Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 19:21   #4291
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

naked maliny mozesz jec napar z lisci malin a malin to roznica!
z lisci malin tak podobno na wywolanie porodu chpdz dla mnie to jakis mit, bo niby ile bys tego musiala wypic??? chyba chlac cala dobe
a maliny mozesz jesc bo to owoce i nie wplywaja

elenka juz pisalam na poczatku o zzo ale napisze jeszcze raz
nie wyborazam sobie drugiego porodu bez zzo co mnie przeraza jak mi nie dadza
zastrzyk nie boli, w zasadzie to go nie czuc cos jak ukaszenie komara i trwa sekunde
porod nie bolal mnie w ogole moge to porownac to zatwardzenia
a czulam wszystko, moglam chodzic itp tylko nie czulam bolu jak by po prostu lyknac cos mega przeciwbolowego jak masz okres
nie spowolnilo mi to porodu... ostatnia faza porodu trwala 10 min ostatnio jeszcze sprawdzalam..
w sumie jak na pierwszy porod to trwal expresem, spodziewalam sie ze urodze nastepnego dnia czy cos bo traflam w niedziele rano do szpitala bo mi woy odeszly ale do 12 to nic sie nie dzialo to tylko siedzialam w szpitlu o 12 jakies skurcze a o 15 juz mialam corke wiec w sumie w 3 h

takze ja jestem zzo

czarnaelzabeht hmmm, to jestes taki z wyjatkow bo ja bedac na porodowce 2 dni nie spotkalam by jakas opiwiadala ze az tak krawila i miala przetaczana krew, to zupelnie inna sprawa, raczej nie jest wedlug mnie normalne rodzic tak ze az ci musza krew przetaczac.
normalnie nie ma jakiejs rzezni bez przesady...
troche krwi na pewno jest ale nie tak by sie wykrwawiac..
ja mysle ze gabisun spokojnie mozesz koszule to pralki wrzucic..
dwa dni trzymac hmmm, no bo nikt cie nie odwiedzal
jak gabisun maz bedzie w szpitalu czy ktos z rodziny to wezmie koszule i wrzuci do pralki co za problem
jak ktos chce moze wyrzucic tez nie ma problemu :d ale jak nadaje sie do prania to po co? na pewno przyda sie w domu
Stary 2010-07-13, 19:27   #4292
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ycnan, oj tam z truskaweczkami z jagodami to dopiero pyszności! A w dodatku jak sama je w lesie zbierałam Ja Cię za maliny nie będę , bo niestety nie przepadam...
Ano, z jagódkami też pycha... Ale z jagódkami to ja wolę mamine bułeczki

naked21, ja od matury przez kilka lat miałam krótkie włoski, a zaczęłam zapuszczać po zaręczynach (będzie już prawie 3 lata ) i tak już sobie rosły do ślubu i po ślubie też , więc teraz, znów w krótkich czuje się fajnie
Mąż jak to powiedział "Z domu nie wyrzucę" Czyli znośnie.
Zdjęcie, oczywiście wkleję, ale najpierw sobie zafarbuję te włoski, bo teraz jakoś tak mdło wyglądam
Co do malin - pierwsze słyszę

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

Nareszcie pada deszcz, a jakie powietrze przyjemne!

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Chyba będzie u mnie padać! A przynajmniej o połowę zimniej się zrobiło i wiatr jest Cuuudnie
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą mało brakowało, a bym się wyrżnęła, bo wyszłam na podwórko, a tam mokro, bo była ulewa (+burza) i w ostatniej chwili złapałam się za framugę.
Zazdroszczę deszczyku... U mnie się nie zanosi, niestety...

Majka232, dobrze, że się złapałaś bo by dopiero było...

Eh... idę jeść arbuza

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-13 o 19:28
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:32   #4293
NIKaP-n
BAN stały

aaneczka, ja nie mam swoich dzieci ( choć juz prawie mam), ale kiedyś byłam opiekunką dla 3 i 5latki.
Wiem, że dzieci działają zanim my- starszyzna zdążymy w ogóle o takiej możliwości pomyśleć...
Jedna dziewczynka mi zaczęła uciekać na rowerku, ta 3letnia ja biegiem za nią. W ogóle mnie nie słuchała, a jak ta druga to zobaczyła, to pognała w przeciwnym kierunku. Miałam wybór, którą gonić...
Pobiegłam za młodszą, dorwałam ją jak wjechała na ulicę. I co tu dużo mówić, dostała klapsa. Byłam roztrzęsiona, a na szczęście starsza- gdy zauważyła, że nikt jej nie goni, wróciła do nas, bo to już nie było ciekawe...
Twoja sytuacja była nie do przewidzenia, tak jak nigdy bym nie pomyślała, że laseczki mnie tak wykołują.
Bardzo się lubiłyśmy i potem miałam ciężkie serce, że dostała klapsa.
Oczywiście, pierwsze co zameldowała swojemu tacie, to info o klapsiku. A ten zapytał ją- a za co?
Jak mu opowiedziała, co zrobiła, to powiedział: ciesz się, że byłaś z ciocią, bo mój klaps bolałby bardziej

Także kochana nie zadręczaj się, to nie Twoja wina

naked aż mi się łża zakręciła. Mogę się tylko domyślać, jak się czułaś, bo tez kiedyś zostałam po prostu sama.
Bidulo, podziwiam Twoją siłę i jestem pewna, że wszystko się dobrze ułoży. Gdyby mnie kiedyś los nie doświadczył, to
nie miałabym teraz tak wspaniałego męża i dobrego człowieka u boku. Czasem trzeba odczekać.

malwina super dawaj foty jak będziesz miała. Ja też miałam tylko cywilny super butki, róż pudrowy, czy białe?

martucha fajne koszulki, zwłaszcza ta niebieska mój kolorek

angelikaw faktycznie- zupełnie new fryz i pewnie wygodniej? I super brzusio

szokoladko dzięki, rozważymy
a z facetami tak to już jest, czasem chca powiedziec coś miłego, a nie potrafią się nie martw

bordowa
bo to ślepa baba była
ta w pupie ;D

Ilona to zależy od zusu, od urzędników. Może wstrzymać, ale tego się
już od lat nie praktykuje.Powinni wypłacać zasiłek z zastrzeżeniem, że
jeśli pracodawca fikcyjnie zgłosił Cię do ubezpieczeń ( w celu wyłudzenia zasilków), to będziesz musiała
zwrócić otrzymane pieniążkiwraz z odsetkami.

Ray łóżeczko powinno się wietrzyć, w zależności z czego jest- niektóre nawet 3m-ce.
Nasze turystyczne, niestety mocno wani i dlatego trza je trochę wcześniej wystawić. Ja jeszcze nie ścielę, niech pooddycha.

A ja dziś padłam, taka pogoda wahająca się mnie zabija zawsze najbardziej. Własnie wstaliśmy z maleństwem na papu, Tatuś na budowie
biedny zasuwa.

Zuzi
ja też chwalę mojego. I szczerze- bardzo mi Go żal W pracy się narobi, później jedzie na budowę i tez dostanie w kość, a
jeszcze o nas dba i złego słowa nie powie. Czasem Go nerwy poniosą (jak przy rozkładaniu dłuuuugim łóżeczka), ale my dwa furiaty. więc
czasem tak na siebie działamy. To facet, na którym można polegać. Fajnie mieć w końcu kogoś takiego przy boku. Mam nadzieję, że młody
nie zrobi nam prezentu na rocznicę ślubu i nie wykluje się dopiero 2 września

ycnan kochanie pokaż fryzik jakim kolorkiem teraz robisz?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:36   #4294
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A jak jest u was ze spaniem? Może ja jakaś dziwna jestem????
Ja śpię jak zabita, wstaję tylko 2-3 razy do toalety ale od razu po przyłożeniu głowy do poduszki zasypiam spowrotem.

Cytat:
Ja nie uważam, żeby to było coś złego, że facet odpoczywa w pracy od płaczu i marudzenia ... To chyba normalne ..
Ja też nie uważam, że to dziwne. Tylko szkoda, że tak gadają i marudzą do obcych kobiet na swoje żony. Co innego odpoczywać sobie a co innego narzekać do ludzi na płaczące dziecko i marudną żonę

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko bo TŻ mi sprezentował piłkę do pilatesu macie jakieś fajne ćwiczenia nadające się dla ciężarówek?
Ja właśnie mam zamiar zamówić tą piłkę, więc z chęcią poznam jakieś ćwiczenia.
Fajnie że u lekarza było ok.

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
jpoza tym trzymać taką koszulę w reklamówce dwie doby - dziękuję -nikt do mnie nie przychodził po porodzie, dopiero jak wychodziłam, to był mój tata,jakby się zakrwawiona koszula miała dwa dni kisić...
Tak sobie sławnie myślałam, że to jest kwestia tego co zrobić z tą koszulą. Bo powinno się ją jak najszybciej wyprać, taka krew w gorącym pomieszczeniu zacznie brzydko pachnąć natychmiast. Więc jeśli nie ma kogoś kto to zabierze od razu do prania, to zostaje tylko wyrzucić.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Pamiętacie mnie jeszcze?
Super, że z synusiem wszystko ok. U Was takie same upały jak u nas?

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co do malin to chyba jeszcze za wcześnie na ich pałaszownia, prawda?? nam na SR położna mówiła, żeby kupować jak będą i zamrażać. Jeść dopiero przed samym porodem, bo one pobudzają czynność skurczową. Ja tam nie wiem, tylko słyszałam, ale możnaby to info sprawdzić Na wątki lipcówek dziewczyny piszą, że piją napary z liści m alin, wiec może coś w tym jest[/COLOR]
Na przyspieszenie porodu faktycznie pije się napar z liści malin. Ale chyba samo jedzenie malin i picie soku malinowego nie ma takich skutków i jest bezpieczne.

Ja dziś byłam u lekarza.
Ze względu na upały mam 3 dni zwolnienia lekarskiego, później od poniedziałku do pracy na 2 tygodnie i od 01.08. zwolnienie do konca.

Nasza córka jest nadal córką. Waży 1,27 kg i ułożona jest główką w dół.
Przez całe usg trzymała nóżkę w buzi wszystkie wymiary w normie, a nóżki znów dłuższe o kilka dni od reszty.
Pogorszyły mi się wyniki moczu (leukocyty, fosforany, nieliczne bakterie) i muszę jeść urosept co 8 godzin.
Po za tym ok.
U nas popadało ale nadal jest mega gorąco. Ja mimo wszystko upały znoszę dobrze i czuje się jak narazie ok. Aż się dziwię.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:46   #4295
angelikaw
Zakorzenienie

Wszystkim dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego brzusia, fryzury i sukienki
Z fryzury jestem narazie bardzo zadowolona, rano będe myła głowę, więc zobaczę, jak będzie z samodzielnym układaniem (włosy mi się puszą i wywijają w różne strony)

naked21 Ja też się bardzo szybko męczę

Pomidora - Chyba nie wspominałam o jego pracy. Niemniej jednak nie zaczyna jutro, tylko czeka na telefon, bo coś im wypadło i muszą zaczekać 1-2 dni....

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków to słyszałam że te hippa sa dobre , ale miałam żel do kapieli z tej firmy i jakoś zapach mi nie spodobał się... ale to kwesia gustu..
dla mnie nivea sa the best
zdjęcia sa gdzieś kilka stron wczesniej
A kupiłam Hippa, bo czytałam,z e wszystkie kosmetyki powinny być w miarę m,ozliwosci z jednej firmy. Bo w razie uczulenia wiadomo, że trzeba odstawic całość. HIPP jest drogi, ale podobno najmniej uczulający. Jak się skończy to zamierzam przejść na Nivea i Bambino, bo te marki nigdy mnie nie zawiodły.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A przy okazji też byłam u fryzjera i ścięłam moje długaśne włosiny na króciutko W końcu czuję chłód na karku
I wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że teraz muszę się pofarbować na ciemniejszy brąz, bo obecny mi już nie pasuje...
Pokaż fotkę

Cytat:
Hej dziewczyny. Pamiętacie mnie jeszcze?
Pewnie, ze pamiętamy. Cieszę się, że z synkiem wszystko ok

cellaris -ja też jakoś spac nie mogę.. dziś od 6tej na nogach... Ale to przez ten upał...

Szczęśliwa - cieszę się, że z córeczką wszystko ok.

aaa byłam dziś w firmie... Cyrk na kółkach - współczuję koleżance, ze to wszystko na nią spadło

--------------

Bylismy dziś zamówić wózek. Wkurzyłam się, bo tyle razy tam chodziłąm i pytałam o JumperX, ze myslałam, ze dziś to będzie kwestia wyboru koloru. A tu okazało się, że pani, która juz tam nie pracuje udzieliła nam błędnej informacji. Wózek 3w1 kosztuje 1199zł, zamiast 1020zł i do tego 40zł parasolka, która wczesniej była gratis. Do tego nie można obejrzec wózków w katalogu, bo maja tylko próbniki (materiał ok.2x5cm na którym nawet nie widać dokładnie pełnego wzoru). Spodobała nam się kolorystyka z najnowszej kolekcji, ale nie ma jej na żadnej stronie (nie pamiętam nazwy kolekcji). No i nie zamówiliśmy ;/

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:07   #4296
malwina1204
Rozeznanie

NIKaP-n pudrowy roż bardzo delikatny

OD WCZORAJ DZIDEK NIE KOPIE MAM SIĘ MARTWIĆ ??

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ilona co do cwiczen na pileczce jest wiele ciekawych cwiczen na necie musisz cos poszukac

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:07   #4297
Weronisia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. I cieszę się, że mnie pamiętacie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co do malin to chyba jeszcze za wcześnie na ich pałaszownia, prawda?? nam na SR położna mówiła, żeby kupować jak będą i zamrażać. Jeść dopiero przed samym porodem, bo one pobudzają czynność skurczową. Ja tam nie wiem, tylko słyszałam, ale możnaby to info sprawdzić Na wątki lipcówek dziewczyny piszą, że piją napary z liści m alin, wiec może coś w tym jest
Naked ja wiem, że maliny można jeść w dowolnej ilości Z malin zabronione są liście, a tego raczej nie zjadamy A więc dokładnie, to chodzi o napar z liści malin, a więc np. o herbaty z malin, lub z dodatkiem liści malin. Zaparzone liście malin przyspieszają poród.
Moja położna serwuje swoim ciężarnym liście z malin gdy mija 35 tydzień ciąży

A maliny-owoce możemy spokojnie jeść

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Super, że z synusiem wszystko ok. U Was takie same upały jak u nas?
Szczęśliwa, tak, u nas upały są nie do zniesienia. Bardzo źle je znoszę. Dlatego też nie zaglądam do netu tak często, bo jest mi po prostu za gorąco i nie włączam kompa, który grzeje jak piekarnik.
Leżę na sofie pod wiatrakiem i zdycham. W domu nic nie robię. Sterty prania do wyprasowania itp. a mi jest po prostu za gorąco i duszno.
Dziś w nocy mieliśmy burzę i ulewę, więc dziś dało się spać, bo temperatura w mieszkaniu stała się przyzwoita . Ale w ciągu dnia znowu rozszalał się upał

Szczęśliwa, dobrze, że z twoją córunią wszystko OK. Mój Pascalek też już leży główką w dół Tydzień temu tak leżał i dziś też, a więc myślę, że już tak zostanie
Trochę się martwiłam przez ostatni miesiąc, bo położna mnie nastraszyła, że mały się jeszcze nie obrócił, więc pewnie znowu będzie cc (miałam cc z pierwszym dzieckiem). No ale teraz już jestem spokojna.
Jak mój Pascalek osiągnie wagę powyżej 1 kg, to będzie to już super fajnie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:11   #4298
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cellaris to może będziemy się umawiać na wizażu o tej porze ja już się śmieję do znajomych że jakby co to o 3 w nocy m0ogą walić śmiało jak w dym bo i tak nie śpię. Ostatnio się położyłam o 6 rano spać a dzisiaj po przebudzeniu o 2 zasnęłam spowrotem o 5 Włosy mogłabym kilka razy dziennie myć bo wyglądają jak strąki od tego pocenia się a najgorsze to w nocy.
No ja jestem jak najbardziej za tym u mnie niestety problemy ze spaniem nie wynikają z upału, poprostu tak jakoś nie jestem śpiąca.

Naked tak jak Ray pisała tylko napar z liści malin powoduje skurcze i to chyba w jakiś mega ilościach, a same owoce spokojnie możemy jeść.

Weronisia super,że z Pascalkiem wszystko ok.

Dziewczyny proszę doradźcie mi coś na komary, ja śpię przy otwartym balkonie inaczej nie daję rady i co noc wykarmiam jakieś 100 komarów. Chciałam wogóle moskitiere kupić,ale nie msm nawet pojęcia gdzie taką do drzwi balkonowych dostanę. Nie bardzo chce te wszystkie chemiczne raidy do kontaktów stosować no i jajo...nie mam pojęcia. A co wy używacie?
Stary 2010-07-13, 20:11   #4299
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
NIKaP-n pudrowy roż bardzo delikatny

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ilona co do cwiczen na pileczce jest wiele ciekawych cwiczen na necie musisz cos poszukac
Malwina jak to nie kopie? Tak wcale? Może leciutko, że nie zwróciłaś uwagi?
Albo byłaś cały dzień bardzo zajęta, to wtedy można nie czuć...
Dla pewności połóż się na plecach, brzuchem do góry. To najlepsza pozycja, żeby wyczuć ruchy. Postukaj palcem w brzuch, zjedz coś słodkiego, napij się zimnego... to wszystko ponoć pobudza maluchy do ruchu.
Jeśli to wszystko nie zadziała, to ja na twoim miejscu wolałabym to sprawdzić... tak dla świętego spokoju

Mój synuś rusza się codziennie, intensywnie, że nieraz zastanawiam się, czy on w ogóle śpi Gdyby przestał się ruszać, to zrobiłabym tak jak napisałam ci wyżej
Stary 2010-07-13, 20:11   #4300
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu nie czujesz, jak kopie?
Przez te upały dzieciaczki są mniej aktywne...
Spróbuj go pobudzić pukając w brzuszek...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:15   #4301
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę doradźcie mi coś na komary, ja śpię przy otwartym balkonie inaczej nie daję rady i co noc wykarmiam jakieś 100 komarów. Chciałam wogóle moskitiere kupić,ale nie msm nawet pojęcia gdzie taką do drzwi balkonowych dostanę. Nie bardzo chce te wszystkie chemiczne raidy do kontaktów stosować no i jajo...nie mam pojęcia. A co wy używacie?
Cellaris, ja osobiście nie polecam Raidów do kontaktu itp. bo pisze na nich, że nie są takie całkiem obojętne dla naszego organizmu. Szkodzą np. astmatykom. Trzeba mieć szeroko otwarte okno itp. A więc ja tam wolę nie ryzykować.

Natomiast miałam raz taki spray na skórę z apteki, który można stosować nawet u niemowląt i tego nie bałabym się użyć w ciąży, skoro nie szkodzi niemowlętom Zapytaj w aptece.
Ten mój działał super, zero bąbli
Stary 2010-07-13, 20:18   #4302
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

no to u mnie od dzis południa oficjalna LABA!!!!!!
dziwnie mi tylko bylo sie ze wszytskim zegnac... mimo tego ze czasem działaja mi okropnie na nerwa bardzo sie do nich przywiązałam... troche sie boje momentu kiedy bede musiala worcic do biura i bede miala to samo z Nadią... poki co staram sie tym nie zadreczac, ale czasem nachodza mnie takie mysli...

ycnan... koniecznie pochwal sie nowym fryzem! ;>

Pomidora!
gratulacje dla męża... domyslam sie jak sie cieszycie i jaka to dla Was psychiczna ulga...

Zuziczka
... a kupilas łozeczko z matercykiem (jesli tak, to jakim?) w sklepie czy przez net? no i za jaką cenę? bede wdzieczna na odpowiedz!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-13, 20:25   #4303
dra
Zakorzenienie

cytaty coś mi nikną
ycnan a wiesz własnie te co chodza na NFZ wiem,ze przez całą ciążę mają tylko 3 usg to i ja przezyję,tylko bym już chciała wiedzieć jednak ile waży,czy już się odwrócił czy nie a dowiem się tego dopiero za 5 tyg czyli w 36tc i to nie będzie za późno jednak
Weroniczka to super,że synio ma sie dobrze
Szczęśliwa to jeszcze troche i będziesz wypoczywać i wypoczywaj ile sie da,bo pozniej dzidzia ci nie da wypoczac
Ilona ty 6kg i cie przeraza nie ma czego ja teraz ważona i w 31tc mam 12kg do przodu,ale się tym nie martwię,po porodzie bede sie martwić teraz dzidz najważniejszy

ja mimo tych upałów jakoś się trzymam chodz nieraz za gorąco,nogi nie puchną ale nieraz czuję jak pulsuja i są cięższe jakby,ale opuchlizny nie widze
Stary 2010-07-13, 20:26   #4304
NIKaP-n
BAN stały

malwina jak nie pomoże słodkie, to zjedz cytrynę. Moje maleństwo się raz tak na cytryne oburzyło, że kopało przez parę minut, a zjadłam żeby Go pobudzić. No i połóż się na lewy bok.
Stary 2010-07-13, 20:27   #4305
Ray
Zakorzenienie

ja sobie wlasnie rozpisalam co mi brakuje i rozloze sobie na dwie tury zakupow sierpien.wrzesien co by finansowow na raz nie musiec wydawac..
co prawda mi nie wiele brakuje bo raptem fotelik do auta, biustonosz do karmienia i kosmetyki dla siebie i dziecka i tyle
no ale ja mam jeszcze wydatki ze starsza corka wiec musze ja wczepic bo buty na jesien itp itd

ja z hippa tez uzywamkosmetykow dla starszej corki tzn zel do mycia ciala wiec zapewne bede uzywac jednego do obydwoch.

a ja wkleje o takie foto
Stary 2010-07-13, 20:46   #4306
Weronisia
Zakorzenienie

Ray fajne fotki

Ja mam podobne braki w zakupach co ty Bo praktycznie mam wszystko poza fotelikiem, który ma mi dać sąsiadka, kosmetykami i butelką i jeszcze stanikiem do karmienia.
Kosmetyki wszystkie kupię z firmy PENATEN, bo uważam je za najlepsze. Sprawdziłam już chyba wszystkie na moich dzieciach i tylko Penaten odpowiadał im i mi , a więc Pascalek nie będzie już króliczkiem doświadczalnym i od razu kupię Penaten
Stary 2010-07-13, 20:50   #4307
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
naked aż mi się łża zakręciła. Mogę się tylko domyślać, jak się czułaś, bo tez kiedyś zostałam po prostu sama.
Bidulo, podziwiam Twoją siłę i jestem pewna, że wszystko się dobrze ułoży. Gdyby mnie kiedyś los nie doświadczył, to
nie miałabym teraz tak wspaniałego męża i dobrego człowieka u boku. Czasem trzeba odczekać.
ja też uważam, że wszysto co się dzieje w życiu ma jakiś sens

Cytat:
tak jak dziewczyny radziły- zjedz coś słodkiego i się połóż jeśli nadal przez jakiś czas nic, to może dla spokoju lepiej jechać na izbę przyjęć sprawdzić co się Maleństwo tak rozleniwiło. Moje fika ciągle, nawet podczas spacerów, mam nadzieję, że jak mówił mi lekarz- ćwiczy mięśnie a nie, że ma ADHD

Cytat:
Mój synuś rusza się codziennie, intensywnie, że nieraz zastanawiam się, czy on w ogóle śpi Gdyby przestał się ruszać, to zrobiłabym tak jak napisałam ci wyżej
no mój też taki ruchliwy

co do tych malin, to widocznie źle zrozumiałam. w taka pogodę słabo widocznie kontaktuję trzeba będzie w takim razie zakupić koszyczek

Dziś zaczęły mi puchnąć kostki. 1 raz Tak delikatnie, ale da się zauważyć, bo mam stopy dość kościste i żylaste Nie wgłębiałam się do tej pory w Wasze porady w tej kwestii, ale musze przewertować wątek w poszukiwaniu dobrych rad.
Stary 2010-07-13, 21:00   #4308
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa super, że z maludą wszystko ok
Jak ja bym chciała wiedzieć, czy mały też się już obrócił...

Ray słodkie foty, zwłaszcza z małą łapką

Ja się dosłownie wytapiam, padam, mam dość. Musiałam z babcią do okulisty dziś jechać i jeszcze trochę to Ona mi pomagałaby wysiąść z autka, a nie ja Jej
Zaraz jadę po męża na budowę i nie wiem, jak to przetrwam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

naked ja już malinki wcinałam, z jogurtem naturalnym najbardziej lubię pyyyychhhaaaa

Mi puchną palce u rąk tylko póki co, więc obrączki nie noszę od jakiegoś czasu. W ogóle- tak jak na co dzień jestem sroka, tak ostatnio nie lubię biżu

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Dziewczyny polećcie jakąś farbę do włosów, która utrzymuje się dłużej niż 3 tyg... chodzi o kolorek fajny, teraz mam mroźną czekoladę Castinga
Stary 2010-07-13, 21:03   #4309
malwina1204
Rozeznanie

położylam sie napilam zjadlam cytryne puscilam kolysanki i poczulam delikatnie ale malo chodz zawsze malo ale czulam ale chyba jest dobrze,jestem zalatana tym slubem moze dlatego nie czulam ale WYSTRASZYLAM SIE ;(

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 21:05   #4310
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

okeeej, zatem bez obaw będę wcinac malinki

Ray rozkoszne fotki z łapką córeczki na brzuchu pewnie nie może się już doczekac siostrzyczki

z kosmetykow zdecydowałam się na Hipp. sama używam oliwki, mleczka, zapach mi odpowiada, skład tez raczej ok
Stary 2010-07-13, 21:12   #4311
Weronisia
Zakorzenienie

Malwina mnie też wystraszyłaś. Dobrze, że coś poczułaś

NIKaP-n ja używam tylko i wyłącznie ze Schwarzkopfa POLY BRILLANCE. Na tych farbach się jeszcze nie zawiodłam. Ma piękne odcienie brązu, jeśli ktoś lubi brązy. Ja używam brązy do ciemnych pasemek.
Teraz mam pasemka jasny blond z ciemnym brązem Nr 880 i nadal jest OK. Już 2 tygodnie i się nie spłukało.
Wcześniej używałam Nr. 874 Samt Braun. Przepiękny kolor i też się utrzymywał długo. Ale ja farbuję włosy co 2-3 mc-e, a po tym czasie ten kolor robił się delikatnie zbyt rudawy jak dla mnie.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-07-13 o 21:16
Stary 2010-07-13, 21:17   #4312
bordowa
Wtajemniczenie

Tż przyjechał i zakomunikował, że jutro jedzie na kolejne 24h do pracy Zrobiłam mu kolację, włączył telewizor i miał mnie głęboko ... Jak mu zwróciłam uwagę to porozmawiał ze mną 10 minut i już ma mnie gdzieś Faceci są jednak wstrętni
Stary 2010-07-13, 21:36   #4313
dra
Zakorzenienie

malwina dobrze,ze poczułaś,ano zalatana jestes i dzidz cicho siedział,mój to w dzień nigdy się nie rusza,ale przychodzi 22/23 to zaczyna szaleć i musze czekać do tej godziny aby się nie martwić,ale no co zrobić w dzień śpi w nocy buszuje w brzuszku
bordowa nie przejmuj sie facetem,ah ci faceci
Ray sliczny brzucholek

ja też mam prawie wszytsko musze kupić jeszcze kosmetyki,bepanthen i chyba wszytsko już będę miec,ale jeszcze sprawdze dokładnie
Stary 2010-07-13, 21:39   #4314
bordowa
Wtajemniczenie

dra Jak tu się nie przejmować, czekałam na niego 4 dni i tak pisał i dzwonił, że tęskni Teraz widzę jak tęsknił ... Za żarciem, łóżkiem i telewizorem ...
Stary 2010-07-13, 21:41   #4315
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Tż przyjechał i zakomunikował, że jutro jedzie na kolejne 24h do pracy Zrobiłam mu kolację, włączył telewizor i miał mnie głęboko ... Jak mu zwróciłam uwagę to porozmawiał ze mną 10 minut i już ma mnie gdzieś Faceci są jednak wstrętni
nie martw się mój tez lata w ta i spowrotem za zbednymi rzeczmi a jak mowie ze imie musimy wybrac dla córki to odpowie no musimy i pojdzie dalej, moj w te upały nie moze wysiedziec w mieszkaniu bo u nas goooorac na poddaszu uffff

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 21:43   #4316
dra
Zakorzenienie

Cytat:
dra Jak tu się nie przejmować, czekałam na niego 4 dni i tak pisał i dzwonił, że tęskni Teraz widzę jak tęsknił ... Za żarciem, łóżkiem i telewizorem ...
ano oni niestety niby tak tęsknią,a tak na prawde to zjeść,pogladac telewizor czy tam net i łóżko,a kobieta zawsze na dalszym planie
Stary 2010-07-13, 21:48   #4317
elenka1
Rozeznanie

Pomidorko dla męzusia
Naked malinki wcinaj spokojnie
Ycnan farbuj włosy i wklejaj fotę aaa nie orientujesz sie czasem czy na 100% nie ma zoo na kościuszki???
Maliwinka butki świetne jeszcze pudrowy róż... jeden z kolorów tego lata no a ślub... ja mogłabym każdego roku brać, cudowny dzień... nie zapomnij o uśmiechu
dobrze ze dzidzia się "odezwała" moja tez mniej ruchliwa przez te upały
Weronisiu nooo od komputera rzeczywiście gorąco no ale ja nie umiem bez niego żyć... a Paskalek cud miód fajnie ze spędzisz urlop w Polsce, napewno Cię ciągnie... ja nie wyobrażam się na stałe zniknąć z naszej bidnej Polski

byłam na Shreku 3D jak dla mnie nie warto iść, wogóle czułam się dziwnie wśród tyulu dziecki... chyba wyrosłam z takich bajeczek... hehe
a dzisiaj jestem happy bo kupiliśmy komodę do domciu będzie za 2 tyg to zrobię foteczki

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-13, 21:49   #4318
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ano oni niestety niby tak tęsknią,a tak na prawde to zjeść,pogladac telewizor czy tam net i łóżko,a kobieta zawsze na dalszym planie
Jak ja mam być dla niego na dalszym planie to niech sobie sam zamieszka! Już mu to z resztą kiedyś powiedziałam. Teraz mi się przykro zrobiło bo on nigdy się tak nie zachowywał, zawsze się przytulił i potrafił tak leżeć ze mną godzinami a dziś mi tu nagle taki numer odwala Mówię że mi smutno tak samej, że mi się nudzi, żeby ze mną porozmawiał a on i tak nie reaguje

Przepraszam dziewczyny, że Wam głowę takimi rzeczami zawracam, ale wkurzył mnie jak nie wiem co

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-13 o 21:55
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 21:56   #4319
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja mam być dla niego na dalszym planie to niech sobie sam zamieszka! Już mu to z resztą kiedyś powiedziałam. Teraz mi się przykro zrobiło bo on nigdy się tak nie zachowywał, zawsze się przytulił i potrafił tak leżeć ze mną godzinami a dziś mi tu nagle taki numer odwala Mówię że mi smutno tak samej, że mi się nudzi, żeby ze mną porozmawiał a on i tak nie reaguje
ja rozumiem bo to przykre,ale zobaczysz może teraz tak sie zachowuje,ale przytuli cie i pogada,może ma nie taki dzien czy co

ooo mój Rafałek się chyba budzi zaraz będzie znów dawał czadu
Stary 2010-07-13, 22:00   #4320
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

Przepraszam dziewczyny, że Wam głowę takimi rzeczami zawracam, ale wkurzył mnie jak nie wiem co
Jak Ci lepiej to pisz ile wlezie
Mojego tez włóczęgi jeszcze nie ma, ciekawe jak się będzie tłumaczył, a u nas to tez ostatnio on przed telewizorem a ja przed laptopem albo na odwrót i tak się wymieniamy. Gdzie te czasy kiedy gadaliśmy w samochodzie do 3 nad ranem pod domem

OLA 6.10.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości