy czy ,mebli wiec czekam,az odjedzie w koncu-kurcze jak można być takim bezmyslnym bez mózgu dziecie idzie by jakos zrozumiala,zebym sobie spokojnie robila, to nie jej pokoj koniec kropka dopoki jest bedzie tu i tak czekam,az pojedzie

a u ginka dobrze szyjka dluga,a bole to mówi,ze sie rozciaga i dlatego,ale usg nie bylo ano nfz i to mnie boli,bo prywatnie jak chodzilam podglądalam synia,a teraz nawet nie mogę,ale będzie na nastepnej wizycie za 5tyg bo od nastepnego tyg idzie na 3 tyg urlop,badania dobrze wyszlu glukoza czy morfologia dobrze i najważniejsze przeciwciala nie ma ich uff tego sie obawialam,bo ja - tż + jest
Stary 2010-07-13, 14:25   #4266
gabisun
Zakorzenienie

Moje dziecię chyba się obróciło, bo od wczoraj mam często takie jakby skurcze w dolnej części, czasami taki nagły ból promieniujący do pośladka, że aż oddechu nie mogę złapać, myślę, że to Mała naciska główką sama nie wiem..coraz częściej brzuch mi twardnieje, chyba się przygotowuje

Stary 2010-07-13, 14:38   #4267
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, musiałam zdjąć dziś rano obrączkę Od rana miałam spuchnięte palce, jak t6o zobaczyłam, to stwierdziłam, ze wieczorem będzie jeszcze gorzej i zdjęłam. Smutno m strasznie, bo obrączka jest dla mnie ważna i jakoś mi dziwnie, ze bez niej chodzę.
Ja pożegnałam się na jakiś czas z pierścionkiem zaręczynowym. Obrączkę narazie noszę, na noc zdejmuje (od 3 dni metodą na mydło) i rano zakładam. Na razie daję radę bo też nie wyobrażam sobie chodzić bez obrączki, jestem przyzwyczajona.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
zapytałam go co lubi razem ze mną robić ( pomijam oczywiście sex, bo tu zadowolony nad miarę )
Noi... nie potrafił powiedzieć.
Może mu po prostu słów zabrakło? Czasami odpowiedź na trudne pytania nie przychodzi zbyt łatwo. Sama nie wiem co bym odpowiedziała na takie pytanie z nienacka? Po głębszym zastanowieniu na pewno znalazłby setki rzeczy

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, czy są takie ochraniacze na szczebelki same, bo ja dostałam od mamy taki bardzo duży, na całe łóżeczko (na materacyk to się nakłada) i na całe szczebelki dookoła, a ja chcę taki mały, w kształcie litery C, na same szczebelki, żeby mi nie zakrywał prześcieradełka.
Są takie np. ten.
http://www.allegro.pl/item1118330639...czko_nowy.html

Nie zasłania prześcieradła, jest na same szczebelki.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewuszki nic nie ściemnia.
Się nie dogadałyśmy ja zrozumiałam, że pracodawca nie załatwi sprawy L-4 bo ma jakąś kontrolę i nie ma czasu a to ZUS zablokował wypłatę zasiłku, bo sprawdza kwestię zatrudnienia itp. Teraz rozumiem.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
j stoje od dwoch h w ten upal prasuje ale juz maz nie mial co do pracy wlozyc bo odkladalam tak pranie ze sie nabieral caly pokoj
To jak ja, piorę, suszy się i odkładam na bok na chłodniejsze dni. Tylko się męża pytam codziennie czy ma jeszcze koszule do pracy czyste jak odpowiedź padnie że nie to uprasuje jedną....i tak codziennie za gorąco na stanie przy żelazku

I apropo mężów odpoczywających w pracy- niestety też słyszałam nie raz takie teksty od kolegów w pracy. Po narodzinach dziecka- że w pracy odpoczywają od płaczu dziecka i marudzenia żony. I wolą tu posiedzieć niż wracać do domowego sajgonu.

