Ile kosztowały Wasze sukienki ślubne? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 00:35   #391
Leisla
Rozeznanie

Dot.: Ile kosztowały Wasze sukienki ślubne?

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
A oto moja najskromniejsza chyba sukienka ślubna, ale właśnie taką chciałam. Właśnie się szyje i kosztowała 470 zł. Znalazłam ją przez przypadek w necie i musiałam ją mieć. Salon, w którym ją kupiłam mieści się w Gostyninie. Po prostu cudowna sukienka, aż moja mama się popłakała jak mnie w niej zobaczyła.

wiekszosc mam placze jak widzi corki w sukni slubnej
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 14:44   #392
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
A oto moja najskromniejsza chyba sukienka ślubna, ale właśnie taką chciałam. Właśnie się szyje i kosztowała 470 zł. Znalazłam ją przez przypadek w necie i musiałam ją mieć. Salon, w którym ją kupiłam mieści się w Gostyninie. Po prostu cudowna sukienka, aż moja mama się popłakała jak mnie w niej zobaczyła.
Bardzo fajna, nie przesadzona i materiał dobrej jakości (na allegro są różne, często tanie i średnie jakościowo).
Cytat:
Dziękuję za opinię Nie w moim stylu jest wyglądanie jak przerośnięta chusteczka higieniczna - nie obrażając i nie ujmując żadnej "bogato zdobionej" sukni, bo niektóre są naprawdę śliczne. Właśnie dlatego, że nie obnoszę się ubiorem i cenię sobie wygodę i umiar, wybrałam taką sukienkę Pozdrawiam.
Mam dokładnie takie samo zdanie...

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 18:09   #393
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiooola88 Pokaż wiadomość
Moja suknia kosztowała 2500 zł.
Model VERA BRIDE BY1257
Załączam zdjęcia, moze ktos bedzie zainteresowany
Przypominam tak dla zasady, że to forum ma charakter jedynie poradnikowe... namowa do handelku kończy się skutkami o których jest mowa w regulaminie.
Stary 2010-01-16, 20:50   #394
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Bardzo fajna, nie przesadzona i materiał dobrej jakości (na allegro są różne, często tanie i średnie jakościowo).

Mam dokładnie takie samo zdanie...
Dziękuję za opinię Może sukienka nie sprawia na zdjęciu olśniewającego wrażenia, na żywo prezentuje się świetnie. Ma idealne dopracowany każdy szczegół i ja nie czuję się nią "przytłoczona" w każdym tego słowa znaczeniu. Pozdrawiam.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 19:34   #395
rogasik
Przyczajenie

mi się bardzo podoba, ja osobiście nie dałabym za sukienke 3 -4 tyś ponieważ czasem takie same a nawet ładniejsze można nabyć za połowe ceny w mniejszych miejscowościach lub w mniej renomowanych salonach sukień ślubnych. Ja swoją kupiłam za 1100 z welonem i halką ))
rogasik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 20:38   #396
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rogasik Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba, ja osobiście nie dałabym za sukienke 3 -4 tyś ponieważ czasem takie same a nawet ładniejsze można nabyć za połowe ceny w mniejszych miejscowościach lub w mniej renomowanych salonach sukień ślubnych. Ja swoją kupiłam za 1100 z welonem i halką ))
Dziękuję za opinię Jak kogoś stać na wydatek rzędu 5 tys. za strój na jeden wieczór i często po oczepinach zmieniany, to proszę bardzo. Ja wolę wydać te pieniądze na moje nowe mieszkanie

15

Stary 2010-01-26, 07:15   #397
83mika
Raczkowanie

Uważam, że to śliczna sukienka. Też chciałam taką prostą i skromną, ale jak się okazało taka sukienka do mnie nie pasuje. Ma "ognisty" kolor włosów i przy takiej sukience wogóle by nie było jej widać, więc muszę miec trochę "bogatszą" sukienkę. Przeraziło mnie to jak usłyszałam to od Pani w sklepiejuż sobie wyobrażałam wielką beze blee ale przymierzyłam kilka jej propozycji i nie było źle a nawet super. ta która wpadła mi i narzeczonemu w oko kosztuje 1800 zł. Nie miałam w planach aż takiego wydatku ale udało nam się za oszczędzić na fotografie i kamerzyście więc mogę sobie na nią pozwolić
Na zdjęciu nie prezentuje się tak ładnie, jak na żywo
83mika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 11:00   #398
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Uważam, że to śliczna sukienka. Też chciałam taką prostą i skromną, ale jak się okazało taka sukienka do mnie nie pasuje. Ma "ognisty" kolor włosów i przy takiej sukience wogóle by nie było jej widać, więc muszę miec trochę "bogatszą" sukienkę. Przeraziło mnie to jak usłyszałam to od Pani w sklepiejuż sobie wyobrażałam wielką beze blee ale przymierzyłam kilka jej propozycji i nie było źle a nawet super. ta która wpadła mi i narzeczonemu w oko kosztuje 1800 zł. Nie miałam w planach aż takiego wydatku ale udało nam się za oszczędzić na fotografie i kamerzyście więc mogę sobie na nią pozwolić
Świetna sukienka, śliczna i nieprzesadzona. I cena nie jest wygórowana. Na pewno będziesz pięknie wyglądać i świetnie się w niej czuć.

15

Stary 2010-01-27, 18:22   #399
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

ja za moja bede placic 420 zł, wstawie zdjecie jak juz ja bede miec czyli dopiero w kwietniu Mam zdjecie w niej ale jest okropnie nie wyrazne... (kolezanka fotografem nie zostanie )
Jest skromna , Pani w salonie mi ją doradziła , wystawnej miec nie moge zbytnio bo mam niskiego narzeczonego i bysmy wygladali jak dwa pulpeciki I pozatym ciąża a sukienka sie wlasnie nadaje . Mnie sie podoba .. Mysle ze wyglada na wiecej niz jest warta , ceny na plecach nie ma
Stary 2010-01-27, 20:53   #400
rogasik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
śliczna nie beza ani nie za prosta taka w sam raz
rogasik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 13:13   #401
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Dziewczyny coś temat upadł wklejajcie fotki swoich sukienek i ceny

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 13:36   #402
Angel_00
Zakorzenienie

600 zł. Co prawda okazało się że przepłaciłam bo można ją było kupić taniej 0 połowę ale wtedy gdy szukałam sukienki nie było ich widać a potem zrobiło się ich pełno

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 16:40   #403
tylko_ chwilka
Raczkowanie

Ja zakupiłam na ebay cały zestaw: suknia, halka, torba i bolerko i w przeliczeniu na polskie pieniążki zapłaciłam 800 zł. Bolerko na zdjeciu jest katalogowe, ale moje wygląda identycznie.
tylko_ chwilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 22:21   #404
izula112
Przyczajenie

3190zł i gdy ja zobaczylam nie wazna byla cena, zapytalam o nia dopiero gdy wplacalm juz zaliczke
izula112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 13:26   #405
Lensss
Raczkowanie

Cymbeline model Damille cena 3000pln z bolerkiem (i jakiś gratis ma być w postaci welonu czy cóś)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 15:10   #406
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez Lensss Pokaż wiadomość
Cymbeline model Damille cena 3000pln z bolerkiem (i jakiś gratis ma być w postaci welonu czy cóś)
Bardzo podoba mi się ta suknia, niestety cena poza moim zasięgiem.

Ja zdecydowałam się na lekki, zwiewny, dziewczęcy styl, ale mimo to suknia wydaje mi się elegancka dzięki aplikacji z kryształków. Kosztuje 1770zł. Moja będzie w bieli.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 17:18   #407
kwiatki222
Raczkowanie

Ceny sukienek sa rozne,ja jescze mojej calkowicie nie zaplacilam ale razem z welonem i rekawiczkami wyjdzie 1900zł,nie malo ale rowniez nie duzo,cena posrednia
kwiatki222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:31   #408
izula112
Przyczajenie

Dorothea wybralas przepiekna suknie! Zwiewne suknie sa eleganckie, wygodne i zarazem najmodniejsze Mozesz do tego wybrac jeden mocniejszy dodatek bo jak wiadomo diabel tkwi w szczegolach i uwazam ze bedziesz wygladac olsniewajaco
p.s. osobiscie jestem przeciwna bolerkom,gdyz sa strasznie oklepane i noszone od 10 lat dlatego stawiam na szale lub inne ciekawe okrycia ale to moja subiektywna opinia

Edytowane przez izula112
Czas edycji: 2010-06-18 o 22:34
izula112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:43   #409
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez izula112 Pokaż wiadomość
Dorothea wybralas przepiekna suknie! Zwiewne suknie sa eleganckie, wygodne i zarazem najmodniejsze Mozesz do tego wybrac jeden mocniejszy dodatek bo jak wiadomo diabel tkwi w szczegolach i uwazam ze bedziesz wygladac olsniewajaco
p.s. osobiscie jestem przeciwna bolerkom,gdyz sa strasznie oklepane i noszone od 10 lat dlatego stawiam na szale lub inne ciekawe okrycia ale to moja subiektywna opinia
Dziękuję za tak miłą opinię Bolerka mi też się średnio podobają, ale po przeanalizowaniu miliona opcji stwierdziłam, że zależy mi na długim, welonie typu mgiełka, a welon, jak wiadomo, gryzie się z szalem Poza tym, to wrzesień będzie, więc może się przydać coś na ramiona. Na dodatek moje bolerko będzie z rękawem 3/4 i bez tych koroneczek.
co do dodatków, to chciałam zaakcentować bukiet - niewielki, ale w intensywnym kolorze - fiolet, róż lub czerwień.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 10:35   #410
Vilqa
Zadomowienie

Manuel Mota Turquesa 6700,00 zł albowiem upadłam na głowę (wiele wyrzeczeń mnie ta kiecka kosztuje).
Ale raz się żyje (i co więcej NIE będę sprzedawać!!! Najwyżej przerobię na jakąś koktajlową, czy coś). Poza tym musiała być z naturalnych materiałów - ta akurat jest z jedwabiu.

[quote]190zł i gdy ja zobaczylam nie wazna byla cena, zapytalam o nia dopiero gdy wplacalm juz zaliczke[quote]

O, właśnie! Przeżyłam to samo. Zobaczyłam się w lustrze i koniec, klamka zapadła. Żadnej innej nie zmierzyłam, na żadną inną nie spojrzałam.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:41
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:38   #411
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Manuel Mota Turquesa 6700,00 zł albowiem upadłam na głowę (wiele wyrzeczeń mnie ta kiecka kosztuje).
Ale raz się żyje (i co więcej NIE będę sprzedawać!!! Najwyżej przerobię na jakąś koktajlową, czy coś). Poza tym musiała być z naturalnych materiałów - ta akurat jest z jedwabiu.
Ta sukienka w ogóle mi się nie podoba.... Dla mnie ta sukienka jest jak worek na kartofle... I jeszcze ta cena... Nigdy w życiu nawet za 1 zł bym jej nie kupiła...

Ale najważniejsza że Tobie się podoba
Stary 2010-06-21, 12:45   #412
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ta sukienka w ogóle mi się nie podoba.... Dla mnie ta sukienka jest jak worek na kartofle... I jeszcze ta cena... Nigdy w życiu nawet za 1 zł bym jej nie kupiła...

Ale najważniejsza że Tobie się podoba
Mnie się podoba, jest piękna choć nie dałabym takich pieniążków za suknię ślubną

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:49   #413
mylady21
Wtajemniczenie

[QUOTE=Vilqa;20139483]Manuel Mota Turquesa 6700,00 zł albowiem upadłam na głowę (wiele wyrzeczeń mnie ta kiecka kosztuje).

[quote]190zł i gdy ja zobaczylam nie wazna byla cena, zapytalam o nia dopiero gdy wplacalm juz zaliczke
Cytat:

O, właśnie! Przeżyłam to samo. Zobaczyłam się w lustrze i koniec, klamka zapadła. Żadnej innej nie zmierzyłam, na żadną inną nie spojrzałam.

Cóż taką suknię,z naturalnych materiałów,można "z palcem w nosie" uszyć za ok 1/3 tego
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 14:25   #414
kathy_m
Przyczajenie

Ja wybrałam BAHAMAS w Salonie Madonna w Katowicach. Zauroczyła mnie
Suknia 4600
welon Nalon ok 900
+ welon krótki za zmianę - jeszcze się nie zdecydowałam czy koronkowy, czy typu mgiełka
kathy_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 09:26   #415
izula112
Przyczajenie

[QUOTE=Vilqa;20139483]Manuel Mota Turquesa 6700,00 zł albowiem upadłam na głowę (wiele wyrzeczeń mnie ta kiecka kosztuje).

A ja uwazam, ze suknie jest przepiekna, cena - faktycznie sporo ale jesli kogos na nia stac to czemu nie??

jesli komus sie nie podoba to ok, mozna wyrazic swoja opinie, ale nie pisac, ze by sie jej nawet za 1zl nie kupilo itp... dla mnie brzmi to jak oznaka zazdrosci...
Stary 2010-06-22, 15:09   #416
Lukrecja86
Raczkowanie

Suknia piękna, widać, że jest coś w niej luksusowego...ogólnie wole princeski, ale ta przyciąga. Fakt pieniedzy duzo, ale rzeczywiście można ją przerobić i chodzić po innych imprezach (moja ślubna się do tego nie nadaje)Czyli kasy dużo, ale nie na jeden wieczór, jak w przypadku większości pm. Nie rozumiem uwag pt za 1/3 ceny da się uszyć lub 1 pln nie warta, boszsz jak ktoś ma takie widzimisie i kase to dla mnie moze sobie za 100 tys kupić. Mnie na taka nie stac, no chyba, że jadłabym suchy chleb przez pół roku i żyła bez prądu i bierzącej wody...Moja kosztowała mnie 3290 Maggie Sottero chardonnay, ledwo uzbierałam
Stary 2010-07-14, 20:59   #417
ewela_pa
Raczkowanie

<usuniete przez moderatora>

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2010-07-16 o 18:08 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży
ewela_pa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 21:20   #418
chilanes
Zakorzenienie

Moja suknia kosztować będzie 1980 zł w komplecie z koronkowym bolerkiem
Stary 2010-07-15, 05:00   #419
nicolaaa
Rozeznanie

Moja będzie kosztować 2200 zł z bolerkiem i z możliwością rabatu

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 17:21   #420
edytkadan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość
Moja będzie kosztować 2200 zł z bolerkiem i z możliwością rabatu
śliczna sukienka, nie wiem jaka jest w rzeczywistości ale daje wrażenie lekkiej i zwiewnej pomimo aplikacji i gorsetu

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości