Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 09:30   #2731
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze ci przejdzie ból jak najszybciej. Jakoś wytrzymasz na szkoleniu.

Mi sie zawsze marzył taki mały kobiecy notebook, niekoniecznie różowy, ale jakiś czerwony mógłby być.
jak kupowałam swój 3 lata temu to nie było jeszcze takiego wyboru kolorów, tzn, cos tam było, ale ceny kosmiczne i dlatego kupiłam toshibe, parametry mi odpowiadały no i elegancko wygląda
Dziekuje
Na szkoleniu dało się wytrzymać, bo wzięłam bardzo silne przeciwbólowe, niestety potem już nie było tak wesoło. kolejną noc spędziłam na sofie w salonie, a zasnęłam dopiero nad ranem.

Również marzyłam o czerwonym notebooku i takowy mam . dostałam mini HP 210, bardzo fajny i na moje obecne potrzeby wystarczający. Ma startowy Windows 7 i po wypłacie kupię rozszerzone oprogramowanie.

Fajny pomysł z opaską. Może sobie również kupie, bo czasami moje zasłony są niewystarczające jak słońce zaświeci.
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziękuję Ci mariolko
chyba jednak nie pojadę, bo mówią, ze temperatura torów jest na granicy zwolnienia tempa pociągów, więc możliwe że moja podróż trwałaby i 10 godzin
pojedziemy tak jak zaplanowaliśmy na przełomie lipca i sierpnia i wtedy odwiedzimy dziadka
byliśmy u niego z Tomusiem miesiąc temu i był w świetnej formie i humorze, nawet brał prawnuka na kolana... mam nadzieję, ze nie cierpiał

trzymam kciuki za Twoje zdrowie - moze w końcu antybiotyk zadziała
Dziękuję za życzenia zdrowia
Faktycznie nieciekawie z tymi torami i w ogóle. Myślę, że podjęliście właściwą decyzję
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Oby ból szybko minął a lekarz niech przepisze coś dobrego

A prezent ekstra

ooo My mamy tak samo prawa jedynka już na wierzchu...

Gratuluję ząbka
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mariolko - :głasiu: mam nadzieję, ze tym razem wyleczysz do końca to zapalenie
dziękuję
również mam taką nadzieję
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mariolu szybkiego wyleczenia zapalenia (ale się zrymowało )

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Dziś na ogrodzie z wózeczkiem z lalką kuzynki szła samodzielnie baaaardzo sługo, aż dojechała do bramy.Drepta coraz śmielej.
Brawa dla Laury
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaki też tak się pozmieniały od tych upałów??

Przemko nie chce prawie jeść, nawet swoje ulubione kaszki wypluwa... Tylko mleko z butli toleruje...
Dużooo pije.
Tylko jedną drzemkę w dzień sobie zrobił... Druga przestała istnieć
Antonio automatycznie mniej je, gdy jest gorąco , ale jak tylko się ochłodzi, to widzę, że nadrabia.
Ja osobiście wolę, jak ma dłuższą jedną drzemkę, bo to oznacza, że idzie spać o przyzwoitej porze, a tak to wyrabia do 22.00
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
chciałam sie tylko pochwalic, że moja Zuzanna w sobote zrobiła pierwszyy samodzileny kroczek
(...)
widze ze dajecie maluszkom juz ogórki (a moze nie już) ja jeszcze nie próboałam bo sie zastanawiałam w jakiej formie, nie wiem czy mi przetrawi nie rozdziabdzianego, ma dopiero jednego zabka, drugi juz 2 tyg wychodzi i nie moze sie przebic w kawałeczkach dawałam jej tylko dopiero banana i troszke arbuza
Gratulujemy pierwszych kroczków!
Antonio również sam nie ugryzie ogórka swoimi dolnymi jedynkami , ale wszelkie owoce, warzywa daje mu w małych kawałkach i tak zjada.
Stary 2010-07-14, 09:31   #2732
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Dzień dobry

Dziewczyny powiedźcie mi jakie mleko dajecie swoim Bąblom? Mam problem, bo Zu nie chce pić w ogóle mleka...pewnie smaki nowe sprawiły ze mleko jest bleee i trzeba nim pluć zamiast pić Muszę wypróbować inne, może jej zasmakuje
Ja daję nutramigen więc nie pomogę...ale z drugiej strony, smak na pewno inny niż jakiekolwiek mleko

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:33   #2733
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

w końcu Wercia się odważy

mój to się już wcale nie boi - do tej pory jak chciał wejść na studzienkę, albo schodek to czekał na rączkę, a jak ja nie chciałam żeby gdzieś wchodził to zwyczajnie mu nie pomagałam i po chwili protestu przybiegał do mnie, a teraz... sam wchodzi na czworakach jak się boi na dwóch nogach

ktoś ma na to sposób, bo mi się pomysły skończyły
Tomus to odwazny chlopak i nic mu niestraszne

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Uprzejmie informuję, że rozpoczął mi się urlop Czekam aż Kinga wstanie i idziemy na spacerek.
Gratuluję dzieciaczkom pierwszych kroczków - my je mamy jeszcze przed sobą.
Ja w ostatnich dwóch tygodniach przesadziłam z zakupami. Z tej radości że idę na urlop nakupowałam sobie strojów kąpielowych. Ile? - tylko 6. Po co mi ich aż tyle? Sama nie wiem, ale wszystkie mi się baaardzo podobają Oczywiście tż wie tylko o 2

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Kinga jest coraz bardziej kumata. Gdy pytam jej "Gdzie jest prosiaczek"?, albo piłka, idzie po wskazaną zabawkę i mi ją przynosi Kocha jeść. Je ze wszystkimi, kto tylko buzią rusza, to ona jest obok niego i dopomina się o jedzonko, mówiąc "am" a jak nie ma odzewu z czyjejś strony to zaczyna się wymuszanie płaczem.
Byłyśmy kilka razy nad wodą i nawet nie zeszła z kocyka, bo piasek jest be (wystarczyło dotknięcie jednym palcem u nogi) a woda jest jeszcze gorsza - nawet ta w baseniku

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Dwa tygodnie temu dostała od chrzestnej taki stoliczek jak w załączniku. I muszę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjny. Kinga aż piszczy jak sobie go włącza i przełącza na różne piosenki.
6 bikini?chyba do konca zycia juz
fajny ten stoliczek, Macius Magi ma podobny albo ten sam
Cytat:

mój Bartek jeszcze nawet sam równowagi nie utrzyma dłuzej niż 5 sekund, a na schody siepcha jak i ze schodów tez nie patrzy jak schodzi oczywiście trzymany za ręce ...

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

mamy kolejnego ząbka to juz 8
włąsnie sprawdzałam mojemu dziecku buzie - co zjadł a tam lewa górna czwórka juz wybita i już ją czuć konkretnie pod palcem czyli musiała wyjść pare dni temu
Wercia tez po schodach umie-ladnie dzwiga nozke i wchodzi na stopnie

gratuluje kolejnego zabka
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zosia je, nie przeszkadzają jej upały.
Przy okazji pokaże Wam jej menu i powiedzcie, co sądzicie:
rano-między 5 a 6 - 210 mleka, potem jeszcze śpi do ok. 7.30
ok 9-śniadanie-chałeczka z masełkiem lub jajecznica lub bułka maślana
ok 13 - obiad - różnie-objętościowo to tak z 200 ml
ok 16 - 210 mleka
20.30 - kolacja - kasza na gęsto (z butli cały czas nie lubimy i chyba już nie polubimy) z ok. 150 ml
w między czasie chrupki, jakieś owoce

Z drzemkami jest teraz tak, że śpi koło południa średnio 2 h i potem jeszcze tak około 17, ale wtedy już krótko, z 30 min. Idzie spać 20.30-21.00.
wydaje mi sie ze menu Zosi ok i duzo je objetosciowo
moja to mniejsze porcje zjada

a wczoraj mama tej mojej przyjaciolki jak zobaczyla Wercie to powiedziala ze pulpecik z niej a mi sie jakos nie wydaje zeby pulchniutka taka byla bo wazy 8,5kg wiec wcale nie tak duzo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:48   #2734
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Ja daję nutramigen więc nie pomogę...ale z drugiej strony, smak na pewno inny niż jakiekolwiek mleko
rzeczywiście smak inny...ale ja dziękuję....tego nie da się pić...
Stary 2010-07-14, 09:52   #2735
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też sie zanosiło na deszcz, ale na kilku kroplach się skończyło
byliśmy za to na pierwszej wycieczce rowerowej (Tomuś w krzesełku) - bardzo mu się podobało, ale ja byłam przerażona
czułam jego ciężar w czasie jazdy i zupełnie inaczej mi się rower prowadziło - na prostej drodze było spoko, ale przy zakrętach
Właśnie tego samego się obawiam. Zastanawiam się, czy nie poczekać do wiosny.. Ja zapolona rowerzystka , ale u nas pełno wzniesień i samej jeździ się ciężko, a co dopiero z dzieckiem. O zakrętach non stop i wąskich drogach nie wspomnę....
Cytat:
Kinga jest coraz bardziej kumata. Gdy pytam jej "Gdzie jest prosiaczek"?, albo piłka, idzie po wskazaną zabawkę i mi ją przynosi Kocha jeść. Je ze wszystkimi, kto tylko buzią rusza, to ona jest obok niego i dopomina się o jedzonko, mówiąc "am" a jak nie ma odzewu z czyjejś strony to zaczyna się wymuszanie płaczem.
Gratuluję urlopu, udanych zakupów. Stoliczek bardzo fajny
Brawa dla Kingi
Antonio również wszystko przynosi, wie co jak się nazywa. Udalo mi sięnawet go nauczyć, że jak dorwie się do zakazanej dla niego rzeczy, to również mi ją oddaje bez protestów, oczywiście tłumaczę mu co się może stać, gdy ja zepsuje, upuści, coś przyciśnie..
Z jedzeniem tak samo, ale oczywiście to musi być dorosłe jedzenie

Wczoraj Antonio okazał się małym zazdrośnikiem . Leżałam na sofie, mąż przysiadł przy mnie, gładził mnie po włosach i całował w czoło. Antonio jak to zobaczył, to zaczął go odpychać i z własnej woli dał mi mnóstwo całusów
Podonie później - mąż tryzmał go na rękach, a jak podeszłam do niego i go objęlam, to Antonio momentalnie zaczął obejmować mnie i odsuwać tatę

Aniu, gratulujemy 8 ząbka
Cytat:
Muszę dzisiaj jechać na małe zakupy - przede wszystkim muszę kupić kubek, bo Bartosz w niedzielę pogryzł cały ustnik
i coś na odciski muszę kupić, bo biedaczkowi zrobiły się odciski na wewnętrznej stronie stópek /przez to jego wyginanie/
Biedny Bartosz

Karo, my na Bebilonie, teraz już na tym po roku.

Angy, plan dnia wygląda dla mnie ok. Ja daje mu oprócz obiadu warzywa lub owoce, które traktuję jako posiłek, śniadania różnie, ale staram się, aby często były na mleku
Stary 2010-07-14, 10:00   #2736
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Dziewczyny powiedźcie mi jakie mleko dajecie swoim Bąblom? Mam problem, bo Zu nie chce pić w ogóle mleka...pewnie smaki nowe sprawiły ze mleko jest bleee i trzeba nim pluć zamiast pić Muszę wypróbować inne, może jej zasmakuje
Ja daję Bebilon. Moim zdaniem jest bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze menu Zosi ok i duzo je objetosciowo
moja to mniejsze porcje zjada

a wczoraj mama tej mojej przyjaciolki jak zobaczyla Wercie to powiedziala ze pulpecik z niej a mi sie jakos nie wydaje zeby pulchniutka taka byla bo wazy 8,5kg wiec wcale nie tak duzo
No tez mi sie wydaje, że całkiem sporo.
Wercia ma troche jakby to nazwać taka pulchną urodę, może nie waży jakoś strasznie dużo, ale ma troche pultynki

Cytat:
rzeczywiście smak inny...ale ja dziękuję....tego nie da się pić...
Potwierdzam Wąchać tez się nie da

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
....
Wczoraj Antonio okazał się małym zazdrośnikiem . Leżałam na sofie, mąż przysiadł przy mnie, gładził mnie po włosach i całował w czoło. Antonio jak to zobaczył, to zaczął go odpychać i z własnej woli dał mi mnóstwo całusów
Podonie później - mąż tryzmał go na rękach, a jak podeszłam do niego i go objęlam, to Antonio momentalnie zaczął obejmować mnie i odsuwać tatę

.....

Angy, plan dnia wygląda dla mnie ok. Ja daje mu oprócz obiadu warzywa lub owoce, które traktuję jako posiłek, śniadania różnie, ale staram się, aby często były na mleku

No my z samego rana pijemy mleczko, a na II śniadanie to właśnie różnie. W ogóle Zosia bardzo lubi mleko.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:05   #2737
Wojtusia
Zakorzenienie

Witam z rana, popijam kawe i pracuje, korzystam dopóki Oli drzemię. Znowu upalny dzień
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:05   #2738
katarzynka00
Zakorzenienie

wstaliśmy dopiero

L pije Bebiko.To na tyle, idę coś zjeść i czekam na koleżankę.Do wieczora
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:14   #2739
p4w
Zakorzenienie

dziękuję Wam za wyrazy solidarności w kwestii roweru

sądziłam, że będę Tomusia wozić do przedszkola, ale chyba się na razie boję - jak jedziemy z małżem to on ma oko na Tomka, a tak samej to nie widzę go i to byłby dodatkowy stres dla mnie (oprócz trudności technicznych )

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:27   #2740
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no i przez ten upal zapomnialam sie przywitac
czesc

a wczoraj to w sklepie zapomnialam ciastka wziac zaplacone lezaly na ladzie, wrocilam do domu i mowie mama"popatrz jakie babeczki kupilam do kawy" i ja zdziwiona chce wyciagnac z koszyka a tam nie ma ciasteczek, inne produkty byly , dobrze ze porfela nie zapomnialam
ale wrocilam po ciastka i czekaly na mnie -sprzedawczyni schowala pod lade

Cytat:

bo mamusia najukochansza na swiecie jest
Cytat:
No tez mi sie wydaje, że całkiem sporo.
Wercia ma troche jakby to nazwać taka pulchną urodę, może nie waży jakoś strasznie dużo, ale ma troche pultynki

tak policzki ma papelkowate , w sumie raczki i udeczka tez faldki ale talie osy mabo wszystko zwezac jej musze

ide cwiczyc poki mala drzemie, wogole jakos szybko mi wstaje ostatnio bo pare minut po 6

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-14, 10:54   #2741
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
Na szkoleniu dało się wytrzymać, bo wzięłam bardzo silne przeciwbólowe, niestety potem już nie było tak wesoło. kolejną noc spędziłam na sofie w salonie, a zasnęłam dopiero nad ranem.

Również marzyłam o czerwonym notebooku i takowy mam . dostałam mini HP 210, bardzo fajny i na moje obecne potrzeby wystarczający. Ma startowy Windows 7 i po wypłacie kupię rozszerzone oprogramowanie.

Fajny pomysł z opaską. Może sobie również kupie, bo czasami moje zasłony są niewystarczające jak słońce zaświeci.
mam nadzieję, ze dolegliwości bólowe w końcu ustąpią

czerwony notebook rozmarzyłam się...
i jeszcze hp - bardzo lubię ich notebooki

ja nigdy nie miałam kłopotów z opuchniętymi powiekami a ostatnio mam wrażenie, ze nie mogę do końca otworzyć powiek... chyba też mi się przyda taka opaska, bo na okłady z herbaty nie mam ostatnio czasu

Cytat:
Właśnie tego samego się obawiam. Zastanawiam się, czy nie poczekać do wiosny.. Ja zapolona rowerzystka , ale u nas pełno wzniesień i samej jeździ się ciężko, a co dopiero z dzieckiem. O zakrętach non stop i wąskich drogach nie wspomnę....

Aniu, gratulujemy 8 ząbka

Biedny Bartosz

Karo, my na Bebilonie, teraz już na tym po roku.

na krętych uliczkach to ja bym nie dała rady...
mój Tomuś nie jest zazdrosny - jak my się przytulamy to on rechocze
bierzemy go do siebie i jego też tulimy to wtedy już się śmieje w głos

idę dziś do gina... jak ja nie lubię lekarzy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-14, 10:56   #2742
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

idę dziś do gina... jak ja nie lubię lekarzy
ja tez musialabym isc bo ostatni raz bylam we wrzesniu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-14, 10:59   #2743
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez musialabym isc bo ostatni raz bylam we wrzesniu
ja teraz staram sie często chodzić przy mojej spirali.... chyba za bardzo mnie stresuje ta wkładka, ze nie wspomnę o tym jak mnie wkurza okres trwający ponad tydzień

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-14, 12:09   #2744
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej
Widze, ze pustki ostatnio na watku. Ale nie ma sie co dziwnic bo i mi sie nie chce siedziec na necie
Ten upał mnie zabija...leje sie ze mnie, juz nie wiem co ze soba zrobic. Głowa az mnie boli.

Kuba jest niegrzeczny, cały czas tylko mama i mama. Nikogo innego nie akceptuje tylko mnie. Nawet z TŻtem sie dlugo nie pobawi, bo za chwile zerka czy jestem w poblizu.
Nic nie moge zrobic, cały czas za mna łazi i trzyma sie przysłowiowej spódnicy.
Wczoraj zostawilismy go na 2 godziny z tesciowa i małza siostra. Dał im popalic. Cały czas popłakiwal i mnie wołał. My na działce robilismy porzadki i tesciowa zadzwoniła zebysmy przyjechali bo on cały czas płacze. Jak tylko mnie zobaczył od razu do mnie podbiegł, złapał mnie za nogi, nie chciał puscic. I szlochał, przytulał sie. Miał zal ze go zostawiłam.
Kiedys taki nie był, od kilku dni zrobia sie z niego taka przylepka. Mam nadzieje, ze to przejsciowe.

Karo, ciesze sie ze urlop sie udał
Czekam na fotki

Anula, jasne ze sie moze sz przyłaczyc. W kupie siła
Ja teraz przechodze na 1000 kcal bo ta ONZ naprawde mnie nudzi. Juz niedobrze mi sie robi na widok jajka i tunczyka

Mariolu, Bidulko mam nadzieje, ze juz ucho mniej boli

Kasiu, zapominam o tym jadłospisie Przepraszam, poprawie sie.

Wczoraj jadłam:
jabłko, gruszka

poł bułki z marchewka, pomidor

mandarynka, nektarynka, jabłko

serek wiejski

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Zapomniałam sie pochwalic, ze wczoraj odebrałam prawo jazdy
Moge juz jezdzic. Tylko jeszcze auta nie mam
Czekamy az moj tata wroci z urlopu bo on sprzedaje mercedesa a jest facet, ktory chce sie zamienic na mercedesa A klasa i ten byłby dla mnie A bardzo mi sie podoba Dodatkowo tata chce zasponsorowac mi auto Bedzie troche kasy w kieszeni bo ta budowe to skarbonka bez dna

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:34   #2745
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

a wczoraj to w sklepie zapomnialam ciastka wziac zaplacone lezaly na ladzie, wrocilam do domu i mowie mama"popatrz jakie babeczki kupilam do kawy" i ja zdziwiona chce wyciagnac z koszyka a tam nie ma ciasteczek, inne produkty byly , dobrze ze porfela nie zapomnialam
sklerotyczko ty dobrze ze o Weronice nie zapominasz
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wstaliśmy dopiero

L pije Bebiko.To na tyle, idę coś zjeść i czekam na koleżankę.Do wieczora
nie rozpisałaś się, mam nadzieje ze wieczorkiem to nadrobisz
a co wy tak długo spałyście dzisiaj?

Cytat:

czerwony notebook rozmarzyłam się...
i jeszcze hp - bardzo lubię ich notebooki

ja nigdy nie miałam kłopotów z opuchniętymi powiekami a ostatnio mam wrażenie, ze nie mogę do końca otworzyć powiek... chyba też mi się przyda taka opaska, bo na okłady z herbaty nie mam ostatnio czasu
hehe, załozymy klub miłosnieczek czerwonych notebooków

ja z opaski jestem zadowolona, do tej pory to jak chciałam sie zdrzemnąć to przykrywałam głowe kocem zeby ciemniej było, ale duszno mi było zawsze, a teraz moge chociaż jak odpocząć normalnie. wkładka chłodząca jest oki.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czekamy az moj tata wroci z urlopu bo on sprzedaje mercedesa a jest facet, ktory chce sie zamienic na mercedesa A klasa i ten byłby dla mnie A bardzo mi sie podoba Dodatkowo tata chce zasponsorowac mi auto Bedzie troche kasy w kieszeni bo ta budowe to skarbonka bez dna
o spoko, fajnie ze bedziesz miała swoją brykę. ja przymierzam sie do zrobienia kursu, ale najpierw chce z TZ pocwiczyc, tylko on ostatnio nigdy nie ma czasu
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:44   #2746
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu się zniechęciłaś - po moim opisie?
Bo też się trochę boję i wolę poczekać do wiosny jednak
Poza tym zaraz wyjeżdżamy nad morze, wracamy i niedługo po powrocie znów wyjeżdżamy - do siostry do Krakowa i nie wiem ile tam będziemy i będzie koniec wakacji a wrzesień nie wiadomo jaki będzie.

Cytat:
i coś na odciski muszę kupić, bo biedaczkowi zrobiły się odciski na wewnętrznej stronie stópek /przez to jego wyginanie/
...
a Zuza pewnie poszkodowana
...
mamy kolejnego ząbka to juz 8
włąsnie sprawdzałam mojemu dziecku buzie - co zjadł a tam lewa górna czwórka juz wybita i już ją czuć konkretnie pod palcem czyli musiała wyjść pare dni temu
Biedulek

Nie taka poszkodowana, w garażu z dziadkiem siedziała i nikomu nie dała się wziąć na ręce bo dziadek tyle ciekawych rzeczy tam ma i pokazuje

Cytat:
ok 16 - 210 mleka
20.30 - kolacja - kasza na gęsto (z butli cały czas nie lubimy i chyba już nie polubimy) z ok. 150 ml

Z drzemkami jest teraz tak, że śpi koło południa średnio 2 h i potem jeszcze tak około 17, ale wtedy już krótko, z 30 min. Idzie spać 20.30-21.00.
Zuzka objętościowo praktycznie tyle samo zjada i ja jestem zadowolona

Drzemie raz koło południa (2,5-3,5h) i później Jej nie daję i zasypia 20-20.30

Cytat:
Ja daję bebilon. Był moment, że Zuzka mleka nie chciała i pluła nim a teraz sama się dopomina. Smakowych żadnych nie chciała, za słodkie pewnie dla Niej były.

Cytat:
Bo Wercia nie wygląda na chudziutką Ma trochę i rączki pulchniutkie i nóżki

Cytat:
Zuzka też zazdrosna i też tak reaguje

Witałam się dziś? Chyba nie

Wczoraj popadało, noc fajna ale już rano duchota się zaczęła. Niebo cały czas zachmurzone ale parno niesamowicie, dobrze, że lekki wiaterek jest.

Mam pytanie do Cass i Kasi. Pisałyście, że macie to serum z Eveline. Które? Pomarańczowe? Czerwone? Fioletowe? Bo jest w rosmanie w promocji właśnie i nie wiem, które kupić

Od dziś jestem na ONZ
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:01   #2747
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Kuba jest niegrzeczny, cały czas tylko mama i mama. Nikogo innego nie akceptuje tylko mnie. Nawet z TŻtem sie dlugo nie pobawi, bo za chwile zerka czy jestem w poblizu.
Wczoraj zostawilismy go na 2 godziny z tesciowa i małza siostra. Dał im popalic. Cały czas popłakiwal i mnie wołał. My na działce robilismy porzadki i tesciowa zadzwoniła zebysmy przyjechali bo on cały czas płacze. Jak tylko mnie zobaczył od razu do mnie podbiegł, złapał mnie za nogi, nie chciał puscic. I szlochał, przytulał sie. Miał zal ze go zostawiłam.
Kiedys taki nie był, od kilku dni zrobia sie z niego taka przylepka. Mam nadzieje, ze to przejsciowe.
....

Wczoraj jadłam:
jabłko, gruszka

serek wiejski

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Zośka ma tak samo-tez wiecznie za mną "chodzi" i wystarczy, że na chwilkę stanę w miejscu, to się wspina po moich nogach Ale nie ma problemu, żeby ją z kimś zostawić. A jak tata dobrze zabawi, to tez trochę z nim posiedzi

zabił mnie Twój jadłospis. Dziewczyny powiem Wam zupełnie obiektywnie, że mnie nie dziwi, że chudniecie na tej diecie, bo Wy prawie nic nie jecie I szczerze wątpię, że jest zdrowa dla organizmu. A już na pewno zrobiłabym wyniki po jej zakończeniu. Jak jeszcze pomyślę, że dokładacie do tego ćwiczenia, wysiłek fizyczny...

Prawka gratuluję

Cytat:

Od dziś jestem na ONZ
Tak jak wyżej-podziwiam i boję się o Wasze zdrowie jednocześnie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-14, 14:03   #2748
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak wyżej-podziwiam i boję się o Wasze zdrowie jednocześnie
Pewnie długo nie wytrwam . Ja zamierzam tylko 9 dni i koniec, dłużej nie mam zamiaru. I ja jadam chleb i to nie pół kromki
Stary 2010-07-14, 14:25   #2749
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie długo nie wytrwam . Ja zamierzam tylko 9 dni i koniec, dłużej nie mam zamiaru. I ja jadam chleb i to nie pół kromki
No skoro tak, to o Ciebie martwię się mniej

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A Miramej to gdzieś wyjechała, że jej nie ma?
A Svi...?
O Tuli to już nawet nie wspomnę...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-14, 14:28   #2750
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro tak, to o Ciebie martwię się mniej

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A Miramej to gdzieś wyjechała, że jej nie ma?
Hehehe
Już mam chęć zgrzeszyć

No właśnie nie wiem
Wcześniej pisała, że małż na tacierzyńskim i odpoczywa ale już chyba urlop się skończył?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Svi netu nie miała chyba.