Cytat:
Dziewuchy piszecie o swoich TZetach(dalej nie wiem co ten skrot oznacza) az mi sie glupio zrobilo. Autorefleksja mnie naszla... Nie moge zlego slowa o moim mezczyznie powiedziec.
Ja się dziwiłam temu bobowi ze śmietaną u nas się po prostu gotuje i wcina (obrany). Słyszałam też o wersji ze smażonym boczkiem.

Szczerze mówiąc to ja na swojego męża też złego słowa powiedzieć nie mogę. Jest dobry, kochany i opiekuńczy we wszystkich sferach życia. Przed ciążą i w czasie ciąży. Jesteśmy razem 7 lat, mieszkamy od 3,5 roku, po ślubie prawie 3.
Mamy gorsze dni, czasami różne oczekiwania i małe starcia ale zawsze i we wszystkim dochodzimy do porozumienia.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 14:41   #4268
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny, no nadrabiałam was całą godzinę....no produkujecie strasznie

aaneczka1984 dołączam do reszty dziewczyn....to przecież nie twoja wina,że Domiś zrobił nura pod wode, no przecież dzieci to tylko dzieci i nie jesteśmy w stanie ich kontrolowa 24godz.na dobę. No ale mogę sobie wyobrazić co przeżyłaś.

Mszu mam nadzieję,ze się wyleniuchujesz na L4 ... póki możesz bo za chwilkę to już nie będzie zmiłuj jak się maleństwo urodzi

Pomi gratulacje suuuper,ze problem z pracą a co za tym idzie pewnie i z kaską został zażegnany

gabisun u mnie ze stopami podobnie, tyle tylko że póki co tylko wieczorem pieką, na szczęście póki co obrzęków nie ma

waniliaania pewnie chodziło ci o badanie na obecność streptokoków (paciorkowca)

U mnie bez zmian mężuś kończy remoncik, ja leżakuję i trochę po domu się kręcę, ale najgorsze jest to,że ze spaniem to u mnie jakaś tragedia poprostu. W nocy śpię od 1 do 2 lub 3 a potem do 5rano się rzucam na łóżku. Potem ok 5 do 8 przysnę i koniec, po spaniu Czyli w sumie jak z 4 godziny śpię to jest dobrze i tak już 4 noc z rzędu. A co dziwne, wcale nie jestem w ciągu dnia śpiąca. No nie wiem ile czasu można tak mało spać???? A jak jest u was ze spaniem? Może ja jakaś dziwna jestem????
Stary 2010-07-13, 14:47   #4269
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Ja też nie wiem co ten skrót oznacza
Ooo już mnie ninaad uświadomiła

Ja nie uważam, żeby to było coś złego, że facet odpoczywa w pracy od płaczu i marudzenia ... To chyba normalne .. Oczywiście nie mówię o sytuacji, kiedy taki facet opowiada jak to ma strasznie w domu i w końcu mógł odpocząć w pracy. Ale ja zdaję sobie sprawę, że jak Tż pojedzie do pracy to będzie mógł tam odpocząć w pewien sposób, bo płacz dziecka i narzekania kobiety (zwłaszcza jeśli ma do tego tendencję) mogą być męczące. Zawsze to jakaś odskocznia. A Wy nie będziecie miały ochoty czasem wyjść, żeby odpocząć od obowiązków?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-13 o 14:49
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 15:10   #4270
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Czuje ze zawiodłam mojego synka ,,,,,
Chyba jesteś przewrazliwiona.Zawiodłab yś synka,gdybyś siedziała rozkraczona na leżaku i miała głeboko to co robi Twoje dziecko...To,że musiałaś wyjśc za potrzebą jest chyba naturalne,przecież nie założysz sobie pampersa...Takie wypadki się zdarzają,nie da się czasem przed tym uchronić i to nie świadczy o tym,że jest się dobrym czy złym rodzicem

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy też tak szybko się meczycie???
Oj tak....

