Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 11:57   #2521
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. II

a ja właśnie pije red bulla musze jakos sie obudzić poza tym dostałam dziś @ i wszystko mnie boli

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:54   #2522
ewcia19
Rozeznanie

Cześc Byłam u dentysty (bolało !!) i u fryzjera z Tż i podciełam 5 cm i mam teraz włosy troche ponad talie, więc i tak sa długie, ale wydają mi się krótkie nie wiem jak by to było jakbym więcej ścieła. Im mam dłuższe tym mi się wydają krótsze hehe. Ogólnie jestem zadowolona troche mi wycieniowała ALE siedze na fotelu a fryzjerka zaczeła narzekać, że mam za długą grzywke. A ja mówie, że zapuszczam, a Tż zza mnie "Jak Ty bedziesz wyglądać bez grzywki" . Tak mnie namawiali, że zgodziłam się troche podciąć, by jak to fryzjera nazwała "nadać kształt". I teraz mam krótką prostą grzywke a miała tylko podciąć !! A Tż że lepiej mi w długiej było no ja nie moge

Staram się bo warto!

ewcia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:55   #2523
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
dzien dobry
u mnie dzis sie ochlodzilo ale tak przyjemnie ze jest cieplo ale nie goraco ani duszno

zrobic w sensie samemu sobie zrobic
Dokladnie tak, sama sobie zrobie Lubie takie mikstury robic, chyba bylam wiedzma w poprzednim wcieleniu

Interesuje Cie przepis? Jest banalne do zrobienia i podobno (bo jeszcze nie stosowalam, tylko o nim czytalam) niezwykle skuteczne no i cenowo wychodzi duuuzo taniej niz krem z wit C z LRP.

Aaaa i jeszcze dzis udalo mi sie wyjsc wczesniej z pracy, ale jestem zadowolona Pierwszy raz o niepamietam kiedy i w zwiazku z tym potrzymam odzywke na wlosach dluuuuuzej

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:57
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:02   #2524
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Dokladnie tak, sama sobie zrobie Lubie takie mikstury robic, chyba bylam wiedzma w poprzednim wcieleniu

Interesuje Cie przepis? Jest banalne do zrobienia i podobno (bo jeszcze nie stosowalam, tylko o nim czytalam) niezwykle skuteczne no i cenowo wychodzi duuuzo taniej niz krem z wit C z LRP.

Aaaa i jeszcze dzis udalo mi sie wyjsc wczesniej z pracy, ale jestem zadowolona Pierwszy raz o niepamietam kiedy i w zwiazku z tym potrzymam odzywke na wlosach dluuuuuzej
tak poprosze jesli mozna

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:08   #2525
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
tak poprosze jesli mozna
Serum z wit. C i E

- Odmierzamy 5ml Juvit C,
- Dodajemy 3-6 kropli alkoholu przy cerze suchej lub do 9 kropli przy cerze tłustej, jeśli ktoś chce alkohol może zostać pominięty.
- Otwieramy igłą kapsułkę witaminy E i dodajemy jedną przy cerze tłustej co nam da ok 1% witaminy E, przy cerze suchej można dodać dwie kapsułki witaminy E co nam da ok. 2% witaminy E.
- Dodajemy kilka kropli lecytyny z kapsułki przekłutej igłą.
- Za każdym razem mieszamy cały płyn.
- Dodajemy wody destylowanej do 10ml, wytrząsamy buteleczką.

W ten sposób otrzymujemy serum z witaminą C, które zawiera 5% witaminy C oraz 1 lub 2% witaminy E.

Serum przechowujemy w lodówce, co przedłuży jego trwałość. Przed każdym użyciem mocno potrząsamy buteleczką, stosujemy je rano pod krem z filtrami lub wieczorem, najlepiej raz dziennie. Serum można stosować na całą twarz i okolice oczu oraz szyję, dekolt, dłonie. Serum będzie trwałe do ok. 2 tygodni, po tym czasie resztki wyrzucamy lub blisko końca 2 tygodnia wykorzystujemy serum do ciała.

Kapsulka z wit E to tokovit E 200 - jest bez recepty. 400 jest juz na recepte ale jak chcesz zrobic te 2% to wtedy 2 razy 200 i jest ok.

Ja nie dodaje tokovitu bo kupilam na mazidlach wit e nieco lepsza - mieszanke wszystkich tokoferoli i dodam jej 3 krople aby miec stezenie 1%, nie chce zbyt tlustego serum. I ja nie dodam alkoholu Juz nawet kupilam specjalna buteleczke z pipetka
Stary 2010-07-14, 13:10   #2526
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Jestem

Już dużo lepiej. Oczywiscie wstałam z opuchlizną ale zrobiłam okłady jak radziła Caate i jest lepiej
Trzeba się godzić z tym co los niesie

Wczoraj nie zrobiłam dla siebie w ogóle nic i jestem zła.

Aa, dziewczyny nie pojechałam jednak na te zakupy, bo mi... paliwa w aucie brakło zapomniałam zatankować pojadę jutro.
Stary 2010-07-14, 13:12   #2527
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Serum z wit. C i E

- Odmierzamy 5ml Juvit C,
- Dodajemy 3-6 kropli alkoholu przy cerze suchej lub do 9 kropli przy cerze tłustej, jeśli ktoś chce alkohol może zostać pominięty.
- Otwieramy igłą kapsułkę witaminy E i dodajemy jedną przy cerze tłustej co nam da ok 1% witaminy E, przy cerze suchej można dodać dwie kapsułki witaminy E co nam da ok. 2% witaminy E.
- Dodajemy kilka kropli lecytyny z kapsułki przekłutej igłą.
- Za każdym razem mieszamy cały płyn.
- Dodajemy wody destylowanej do 10ml, wytrząsamy buteleczką.

W ten sposób otrzymujemy serum z witaminą C, które zawiera 5% witaminy C oraz 1 lub 2% witaminy E.

Serum przechowujemy w lodówce, co przedłuży jego trwałość. Przed każdym użyciem mocno potrząsamy buteleczką, stosujemy je rano pod krem z filtrami lub wieczorem, najlepiej raz dziennie. Serum można stosować na całą twarz i okolice oczu oraz szyję, dekolt, dłonie. Serum będzie trwałe do ok. 2 tygodni, po tym czasie resztki wyrzucamy lub blisko końca 2 tygodnia wykorzystujemy serum do ciała.

Kapsulka z wit E to tokovit E 200 - jest bez recepty. 400 jest juz na recepte ale jak chcesz zrobic te 2% to wtedy 2 razy 200 i jest ok.

Ja nie dodaje tokovitu bo kupilam na mazidlach wit e nieco lepsza - mieszanke wszystkich tokoferoli i dodam jej 3 krople aby miec stezenie 1%, nie chce zbyt tlustego serum. I ja nie dodam alkoholu Juz nawet kupilam specjalna buteleczke z pipetka
super widac ze sie tym pasjonujesz a to wszystko mozna kupic w aptece?? i te kapsolki to jak w jakims opakowaniu? po i le sztuk? ile za to wychodzi?

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:17   #2528
malutka89
Zakorzenienie

cześć Kobietki
ja nie mam na razie czasu kompletnie na udzielanie się na wątku, ale pamiętam o Was i wróce tu jak się uporam ze swoimi sprawami mam nadzieje że nie zapomnicie o mnie
malutka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:28   #2529
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez malutka89 Pokaż wiadomość
cześć Kobietki
ja nie mam na razie czasu kompletnie na udzielanie się na wątku, ale pamiętam o Was i wróce tu jak się uporam ze swoimi sprawami mam nadzieje że nie zapomnicie o mnie
no pewnie ze nie

Stary 2010-07-14, 13:31   #2530
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
super widac ze sie tym pasjonujesz a to wszystko mozna kupic w aptece?? i te kapsolki to jak w jakims opakowaniu? po i le sztuk? ile za to wychodzi?
Przepis mam z biochemii urody chyba
Wiec po kolei - tokovit to cos takiego: http://www.domzdrowia.pl/36667,tokov...-kaspulek.html

Tam jest 60 kapsulek wiec wyjdzie 60 buteleczek serum Ale ja tak jak pisalam mam mieszanine tokoferoli z mazidel i musze je zuzyc po prostu bo mi sie przeterminuje

Juvit C to cos takiego - http://www.domzdrowia.pl/35322,juvit...-ml-40-ml.html

Starczy na 8 buteleczek serum. Mozna tez uzyc cevikapu, jest mniej tlusty wiec lepszy ale ciezko go dostac, mi sie nie udalo - to cos takiego http://www.domzdrowia.pl/59014,cevik...ple-30-ml.html
Wiec wzielam juvit C bo juz mam chetke na serum
Lecytyna - wiadomo, kiedys lykalam wiec zostalo mi kilka kapsulek.

Woda - koniecznie apteczna. Woda do iniekcji - zwykle jest na recepte bo wszystko co do iniekcji jest na recepte no ale ja kupuje w szpitalnej aptece gdzie mnie kojarza. Zawsze mozesz powiedziec ze potrzebujesz do serum do buzi. A jak mimo to ci nie sprzedadza to moze byc woda destylowana - i jedna i druga mozna kupic w ampulkach juz po 5 ml, to kosztuje grosze. One sie w sumie niczym nie roznia, no moze do iniekcji jest nieco lepiej oczyszczona ale roznicy w serum nie bedzie.

buteleczka - kosztuje grosze, ja mam tez z mazidel jak kupowalam wit E ale pytalam sie w aptece to maja takie
Stary 2010-07-14, 13:59   #2531
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
hej
dziewczyny potrzebuję Waszego wsparcia, bo z nudów to jem, no i co sie z tym wiąże tyję ;(
więc wspierajcie mocno moją silną wolę, żeby tyle nie jeść i wytrwanie w ćwiczeniach.
Ja właśnie poćwiczyłam, ide sie teraz wykąpac, wybalsamować, a potem zajmę się twarzą.
tak ciepło i chce Ci się jeść ?
zrób sobie plan i trzymaj się go

kasieni887
eh ja też próbowałam nie pić kawy, ale nici z tego..

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:23   #2532
dianulaa
Zadomowienie

Witam
ostatnio sie zaniedbałam ale to przez chłopaka;/ jeżdzimy ciagle do lublina a to odemnie jakies 100 km i całymi dniami szukamy stancji i
Niektózy ludzie to już sobie jaja robie z przedpokoju pokój przechodni ;/ i jak tak cały dzien pochodze sobie to mam czas tylko na podstawową pielęgnacje niby wakacje a brak czasu na cokolwiek mam.

Co do ścinanie włosów to ja uznałam że zapuszczam a jesli chce w sobie zmieniac cos a raczej we włosach to tylko szamponetką kolor zmieniam i efekt jest na kilka dni dopóki mi nie przejdzie ścinanie włosów bo potem bym żałowała.
Stary 2010-07-14, 15:01   #2533
marlienkaa2
Zadomowienie

Któraś pytała o odżywki do włosów Dove. Ja używam Dove Heat Defence i jestem zachwycona.
Stary 2010-07-14, 15:08   #2534
agusiownik
Zakorzenienie

zrobiłam już maseczkę oczyszczającą z avonu clearskin, maseczkę oczyszczającą z planet spa i jeszcze będzie maseczka ryżowa z planet spa

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marlienkaa2 Pokaż wiadomość
Któraś pytała o odżywki do włosów Dove. Ja używam Dove Heat Defence i jestem zachwycona.
a co robi ta odżywka?
agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:30   #2535
ewcia19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
zrobiłam już maseczkę oczyszczającą z avonu clearskin, maseczkę oczyszczającą z planet spa i jeszcze będzie maseczka ryżowa z planet spa

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

a co robi ta odżywka?
dobre te maseczki oczyszczające ?

Staram się bo warto!

Stary 2010-07-14, 16:17   #2536
marlienkaa2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość

a co robi ta odżywka?
Chroni włosy przed działaniem wysokiej temperatury. Włosy po użyciu łatwiej się prostują, dłużej zachowują kształt.
Stary 2010-07-14, 16:18   #2537
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej
byłam na zakupach w rossmanie i troche kupiłam, i kupiłam sobie klapeczki..
postaram się wrzucic zdjęcia jak dziś lub jutro bede juz u siebie
kupiłam też odzywke z dove bo moje końcówki jakie sianowate sie zrobiły, no zobaczymy co ona dla nich zrobi...

coś mnie naszło żeby sobie włosy na brąz pomalować..
Stary 2010-07-14, 17:39   #2538
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Brzuch przestał mnie boleć, dzięki czemu mam siłe na dbanie o sobie
Na dziś planuję waxa na włoski na pół godzinki, później serum z ab, manikure, balsamik i może jakąś maseczkę na twarz

Stary 2010-07-14, 17:48   #2539
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

o tak, maseczka na twarz u mnie też będzie. chyba z perfecty nawilżająca.

Przez te upały cały czas się świecę
Stary 2010-07-14, 18:16   #2540
ramoncia217
Wtajemniczenie

a ja zrobie dzis peeling enzymatyczny z daxa
Stary 2010-07-14, 18:51   #2541
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia19 Pokaż wiadomość
dobre te maseczki oczyszczające ?
jak dla mnie rewelacyjne

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

już jestem po maseczce ryżowej z planet spa i peelingu twarzy
Stary 2010-07-14, 19:09   #2542
ewcia19
Rozeznanie

Dziewczyny co uważacie za najistotniejsze w wyglądzie?

ja dziś troche pojeździłam na rowerku i poskakałam na skakance. Zrobiłam wreszcie peeling ciała i masaż rękawicą i inne takie tam kremy i balsamy. Około 3 godziny trzymalam olej sezamowy na włosach, a potem nałożyłam wax ciekawe jakie będa po wyschnięciu

Staram się bo warto!

Stary 2010-07-14, 19:14   #2543
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś troche pojeździłam na rowerku i poskakałam na skakance. Zrobiłam wreszcie peeling ciała i masaż rękawicą i inne takie tam kremy i balsamy. Około 3 godziny trzymalam olej sezamowy na włosach, a potem nałożyłam wax ciekawe jakie będa po wyschnięciu
taki zwykły olej?
Stary 2010-07-14, 19:31   #2544
loluska
Zakorzenienie

hej no i dziś już dzień bez tż, starałam się ciągle czymś zajmować więc zleciało... oby cały miesiąc tak zlecial... Jestem już po maseczce oczyszczającej z Perfecty i umyciu włosków z nałożeniem balsamu Gliss Kur. Jeszcze muszę powtórzyć aplikację z BP bo 2 razy dziennie robię może śmieszne ale ja juz po pierwszym użyciu widziałam różnice... więc jak na razie jestem zadowolona tylko mam troszke podniebienie poranione przez aparat i mnie piecze na początku jak zakładam te wkładki

używała któraś z was lakierów do Frencha z Miss Sporty?

Judus
gdzie jesteś? nadal trzeżwiejesz po weselichu??

Lilith890502
no to na sam początek dla motywacji

ewcia19;

zrób fotkę i pokaż się w nowej fryzurce

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Jestem

Już dużo lepiej. Oczywiscie wstałam z opuchlizną ale zrobiłam okłady jak radziła Caate i jest lepiej
Trzeba się godzić z tym co los niesie

Wczoraj nie zrobiłam dla siebie w ogóle nic i jestem zła.

Aa, dziewczyny nie pojechałam jednak na te zakupy, bo mi... paliwa w aucie brakło zapomniałam zatankować pojadę jutro.
cieszę się że wszystko już lepiej

Cytat:
Napisane przez malutka89 Pokaż wiadomość
cześć Kobietki

czekamy

Cytat:

u kobiet czy u mężczyzn? ja ogólnie nie mam jakiegoś punktu na który zwracam uwagę, a wzrok mój przykuwa osoba zadbana i pewna siebie, z ładnym uśmiechem a jeśli ma dołeckzi w policzkach to już wymiata na starcie :P odstrasza mnie zbyt wyzywający strój i zbyt ostry makijaż to na pewno.

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
No właśnie i teraz muszę nadrobić złym humorem żebym aż tak kolorowo w życiu nie miała
Ale poczytałam Was trochę i od razu mi lepiej
Zaraz do albumu wstawię zdjęcie z moim nowym słodziutkim psiakiem Ahh i zapomniałam wcześniej napisać, ewcia jesteś mega śliczna a twoje włosy...

Już wstawiłam
cudny psiak

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:17   #2545
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Co tak cicho dziewczyny?
właśnie schną mi włoski, pazurki pomalowane, zastanawiam sie czy nie dodać na końcówki pastelowego niebieskiego frencha, bo cale pazurki mam na taki cudowny niebieski kolor pomalowane- moja ostatnia zdobycz z miss sporty tylko pędzelek nie do końca mi odpowiada, ale cóż

Stary 2010-07-14, 21:31   #2546
ramoncia217
Wtajemniczenie

moje dzisiejsze zakupy
przepraszam za ten bałagan w około..
Stary 2010-07-14, 21:33   #2547
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze zakupy
przepraszam za ten bałagan w około..
ile maseczek bardzo je lubie, oprócz tej z gruszka chyba i glinką

Stary 2010-07-14, 21:36   #2548
ramoncia217
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
ile maseczek bardzo je lubie, oprócz tej z gruszka chyba i glinką
tak z gruszka i glinką

mnie dobrze oczyszcza
aha i do tego jest ta odżywka z miss sporty ale zapomniałam jej fote cyknąc
Stary 2010-07-14, 22:12   #2549
ewcia19
Rozeznanie

ewcia19;

[/QUOTE]

ok dodałam jak grzywka wygląda, ale zdjecie przekłamane bo w sztucznym świetle i mam wyprostowane włosy

Staram się bo warto!

Stary 2010-07-14, 22:15   #2550
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
ewcia19;

ok dodałam jak grzywka wygląda, ale zdjecie przekłamane bo w sztucznym świetle i mam wyprostowane włosy [/QUOTE]
ślicznie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości