|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Bordowa tak niestety jest, że jak nastawiamy się na spotkanie z TZ fajny wieczór itd to okazuje się buba. Może po prostu jest zmęczony po tylu godzinach pracy że nawet nie chce mu się z nikim gadać. Spróbuj po prostu się przytulić i tyle ![]() Malwina dobrze że maluszek się odezwał. W te upały dzieciaczkom tez mniej chce się ruszać, mój leniwiec hasa nocami choć teraz i na to bardzo ochoty nie ma za to za dnia spokojna jak trusia. Jak tak samo będzie po urodzeniu to ja się wykończę, nie umiem spać w ciągu dnia :/ Pewnie już wspominałyście o tym ale gdzieś mi to umknęło więc jak mogę prosić to powiedzcie w jaki sposób ZUS wypłaca kaskę za zwolnienie? Ma miesiąc na zapłacenie pieniążków od momentu dostarczenia L4 czy od momentu zakończenia L4?
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
niuniuniau Tylko po co ja mam się przytulać ... Jak się przytuliłam to się odsunął bo za gorąco
Drugi raz spróbowałam to leży jak kłoda i zero odwzajemnienia ... Teraz zasnął to idę pod prysznic i położę się obok i może jakoś zasnę, rano niech sam sobie kanapki do pracy robi jak taki mądry jest ...
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun ja tez mam taka nadzieje ale wrazie w.. wywale
![]() a straszaki jak straszaki.. max ze 2 dziennie ale takie hmm slabe juz sie przyzwyczailam![]() Weronisia cudone malenstwo ![]() ycnan NIKaP-n dziekujje ![]() Ray sliczne foto ![]() malwina1204 ufff bo mnie wystraszylas...
|
|
#4324 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od daty dostarczenia zwolnienia do zus-u (Ty musisz do pracodawcy, a on do zusu) ma 30 dni- chyba, że zwolnienie jest długie, to może być trochę później, bo nie można wysłać naprzód więcej niż 6 dni. Czyli jak masz zwolnienie np. do 31lipca, a dostarczyłaś je 20 czerwca- to nie mogą zrealizować 30dni, gdyż mogliby je wypłacić np na 20 lipca, gdyby było do 26 lipca- mam nadz, że w miarę zrozumiale napisałam ![]() Ponieważ ciężarówki mają z reguły 28, 30 dniowe zwolnienia- muszą sie liczyć z tym, że wypłacone będą prawie pod koniec, krótsze idą szybciej. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Weronisia dzięki, może sie na Schwarzkopfa przerzucę? Mam już dość koloru przez parę dni... |
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
ja spac nie moge :Crazy:
ja tez polecam tego raida!!! w tamtym roku kupilam bo komary ciely jak czort a goraco bylo i bez okna sie nie dalo, corka miala roczek wiec wyprobowalam na prawde mnustwo tych odstraszaczy zaden dzialala a to dziala!!! tez tego zapachu nie czuje fakt faktem to jakas chemia ale skoro jest w sprzedazy to na pewno ma rozne atesty i przeciez wiedza ze to do uzywania przy ludzaiach wiec nie saze by to jakos szkodzilo... corka jakos chora od tego nie byla ![]() a dziala jak nic! nawet muchy padaly od tego... tylko nie mozna jedzenia otwartego przy tym trzymac i akwarium np. ja w ogole to wlaczalam na 2-3 h i starczalo nie musialo cala noc chodzic szukamt ego od 3 tyg w sklepach i nie moge znalesc, jak ktos wie gdzie to kupic to dajcie znac!
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
a który ten raid dokładnie? jakieś zdjecie czy link podeślijcie.
Ray, Czy jak już wkłują (w plecy jak rozumiem?) to cos tam zostaje, jakby trzeba było "dolewkę" zrobić? czy to raczej jak zwykły zastrzyk? Doświadczone mamusie Ile czasu minęło od kiedy stwierdziłyście, że to już TE skurcze do czasu jak dojechałyście do szpitala? I czy dotarłyście do szpitala tak "akurat" czy raczej jeszcze trochę za wcześnie? I czy te pierwsze bóle są trochę mniejsze od tych np. 7cm czy raczej takie same tylko rzadziej? |
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam porannie
![]() Przepraszam Was za ten wczorajszy wybuch nieszczęścia, ale ja już jestem taka uczuciowa ... On też jest strasznie kochany i czuły i zazwyczaj to się nie mogę od niego odgonić, a czasem nie wiadomo skąd przychodzi mu taka znieczulica ... Pojechał już do pracy, więc się przynajmniej nie będę więcej stresować. W nocy trochę mi złość przeszła jak się tak słodko przez sen upominał o przytulanie A rano obudził mnie buziakiem w otwartą dłoń, cudne uczucie ![]() alicia4 Z tego co ja wiem, to w miejscu wkłucia zakładany jest cewnik, do którego podawane są kolejne dawki leku. Ale mogę się mylić. Chyba też pomyślę nad tym Raidem ... Mam dość spania przy zamkniętych oknach, mieszkam koło lasu i robactwa tu ogrom ...
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj tez, po całym dniu charówki na apełnym słońcu przyjezdxa wykończony i ma oochote jedynie połozyć się w łózku i włączyć tv..ale teraz tak łatwo nie ma bo Domis do bruuma się domaga ![]() A jak słodko cię rano przywitał Mój już nie ma takich napadów czułośni ![]() Co do komarów to ja polecam BROSSA http://www.bros.pl/index.php?s=produ...=1&t=13&page=3 mam ten z płytkami zmiennymi dla dzieci.. wogóle go nie czuje...a właczam w pokoiku Dominika... alicja4 ja pojechałam wcześniej na ktg i mnie juz nie wypuścili bo nie mogli wykryć tętna płodu..później było juz ok, ale woleli nie ryzykować... A pojechałm po wizycie połozniej środowiskowej, która przyjechła do mnie i stwierdziła że naprzemienne napinanie sie brzuszka i rozluźnianie to już wstępne skurcze i na drógi dzień mam się zgłosic własnie na to ktg... No więc pojechałam gdzieś po obiedzie...pierwsze bolesne skurcze miałam po jakichś 5-6 godzinach...rozwarcie na 2 palce i baaardzo powoli sie rozwierało... mysle że jakby tak dale poszło to może na drógi dzień z rana bym urodziła.. ale skończyło sie cc... W moim przypadku dobrze się stało że wczesniej trafiłam do szpitala, bo odkleiło sie łozysko, ale gdyby tak się nie stało to wolałabym czekać w domu jak najdłuzej!! dziękuje Wam Kochane za dobre słowo w sprawie wypadku Domisia.... Macie racje nie upilnuje się takiego szkraba...wystarczy się obrucić a ten juz kombinuje co zbroić.. Raz siedział w samochodzie i go odpalił...!! mało brakło a skasował by 2 ciężarówki... siedzialm przy nim ale coś z mama się zagadałam i nie zauważyłam że kluczyki przekręca.... ![]() ![]() ma pomysły mój szkrab
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się z rańca... kolejny ciepły dzień i tak do końca lipca
mamy prawdziwe latobiore sie za sprzatanie póki da sie wytrzymac, zaczne rano skoncze wieczorem
|
#4330 | |||
|
Rozeznanie
|
Nio to teraz czekamy na fotki
jak już się farbniesz![]() Cytat:
Teraz jest tak gorąco, że dobrze, że lekarz dał ci zwolnienie Fajnie, że córa jest corą ja też sie obawiałam czy mojej nic nie wyrośnie.. a ja właśnie DZIŚ czekam na kuriera z moim wózeczkiem )))Już się nie moge doczekać!! Jak przyjdzie to wrzuce foty mam nadzieje, że będzie śliczny, bo kolorek to ja widziałam tylko z netu i pan producent mnie zapewniał, że baardzo ładny jest- więc się okaże![]() Ja za 1068zł -mam 3w1 plus parasolka plus spiworek 100cm, pompke do kół.. i ma większą gondolkę niż Twoj ![]() Miakdo Milano ![]() gdybyś chciała na 2 przednich kołach skrętnych to jest tez z mikado ![]() zwłaszcza w taką pogode!!Cudne zdjątko i brzusio okrąglusi super!!Mi brakuje wiele rzeczy z kosmetyków, bisutonoszy, koszuli, szlafroka.. Cytat:
co do farby - to ja farbuje od dłuższego czasu palletta- mam czekoladowy brąz i dośc ładnie się trzyma ![]() Cytat:
![]() nio rzeczywiście masz pomysłowego szkraba hehetrzeba mieć oczy dookoła głowy Wczoraj konczyliśmy pokoik naszej MILI ![]() Kolorek na ścienie wyszedł super cierpka cytryna z duluxa polecam, jak ktoś lubi żywe kolorki![]() do tego Moj P składał komode z ikei, kupilismy 5 szufladową KuLLen- była dość tania 159zł.jakościowo średnia, ale, za rok, dwa jak bedziemy się przeprowadzać, to raczej nie będzie nam ona pasowala do nowych mebli, wiec szkoda nam było kasy ![]() postawiliśmy łozeczko i wiecie co - moze to i głupie pytanie- ale nie wiem z ktorej strony dzidzia powinna miec głowke jak sie wchodzi do pokoju.. Musze powiedziec mojemu gdzie chce lampke nocna na scianie i nie moge się zdecydowac... tak aby malej w oczka nie swieciła ![]() Głowka powinna byc skierowana do okna? czy w stronę drzwi? Jak radzicie??? i jeszcze mam dylemat jaką pościel kupic, bo ta co kupiła Majka.. to raczej nie ma pochlebnej opini, napisałam do kilku osób i drugi raz by jej nie kupili i raczej załują..chodzi o tą- http://allegro.pl/item1076862320_11_...y_gratisy.html ktoś brał od użytkownika MATEX?
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-14 o 08:17 |
|||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze wkleilabym fotke tego raida ale nie pamietam sama dokladnie jak to wygladalo.. bo to rok temu bylo, do kontaktu po prostu trzeba szukac
bordowa ja tez mieszkam pod lasem wiec znam ten bol... dzis w nocy nie dostalam o malo zawalu, wchodze do pokoju malej dac pic a tu ogromny konik polny !!! bozie olbrzym!! zabralam mala raz dwa do siebie i tz wyslalam by go wygonil... potem sie zastanawialam czy jej czegos nie zrobil itp. aneczkaa no tak jest z dziecmi oczy dookola d... trzeba miec jak mowia ![]() elenka nie gadaj ze do konca lipca maja byc takie temeratury??? boshe ja zdechne ![]() alicia zostaje taka rureczka w kregoslupie, ale nie wiem jak to wyglada nie widzialam nie czuc tego i wlasnie jak potrzeba to daja dokladke wenflonem, mi wyjeli to na drugi dzien po poludniu bo czasu nie mieli hehe wiec chodzilam z takim kabelkiem ![]() co do skurczy to na pewno nie przeoczycie tez sie zastanawialam jak to rozpoznac itp... ale to sie po prostu nie da nie rozpoznac, to tak zaczyna bolec ze az zapiera dech w piersiach.ja nie wiem czy bylam za wczesnie bo mi kazal lekarz jechac do zpitala jak tylko odejda wody bo twierdzil ze pood szybko pojdzie ( mial racje nie wiem jak on to wybadal) a ze ze mnie chlustnelo to pojechalam od razu, i w sumie poza odejsciem wod to nic sie nie dzialo przez 3 h nie mialam skurczy boli nic w sumie.... wkoncu dostalam oksytocyne o 12 i wtedy zaczelam czuc skurcze, tak dwa skurcze poczulam ze prosilam o zzo ![]() ja kosmetyki i tego typu *******y to zamowie na allegro, nie chce mi sie chodzic za tym po sklepach jakiegos jednego uzytkownika znajde i zamowie sobie podklady, majtki, i nie wiem co tam jeszcze sobie napisze na kartce biustonosz do karmienia tez zamowie na all ( moze trafie) kolezanka mi polecala musze tylko znalesc linka od niej
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj wyjątkowo dobrze mi sie spało ale niestety musiałam już się zerwać bo od dzisiaj robię na etacie opiekunki swoich dwóch bratanic a one to raczej ranne ptaszki ![]() Nika dzięki za odpowiedź W końcu zrozumiałam jak to jest wypłacane ![]() Mpik a chcesz taką pościel wieloelementową? Raczej w takiej cenie nie będzie nic porządnego bo jak patrzyłam w hurtowni to pościel z wypełnieniem plus ochraniacz i prześcieradełko dobrych firm to koszt niestety prawie 200zł :/ Co do raida to ja mam ten: http://www.nokaut.pl/srodki-na-szkod...na-komary.html jest jeszcze taki na komary i na muchy ale go nie dostałam. My go kupiliśmy w sklepie z chemią gospodarczą i kosmetykami kosztował w granicach 25 zł. Ray ja też identycznie zamierzam, nie mam sił na łażenie po sklepach więc zamówię sobie od jednego użytkownika i będzie z grzywki. Wózek i łóżeczko oraz pościel chcę kupić w hurtowni bo i tak taniej w necie nie znalazłam a co do pościeli to wolę ją zobaczyć i pomacać jaki to materiał.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Od rana czuje synka chodz wczoraj juz dzwonilam do lekarza ale nie odbiera chyba ma urlop! Mialam jechac do szpitala ale poczulam az sie po ryczałam juz wczoraj,że cos moze byc nie tak , Ogolnie zawsze czulam delikatne ruchy nie szaleje zbyt ostro.Bardzo się ciesze
ALE ZA to teraz poczułam jak się rusza i jestem spokojniutka dobrze,że tż nie martwiłam bo mój biedaczek się rozchorował zatrucie i nie byl wczoraj w pracy ledwo żywy ale dziś już poszedł do pracy na szczescie pomogło NAJWAŻNIEEJSZE,ŻE SYNUŚ DAŁ ZNAK dzisiaj odbiór obrączek |
|
|
|
#4334 | |
|
Rozeznanie
|
cellaris- ja nie mam problemow ze spaniem (tylko spradycznie) Spie cala noc, przynajmniej 8-9h. Oczywiscie budze sie na pare sek. jak sie przekrecam, ale poza tym ok.
Monia- chyba musimy docenic naszych menów Pawel to widze Zlota Raczka ![]() Moj ostatnio bardzo zestresowany praca jest i nijak nie umiem pomoc.. Do 18tej praca a ostatnio przez ponad 2tyg po pracy malowanie mieszkania. W tym tyg mu odpuscilam. Weronka- ciesze sie ze Mlody fika i sie obrocil Moj wczoraj fikal jak uslyszal piszczaca ciocie Pauline i nie dal mi zjesc kolacji, poza tym jest spokojnym Malym Mezczyzna No sie sie nie przekrecil, tzn ciagle sie przekreca, na glowie tez lezy, ale po pol dnia zmienia horyzont i tak w kolko.Cytat:
I komoda i lozeczko jest bukowe, porzadne i juz wywietrzone (szczegolnie komodzie dlugo to zajelo), aha do komody doczepia sie przedluzke i jest przewijak.Bordowa- mysle, ze mezus byl zmeczony plus moze ma jakis problem. Jak znam ten typ, to pewnie wroci do normy jak sie wyjasni. co nie znaczy, ze powinien cie tak traktowac i wyobrazam sobie co musialas czuc ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''' Podczytywalam wczoraj lipcowki. uff, ale one sie rozpakowuja!!! A dzieciaczki sliczne, az sie wierzyc nie chce, ze zaraz my bedziemy zdjecia bobasow zamieszczac. Oby tylko wszystko ok bylo (ja mam jakas schize na tym punkcie ) i zeby Olo byl zdrowy.No i pochwalilam sie-a od wczoraj znowu niezle puchne- tzn. stopy i dlonie jak buleczki. A wieczorem zrobilam sobie spacer dluzszy bo mimo, ze nie padalo to sie calkiem przyjemnie ochlodzilo. Dobrze, ze Mama kupila mi sandaly rozm.38 (?) i pasuja na te buleczki jak ulal, masakra. Stopy giganty ![]() No nic, lece po wyniki badan.
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Do końca lipca mają być upały? toż to ja urodzę wody to już nie nadążam kupować ![]() Bordowa super że z tż już lepiej, był po prostu bardzo zmęczony i pewnie dlatego tak się zachowywał. Każdy ma jakieś "napady" nie ma ludzi idealnych, byłoby za nudno Mój też czasami tak ma że jak siedzi przy lapku to świata poza nim nie widzi, ale i tak jest koffany ( nie będę go za bardzo chwalić bo mi się chłop zepsuje Ray no u mnie to na pewno będzie miał kto koszule zabrać, będzie mąż, który był wielce zdziwiony że on nie będzie spał ze mną w szpitalu A zdjęcia cudne ![]() Wanilia i jak teraz ruchy? jak nadal masz jakieś wątpliwości to jedź na IP Weronisia no pewnie że pamiętamy a Pacalek cudny Tak piszecie o tych malinach, to chyba sobie zakupię herbatkę i po 35 tygodniu będę popijać na lipcówkach pisały dziewczyny, że pomogła trzeba pić dwa razy dziennie, tylko smak ponoć nie za ciekawy
|
|
|
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dość ladna pościel jest ta- http://allegro.pl/item1149207415_6cz...rca_matex.html za 6 cz 108zl wiec tez nie tak tanio ![]() a w hurtowaniach i tak zawsze drozej jest bo sama widziałam.. wiec dalej sie zastanawiam
|
|
|
#4337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie czubek glowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrzucam obiecane fotki (sesja z przed tygodnia) teraz mam juz 103 w pasie i 65 kg (czyli 12 na plus) 36 tydzien i jeden dzien jutrooo wizyta u lekarza ciekawe jak tam na dole.. czy pozamykane czy cos sie zaczyna rozkrecac...
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
martucha E X T R A sesja
![]()
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
martucha - super fotki! Co do ustawienia łóżeczka to dobrze (o ile ktoś ma tyle miejsca) żeby stało ono tak, aby można było podejść do niego z obu stron. Ja akurat mam taką możliwość i tak je ustawię, maluszek będzie leżał główką do ściany tak, że będzie skierowany nóżkami w stronę okna. Po lewej stronie łóżeczka ustawie komodę z przewijakiem. Jachyba zamówię jeszcze taką pościel i prześcieradło: http://allegro.pl/item1103233505_prz...producent.html http://allegro.pl/item1122592465_pos...producent.html Przed chwilką zmieniłam pościel w naszej sypialni i nieźle się zmęczyłam. Gdzie moja kondycja?
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-14 o 09:39 |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
martucha - śliczne fotki REWELACYJNE
![]() Lenka - te ochraniacze na łóżeczko są tylko na szczebelki, na materac nie zachodzą |
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
Martucha- super foty! Szczegolnie te czarno-biale dobre sa
Nic tylko drukowac i na sciane ![]() Odebralam wyniki I jest najgorzej jak do tej pory: Hemoglobina-10.9 Hematokryt-32 leukocyty-12,9 krwinki-3,4 ![]() A w moczu liczne bakterie, kurna a zzeram juz 3 paczke zurawiny i do tej pory bylo piknie. Wizyta w piatek, ciekawe co gin na to. Pewnie bedzie marudzil i znowu tardyferon dostane (ostatnio mi odstawil). W drodze do domu kupilam sobie sok z buraka Cymesu, a fe!
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja zawitam z rana
![]() Martucha- sesja rewelacja!! Zwłaszcza zdjęcie 4 i 5 powałiło naprawdę podziwiam, że przy końcówce tak się pięknie prezentujesz gabisun- ja też zamierzam pić tą miksturę termin porodu życzę sobie żeby był ostatecznym dniem chciałabym urodzić ciut wcześniej...Zuziczka ja też podczytuję nasze sąsiadki moje stópki z rana widzę raczej ok, ale czuję jakby pulsowały więc pewnie pod wieczór znów im się urośnie ![]() malwina1204 to super!! widocznie mały też źle znosi upały ![]() elenka1 nie przesadzaj z tym sprzątaniem ![]() bordowa no widzisz kochana A jego usprawiedliwia na dodatek zmęczenie Tak jak się wkurzałam na ostatnią długaśną zimę tak teraz szczerze mam dość tych gorączek
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka Mi dziś w nocy pierwszy raz spuchły dłonie ... Pewnie teraz się zacznie.
38 to giganty? Ja na co dzień noszę 39/40 a muszę rozmiar większe kupić ![]() gabisun Mój będzie ze mną spał w szpitalu Bo rodzę w szpitalu, w którym on pracuje, a oni tam mają swoją sypialnię, więc się wkręci pewnie![]() martucha84 Cudne zdjęcia ![]() Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa w sprawie mojego Tż Ja wiem, że to pewnie ze zmęczenia, ale zawsze się przejmuję takimi rzeczami, nic nie poradzę ... Bo ogólnie to kochana bestia jest, bardzo kochana
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - dziwne, że gin. kazał Ci odstawić żelazo. Często, aby wyniki się poprawiły trzeba je brać nawet 2-3 m-ce, ale wcześniej można zahamować spadanie hemoglobiny. Skoro masz skłonności do jej niezbyt wysokiego poziomu powinnaś przyjmować żelazo stale, ewent. zmniejszać dawkę.
Ja biorę Sorbifer Durules (1 tabl.) od ok. 1,5 m-ca. Dostałam ten lek jak hemoglobina spadła mi z 13,5 na 11,5. Po m-cu stosowania wynik 11,9 i nadal biorę (jutro zaczynam kolejne opakowanie). Kolejne wyniki pod koniec nast. tyg. i zobaczymy jak to wygląda.
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
martucha super sesyjka
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
malwina1204 Majka232 Kalex Zuziczka naked21 dziekuje za cieple slowa
w poniedzialek odbieram wszystkie fotki to tylko tak na zachete dostalismy ale juz jestem zadowolona![]() Zuziczka lekarz ci powie co i jak.. no ale juz to komus pisalam.. ja mialam anemie i bardzo duzo bakterii - niczym sie nie dalo tego wytepic, jadlam tabletki tadyferon, jadlam zuravit i inne badziewia w stylu monuralu i co i nic... a potem wszytko odstawialam (lekarz kazal) i po 2 tygodniach bach wszystko super... poprostu jak reka odial.. moze to takie "ciazowe okresy" jesli chodzi o lozeczko - to jakbym miala mozliwosc postawilabym je tak aby wlansie bylo dojscie z obu stron niestety nie mam wiec... dupa... zaczelam sie interesowac becikowym itd... co gdzie jak trzeba zlozyc i tu macie wzory pism http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html ja mialam isc do mopsu sobie je odebrac dzis ale w srody maja nieczynne dobrze ze sprawdzilam by bym sie wkurzyla... zadzwonie tam jutro i zapytam czy to wystarczy czy jakies "ichnie" obowiazuja i dam wam znac mam nadzieje ze to wystarczy bo niechce mi sie tam lazic![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- bordowa dra dziekuje
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Martucha- sesja super!! zdjęcia cudne
![]() zwłaszcza to ostatnie mi się bardzo podoba Bordowa fajnie, ze męzusia będziesz miała w szpitalu"pod ręką" Ja też na co dzień noszę 39/40, raczej czesciej to 40
|
|
#4348 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - PIĘKNA SESJA
ja już mam dość tych upałów.... trochę deszczu by się przydało mój niunio też jakiś leniwy był przez ostatnie 2 dni, ale to chyba z gorąca . Ja mam wizytę równo za tydzień i już się nie mogę doczekać no nic spadam się szykować i lecę koleżankę odwiedzić, przynajmniej dzień mi miło upłynie Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hemoglobina-10.2 Hematokryt-30 leukocyty-11,5 krwinki-3,0 I biorę Tardyferon i vegavit i Pregne od poczatku ciązy i nic sie nie zmienai a nawet spada ![]() Ja się zamykam zaraz w kuchni i biorę sie na pisanie doktoratu czuję ze to mój dzień heheh. Ja chcę deszcz albo chłodniej ratunkuuu |
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te bakterie to chyba nic zlego, choc juz wiem ze gin je powiaze z leukocytoza (ciagle mi rosna wyniki WBC) eh. Najgorsze, ze diete teraz ciezko dostosowac- w tych upalach to ja jade na makaronie z jagodami. Zadnego miecha i gotowanych warzyw mi sie po prostu nie chce. Stac nad tym w kuchni i robic, o nie! chyba bym padla. Wole tabsa (o kurcze, w zyciu nie myslalam ze tak powiem )No ale pewnie przez ta anemie mam takie niskie cisnienie tez, cos przynajmniej sie wyjasnilo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

u mnie niestety problemy ze spaniem nie wynikają z upału, poprostu tak jakoś nie jestem śpiąca.

Drugi raz spróbowałam to leży jak kłoda i zero odwzajemnienia ... Teraz zasnął to idę pod prysznic i położę się obok i może jakoś zasnę, rano niech sam sobie kanapki do pracy robi jak taki mądry jest ...

Mam dość spania przy zamkniętych oknach, mieszkam koło lasu i robactwa tu ogrom ...

Teraz jest tak gorąco, że dobrze, że lekarz dał ci zwolnienie
nio rzeczywiście masz pomysłowego szkraba
boshe ja zdechne 

No sie sie nie przekrecil, tzn ciagle sie przekreca, na glowie tez lezy, ale po pol dnia zmienia horyzont i tak w kolko.

Ja wiem, że to pewnie ze zmęczenia, ale zawsze się przejmuję takimi rzeczami, nic nie poradzę ... Bo ogólnie to kochana bestia jest, bardzo kochana