Cytat:
Dziewczyny, musiałam zdjąć dziś rano obrączkę
Ja też już od paru dni nie noszę biżuterii na rękach przez to puchnięcie.Załozę chyba dopiero po porodzie...

No i gratuluję,że małżowi się z pracą udało

Cytat:
Moje dziecię chyba się obróciło,
Moja na ostatnim ugs była w poprzek,a teraz jakoś się tak dziwnie przekręciła,e nawet nie wiem co jest co,gdzie głowa,a gdzie dupka.Ciągla się martwię,że się nie będzie chciała przekręcić na nietoperka....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 15:21   #4271
Ray
Zakorzenienie

gabisun 37 tydz to pewnie ze juz ok... myslalam ze te fotki to juz tak poubieralyscie

bordowa i szczesliwa, a dziwicie sie im ze w pray odpoczywaja ? ja tam sie nie dziwie ja pewnie bym robila tak samo tylko ze kobieta zbytnio wyjscia nie ma
ja tam nie raz marzylam ze chce wrocic do pracy , wydawlao mi sie ze jak dziecka nie mialam to praca byla meczaca itp itd z czasem stwierdzam ze praca to pikus w domu praca 24/h

gabisun koszula jak wyglada? a jak miala ? normalnie troche moze pobrudzona ja wiem cos jak by mi sie podpaska w czasie okresu przesunela o tyle
ale ja nie wiem, ja szybko rodzilam i mialam zzo wiec nawet sie zbytnio nie spocilam ani nie nameczylam w sumie to u dentysty bardziej spocona wychodze i zmeczona

u mnie mala chyba tez glowa w dol... bo ostatnio czulam stopki jak mi sie wypychaly na gorze
Stary 2010-07-13, 15:32   #4272
bordowa
Wtajemniczenie

Ray przecież napisałam, że dla mnie to nic dziwnego, że facet odpoczywa w pracy od żony i dzieci
Stary 2010-07-13, 15:35   #4273
Ray
Zakorzenienie

bordowa no wiem wiem

a z noca ktos tu pisal... ja przez upaly tez bardziej sie mecze nic spie w nocy najgorsze jest to ze w nocy sie bardzo poce nie wiem moze przeziebiona jestem???
po prostu kark dekold mam mokry ze musze 3 razy sie przebierac
Stary 2010-07-13, 15:41   #4274
bordowa
Wtajemniczenie

Ray to chyba normalne bo ja się też budzę cała mokra Nawet jak się w ciągu dnia na 15 minut położę to wstaję z plamą na dekolcie, brzuchu albo gdzieś tam jeszcze
Stary 2010-07-13, 16:11   #4275
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

gabisun koszula jak wyglada? a jak miala ? normalnie troche moze pobrudzona ja wiem cos jak by mi sie podpaska w czasie okresu przesunela o tyle
ale ja nie wiem, ja szybko rodzilam i mialam zzo wiec nawet sie zbytnio nie spocilam ani nie nameczylam w sumie to u dentysty bardziej spocona wychodze i zmeczona

u mnie mala chyba tez glowa w dol... bo ostatnio czulam stopki jak mi sie wypychaly na gorze
a bo wiesz po tych opowieściach,że koszula do wyrzucenia ma być itp. to myślałam że cała zakrwawiona, w jakimś śluzie, ogólnie krwawa masakra bo tak trochę szkoda mi wyrzucić koszulinkę czyli do pralki się nadaje

Cytat:
bordowa no wiem wiem

a z noca ktos tu pisal... ja przez upaly tez bardziej sie mecze nic spie w nocy najgorsze jest to ze w nocy sie bardzo poce nie wiem moze przeziebiona jestem???
po prostu kark dekold mam mokry ze musze 3 razy sie przebierac
ja mam tak samo spać się nie da, a jeszcze ostatnio łazienka w nocy stała mi się bardzo bliska

Martucha a jak tam twoje straszaki?

Stary 2010-07-13, 16:49   #4276
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewuszki ja mam dość dzisiejszego dnia cały dzięń w samochodzie bez klimy od lekarza do lekarza

rano byłam z TZ wszytko ok z kolanem nawet mu nie odciągali płynu bo obrzęku dużego nie ma Rehabilitacje robi tylko przez te upały ma stan podgorączkowy

Potem ja byłam odebrac karte ktróra mi bankomat 2 tygodzi etemu zabrał....

I byłam u Gina Szyjka długa wszytko ok USG nie miałam bo za dwa tygodnie mam to 3D i szkoda malucha naświetlać a 3 tygodnie temu byłam na Usg i wszytko było ok. Przytyłam 6 kilo a jestem w 27 tc Tzn nie czuję się bardzo gruba ale ta 6 przeraża

Ogólnie masakra chce niższych temperatur cały czas czuje jakby mi cos na klatce piersiowej leżało

Mam do Was pytanko bo TŻ mi sprezentował piłkę do pilatesu macie jakieś fajne ćwiczenia nadające się dla ciężarówek?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 16:55   #4277
tifio
Rozeznanie

Ah, zdolna ze mnie bestia :/

Czytałam, przełączałam i wyłączyłam, a miałam tyle cytatów...

Śliczniutkie macie brzuszki i wcale nie wyglądacie tak jak piszecie - to jest po prostu ciąża Ja się ostatnio zaniedbałam ze zdjęciami, ale muszę to koniecznie nadrobić, tylko może nie dziś, bo byłam z rana nad jeziorkiem i nie najlepiej się prezentuje do zdjęć

Wczoraj poszalałam po całości, ale Franek się zbytnio nie bulwersował, więc nie mam wyrzutów sumienia... Pobudka o 6.00, śniadanie i do lasu na jagódki około południa byliśmy już w domku, więc zdążyliśmy przed największym skwarem. Po drodze kupiłam 3kg truskawek i po małym odpoczynku zabrałam się za przygotowywanie owoców do pierogów. Mniam!! Pychotka po prostu. Nalepiełam pierogów z 3kg ciasta - pół zamrażarki to pierożki na zimę - TŻ tak mnie strasznie o nie prosił, że nie mogłam mu odmówić, bo on przy tym robi takie słodkie, maślane oczka Nawojowałam się co niemiara, ale jestem z siebie dumna!

IlonaN2, Ciebie przeraża 6kg w 27tc?? :/ Ja byłam na wizycie w 26tc i byłam 9kg na plusie, a wcale się nie czuję bardzo grubo. Bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko w porządku tylko już nie marudź o wadze :P

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-07-13 o 16:59
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:14   #4278
elenka1
Rozeznanie

RAY miałaś zoo???? super.... napisz czy bolał zastrzyk, czy bolał poród i czy tym razem tez zechcesz zoo???
ja właśnie dowiedziałam sie ze w moim szpitalu nie ma;( ale jak bardzo pomaga to nawet byłabym w stanie urodzić w jakimś innym

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:19   #4279
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
to nasuwa mi się teraz pytanko do mamuś jak wyglądała wasza koszula po porodzie
ja za każdym rzem krwawiłam przy porodzie tak bardzo,z e miałam przetaczaną krew, koszule wyrzucałam, były od pasa w dół z krwi,poza tym trzymać taką koszulę w reklamówce dwie doby - dziękuję -nikt do mnie nie przychodził po porodzie, dopiero jak wychodziłam, to był mój tata,jakby się zakrwawiona koszula miała dwa dni kisić...
Stary 2010-07-13, 17:20   #4280
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do męczenia się to ja też strasznie szybko się męczę i często chce mi się spać. Mała dużo się rusza i pcha się niemiłosiernie. A mam takie pytanko do Was- czy jak leżycie to boli Was brzuch? bo ja się budzę w nocy bo trochę mnie pobolewa. Tak jakby mała nie miała już miejsca i rozpychała go. Tak samo jak leżę na lewym boku i chcę się przewrócić na drugi to czasami boli mnie jak ona przemieszcza się z jednego na drugi... Ogólnie to jeszcze niedawno spoko było z brzuszkiem a teraz zaczyna mi przeszkadzać w nocy i jak leżę. Piersi też zaczęły już produkcję... dziwne uczucie, tzn nic się nie czuje a tu leci... Poza tym czasami czuję się taka brzydka i zamierzam zmienić coś i niedługo idę do fryzjera mam ciemne prawie czarne włosy a chyba zrobie się na jasno, jak fryzjerka się nie będzie bała bo coś bardzo ostrożna jest.
Miłego dnia dziewczyny!!!!!!
Dash ja mam identycznie, nie potrafię całej nocy przespać na jednym boku a jak się przekręcam to czuje się jakby mi garb z przodu wyrósł Brzuch mnie przy tym pobolewa i maluch wypycha mi tą stronę na której leżę no masakra. Dobrze że to prawie końcówka

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, no nadrabiałam was całą godzinę....no produkujecie strasznie

U mnie bez zmian mężuś kończy remoncik, ja leżakuję i trochę po domu się kręcę, ale najgorsze jest to,że ze spaniem to u mnie jakaś tragedia poprostu. W nocy śpię od 1 do 2 lub 3 a potem do 5rano się rzucam na łóżku. Potem ok 5 do 8 przysnę i koniec, po spaniu Czyli w sumie jak z 4 godziny śpię to jest dobrze i tak już 4 noc z rzędu. A co dziwne, wcale nie jestem w ciągu dnia śpiąca. No nie wiem ile czasu można tak mało spać???? A jak jest u was ze spaniem? Może ja jakaś dziwna jestem????
Cellaris to może będziemy się umawiać na wizażu o tej porze ja już się śmieję do znajomych że jakby co to o 3 w nocy m0ogą walić śmiało jak w dym bo i tak nie śpię. Ostatnio się położyłam o 6 rano spać a dzisiaj po przebudzeniu o 2 zasnęłam spowrotem o 5 Włosy mogłabym kilka razy dziennie myć bo wyglądają jak strąki od tego pocenia się a najgorsze to w nocy.

aaneczka1984 nie możesz się aż tak bardzo przejmować, zostawiłaś dziecko pod opieką, zresztą prawda jest taka, że pewnych rzeczy w życiu nie przewidzi bo można na sekundy spuścić z oczu i już coś się wydarzy. Najważniejsze że Dominikowi nic się nie stało

Mszu w końcu odpoczniesz Podziwiam Was dziewczyny, że jeszcze dajecie radę pracować szczególnie w tą pogodę.

Cytat:
Dziewuszki ja mam dość dzisiejszego dnia cały dzięń w samochodzie bez klimy od lekarza do lekarza

rano byłam z TZ wszytko ok z kolanem nawet mu nie odciągali płynu bo obrzęku dużego nie ma Rehabilitacje robi tylko przez te upały ma stan podgorączkowy

Potem ja byłam odebrac karte ktróra mi bankomat 2 tygodzi etemu zabrał....

I byłam u Gina Szyjka długa wszytko ok USG nie miałam bo za dwa tygodnie mam to 3D i szkoda malucha naświetlać a 3 tygodnie temu byłam na Usg i wszytko było ok. Przytyłam 6 kilo a jestem w 27 tc Tzn nie czuję się bardzo gruba ale ta 6 przeraża

Ogólnie masakra chce niższych temperatur cały czas czuje jakby mi cos na klatce piersiowej leżało

Mam do Was pytanko bo TŻ mi sprezentował piłkę do pilatesu macie jakieś fajne ćwiczenia nadające się dla ciężarówek?
Współczuję tej jazdy samochodem bez klimy w tą pogodę toż to męczarnia. Co do tych 6 kilo to uważam, że wcale nie jest dużo teraz nie ma sensu patrzeć na kilogramy bo one przybywają jak chcą np ja w jednym miesiącu przytyłam 5 a w kolejnym 0 a wcale diety nie zmieniałam i bądź tu człowieku mądry.
Też uważam że mogliby to słońce wyłączyć choć na jeden dzień

Co do ćwiczeń na piłce to nie pomogę bo nie mam.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:21   #4281
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Pamiętacie mnie jeszcze? Ja tak rzadko ostatnio piszę, bo z powodu gorąca nie włączam nawet kompa, bo on za bardzo grzeje.
Ale dziś postanowiłam się odezwać.

Jestem już po specjalistycznych badaniach prenatalnych. Zostałam na nie skierowana, bo w szpitalu jedna lekarka nasiała paniki, że wymiary mojego Pascala są nieprawidłowe. Poza tym tydzień temu na USG wyszło, że Pascalek jest za lekki, za chudy.
Ale dziś był zbadany w szerz i wzdłuż i w poprzek na specjalistycznym sprzęcie, łącznie z dopplerem.
Organy mojego Pascalka, jak i jego wymiary są prawidłowe
Troszkę ma powiększoną miedniczkę nerkową i musimy to regularnie kontrolować, a więc kolejne tak dokładne badania za 5 tygodni czyli w 30 tc.
To prawdopodobnie taka nasza rodzinna uroda z tymi nerkami. Ja mam powiększoną miedniczkę nerkową, córka miała operację na reflux nerkowo-moczowodowy, a teraz Pascalek coś tam ma...
No ale to nie jest groźne i poza tym wszystko jest OK.
Nadal jest troszkę chudszy, ale długością jest OK. Waży 660g, a więc przez tydzień przytył 170g

Wklejam Wam fotkę z profilu mojego synusia. A także potwierdzenie jego męskości

A jutro moje dzieci mają ostatni dzień szkoły, więc będę pewnie miała jeszcze mniej czasu, ale i tak postaram się tu zaglądać.
Za tydzień w środę idę na 3D, więc też pewnie coś wkleję. No a w czwartek wyjeżdżam do Polski na 2 tygodnie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:25   #4282
czarnaelizabeth
Raczkowanie

co do koszul, kupiłam sobie dzisiaj w ciucholandzie dwie koszule do szpitala-jedna długa,seledynowa, coś a-la satynowa, jak wypiorę,to pokażę, będe mieć pod nią stanik, więc spoko będę karmić i druga taka nieokreślonego koloru(czerwony? ) też na ramiączkach, do kolan, bawełniana, też podobna w kroju do tamtej. Nie dla mnie miśki, zyrafki fotnę, jak wypiorę, teraz są w pralce-dla mnie to o wiele lepszy wybór, niż te rozpinane i typowo do karmienia.Za obydwie dąłam 6 zł

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Prześliczny Pascalek
Stary 2010-07-13, 17:34   #4283
ycnan
Zadomowienie

Ło matko!!
Upały takie, a Wam się pisać chce

dash, moje bejbe coś ostatnio pod serce mi się wciska i powiem szczerze - boli jak cholera

Angelikaw, super brzuszek

Martucha, koszulki bardzo fajne

malwina1204, naprawdę fajne buciki

dra, bardzo dobrze, że uciekliście przed rodzinką
Cieszę się, że wyniki w porządku, a na usg nie tylko Ty musisz, Kochana, czekać, niestety. Też chodzę na NFZ i nie dość, że usg miałam do tej pory (31t) 2 razy, to jeszcze jakość tragiczna. Na szczęście byłam z mężem na usg4d i raz prywatnie, to sobie Borysa pooglądaliśmy
Jeśli bardzo zależy ci na usg, to może idź prywatnie?

tifio, Narobiłaś mi ochoty na pierożki z truskawkami...
Niedobra...

cellaris, ja zwykle przesypiam całą noc. Wstaję może dwa razy do łazienki, ale dzisiejsza noc to była porażka totalna...
Najpierw 2godziny wierciłam sie nie mogąc zasnąć. A jak już się udało, to budziłam się co 15-20min. W końcu o 3 musiałam wstać do łazienki, bo pęcherz miałam przepełniony. A że Borys po 3 się budzi, to nie mogłam zasnąć przez prawie godzinę Tak się buraczek wciskał pod serce, że aż mi się niedobrze zrobiło. Usiadłam na łóżku w nadziei, że się zsunie, ale ani myślał. W końcu mąż się przysunął, zaczął głaskać brzuszek i co? Mały natychmiast się uspokoił Położyłam się i zasnęłam, a mąż jeszcze przez chwilę jeździł dłonią po brzuchu. Normalnie zaklinacz Boryska

Weronisia, no no no. Pascalek cudny, a i przyrodzenie okazałe Fajnie, że (oprócz tej miedniczki) wszystko z nim, z Wami w porządku.

Jak tak pioszecie o jedzonku, to mi mamcia zasponsorowała dziś koszyk malin Tylko dla mnie Mniam

A przy okazji też byłam u fryzjera i ścięłam moje długaśne włosiny na króciutko W końcu czuję chłód na karku
I wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że teraz muszę się pofarbować na ciemniejszy brąz, bo obecny mi już nie pasuje...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-13 o 17:38
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:38   #4284
tifio
Rozeznanie

Weronisiu, uroczy ten Twój synuś! Niezłe z niego ciacho

ycnan, oj tam z truskaweczkami z jagodami to dopiero pyszności! A w dodatku jak sama je w lesie zbierałam Ja Cię za maliny nie będę , bo niestety nie przepadam...

Stary 2010-07-13, 17:55   #4285
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Świetne zdjęcie Ja też chce jakąś sesję, choćby w domu. A mój mąż to mi żadnych zdjęć nie robi Już ostatnio mu mówiłam, ze póki nie jestem gruba jak potwór i całkiem nie najgorzej wyglądam to mógłby mi zrobic pamiątkowe zdjecia, bo nie wiadomo kiedy znowu będę w ciąży....
koniecznie zmuś TŻ do fotek, mamy już na tyle pokaźne brzuchaczki, że dobrze je upamiętnić. Ja zamierzam zebrać całą kolekcję- ciążowe, z usg 3d, kilka z 2d, potem noworodka, następnie z chrzcin aż do ukończenia przez małego 1.roku życia i powklejać co ładniejsze do wielgachnego albumu albo jak się znajdą pieniążki zrobić z tych zdjęć fotoksiążkę. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
no ja akurat nie mam ze spaniem żadnych problemów, choć śpię dużo mniej niż jakieś 2 miesiące temu. Kładę się ok 24 i śpię do 9 z przerwami tylko na siuru. Musiałam się przyzwyczić do spania na lewym boku, Brzuch rozpłaszcza się przede mną i tak sobie kimamy. Gorzej jak Mały zacznie figlować w środku nocy, to dłużej mi idzie zasypianie, bo nie mogę czasem ze śmiechu tak łaskocze

Cytat:
to super! najważniejsze teraz te szyjki, w ogóle musimy teraz bardzo na siebie uważać, zaciskać nogi żeby nasze dzieciaczki posiedziały w brzuchach min do 36 tygodnia

niestety nie ćwiczyłam nigdy pilatesu, ale mam zapisane 2 stronki z ćwiczeniami :
http://www.maluchy.pl/gimnastyka/
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...rzuszkiem.aspx

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Jestem już po specjalistycznych badaniach prenatalnych. Zostałam na nie skierowana, bo w szpitalu jedna lekarka nasiała paniki, że wymiary mojego Pascala są nieprawidłowe. Poza tym tydzień temu na USG wyszło, że Pascalek jest za lekki, za chudy.
Ale dziś był zbadany w szerz i wzdłuż i w poprzek na specjalistycznym sprzęcie, łącznie z dopplerem.
Organy mojego Pascalka, jak i jego wymiary są prawidłowe
Troszkę ma powiększoną miedniczkę nerkową i musimy to regularnie kontrolować, a więc kolejne tak dokładne badania za 5 tygodni czyli w 30 tc.
To prawdopodobnie taka nasza rodzinna uroda z tymi nerkami. Ja mam powiększoną miedniczkę nerkową, córka miała operację na reflux nerkowo-moczowodowy, a teraz Pascalek coś tam ma...
No ale to nie jest groźne i poza tym wszystko jest OK.
Nadal jest troszkę chudszy, ale długością jest OK. Waży 660g, a więc przez tydzień przytył 170g
pamiętamy, pamiętamy
super wiadomości, grunt to wszystko posprawdzać dla świętego spokoju
I faktycznie drobniutki ten Twój synek Mój to pewnie dobił już do 2 kg a jestem w 31/32 tc. Najważniejsze, że pomiary prawidłowe. A fotki super Dowody na męskość muszą być

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A przy okazji też byłam u fryzjera i ścięłam moje długaśne włosiny na króciutko W końcu czuję chłód na karku
I wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że teraz muszę się pofarbować na ciemniejszy brąz, bo obecny mi już nie pasuje...
Jeju mi się od dawna marzy króciutkie włosy, jeszcze moja fryzjerka za każdym razem mnie namawia Ostatnio stwierdziła, że po porodzie będą mi tak lecieć włosy, że sama przyjdę się opitolić Nie mogę się jednak zebrać na odwagę... A jak Ty się czujesz w nowym wydaniu?? Mężowi sie podoba? Wklej fotkę

dziewczyny a co do malin to chyba jeszcze za wcześnie na ich pałaszownia, prawda?? nam na SR położna mówiła, żeby kupować jak będą i zamrażać. Jeść dopiero przed samym porodem, bo one pobudzają czynność skurczową. Ja tam nie wiem, tylko słyszałam, ale możnaby to info sprawdzić Na wątki lipcówek dziewczyny piszą, że piją napary z liści m alin, wiec może coś w tym jest

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-13 o 18:00
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 18:08   #4286
bordowa
Wtajemniczenie

Weronisia Jasne, że pamiętamy Bardzo się cieszę, że wymiary małego prawidłowe
Świetne zdjęcia

Za godzinę w końcu Tż wraca! Nie było go 4 dni a ja się stęskniłam jak nie wiem co ... No nic nie poradzę, że taka przywiązana do niego jestem
Stary 2010-07-13, 18:18   #4287
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
[B]
Za godzinę w końcu Tż wraca! Nie było go 4 dni a ja się stęskniłam jak nie wiem co ... No nic nie poradzę, że taka przywiązana do niego jestem
i to jest właśnie miłość
Stary 2010-07-13, 18:25   #4288
bordowa
Wtajemniczenie

Chyba będzie u mnie padać! A przynajmniej o połowę zimniej się zrobiło i wiatr jest Cuuudnie

naked21 Zawsze miło usłyszeć takie słowa

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-13 o 18:41
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:05   #4289
tifio
Rozeznanie

Nareszcie pada deszcz, a jakie powietrze przyjemne!

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-07-13 o 19:06
Stary 2010-07-13, 19:08   #4290
Majka232
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Wszystkie macie śliczne brzuszki
naked - sesja fantastyczna
Trzymam kciuki za wizyty!

Ja przed chwilą mało brakowało, a bym się wyrżnęła, bo wyszłam na podwórko, a tam mokro, bo była ulewa (+burza) i w ostatniej chwili złapałam się za framugę.

W piątek spotykam się z położną, która przyjmuje porody w szpitalu, w którym chcę rodzić. Mam zamiar zadać jej mnóstwo pytań i nadzieję usłyszeć, że przyjedzie do mojego porodu, będzie mi towarzyszyć, czuwać żeby nikt nie przeciągał porodu i dopilnuje, że mnie przyjmą do tego szpitala.
Jeśli macie jakieś pytania to napiszcie, a ja ją zapytam i później opiszę co i jak

Kurcze nie mam jeszcze tylu rzeczy - kosmetyków, butelek, smoków, wózka, pieluch i innych akcesoriów, a mój Tż spokojny, bo nie wie ile tego potrzebujemy

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-13 o 19:10
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości