|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
[QUOTE=Darusiaaaa;20660308]apropo mozemy sie spotkac pod koniec miesiaca w lodzi bo wybieramy sie najprawdopodobniej na zakupy i do kina
nie ma sprawy ![]() dziewczyny jak to jest z tym przybieraniem na wadze chyba Daniel za duzo przybiera,ludzie mi doła wkręcają dzisiaj bylam na rynku po chleb i babka mówi:"matko mama zapasiesz to dziecko" i tak mu sie przygladam i rzeczywiscie jest pulchniutki ale grubas taki to chyba jeszcze nie,nie wiem co odpowadac w takich sytuacjach. |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja w 6 tyg przybrała 1,730 kg i idzie po 90 centylu ![]() Pani pediatra powiedziała , że bardzo ładnie i że Hania jest ruchliwa i wszystko zrzuci jak zacznie samodzielnie się przemieszczać. A co, mam ją odchudzać? Jak chce cyca to płacze , a ja tylko jej cyca daję, to co, mam nie dawać? Zwłaszcza w takie upały?! Gadaniem się nie przejmuj. Mi ostatnio jak jedna powiedziała, że ona jest gruba (a sama jest otyłą kobietą) to powiedziałam, żeby przestała, bo schowam dziecko i nie pokarzę a Hania po prostu ładnie wygląda i już! jest zdrowa, coraz bardziej zadowolona, wesoła, to chyba tylko się cieszyć.
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nadal jesteśmy na cycorkach więc u nas wygląda to inaczej, kupki są raczej codziennie i rzadkie. Niestety czasem dość bolesne dlatego musimy się jakoś ratować. Pomaga nam : herbatka ułatwiająca trawienie z Hippa, herbatka z kopru włośkiego Hippa przegotowana letnia woda wibracje w leżaczku noszenie na rękach w pozycji pionowej (grawitacja pomaga) masowanie brzuszka otwartą dłonią zgodnie ruchem wskazówek zegara (jak przy kolkach) Niestety nie wiem jak pomóc dziecku przy twardych kupkach. Chyba tylko czopki i lewatywa.
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia zrobiła kupkę ale baaardzo twardą i ciemną. Wielkości jej piąstki
Masakra. Nie wiem co robić. Może to wina probiotyku? Wczoraj i dzis jej dalam diclofor 30, a tam jest ze na biegunkę...
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie zeby sobie poradzuła z nimi [QUOTE=tylkooliwka;2066881 5] Cytat:
teraz jest chudy jak patyk wiec olej gadanie . kiedyś ci wstawie foty
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
15 czerwca złożyłam papiery a w piątek dzwonili ze już jest
Dziewczyny a jak mam liczyć macierzyński kiedy mi się skończy?
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tylkooliwka;2066881 5]
Cytat:
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kochaniutkie tez wiem,ze tak jest przeciez jak placze to nie powiem nie dam bo nie,wazne ze jest szczesliwy tylko wkurza mnie takie gadanie,pokaze Wam fotke z przed chwili waga 9kg
|
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
megi zanim złozysz ten wniosek to pracodawca musi Ci podpisac i napisac ze wyraża zgodę,bo ja juz to skladalam Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-14 o 12:18 |
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie dostałam a już mały ma 14 tyg, więc za 6 tyg mi się skończy a ja jeszcze nic nie dostałam. Dzwoniłam dzisiaj do Zusu to jeszcze nic nie otrzymali ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
moim zdaniem w sam raz. Mam taki leżaczek u rodziców, to mój maluszek ma już lekko ponad 7 kg, to teraz po leżaczku widze różnice bo dla mojego luz a Twojemu to już niedługo będzie za mały
|
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ale kosmos z tym zasilkiem przeciez zus ma 30 dni na wyplacenie pierwszego zasilku,a sama skladalas czy pracodawca? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-14 o 12:25 |
||
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie na ulotce diclofor 30 pisze we wskazaniach - biegunki
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)i numer konta na które ma być wypłacany. I cisza. Dodzwonić się do nich nie można, to dzisiaj maila napisałam z żądaniem potwierdzenia. Już normalnie sił brakuje. Jeszcze trochę to ich w gazecie opisze
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zrobiła taką kupkę
Bidulka moja... pójdę dziś popołudniu obojętnie do kogo, moze nawet lepiej, że dokogos innego bo ta moja to pozal sie Boże... ale najpierw na 15 ginekolog.Dziewczyny, pomozcie z tym prezentem, plissssssss........ Klocki- trochę duże ale się zobaczy
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULEK_23, nie wiem co poradzić, zadzwoniłabym do lekarza, jak twój nie odbiera to do innego, Co do laktulozy, brałam w ciąży, za bardzo nie pomógł. A najlepsze jest to, że jak moja psinka miała zaparcia przez leki to weterynarz polecił podawanie owego leku ...
tylkoliwka, nie przejmuj się gadaniem innych. Mój też klucha i to wieeelka ostatnio koleżanka do mnie, że on za gruby jest i za często go karmię, to powiedziałam żeby zainteresowała się swoim dzieckiem...A np neurolog stwierdziła że mam idealne dziecko takie właśnie papuśne, w sam raz do jakiegoś czasopisma albo na opakowanie proszku Mój właśnie walną kupsztala. od rana się do niego szykował rano trochę poszło, a teraz reszta I jakaś inna była, taka bardziej gęsta ale to pewnie od marchewki i ziemniaczka. W ogóle dzisiaj zjadł cały słoiczek ![]() A po takim słoiczku to powinno się dawać jeszcze mleko, czy to ma zastępować jeden posiłek? |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj w aptece kupię ten diclofor 30 to może mojemu podpasuje.
Pytanie do mam cycowych, czy Wasze dzieci też mają takie wodniste kupki? Mój pierwszy synek z tego co pamiętam to miał takie bardziej papkowate. a teraz to takie o konzystencji "soku"(jeju o czym ja pisze )
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zaprzątaj sobie głowy głupim gadaniem dziwnych bab, niech spadają na drzewo Masz bardzo fajne dzieciątko, normalnie wygląda, nic mu nie brakuje |
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.To że jest ciemna to normalne - utleniła się. Diclofor 30 nie ma wpływu na zatwardzenia.
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylkooliwka, śliczny Danielek! Wcale nie gruby, ładnie wygląda, zdrowo i szczęśliwie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojemu jeszcze na raz całego słoiczka nie dałam tylko pół to po tym się domagał mleczka,tylko,ze on narazie jadł tylko jabłuszko i jabłuszko z marchewką,dzisiaj dałam pierwszy raz takie surowe starte w niedużej ilości bardzo mu smakowało az się cieszył w głos i machał nóżkami mam nadzieje,ze jego brzuszkowi tez się spodoba Asiulek co za prezent?z jakiej okazji bo chyba przegapiłam ![]() Madzia a dzwonilas do pracodawcy w takim razie on powinien to wyjasnic.Ja tez mialam troche zamieszania i dostalam pierwszy raz po 33 dniach ale tyle czekac? Daniel tez robił takie rzadkie kupki nie przejmuj sie tym,teraz robi rzadko sle gęste na calego pampersa. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-14 o 12:41 |
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Niewiem ile planowalaś wydać, ale po imprezach rodzinnych, zawsze najlepiej się sprawdzają bańki mydlane. Kup może taki zestawik za kilkanaście złotych i będzie szczęśliwa, a przy okazji dmuchanie baniek ćwiczy dziecko logopedycznie. Mój dmuchał jako ćwiczenia na astme i od logopedy.
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bardzo cierpi przy tym, krzyczala tak bardzo jak ja chcialam krzyczec przy porodzie ![]() A juz miałam nie narzekać... i znowu cos się przyplątało... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Na roczek dla dziewczynki. Tylko bedę wysylała pocztą wiec cos nie za duzego
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie otrzymałam odpowiedź od kadrowej, że wczoraj wróciła z urlopu i się tym dopiero teraz zajmie.
Może to śmieszne ale u mnie w pracy(bank) jak klient czegoś nie miał na czas załatwione to zawsze mówiłyśmy że teraz sezon urlopowy a teraz się na mnie to odbija
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiekoś czasu ma gęstsze, a dzisiaj to zrobił bardzo gęstą, prawie jak plastelina I jakąś grudkę miał, taką suchą, chyba niestrawione jedzenie. Ale to po marchewce ![]() Cytat:
właśnie zauważyłam że tak samo robią To taki słoiczek był po przecierze pomidorowym, bo zupki sama robię Na razie to marchewka z ziemniaczkiem więc syte to jest dawałam mu jakoś po 1,5h od ostatniego karmieni, aby jeszcze nie był fest głodny i nie płakał, a z drugiej strony, żeby też nie był pełny i nie chciał jeść - po brzuszku widziałam że pełny więc nawet go nie przystawiałam, I tak zaraz zasnął Jabłka jeszcze nie dawałam, w sumie chciałam zacząć w 5 miesiącu, ale chyba wcześniej minimalną ilość spróbuję No i tą herbatkę jabłkową spróbuje mu podawać, kojarzę też że soczki są też, może też kupię... póxniej idę do sklepu to coś wymyślę
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-07-14 o 13:06 |
||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Brzuszek musi się przyzwyczaić do większej ilości żelaza. Parę tygodni i będzie OK. Ja na początku to termometrem wywoływałam kupki ale potem lekarka mi powiedziała żeby tego nie robić za często. Więc zaczęłam przy każdym przebieraniu masować odbyt. Myślę że ten espumisan może być.
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do macierzyskiego jestemy w takie samej sytuacji z tą różnicą, że mój pracodawca wysłał a podobno ZUS niczego nie dostał. Wysłali teraz do mnie zebym mogła ama złożyć i okazuje się że dokumenty gdzieś zaginęły. Pomylili się w numerze bloku. Już nie mam sił, nie mogę się denerwować bo mam później "wściekłe mleko" A moze mamy tego samego pracodawce
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-07-14 o 13:08 |
|
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Asiulek_23 moja mała tez miała problem z kupa. nie robiła 2 dni i sie strasznie meczyła. rano wziełam przegotowaną letnią wode, gruszke, tyłek nasmarowałam oliwką i jak włożyłam w tyłek grusze i troszke wlałam to kupa wylądowała nie powiem gdzie
. najważniejsze ze jej pomogło. a na prezent ja bym kupiła jakieś ubranko (skoro wysyłasz poczta i ma byc lekkie).---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- kurcze a nie wiecie czy to podanie o przedłużenie urlopu można składac skoro miałam umowe do czasu porodu? |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś idę do ginekologa to spytam może polożnej co by radziła. Powinna miec jakieś magiczne sposoby ![]() Ok, uciekam bo na 15 jadę
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Asiulek spróbuj. Moja siostra miała tez taki problem i jej kazała tak zrobić położna. tylką tą gruszke to tak troszke włóż. mojej małej pomogło. jak kupsko wystrzeliło to ta taka radosna się zrobiła. od razu ine dziecko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

dzisiaj bylam na rynku po chleb i babka mówi:"matko mama zapasiesz to dziecko" i tak mu sie przygladam i rzeczywiscie jest pulchniutki ale grubas taki to chyba jeszcze nie,nie wiem co odpowadac w takich sytuacjach.

a Hania po prostu ładnie wygląda
Masakra. Nie wiem co robić. Może to wina probiotyku? Wczoraj i dzis jej dalam diclofor 30, a tam jest ze na biegunkę...
moim zdaniem w sam raz.