A Tuli to już całkiem nie wiem. Na pewno się przeprowadziła ale dlaczego nie odzywa się?
Stary 2010-07-14, 14:41   #2751
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe
Już mam chęć zgrzeszyć

No właśnie nie wiem
Wcześniej pisała, że małż na tacierzyńskim i odpoczywa ale już chyba urlop się skończył?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Svi netu nie miała chyba.

A Tuli to już całkiem nie wiem. Na pewno się przeprowadziła ale dlaczego nie odzywa się?

Do Tuli ktoś pisał smsa. Miała się przeprowadzać w lipcu właśnie, ale na smsa to by mogła odpisać... Oj zbiera jej się zbiera....

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-14, 14:48   #2752
p4w
Zakorzenienie

Cass, gratuluję prawka i zazdroszczę, ze tata chce Ci autko sprezentować
zastanawiam się czemu mi nikt nie chce zrobić takiego prezentu - chyba byłam niegrzeczna

jeśli chodzi o Kubę to myślę, ze to przez małe zróżnicowanie opiekunów - praktycznie tylko TY się chyba nim zajmujesz przez większość czasu, prawda?
próbuj go częściej zostawiać z tatą, rodzicami... na pewno z czasem będzie bardziej otwarty

Wojtusiu, teraz pod kocem to byś nie przeżyła
jestem chętna na ten klub

gorgulku, dobrze że to nie przeze mnie zniechęciłaś się do fotelika rowerowego - nie taki był mój zamiar
ale masz rację jak macie zaplanowaną pozostałą część wakacji to szkoda teraz kasy na fotelik

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-14, 15:51   #2753
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

chyba faktycznie upal siadl mi na mozg bo ide cwiczyc juz 2 raz dzisiaj -jakas energie mam chyba od tych siostr"bez endu"

mala spi , a moj brat ma dzisiaj urodziny i robimy rodzinnego grilla wieczorem bo w sumie to ostatnie urodziny ktore jeszcze jest w domu , za rok to juz bedzie mieszkal w swoim domu
zaprosil znajomych tez wiec jak mala pojdzie spac to troszke posiedzimy na dworku
Cytat:
ja teraz staram sie często chodzić przy mojej spirali.... chyba za bardzo mnie stresuje ta wkładka, ze nie wspomnę o tym jak mnie wkurza okres trwający ponad tydzień
ja kiedyas mialam tydzien a po porodzie 4 dni

Cytat:
u nas tak jest coraz czesciej niby chce to baby a jak mnie zobaczy to znowu wola mama , tak samo jak malz z nia jest na chwile tylko chce i mnie szuka ale ja sie wcale nie dziwie jej jak cale dnie spedza z mamusia to jest przywiazana
Cytat:
sklerotyczko ty dobrze ze o Weronice nie zapominasz

Cytat:

Bo Wercia nie wygląda na chudziutką Ma trochę i rączki pulchniutkie i nóżki

Mam pytanie do Cass i Kasi. Pisałyście, że macie to serum z Eveline. Które? Pomarańczowe? Czerwone? Fioletowe? Bo jest w rosmanie w promocji właśnie i nie wiem, które kupić

Od dziś jestem na ONZ
dla mnie jest taka akurat

ja moge ci polecic czerwone bo mialam i niezle grzeje albo to chlodzace na te upaly
Cytat:
zabił mnie Twój jadłospis. Dziewczyny powiem Wam zupełnie obiektywnie, że mnie nie dziwi, że chudniecie na tej diecie, bo Wy prawie nic nie jecie I szczerze wątpię, że jest zdrowa dla organizmu. A już na pewno zrobiłabym wyniki po jej zakończeniu. Jak jeszcze pomyślę, że dokładacie do tego ćwiczenia, wysiłek fizyczny...
dla mnie ONZ to glodowka , nie wytrzymalabym
ja co chwile cos jem -male porcje ale czesto , nie pilnuje sie ostatnio diety a waga powoli spada ,mysle ze te upaly czlowiek sie poci to tluszczyk sie topi troche

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-14, 16:30   #2754
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyas mialam tydzien a po porodzie 4 dni
nie dobijaj mnie
ja przed porodem miałam 4 dni i tylko pierwszego dnia jakieś dolegliwości potem już nic...

moje dziecko szaleje w szafkach a ja nie mam siły go niczym innym zająć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-14, 16:31   #2755
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Sylkasuper ze odpoczelas troche

Cytat:
Sylka, witaj , fajnie, że jesteś i świetnie, że odpoczęłaś.

Za mną niespecjalna noc. Znowu mam zapalenie ucha, pół nocy spędziłam na kanapie w salonie, bo nie chciałam budzić chłopaków. A jeszcze mam dziś szkolenie w pracy , na którym muszę być, bo jest organizowane głównie z mojego powodu . W pracy sytuacja fatalna, mnóstwo osób na zwolnieniu i nie ma komu pracować, sama niedawno miałam L4 i nie chcę znowu brać, bo będą się czepiać. Już sama nie wiem, co robić , jutro przejdę się do lekarza znowu, bo coś mi te aktualne antybiotyki zbytnio nie pomagają
Pogoda u nas niespecjalna, pochmurnie, deszczowo i bardzo wilgotno. Mały z krótką przerwą na wodę (nieczęsto już mu się to zdarza) spał do 7.30 , a zazwczja przed 6 już jesteśmy na nogach.

Mam nadzieję,że dzisiaj już lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

upał u nas niemiłosierny od rana, poszłam z małą na spacer to już przed 7 musiałyśmy zbierać się do domu bo grzało strasznie

U mnie jako tako, Matynka trochę mi odpuściła TŻ wręcz odwrotnie ale do tego już się przyzwyczaiłam.

Z nowości to szczęka zazębiona w ilości perełek sześciu

Przyszła wczoraj sukienka jaka zamówiłam Martysi na roczek, jestem bardzo zadowolona, dokładnie taka jaką chciałam

dla Martynki.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:37   #2756
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
nie dobijaj mnie
ja przed porodem miałam 4 dni i tylko pierwszego dnia jakieś dolegliwości potem już nic...

moje dziecko szaleje w szafkach a ja nie mam siły go niczym innym zająć
to cie pociesze ze ja za to strasznie sie mecze jak mam owulke, przed porodem nic nie bolalo jedynie cycki dotkliwe byly a teraz bol brzucha jak na@, bol glowy , krzyza no gorzej ni jak mam@dostac

masakra pot leje sie po tylku , malz wroci i zaraz ide pod prysznic bo czuje sie brudna

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

a tak wogole to Sto lat dla Natanka

i Wszystkiego najlepszego i moc prezentów dla Tymka z okazji 1 urodzinek:roz a:

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-14, 16:48   #2757
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Wróciłam po dłuższej, wakacyjnej przerwie

Ciężko wracać, ale cóż szara rzeczywistość czekała za rogiem

A nad morzem....super, ekstra, pięknie, słonecznie (momentami aż za bardzo cieplutko...i tak bym mogła pisać i pisać
W niedzielę dojechaliśmy, dom w którym mieszkaliśmy piękny, nowiutki (podawałam już namiary, ale teraz mogę z czystym sumieniem polecić), na pewno za rok (jak się uda) trafimy tam znowu...przed domem huśtawka, pchacze, rowerki, kaczuszka taka klapiaca nóżkami (któraś Mama wklejała link na all)...do tego grill...wieczorami było gdzie posiedzieć, w cieniu by odpocząc od skwaru Mała na punkcie rowerów oszalała...ciągle wchodziła na jeden z nich i chciała żeby ją wozić tam mogłam ją puścić samą, bez obawy że coś jej się stanie siedziałam tylko na hamaku i obserwowałam co kombinuje

Podróż Zu zniosła dzielnie...pod koniec drogi troszkę marudziła, ale było naprawdę dobrze
W pierwszy dzień jak poszliśmy nad morze to Zu troszkę się bała, ale wystarczyła chwila i już biegała do wody, bawiła się w piachu, zaczepiała wszystkich i rzucała na parawany a na spacerach jak coś jadła i akurat ktoś przechodził, to wyciągała edzonko z buzi i wielki uśmiech do wszystkich...no niemożliwa była (jest)

Z nowości...Zu nauczyła się sama wchodzić i schodzić z łóżka...przy schodzeniu wystarczyło powiedzieć "bam" i obracała się tyłem, wystawiała jedną nóżkę, później drugą i delikatnie schodziła...ani razu nie spadła (zresztą Mama asekurowała wiec nie byłoby takiej opcji) Poza tym wyszedł "Nam" trzeci ząbek wiec już mamy dwie jedynki na dole plus prawa jedynka na górze
Z nowych słówek...wszystko nad morzem było "duła" albo "duduła"...jeszcze dochodzę do tego co to może oznaczać...ale najfajniej jest jak Zu zaczyna pyskować po swojemu...powtórzyć się tego nie daNo i stwierdziłam że moja córka pewnie tancerką zostanie...jak tylko słyszała gdzieś muzykę to stawała i tańczyła...wszyscy tylko na nią patrzyli i się śmiali że ledwie ją widać a takie wrażenie robi

Ojjj mogłabym tak opowiadać i opowiadać...ale komu będzie się to chciało czytać

P.S. Wrzuciłam zdjecie do galerii...z moich zabaw photoshopemZdjęcia z wakacji dodam wieczorkiem
Super,że wyjazd się udał
no i dla Zuzanki za nowe umiejętności.

Cytat:
No i nie nadrobiłam za dużo, bo Nam prąd wyłączyli a za 10 min koniec pracy Muszę na działkę jechać, podlać przyjaciółce trawkę, dopiero co zasiała, dba, więc szkoda żeby się zmarnowała...a przyjaciółka z prawie 2-letnim synkiem w szpitaluMały złapał anginę w niedzielę, a w nocy stwierdziła że sobie nie poradzą i pojechali do szpitala...diagnozy jeszcze nie ma, dzisiaj robili dodatkowe badania, bo albo to ostra angina albo mononukleoza

Wpadnę wieczorkiem to nadrobię

Miłego popołudnia
za synka przyjaciółki.

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Taki dzisiaj ruch w pracy, że padam na twarz nie miałam nawet czasu na wizaż

Czy Wasze dzieciaki też tak się pozmieniały od tych upałów??

Przemko nie chce prawie jeść, nawet swoje ulubione kaszki wypluwa... Tylko mleko z butli toleruje...
Dużooo pije.
Tylko jedną drzemkę w dzień sobie zrobił... Druga przestała istnieć

Do tego zęby mu idą na maxa chyba sądząć po obserwacjach...
Nie poznaje mojego dziecia

A ja przy nim czuje się wyeksploatowana na maxa
Praca, on i dom mnie wykończą
Do tego te upałyyyyy
Bartosz też je mniej na tych upałach dobrze,że chociaż dużo pije.

Ze spaniem zawsze u nas było na bakier na tych upałach też mamy problemy z zasypianiem

Cytat:
Witam wieczornie

Na popołudnie zaplanowany był basen dla Zuzki a dla nas grill i zastała nas burza W garażu pod wiatą grilowaliśmy hehehe

Czyli grilować można prawie wszędzie

Cytat:
Dzień dobry. Uprzejmie informuję, że rozpoczął mi się urlop Czekam aż Kinga wstanie i idziemy na spacerek.
Gratuluję dzieciaczkom pierwszych kroczków - my je mamy jeszcze przed sobą.
Ja w ostatnich dwóch tygodniach przesadziłam z zakupami. Z tej radości że idę na urlop nakupowałam sobie strojów kąpielowych. Ile? - tylko 6. Po co mi ich aż tyle? Sama nie wiem, ale wszystkie mi się baaardzo podobają Oczywiście tż wie tylko o 2

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Byłyśmy kilka razy nad wodą i nawet nie zeszła z kocyka, bo piasek jest be (wystarczyło dotknięcie jednym palcem u nogi) a woda jest jeszcze gorsza - nawet ta w baseniku

.

dla Kingusi.

Cytat:
ok 16 - 210 mleka
Pięknie Zosia zjada

Stary 2010-07-14, 17:19   #2758
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to samoprzed ciążą 4 góra 5 dni,teraz 7-8 dni,masakra jakaś.Kurcze,mam głupią nadzieję,że to się jeszcze jakoś unormuje

Cytat:
Hej

Wczoraj jadłam:
jabłko, gruszka

serek wiejski

Z Bartoszka też taka przylepkadawniej mogłam wyskoczyć do miasta na zakupy,zostawić małego z teściową-teraz płacze,często jest tak,że jak go tylko weźmie na ręce,to on od razu wyciąga rączki i płacze

Chyba nie dałabym rady być na takiej diecie

jeszcze raz gratki.

Cytat:
czesc

Skleroza nie boli

Cytat:

Do Tuli ktoś pisał smsa. Miała się przeprowadzać w lipcu właśnie, ale na smsa to by mogła odpisać... Oj zbiera jej się zbiera....
To ja pisałam do Tuli niestety nie odpisała kiedyś dawno też pisałam jeszcze przed Jej przeprowadzką-wtedy odpisała,teraz nie

Cześć
Żeby nie być gorsza,to napiszę że u mnie też żar leje się z nieba
W nocy pogrzmiało,ale nie spadła nawet kropelka deszczuszkoda.
Wczoraj obierałam porzeczki(aż mi bokiem wychodziły)zrobi łam troszkę soku,resztę do woreczków i do zamrażarki.
Dzisiaj od rana @ nawet więcej nie piszę na ten temat
Bartosz padł wykończonyokna wyotwierane,zasłony zasunięte,wiatrak chodzi pełną parą, a u mnie na poddaszu 32 stopnie
W sobotę teść robi imieniny,tak mi się przypomniało,że w tamtym roku na jego imieninach,byłam już strasznie gruba,prawie na wylocie i wszyscy życzyli mi szczęśliwego rozwiązaniaTera z już prawie roczekaż ciężko uwierzyć jak to szybko przeleciało.
Damian mnie ciągnie na lodypewnie pójdziemy jak Bartosz się obudzi

Miłego popołudnia

Stary 2010-07-14, 17:31   #2759
sylka79
Wtajemniczenie

Specjalne życzenia dla Tymoteuszka z okazji ukończenia roczku:rośnij zdrowy na pociechę swoich
rodziców

Natanku dla Ciebie również buziaki

Stary 2010-07-14, 20:51   #2760
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nie rozpisałaś się, mam nadzieje ze wieczorkiem to nadrobisz
a co wy tak długo spałyście dzisiaj?
niestety nie poprawie sie
co dopiero kolezanka odjechała a juz wybieram sie do drugiej.Wrocila ze szpitala i chce ja odwiedzic.Jutro od rana sie melduje

gorgulku ja mam to termoaktywne serum-czerwone, ale niebieskie tez chce kupic.
Chlodzace na rano a rozgrzewajace na noc, bo najlepszy efekt smarowac sie 2x dziennie a ja tylko raz sie maziam, bo rano bym sie tym zabila

Pospałyśmy bo nie slyszalam jak mąż na drzemkę ją odkładał i obudziliśmy się wszyscy równo

Cytat:
ost badania krwi robilam w ciazy.Tak po prostu sama z siebie nigdy.

Chcialam przypomniec ze te posiłki są do syta, a nie tyle o ile, więc brzuch pełen, a że jest upał to sprzyja to mniejszym porcjom
Ja nie głoduje.Nie patrze na zegarek kiedy nastepny posiłek.Powaga.
Nie uważam by to była głodówka.Czasem też jem z owoców same jabłka bo akurat tylko je mam, ale jak więcej rzeczy to jem różne w 1 posiłku

Mąż dzis powiedzial ze moje 5kg to na bank od ruchu jaki sobie funduje a nie od diety

A teraz uwaga uwaga moja corka chodzi!!!!!!!!sama i dlugo!!!!!!!!
nie miala okresu gdzie sie puszczala i robila kilka krokow.Od razu zaczeła długie 3-5m dystanse
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości