Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 14:13   #3151
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sądzicie o tym bikini?
http://allegro.pl/item1097353021_now...t.html#gallery
Chcę sobie pod koniec sierpnia jak już będę o kilka kg mniejsza taki kupić tylko, że turkusowy lub różowy
Co sądzicie?
Sorry za off topic
sexy kupuj

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
a ja mam znowu pytanie.
czy moge zjesc wiecej otrebow niz 3lyzki dziennie? czy ma byc ni mniej ni wiecej tylko 3?
czy moge pic maslanke, kefir i jogurt 0%? bo widzialam ze maja sporo wegli
i juz sama nie wiem.
a i jeszcze mi sie przypomnialo... mam taka "chorobe" ze po obiedzie spada mi poziom cukru we krwi i strasznie chce mi sie wtedy slodkiego... wiadomo, slodzik, nie cukier, w 100% nie zaspokoi tego glodu, ale czy polykanie chromu nie jest sprzeczne z dieta? bo nigdzie nie znalazlam nic na ten temat... a juz popierniczylo mi sie wsio do okola....
mamy jeść 3 łyżki, więcej na własną odpowiedzialnośc, otręby mają duuzo węgli niestety

ogólnie lepiej żebyś nie piła maslanek, kefirów czy jogurtów bo białka nie ma dużo a węgli tak, jedynie od czasu do czasu sobie na to pozwalaj, a jogurty takie zwykłe?? tzn. nie smakowe?? ja ich na początku dużo używałam ale odstawiłam i jedynie używam ich do sosów ale tez rzadko, wczoraj miałam taką wielka ochotę na słodkie, że zrobiłam sobie jogurt ze słodzikiem ( przedtem dawałam jeszcze kakao)i kurcze to była pyszotka dawno nie czułam tego smaku i postanowiłam sobie, że na IV fazie będe sobie do tych jogurtów naturalnych dodawac owoce i rodzynki i nie będe już kupować takich normlanych jogurtów, które kiedys kupowałam tonami

co do reszty to nie wiem
Stary 2010-07-14, 14:27   #3152
bonza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bonza Pokaż wiadomość
Którą książkę uważacie za bogatszą w treść i bardziej przystępną dla osoby nielubiącej czytać? Mój tata postanowił przejść na Dukana, świat się kończy
Podbijam pytanie, nie czytałam "Metoda..." i nie mam porównania
bonza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:39   #3153
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
sexy kupuj

mamy jeść 3 łyżki, więcej na własną odpowiedzialnośc, otręby mają duuzo węgli niestety

ogólnie lepiej żebyś nie piła maslanek, kefirów czy jogurtów bo białka nie ma dużo a węgli tak, jedynie od czasu do czasu sobie na to pozwalaj, a jogurty takie zwykłe?? tzn. nie smakowe?? ja ich na początku dużo używałam ale odstawiłam i jedynie używam ich do sosów ale tez rzadko, wczoraj miałam taką wielka ochotę na słodkie, że zrobiłam sobie jogurt ze słodzikiem ( przedtem dawałam jeszcze kakao)i kurcze to była pyszotka dawno nie czułam tego smaku i postanowiłam sobie, że na IV fazie będe sobie do tych jogurtów naturalnych dodawac owoce i rodzynki i nie będe już kupować takich normlanych jogurtów, które kiedys kupowałam tonami

co do reszty to nie wiem
Och jogurt naturalny z owocami
Tak więc za Waszą radą bikini sobie zakupię
Ale to nie prędzej jak za 7-8 kg (jest szansa, że do połowy lipca tfu! sierpnia! się wyrobię )

Edytowane przez JulietteCapulette
Czas edycji: 2010-07-14 o 14:49
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:42   #3154
smileofangel
Zakorzenienie

a ja odnotowalam dzis (6 dzien rano) rowno -3kg niestety jem malo bo nie mam weny i w tych upalach nie chce mi sie nic tylko pic ale pracuje nad tym - teraz siedze i jem nutelle ale nie za bardzo mi wyszla, dodalam otreby wiec przyjemne z pozytecznym... pozdrawiam wszystkie dukajace
Stary 2010-07-14, 14:49   #3155
Sparta
Wtajemniczenie

Witam Was serdecznie w upalny dzień.
upał aż nic się nie chce...Czarownico, a może jakiś teścik wykonaj

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:49   #3156
zonawymarzona
Rozeznanie

Grrr... od soboty jestem na diecie Dukana.
Myslalam , ze schudne do dzisiaj przynajmniej te 2 kg.
A tu niespodzianka!Wczoraj sie wazylam i schudlam o, 5 kg
jak wy to robicie ze wam waga spada tak szybko w dol???
zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:50   #3157
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
a ja odnotowalam dzis (6 dzien rano) rowno -3kg niestety jem malo bo nie mam weny i w tych upalach nie chce mi sie nic tylko pic ale pracuje nad tym - teraz siedze i jem nutelle ale nie za bardzo mi wyszla, dodalam otreby wiec przyjemne z pozytecznym... pozdrawiam wszystkie dukajace
A przez jaki czas spadło Ci to 3 kg?
Stary 2010-07-14, 14:52   #3158
smileofangel
Zakorzenienie

no tak jak napisalam dzis 6 dzien diety
Stary 2010-07-14, 14:53   #3159
kesja1980
Przyczajenie

[QUOTE=JulietteCapulette;2 0671863]

Z doświadczenia wiem, że takie bikini dobrze wyglada tylko na małym biuście A, B, bo na moim niestety okropnie i strasznie powiększ. Heh wogóle nie udzielam się tu w temacie diety, ale w cyckonoszach zabrałam głos .... dla mnie

Zaczęłam 26-03-2010 - 67.00 kg wzrost 173 cm.
28-06-2010 - 57,00kg
29-06-2010 III Faza
kesja1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:57   #3160
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
W sumie mnie ten wzrost nie dziwi... powinien spaść w ciągu 24 h bo nie wiem czy nadrabiałaś posty z wczoraj o mnie i ziemniakach w dupie (czyt. zupie ) co później się okazało jeszcze babcia dodała do niej trochę kaszy manny(do zupy )... i tak w ogóle jeszcze nie mam pustych jelit i woda którą wypiłam nie zdążyła ze mnie "zejść" i czytałam, że jak się tak nieregularnie śpi to wolniej się chudnie itd. więc od dzisiaj o 23 chodzę spać

Dziewczyny co sądzicie o tym bikini?
http://allegro.pl/item1097353021_now...t.html#gallery
Chcę sobie pod koniec sierpnia jak już będę o kilka kg mniejsza taki kupić tylko, że turkusowy lub różowy
Co sądzicie?
Sorry za off topic
nie zdazylam nadrobic postow od weekendu:P wiec nie jestem na biezaco, z powodu ktory wymienilas powyzej ja wszystko przygotowuje sama bo wiem co jem:P brzmi jak w reklamie- wiem co jem:P

a kostium piekny i ta czerwien mega sexy

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:58   #3161
LifUnia
Zadomowienie

U mnie waga przez cłąy tydzien wachała się nieznośnie między 57,9 a 57, a dzisiaj zobaczyłam cudowne 56,4

Nareszcie!!

Na dukanie od 28.06.2010 - 60,02
14.07.2010 - 56,400

Waga spada wolno ale mam nadzieje że trwale

Edytowane przez LifUnia
Czas edycji: 2010-07-14 o 14:59
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:58   #3162
smileofangel
Zakorzenienie

zonawymarzona- to ponoc zalezy od ilosci wody w organizmie ktora sie w 1 fazie traci, ja napewno jej mam duzo bo mam zapalenie tarczycy i zbieram wode jak balonik, poza tym ja chudne szybko - tak szybko jak tyje
Stary 2010-07-14, 14:58   #3163
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
sexy kupuj

co do reszty to nie wiem
jogurty naturalne o%
bez niczego
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:59   #3164
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
czy czytalas ksiazke? jesli nie masz duzo wody w organizmie to duzo z wagi Ci nie spadnie bo organizm w fazuie uderzeniowej pozbywa sie tylko zalegajacej wody, mniej wiecej bo 2tyg zaczyna sie proces chudniecia.

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:02   #3165
JulietteCapulette
Raczkowanie

[QUOTE=kesja1980;20672239]
Cytat:

Z doświadczenia wiem, że takie bikini dobrze wyglada tylko na małym biuście A, B, bo na moim niestety okropnie i strasznie powiększ. Heh wogóle nie udzielam się tu w temacie diety, ale w cyckonoszach zabrałam głos .... dla mnie

Zaczęłam 26-03-2010 - 67.00 kg wzrost 173 cm.
28-06-2010 - 57,00kg
29-06-2010 III Faza
I właśnie o to chodzi żeby powiększał kochana
Mam małe cycki bo właśnie B i "u góry" w ogóle nie wyglądam na osobę która ma 15 kg nadwagi mam bardzo szczupłą twarzi ramiona tylko ten brzuch i tyłek... no i uda ale ćwiczę po 3 h dziennie więc za 5 tyg. wstawię zdjęcia
Zobaczymy jak to będzie

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
no tak jak napisalam dzis 6 dzien diety
Matko ja chyba ślepa jestem...
Ale czego się spodziewać po 3 h snu
Stary 2010-07-14, 15:18   #3166
rumcia1
Rozeznanie

Cześć. Postanowiłam się do Was przyłączyć. Ogólnie mam tak jak przeczytałam u kogoś w opisie "mam silną wolę - ona robi ze mną co chce". Teraz mam urlop i 3 małych dzieci pod opieką (najmłodszy ma 14 miesięcy, środkowy 3,5 roku, a najstarszy 6,5 roku). Trudno mi obejść się bez słodkiego - zwłaszcza gdy widzę jak jedzą ciastka moje dzieci czy mąż. Poza tym muszę domownikom ugotować jakiś obiad i dzieciakom przygotowywać jakieś urozmaicone posiłki. Od wczoraj jestem na I fazie. Zrobiłam test z tej francuskiej strony i wyszło mi, że na niej mam być 6 dni, potem II faza. Chciałabym w tej drugiej fazie i dalej nie musieć gotować osobno dla siebie, osobno dla rodziny. Byłoby fajnie, gdyby moi bliscy mogli jeść to co ja. Chociaż moi chłopcy mają już swoje przyzwyczajenia, a wychowani na kuchni babci kochają pierożki i makarony i kiełbaski wiejskie. Przede mną trudne zadanie, bo chciałabym znaleźć takie przepisy , które zadowoliłyby każdego z naszej rodziny.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:25   #3167
Aleksandra_M
Zadomowienie

wiem ze sie tak da np pulpety dziecko zje, tyle ze ze sosem :P
a kurczaka pieczonego im daj z ziemniakami a sama zjedz bez
jak wejde na druga faze to napewno bede miala wiecej pomyslow bo tez musze karmic TŻ i 2-letnia corcie
Stary 2010-07-14, 15:50   #3168
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
etam ja wole isc do ginekoloszki niz do stomatologa hehehehe nic strasznego, minutka badania i po strachu
byłam raz, parę lat temu i niestety źle trafiłamn niesmak pozostał ale pójdę

Cytat:
Napisane przez rebushnik Pokaż wiadomość
może ja jakaś dziwna jestem ale lubię chodzić do stomatologa, może nie że przepadam za tym, ale się nie boję i lubię mieć tą świadomość, że mam zdrowe ząbki

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

wiem wiem
robiłam już badania krwi, poziom hormonów i teraz czekam na wyniki i wizytę
hehehe to bardzo dobrze szczerze mówiąc kiedyś bałam się dentysty jak cholera, a teraz bywam coraz częściej bo i fundusze pozwalają i wizja białych zdrowych ząbków korci

Cytat:
Napisane przez MissIrreplaceable Pokaż wiadomość
Dzięki! Trzymam kciuki za Ciebie Kraków to moje wielkie marzenie, wybrałam go odrzucając Warszawę, co wywołało małe oburzenie ze strony mojej znajomej.

fuuu jestem bardzo głodna, ale przy takiej duchocie nie mam ochoty robić nic do jedzenia potem kończy się na tym, że jem w nocy (na szczęście proteinowe żarełko) i śpię w dziwnych godzinach

oo i dzisiaj pierwszy dzień PP, nie spałam całą noc, bo byłam na "packing party" u mojej Najlepszej Przyjaciółki, która wyjeżdżała na 3 miechy, zjadłam sernik i mam 200 g mniej

Miłego dnia wszystkim
nie dziękuję na razie
gdybym miała wybierać między Wawą a Krakowem też bym wybrała Kraków lubię duże, pełne ludzi miasta! i chociaż w Warszawie jest ich więcej a sama stolica wielka to i tak Kraków ma magiczne to "coś"

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:59   #3169
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

witam sie dopiero teraz przepraszam ale nie dalam rady przeczytac wszytskiego, wiec przelecialam po lebkach wiec zbiorowo gratuluje spadkow a niespadkowiczom mowie - bedzie lepiej :

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja używam z garniera lub soray teraz mam ten summer slime
ja po uzywaniu Eveline i Vichy moge stwierdzic 0 rezultatow
tym samym nie polecam. Teraz bede testowac DIOR BIKINI AQUA CONTROL BODY TONING CONCENTRATE SPRAY po przeczytaniu pozytywnych opinii, na ebayu ceny od £7,90 do £ 13,90 przesylka do Polski £4,90 jakby ktos byl zainteresowany

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
A jak rezultaty ? Coś widać ?? Ja mam Eveline, ale prócz tego, że ten rozgrzewający mnie wypala, a ochładzający zamrażą to nic nie widzę, a stosuję już dość długo !
j.w. Eveline tez mnie zawiodl a po Vichy to sie spodziewalam jeszcze wiecej a tu nic

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
ja tez go nie lubie same wiory ...moj ulubiony to chudy z firmy łowicz mniam, a wczoraj kupilam ten biedronkowy serek wiejski w biedrze co go mlekovita chyba robi pycha...zjadlam caly:P

ponawiam pytanie czy mozliwe aby przez @ i PW wskoczyly prawie 2kg??? nie za duzo? dzis ostatni dzien warzywek zobaczymy co bedzie jutro
mi zawsze wpada 2 kg standardowo

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:05   #3170
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Cześć. Postanowiłam się do Was przyłączyć. Ogólnie mam tak jak przeczytałam u kogoś w opisie "mam silną wolę - ona robi ze mną co chce". Teraz mam urlop i 3 małych dzieci pod opieką (najmłodszy ma 14 miesięcy, środkowy 3,5 roku, a najstarszy 6,5 roku). Trudno mi obejść się bez słodkiego - zwłaszcza gdy widzę jak jedzą ciastka moje dzieci czy mąż. Poza tym muszę domownikom ugotować jakiś obiad i dzieciakom przygotowywać jakieś urozmaicone posiłki. Od wczoraj jestem na I fazie. Zrobiłam test z tej francuskiej strony i wyszło mi, że na niej mam być 6 dni, potem II faza. Chciałabym w tej drugiej fazie i dalej nie musieć gotować osobno dla siebie, osobno dla rodziny. Byłoby fajnie, gdyby moi bliscy mogli jeść to co ja. Chociaż moi chłopcy mają już swoje przyzwyczajenia, a wychowani na kuchni babci kochają pierożki i makarony i kiełbaski wiejskie. Przede mną trudne zadanie, bo chciałabym znaleźć takie przepisy , które zadowoliłyby każdego z naszej rodziny.

hmn...będzie to trudne, bo oni nie mogą do końca jeść to co ty bo by sie wtedy odchudzali
chodzi Ci głównie o obiady tak?? ja robie sobie proste dania, więc nie widze problemu z podwójnym gotowaniem bo np, kurczak w piekarniku sam sie w zasadzie piecze pierś z kurczaka to też tylko przyprawic i obrócic a oprócz tego makrele i serki to w sumie gotowe jest, ja np. widzę, że mam dużo mniej gotowania
Stary 2010-07-14, 16:11   #3171
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
witaj oj przy trojce dzieci jest co robic co do obiadow tez myslalam ze da sie pogodzic ale rzeczywistosc pokazala co innego niestety

Stary 2010-07-14, 16:21   #3172
JulietteCapulette
Raczkowanie

Dziewczęta a tak odbiegając od tematu gotowania, to jakie ćwiczenia polecacie na brzuch (chcę tłuszcz spalić ) oprócz szatańskiej szóstki Weidera?
Stary 2010-07-14, 16:45   #3173
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Witam,
mam pytanie ile to może być 5 łyżeczek słodzika w przeliczeniu na tabletki ??
wie któraś??

a tak poza tym obraziłam się na wage, nie grzesze a nic nie chudne czuje się coraz grubsza i brzydsza i mam doła mam nadzieje że chwilowego chociaż jakies 3 dni trwa już jakby jeszcze waga cuś mniej pokazała a tu d..a

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"

Edytowane przez !!&*Monia*&!!
Czas edycji: 2010-07-14 o 16:46
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:46   #3174
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Dziewczęta a tak odbiegając od tematu gotowania, to jakie ćwiczenia polecacie na brzuch (chcę tłuszcz spalić ) oprócz szatańskiej szóstki Weidera?
twister bardzo fajna rzecz

Stary 2010-07-14, 16:49   #3175
Sparta
Wtajemniczenie

Siedzę i skwierczęw pracy
Jestem strasznie głodna, nie mam co jeść a do 18 daleko

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 17:01   #3176
Aleksandra_M
Zadomowienie

no ja tez dzisiaj bylam glodna w pracy... nie wiedzialam ile tego jedzenia trzeba brac na dukanie ale skoro mamy jesc duzo, to juz jutro wiem co i ile wezme bo jak sie siedzi to z glodu mozna glupote jakas zrobic (czyt. zjesc cos co wciska wredna kolezanka) :P
Stary 2010-07-14, 17:18   #3177
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
twister bardzo fajna rzecz
Tak więc muszę opanować jakże trudną sztukę kupowania na "Ale Gro" i zakupić twisterek
Bo do cholery kupię sobie w te wakacje to bikini i do cholery co więcej wyjdę w tym bikini! A co!
Stary 2010-07-14, 17:24   #3178
iBlair
Przyczajenie

Cytat:
Hmm ja tam lubię abs. Wpisz sobie na youtube. Mięśnie płoną.

Ogólnie jest problem boli mnie brzuch od 2 dni . Po mięcie jest lepiej ale jak coś zjem to znowu boli. Głównie po nabiale. Czy to normalne? Nie chce przerywać diety a jak tak dalej będzie to pewnie będę musiała to zrobić :/ Grr POMOCY

iBlair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 18:08   #3179
broadwaydream
Wtajemniczenie

Witam w ten piękny, duszny, (znów)burzowy poranek . Na wadze w końcu spadek (nie wiem jaki, bo trzy razy się ważyłam i było co innego - mam wagę nieelektroniczną - ale spadek to spadek ), pierwszy dzień PW (mniaaaam), zbliża się @ (wiem, bo mało co nie rozryczałam się na Shreku ze wzruszenia + nie chce mi się wychodzić z domu i spotykać z przyjaciółmi, robie się drażliwa i aspołeczna ) i wakacje w pełni. Mogłoby tylko wyjść słońce, bo choć trochę chcę się zbrązowić (nie opalam się nigdy na czerwono).
A na obiadek będzie mój ulubiony kebabik na talerzu z sosikiem czosnkowym i pyszną suróweczką .

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Bo cytryna mimo że kwaśna to jest ..słodka
Znaczysje cytryna zawiera fruktozę, czyli cukier, a my cukru, nawet monosacharydów (prostych) unikamy/ograniczamy. Dodając go do rybki, wlewasz go odrobinę, jako przyprawę, natomiast do wody jest to już troszkę za duża ilość

Cytat:
nie jestem bardzo opalona... bo słonce na balkon swieci mi tylko miedzy 9 a 11:P i musze sie niezle wysilic zeby słonce pokrywalo moje całe ciało:P hehehehehe
Mam identyczny problem (i identyczne godziny obecności słońca na moim balkonie). Na dodatek mój balkon ma jakoś 1.5x1.5 i aby dopełnić szalę, od dnia kiedy postanowiłam się opalać, przestało wychodzić słońce a zaczęły się burze

Cytat:
hahahah to urodzi sie dziewczynka o imieniu PROTEINKA
Nie zapomnij pozwać ojca Dukana o alimenty, coby dziecko poszkodowane nie było (i byś Ty całkiem dobrze na tym wyszła)

Cytat:
Napisane przez rebushnik Pokaż wiadomość
@ miałam zawsze nieregularnie, jakieś 10 dni po terminie, ale ostatnio spóźniało mi się o miesiąc,więc poszłam do ginekologa i przepisał mi luteine, u mnie poskutkowało
już drugi raz to brałam na wywołanie
kazał mi też iść do endokrynologa i zrobić poziom hormonów, w nast tyg mam wizyte, możliwe że mam coś z tarczycą

udanego dnia
A powiedz mi, nie miałaś wzmożonego apetytu i wzrostów na wadze? Bo moja przyjaciółka stosowała kiedyś luteine i przerwała tłumacząc, że po niej tyje. Próbuję ją któryś rok zaciągnąć do lekarza (dorosła baba, od kiedy miesiączkuje, ma @ co pół roku i nic nie chce z tym robic), ale ta wymawia się tym, że znów jej to przypisze a i tak ma problemy z nadwagą. Masakra (zastanawiam się więc, czy to tylko czcza wymówka, czy rzeczywiście jakieś powiązania to ma).

Cytat:
Kochana te 2 kg to jeszcze nic... u mnie nie wiem jakim cudem po PW, dużej ilości warzyw, wody i nieprzespanej nocki (i żarciu w nocy )
Waga wahadłowa pokazała.... 7 kg więcej!!! Ale ta waga z Avon'a zawsze ważyła w jednym miejscu po 5-6 kg mniej\więcej... muszę sobie uregulować wszystko bo ostatnio chodzę spać o 5 rano i wstaję o 14-15 dlatego dziś nockę zarwałam... ale tez nie do końca się to udało
Ech mam dzisiaj kryzys
Jakbym zobaczyła na wadze +7kg, to bym chyba skoczyła z balkonu do kałuży pod blokiem

Cytat:
Uciekaj jeść! bo potem będzie na III narzekanie, że wzrosty, że jojo! Ma być <1500kcal!

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
Chudniesz mało bo a)na I fazie masz mało wody w organizmie, więc nie masz się czego pozbywać, bądź b)(jeśli jesteś już na III) masz mniej do zrzucenia trudno, żebyś ważąc 130kg zrzucała tak samo, jak ważąc 60 (mimo, że w jednym jak i w drugim przypadku wagą docelową jest 55kg).

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Siedzę i skwierczęw pracy
Jestem strasznie głodna, nie mam co jeść a do 18 daleko
Ja zawsze w takich przypadkach wypatrywałam ludzi z przerwą i prosiłam, żeby mi coś kupili, skoro i tak idą do sklepu

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ach i przypomniało mi się cos jeszcze, bo wcześniej była rozmowa o kawie. Pamiętajcie, by więcej wody w siebie wlewać, jeśli jesteście kawolubne (jak ja), bo kawa odwadnia (i wypłukuje magnez, warto więc czasem się wspomóc tym w tabletkach, no chyba, że ktoś lubi skurcze ).
Stary 2010-07-14, 18:14   #3180
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Tzn. ja wiem, że bym wytrzymała, w końcu nie takie rzeczy się wytrzymywało, ale chodzi mi o całą filozofię diety ogólnie... Niby pierwsza faza to samo białko, samo białko, a przeciez korniszony to są chyba gorsze niż choćby kiszone? Bo korniszony są w słodko - kwaśnej zalewie robione... Takie nieścisłości i rozjazdy w dietach sprawiają, że tracę wiarę w tę magiczność diety i to, że naprawdę jest tak genialnie opracowana, taka dopracowana itd, bo albo albo...

Tak samo uważam za absurd dopuszczanie jedzenia serka topionego czy keczupu w diecie SB... Rozjazd straszny. Mam wrażenie, że to takie "smaczki" są, coby nie zniechęcać ludzi, żeby pokazać, że ta dieta wcale nie jest taka zła, bo to możesz, tamto możesz...
Czy dieta musi byc kara? Musi byc zla, niesmaczna itp?
jak nie chcesz jesc ogorkow na uderzeniowce to nie jesz i juz. jast wyraznie napisane ze sa one dopuszczalne jako przyprawa a nie zalecane czy dozwolone.
Jak dla mnie dieta jest skuteczna i juz. A ogorki jem tylko gdy juz nie moge bez nich wytrzymac w ilosci znikomej.
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Eh.. z takimi argumentami to nie ma co duskutować, bo są ludzie, którzy z założenia nie jedzą słodyczy, fast foodów i np. produktów glutentowych (nietolerancja, jak u mnie).

No ja właśnie o to pytam - dla mnie w samej książce są nieścisłości. Czytałam ją jakiś czas temu, przyznaję, nie skończyłam, ale jeśli ktoś pisze - jeśli czegoś nie ma na tej liście, to jest zakazane, a pod spodem pisze dalej - ale jak sobie zjesz słodkiego ogórasa, napijesz się pepsi, zjesz kostke czekolady z łychą twarożku (twarożek+czekolada będzie miało białko wyższe raczej), to luuuzik, bo w końcu dieta i tak jest zmianą stylu jedzenia... to mi nie gra i tyle.
Jeszcze nigdzie nie widzialam i nie czytalam zeby kostka czekolady byla ok. Ani serek topiony.
Chyba kolezanka ma zly humor i chce sie troche poklocic dla polepszenia. Jak dieta ci nie odpowiada to jej nie stosuj.

Witam Dziewczynki i Chlopcy.
Chcialam przeczytac was od rana ale kolezanka hihi zniechecila mnie troche.

U mnie spadek w stosunku do poprzedniego dnia ale do wagi najnizszej osiagnietej nie dotarlam jeszcze.
I musze sie przyznac... Zjadlam ananasa bo bym go musiala wyrzucic (na spole z TZtem) lejcie w dupe ile wlezie!!
Gratuluje wszystkich spadkow!

Edytowane przez kataluna
Czas edycji: 2010-07-14 o 18:25
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości