|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
kupuj ![]() Cytat:
![]() ogólnie lepiej żebyś nie piła maslanek, kefirów czy jogurtów bo białka nie ma dużo a węgli tak, jedynie od czasu do czasu sobie na to pozwalaj, a jogurty takie zwykłe?? tzn. nie smakowe?? ja ich na początku dużo używałam ale odstawiłam i jedynie używam ich do sosów ale tez rzadko, wczoraj miałam taką wielka ochotę na słodkie, że zrobiłam sobie jogurt ze słodzikiem ( przedtem dawałam jeszcze kakao)i kurcze to była pyszotka i postanowiłam sobie, że na IV fazie będe sobie do tych jogurtów naturalnych dodawac owoce i rodzynki i nie będe już kupować takich normlanych jogurtów, które kiedys kupowałam tonami ![]() co do reszty to nie wiem
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak więc za Waszą radą bikini sobie zakupię ![]() Ale to nie prędzej jak za 7-8 kg (jest szansa, że do połowy lipca tfu! sierpnia! się wyrobię Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-14 o 14:49 |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odnotowalam dzis (6 dzien rano) rowno -3kg
niestety jem malo bo nie mam weny i w tych upalach nie chce mi sie nic tylko pic ale pracuje nad tym - teraz siedze i jem nutelle ale nie za bardzo mi wyszla, dodalam otreby wiec przyjemne z pozytecznym... pozdrawiam wszystkie dukajace
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was serdecznie w upalny dzień.
upał aż nic się nie chce...Czarownico, a może jakiś teścik wykonaj
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Grrr... od soboty jestem na diecie Dukana.
Myslalam , ze schudne do dzisiaj przynajmniej te 2 kg. A tu niespodzianka!Wczoraj sie wazylam i schudlam o, 5 kg ![]() jak wy to robicie ze wam waga spada tak szybko w dol??? |
|
|
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
no tak jak napisalam dzis 6 dzien diety
|
|
#3159 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=JulietteCapulette;2 0671863]
Tak więc za Waszą radą bikini sobie zakupię ![]() Z doświadczenia wiem, że takie bikini dobrze wyglada tylko na małym biuście A, B dla mnie ![]() Zaczęłam 26-03-2010 - 67.00 kg wzrost 173 cm. 28-06-2010 - 57,00kg 29-06-2010 III Faza |
|
|
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kostium piekny i ta czerwien mega sexy
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
U mnie waga przez cłąy tydzien wachała się nieznośnie między 57,9 a 57, a dzisiaj zobaczyłam cudowne 56,4
Nareszcie!! ![]() Na dukanie od 28.06.2010 - 60,02 14.07.2010 - 56,400 Waga spada wolno ale mam nadzieje że trwale
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-07-14 o 14:59 |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
zonawymarzona- to ponoc zalezy od ilosci wody w organizmie ktora sie w 1 fazie traci, ja napewno jej mam duzo bo mam zapalenie tarczycy i zbieram wode jak balonik, poza tym ja chudne szybko - tak szybko jak tyje
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez niczego |
|
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
czy czytalas ksiazke? jesli nie masz duzo wody w organizmie to duzo z wagi Ci nie spadnie bo organizm w fazuie uderzeniowej pozbywa sie tylko zalegajacej wody, mniej wiecej bo 2tyg zaczyna sie proces chudniecia.
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kesja1980;20672239]
Cytat:
![]() Mam małe cycki bo właśnie B i "u góry" w ogóle nie wyglądam na osobę która ma 15 kg nadwagi mam bardzo szczupłą twarzi ramiona tylko ten brzuch i tyłek... no i uda ale ćwiczę po 3 h dziennie więc za 5 tyg. wstawię zdjęcia ![]() Zobaczymy jak to będzie ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Matko ja chyba ślepa jestem... ![]() Ale czego się spodziewać po 3 h snu
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Postanowiłam się do Was przyłączyć. Ogólnie mam tak jak przeczytałam u kogoś w opisie "mam silną wolę - ona robi ze mną co chce". Teraz mam urlop i 3 małych dzieci pod opieką (najmłodszy ma 14 miesięcy, środkowy 3,5 roku, a najstarszy 6,5 roku). Trudno mi obejść się bez słodkiego - zwłaszcza gdy widzę jak jedzą ciastka moje dzieci czy mąż. Poza tym muszę domownikom ugotować jakiś obiad i dzieciakom przygotowywać jakieś urozmaicone posiłki. Od wczoraj jestem na I fazie. Zrobiłam test z tej francuskiej strony i wyszło mi, że na niej mam być 6 dni, potem II faza. Chciałabym w tej drugiej fazie i dalej nie musieć gotować osobno dla siebie, osobno dla rodziny. Byłoby fajnie, gdyby moi bliscy mogli jeść to co ja. Chociaż moi chłopcy mają już swoje przyzwyczajenia, a wychowani na kuchni babci kochają pierożki i makarony i kiełbaski wiejskie. Przede mną trudne zadanie, bo chciałabym znaleźć takie przepisy , które zadowoliłyby każdego z naszej rodziny.
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
wiem ze sie tak da
np pulpety dziecko zje, tyle ze ze sosem :Pa kurczaka pieczonego im daj z ziemniakami a sama zjedz bez ![]() jak wejde na druga faze to napewno bede miala wiecej pomyslow bo tez musze karmic TŻ i 2-letnia corcie
|
|
|
|
#3168 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niesmak pozostał ale pójdęCytat:
szczerze mówiąc kiedyś bałam się dentysty jak cholera, a teraz bywam coraz częściej bo i fundusze pozwalają i wizja białych zdrowych ząbków korci Cytat:
gdybym miała wybierać między Wawą a Krakowem też bym wybrała Kraków lubię duże, pełne ludzi miasta! i chociaż w Warszawie jest ich więcej a sama stolica wielka to i tak Kraków ma magiczne to "coś"
|
|
#3169 | ||
|
Zadomowienie
|
witam sie dopiero teraz
wiec zbiorowo gratuluje spadkow a niespadkowiczom mowie - bedzie lepiej :ja po uzywaniu Eveline i Vichy moge stwierdzic 0 rezultatow ![]() tym samym nie polecam. Teraz bede testowac DIOR BIKINI AQUA CONTROL BODY TONING CONCENTRATE SPRAY po przeczytaniu pozytywnych opinii, na ebayu ceny od £7,90 do £ 13,90 przesylka do Polski £4,90 jakby ktos byl zainteresowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmn...będzie to trudne, bo oni nie mogą do końca jeść to co ty bo by sie wtedy odchudzali ![]() chodzi Ci głównie o obiady tak?? ja robie sobie proste dania, więc nie widze problemu z podwójnym gotowaniem bo np, kurczak w piekarniku sam sie w zasadzie piecze pierś z kurczaka to też tylko przyprawic i obrócic a oprócz tego makrele i serki to w sumie gotowe jest, ja np. widzę, że mam dużo mniej gotowania
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do obiadow tez myslalam ze da sie pogodzic ale rzeczywistosc pokazala co innego niestety
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta a tak odbiegając od tematu gotowania, to jakie ćwiczenia polecacie na brzuch (chcę tłuszcz spalić
) oprócz szatańskiej szóstki Weidera?
|
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
mam pytanie ile to może być 5 łyżeczek słodzika w przeliczeniu na tabletki ?? wie któraś?? ![]() a tak poza tym obraziłam się na wage, nie grzesze a nic nie chudne czuje się coraz grubsza i brzydsza i mam doła
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2010-07-14 o 16:46 |
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę i skwierczęw pracy
Jestem strasznie głodna, nie mam co jeść a do 18 daleko
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
no ja tez dzisiaj bylam glodna w pracy... nie wiedzialam ile tego jedzenia trzeba brac na dukanie
ale skoro mamy jesc duzo, to juz jutro wiem co i ile wezme bo jak sie siedzi to z glodu mozna glupote jakas zrobic (czyt. zjesc cos co wciska wredna kolezanka) :P
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie jest problem boli mnie brzuch od 2 dni . Po mięcie jest lepiej ale jak coś zjem to znowu boli. Głównie po nabiale. Czy to normalne? Nie chce przerywać diety a jak tak dalej będzie to pewnie będę musiała to zrobić :/ Grr POMOCY
|
|
#3179 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten piękny, duszny, (znów)burzowy poranek
. Na wadze w końcu spadek (nie wiem jaki, bo trzy razy się ważyłam i było co innego - mam wagę nieelektroniczną - ale spadek to spadek ) i wakacje w pełni. Mogłoby tylko wyjść słońce, bo choć trochę chcę się zbrązowić (nie opalam się nigdy na czerwono). A na obiadek będzie mój ulubiony kebabik na talerzu z sosikiem czosnkowym i pyszną suróweczką Znaczysje cytryna zawiera fruktozę, czyli cukier, a my cukru, nawet monosacharydów (prostych) unikamy/ograniczamy. Dodając go do rybki, wlewasz go odrobinę, jako przyprawę, natomiast do wody jest to już troszkę za duża ilość ![]() Cytat:
![]() Nie zapomnij pozwać ojca Dukana o alimenty, coby dziecko poszkodowane nie było (i byś Ty całkiem dobrze na tym wyszła)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo potem będzie na III narzekanie, że wzrosty, że jojo! Ma być <1500kcal! Cytat:
trudno, żebyś ważąc 130kg zrzucała tak samo, jak ważąc 60 (mimo, że w jednym jak i w drugim przypadku wagą docelową jest 55kg). Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Ach i przypomniało mi się cos jeszcze, bo wcześniej była rozmowa o kawie. Pamiętajcie, by więcej wody w siebie wlewać, jeśli jesteście kawolubne (jak ja), bo kawa odwadnia (i wypłukuje magnez, warto więc czasem się wspomóc tym w tabletkach, no chyba, że ktoś lubi skurcze ).
|
|
|
#3180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie chcesz jesc ogorkow na uderzeniowce to nie jesz i juz. jast wyraznie napisane ze sa one dopuszczalne jako przyprawa a nie zalecane czy dozwolone. Jak dla mnie dieta jest skuteczna i juz. A ogorki jem tylko gdy juz nie moge bez nich wytrzymac w ilosci znikomej. Cytat:
Chyba kolezanka ma zly humor i chce sie troche poklocic dla polepszenia. Jak dieta ci nie odpowiada to jej nie stosuj. Witam Dziewczynki i Chlopcy. Chcialam przeczytac was od rana ale kolezanka hihi zniechecila mnie troche. U mnie spadek w stosunku do poprzedniego dnia ale do wagi najnizszej osiagnietej nie dotarlam jeszcze. I musze sie przyznac... Zjadlam ananasa bo bym go musiala wyrzucic (na spole z TZtem) lejcie w dupe ile wlezie!! Gratuluje wszystkich spadkow! Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-14 o 18:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

i postanowiłam sobie, że na IV fazie będe sobie do tych jogurtów naturalnych dodawac owoce i rodzynki 

dla mnie 

ale ćwiczę po 3 h dziennie więc za 5 tyg. wstawię zdjęcia 

bo potem będzie na III narzekanie, że wzrosty, że jojo! Ma być <1500kcal!