Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 22:55   #2221
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Nie spotkałam się z czymś takim Na naszym weselu to by się raczej nie sprawdziło, bo nasze rodzinki są bardziej mięsożerne niż słodkożerne, szczególnie do alkoholu
U mnie będzie dużo dzieci
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 23:18   #2222
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
No u nas w sumie też kilka będzie. W ogóle to się wkurzyłam dziś po przejrzeniu listy gości, bo z 88 zaproszonych osób będzie w najlepszym wypadku 69, a jeszcze 6 osób ma mi dać w tym tygodniu odpowiedź Niektórzy wymyślają dziwne wymówki. Powiedzieliśmy babie od sali, że będzie 80 osób (a na tej sali wesela robią powyżej 70 osób) no i teraz będziemy się musieli tłumaczyć, czemu mamy tak mało osób i pewnie i tak jej zapłacimy za całe 70 porcji nawet jak jeszcze te 6 osób się rozmyśli A ta sala jest na 150 osób i będzie strasznie łyso jak będzie tak mało ludzi
Idę spać, bo mam kiepski humor i nie chce Wam tu smęcić. Dobranoc

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-07-13 o 23:22
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 23:32   #2223
madmuazelle
BAN stały

Martoolko,ty to naprawde jesteś mą zaginioną siostrą.Witam w klubie,tez mi się coś nastrój zrąbał. Napisałam Ci Pw,mam nadzieje że odczytasz jeszcze
A teraz na chwilke znikne,by zrobic sobie kaszke mleczny start made in biedronka I poleje sobie sokiem malinowym,posłodze sobie wieczór
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 01:18   #2224
mariiasia
Zadomowienie

cześć!

ale puściutko tu... zapewne wszystkie śpicie
a ja nie

wczoraj spisaliśmy protokół i od przyszłej niedzieli będą zapowiedzi

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 06:38   #2225
acelinka
Zakorzenienie

mmmmmm, metka, dziewczyneczka, Martolka, mad, dziękuje zdaję sobie sprawe żę moje sukienka nie każdemu się podoba w końcu każdemu sie podoba coś innego Do tego na fotkach nigdy nie wychodzi tak jak w rzeczywistości i to mnie denerwuje, bo jak na fotkach z sesji też tak będzie wyglądała to

mmmm, gdzie można kupić takie piękne kwiatki na obrączki?

Cytat:
Napisane przez silvyetta Pokaż wiadomość

wszystko bardzo "cacy"a co do 2 cm w tali,to mysle,ze juz Twoj TZ cos na to zaradzi
mam taką nadzieję, że zaradzi

Cytat:

wlasnie koncze robic torta dla mojego TZ,bo dzis ma imieniny.Za jakas godzinke bedzie w domu,a ze mamy 28stopni to szykuje stolik z tortem i szampanem na tarasikupoustawialam mnostwo swieczek,wlacze jakas muzyczke...i mam nadzieje,ze sie niespodzianka spodoba
ale romantycznie na pewno niespodzianka się spodobała

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

A tak ta piosenka to napewno zakazana.A noi przypomnialo mi się,że piosenka-Biały Miś do zakazanych bym zapisała

A jednak Was cytuje,bo maila wysłałam.Dosle potem te dwie zakzane piosenki

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Musze napisać,tzn odświeżyć liste do zrobienia jeszcze przed ślubem
Co by widzieć czarno na białym,co jeszcze mamy do zrobienia/załatwienia itp
W takim razie my też musimy sie zastanowić nad zakazanymi piosenkami ale wydaje mi się, ze takich niema jak któraś nam sie nie spodoba to zejdziemy z parkietu i już

Zrób sobie liste, bardzo pomaga i łatwiej się zorientować jeśli o czymś zapomnisz i zawsze możesz dopisać, a tak to jedno Ci się prztpomni a o czymś inny zapomnisz przynajmniej ja tak miałam przed zrobienie listy

Cytat:
No u nas w sumie też kilka będzie. W ogóle to się wkurzyłam dziś po przejrzeniu listy gości, bo z 88 zaproszonych osób będzie w najlepszym wypadku 69, a jeszcze 6 osób ma mi dać w tym tygodniu odpowiedź Niektórzy wymyślają dziwne wymówki. Powiedzieliśmy babie od sali, że będzie 80 osób (a na tej sali wesela robią powyżej 70 osób) no i teraz będziemy się musieli tłumaczyć, czemu mamy tak mało osób i pewnie i tak jej zapłacimy za całe 70 porcji nawet jak jeszcze te 6 osób się rozmyśli A ta sala jest na 150 osób i będzie strasznie łyso jak będzie tak mało ludzi
Cytat:
Martoolko,ty to naprawde jesteś mą zaginioną siostrą.Witam w klubie,tez mi się coś nastrój zrąbał. Napisałam Ci Pw,mam nadzieje że odczytasz jeszcze
A teraz na chwilke znikne,by zrobic sobie kaszke mleczny start made in biedronka I poleje sobie sokiem malinowym,posłodze sobie wieczór
u mnie jak narazie z 60 osób 6 powiedziało że ich nie będzie i pewnie jeszcze kilka osób do tego dojdzie.
Ja niewiem czy jestem (tzn. czy moge sie mianować) Waszą siostrą, albo chciaż kuzynką ale wczoraj też miałam wieczorem beznadziejny nastrój. Dołują mnie te 2 cm ;/ jak kupowałam suknie to powiedziała, że nie będzie problemu z poprawkami a teraz każe mi chudnąć bo niema z czego popuścić ;/ Mi się wydaje że bardziej się im niechce tego robić Niechce mi się chudnąć, ja tam lubie mój brzuszek chociaż może rzeczywiście ma więcej tłuszczyku niż mięśni ale co tam nie za dużo tego więc może być.
Do tego tż ma problemy ze zdrowiem i nie umiem go wygonić do lekarza i martwię się o niego strasznie i mama mnie dręczy dalej żebym zaprosiła tą jedną babe normalnie
aż mi się niechce iść do pracy z tego wszystkiego wrrrrr...
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 07:10   #2226
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć dziewczynyniestety wynik negatywny nie będę mama zostało 17 dni do wesela bardzo się denerwuje tym bardziej że goście mają czas do niedzieli na potwierdzenie a do tej sory z 270 osób zadzwoniły tylko 3 rodziny i 4 koleżanki.a co zresztą do jasnej anieli będę wszystkich obdzwaniac A denerwują mnie niektóre wymowki np moich najbliższych sąsiadów że są już za staży kiedy mają po 40 a tz babcia ma 92 i na pewno przyjdzie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 07:19   #2227
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynyniestety wynik negatywny nie będę mama zostało 17 dni do wesela bardzo się denerwuje tym bardziej że goście mają czas do niedzieli na potwierdzenie a do tej sory z 270 osób zadzwoniły tylko 3 rodziny i 4 koleżanki.a co zresztą do jasnej anieli będę wszystkich obdzwaniac A denerwują mnie niektóre wymowki np moich najbliższych sąsiadów że są już za staży kiedy mają po 40 a tz babcia ma 92 i na pewno przyjdzie
trzeba próbować dalej jeszcze troszke i na pewno się uda dalej trzymam kciuki
ale masz weselisko duuuuuuuuuuuże

uciekam do pracy mam nadzieję, że Bąbel będzie dzisiaj grzeczny
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 08:23   #2228
agator74
Rozeznanie

Hej po dlugiej nieobecnosci chcialam sie pochwalic ze: w sobote spisalismy protokol i juz w niedziele byly nasze zapowiedzi
kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko jak przymierzal garnitury i w ogole. Trzeba mu tylko dokupic koszule na drugi dzien. W poniedzialek mialam juz przymiarke sukni slubnej, ale pani jakas taka malo sympatyczna byla ale ogolnie wszystko ok. Wiec wszystko idzie po naszej mysli. Jak to moj tz mowi: nieustajace pasmo sukcesow
Zostalo nam do rozdania 7 zaproszen. Narazie odmowily 3 pary, i mam nadzieje ze reszta przyjdzie. 250 osob bedzie sie dzialo

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 08:39   #2229
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam zapytać czy któraś z Was spotkała się na weselu z czymś takim jak Candy Buffets?
Przykład:
http://slubne-inspiracje.blog.pl/archiwum/?tag=candy
Pytam z ciekawości, bo mnie to zaintrygowało
nie widziałam i nie słyszałam o czymś takim nigdy, to raczej zagraniczny pomysł
Cytat:
mnie najbardziej wkurzają Ci, którzy upominali się o zaproszenie (coś w stylu: kiedy oni dostaną zaproszenie, bo jak nie będzie na papierku, to nie czują sie zaproszeni), a teraz zwlekają z odp!
Stary 2010-07-14, 09:24   #2230
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ja tylko na chwileczke
z malenieczkim linkiem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2481
Super relacja, pieknie wygladalas, nietypowo i z klasa
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

a tak wogole to bylismy dzis na usg, superowe przezycie
Gratuluje! Moze jakies szczegoly?
Cytat:
Przykro mi Bedzie troche dzwonienia, ale to jest wkurzajace

Czesc PMki, jak zyjecie w upaly? Ja mam stopy jak balony Siedze calymi dniami nad jeziorkiem albo przy wiatraczku w domu, inaczej nie da sie zyc Remont caly czas trwa, ale juz blizej niz dalej, do konca miesiaca powinien sie skonczyc

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:43   #2231
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tylko na chwileczke
Super relacja Bardzo obszerna. Gratuluję, a wpadki, co tam, przynajmniej będziecie mieli co wspominać Wyglądałaś ślicznie, wszystko ze sobą współgrało

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Moją przymiarke sukni idzie ładnie określić jedną emotką - .
Myślałam, że ostro przesadzam myśląc, że nie dopnę sukni i raczej zawsze to mówiłam w żartach a dzisiaj się okazało, że jednak miałam racje, brakuje mi jakiś centymetr do dopięcia zamka a pani w sklepie stwierdziła, że tam niema z czego poszerzyć za bardzo i najlepiej, gdybym troche schudła i że 2 miesiące to mam dużo czasu . W zwązku z tym żadnych poprawek jak narazie nie będe miała robionych, następna przymiarka 12 sierpnia i zobaczymy co się uda wykombinować. Musze zrzucić troche z brzuszka, najlepiej jakies 2-3 cm no nic chyba zaczne robić brzuszki albo coś, niewiem czy sie śmiać czy płakać. Ale sukienke mam śliczną jak dla mnie na nowo się nią zauroczyłam szkoda że na fotkach nie wygląda tak ładnie jak na żywo.
Fryzurke będe miała taką prostą żadne cuda niewidy po prostu z tyłu spięte moje loczki, wlaściwie fryzurka po wyciągnięciu kwiatków i welonu jest całkiem normalna ale z kwiatkami i welonem jest cacy
Bradzo fajna fryzurka Co do sukni, nie jest to mój styl, ale jak tak patrzę na Ciebie to muszę stwierdzić, że pasuje do Ciebie i na prawdę ma coś w sobie poprzez te kryształki, będziesz ślicznie wyglądać Życzę powodzenia w utracie tych kilku cm, mam nadzieję, że uda Ci się, to nie jest tak dużo, wystarczy dieta, oczywiście rozsądna i trochę ćwiczeń
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
To moge byc prezesem klubu
Oczywiście I zastępcą, sekretarzem, skarbnikiem oraz menedżerem

Cytat:
Będziesz mamą będziesz. Co do gości, to niepoważne, że nie potwierdzają przybycia kiedy już tak mało czasu zostało. Przecież dla Was to jest istotne bardzo. A te wykręty i dziwne tłumaczenia, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Moja babcia, ma 70 lat, wszyscy wiedzą, że jest w niezłej formie, owszem dokuczają jej czasami pewne rzeczy, ale w tym wieku można powiedzieć, że są naturalne (np ból stawów czy kości). No ale wymyśliła sobie wymówkę, że jest chora. Ona już kilka miesięcy temu powiedziała mojemu ojcu (a swojemu synowi), że ona nie przyjedzie na wesele. Wtedy się tato trochę na nią zdenerwował i temat ucichł. W poprzedni weekend daliśmy babci zaproszenie, podziękowała, pooglądała, poczytała, zamilkła na chwilę, po czym powiedziała, że nam dziękuje ale nie przyjedzie. Nie bardzo chciałam się odzywać, bo mogłabym powiedzieć za dużo, babcia jest bardzo specyficzna, z charakteru złośliwa i zawistna, w rodzinie było wiele zgrzytów więc uznałam, że zanadto odzywać się nie będę. TŻ zaczął z nią rozmawiać, mówił że jest dużo czasu jeszcze i żeby przyjechała, że tylko jedna babcia nam została (TŻ babcie i dziadkowie nie żyją). Ona mu na to, że nie przyjedzie, a że będziemy mieć dziadka Mój tata znowu się zdenerwował (ma powody, bo babcia zawsze jednego wnuka faworyzuje, traktuje jak syna, spłacała jego długi, utrzymywała go, zawsze on był dla niej najważniejszy, więc ojcu jest przykro, że dla jego dziecka babcia ma zarezerwowane inne uczucia i zachowania, a ja jestem jego jedynym dzieckiem, raz w życiu robi weslee), powiedział babci dośc ostrym tonem, że chyba nie zrobi tego swojej wnuczce. A ona na to prawie krzykiem i złością "a co takiego robię, nie rozumiesz że jestem chora?!". Tylko mój TŻ jej powiedział, że przecież ba bciu nie jesteś poważnie, bardzo chora. Śmieję z tego, bo on właściwie nie do końca wie jaka babcia jest, gdybym np ja to powiedziała, to by mnie ofuknęła W zasadzie nie jest mi przykro, tylko mam żal. Ponieważ nigdy niczego od tamtych dziadków nie chciałam, niczego od nich nie dostawałam, chciałam tylko żeby była ze swoją wnuczką w dzień ślubu. Tak na prawdę, wszyscy w rodzinie doskonale wiemy że to nie chodzi o żadną chorobę (w różnych rozmowach, nigdy nic nie wspominała o chorobie, nic po niej nie widać, ciotka nic nie wspomina, nawet mówi, że nic takiego jej nie jest, ot takie rzeczy które dotykają większość ludzi w jej wieku), aż tu sobie wynalazła wymówkę...Chodzi o to, że nie ma pieniędzy aby nam dać w prezencie czy coś kupić. A my nie czekamy na to, przecież nie o to nam chodzi. Choć gdybym złośliwa była, to bym zapytała skąd w takim razie ma kasę na raty za tv dla wnusia. Ale ciul, bo ja od niej na prawdę nic nie chcę. Ona taka jest, wiedziałam że będzie robiła problemy i zamieszanie. Jak mieliśmy od niej wyjeżdżać, pożegnała się, ale coś jej do głowy wpadło, szybko podeszła do auta, otworzyła drzwi i mówi ze łzami w oczach, czy przed ślubem przyjedziemy jeszcze, bo ona nas chce pobłogosławić, no bo chora jest i nie będzie na ślubie. Wszystkich nas zaskoczyła, w zasadzie powiedzielismy tylko, że moż przyjedziemy, że może na jeden dzien. To może wyglądać, jakby faktycznie przykro jej było itp. Ale nawet mój ojciec stwierdził później, że matka zawsze musi pokazac cyrki, że kombinuje. Gdyby mi powiedziała, że nie chce jechać, bo to godzina jazdy, bo że to inaczej niż jak się ma blisko dom itp. to bym to prędzej zrozumiała. Ale jechałaby z ciotką, wygodnym autem, tutaj cały parter domu mieliby do dyspozycji, z kuchnią, łazienką, a każdej chwili z wesela ktoś by ją odwiózł gdyby chciała. no ale.... Także właśnie tak to jest z gośćmi, ale najgorsze gdy się tak zachowuje rodzina najbliższa. Z TŻta strony pewien wujek, po 60tce, chory, po chemii, z diastomą, mieszkający 10 km od naszego miasta, powiedział, że na pewno będzie na weselu, nie da rady tańczyć ale posiedzi, popatrzy, chyba że dużo gorzej by było z jego formą ale ma nadzieję, że będzie tak jak jest teraz. To jest człowiek faktycznie chory.
A ja dzisiaj idę do salonu sukien na zdjęcie wymiarów, pójdę wcześniej żeby wybrać tam na miekscu bieliznę. Możliwe że kupię też buty i biżuterię A i tam obok jest salon z garniturami więc obczaję dla TŻta, bo w poniedziałek będzie miał urlop i kupimy mu całe umundurowanie, zamówimy obrączki i kileichy i kupimy trochę dodatków
Stary 2010-07-14, 09:46   #2232
certina4
Wtajemniczenie

cześć

Cytat:
ja tylko na chwileczke
no to się nazywa szczegółowa relacja

acelinka ładna fryzurka
Cytat:
certina4 suknia bardzo ładna tyle ze ja wybralabym bez trenu i bukiecik tez mi sie bardzo podoba

dziękuję i gratulujęa jak się czujesz?

Cytat:

Piękna Jolie Piwonie będa idealne
dziękuję

Cytat:
wow certina to juz tak blisko!!!suuuper,a ogladajac fotki stwierdzam,ze bedziesz wygladala re-we-la-cyjnie

dziękuje
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Czyli w najbliższy weekend ślubują nam:
Certina4
83mika
nieposkromionaa

Za tydzień 24 czas na:
Centipede
Szana
dziewczyneczka89
sjoanna
n-karlik

Lipiec zakończą 31 :
Lain
Bjakbeata89

Pozostałych dziewczyn z listy nie kojarzę, toteż nie ujęłam powyżej

No a mi i innym z 21.08 pozostało 39 dni, no już prawie 38
słabo mi się zrobiło jak to przeczytałam, już tak mało czasu

Cytat:
Chciałam zapytać czy któraś z Was spotkała się na weselu z czymś takim jak Candy Buffets?
Przykład:
http://slubne-inspiracje.blog.pl/archiwum/?tag=candy
Pytam z ciekawości, bo mnie to zaintrygowało
ja pierwszy raz widzę coś takiego

pisałyście o gościach zaproszonych i o tych co potwierdzają, my musieliśmy do bardzo wielu osób dzwonić, niektórzy do dzisiaj (!) nie podali z kim będą, wczoraj kolezanka napisała, że jednak przyjdzie sama- a lista gości podana w ubiegły piątek My rozdaliśmy 90 zaproszeń, każdy dostał z osobą towarzysząca i mamy 110 osób dorosłych i 10 dzieci. 6 osób z obsługi ( kamerzysta, fotograf, zespół )

zaraz lecę do fryzjera, a potem na depilacje, a na końcu po owoce na targ, ostatnie dni przed ślubem są srasznie zalatane, dzisiaj zaczynam się powoli stresować... no i w ogóle spadłam z taboretu i mam siniaka na pół uda i strasznie boli no ale jak brzmi stare powiedzenie "do wesela się zagoi" ( mam nadzieję )

monika
przykro mi że nie udało się zostac mamą, ale próbujcie dalej, przecież nie za pierwszym razem wszystkim się udaje

caprica upały straszne, a na sobotę zapowiadają u nas 35 stopni

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:00   #2233
gospella
Wtajemniczenie

witam panienki i żonki nadrabiam

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
No tak, zgadza się, plener zrobimy innego dnia

Mam nadzieję, że to zrealizujemy. Fajne miejsce wybraliście na wyjazd My pierwszy swój wyjazd spędziliśmy w Zakopanem, co roku tam wracamy, niestety w tym nie damy rady pojechać, czego strasznie żałujemy
uwielbiam Bieszczady, no ale w tym roku i morze i jeziora zaliczymy
Cytat:
Ja urodziłam przed studiami, haha, ale u mnie to wszystko jest na opak
hihi ale to tez dobry czas
Cytat:
ja tylko na chwileczke
wow miałas wesoło ale ślicznie wyglądałaś i mąż też
Cytat:
czesc

madmuazelle sukienka poprawinowa tez mi sie podoba

co do okresu w dniu slubu to ja niestety mialam ostatni dzien i jakos musialam to przezyc, nie moglam zalozyc ponczoch, ale ogolnie nie bylo zle tyle ze to ostatni dzien

certina4 suknia bardzo ładna tyle ze ja wybralabym bez trenu i bukiecik tez mi sie bardzo podoba

Danaeee84 gratuluje,

acelinka fryzura bardzo ładna i welon sliczny ale suknia nie bardzo mi sie podoba

ale fajnie z tym dzidziusiem
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
teraz mam takie poglady a kto wie czy sie nie zmienia za miesiac kobieta zmienna jest

ba zmienna że hohoh
Cytat:
Czyli w najbliższy weekend ślubują nam:
Certina4
83mika
nieposkromionaa

Za tydzień 24 czas na:
Centipede
Szana
dziewczyneczka89
sjoanna
n-karlik

Lipiec zakończą 31 :
Lain
Bjakbeata89

Pozostałych dziewczyn z listy nie kojarzę, toteż nie ujęłam powyżej

No a mi i innym z 21.08 pozostało 39 dni, no już prawie 38
nono ileż tych ślubów

a miałam o tych gościach wspomnieć u nas tez potwierdzali, odwoływali, dzień przed, najsmieszniejsze, że ci, do których jedziemy też potwierdzali w ostatniej chwili, zmieniali, tym bardziej dziwne, że sami oragnizują imprezę to powinni wiedziec, ale jednak nie
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-07-14 o 10:41
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:08   #2234
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam

w bardzo upalny dzień

noooooo nareszcie goście wczoraj się zmobilizowali i dzwonili z potwierdzeniem zostały jeszcze chyba tylko 5 rodzin do potwierdzenia i wsio

dziś idę na urodziny do tesciowki i nie wiem co kupić

a tak w ogóle to dziś równiutki miesiąc
za miesiąc o tej porze pewnie będę miała kończona fryzurkę i zaraz będę w domku malowana dobrze ze nigdzie nie muszę latać tylko wszystko w domu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-07-14 o 10:10
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:01   #2235
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mad, co się dzieje? Jestem z Tobą
Ja też nie mam najlepszego nastroju, w pracy sajgon, do wesela blisko a ja w pracy wyrabiam nadgodziny jak nigdy .... Kosmos ...
Jeszcze tyle rzeczy do zrobienia ..
A co do gości i ich wymówek, ja to chyba zacznę zakłady robić jakie będa wymówki - bo jestem pewna, że sporo osób mi odmówi (a zapraszamy ledwo 70) i to z najblizszej rodziny większość ......

Wrr mam dość, jeszcze ta poradnia której nie mamy jak zrobić, bo nie ma kiedy ....
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:08   #2236
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Niestety wczoraj nie zdążyłam odczytać, ale dziś przeczytałam i odpisałam

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
A gdzie ?

Cytat:
Ja niewiem czy jestem (tzn. czy moge sie mianować) Waszą siostrą, albo chciaż kuzynką ale wczoraj też miałam wieczorem beznadziejny nastrój. Dołują mnie te 2 cm ;/ jak kupowałam suknie to powiedziała, że nie będzie problemu z poprawkami a teraz każe mi chudnąć bo niema z czego popuścić ;/ Mi się wydaje że bardziej się im niechce tego robić Niechce mi się chudnąć, ja tam lubie mój brzuszek chociaż może rzeczywiście ma więcej tłuszczyku niż mięśni ale co tam nie za dużo tego więc może być.
Do tego tż ma problemy ze zdrowiem i nie umiem go wygonić do lekarza i martwię się o niego strasznie i mama mnie dręczy dalej żebym zaprosiła tą jedną babe normalnie
aż mi się niechce iść do pracy z tego wszystkiego wrrrrr...
Z suknią będzie OK, ze stresu pewnie same Ci zlecą te 2 cm
Oj TŻta koniecznie wygoń do lekarza. A mówiłaś mu, że się martwisz? Powiedz mu, że jako Twój przyszły mąż nie powinien Cię stresować przed samym ślubem
Trzymam żeby wszystko się dobrze ułożyło

Cytat:
Może w następnym miesiącu się uda zafasolkować
Z tymi potwierdzeniami, to naprawdę, wkurzające, szczególnie przy takiej ilości osób.
Wczoraj dzwonił do mnie kuzyn, który wcześniej potwierdził przybycie, że chyba jednak nie da rady być na naszym weselu, bo wyjeżdża na jakąś zorganizowaną wycieczkę i będzie miał kłopot z powrotem (tylko, że jeszcze 2 tygodnie temu nie planował wyjazdu, a teraz nagle wyjeżdża - podejrzewamy, że to przez "osobę towarzyszącą", która prawdopodobnie go wystawiła - beton kompletny).

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Hej po dlugiej nieobecnosci chcialam sie pochwalic ze: w sobote spisalismy protokol i juz w niedziele byly nasze zapowiedzi
kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko jak przymierzal garnitury i w ogole.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc PMki, jak zyjecie w upaly? Ja mam stopy jak balony Siedze calymi dniami nad jeziorkiem albo przy wiatraczku w domu, inaczej nie da sie zyc
Oj Bidulko Mi też stopy puchną, w ogóle cała się czuję jak balon Dużo wypoczywaj z nogami uniesionymi do góry - powinno pomóc.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Stary 2010-07-14, 11:34   #2237
agator74
Rozeznanie

odnosnie gosci tez mialam jednych takich na ktorych jestem baaaardzo zla.
Jakis miesiac temu rodzice byli na weselu i tam byla ta ciotka z wujem o ktorych mowa. Niby daleka rodzina ale sie dobrze znaja, rodzice byli na slubach ich dzicie i w ogole. Tyle ze mieszkaja daleko. Wiec na tym weselu jakos odzice sie zgadali o naszym i ta ciotka mowi ze oni sa starzy i wesela nie dla nich(ok 50 lat ludzie) wiec tata moj zly wiec powiedzial zeby ich nie prosic jak maja takie podejscie. Ok. Wykresleni z listy. A potem za tydzien rodzice ich spotkali i mowia jak jest, ze skoro nie chca przyjsc to nie beda proszeni. A wujpo jak to?? ja ide, i zeby nikogo nie prosic na wesele bo oni sie szykuja i blabla bla, wiec potem w niedziele wypisalam zaproszenie skoro maja przyjsc. Idziemy dajemy zaproszenie, tylko ze sama ciotka byla. Bo oni letniskowy domek maja nie daleko. Mowimy ze slub 28 sierpnia, a ona do nas ze 28 sierpnia?? OO to jej przykro bo ona ma 25 operacje taka nie grozna na zylaki i ona nie wie jak wyjdzie myslalam ze babe rozwale to po co dupe czlowiekowi zawracaja i teraz w sumie nie wiadomo. Chyba nie przyjda i szkoda mi zmarnowanego zaproszenia mimo ze mi i tak pare zostanie. Ale i tak sie wesele bez nich odbedzie wiec spoko
jeszcze tylko 45 dni i bede ogladala mojego mezusia w swoich szalowych garniturach

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:48   #2238
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej, hej
Jedziemy dizisja po strój dla K. a ja jako główny doradca nie znam się na garniturach a na ślubnym ubuiorze to już w ogóle Nie macie jakiejś stronki, artykułu żebym sie chociaz trochę na szybko podszkoliła?

Cytat:
Do tego na fotkach nigdy nie wychodzi tak jak w rzeczywistości i to mnie denerwuje, bo jak na fotkach z sesji też tak będzie wyglądała to
mmmm, gdzie można kupić takie piękne kwiatki na obrączki?
.
Ale na fotkach naprawdę wychodzi ładnie W rzeczywistości na pewno jest jeszcze piękniejsza. Na Tobie bardzo ładnie wygląda. Wiadomo, że każdemu podoba sie coś innego, ja np. wolę takie szersze treny ale mój tez wyszedł nie tak jak chciałam Co do tych 2 cm to dziwne że krawcowa Ci tak powiedziała... Skoro brała wymiary to ma dopasowac to do Ciebie. Myślę, że jak nie schudniesz (ale przed ślubem chyba ciężko nie schudnąć) to Ci to poszerzy
A kwiatki nie wiem gdzie można kupić... Szukałam ich kiedyś na allegro ale nie znalazłam Ja dostałam od cioci, kuzynka miała je 3 lata temu u siebie. Nie wiem czy nie kupowali ich czasem na giełdzie kwiatowej...

Cytat:
w sobote spisalismy protokol i juz w niedziele byly nasze zapowiedzi
kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko jak przymierzal garnitury i w ogole. Trzeba mu tylko dokupic koszule na drugi dzien.
za postępy
Czekamy na zdjątka sukienki

Cytat:
Czesc PMki, jak zyjecie w upaly? Ja mam stopy jak balony Siedze calymi dniami nad jeziorkiem albo przy wiatraczku w domu, inaczej nie da sie zyc Remont caly czas trwa, ale juz blizej niz dalej, do konca miesiaca powinien sie skonczyc
hej Tobie pewno ciężko w tych upałach... Trzymaj sie Kochana

Cytat:
Oczywiście I zastępcą, sekretarzem, skarbnikiem oraz menedżerem

Co do babci - rozumiem, że Wam przykro. A powiedzieliście jej, ze nie zależy Wam na prezencie ale na tym żeby była? Może sie jeszcze namyśli i przyjdzie
Stary 2010-07-14, 12:03   #2239
silvyetta
Raczkowanie

Cytat:
Chyba tylko "Windą do nieba", a tak to raczej nie mamy zakazanych
a myslalam,ze tylko ja nie znosze tej piosenki,bo prawie na wszystkich weselach ja slyszalam
Cytat:
No,no super Już zazdroszcze twemu tz-towi.
Romantycznie

Musze napisać,tzn odświeżyć liste do zrobienia jeszcze przed ślubem
Co by widzieć czarno na białym,co jeszcze mamy do zrobienia/załatwienia itp
dzieki Mad niespodzianka sie udala,bylo bardzo milo az sie spac nie chcialo isc

Cytat:
kaszka z sokiem malinowym,moge tylko pomarzyc
Cytat:
cześć!

Cytat:
kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko jak przymierzal garnitury i w ogole. Trzeba mu tylko dokupic koszule na drugi dzien. W poniedzialek mialam juz przymiarke sukni slubnej, ale pani jakas taka malo sympatyczna byla ale ogolnie wszystko ok. Wiec wszystko idzie po naszej mysli. Jak to moj tz mowi: nieustajace pasmo sukcesow
Zostalo nam do rozdania 7 zaproszen. Narazie odmowily 3 pary, i mam nadzieje ze reszta przyjdzie. 250 osob bedzie sie dzialo
super,ze wszystko idzie do przodu...wow ale bedzie weselicho!!!
silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:07   #2240
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
odnosnie gosci tez mialam jednych takich na ktorych jestem baaaardzo zla.
Co za Łosie

Cytat:
a myslalam,ze tylko ja nie znosze tej piosenki,bo prawie na wszystkich weselach ja slyszalam
A niektórzy biorą ja na pierwszy taniec Nasz DJ nam mówił, że jakaś parka chciała to na pierwszy taniec, ale on im zasugerował, żeby wsłuchali się w tekst i jednak się odmyślili
Stary 2010-07-14, 12:10   #2241
silvyetta
Raczkowanie

Cytat:
Hej, hej
Jedziemy dizisja po strój dla K. a ja jako główny doradca nie znam się na garniturach a na ślubnym ubuiorze to już w ogóle Nie macie jakiejś stronki, artykułu żebym sie chociaz trochę na szybko podszkoliła?
mmmmmm mysle,ze do tego szkolenie nie potrzebne bo od rad praktycznych bedzie pani w salonie,a Ty uwierz mi jak tylko Twoj Tz ubierze ten wlasciwy bedziesz wiedziala,ze ten i zaden innyto tak samo dziala jak z sukniamoj TZ juz w lutym!!! wybral garnitur,pojechalismy poogladac suknie a wyszlismy z zamowionym garniturem,jest cudowny
silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:36   #2242
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do babci - rozumiem, że Wam przykro. A powiedzieliście jej, ze nie zależy Wam na prezencie ale na tym żeby była? Może sie jeszcze namyśli i przyjdzie
Pewnie, mówiliśmy kilka miesięcy temu, mój ojciec mówił, moja mama, ostatnio też o tym wspominaliśmy. Ale ona taka jest. Przypomniało mi się, że w zimie, w te najgorsze mrozu i śnieżyce przyjechała do nas na niedzielę sama, autobusem, ponad 3 godziny jazdy (bo się o mojego ojca martwiłą, do dziś nie wiemy dlaczego, ponieważ nie było powodu). I jakoś nie narzekała na swoje samopoczucie. Tymczasem teraz twierdzi że chora jest i że to nie tak nagle tylko już od jakiegoś czasu.Wiem, że to złośliwe, ale to musi być jakaś tajemnicza choroba, skoro nie daje żadnych symptomów, nikt nie zauważa jej...Dobra koniec tematu. Mam żal, ale też nie będę jej namawiać ani prosić. Taka jest jej wola. Nigdy nie byłam z nią zżyta, doznałam od niej licznych przykrości, moja mama jeszcze więcej, mieszała w rodzinie, buntowała mojego ojca przeciwko mamie i mnie, tak więc mam to gdzieś. O wiele bardziej by mi przykro było gdyby dziadka zabrakło w tym dniu obok mnie
Stary 2010-07-14, 13:09   #2243
mariiasia
Zadomowienie

cześć

martoolka especialy for you

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:28   #2244
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
cześć

martoolka especialy for you
Cześć Wam
Ja dołączam,bo za chwilke będe Was nadrabiać ale zanim musze doprawadzić paznokcie do porządku,w sensie zmyć lakier i pomalować.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-07-14 o 13:29
Stary 2010-07-14, 13:31   #2245
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, mówiliśmy kilka miesięcy temu, mój ojciec mówił, moja mama, ostatnio też o tym wspominaliśmy. Ale ona taka jest. Przypomniało mi się, że w zimie, w te najgorsze mrozu i śnieżyce przyjechała do nas na niedzielę sama, autobusem, ponad 3 godziny jazdy (bo się o mojego ojca martwiłą, do dziś nie wiemy dlaczego, ponieważ nie było powodu). I jakoś nie narzekała na swoje samopoczucie. Tymczasem teraz twierdzi że chora jest i że to nie tak nagle tylko już od jakiegoś czasu.Wiem, że to złośliwe, ale to musi być jakaś tajemnicza choroba, skoro nie daje żadnych symptomów, nikt nie zauważa jej...Dobra koniec tematu. Mam żal, ale też nie będę jej namawiać ani prosić. Taka jest jej wola. Nigdy nie byłam z nią zżyta, doznałam od niej licznych przykrości, moja mama jeszcze więcej, mieszała w rodzinie, buntowała mojego ojca przeciwko mamie i mnie, tak więc mam to gdzieś. O wiele bardziej by mi przykro było gdyby dziadka zabrakło w tym dniu obok mnie

Asiulek, pomyśl, że gdyby miała jednak przyjśc i całe wesele narzekać albo twojemu tacie albo co gorsza wam, jaka to ona jest chora, i specjalnie dla was przyjechała i się poświęca, to chyba lepiej żeby jej wcale nie bylo ..
Bo zepsuje wam wesele albo Twój tata będzie miał zrąbany humor. ...
Tak jak to opisujesz, to mnie się wydaje, że ona po prostu nie chce, może ma jakieś powody a może po prostu na zlosć ...
Wiem, że ci przykro, ale nie ma co jej na sile ciagnąc...
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:47   #2246
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Kubusewa super połączenie czerwieni z suknią. A relacja rewelacja
My wciąz w tyle z przygotowaniami
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:04   #2247
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
A u nas tylko 2-jka. Dwie dziewczynki,które będą szły z nami do ołtarza,jedna będzie nieśc nasze obrączki na poduszce,druga będzie miała mini bukiet.Moglibysmy wziąć chłopca,ale obawiam się że jest za mały na taką role.

Cytat:
Hm,to nieciekawie z jednej strony,ale bądz dobrej myśli.Jesli odmówią ich strata,a właścicielom sali jakoś powiesz,powinny zrozumieć sytuacje.Oj,łyso nie będzie

Cytat:
za spisanie protokołu. To fajno,nasze już był w zeszłą niedziele,ma teściowa odsłuchała Teraz w tą co będzie znów będą i następną równiez.A po 3 niedzielach trzeba odebrać świstek o odbytych zapowiedziach.
Stary 2010-07-14, 14:10   #2248
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Asiulek, pomyśl, że gdyby miała jednak przyjśc i całe wesele narzekać albo twojemu tacie albo co gorsza wam, jaka to ona jest chora, i specjalnie dla was przyjechała i się poświęca, to chyba lepiej żeby jej wcale nie bylo ..
Bo zepsuje wam wesele albo Twój tata będzie miał zrąbany humor. ...
Tak jak to opisujesz, to mnie się wydaje, że ona po prostu nie chce, może ma jakieś powody a może po prostu na zlosć ...
Wiem, że ci przykro, ale nie ma co jej na sile ciagnąc...
Dokładnie masz rację. Ja dlatego nie zamierzam ani ją prosić ani namawiać. Nie to nie. Nie jest mi przykro, czuję żal. Ale poraz kolejny pokazuje, kto się dla niej liczy. Tak więc niech tak będzie. Dzięki Bogu Ci ludzie, którzy są dla mnie najważniejsi będą obecni i to mnie cieszy
Stary 2010-07-14, 14:17   #2249
madmuazelle
BAN stały

Nadrabiam dalej

Cytat:
mad, dziękuje zdaję sobie sprawe żę moje sukienka nie każdemu się podoba w końcu każdemu sie podoba coś innego Do tego na fotkach nigdy nie wychodzi tak jak w rzeczywistości i to mnie denerwuje, bo jak na fotkach z sesji też tak będzie wyglądała to
Prosze bardzo
Oj tam,najważniejsze że Tobie suknia się podoba No,ale jak zobaczyłam cię w niej,to nawet i napisałam że bardzo ładnie w niej wyglądasz. Będzie dobrze

Cytat:
W takim razie my też musimy sie zastanowić nad zakazanymi piosenkami ale wydaje mi się, ze takich niema jak któraś nam sie nie spodoba to zejdziemy z parkietu i już
Biały miś i piosenka już mi niosą suknie z welonem...to nie są zakazane według ciebie. Tak tylko z ciekawości pytam Zejście z parkietu,to też jest jakiś pomysł

Cytat:
Zrób sobie liste, bardzo pomaga i łatwiej się zorientować jeśli o czymś zapomnisz i zawsze możesz dopisać, a tak to jedno Ci się prztpomni a o czymś inny zapomnisz przynajmniej ja tak miałam przed zrobienie listy
Ja miałam liste już też wcześniej zrobioną i dzięki niej załatwialiśmy wszystko jak byliśmy na urlopie.To fakt jest pomocna,bo masz czarno na białym co jeszcze jest do zrobienia.

acelinko,wspólczuje przebojów z suknią i nie tylko.

Cytat:
No to szkoda,że nie będziesz mamą,ale pewnie tak czy siak nią będziesz,jak nie dziś to poźniej
Za 17 dni U mnie jedyna wymówka była od znajomej mamy,że ona będzie źle sie czuć,bo obca w sensie że nie rodzina.Jak ostatnio spotkaliśmy jej męża,to był zdziwiony jak kto nie chcemy,kto tak mówił ( no kto jego zona ) On by chętnie na nasz ślub/wesele się wybrał,a jego zona nie bardzo

Cytat:
uciekam do pracy mam nadzieję, że Bąbel będzie dzisiaj grzeczny
Trzymam kciuki za bąbla,by był grzeczny

Cytat:
w sobote spisalismy protokol i juz w niedziele byly nasze zapowiedzi
kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko
W poniedzialek mialam juz przymiarke sukni slubnej, ale pani jakas taka malo sympatyczna byla ale ogolnie wszystko ok.
To za wszystkie udane załatwione sprawy. To witam w klubie u nas też wszystko w sensie przygotować poszło gładko
Stary 2010-07-14, 14:37   #2250
madmuazelle
BAN stały

Jedziemy dalej

Cytat:
mnie najbardziej wkurzają Ci, którzy upominali się o zaproszenie (coś w stylu: kiedy oni dostaną zaproszenie, bo jak nie będzie na papierku, to nie czują sie zaproszeni), a teraz zwlekają z odp!
To moja mama jak spotkała moją kuzynke i powiedziała jej że wychodze za mąż,to pierwsze co padło pytanie: ciotka a zaproszenia dla mnie masz/mają Wtedy nie brałam jej pod uwage,ale doprosiliśmy bo jedna para nam odejdzie,no chyba że się jednak zzdecydują
A najlepsze było pytanie kuzynki,czy jej brat będzie.A ja: nie brałam pod uwage No co, ja proszona na ich ślub nie byłam,więc z jakiego paki mam kuzyna zapraszać.

Cytat:
S
Ja właśnie podziwiam ciężarne,jak sobie radzą z upałami,w rodzinie u mnie są dwie,bratowa i jej siostra. Oby dwie będą miały chłopców

certi,uwazaj na siebie. Oj widać,że zalatane są PM-ki przed ślubem

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Za równy miesiąc do ślubu

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mad, co się dzieje? Jestem z Tobą
Ja też nie mam najlepszego nastroju, w pracy sajgon, do wesela blisko a ja w pracy wyrabiam nadgodziny jak nigdy .... Kosmos ...
Jeszcze tyle rzeczy do zrobienia ..
A co do gości i ich wymówek, ja to chyba zacznę zakłady robić jakie będa wymówki - bo jestem pewna, że sporo osób mi odmówi (a zapraszamy ledwo 70) i to z najblizszej rodziny większość ......

Wrr mam dość, jeszcze ta poradnia której nie mamy jak zrobić, bo nie ma kiedy ....
Dzięki za troske A chyba stres mnie dopada i marudze.To nic poważnego Pociesze/am się też,że po ślubie będzie spokój Chyba

Cytat:
Niestety wczoraj nie zdążyłam odczytać, ale dziś przeczytałam i odpisałam
OK,spoko ja ci zaraz odpisze

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dalej

Cytat:
dzieki Mad niespodzianka sie udala,bylo bardzo milo az sie spac nie chcialo isc
To super,że niespodzianka się udała. Nie dziwie się,że spać nie chciało się iśc

Cytat:
kaszka z sokiem malinowym,moge tylko pomarzyc
Chciałam napsiac,jak to pomarzyć,leć do bidronki.A za chwile uzmyslowiłam sobie gdzie obecnie miekszasz

Cytat:
A niektórzy biorą ja na pierwszy taniec Nasz DJ nam mówił, że jakaś parka chciała to na pierwszy taniec, ale on im zasugerował, żeby wsłuchali się w tekst i jednak się odmyślili
Porażka bo pewnie sugerują tym tesktem: już mi niosą suknie z welonem,już cyganie czekają z muzyką.Jeszcze ryzem sypną na szczescie,mendelsonem stukają kopyta ( nie w kolejnosci ale jakos tak lecialo )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości