|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Na szkoleniu dało się wytrzymać, bo wzięłam bardzo silne przeciwbólowe, niestety potem już nie było tak wesoło. kolejną noc spędziłam na sofie w salonie, a zasnęłam dopiero nad ranem. Również marzyłam o czerwonym notebooku i takowy mam . dostałam mini HP 210, bardzo fajny i na moje obecne potrzeby wystarczający. Ma startowy Windows 7 i po wypłacie kupię rozszerzone oprogramowanie.Fajny pomysł z opaską. Może sobie również kupie, bo czasami moje zasłony są niewystarczające jak słońce zaświeci. Cytat:
Faktycznie nieciekawie z tymi torami i w ogóle. Myślę, że podjęliście właściwą decyzję Cytat:
Gratuluję ząbka ![]() Cytat:
również mam taką nadzieję Cytat:
![]() Cytat:
Ja osobiście wolę, jak ma dłuższą jedną drzemkę, bo to oznacza, że idzie spać o przyzwoitej porze, a tak to wyrabia do 22.00 Cytat:
Antonio również sam nie ugryzie ogórka swoimi dolnymi jedynkami , ale wszelkie owoce, warzywa daje mu w małych kawałkach i tak zjada.
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
#2733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajny ten stoliczek, Macius Magi ma podobny albo ten sam ![]() Cytat:
gratuluje kolejnego zabka Cytat:
moja to mniejsze porcje zjada a wczoraj mama tej mojej przyjaciolki jak zobaczyla Wercie to powiedziala ze pulpecik z niej a mi sie jakos nie wydaje zeby pulchniutka taka byla bo wazy 8,5kg wiec wcale nie tak duzo
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale u nas pełno wzniesień i samej jeździ się ciężko, a co dopiero z dzieckiem. O zakrętach non stop i wąskich drogach nie wspomnę.... Cytat:
Brawa dla Kingi ![]() Antonio również wszystko przynosi, wie co jak się nazywa. Udalo mi sięnawet go nauczyć, że jak dorwie się do zakazanej dla niego rzeczy, to również mi ją oddaje bez protestów, oczywiście tłumaczę mu co się może stać, gdy ja zepsuje, upuści, coś przyciśnie.. Z jedzeniem tak samo, ale oczywiście to musi być dorosłe jedzenie ![]() Wczoraj Antonio okazał się małym zazdrośnikiem . Leżałam na sofie, mąż przysiadł przy mnie, gładził mnie po włosach i całował w czoło. Antonio jak to zobaczył, to zaczął go odpychać i z własnej woli dał mi mnóstwo całusów Podonie później - mąż tryzmał go na rękach, a jak podeszłam do niego i go objęlam, to Antonio momentalnie zaczął obejmować mnie i odsuwać tatę Aniu, gratulujemy 8 ząbka Cytat:
![]() Karo, my na Bebilonie, teraz już na tym po roku. Angy, plan dnia wygląda dla mnie ok. Ja daje mu oprócz obiadu warzywa lub owoce, które traktuję jako posiłek, śniadania różnie, ale staram się, aby często były na mleku
|
|
#2736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wercia ma troche jakby to nazwać taka pulchną urodę, może nie waży jakoś strasznie dużo, ale ma troche pultynki Cytat:
Wąchać tez się nie da---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
No my z samego rana pijemy mleczko
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, popijam kawe i pracuje, korzystam dopóki Oli drzemię. Znowu upalny dzień
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
wstaliśmy dopiero
![]() L pije Bebiko.To na tyle, idę coś zjeść i czekam na koleżankę.Do wieczora
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za wyrazy solidarności w kwestii roweru
sądziłam, że będę Tomusia wozić do przedszkola, ale chyba się na razie boję - jak jedziemy z małżem to on ma oko na Tomka, a tak samej to nie widzę go i to byłby dodatkowy stres dla mnie (oprócz trudności technicznych )
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i przez ten upal zapomnialam sie przywitac
czesc ![]() a wczoraj to w sklepie zapomnialam ciastka wziac zaplacone lezaly na ladzie, wrocilam do domu i mowie mama"popatrz jakie babeczki kupilam do kawy" i ja zdziwiona chce wyciagnac z koszyka a tam nie ma ciasteczek, inne produkty byly , dobrze ze porfela nie zapomnialam ale wrocilam po ciastka i czekaly na mnie -sprzedawczyni schowala pod lade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide cwiczyc poki mala drzemie, wogole jakos szybko mi wstaje ostatnio bo pare minut po 6
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwony notebook i jeszcze hp - bardzo lubię ich notebooki ja nigdy nie miałam kłopotów z opuchniętymi powiekami a ostatnio mam wrażenie, ze nie mogę do końca otworzyć powiek... chyba też mi się przyda taka opaska, bo na okłady z herbaty nie mam ostatnio czasu ![]() Cytat:
mój Tomuś nie jest zazdrosny - jak my się przytulamy to on rechocze ![]() bierzemy go do siebie i jego też tulimy to wtedy już się śmieje w głos idę dziś do gina... jak ja nie lubię lekarzy
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez musialabym isc bo ostatni raz bylam we wrzesniu
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz staram sie często chodzić przy mojej spirali.... chyba za bardzo mnie stresuje ta wkładka, ze nie wspomnę o tym jak mnie wkurza okres trwający ponad tydzień
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Widze, ze pustki ostatnio na watku. Ale nie ma sie co dziwnic bo i mi sie nie chce siedziec na necie ![]() Ten upał mnie zabija...leje sie ze mnie, juz nie wiem co ze soba zrobic. Głowa az mnie boli. Kuba jest niegrzeczny, cały czas tylko mama i mama. Nikogo innego nie akceptuje tylko mnie. Nawet z TŻtem sie dlugo nie pobawi, bo za chwile zerka czy jestem w poblizu. Nic nie moge zrobic, cały czas za mna łazi i trzyma sie przysłowiowej spódnicy. Wczoraj zostawilismy go na 2 godziny z tesciowa i małza siostra. Dał im popalic. Cały czas popłakiwal i mnie wołał. My na działce robilismy porzadki i tesciowa zadzwoniła zebysmy przyjechali bo on cały czas płacze. Jak tylko mnie zobaczył od razu do mnie podbiegł, złapał mnie za nogi, nie chciał puscic. I szlochał, przytulał sie. Miał zal ze go zostawiłam. ![]() Kiedys taki nie był, od kilku dni zrobia sie z niego taka przylepka. Mam nadzieje, ze to przejsciowe. Karo, ciesze sie ze urlop sie udał Czekam na fotki ![]() Anula, jasne ze sie moze sz przyłaczyc. W kupie siła ![]() Ja teraz przechodze na 1000 kcal bo ta ONZ naprawde mnie nudzi. Juz niedobrze mi sie robi na widok jajka i tunczyka ![]() Mariolu, Bidulko mam nadzieje, ze juz ucho mniej boli Kasiu, zapominam o tym jadłospisie Przepraszam, poprawie sie.Wczoraj jadłam: jabłko, gruszka poł bułki z marchewka, pomidor mandarynka, nektarynka, jabłko serek wiejski ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Zapomniałam sie pochwalic, ze wczoraj odebrałam prawo jazdy Moge juz jezdzic. Tylko jeszcze auta nie mam Czekamy az moj tata wroci z urlopu bo on sprzedaje mercedesa a jest facet, ktory chce sie zamienic na mercedesa A klasa i ten byłby dla mnie A bardzo mi sie podoba Bedzie troche kasy w kieszeni bo ta budowe to skarbonka bez dna
|
|
#2745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze o Weronice nie zapominasz Cytat:
a co wy tak długo spałyście dzisiaj? Cytat:
![]() ja z opaski jestem zadowolona, do tej pory to jak chciałam sie zdrzemnąć to przykrywałam głowe kocem zeby ciemniej było, ale duszno mi było zawsze, a teraz moge chociaż jak odpocząć normalnie. wkładka chłodząca jest oki. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2746 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bo też się trochę boję i wolę poczekać do wiosny jednak
Poza tym zaraz wyjeżdżamy nad morze, wracamy i niedługo po powrocie znów wyjeżdżamy - do siostry do Krakowa i nie wiem ile tam będziemy i będzie koniec wakacji a wrzesień nie wiadomo jaki będzie. Cytat:
![]() Nie taka poszkodowana, w garażu z dziadkiem siedziała i nikomu nie dała się wziąć na ręce bo dziadek tyle ciekawych rzeczy tam ma i pokazuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Drzemie raz koło południa (2,5-3,5h) i później Jej nie daję i zasypia 20-20.30 Cytat:
Cytat:
Ma trochę i rączki pulchniutkie i nóżki ![]() Cytat:
![]() Witałam się dziś? Chyba nie ![]() Wczoraj popadało, noc fajna ale już rano duchota się zaczęła. Niebo cały czas zachmurzone ale parno niesamowicie, dobrze, że lekki wiaterek jest. Mam pytanie do Cass i Kasi. Pisałyście, że macie to serum z Eveline. Które? Pomarańczowe? Czerwone? Fioletowe? Bo jest w rosmanie w promocji właśnie i nie wiem, które kupić ![]() Od dziś jestem na ONZ
|
|||||
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma problemu, żeby ją z kimś zostawić. A jak tata dobrze zabawi, to tez trochę z nim posiedzi![]() ![]() zabił mnie Twój jadłospis. Dziewczyny powiem Wam zupełnie obiektywnie, że mnie nie dziwi, że chudniecie na tej diecie, bo Wy prawie nic nie jecie I szczerze wątpię, że jest zdrowa dla organizmu. A już na pewno zrobiłabym wyniki po jej zakończeniu. Jak jeszcze pomyślę, że dokładacie do tego ćwiczenia, wysiłek fizyczny...![]() Prawka gratuluję ![]() Tak jak wyżej-podziwiam i boję się o Wasze zdrowie jednocześnie
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A Miramej to gdzieś wyjechała, że jej nie ma? A Svi...? O Tuli to już nawet nie wspomnę...
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mam chęć zgrzeszyć ![]() No właśnie nie wiem ![]() Wcześniej pisała, że małż na tacierzyńskim i odpoczywa ale już chyba urlop się skończył? ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Svi netu nie miała chyba. A Tuli to już całkiem nie wiem. Na pewno się przeprowadziła ale dlaczego nie odzywa się?
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do Tuli ktoś pisał smsa. Miała się przeprowadzać w lipcu właśnie, ale na smsa to by mogła odpisać... Oj zbiera jej się zbiera.... ![]()
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, gratuluję prawka i zazdroszczę, ze tata chce Ci autko sprezentować
zastanawiam się czemu mi nikt nie chce zrobić takiego prezentu - chyba byłam niegrzeczna jeśli chodzi o Kubę to myślę, ze to przez małe zróżnicowanie opiekunów - praktycznie tylko TY się chyba nim zajmujesz przez większość czasu, prawda? próbuj go częściej zostawiać z tatą, rodzicami... na pewno z czasem będzie bardziej otwarty Wojtusiu, teraz pod kocem to byś nie przeżyła ![]() jestem chętna na ten klub ![]() gorgulku, dobrze że to nie przeze mnie zniechęciłaś się do fotelika rowerowego - nie taki był mój zamiar ale masz rację jak macie zaplanowaną pozostałą część wakacji to szkoda teraz kasy na fotelik
|
|
#2753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba faktycznie upal siadl mi na mozg bo ide cwiczyc
juz 2 raz dzisiaj -jakas energie mam chyba od tych siostr"bez endu"mala spi , a moj brat ma dzisiaj urodziny i robimy rodzinnego grilla wieczorem bo w sumie to ostatnie urodziny ktore jeszcze jest w domu , za rok to juz bedzie mieszkal w swoim domu ![]() zaprosil znajomych tez wiec jak mala pojdzie spac to troszke posiedzimy na dworku Cytat:
![]() Cytat:
niby chce to baby a jak mnie zobaczy to znowu wola mama , tak samo jak malz z nia jest na chwile tylko chce i mnie szuka ale ja sie wcale nie dziwie jej jak cale dnie spedza z mamusia to jest przywiazana![]() ![]() Cytat:
![]() ja moge ci polecic czerwone bo mialam i niezle grzeje albo to chlodzace na te upaly Cytat:
ja co chwile cos jem -male porcje ale czesto , nie pilnuje sie ostatnio diety a waga powoli spada ,mysle ze te upaly czlowiek sie poci to tluszczyk sie topi troche
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
nie dobijaj mnie
ja przed porodem miałam 4 dni i tylko pierwszego dnia jakieś dolegliwości potem już nic... moje dziecko szaleje w szafkach a ja nie mam siły go niczym innym zająć
|
|
#2755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że dzisiaj już lepiej się czujesz Cytat:
dla Martynki.
|
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra pot leje sie po tylku , malz wroci i zaraz ide pod prysznic bo czuje sie brudna ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- a tak wogole to Sto lat dla Natanka i Wszystkiego najlepszego i moc prezentów dla Tymka z okazji 1 urodzinek
|
|
#2757 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i dla Zuzanki za nowe umiejętności.Cytat:
za synka przyjaciółki.Cytat:
dobrze,że chociaż dużo pije.Ze spaniem zawsze u nas było na bakier na tych upałach też mamy problemy z zasypianiem![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Kingusi.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2758 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kurcze,mam głupią nadzieję,że to się jeszcze jakoś unormuje![]() Cytat:
![]() Chyba nie dałabym rady być na takiej diecie Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Żeby nie być gorsza,to napiszę że u mnie też żar leje się z nieba ![]() W nocy pogrzmiało,ale nie spadła nawet kropelka deszczu Wczoraj obierałam porzeczki(aż mi bokiem wychodziły )zrobi łam troszkę soku,resztę do woreczków i do zamrażarkiDzisiaj od rana @ nawet więcej nie piszę na ten tematBartosz padł wykończony okna wyotwierane,zasłony zasunięte,wiatrak chodzi pełną parą, a u mnie na poddaszu 32 stopnie![]() W sobotę teść robi imieniny ,tak mi się przypomniało,że w tamtym roku na jego imieninach,byłam już strasznie gruba,prawie na wylocie i wszyscy życzyli mi szczęśliwego rozwiązania Tera z już prawie roczek aż ciężko uwierzyć jak to szybko przeleciało .Damian mnie ciągnie na lody pewnie pójdziemy jak Bartosz się obudziMiłego popołudnia |
||||
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
rodziców |
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dopiero kolezanka odjechała a juz wybieram sie do drugiej.Wrocila ze szpitala i chce ja odwiedzic.Jutro od rana sie melduje gorgulku ja mam to termoaktywne serum-czerwone, ale niebieskie tez chce kupic. Chlodzace na rano a rozgrzewajace na noc, bo najlepszy efekt smarowac sie 2x dziennie a ja tylko raz sie maziam, bo rano bym sie tym zabila Pospałyśmy bo nie slyszalam jak mąż na drzemkę ją odkładał i obudziliśmy się wszyscy równo ![]() Cytat:
Chcialam przypomniec ze te posiłki są do syta, a nie tyle o ile, więc brzuch pełen, a że jest upał to sprzyja to mniejszym porcjom Ja nie głoduje.Nie patrze na zegarek kiedy nastepny posiłek.Powaga. Nie uważam by to była głodówka.Czasem też jem z owoców same jabłka bo akurat tylko je mam, ale jak więcej rzeczy to jem różne w 1 posiłku Mąż dzis powiedzial ze moje 5kg to na bank od ruchu jaki sobie funduje a nie od diety ![]() A teraz uwaga uwaga moja corka chodzi!!!!!!!!sama i dlugo!!!!!!!! nie miala okresu gdzie sie puszczala i robila kilka krokow.Od razu zaczeła długie 3-5m dystanse
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

. dostałam mini HP 210, bardzo fajny i na moje obecne potrzeby wystarczający. Ma startowy Windows 7 i po wypłacie kupię rozszerzone oprogramowanie.

(ale się zrymowało
)
w kawałeczkach dawałam jej tylko dopiero banana i troszke arbuza

Muszę wypróbować inne, może jej zasmakuje

a tam lewa górna czwórka juz wybita
NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przepraszam, poprawie sie.
I szczerze wątpię, że jest zdrowa dla organizmu. A już na pewno zrobiłabym wyniki po jej zakończeniu. Jak jeszcze pomyślę, że dokładacie do tego ćwiczenia, wysiłek fizyczny...